- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
lotuska #37198 üzenetére
A szerzőnek sok esze van..nem erre való a stresszteszt. Max fél óra, aztán mehetnek a vegyes terhelés tesztek, ott még lehet meglepi simán.
VIDet nem kell nézni, csak alapon beszédes, OCval elmozdul. Terhelt feszültség a lényeg, ami 4.5Gn 1.35V, kicsit soknak hat, menj lejjebb, ha engedi.
-
lotuska
tag
válasz
lotuska #37190 üzenetére
No, elinditottam 4.4 GHz-en, 15 perc prime 95 stabil, most 10 perce ujrainditottam es felhuztam 4.5GHz-re. 15 perce megy es stabil eddig. Kivancsi vagyok meddig birja.
Amugy CPU VCORE 1.344V-on van CPU-z szerint, nem nagyon mozog se le(neha 1.336V), se fel(neha 1.352V), ez milyennek mondhato?. CPU VID 1.411V(neha 1.401V-1.406V) CPUID HWMonitor szerint. Ezek jo ertekek?
Offsete -0.010V fut.
YouTube-on neztem videokat es ott egyik video-ban azt mondja a szerzo ha 4 orat kibir PRIME95 alatt az mar jonak mondhato. Ez igaz?
-
mihione
őstag
válasz
Speed® #37188 üzenetére
Ebbol nem sokat ertettem
A problemam viszont az hogy ha az llc lejjebb veszem akkor a max fesz is csokken,ergo plusz feszt kene tenni ra hogy kompenzaljam a hianyt.Ez jobb ut mint az egyel magasabb llc?Igen normalis az elteres magok kozt,nekem is az elso mag joval huvosebb mint a tobbi,es az utolso a legmelegebb.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #37193 üzenetére
Ha így nézed, nem. De egy jobb 2700K nem 4.5Gn áll meg..na az megérhet/te anno. Ma már nyilván nem, 3770K is akasztható ekörül.
-
Speed®
titán
válasz
holozis_HUN #37191 üzenetére
2700K nem 2600K..előbbiek közt volt jópár bitang példány, nomeg top..az minden szériában más árképzés. Egyébként 2600K helyett előbb kergetnék sima 3770et..OCval kb. ugyanazt hozza, jóval moderáltabb fogyasztás/melegedés mellett.
-
lotuska
tag
Sziasztok, Peace forumtars beallitasait hasznaltam kezdo tuningra es ezekkel a beallitasokkal ilyen ertekeket kapok 15 perc prim95 utan:
Eszrevetelek? Offset -0.010v
Otletek? Huzzam feljebb a szorzot meg siman, vagy valamit meg allitsak elotte? Jo lenne 4.4-4.5 ghz-et elerni 24/7-be.
Eleg nagyok a magok kozotti homersekletek, vagy ez normalis?
-
lotuska
tag
Na azt hiszem en is nekilatok kitanulmanyozni a tuning-ot, elkezdtem GTA5-ot intenzivebben jatszani es neha elegge megno a proci hasznalat
. Remelem sikerulni fog hamar elsajatitani.
-
-KP-
addikt
Hali,
szerintetek mennyi a reális ára egy használt i7 2600k-nak? Amit még tényleg megér. aprón nézegettem elég magas áron mennek.
-
mihione
őstag
Sikerult beloni offsetre a procimat.Viszont meg most se ertem pontosan hogy is van ez.
Full defaulton terheles alatt 1.2 voltra ment fel a fesz igy ehhez merten alakitottam a beallitasokat.4,8 ghz 1,4v volt eddig fixen.Most offsetet +0,05 re raktam es a additional turbo feszultseget 0,199 voltra,llc 1.Igy terheles alatt 1,5 voltra is felugrott a fesz ezert levettem az llc-t 2-re.Igy szepen 1,4 volton tetozik a max fesz amit kap.Jo ez igy?Igy hogy az offsetet alapon hagytam gyari orajelekhez gyari feszt kap de a turbo clock melle megkapja a +feszt is,legalabbis en igy ertelmeztem ezt a beallitast,jol gondolom? -
oke
senior tag
Sziasztok!
Van egy I5 2320-as procim. Gondolkodom egy fejlesztésen, de mostanában nem követem a trendeket, csak azt látom, hogy igen magasan vannak árazva a mostani I5-sök. Nézegettem a I5 6500/6600-ast. Ez mennyivel tud többet enyémhez képest? mekkora a teljesítmény növekedés?
-
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Van egy i5 2500k procim amit szeretnék lejjebb vinni, 3900Mhz-ről, mert időnként játék közbe felmegy 80-90 celsiusra. Ilyen hűtővel van szerelve
1,18V-on.Az lenne a kérdésem, hogy hogyan vigyem lejjebb, milyen léptekben.
-
Speed®
titán
válasz
Maximum1 #37160 üzenetére
Offset függ a VIDtől / adott procitól, nem lehet direktben összevetni..terhelt feszültség nem kevés valóban, de ha magas VIDes és hűvös, nincs baj
Én lassan beszerzek egy 2600at megint, aztán becsukom a gép oldalátJó még a Sandy bőven, nem indokolja semmi a platform leváltását
-
Maximum1
őstag
Szerintem megtaláltam végre a jó offsetet a 2500k-n 4GHz-hez.
CPU-Z szerint max. 1,240 voltot kap LinX alatt, -90 es az offset, ez nem számít túl jónak az itt olvasott értékekhez képest.
Kb 2 hete figyeltem és emeltem a feszültséget ha láttam valami lagot, igazából csak játékok alatt jelentkezett ezért tartott eddig, a mostani beállítással brutális hőértékeket kaptam és végre nem akad semmi.
Alaplap -5, CPU -6, és amit nem értek a vga -10 fokkal hűvösebb, ezek alapjárati, nyugalmi értékek.
Pont tegnap jött ki új driver a vga-ra, lehet ez is számít.? /gtx1060/ -
NandorHUN
addikt
válasz
Logicman86 #37158 üzenetére
Meg lehet nézni, de szerintem ezzel a léghűtővel nem érdemes 4,5 Ghz fölé menni. 5Ghz-en már tuti nem stabil, 4,5Ghz-en még lehet, hogy pont igen, felette valoszeg nem és már eléggé melegedhez a cucc is. Szerintem annyit nem nyersz vele, mint amennyit vesztesz. Átlagfelhasználásra még ez is bőven jó.
Enyém most 4,4-en megy, lejjebb vettem, hogy jobb hőket kapjak. -
Logicman86
tag
válasz
Logicman86 #37156 üzenetére
Bios beállítás @5Ghz kép1, kép2.Az 5Ghz-es "teszt" csak kíváncsiságból lett beállítva úgy ahogy éppen ott. Semmi finomhangolás vagy egyéb stressz teszt nem volt.
Leginkább a @4.5Ghz-es értékekre lennék kíváncsi, hogy lehetne-e azokon javítani vagy jó úgy ahogy van. Linx-en kívül mivel érdemes még megnézni, hogy mennyire stabil/bírja a proci ?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Logicman86 #37156 üzenetére
vtt-nek kell ekkora fesz ? (Vagy ez a ram -0.4 miatt ekkora a vtt )
-
Logicman86
tag
-
Peace
nagyúr
válasz
Logicman86 #37153 üzenetére
Én konkrétan nem, de most már írják, hogy Wildlands megeszik simán 10-et és Andromeda-ra is 16-ot írnak ajánlottnak, itt meg említésre került tegnap az SSD swap file-lal gyilkolása...meglátjuk. Még alszom rá párat. De mivel a konfig cseréről lebeszéltem magamat és alsó hangon eltoltam 1 évvel, így talán ennyi ráfordítás még beleférhet.
-
Peace
nagyúr
válasz
Logicman86 #37149 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy van még plusz a kártyában, amit ki lehetne piszkálni egy komolyabb procival, de egy szavam nem lehet, mert nagyon szépen fut minden. Ami meg nem, az i7-es gépeken GTX 1080-al is fo*, mert nem megfelelően lett megírva. Nekem szimpatikus volt a ritka alacsony fogyasztás és az elképesztő sebesség. És novemberben 5k-val olcsóbb is volt még az RX 480-nál. Ott a magas hőmérséklet és fogyasztás nem volt szimpi. Lehet azóta már változott a helyzet az új driverekkel.
A fránya 16 GB-al meg beletettétek a bogarat a fülembe, a fene egye meg!!!
Pedig nem akartam már pénzt áldozni erre a régi konfigra.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Egyébként csak FHD és alatta lehetne bármi igény erősebb CPU-ra, ugyanis magasabb felbontson kevesebb az fps és így nem jön be a képbe a cpu bottleneck.
Anno ha 4K-ban játszanál szerintem még GTX 1080 alatt is bőven jó az i5-2500K 4,5 Ghzen. QHD alatt már kérdéses, lehet, hogy kicsit visszahúz az 1080 erejéből a 2500K, FHD alatt pedig már többet profitálnál erősebb CPU-val.
Viszont téged ugye 1060 érdekelt.... ha gyengébb a VGA és FHD-ban játszol "csak" akkor ez meg a másik eset, mikor CPU ereje nem korlátozó tényező.
Ez a határ FHD-n most szerintem ilyen 1060-1070 körül van még OC-esetén is. Viszont mint mondtam, ha valaki magasabb felbontáson játszik akkor 2600K még évekig semmiféle korlátozást nem fog jelenteni ha valaki játszani akar és ki akarja használni a VGA-ja teljes erejét. -
mihione
őstag
válasz
Eleg lesz az 4,5 ghz-en 1060,970 kb ugyanaz es nekem is eleg lenne.Csak van egy ket szarul optimalizalt jatek ahova nem art a plusz ero,pl horizon 3 stutteringre jo hatassal volt az emelt frekvencia.
-
NandorHUN
addikt
Megjelenéskor, tavaly augusztusban ez tényleg így volt, AMD túl volt árazva és gyengébb is volt, de mostanra legújabb driverral veri az NV-at:
[link]Mondjuk ha azonos áron menne a 2 én maradnék NV vonalon, viszont van a 2 kártya között egy kisebb ár differencia:
480
1060(#37141) Logicman86
Szvsz mindenki azt vesz ami neki tetszik, mikor tavaly gondolkodtam a cserén én is 1060 v 1070-et vettem volna. Egyébként én is NV oldalon vagyok, idáig volt 480am, 680am, 970 a mostani kártyám.Most 1070-et néztem ki ugyan, de ha 1060 v 480 között gondolkodsz én az utóbbit venném.Bár én most megvárom az új 1060-ak és az RX 580 megjelenését, aztán döntök csak mi legyen.
-
Speed®
titán
~1en belüli szórást szoktak illdomosnak találni, ha nem cseszteti semmi a teszt közben, azt tudja általában tartani, ha nincs TDP/fesz/hő/whea para.
1.4V..ha magas VIDes, elmegy határnak, de azért nem erőltetném tartósan.
Fenti képen egy 1.275V VIDes darab volt, annak lehetett 24/7 1.4et is adni,
de nem erőltettem, 4.8G ugyan jól nézett ki, viszont a fogyasztás elszállt.. -
Speed®
titán
Mi nem kerek ezen? ~konstans értékek, 1600as RAMmal ez ~ennyit tud.
Anno sajátom, 0.6.4 LinXel, az ~5GFlopsal többet dob a 0.6.5höz képest. -
Peace
nagyúr
válasz
Logicman86 #37138 üzenetére
A megjelenésük óta figyelemmel kísértem az RX 480 és GTX 1060 életét és szinte minden szempontból az NV lett a nyerő és a szimpatikus. Nem is bántam meg, imádom. De inkább a vidókártya topikban nézz szét szerintem.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
P8Z68 V-LX (igen, igen tudom)
1600mhz
4.5Ghz
1.336 Vcore
Spread Spectrum off
LLC enable
PLL offValami nem kerek igaz? Elvileg nem futott semmi a háttérben.
Kép -
NandorHUN
addikt
válasz
Logicman86 #37138 üzenetére
Ha szabad kérdeznem milyen hűtés volt rajta? - csak kíváncsiságból.
Ui.: Szerintem RX 480-al jobban jársz, új driverrel DX11-ben 2%ban van lemaradva átlagosan 1060tól, DX12-ben egyértelműen veri azt. MSI Gaming -nak most nagyon jó ára van ~80körül.
-
NandorHUN
addikt
1080p-ben játszom és igazából gondolkodtam a cpu cserén, de minek? Újabb procik nem tudnak annyival többet, hogy úgy érezzem megéri cserélni ilyen összegekért amennyibe kerülne nekem a gen. váltás, jelenleg 4,5Ghz-en stabilan és alacsony ~72C alatt fut a proci minden gond nélkül. Nem érzem úgy, hogy megérje cseréni. 1070 még pont az amihez nem kell erősebb proci, hogy ne fogja vissza.
Amúgy QHD vagy 4K esetén még kevésbé lenne indok a cserére, 1080p-nél elismerem, hogy ki lehetne sajtolni több fps-t is mert alacsonyabb felbontáson (több fps) esetén jön elő a cpu bottleneck, viszont így is a cél nálam a stabil ~60 fps 1080p esetén, ahhoz meg 2600K felhúzva 4,5-re bőven elég, és úgy érzem ehhez a kártyához elég is lesz még 3 évig.
Utána viszont teljes konfigot váltok és cserélek mindent, monitortól az tápig.@(#37136) Speed(R)
Még nem 100% az 1070, most jön az új verziós 1060 és az AMD-s RX 580, ha nagyon jó ár/értékkel jönnek lehet onnan választok valamit. -
Logicman86
tag
Sziasztok!
Pár éve kíváncsiságból megnéztem, hogy mit bír a procim és ez lett belőle.
Szerintetek mennyire jó ?
Konfig az adatlapomon található. Azóta alapon használtam, nem éreztem, hogy kellene húzni.
Most vga vásárlás előtt állok(bár nem biztos, hogy ez a verzió lesz, az tuti hogy Gigabyte 1060 6GB, ezekről olvastam jókat).
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire elég ehhez a vga-hoz a jelenlegi konfigom, illetve a procit mennyire kell felhúzni, hogy elég legyen a kártyának? Max. vga-t bővítek, úgy gondolom 1-2 évig még kiszolgálná a többi alkatrész FHD-n a mai játékokat.
Köszi!
-
-
Peace
nagyúr
válasz
Speed® #37129 üzenetére
Az adatlapomon szereplő konfiggal játszom minden legújabb címmel ultra grafikai minőségben 1080p-ben minden gond nélkül. A tavaly év végi és idei cikkek is azt említik, hogy tökéletesen elég a 8 GB játékra. Nem tudom mi kell ahhoz, hogy előjöjjön a swappolás, nem találkoztam vele. Ezzel nem azt mondom, hogy nem jó, ha több van, csak nem létszükséglet szerintem.
-
NandorHUN
addikt
válasz
Speed® #37119 üzenetére
Igazából szerintem várok, gondoltam most jött el a csere ideje, mert nyáron még anno mikor eladtam ugyanilyen RAMokat ~ 10 körül ment a 2x4, de most felmentek az árak jó 50%-al, szerintem megvárom a nyarat és akkor lecserélem 2x8-ra.
Kicsit olvasgattam redditet és láttam, hogy quad channel nem olyan jó, mint ha dualban újítanék. (Bár ezzel a konfiggal 32-ig biztos nem megyek el, mire arra lesz szükség tuti új gépem lesz), de sebességben állítólag van különbség 2x8 meg 4x4 között... (bár z77-es alapomba 4 férne be).
-
NandorHUN
addikt
válasz
Speed® #37115 üzenetére
Ok értem.
Igazából most van egy Corsair Vengeance (2x4) 1600-Cl9, beállítva 1866-Cl9-re. De mivel itt az ideje a bővítésnek ezért gondolkodtam, hogy lecseréljem e az egészet és vegyek egy 2x8 2400Mhz-es G.Skill Ram-okat. Mert ugye dual channel miatt elvileg jobb a 2x8, mint a 4x4.
Ezért kérdeztem,hogy 2400-al bajban leszek e... -
NandorHUN
addikt
válasz
kicsipapucs #37108 üzenetére
100 feletti BLCK nem stabil ugye?
Egyébként ha RAM-ra specifikciónak az van írva, hogy 2400-Cl11, akkor vajon megy 2133-Cl10-en? Esetleg 1866-Cl9-en?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
kicsipapucs #37112 üzenetére
Eddig az extreme3-mat használtam 3-4éven át, semmi gondom nincs vele.
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
kicsipapucs #37110 üzenetére
fix vcore híve vagyok, llc-vel tudok játszani asrock z77 ex3 lapom van, de van melettem egy ex4-es lap is lassan már ott vagyok megnézem abban mit megy ez a csoda (2600k ES).
-
válasz
ADAM1337 #37109 üzenetére
Én még inkább alap alá vinném a PLL-t, segít neki az is. Ha 4GHz elég, akkor internal PLL overvoltage disabled, ajánlom, hoyg tedd fix feszre a procit és minden energiagazdálkodást kapcsolja be, azzal úgy majd magokat kapcsolgat le és társai. Vagy ha az offset híve vagy, akkor viszont offset-es fesz, de le kell tiltani a C3 és C6 state-eket, mert különben az is okozhat kékhalált. Nálad nem ez történt?
-
ADAM1337
nagyúr
Valaki tud egy stabil 2600k 4ghz beállítást adni ?
Mármint a vcore-on kivül persze mihez lehet még hozzá nyúlni. (llc-vel tudok játszani de valamiért hiába 20kör linx stabil a 4ghz, random eldobja magát.
Minden jó a gépbe és betesztelt, csak ez a procit nem tudtam még betesztelni.pll elég alapon ? (i7 920-nál kellett állítani, 2500k-nál viszont még 4,2ghz-nél is alapon volt)
-
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
2600K hoz ki milyen RAMot használ? 4,4 Ghzen elbír 2400Mhz -el?
-
Pixx96
aktív tag
Szerintetek érdemes váltanom 3570k-ra 2500król? gtx 1060 használok a 2500k meg 4,5ghz ketyeg max 8-10 ezret szánnék váltásra annyiból ki is jönne?
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #37099 üzenetére
Amúgy a forrasztott sem tökéletes..sőt. Érdekes dolgok történhetnek idővel.
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson #37100 üzenetére
És azzal minden rendben? Tán nem volt véletlen az IGPs tesztlehetőség..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elemlámpa, zseblámpa
- Hyundai, Kia topik
- OLED TV topic
- iPhone topik
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest