Új hozzászólás Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
Itt is feltenném a kérdést, mert úgy néz ki, hogy nem windows probléma, hanem intel igp.
Adott egy gép: Asrock H81M lap, Celeron G1820 proci, és Windows 10.
DVI, HDMI, és D-sub is van a lapon, és eddig egy DVI-s monitor volt rajta.
Kapott karácsonyra egy HDMI-s Dell SE2416H-t.
A gond, hogy bios-nál még van kép, aztán a Win10 zászló még bejön, és utána feketeség, nincs jel.
D-Sub-on megy. Másik gépen pedig HDMI-n is NV kártyával.
Csökkentett módban van kép HDMI-n is. Ha leszedem az Intel driver-t, akkor normál indításon is van pár másodpercig, amíg nem ismeri fel az Intel HD Graphics-t, mert onnantól nincs jel HDMI-n.
2 monitorral a DVI-s bejön, de a beállításoknál a Dell-t nem látja, nincs másik megjelenítő, ha az észlelésre nyomok.
Tavalyi gép, új monitor, új HDMI kábel.
Próbáltam régebbi intel driver-el, mert a Win10 a legújabbat tette fel, valamint intel chipset drivert is tettem fel, de semmi.
Biosban annyi van, hogy átraktam valami multi-monitor kapcsolót, de nem volt jelentősége. Egyébként is 1 monitorral lenne használva.
Azt hittem, hogy új gépnél, Win 10-el, HDMI-n csak bedugom, és menni fog, most meg itt vagyok a sz*rban, hogy valamit tákolni kellene.Még annyit tudok kipróbálni, hogy LG tv-vel megy-e, de csak holnap.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz távcsőves #36801 üzenetére
Leszedtem, újraraktam a Win-t is, de nem jó. Az a baj, hogy a csökkentett módos vga-val megy, de a normál módban a microsoft-ossal már nem, vagy, 1280x a legnagyobb felbontás.
Egyszerre a 2 kábellel is csak D-sub-on látja.
Találtam ezt a devcon baromságot, de úgy néz ki, hogy nálam nem segít, vagy rosszul csináltam. Próbáltam, hogy az eszközkezelőben letiltom, és engedélyezem, de nem hozza be. Nem tudom, hogy másnak is ez a problémája.Az a baj, hogy, ha ezt tudom, akkor nem Dell IPS-t veszek, hanem valami D-sub-os szutykot fele annyiért. Na jó, ha előre tudtam volna, akkor nem veszek intel igp-s procit.
Valahol olvastam, hogy az lehet a baj, hogy nagyon érzékeny ez a igp-s Dell monitoros felállás, hogy azért dobja el, mert nem érkezik jel rövid idő alatt, és erre lenne jó az indításnál a devcon-al tiltani és engedélyezni, de ez nem segít. Más gond lehet.
Még megnézem, hogy a monitoron nem lehet-e kikapcsolni valami ECO módot, hogy hátha tovább vár a jelre, vagy valami.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz távcsőves #36801 üzenetére
Írtam az Intelnek chat-en, és azt mondják, hogy ők kipróbálták egy csomó monitorral, meg minden, szóval mennie kellene.
Úgy nézem, hogy ezzel a Dell-el, vagy több Dell monitorral mégsem megy, de csak Windows-nál és csak az Intel driverrel.Azt mondja, hogy próbáljak az asrock-nak írni, meg BIOS-t frissíteni.
Nem hiszem el, hogy nem működik. Valószínűleg van valami hiba a driver-ben, ami miatt nem küld jelet a HDMI-re, vagy tévesen a D-SUB-ra küldi?
Elvileg csak Windows alatt nem megy, a linuxos intel driverrel elvileg hasonló problémánál megy.Vagy Dell-nek írjak, hogy nem működik a monitorjuk a windowsos intel driverrel?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz Casoli #36811 üzenetére
Próbáltam másik kábellel, sőt azóta kipróbáltam egy 43LH630V Lg TV-vel is, és ott is csak a BIOS látszik, meg a windows zászló addig, amíg be nem tölti az Intel drivert.
Intel driver alatt gyakorlatilag egyáltalán nincs hdmi, 2 monitorral mintha be sem lenne dugva.
A dell monitor most a saját gépemen van rajta, minihdmi-n GTS450-el tökéletes. Még a nevét is tudja.
Kizárható minden:
- a monitor jó másik gépen hdmi-n
- a kábelek jók
- a lap jó, az asrock küldött képeket, amin ilyen lapon hdmi-vel megy egy monitor
- a lapon az összeköttetés jó lehet, mert van kép HDMI-n, csak a driver nélkül
- a driver jó, mert D-sub-on hibátlan
- maga az igp D-subon tökéletesen megy
- a Windows 10 kizárható, mert az Asrcok tesztelése alapján megy a lappal hdmi-vel.A hardverek tuti jók. Microsoft driverrel jó a hdmi.
Amikor az intel driver felkerül, onnantól nincs egyáltalán HDMI. Letiltja, vagy nem ad neki áramot, vagy rossz frissítést és/vagy felbontást akar küldeni, vagy a tököm tudja, de egyáltalán nincs onnantól HDMI.
2 monitorral a HDMI porton levőt egyáltalán nem látja, talán azt sem tudja, hogy van HDMI kivezetés is.
A G1820 támogatja egyébként a HDMI-t? Alap, hogy támogatja, elvileg a DP portot is tudnia kell.
Nem tudom, hogy mi a gond.
Még megpróbálok egy windows 8.1-et a hozzá való driverrel, hogy hátha az én 10-esem sz*r, de szerintem közel 0% esély.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #36812 üzenetére
Annyi fejlemény van, hogy 8.1-el ment addig, hogy a driver telepítése után még volt jel, majd újraindítás után már nem.
Találtam ezt a devcon-os cmd parancsot, és megcsináltam vele, hogy futtassa le egy .cmd-ben, és így úgy működik, hogy
- Windows 10 helyett 8.1 van
- A boot alatt a zászló közben fekete kép, kiírja, hogy entering power saving vagy mi, majd rá 20 másodpercre lefut a parancs, és visszajön a kép a bejelentkező képernyőre.Eddig ez a legjobb, mit össze tudtam hozni.
(a devcon parancs: devcon restart PCI\blablabla (az intel hd szutyok ID-je) Az mindegy, hogy restart vagy disable és enable
Windows 10 alatt viszont ezek sem hozzák vissza a HDMI képet.
Kis apróság, hogy a 8.1 alatt az intel driverben ugye látom a Dell monitort, és Digitális Televízió SE2416H-nak nevezi.
További apróság, hogy a microsoft driver 64Hz-en nyomja ezt a monitort. Az intel driverben 59Hz lett, majd kézzel raktam 60-ra.Most megírom a boltnak, az intelnek és az asrock supportnak, hogy így működik ilyen gányolással, hátha tudnak valamit.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz [CS]Blade2 #36813 üzenetére
Annyi változás van, hogy Windows 8.1-re találtam megoldást, amit pont az intel készített el egy 2014-es teszt driver-el.
[link]
Innen leszedtem a 8.1-hez valót, és telepítettem egy windows 8.1-et, és így van jel HDMI-n a Dell monitorral még újraindítás után is.Már csak az a bajom, hogy windows 10-em van, szóval élesben még mindig D-SUB-on tudom csak használni a monitort.
Írtam most az intelnek, hogy ezzel a változtatással nem-e csinálnának egy Windows 10-es drivert, hátha nem nehéz összehozni, és bevállalják.Ezzel biztos lett, hogy az intel hibája, abból is driver probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest