Hirdetés
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: rackezhető munkállomás Razer recept szerint
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- Indul a ChatGPT Health
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- CES 2026: kvantumpontos OLED monitorok az MSI boszorkánykonyhájából
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sheep
addikt
válasz
Turbolada II
üzenetére
Torrente úr, szerintem a tx3 már 4ghz-re is kevés, 5 ghz-re pedig inkább egy TR macho 120 vagy Scythe Ashura az amit én ajánlanék

üdv,
Manolito -
Casoli
őstag
Nekem is kellene valami tuning deszka a 2600K-m alá
Most egy H61-es lappal hajtom 
-
dorkababa
aktív tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Xigmatek loki van fenn jelenleg de van egy silentmaxx frostbite pro, azt valahogy rá kellene mókolnom, csak nincs hozzá leszoríto csatim sajna

-
dorkababa
aktív tag
válasz
norbert1998
üzenetére
volt rá eddig összesen két percem kipróbálni,szal nyugi,ami késik nem mulik

-
dorkababa
aktív tag
No új PROCI megjött, berakom h-s lapba, ventik felpörögnek, majd leall minden, majd újra felporog és csak pörög, kép nincs PCI expressrol. Hm. Mondom rohadjon meg, ez táp lesz.
Z77lapba PROCI be, ventik felpörögnek, majd leall. Majd ujra indul, immáron képpel. Juhé, windows már települ.Szal úgy néz ki PROCI volt a rossz, de ha rohadtul raerek még tán visszateszem.

-
Speed®
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Nézőpont kérdése..P/Z lap híjján pénzkidobás lenne a /K.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
nézni nézek, de nem olvasok és/vagy látok
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de attól a K-s dumám még megállja a helyét, függetlenül attól hogy nem az volt a téma
-
norbert1998
nagyúr
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ej, hordós laca uram, megint csak a szája jár de nézni nem néz

-
dorkababa
aktív tag
-
Speed®
titán
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
+1 a visszaolvasásnak
(B75 lap) -
dorkababa
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
eldobnám,de németország

eladónak irtam plusz paypal,azt meglátjuk mi lesz.több pinzt nem feccelek bele,sajna nem gyorstesztre kell,hanem masik géphez,igaz nem loverseny,mert a8 3850 is franko még,de igy veszek egy másik i5 2500k - vagy nagyobbat.
ár értékben gondolom ez verhetetlen,bár mindkét lapba mehetne ivy is.
-
Speed®
titán
válasz
dorkababa
üzenetére
Valóban, procinak tűnik :S Mondanám, hogy dobd el és ránézek, de egyszerűbb, ha hajtasz egy gyortesztre valami 5x0 Cerkát asszem..legalább tudod használni a gépet, amíg szerzel rendes/működő procit.
mastodon
Ha a procihasználatot monitorozva azt látod, hogy ő fogy el, i5..mivel tuning a lapoddal nincs, 3470/3570, minél magasabb órajelű legyen. Esetleg i7 Sandy vonalon, ami hasonló árazású, ha a HTt is aktívan használja a képszerkesztő/videókódoló. Utóbbira mondjuk VGAt is be lehet fogni, ha olyan..OpenCL/CUDA felületen egy GPU sokkal combosabb a procinál. -
i3 2125-öt mire érdemes váltani, ha képszerkesztőben, böngésző képmegjelenítésben/videolejátszásban és videoátkódolásban szeretnék gyorsulást, (Asrock B75 Pro3 alaplap, 8 Gb RAM, nem lesz videokártya)? Van olyan bolt, ahol cserélnek, azaz beszámítják a régi procit?
-
dorkababa
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
Egy gigabyte kontroll lappal is pontosan addig jutottam mint asrockkal. Táp ill cpu venti másodpercre felporog azt csáááá. Ha a memoriakat kiszedem akkor is ugyanez a jelenség mindkét lapban, ellentétben a8 3850ben megy tovább a venti, normál esetben gondolom ez a normális (speakerem nincs sajna nem ért még ide, de kétlem hogy bármit csipogna). Szal lehet mégis a PROCI a hunyó, mindenesetre megpróbálom még egy gagyi memóriával mert érdekes módon hyper x 1600 egyik lap sem támogatja, viszont memória nélkül sem jutok 1mpnel tovább. Tápot sztem kizarhatjuk, egyik lap integrált videokaris. Szal veszek egy gagyi memot egyenlore utána pedig asszem egy új procit, így lassan lesz 2.5 gépem talán, aminek az árából egy normális is kijott volna :S
Eladonak egyenlore írtam, azt paypal meglatjuk mit szól a sztorihoz.... -
vaakuum
addikt
Megtaláltam. [ebben láttam], hogy nem az offsettel, hanem a turbo voltage emelésévekl célszerű tuningolni.
-
Yutani
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Köszi a tippet, de nekem ez is elég. A CB15 alapján 30%-kal jobb az IPC-je, mint a Phenom II-é, tehát így is jelentős sebességnövekedés van ahhoz képest.
Persze mindebből semmit nem érzek desktopon, Borderlandban is csak annyit, hogy kevésebbszer esik le az FPS a 30-as tartományba, ami már látható FRAPS nélkül is.
-
dorkababa
aktív tag
válasz
Speed®
üzenetére
Sajna valami nem passzol.
Elvileg minden a helyén, ventik pár pillanatra felporog nek, majd leall az egész cucc. Clear cmos sem segít, totál mindent lebontva is kb ugyanez a helyzet. Sajna két külön eladótól van a lap és a PROCI, elvileg mindkettőnek mennie kellene. Táp lehet gond? (430) -
vaakuum
addikt
válasz
04ahgy
üzenetére
Nálam eredetileg 4.4-en ment 90 fok környékére terhelés alatt, miközben a cpuz 1.167 és 1.174 értékeken ugrált. Most meg 4.6-on megy úgy, hogy a legmelegebb mag 72-73 fok körüli, miközben a cpuz szerint 1.184 a fesz.
Kicsit belemerülök majd a témába jobban, és meglátom, mit lehet még kihozni belőle. De azt hiszem az ivy topikban folytatom majd.
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget!
-
Speed®
titán
válasz
04ahgy
üzenetére
Akkor miért nő a fogyasztásom 65 vs. 80°C esetén mérhetően..? Oké, hogy félvezető, de mégis tapasztaltam/tapasztalom a dolgot

Delidnek pontosan az eltérő egyensúlyi Tj az, ami értelmet ad. Pl. ebben az esetben is látható, delid nélkül 90°Ct verte a procija, most meg ~15°Cal hűvösebb..innen újabb teret nyert az OCra. Nem tudom, nitró esetén mi a szitu, de feltételezem, aki maximalista, megcsinálja. Viszont itt most nem nitrózásról van szó

-
04ahgy
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Nem értek egyet, mert szilíciumnál csökken az ellenállás magasabb hőfokon, hiszen félvezető. Ha nőne, semelyik erősítőnél és CPU-nál nem kellene a hőmegfutástól tartani.
Deliddel is és anélkül is ugyanakkora hőmennyiség (watt, joule, ahogy tetszik) jut a bordára, csupán az egyensúlyi állapot áll be más Tj hőfokon. A ventit fix fordulatúnak feltételezve még a Tcase is ugyanakkora deliddel és nélküle. Az eltérő Tj okozta igen minimális eltérést az egyszerűség kedvéért el lehet hanyagolni.
Ezerszer leírtam már ezeket és ezerszer nem értette meg soha senki (aki mégis, tisztelet a kivételnek). Egyetlen esetben van értelme a delidnek léggel-vízzel: ha magasabb alkalmazandó fesz. a kívánatos magasabb OC érdekében, mint a delid nélkül elviselt nagyon maximum. Egyébkén nitrónál már más kérdés, tegye fel a kezét aki Ivy-t nitrózás érdekében kupaktalanított, várom a jelentkezéseket.
HGyu
-
Speed®
titán
válasz
04ahgy
üzenetére
A hőmérséklet növekedésével nő az ellánállás, abban egyetértesz? A többi jön magától, a mértéke nyilván sok tényezőtől függ.
Ugyanarról beszélünk szerintem ebben a formában. Ha nincs hatékony hőátadás a borda felé, csak bőgeti a ventit a szabályzás "feleslegesen", viszont ha több hő jut a bordára, hatékonyabban távozik. Bárhogyis, a delid nem ront, hanem javít minden szinten a proci tulajdonságain, a rizikó oldala persze más kérdés..de viszonylag paramentes, ha nem avatatlan kéz csinálja.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Nagyon minimálisan változik a leadott hőteljesítmény, ha a beállítás során ugyanakkora a feszültség, és egyéb paraméterek tekintetében sincs változás.
Sajna épp a kisebb hűtőborda hőfok a rosszabb, mert nagyobb fordulatszám kell ugyanakkora hőmennyiség elvezetéséhez a venti részéről, hisz a deltaT-vel exponenciálisan nő a hőleadás. Ha kisebb a borda hőfoka, akkor ugyanakkora környezeti hőmérséklet esetén erősebb légáramlat kell, mert kisebb a deltaT.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
A kupaktalanítás a leadott wattot nem változtatja, tehát nem lesz tőle csendesebb a hűtés.
(#34941) norbert1998: Jobban félek a nem megengedett kupaktalanítástól és a következményeitől, mint a 0-24 tuningra alkalmazott jelentéktelen feszek esetén fellépő tartós és megengedett 100°C Tj-től.
HGyu
-
vaakuum
addikt
Ezzel a beállítással 1.184-et mutat a cpuZ linx közbeni terhelés alatt.
szerk: jahogy ez nem is ivy topik
valahogy az lga 1155-nél megakadtam.sry.... -
vaakuum
addikt
Felraktam mind a négy magot 46-os szorzóra, és mellette ezek a beállítások annak:
Additional turbo voltage: +0,023
Internal PLL overvoltage: Disabled
Power saving: Disable
Speedstep: Enable
Turbo boost: Enable
CPU offset: +0,010V
LLC: level 2 (a legdurvább alatt egy értékkel, összesen öt szint van, llc5 a leggyengébb, és llc1 a rajz szerint a majdnem egyenes)linx alatt 1 és 3 perc közötti időtartamban kifagy.
Mit érdemes még emelni, esetleg csökkenteni?
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
3770K, 4690K és 4790K, stb. BIOS alapbeállítással 105°C Tj elérése után kezdi visszavenni magát, és gyári hűtővel el is éri ezt (tehát ha mondjuk grafikázik vagy kódol a tulajdonosa, akkor a félvezető átmenet folyamatosan ennyi, nem 90°C). Szerinted hányan használják tuning nélkül, alapbeállítással, gyári hűtővel ezeket a CPU-kat? Kb. 98%-a az összes tulajdonosnak. Mégsem hullanak. Hurrá!
HGyu
-
Speed®
titán
válasz
04ahgy
üzenetére
Azért ez attól is függ, előtte mennyire voltak elszállva a hőmérsékletek.
vaakuum
Delid előtt milyen volt? Mi értelme párhuzamosan futtani a LinX+P95öt?
46 4 magon terhelve nem fog aktiválódni, ha arra vágysz, mindet 46ra..
Hőméréklet/fesz alapján mehetsz feljebb, játék alatt nem ilyen meleg.. -
vaakuum
addikt
Sziasztok!
3570k kupakolás után ezt tudja:
[folyamatban]
[vége]A linx és a prime együtt ment, gyakorlatilag 23 percig. Ami érdekesség, hogy a biosban a magok beállítása 46-os szorzó az első három magra, és 45-ös az utolsóra. Ehehz képest gyakorlatilag mindenhol 4500-asnak ismerik fel a programok.
A képek alapján jó ez a beállítás amivel most megy, vagy ti változtatnátok rajta valamit? A cél egy moderált, de erős léghűtéses tuning.

-
dorkababa
aktív tag
Jövö héten érkezem egy I5 2500k,asrock z77 pro4, xigmatek loki komboval, remélem jól fog futni a kicsike
. egy a8 3850-t fog váltani -
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Akkor kezdd azzal az extrémkedést, hogy megismered a lapot/BIOSt.
1. kép: long pow limit 200W/32s, short limit 250W, planeek az egekbe.
Amúgy 8 fázisod van, ha a hűtésükre is figyelsz, ~200Wig jó lehetsz..
2600Kval azt hamar meg lehet enni, 2500K ilyen téren hálásabb azért. -
ffodi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Úgy értem, hogy ritka jó példány lenne, ha 1,4 V-on annyit menne.

Emelj a TDP/current limiteken. Ilyen tuningnál told fel nyugodtan 200-250 W-ra a power limitet (és 200 A körülire a curr. limitet).
Szerk.: Ha tudod hűteni, akkor mehetsz feljebb a VCroe-ral, 1,5-1,55 V felett viszont már óvatosan léggel.
-
Speed®
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
5.5Gn közelebb lenne a 200hoz, mint a 100hoz..szóval ha győzöd a VRMet hűteni, már csak az a kérdés, mennyit tud kiszolgálni.
-
ffodi
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Az lehetett, emelj rajt. Mondjuk 5500 MHz 1,4 V-on az túl jó lett volna.

-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
als error, nem figyeltem. hiába volt 16-55-ig a szorzó, 50 fölé nem ment. tdp lehetett? ezen tudok segíteni?
-
norbert1998
nagyúr
Kicsit odapörköltem neki. 5.5 GHz, 1.4 volton, cinebench 11.5: 7.92 pont.
sajna a 15-ösben csak 672-ig jutok.
-
varillo
csendes tag
Szerintetek 3470 vagy 4590? kb 10 ezer többe kerülne 4590 de neten nézegettem és sok különbséget nem látok a kettő közt, játék szempontjából.
-
remusz13
tag
sziasztok!
egy i5-2400 hogyan produkálna mai játékokkal ? Ezelőtt volt egy fx 4300-m, de amikkel játszok ( SC2,D3,HotS,Gw2 , lényegében csak netes játékok ) Elég rosszak voltak a minimum fps-eim. Mellé akarok dobni egy 750ti-t , egy 400W-s FSP Hexa+ táp kihajtaná a dolgokat? alaplapnak egy MSI B75MA-E33 -t néztem ki. Véleményt szeretnék kérni, és előre is köszi
-
sheep
addikt
Üdv,
lehet hogy hülyeséget kérdezek, de valami nem tiszta: ha felhúzom a procit (i5 2500k) akkor ezt a magas órajelet fogja mindig is tartani , akkor is ha pl. csak böngészek?
Vagy erre van vmi külön beállítás hogy ilyenkor vegye le az órajelet?köszi
-
Speed®
titán
válasz
csipikooo
üzenetére
Itt van minden, tényleg ennyire nem adja magát? Advanced mode ;p
OC Tuner manualba, szorzó 38ra, alul ott az offsetelési lehetőség is.
Néz meg OC nélkül, meddig tudod -ba vinni, hogy hűvösebb legyen..
Aztán apránként lehet emelni a szorzókat és mellé a feszt, ha kéri..
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Gitáros topic
- EAFC 26
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Óra topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos autók - motorok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most egy H61-es lappal hajtom 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

valahogy az lga 1155-nél megakadtam.sry....