- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Szlavik #38733 üzenetére
Ha bírja a hűtés és nem valami végtelenül rossz példányt fogtál ki, 4,4 - 4,5 GHz-ig elmehetsz vele, minden bizonnyal többet fog hozni, mint az 1866 MHz-es memória.
Én használtam 4x4-es kitet 3570K-val, 4670K-val és 4770K-val is, mindegyik gond nélkül kezelte, na meg ezért tesznek 4 foglalatot az alaplapokra. Szerintem a 2600K-nak sem kellene gondot okozzon.
De ahogy írtuk ketten, a legolcsóbb megoldást válaszd. -
válasz
Szlavik #38733 üzenetére
Nekem 4x4 1600 corsair van (valami fémházas fos, egy hertzet nem lehet húzni rajta, csak időzítést piszkálni, azt is minimálban), őt simán olvassa dualnak a z68. Csak írom, nem vitatkozom. A 2600k-t pedig már 4,5-ön is lassúnak érzem, pedig ki van kapcsolva a meltdown/spectre védelem. Így megy fél éve, lehetőségekhez képest a legalacsonyabb volt értéken. Fűt rendesen. Minél kevesebb pénzt rakj bele.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Szlavik #38731 üzenetére
Bár memóriákat sosem tuningoltam, így nincs is tapasztalatom ilyen téren, de szerintem 2000 MHz fölé kellene menned, hogy érdemi előrelépést érezz. Ha van még tartalék a prociban, az segíthet, memóriából pedig ha tudsz, vegyél még egy olyan 2x4-es kitet, mint amid most is van.
-
-
-
válasz
Szlavik #38502 üzenetére
Miden ventid jó? Nem lehet ,hogy valamelyik lassaban pörög fel?
Visszajelzi rendesen a fordulatokat?
[Alaplap] topik... beleolvastam ,de nem láttam ,másnál ilyen gondot.
Nem tettél fel valami alaplapi csoda programot? usb gyorstőltés ilyesmi... nekem nem csipi a win10 ezeket... -
válasz
Szlavik #38502 üzenetére
Hogyhogy mi a duma? Ketten egymás után ugyanazt mondtuk, erre jössz egy hosszú poszttal, hogy ugyan nem csináltad meg, de jaj, nem is tudod mit tegyél
Most megcsináltad, nem jött be és ezt sajnálom. Egyelőre nincs több ötletem, beismerem.Ui.: nem raktál fel valami AsRock tuning programot, ami bekavar esetleg?
Ha a venti targetet manualra teszed és belövöd a legalacsonyabb fordulatot, amin elindul (ált. 50-es érték körül) - cpu terget maradhat 50 fokon - akkor mi van? -
válasz
Szlavik #38499 üzenetére
Sok a duma. Köldöknézés helyett szedd ki a szaros elemet (persze előbb a tápot kapcsold le, indíts rá a gépre, hogy a kondik kiürüljenek) és várj egy percet. Elem vissza, táp be, reboot. Profilt se tölts vissza inkább, hanem lődd be szépen kézzel, öt perc.
Ha nem oldja meg, lehet tovább meditálni. -
válasz
Szlavik #38491 üzenetére
Szia
Nálam ezt akkor csinálja ha elsöre nem tud indulni a bios a beállitásaimmal ,akkor csinál egy restartot majd default értékekkel indul.
Le lehet több profilt is menteni... szerintem semmi baja a deszkádnak , elem csak áramszünet esetén érdekes... amig kap a táp áramot addig semmit sem határoz. -
-
-
fagy53
nagyúr
válasz
Szlavik #36745 üzenetére
Nem értem a kérdést, a CPU teljesítménye a játékhoz, azaz az alkalmazáshoz kötött és nem a VGA-hoz.
Az illető alkalmazás határozza meg a CPU és a VGA teljesítményét, ha a CPU kevés akkor beszélünk CPU limitrl, ha meg a VGA teljesít gyengébben akkor VGA limit, azaz ez utóbbi határozza meg a képalkotás sebességét.
A 4GHz-es 2600 nem lehet CPU limites a mai játékokban, kivéve a multit, FHD-ben. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Szlavik #34836 üzenetére
értelek, okés jogos a felvetésed és majd lehet meg fogom próbálni, meglátjuk mire jutok vele
annyira nem vágom a tuningot, de amint idő engedi megpróbálok majd faragni belőle
mondjuk mi munkára használjuk a gépet, és azért munka alatt nem ennyire durva a hőfok mint ezekben a tesztekben
60-65 fok körül alakulnak munka alatt a maghők.
de megpróbálom amit mondasz, de tény hogy teljesítményét figyelembe véve, nálunk a munkáink alatt beéri ez a cpu így tuningolva az i7 4790 non K-t
ez a konfig előtt nekem az volt, meg is lepődtem az eredményen -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Szlavik #34834 üzenetére
én 55 ezerért jutottam hozzá
a hőfokok meg ok hogy magasak, de ne feledjük hogy kánikula van, lesznek azok még alacsonyabbak is
de értem és köszönöm a véleményed és a tipped, nem vagyok nagy tuning szakértő, de annyit még érdemes tudni hogy ezek több órás IBT teszt utáni hőfokok -
asus1
aktív tag
válasz
Szlavik #32552 üzenetére
Mekkora órajelen használod a procit?
Mert nekem 4.4-4.6 lenne a cél stabilan a lehető legalacsonyabb feszel.
A ramokat beállítottam arra az időzítésre meg feszültségre amit mondtál és tökéletesek. aidában mért tesztek alapján a késleltetésem eddig 57,3 CL8-ban amit írtál pedig 55,4
Nem tudom mennyit számít ez.Többieknek: Átállítottam az LLC-t extreme-re és most még nagyobb lett a különbség. Max terhelésen 1.216
minimum pedig egyszer 0.872 másszor pedig 0.920 valamennyi.Vegyem le extreme-ről akkor?
-
vuk777
aktív tag
válasz
Szlavik #32511 üzenetére
1. Mire akarod használni? -Pár tesztre 24/7-re elég a 4500
2. Mennyire stabil terhelés alatt? - még csak netezés stabil
3. Mivel hűtöd? Hyper Z600 -
emre
veterán
válasz
Szlavik #32441 üzenetére
Rá is fogom, de nem tudom milyen beállításokkal érdemes futtatni.
(#32439) Killer01
Toltam most egy tesztet -0,100 offset LLC4-el (a többi beállítás ugyan az mint a képeken) csak hogy teszteljem a hűtő ventilátort. Asszem egy CM Excalibur lesz a bordán. Megvan az eredeti is, de az nem pwm-es, meg még egy másikat is kipróbáltam.Most meg fut egy teszt. -0,120 offset, LLC4-el, ez marha jó lenne ha maradna. [link]
-
kop8
őstag
válasz
Szlavik #32399 üzenetére
Most raktam fel a mugen2-őt a vízhűtés helyett, de nem megy rajta a venti mert le van kapcsolva, így terheletlenül 41-46 fok körül mozog.
Terhelve felment 75-ig is passzívan....
De most levettem 3Ghz-re és 1,08 voltra a feszt így használom
Szerintem simán viszi passzívan is a mugen2 ha meg melegszik terheléskor, akkor felcsavarom a fordulatszám szabályzót.....
-
F e Z o
veterán
válasz
Szlavik #32333 üzenetére
Miért kellene lemondani a HT-ról, ha egy adott órajelhez annyi fesz kel neki, akkor annyi, csak hűtővel bírja az ember. Nekem is be van kapcsolva, a pár játék profitál belőle, bár inkább vagyok vga limites manapság. Egyébként nem tudom pár ember miért vesz i7-et, s kikapcsolja a ht-t, mert kevesebbet eszik a procija.
-
-
válasz
Szlavik #32305 üzenetére
En LLC1-en nyomnam; az extreme 4 tapellatasa nem egy acel eröd. Ugy kevesbe ugral idle/terhelt valtasnal. A Gflops egyertelmüen keves, feltehetöen hibajavit (bar ennek ellentmond a stabil 91-es ertek). Raprobaltad magasabb vcore ertekkel is? Persze jol nez ki, hogy ilyen alacsony, de megoldhatja ha feljebb tolod (Nem nagyon lehet hasonlitani, de nalam llc1 mellett 1,2v a max 4 Gigan.
-
Stonerice
őstag
válasz
Szlavik #32313 üzenetére
Nekem úgy rámlik, hogy nálam stabilabb a gép, ha c3/c6 engedélyezve van.
LLC4 nemtudom, hogy asrocknál mit is takar. Sztem ott is lejebb engedi a feszt. Szóval már csak kézzel tudsz adni nek. De ha visszarakod llc4-re akkor látni fogod, hogy nőtt-e vagy csökkent a terhelt állapotú fesz az llc 5 höz képest. Sztem csökkenni fog. Így már csak Manual voltage-hez nyúlva tudsz lépni. Adj + 0,05-voltot(azthiszem ez a legkisebb egység) neki, és akkor stabil lesz -
-
Stonerice
őstag
válasz
Szlavik #32308 üzenetére
Én is azthittem, hogy loadon kijön a hiba Linx alatt. De rájöttem hogy nem mindig. Ezért linx melett elkezdtem böngészni, youtube stb, és ha akkor is kibírja, Na akkor OKÉ a minden. Milyen tápegységed van amúgy?
Nekem 1,23volton megy 4,1ghz-t offset.Mekkora fogyasztást láttál eddig maximum a mérő progikkal? linx avx melett? Nagyobb órajelen, ha próbáltad?
Nekem a 4 fázisos lapm 137w fölé nem megy. Bár nem is várom el tőle
4,1 ghz -n 112 wattot mutat nálam a cpu package. Gondolom a te lapod többre képes. Ha ilyen jól kiszolgálja alig több mint 1,12volton a 2600K-d. -
Killer01
őstag
válasz
Szlavik #32300 üzenetére
hmm...ha jól emlékszek volt fesz amin emelt ha enabled-re raktam a power saving-ot (a ram-on biztosan), talán ezért is kapcsoltam ki (nekem ne akarjon 1,53-at adni a moduloknak, elég azoknak 1,499 is
). Tudsz még valami funkciójáról?
llc5-ön nekem is ott mozgott a vcore... most llc 2-őn vagyok 4 gigán, itt idle 0,84 (majd még akarok faragni offset-el). Igazából azt akartam végigzongorázni mennyit kell emelni az offset-en pluszban az enyhébb llc-knél (llc 1-nél megy a maximum -0,145), de -egyenlőre- nem jutottam vele sehova. llc 5 -0,130 okés volt erre llc 4-en ugyanez hibára futott linx alatt. -
-
Xes750
tag
válasz
Szlavik #32058 üzenetére
Most 8-9-8 24 cr1 en vagyok 1.49 1600on ezt hagyom.
Viszont most a cpuba kene segitseg mert nem stabil meg mindig.
Maradt a +0.02 offset mert lathatoan nem ker tobbet.
124 es BSOD kapok prime alatt azt mondtak erre a hibakodra PLL voltaget kell allitani
amit eddig probaltam: 1.606, 1.65, 1.70, 1.75 most ez az utolso volt a legstabilabb 5orat birt es aztan csuklott csak ossze.. de egy 8-12 teszt jo lenne ha birna legalabb.Szoval van valami otlet finom hangolasra hogy tudnam beloni jora?
Koszi!
-
Xes750
tag
válasz
Szlavik #32038 üzenetére
apropo offsetek...
ugytunik megse olyan stabil aza oc amim van ...
a linken lathatod mi hogy van allitva:
http://rog.asus.com/forum/showthread.php?41255-Maximus-IV-Gene-z-Double-boot-Win-freeze-with-OC&p=349527#post349527annyi valtozott hogy, nem jut eszembe a neve mi az pontosan, ami a BLCK szam stabilitasaert felel vagy auton allithatosagaert azt kikapcsoltam h mindig 100 legyen es ne ugraljon.
Meg a ramot most atettem CR1 re es 1.49 voltra (meg mindig 1866, varom Killer kollega valaszat lehet leveszem 1600ra)
A lenyeg hogy kaptam BSOD kb 20 perc utan megpedig a MINIDUMP azt mondja: 0124 es a ntoskrnl.exe -t okolja a problemarert.
azt olvastam hogy a 124re PLL voltage finomhangolasa szukseges.
Valami otleted lenne, jotanacs? Hasznos link stb
Koszi!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest