Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szlavik
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Ha a jelenlegi kit CL9 1600 MHZ és CL10 1600 Mhz rakok mellé, annak is működnie kell gondolom?
-
Szlavik
tag
Lehet, hogy bugyuta kérdés: de akkor igazából lényegtelen, hogy milyen évjáratú Ramot rakok a meglévő 2 mellé, gyakorlatilag mindent fog dualban olvasni, csak a márka maradjon? Mert valóban így lenne a legolcsóbb ez tény.....
-
Szlavik
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Bevallom őszintén, azért nem merek még 2x4 -et ugyanabból venni (ha egyáltalán tudnék ugyanolyat) , mert meg van rá az esély, hogy nem nagyon fogja őket duálban olvasni. Korábban sajna már volt ilyen irányú rossz tapasztalatom. .... úgyhogy valszeg 2x8 belőle a régi meg megy valahová.
Igazából ellennék még egy darabig a mostani MEM mennyiségemmel, de már az újabb Gameknél (Doom ethernal) lazán kidob a memória limit miatt. Sajna. A cpu-ban meg még úgy gondolom, hogy van potenciál. 4 gig fölé max teszt jelleggel mentem de 24/7-ben még soha nem próbáltam. -
Szlavik
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Magyarul az 1600-as is tökéletesen megteszi. Annó játszottam a ram frekikkel, de a világon semmilyen változást nem láttam, még az alap tesztekben sem. 1600 és 1866 között. Akkor inkább emelek a CPU órajelen és egy darabig még kihúzom vele.
-
Szlavik
tag
Sziasztok!
Inkább offba rakom
Segítségeteket szeretném kérni. Adott configom asrck z77 extreme 4, 2600K, 2x4 gig ram.
Erősen kezdek memória limites lenni.Kérdésem: szerintetek érdemes e beledobni 2x8 gig Kingston hyperx fury 1866 Mhz cl 10 White kitet vagy elegendő az 1600 Mhz?
(platform csere előtt állok, de nincs meg rá a keret, úgyhogy döglött configba kell ramot raknom. Szükség törvényt bont alapon) -
Szlavik
tag
válasz
ricsi99
üzenetére
A ventik rendben vannak, végignéztem őket. Semmi csodaprogi.
valszeg elfáradt a deszka.Még egyszer darabokra szedem, aztán ha így marad akkor így marad. Öreg már ez a pc mint az országút. Azon sem csodálkoznék, ha beadná a kulcsot.

Köszönöm srácok a segítséget. MIndenkinek.
respekt

-
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem a köldökömet néztem. .... meg mi ez a fellengzős duma? Azóta megtörtént az elemkiszedés. minden alapra állatva. Ugyaz a szitu..........Megyek meditálni......
Gondoltam azért topic, hogy lehessen kérdezni.
Mindenkinek kösz az infót.
-
Szlavik
tag
Köszönöm Szépen Mindenkinek az ötleteket.

Az elemet még nem szedtem ki. viszont látszólag a legutolsó beállításaimhoz a képest a bios nem változott semmit. Lőttem is róla egy screent.

De igazából, most egy normál bekapcs után megint ez volt a szitu. Gondolom ismerős ez a bios. Vagy autó van vagy full on. És ez így volt gyakorlatilag 6-7 évig, hozzáteszem a világoon semmi hibával. Ha az elem miatt a bios felejtene, akkor el kellett volna dobja az alapbeállításokat. De ilyen nem történik. Minden ugyanúgy vagy: a low fesz tuning beállítások, ram időzítések. Minden úgy, haogy belőttem.
Igazából az egészet nem értem. Most viszonylag komoly dilemmában vagyok, hogy cseréljek teljesen újra vagy rakjak bele 16 Gig ramot. csak kezdem veszíteni a bizalmamat. Az utóbbi évek alatt, annyi mindenféle anomália volt és mindent meg tudtam oldani, de igazából egy kcisit , tényleg csak egy kicsit kételkedem benne, hogyha cserélek egy elemet akkor megoldódik a szitu. De ez volt az én első gondolatom is.

Szóval nem tudom. A targetek a hőfokoknál és a LVL nél is ugyanaz x éve. Ráadásul direkt teszteltem. Lejjebb szedtem lvl 1-re (a targetet), de utána amikor dobtam egy Aida stresst nem nyomta meg a ventik sebességét. 52 után sem. Ha vsszaraktam 5 re vagy 9 re akkor ok volt (Tulajdonképpen nincs közte különbség).
2-3 restart és semmi para nem volt. beállt szépen. Most valamiért megint pörgés van bekapcsolásnál.
nem tudom összerakni.

-
Szlavik
tag
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet a gond? Adott egy z77 extreme 4 deszka + 2600K Cpu. (Már jó sok éve
)Rávettem magam pár hónapja, hogy darabokra szedjem a configot, hogy totál kipucoljam.
Ez sikerült is. Ennek örömére miután összeraktam úgy gondoltam, hogy húzok rá egy friss win10-et.
És most jött a meglepi. Az alap deszka beállításoknál a világon semmit nem változtattam. ugyanaz az alulfeszelt ofeset tuning maradt. Minden az eredetiben, minden a régiben. A számok is ezt mutatják.
De Boot után elkezd az összes venti fullon pörögni (hiába a mindent miniálra alapbeállítások) és ez egy kis idő után szűnik csak meg mire feláll a rendszer.
legutóbb benéztem a biosba és meglepve tapasztatam, hogy a beállítások mind autóra álltak vissza, holott hozzá sem nyúltam semmihez. Gondoltam ok. Újra beáálítom. Rámentek. de ugyanez a szitu maradt. Akár alvóból ébred a Pc akár sima bekapcs van. Szerintetek mit lehet kezdeni ezzel?

Ötleteket előre is köszönöm.

-
Szlavik
tag
Ezért hajlok én is efelé. Nincs még itt ekkora CPU limit. nagyon jók ezek a kis öregecske szandik.
Én is csak akkor váltok, ha már nagyon sikítófrász van, vagy ha lefő a deszka (Isten ments
) vagy nem tudom.De addig semmiképp sem. A 2500k -2600k nagyon eltalált széria.
Csak azt nem tudom, hogy ár érték arányban mi lenne az, ami jó lenne egy esetleges csere után.
-
Szlavik
tag
válasz
üzenetére
Jogos. De stabilitás szinten nekem ez vált be.
A prime alatt nem volt droppom viszont LinX alatt simán kivágott. Így tudtam buherálni pluszban az LLC-n.
Nem volt egy mulatságos dolog, de sikerült stabilra húzni úgy, hogy nincsenek random droppjaim.
A hőfokokat is ezzel tudtam igazán belőni. De valóban okozhat kárt is, hozzáteszem, ha nem megfelelő a húzás.
Azért nem kínoztam agyon a Cpu-mat. És így legalább tudom, hogy stabil a gép 24/7-ben is. (Csak sokat eszik wattban
) -
Szlavik
tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Én inkább LinX-el tesztelnék.
Jobban meghajtja. Egy 20 perc nagyjából. De ha biztosra akarsz menni, akkor akár egy órára is ráengedheted.megizzasztja a történetet, másrészt, ha hibát dob, akkor tudod, hogy mit, hogyan tolj fölfelé.
Én az alul feszelt Tuningot javasolnám.
-
Szlavik
tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Bőven jó a 2500k 4.4-en. És ha utánakeresel a topicban, akkor láthatod, hogy stabilan működtethető ezen az órajelen, jól is hűthető és megfelelő teljesítményt hoz.
Nem gondolom, hogy a ht, annyit fog dobni a történeten. Az órajel piszka többet javít a szitun szerintem. -
Szlavik
tag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Szia!
Szerintem a 2500K-ban van tuning potenciál, ha csak nem a ht miatt akarsz cserélni.
Kicsit jobb hűtéssel a 2500K-ból kipréselhetsz egy jó alul feszes 4,4Gig órajelet. Ami szerintem még mindig elegendő. Ha csak nem BF4 multizol null huszonnégyben.
Szerintem nem éri meg a csere.
A csere inkább egy 2600K ra érné meg, ha találsz.De én spec simára biztosan nem cserélnék.
-
Szlavik
tag
válasz
Speed®
üzenetére
A benne lévő vga hoz akartam meg egy ugyanolyat (7850). Ezért volt kérdés, hogy db Nvidia vagy a régi kártya plusz hozzá még egy ócskaság. És hogy mit hogyan hajt ki a 2600k és a deszka. Ezért kerestem annyira az amd vgat, hogy Warnt is kaptam. Így marad a 1060. Nem 1060 Cf. Azért ennyire tényleg nem vagyok láma

-
Szlavik
tag
-
Szlavik
tag
-
Szlavik
tag
Hi! Mindenki!
Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy egy asrock z77 extreme 4 lap összeegyeztethető e asus gtx 1060 3Gb-vel?
Vagy mostanság már tök mindegy a gyártó. Egy 2600k-val hajtanám a történetet.
Nem tudom, mi legyen. Szerintetek? lehet, hogy Off a téma de nem vágom.
mennyire lesz CPU limites a történet.
Konstruktív hozzászólásaitokat várom. Előre is köszönöm.
-
Szlavik
tag
Srácok!! Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Imádom a Sandy-t

-
Szlavik
tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy a 2600k-m 4.Gigra húzva asrock z77extreme 4 deszkával képes kihajtani egy Radeon RX470-et?
Vagy ha ez így nem elegendő, mennyit kellene húznom rajta, hogy jó legyen. Azt vágom, hogy minél többet,de mennyi a kompromisszum képes sztori? Mert jelenleg alulfeszelve van. Korábbi bejegyzésből látszanak a beállításaim.
Csak egyszerűen kíváncsi vagyok. Mert szóba jött egy VGA csere. jelenleg egy 7850 et hajtok.A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Szlavik
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Tiszta sor. És köszönöm az infót
Én egyébként egy LINX 64 et eresztenék rá. Mert az felpörköl mindent.
Én azt mondom neked, hogy akár kánikula van, akár nincs, 80 fok fölött az már nem a legegészségesebb.
Már elég régóta ketyeg a vasamban 2600 k. sokat futott. És értékes cpu
Úgy ne égesd meg.egy kicsit finomhangolnám a Feszeket. Kisebb fesz, alacsonyabb hőfok.
Én addig piszkálnám a helyedben a feszeket, amig a legalját el nem éred. (mármint összeomlást tekintve) És garantáltan tudsz faragni a hőmérsékletekből. -
Szlavik
tag
Egy kérdés: 2600 k használtban mennyiben mennek jelenleg?
-
Szlavik
tag
válasz
Lacielvtárs
üzenetére
Ezek a hőfokok elég magasak. Én faragnék belőle a helyedben. OKÉ, hogy 4,5 ha jól látom, de feszkóból vennék le. Meg stabilizálnám.

És bekapcsolt HT-nél nem jelzi csak a 4 fizikai magot.
-
Szlavik
tag

-
Szlavik
tag
válasz
pincehely
üzenetére
hát ez fura.
Nem Lámaságból kérdezem, de rámented profilba rendesen a beállításokat?
Ha igen, akkor loadolt az uefi -ból, amely beállításokkal szeretnél menni és hajrá.
Mondjuk nekem már az furcsa, hogy a HT alap ki volt kapcsolva.
ha te kapcsoltad ki és most a Későbbiek folyamán nem boldogulsz vele.Akkor bios frissítés. Vagy BIOS degrad -
Szlavik
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
jó kérdés..... Max alap játékok, GTX 650 titan oc-t kellene meghajtania, csak a haver pénztárcája limites. Valami jót kell neki néznem. Nem vágom. Majd valamit leskelődök. olyan rég néztem már cuccok után, hogy lövésem sincs mi hol mozog vagy milyen alternatívát érdemes nézni
-
Szlavik
tag
Hy Mindenkinek!
Ha valaki tudna mondani nekem egy megközelítő árat használt i5 2500k-ra. Ami term nincs agyonhajtva.
Vagy valami más alternatíva. I3 esetleg -
Szlavik
tag
válasz
vuk777
üzenetére
Szerintem ezekkel a magas órajel/fesz tesztekkel szépen le fogod gyilkolni a Cpu-t.
Érdemes kísérletezni, de azt nem hinném, hogy ekkora órajelek próbájánál, túl jót tennél a procinak.
Én már ehhez a próbához is vizet használnék. És nagyon hűvös környezetet.
mondjuk ez relatív, az én véleményem. De komolyabb hűtés nélkül egy minimális tesztet sem futtatnék egy viszonylag drága CPU-n
-
Szlavik
tag
A kérdés még mindig az, hogy mire szeretnéd használni. Ahogy a kollégák fenn említették egy 2500k jó alternatíva.
Több szemszögből is megvizsgálhatod. Ha van elég pénzed és szereted szórni, akkor haswell egyértelműen. De sztem egy jó Sandy simán megállja a helyét. Ráadásul agyig tuningolható. Még a 2600K is. (csak kell hozzá némi hűtés)
3770-re az életben nem cserélnék a gány hűtéstechnológia miatt. De találtam egy nagyon jó cikket és azt linkelem.
Tanúságos...
http://www.ocaholic.ch/modules/smartsection/item.php?page=0&itemid=1164
Ebben gyak benne a generációk közötti "relatív" különbség.
-
Szlavik
tag
HÁt figyi. Ezeknél a lapoknál így működik.
ez a 3 választási lehetőség van. Fix, offset vagy auto asszem. A fix-el nem igazán érsz el semmit, mert folyamatosan ugyanannyi lesza feszkó, am it adsz a cpu-nak.
Az offset a legjobb, mert a kívánt órajel tekintetében megad egy auto beállítáást, ha pl a turbo mode-ot használod (pl én).
Belő egy alap offset beállítást utána pedig szépen elkezdek 0,05 voltonként szépen elkezdek lejjebb menni. Amikor nem bootol el LLC 5-ön az a vége ezen az LLC-n.
Aztán váltok llc 4-re és mászok lejjebb az offset voltage-vel. Ha egy bizonyos beállítással bebootol utána jöhet a Linx. Ha megcsuklik, amelek az offseten. Ha nem váltok LLC még magasabbra.
nekem LLC 4 és 5 nél sem dobja eél az agyát. Valamiért llc 3 - al elpukkant.
Szóval visszaállítgattam mindent. És amelyik beállítást láttad most jelenleg az müxik.
Ha beszerzem a liquid hűtésemet felcsusztatom 4,2 -re (bár fölöslegesnek tartom)
Akkor tudok full beállításlistát küldeni.
Lényeg a CPU PPL az nálam 1,745v. így lett igazán stabil. -
Szlavik
tag
Én folyamatosan képet és videót vágok.
Kipróbáltam már nagyobb órajeleket. 400 mhz-n nem múlik semmi. Vagyis nem annyi, mint amennyire szükség lenne.
pár másodperces render különbségek lesznek.
Másrészt, akkor monitor csere.
Offsettel menj lejjebb. Másrészt ezt nem vágom. A szorzót alapból húzod. 40x100 az 4 gig. Ez az órajel
Az offset az meg a feszültséget szabályozza. Fix, Offset vagy auto....A H80 jó alternatíva: de ekkora órajelre sztem akkor sincs szükséged. A kártyát maxon kihajtod. A progik, amiket meg használsz támogatják a VGA-t sztem és az is besegít a számolásba.
Viszont a ram összehúzások segítenek egy kicsit. HA ipari számításokra mégy rá.De egyébként csak szintetikus tesztekben láthatsz különbségeket. Én a helyedben max 4,2 ig mennék. És az bőven jó. -
Szlavik
tag
Én 4gig-en használom.
van különbség az időszűkítésekkel, de ezt ilyen tömörítgetéseknél veszed észre. Én a ramoknál arra megyek rá, hogy a maxot kihozzam belőle úgy, hogy ne kelljen az egekbe emelgetni az órajelet és minimumon tartsam a feszkót (régi 1366-os foglalatos tapasztalat, amikor a magas órajellel és fesszel meggyilkoltam a Cpu-m imc-jét. Ezt hívjuk USER ERROR-nak
)
Egyértelmű, hogy minél magasabb az llc, annál nagyobbak lesznek az órajel különbségek.
Én múlt hónapban kipróbáltam mindenféle módon. Asszem ha minden igaz, akkor nekem most LLC 4 van és nem 5.
A többinél mindig hibázott a linx 5 kör után, de volt úgy, hogy 3 kör után is. Ha maxra vettem az LLC-t akkor meg hatalmas feszek jelentek meg terhelésen. Nagyobb fesz, nagyobb hő. Én 60 fok fölé nem szívesen megyek.
Arra meg, hogy mi a jó beállítás 4,4-re, 4,6-ra azt neked kell kitapasztalnod. Az már termetes tuning.
Mire akarod használni? 24/7 -re már nagyon kell gondolkodni, hogy mi hogyan legyen, mert egy elcseszett tuning kinyírja a CPU-d pillanatok alatt.
Nekem ezekkel a beállításokkal mióta újrahúztam a rendszert teljesen stabil. A gáz valamelyik driverrel volt.
(kedvenc multifunkcionális nyomtatóm; azóta se raktam fel)
Szóval konkluzió 4,4-4,6-hoz legyen egy szép nagy hűtőd vagy liquid, mert ekkora órajelnél már szépen megy a melegedés. -
Szlavik
tag
ez majdnem ugyanaz a config, ami nekem van. Nézd vissza a postjaimat és ott minden le van írva.
4 gig full stabil, újrahúzott rendszer után.
Sőt sztem az asus lapod még sokkal stabilabbá fogja tenni
De ha kell, akkor leírom újra.ramok nekem pl: 8-9-8-21 cr1 és ugyanilyen kingston hyper ramok. 1600MHZ. 1,5 v és az xmp profilt egyáltalán nem használom.
-
Szlavik
tag
válasz
vuk777
üzenetére
Hmmmmm
szép eredmény
Mondjuk én (de ez csak relatív az én véleményem) ekkora órajeleket ismerve a szandi hőfokait már inkább folyadékkal hűteném.
De a mindennapi használatra egy 4,2-4,3 is elegendő. Ha nincs valami extra über durva VGA-d vagy nem használsz komoly műveleti sebességet igénylő progikat, akkor sztem fölös meggyilkolni szegény párát ekkora feszekkel. Mert azért valljunk be ezek az értékek már a kritikus körül mozognak
-
Szlavik
tag
válasz
vuk777
üzenetére
áááhhhhhh. Biztosan nem. Ennyit nem ad a lap.
Ez itt órajelek közötti különbség.
De lehet, hogy a ram freki változtat rajta, de én abból indulok ki, hogy dupla annyi rammal tesztelek és 500mhz vel kevesebb Cpu- frekin.
Tehát ha összefüggésében nézem magasabb órajel azonos cpu-nál, magasabb Gflop. (laptól függetlenül)
Nekem 4,5 ön már ilyen 100 fölöttit produkál.Ha a ram freki a hibás akkor nem szóltam, de 4,5gigen lehetetlennek tartom a 90 Gflop átlag műveletet.

-
Szlavik
tag
Huhuuuuu...Nagyon Kevés a flop. Avx-es a linxed? vagy régebbi? Mert bőven 100-on felül kellene tolnia...

Na én is sikeresen zártam, mert mióta újrahúztam a rendszert azóta nem dobál ki 0X3b meg 0X1e kódokkal. Tuttira valami driver buziság volt. De az igazsághoz tartozik, hogy a nyomtatót még mindig nem raktam fel. (meg akarom várni, hogy 1 hónap eltelte után mit reagál a vas a kedvenc HP2515 nélkül) De sztem ez volt az anomália......

-
-
Szlavik
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
nnno. Adtam neki 1 körben PLL 1,799-et hibázott az 5-dik körnél LinX-el.
Most PLL 1,745 v és így nem hibázott. Amióta újrahúztam a rendszert semmilyen tréség nem volt.
Kiv vagyok meddig. Lehet, hogy még bedobom az alap 1,808v-t. De nem kifejezetten értem, hogy nagyobb PLL v-nél miért hibázik.....
Épp nem tetszik neki ez a fesz? Vagy ? na nem vágom, az a szitu. Ameddig nem dob kéket, addig no para. Ha gáz van utána elgondolkozok, hogy mi legyen.
Szerintem mindent visszatolok alapra lenyomok egy 1 napos linx-et neki, ha hibázik, akkor kivágom a francba. -
Szlavik
tag
De úgy néz ki, hogy eddig no problémó.
A sejtésem pedig beigazolódott. Szép driver problémák is voltak. Most kb 1 hónapig nem rakom fel a "super" multifunkcionális nyomtató/ scanneremet. Mert, ahogy elindul és scannelek egyet kapásból dob egy kéket
Most más probléma van pl: OpenCL bug (egy éjszakámba került,de így sem sikerült
). Át kellett raknom a VGA-t egyik slotból a másikba; felébred a sas minden 20 percben az alvó mode-ból. Pedig már mindent beállítottam.
Csak a baltát nem állítottammég bele.Úgyhogy hőfokok/CPU vcore feszek eddig rendben. Lefuttattam egy LinX-et. Végigment gond nélkül.
Az IDLE meg kiderül egy pár nap múlva, hogy omlik-e vagy sem. -
Szlavik
tag
Létezik, hogy egy nyomtatótól vagy épp egy kekszebb drivertől kidobál. Mert így visszagondolva a legtöbb esetben ilyenkor kapok 0x3b kódot. Ennek valahogyan utánajárok......

-
Szlavik
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Megemeltem a PLL-t. Szerintem is alulfeszeltem egy pöppedt, mert utánanéztem dokumentációkban.
Az alap az volt, amit a power saving mode adott (én meg vakul hittem benne, mert nincs most zsém újabb CPU-t venni
)
Kiv vagyok ezután kidobál-e. ahogy megjön az új hűtőm lesz neki 4,5 is szerintem. Azt, hogy mit csinálok majd még ennyi órajellel az nem tudom, de kipróbálom
Na jó csak dili.
Örülök, ha ennyin végérvényesen bestabilizálom. Bőven elég mindenre.
max cserélek majd VGA-t. De sztem még a nagyobb karit is ki fogom hajtani. Ha nem akkor emelünk
-
Szlavik
tag
válasz
F e Z o
üzenetére
A Ht az maradt. És az eddigi (régi) beállítások is maradtak.
Kipróbáltam egy halom mindent. LLC 1 és -0,145v sőt -0,175v is. Az előzőnél nagyon magasnak találtam a feszeket. (max loadon 1,240-ig is felugrott) Ráadásul hibázott linx alatt kb 2 kör után.
Rájöttem arra is, ha a ptstate auto helyett c2 van, bármilyen feszkót állítok szintén hibázik.
Vagy megjáratom 4,2-n vagy maradnak ezek a beállítások. És benyelem, hogy havonta 2x kidobál. Nem vág hasra. Load alatt stabil. nekem már más jellegű ötletem nincs.
Ha a PPL feszt emelem, mondjuk 1,742v ig az miben javít a stabilitáson vagy egyáltalán javít e?
Mit szabályoz konkrétan?
kezdem már nagyon lámának érezni magam. 
-
Szlavik
tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Én kihasználom a HT-is, game-knél+szerkesztői alkalmazásokban is. Szóval arról nem mondok le. Azért vettem 2600K-t. De valóban jobban melegszik és több fesz kell neki. Csak nem akkora horror órajel, hogy ilyen zuhangatásoknak kellene lennie. egyszerűen csak hülyén van bekalibrálva. De amikor vettem (asszem 1,5 éve nemtom, kb) Akkor nem volt konkrét leírásom, csak ilyen alapok, hogy c3/c6 ki. Meg, hogy menjek minél lejjebb a feszekkel és nézzem meg mi a legalacsonyabb és legstabilabb.
És a hőfokok ne menjenek 70 fok fölé. Én tartom a 60-at ekkora órajelen.
Csak zavar. De a HT az marad
Mert, akkor mindegy, ha anno egy 2500K-t vettem volna.

-
Szlavik
tag
válasz
Killer01
üzenetére
Na nyúlkáltam egy kicsit a beállításokban, hát őszintén szólva nem sok mindenre jutottam.

LLC 2/3 hibázik linx alatt. LLC 1-el meg beharap max loadon legalább 1,240v-t, ami azért sok sok sok sok sok egy kicsit
ráadásul még a hőfokok is nőttek elég durván. És kevesebb Gflopot is olvasott (91/2 átlag helyett ilyen 89 körül)
Így LLC5 ről 4-re léptem vissza. Loadon stabil. (mondjuk loadon nem is szokott baja lenni
)Ha kidobál még kap feszültséget. Nekem más ötletem nincs. Ha még valakinek van azt szívesen várom.
most ilyen 1,160v-t kajál 100% terhelésen.
Utóirat, remélem IDLE-ben nem szakad össze megint Yupiiiiiiiiiiii

-
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
nekem 2600K HT miatt kevés a Gflop.
De az LLC-t az beváltom, csak már nincs most hozzá jelenleg idegrendszerem. De valamit kiügyködök. -
Szlavik
tag
válasz
Stonerice
üzenetére
Cpu vcore: offset -0.130mv
LLC: level 5 (EZ legyen mondjuk 4? )
DRAM v: 1.500v
VTT v: 1.079v
Pch v: 1.059v auto
CPU PPL: 1.708v
Vccsa v: 0.0925v auto
Advanced CPU:
C1E: on
C3/C6: off
Package Cstate support: C2 (killer kolléga javaslatára)A LLC az volt már auto-n, volt már LLC 2. De eskü nem vágom. De annyi fix, hogy offset tolom.
ha más nem, akkor kap még egy kis feszültséget. mert 3 hetente kidobál 2x utána meg abbahagyja. engem meg lekarmol az ideg a seggemig

Egész tavalyi év folyamán semmi baja nem volt. Októbertől kezdte dobálgatni a halálokat

-
Szlavik
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
A dock lefektetheti? mondjuk ugrál a feszkó, amikor ablakváltogatásokat csinálok.
érdekes a mutatvány, annyi szent
pl Linx alatt max load elnyel 1,136-1,144-1,164v-t.
De idle-ben felugrik, akár 1,180v-ig is. Én már azt soknak találom. de lehet, hogy csak ennyit bírok,Stonerice: Egyébként egy 550w-s Chieftech tápom van. A többi speceket meg látod a felhasználó nevemnél. Ilyen max közép tun kategória,d e nem több
Visszatérve én emelek szívesen a feszen, ha az kell neki, csak ki szeretnék zárni minden mást, ami okozhatja a dolgot.
-
Szlavik
tag
válasz
Killer01
üzenetére
megy a HT.

de eddig akkor sem voltak problémáimMost meglátom mi fog történni 1 pár napig. Aztán már ráfér egy reinstall Vas-ra. Ha utána is megmarad, akkor még kihajtom belőle, ami van azt vagy kuka vagy csere.
Csak azért fura, mert Loadon semmi de semmi baja sincs. hiába ütöm vágom
-
Szlavik
tag
válasz
Killer01
üzenetére
Figyi
nekem hónapokon keresztül -1,35-ön volt. Mivel elvileg kevéske a vcore ezért emeltem ugymond 0,05v-vel.
A c-stateket lőjem be?
Eddig mindenki azt írta, hogy ne.Mivel power saving mode be van kapcsolva (másképp nem is akarta az igazságot, már az elején sem) így változik. (a freki miatt)
na és itt jön a bibi: Full terhelésen linx alatt 30 perc után is max 1,136-1,144, amit kér. Viszont Idle-ben ha bohóckodok. Ablakot cserélek, váltogatom az alkalmazásokat. De a legjobb idle bench nekem a párom farmeraja, nyitottam egy cpu-z-t és láttam, hogy egy két megmozdulásnál belefut a ilyen 1,160 és 1,180v közé is. Meg is lepődtem.
A C-State mennyire befolyásolja a dolgokat?
vagy szerinted még mit tehetek az ügy érdekében ? -
Szlavik
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az, hogy néha eltűnik az egerem, meg nincs épp bill? ha ilyenre gondolsz, akkor társak vagyunk, mert ez nálam is előfordulgat néha. Vagy épp alvó állapot után nem ismeri fel a pendrive-mat

-
-
Szlavik
tag
Üdv Mindenkinek!
szóval már emeltem a feszkón
Offset: 4gig
- 1,30mv-ról -1,25mv re. 1 hónapig stimmt. Aztán újra kaptam egy Ox1e kódot a semmiből.
és esküszöm nem vágom, hogy mi lehet a baj.Már egy ideje halasztgatom a rendszer újrahúzást, de most megteszem. Mert vagy a lapom vagy a CPU-m cumkóztat. vagy a rendszerem. 2.80 Bios van fenn. lehet, hogy azt is feljebb tolom. De nekem már ötletem nincs.
ha valakinek esetleg van azt szívesen várom

-
Szlavik
tag
válasz
Taposo
üzenetére
HÁt azért a 85 fok az elég kazán. Sőt Nagyon kazán. Sztem ne csodálkozz rajta, ha már nem igazi a stabilitás . Szerintem bőven alap, hogy maradjunk legalább 70 fok alatt.
magasabb órajel=sok hő= drága hűtő. Akkor talán maradandó lehet a tuning is. De az ilyen 1,3x vcore feszek től viszonylag közép szintű órajeleknél azért az én szemem kicsit forog.
Lényeg nem rosszallásképp, de ezek az ultra high hőfokok nem igazán kedveznek a cpu-nak
szerintem....
-
Szlavik
tag
válasz
yusukee
üzenetére
Szerintem nagyon sok a Vcore fesz. 1,2x elégnek kellene lennie.
Offset az alap (vagyis én arra esküszöm)
power save mode. (hogy az órajel idle-ben, meg amikor nem hajtod visszavegye)
és én a ppl feszkót is visszavenném.1,7xx -re
ennyi fesz sztem azért gyilkolja elég rendesen. Sok fesz=magas hőfok. És arra sincs bizonyíték, hogy közép hőfokok alatt nem degradálódik a CPU. De, ahogy kolléga is mondta, jobb a békesség. És jobb a hűvösebb CPU
-
Szlavik
tag
válasz
STC Speed
üzenetére
1,3 v körül. 1,2 az kevéske neki,d e 1,4 az nagyon sok. Az már ténylegesen olyan 5gig körüli órajelhez szükséges.
Én kezdeném 1,35v vel, és onnan másznék lefelé 1,3 ig.
Először pedig default.
vagy offset mode-ban a -0,-es értékeket piszkálnám. Mondjuk ekkora órajelnél bőven +0,1-től fölfelé fog menni a dolog, de nem akarok butaságokat írni.
Cpu meg lapfüggő. -
Szlavik
tag
válasz
Xes750
üzenetére
jogos

de mivel power saving mode-ban használok mindent, ezért jó kell, hogy legyen a két fesz közötti különbség.
Az a szitu, hogy nem tudom neked megmondani mennyi az ajánlott vtt fesz a szandiknál.
Az meg kellene nézni egy hivatalos i7 oldalon.
Amúgy meg sztem nem tudod monitorozni a vtt-t. Hacsaknem a lapodhoz nem kaptál valami "szupcsi" programot, aminek semmi haszna
-
Szlavik
tag
válasz
Speed®
üzenetére
Akkor rendben van. Nem olyan sok mindenben tér el egymástól a két CPU. De így meg vagyok nyugodva. Nem dobálgat ki. Meg nem is fogyaszt sokkal többet.
Mondom max: 1.136 - 1,144 között cuppant.
De nem melegszik fel 57-59 fok fölé. Még 1 óra LinX pusztítás után sem. A gflop írás folyamatosan stabil.
Szóval így jó a dolog. Feljebb meg még nem akarok menni.
Majd ha lesz rá lehetőség (Már mint zseton) cserélek egy 4770k-ra. Jövőre. de addig még kell egy ksi anyagi forrás
Csak azért, hogy ne maradjak le

-
Szlavik
tag
válasz
Xes750
üzenetére
QPI/VTT dolog lesz. ne a pplel szórakozz, mert szerintem nincs rá túlzottan nagy hatással. Kevés a vtt fesz.
a ppl az legyen végesen 1.808 vagy, ahogy a lapod alakítja. Nem tudom milyen steppingekben tudsz fölfelé menni.
A qpi/vtt fesznél meg arra figyelj oda, hogy ne legyen nagyobb a különbség a ram fesz és a vtt fesz között, mint 0,4 mert, akkor legyalulod a Cpu imc-jét.
És az nagyon nem jó hidd el nekem. Ezért nem érdemes buzerálni a ram frekit. Ha Újfenn kidobál, akkor alapra vissza minden. És elölről kezdeni az egész tuningot, így, hogy a ramokat egyáltalán nem piszkálod max a végén.
ja és még egy fontos az XMP-t ne használd csak ha nagyon muszáj. Az órajelet xmp nélkül is be lehet lőni.
mindjárt megnézem, hogy nekem milyen feszekkel megy a Pc-m. Kb így néz ki. neked másabb ez egyértelmű. De nézz rá a ram cuccokra és látni fogod a különbséget.
nekem ez 2600k 4 gigCpu vcore: offset -0.125v
LLC: level 5
DRAM v: 1.505v
VTT v: 1.079v
Pch v: 1.059v auto
CPU PPL: 1.708v
Vccsa v: 0.0925v auto
Advanced CPU:
C1E: on
C3/C6: off
Package Cstate support: auto
Ram timings: 8-9-8-21 Cr1 -
Szlavik
tag
válasz
Killer01
üzenetére
És ezt ram gyártótól függően meg tuningpotenciál függően szépen lehet szűkítgetni.
a régi Kingston HyperX 3x2gig 2000mhz-s tripple modulomat 9-9-9-24 cr1 -ről pl 7-8-8-19 cr1-ig tudtam szűkíteni és atom stabil volt (Bloom) alatt.
A mostaninak a vége 1600MHZ (jó lehetne tovább simán). 9-9-9-27 cr1-ről 8-9-8-21 cr1-ig tudtam szűkíteni és szépséges.
lehet a másodlagos timingokkal is bohóckodni, de arra sincs ám semmi szükség
1,5v és 1,65 v között mozognak, de 1,5v-n van minden. Ramokat nem piszkálom
-
Szlavik
tag
válasz
Xes750
üzenetére
szerintem nincs értelme 1866-on bohóckodni, mert csak állandóan ki fog dobálni. szintetikus tesztben lehet, hogy többet ír/olvas, de ezt real progikban észre sem veszed. a CPU órajelet viszont igen. És fps-ben is. meg a 9 10 9 24 es időzítés az olyan szinten szét van húzva, hogy..... Szerintem semmi értelme. Én már nyomattam 2133-mon is. az aida64-ben jó volt flashelni azon, hogy mekkorákat ír olvas, utána meg megomlott az egész, amikor valamilyen komolyabb benchet futtattam.
-
Szlavik
tag
na most offset-ben -0,130v helyett -0-125v
terhelés alatt stabilan 1,136v-t cuppant. Az 1,168v-hez képest még ez nagyon pöpi. Kiv vagyok a halál dobálgatásra.......
-
Szlavik
tag
válasz
Xes750
üzenetére
Azonnali észrevételem a memória freki.Nagyon sokszor írtam már, mivel hónapokig kísérletezgettem én is, hogy semmi értelme a nagyobb frekvenciás beállítgatásoknak, mert:
1. semmit sem veszel észre, max talán szintetikus tesztekben.
2. Instabillá teszi a rendszert.
3. nem tesz jót a cpu-nak.Inkább a CPU legyen valóban finomhangolva az adott órajelre esetedben 4,6 ha jól látom. De a ramok azok szépen menjenek 1600MHZ-n mondjuk 8-9-8-1 es időzítésen.Amit nyersz:
1. Stabilitás.
2. Kevesebb qpi/vtt fesz (nem ölöd meg az imc-t)
3. Magasabb órajelet tudsz kicsikarni a CPU-dból pláne a N dh 14-el
4. Még a cpu feszekből is fogsz tudni faragni.Elsőre nekem ennyi a meglátásom
Nekem, akkor voltak ilyen jellegű anomáliáim, amikor a ramokat buzeráltam. Aztán találtam egy tesztet a neten és megváltozott a ram húzgálásról a véleményem. Ameddig az intel nem szabványoztatja a magasabb ram frekit a cpu-kban, addig értelmetlen vele szórakozni, mert csak hamarabbi CPU degradációt érünk el vele.
remélem segíthettem
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Azonnali informatikai kérdések órája
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- Wise (ex-TransferWise)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)