Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
üzenetére
Egy egyszerű BIOS resetről beszéltem..nem tudom milyen zöld izéről írsz..az legrosszabb esetben (ha nem találod a clear cmos jumpert egy egyszerű elemkivétel kellett volna rövid időre. Nem tudom mit csináltál, de ha a TPMet ürítetted, max. az OSel lehet gond, a gépnek indulnia kellene attól függetlenül.
-
-
-
törölt tag
Sziasztok!
i3-2120-ra volt cserém, G2020-ról...normális, hogy ennyivel melegebb+többet fogyaszt? "Üresjáratban" készült mindkettő screenshot, reboot után, csak az aida futott. Új, normális hőpasztát vásároltam és ahogy a boltban ajánlották: borsónyit raktam rá (nem mellesleg a kiszerelt G2020 középen száraz volt)...

-
pigsty
aktív tag
Bocs, közben látom, SB topicba írtam, persze, sokáig nekem is ez volt, bocsi

-
mihione
őstag
Jelentem Cmos reset es egy kis parancssoros javitgatas utan bebootolt a rendszer,helyreallt a rend,ramok maradnak alapon igy is komoly elorelepes volt az eddigiek utan

-
pigsty
aktív tag
Sziasztok!
Lámaikus kérdés következik.
G530-ról váltottam i3-3240-re, egy Asus B75-s alaplapban.Az előbbi CPU Package fogyasztására mind a Hwinfo,mind a Everest idle állapotban 5-6 W-ot írt, az i3-ra ugyanitt ~18W-t, ha semmi nem fut. Inkább csak érdekesség, hogy ugyanez a CPU egy H61-es chipsetü alaplapban szintén ~6W körülit evett. Semmi tuning, semmi háttér process.
(Hő nem magas, kb 33-35°C így. Terhelve meg max 40-45°C.)Mitől ez a nagy eltérés W-ban? Gyakorlatban mennyire számít ez, éves szinten, áramfogyasztásban, ne aggódjak?

Mondjátok, megérte azért a váltás. Főleg IGP szempontjából. HTPC lenne a gép Lightroom és böngészés mellett. -
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
A ramnak 1.67 voltot a vccio meg ket lepcsovel feljebb de most neztem egy oc guideot amiben elvileg 1.02v a minimum intel datasheet alapjan.nalam pedig auton volt elotte de 0.9 valamennyin allt es igy voltam 1.0 valamennyin,letezik hogy automatan alulfeszeli a lap a gyari erteket???
Tulfeszt nem nagyon kapott semmi,viszont ha igaz ez az 1.02v akkor megvan a magyarazat miert crashelt a gepem barmilyen memoria tuningra.Egy lepcsot emeltem mar indult is szepen viszont a ramok nem birtak a gyari idozitesekkel valszeg,vagy keves volt nekik az 1.64v.Ha eletre keltem inkabb alapon hagyom en is,nem er ennyi baszakodast.Igy is ujra belohetem majd a cpu OC-t offsetre ahogy volt...
-
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Egy kis plusz fesz kellett amit irtal,igy mar bootol viszont sikerult bsod-ra tenni a windowst

Minden bios oc beallitas nullazodott emlekezetbol probaltam visszaallitani de ugy se indult.Aztan inkabb reseteltem,de nem igazan sikerul osszekapnia magat,mindog mas hibakodot ir.Megprobaltam egy disk checket majd estere talan vegez is es helyreall,szar lenne emiatt ujratenni a rendszert :/. -
Casoli
őstag
Nekem a 2600K és most a 2500K is tudja hajtani a 2133MHz-es HyperX RAMjaimat. (4x4GB)
-
-
-
Speed®
titán
-
mihione
őstag
válasz
Speed®
üzenetére
Egy teszt alapjan tudnia kene magasabb orajelet is alap kesleltetesekkel,1,65 volton 1,5 helyett.Probaltam meg lejjebb venni a keslelteteseket -1 el mindegyik erteken,de ott meg win bootnal halt be.Sajnos a ram Oc-t meg nem ertettem meg mi mit jelent

Nem lehet valami bios problema a hatterben?A valueramok masik lapban 1600-at mentek minden gond nelkul,igaz az amd volt es fsb emelessel ugye minden kapott egy kis OC-t igy mentek a ramok is. -
mihione
őstag
Jó h szóbakerült ez a ram téma mert most cseréltem le az 1333-as value ramokat 2x8 gigás 1866-os hyperx furyra,de sehogy se sikerül OC-ra bírni őket,pedig a biosban ott a lehetőség 2133 mhz-re,csak azzal post screenig se hajlandó elmenni a gép.Előző ramokat se tudtam 1600-ra tenni.Igazából úgy vettem észre hogy a gyári értéknél magasabb órajel totál megakasztja a gépet akármilyen ram van benne.Ez mitől lehet?Érdemes valahogy próbálkozni vagy inkább hagyjam a fenébe?
-
Ablakos
addikt
Nekem megfelel a mostani platformom(P8 Z77-Deluxe I7 2600K), de a memoriák 1600Mhz -ek. Érdemes 2400-ast beletenni? (Java fordítás, néha film renderelés)
-
Fagyi
aktív tag
Sziasztok!
Egy Intel Celeron 847E proci helyébe mit lenne érdemes betenni ?
Fcbga 1023. TDP 17 WKöszi a választ!
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Jahogy még az a lap..csere :/ OC/Power technology fül alatt mit lehet állítani?
Esetleg a gyártó saját OC software része vagy XTU..? -
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Nincs offseted? -
core i7
addikt
válasz
CarryPotter
üzenetére
Azt csak úgy tudod megnézni ha szétszeded
-
Pixx96
aktív tag
Egy kis tesztecske
Mielőtt valaki felháborodna nem nem így megy 0/24ben 4g alulfesszel használom ez csak egy érdekesség képen osztottam meg.Alaplap : Asrock z68 extreme 3 + hőelvezető lapok jobb minőségűre cserélve mind a vrm és chipset alatt is.

-
b0rZ
aktív tag
válasz
sznuti3
üzenetére
Még folyamatábrát is kapsz!

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?264300-Sandy-bridge-OC-Guide
-
Speed®
titán
válasz
CarryPotter
üzenetére
Ha energia kérdése, ne is foglalkozz vele
Amúgy bizonyos szintig faék egyszerűségű.
Milyen lap, hűtő, táp..? -
Speed®
titán
válasz
CarryPotter
üzenetére
Itt a fórum, rengeteg infó kereső által, de kérdésekre is szoktunk válaszolni.. miért nem állsz neki magad..?
-
CarryPotter
tag
Sziasztok!
I7 2600K-m van. Keresek olyan embert lehetőleg Kecskemét környékén aki feljebb tudná húzni a teljesítményét. Illetve van egyáltalán valami hely ami ezzel foglalkozik? Tudnátok ajánlani?
-
bobalazs
nagyúr
Komolyan, most mit láttam?
Ledöbbentem.8700k vs 2600k
játékban. -
sznuti3
csendes tag
sziasztok!
Segitségre lenne szükségem,adott egy gigabyte GA-P67A-UD3 (rev. 1.0) lap egy i5-2500k és egy asus gtx770 oc 2gb ddr5 256bit vga szeretném húzni a procit kicsit,mit lehetne ezekből kihozni? Ez az első inteles procim nem vágom a témát. Ram az egyenlőre egy hyper x blue 8gb 1866mhz és még annyi,hogy ezekhez társulna egy fsp raider s 550w táp ez kevés lenne vagy nézzek nagyobbat!?
-
Speed®
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Miután beléptél a BIOSba. Ctrl+F1, ugrik egyet a kép, lesz pár + opció. Már 775nél sem értettem, mi értelme bármit elrejteni mondjuk a BIOSban :S Egyébként google szerint nem vagy egyedül a nincs vCore gonddal..viszont a DVID működik másnál. Szóval nálad is kellene..cirmosklír.
-
Speed®
titán
-
gabber01
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
CMOS reset igaz, valóban nem volt, de nem hiszem hogy azon múlna. XTU-t viszont nem hiszem hogy ki fogom próbálni, nem vagyok híve a win alóli tuningnak.
Mindegy, ha ilyen akkor ilyen, túlélem. Hiába megy 3,9-en, nem fogom azért megsütni 1.4+ volttal.
Ezt se értem amúgy, hogy miért ilyen ostobán működik ez az egész tuning ezeknél, offset meg pll meg egyéb marhaságok. Legalább lehetne akkor megadni egy fix intervallumot ahol mozoghatna a dvid. Felesleges bonyolításnak tűnik, de persze itt a lap a hibás. -
AtHoS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
ahh...értem. Szóval Offset esetében kell a low state C6-ot kilőni. Köszi

16 kör Linx (0.6.4 No AVX) futása után 62-67C a magok maximuma és 56.0....58.7 GFlops között változó a mért sebesség. Persze jó régen belakott OS alatt megy a teszt, szóval minden szirszar fut a háttérben
-
Speed®
titán
válasz
gabber01
üzenetére
vCore egyéb helyen nincs fixálva véletlenül? Rég volt a kezem alatt Giga, akkoris Z68AP vagymi, az se hűde verzió, de működött rendben a funkció.
Ha nagyon nem megy BIOSban, próbáld meg XTUval, hátha ott tudod macerálni..bár fura lenne azért.
CMOS reset volt a procicserénél? -
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy Asus Sabertooth P67 lap + 2500k + duál ventis CM Hyper 212 Plus + Gskill RipJaws 1x8GB DDR3 1600 kombót tuningolok éppen.
Első körben nekiugrottam az összefoglalónak és megnéztem az első OC-ra vonatkozó linket...azt akár ki is hagyhattam volna, mert egyből 1.45V manual fesszel nyit ajánlásnak
még jó, hogy elkezdtem olvasni visszafelé a fórumot is miközben futott az Intel burntest 
A Nyomtatható beállítási segédlet pedig sajnos már nem elérhető a linken
Amire végül jutottam ezen hsz iránymutatása alapján [link] (bár fix feszt választottam inkább)
- memória XMP-vel megy 1600-on 1.5V-tal
- szorzót felraktam 44-re
- VCORE-t 1.3V-ra lőttem be
- LLC-t Extreme-re
- PLL 1.7V
- short power limit 150W és 32 sec, long power limit 150WEnergia beállításokra vonatkozó pontokat nem bántottam (tehát engedélyezve mind), de láttam, hogy C6-ot ki kellene kapcsolni. Ez mindenképp fontos vagy csak ajánlás, ha nem lenne stabil a az aktuális beállítás?
Most éppen 10 kör Realbench fut, ha végzett indítok 20 kör linx-et és megnézem a hőfokokat hogy alakultak, bár az 1.45V ~ IBT alatti 80C-hez képest most 1.3V-on RB alatt 58-59C magonként
-
gabber01
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Ez a lap rettentő ostoba!

Nem látok sehol fix feszt (mondjuk nem is használnám), de legalább az offset sem működik. Akármire állítom a Dynamic VCore-t semmilyen hatása nincs, ha fut a Prime ugyanúgy felcseszi 1.401-1.406-ra a feszt.
Persze, hogy felmegy 80+ fokra.
Nem tudom mit lehetne még állítani, hogy ne feszelje állandóan túl, de most inkább visszavettem defaultra, mert ez így elfogadhatatlan hosszú távon. Persze, így is 1.26-ot ad tök alapon 3.5Ghz-en Prime alatt. Így mondjuk megáll 65-66foknál, de sztem az is elég sok, de még elmegy talán (a hűtő amúgy Zalman CNPS11X Performa Plus). Idle 0.96-1.01V-ot ad így is, meg tuning alatt is ennyi volt.

-
Speed®
titán
válasz
gabber01
üzenetére
Huhh..derék autofesz. Igen, Gigáéknál DVID az offset, ott kell negatívba menni, amíg stabil marad a tempó (~konstans GFlops jó mérce pl., ezért jó a LinX). Annyi trükk azért van, hogy az offset idle is érvényes, lehet olyan, hogy load stabil, idle/vegyes terhelésre eldobja..ilyenkor szokott a fixfesz+C3/6 megoldást jelenteni.
Hogy tetszik a tempó?
-
gabber01
addikt
válasz
Speed®
üzenetére
Köszi, eddig működik. Offsetet nem találtam vagy ahhoz hasonlót.
Viszont elég magasak a hőmérsékletek prime alatt. 82-83 fok. De azt vettem észre hogy 1.4V körül ad a lap a procinak. Nem rohadt sok az egy kicsit? Manual állást nem tlaáltam, csak vmi dnyamic vcore. Itt érdemes lehet vmi -0.xxxet adni? -
Pixx96
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam a 2600k 4,5ghz >>> 4790k 4,5ghz váltáson szerintetek van értelme?1151-et nem akarok van 16gb ramom és nem szeretnék ezért váltani.Célom az egyszálas teljesítmény növelés fps játékok végett
-
Speed®
titán
válasz
gabber01
üzenetére
PLL OV Disable, ahol szorzót lehet állítani, 39, power limit ~130W, feszültséget offsettel 1.2V load környékére beállít, C1E/EIST On, C3/C6 disabled. Offset nélkül utóbbiak On. Ha Turbóval 40/41/42 szorzót akarsz, additional turbo voltage +20mV mondjuk. 4 magon 4GHz 102.6 BCLKval megy, ha partner a lap.
-
gabber01
addikt
-
Speed®
titán
válasz
remusz13
üzenetére
Hogy a kérdésre is legyen válasz, nem kell sokat költeni, ha pl. sima 2600at veszel, az is megy 4GHzen. A 2600K meg ugyanúgy mehet 4.5ön, ahogy a 2700K is, 1 szorzó a difi alapon, OCval meg mindkettő ameddig bírja, hisz lockmentesek. Nyilván ezért minél olcsóbb, annál jobb, kb. Vagy..3770. Az 4.1Gn ~hozza a 4.5Gs Sandy tempót, jóval barátságosabb fogyasztással, fejlettebb IMCvel és PCIe 3.0 is van vele.
-
SZKEBE75
senior tag
Sziasztok,
Megadta magát a Z77-es alaplapom.
Milyen lapot vehetek hozzá?
Szeretném használni majd az alaplapi digitális kimeteket/pl: HDMI/előre is köszi,nem vagyok már képben régen foglalkoztam vele.
-
remusz13
tag
Sziasztok!
Egy olyan felvetéssel tárulok elétek, hogy nekem éppen akad egy i5 3470-m amit egy asrock z77 pro3-ban járatok maximumon, de olyan felvetésem támadt, hogy növelni kéne a cpu teljesítményem. egy 1060 6gb társul eme jószághoz, egy i5 2700k-t gondoltam , mint fejlődés ( persze jól megrántva 4,5-ig minimum). Van értelme a gondolatomnak? Előre is köszi a válaszotokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
F7, ennél nem találtam frissebbet.