Hirdetés
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Fenntartásokkal kezelve valóban az. Rég volt 2013
De a lényeg ott is benne van, mit-mivel lehet variálni, milyen szinten mit érdemes, stb. 4.5höz nem kell csiribiri általában, megfelelő feszültség kérdése csupán, ill. hogy azt miként akarod beállítani. Röviden én is ezt írtam le, offset/fix fesz viszonylatban. -
Speed®
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
A BIOSodban vannak profilok, egy stabil, jó beállítást ments el, aztán ha valahol besokallt az állítgatásban, cmos clear és betöltés..a sandy oc nem vészes, ökölszabályok mentén nem futsz problémába, csak időt kell rá szánni. Értelmes guide ha van is, nem a Te lapod és a Te procid lesz benne..szóval az alapvető elvek mentén neked kell kitapasztalnod, mi-merre-hány MHz.
-
Speed®
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Ezzel simán nekiszaladhatsz a ~4.5Gnek. A VGA is szeretni fogja

-
4264adam
nagyúr
válasz
medvezsolt
üzenetére
szamolasi kapacitás szükséges a vga feladat kezeléséhez, minél erősebb a vga is , annál jobb számítási képességgel rendelkező cpu kell a teljes iranyitásához.
-
medvezsolt
senior tag
válasz
4264adam
üzenetére
Annyit még kérdezhetek, hogy miért kell a 1060hoz a nagyobb frekin futó proci? Jóval magasabb teljesitményt, FPS-t tudok elérni játékokban és nem csak annyi növekedést amennyivel a procit feljebb húztam? Remélem jól fogalmazok kérlek javits ki ha hülyeségeket beszélek

-
Speed®
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Előttem leírták a lényeget újra..ha jót akarsz, rá kell szánni az időt. Tesztelés nélkül a specifikált értékek a biztosak, ennyit fog mondani más is. Hiába mondanánk, hogy márpedig 4GHz alapfeszen/1.2V körül-alatt stabil 99%ban, ha beleesel az 1%ba, szidhatnál minket..egyszerűbb, ha rávezetünk a helyes útra

Lapod van hozzá, hűtésre nem reagáltál, de alapvetően le lett írva, merre indulj..rajtad áll innen. -
4264adam
nagyúr
válasz
medvezsolt
üzenetére
2500K 4.2Ghz felett kell egy GTX980 szinthez ~GTX 1060. Az, hogy energia befektetés nélkül akarod ezt elérni az nem megoldás. Ez van, tenni kell a dologért, olvasni próbálni okulni.
Megfelelő hűtés, manual fesz, 44x szorzó. Nem egy nagy dolog. Linx futtatása Gflops/s figyelés és hőfok. Ennyi
-
medvezsolt
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
köszi a választ. Azt mondod 4 GHz-ért neki se álljak? Tudom jól hogy bírnak többet is ezek a procik. De én csak annyira szeretném húzni a procit hogy biztos ne okozzon neki gondot kihajtani a VGA-t (1060 6GB). Ugymond a legkevesebb erőfeszitéssel a lehető legoptimálisabb beállitást elérni. Mondhatni egy olyan beállitást találni amihez nem kell 4 programot telepiteni, 15 fogalmat átértelmezni és / vagy imádkozni hogy nem sül meg a proci. Amiről mindenféle teszt program nélkül megállapítható hogy stabil.
-
Speed®
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Kicsit bele kellene jönnöd a témába, mert a 4GHz kevés lesz.
Hűtőd milyen? 4.5 általában benne van ezekben a procikban.
GFlop/s a mértékegység, LinX a program neve, stabteszt
Hasonlót kellene látni, amikor minden rendben van az OCval.
Offset nem tartományt, hanem eltérést takar, VIDhez képest.
Be lehet vele állítani a stabil load feszt, de idle is érvényesül.
Ha nem akarsz szórakozni, fix fesz és C3/C6 legyen enable.
Picit magasabb idle fogyasztásért cserébe, ez is működhet.. -
Speed®
titán
válasz
medvezsolt
üzenetére
Felejtsd el az Auto OCt, túlfeszel jellemzően, kézzel állítsd be, szorzó fel, TDP keret kitol pl. 120/150W/32sec tartományba, C1E/C3/EIST On, C6 off, a vCore meg offsettel addig csökkent, míg stabil marad (konstans GFlops LinX alatt jó visszajelzésnek). Ha rászánod az időt, jobb lesz a gép, ha nem, inkább ne OCzz..
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSI 1060 6GB-os karit és itt pőáran tanácsolták hogy kicsit huzzam meg a i5-2500k-mat és akkor biztos jól kihajtja a VGA-t. Egy Asrock P67 Extreme4 Gen3 van alatta és egy Gskill ripjawX
Arra gondoltam elsőnek kiporbálnám ezt:
OC Tweaker menüpont
Load Optimized CPU OC Setting: és itt kiválasztok egy Turbo 4ghz-et. Igazából én nem is szeretnék nagyon 4 Ghz felé menni. Mit gondoltok jó lesz ez igy? vagy ez a Load Optimized CPU OC setting nem is ezt jelenti?
Esetleg tudtok mondani egy atomstabil beállítást ami 4 GHZ-re állítja be a procit? -
G@ß!
őstag
Sziasztok!
A topicnyitóban a nyomtatható beállítási segédlet már nem elérhető.
El tudja ezt nekem valaki küldeni? Vagy újra fel tudja valaki tölteni?
Köszi.
-
Speed®
titán
válasz
gtamate2
üzenetére
Mindenkinél rohadt melegek, de ez egy Sandy Groß Clocknerrel hűtve.
1.2V körül-alatt kb. egy Cold Tower is jobb hőmérsékletet tudna tippre..
Az egyke modul okán érthető a GFlops, de érdemes többel tesztelned.
Mármint nem modulokra értem, ha most 1 van, hanem a RAM MBokra. -
Speed®
titán
válasz
gtamate2
üzenetére
HWiNFO esetleg? Hogy miért volt sok a fesz..auto OCt ezért nem tolunk.
Magas a hőmérséklet, alacsony a GFlops/kevés a RAM használat érték..
Ha dualban futnak a RAMok, tolj egy LinXet inkább 2.5-3GB beálltással..
Abból könnyebben kisütni, ha valami gond van, legalábbis számomra
Mondjuk amíg ilyen meleg, addig lehet nem erőltetném, valami bibi van.. -
gtamate2
veterán
Nos az MX-2 nagyon jól szerepelt. Az alaplapom meg nagyon nem találja a helyét, össze vissza írja a feszültség értékeket, így a cpu-z-re kellett hagyatkoznom (mire rájöttem) és közben úgy tűnik, hogy valamelyik ram modulom megadta magát a 4-ből, ha szerencsém van akkor a 2 gigás lesz az.
Miután nagy nehezen kiküszöböltem a problémákat, kiderült, hogy azért melegedett a proci, mert 1,3v-ot adtam neki. Most 4,2-re belőttem 1,184v mellé, szerintem teljesen jó értékeket hozott. Nem tudom gyárilag miért ilyen magas feszt kapott, ha ennyivel is megelégszik.
c1 on
c3,c6 off
Load Line Calibration offBtw. van egy venitlátor ami a CPU hűtobordához épp hogy hozzáér, lehet aktivizálni kellene.
-
Speed®
titán
válasz
gtamate2
üzenetére
A sűrű bordázat okán kéri az erős statikus nyomást, a gyárija ebből a szempontból nem toppos sajnos.
Paszta..legyen 5°C javulás, nem váltja meg a világot..én biztos összeraktam volna már tesztre
Egy EPS12V toldó amúgy filléres dolog, ne ezen múljon..bár én is későn váltottam le a régi ACM3D házam, nem volt gondom a szellőzéssel..persze a tápnak jobb az új módi vitathatatlanul. -
gtamate2
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Gyári, még Merlintől vettem használtan, de szerintem fél évnél többet nem ment, azóta nálam van a kicsike. Gondoltam rá amúgy, hogy cseréljek ventit, de egyszerűen olyan halk még maxon is, hogy meghagytam végül.
Amint megjön az MX-2 pattintom is be a 2400 helyére. Most valami kínai fehérpasztám van, de 100%, hogy ez az oka a magasabb hőfokoknak.
A szellőzés nem rossz amúgy, bár ez a ház inkább szebb mint jól szellőző, de az áramlat meg az értelmes ventik megvannak a gépházban, azért nem váltottam még alsótápos házra, mert félek, hogy a táp kábelei nem érnének fel.
-
Speed®
titán
válasz
gtamate2
üzenetére
Nem rossz, valóban, gyári vagy egyedi rögzítéses apróról? Járt nálam pár anno..egy értelmes ventivel egész potens borda

Proci OC majd kiderül ha nekilátsz..de nagy meglepetések nincsenek Sandykkel általában.
VRM bordázat..huzat nélkül nem sokat ér sajnos..persze a semminél jobb a valami

-
-
gtamate2
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
A jelenlegi Alpenföhn Groß Clockner rev. B-vel mi a probléma?
(#37568) F_Zolee: Korábban beszéltem Speed(R)-rel és már akkor azt mondta, hogy a lap bírná a 4.5-öt, vagy i7 esetében a 4-et.
(#37569) lotuska: Nekem az általam használt alkalmazások jobban szeretik a magasabb órajeleket, mint a több szálat, plusz ennyiért nagyon jó vételnek tartottam az i5-öt.
-
gtamate2
veterán
2400-ról váltottam 2500K-ra, kíváncsi vagyok hogy mennyit fog menni a Z68V-LX-ben. Egy tuningolatlan példányt sikerült kifogni 19-ért hűtővel. Azért egy 4,5-ben reménykedem hogy menni fog meg hogy meg is bírom hűteni, az 1060-nak kellett már egy erősebb proci, bár még lehet ez is hagyni fog benne.
-
Speed®
titán
-
4264adam
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Freiherr
b(Ad-m)anTéves értékeket mutatott. Bios-ban PLL nélkül Manual voltage 1.150V. CPU-z és AIDA is ezt közli:
Sajnos nem szereti a BCKL-t, instabil 101-nél is. Manual Voltage 1.25V értéknél pedig hőfokban 70°C felé megy a processzor, míg számolási teljesítménye romlik ~84GFlops (103),101.1 értéknél ~85.2-87Gflops 63°C-on.
-
törölt tag
válasz
Speed®
üzenetére
találtam egy képet 1,1V körül, bár a lap nem szerette a blck emelést, így 3900 felett nem tudtam stabilizálni.
másik lapban másik i7-nek ~1,15V kellett, szóval ki lehet fogni, de első körben 1,2 V körül próbálkoznék, és fokozatosan csökkenteném a feszt.
szerk.: közben találtam 1,144-es képet is, de szerintem 1,14 és 1,16 között ugrált. -
Speed®
titán
válasz
üzenetére
Ha 1.1 nem is, 1.2 elég szokott lenni..kérdés a VID. vCore miért nincs..? HWiNFOx64 is hülyeségeket ír VID részen, de a Core Voltage rendesen ki van jelezve, CPUz/AIDA is ugyanannyit mutat. Nálam 1.2V van belőve LLC nélkül, terhelve droppal 1.175Von stabil 4GHzen, 120W TDP limittel (Intel DP67DEB3 lap, Noctua C12P felel a VRMek testi épségéért).
-
fasyrt
őstag
Hali!
Mi a max tamogatott felbontasa az i3-2120-nak?
4k-n gondolkodom filmezesre.Köszi!
-
Speed®
titán
Ha az utánanéztem úgy csapódott le, hogy auto fesszel megy, nézz utána rendesen..tuti túltolja. Az a lap nem combos VRM részen, oda kell figyelni. Mennyi a terhelt vCore? Stabil = konstans GFlops értékek megfelelő magasságban? Meglepődnék, nem jellemző auto OC mellett, sokkal inkább a fluktuáció, dobált szorzóval, indokolatlanul magas fesz mellett, alap TDPvel. Manual OC vagy semmilyen inkább

-
Bár nekem P67 Deluxe lapom van, a lényeg szerintem ugyanaz.
Ha nem akarsz sokat foglalkozni a tuninggal csak állítsd feljebb a szorzót.
Ilyenkor az alaplap állítgatja a feszültséget, terheléstől függően.
Én pl. most azért csak 4,3-on járatom a 2600k-t, mert ott még tudtam alulfeszelni. (minél kisebb fesz kell a cpu-nak, annál hűvösebb lesz + kevesebbet kajál)
Stabilitást én LinX-el és InterBurnTest-el nézek.
Ha jobban el akarsz mélyedni tuningban, ez lesz a topikod: [link]
-
cut
aktív tag
Sziasztok!
Ezer éve nem csináltam már ilyet.
Vettem egy 2600k procit és egy egy asus z77 A lapot.
Szeretném egy picit tuningolni.
A hűtö megfelelő, ram corsair 1866Mhz.
Mondjuk 4.2Ghz, milyen bios beállításokkal érhető el stabilan.???
Előre is köszönöm a segítséget.

üdv: Cut
-
Relo
tag
válasz
üzenetére
Átkerült az Asrock p67 lapba a proci.
Tuningolni nem sikerült.Viszont 0,15V-al alulfeszeltem, mert a Deep Cool Ice Edge Mini Fs hűtővel 80-84 fokig felment a hőmérséklete.
Alulfeszelve 70 fok körül van.Ramoknak mennyi fesz adható, hogy ne degradáljam a memóriavezérlőt?
2x2GB 2200MHz Kingmax Herkules van jelenleg mellette, 1,54V mellett viszi az 1600MHz-et, 1,65V mellett 2133Mhz-et.Valamint IBT alatt 79 Gflops körüli értékeket dob, nem kevés az egy kicsit?
-
törölt tag
válasz
Speed®
üzenetére
nálam irodai lapba ment, így nem érint az oc dolog, és érezhető az erősebb igp böngészésnél is. persze teszteltem pár játékkal, sc2 vállalható levett grafikával high textúrával. skyrim is 30-50 fps-sel megy hd full low beállításon, orc must die-ok fhd-n is elmennek rendesen. persze nem egy vsync-es fix 60-70 fps-es teljesítményt nyújtanak, de nem is úgy álltam hozzá. mondjuk egy lp gtx 1050(ti) jobban illene hozzá, még az is előfordulhat, hogy cserélem a mostani gaming x-et lp-re.
unokatesónak szerettem volna felhúzni 3900-4000mhz-re, de akkor marad az alapórajel. -
törölt tag
akkor örülök, hogy valakinek sikerült segíteni.
p67 lapban megnéznéd a nonK tuningot (+500 mhz)?
kolléga azt írta, hogy xeon-nál nincs oc, és alapvetően hiszek neki, de nem hagy nyugodni a dolog. jövő hét végén hozzák unokatesóm gépét (p67 lap, i5-2320), ő is kap egy ilyen xeon-t.(#37542) btf
hozza a teljesítményét, az a pár pont különbség a blck-nak köszönhető (100 helyett 99,8 mhz).
az erősebb igp is sokat dob, de csak ha nincs dedikált kártya.
amúgy sokáig használtam sandy-t (szóval inkább welcome back), az intel pasztás baromsága miatt zen megjelenéséig nem is cseréltem. vagyis utólag bepótoltam a kimaradt amd szériákat, hogy inspiráljon a cserére (i5k után dózer), ami működött is
-
Relo
tag
válasz
üzenetére
Nekem mindenesetre segítettél, sikerült egyre szert tennem, ma érkezett meg. i3 3220-ról váltottam 7000 Ft beruházással, szerintem annyit mindenképp megért.
Egyébként most a gyerek asus p8h67-m lapjában megy hibátlanul, de hamarosan átkerül az én Asrock p67 fatal1ty professional lapomba, remélem abban sem lesz gond vele.
-
szzimo53
tag
Üdv. Remélem jó helyen járok.
Adott egy olyan probléma hogy i7-2600 proci integrált videókártyája azaz a HD2000 nem mükődik.
Eszközkezelőben az ikon mellett sárga felkiáltójel és azt írja hogy az eszköz nem talál elég használtható erőforrást (Kód:12)
Ha az ablakokat huzgálom ide-oda akkor"szaggatnak", gondolom a fentebb említett hiba okozza. Driver újra telepítéssel próbálkoztam.Help!!
Win 7
Asrock b75m
I7-2600
Seagate barracuda 500gb
4gb+2gb ddr3 1333mhz -
törölt tag
reklám ide vagy oda, de ezt tudnotok kell.
E3-1275 processzor 16000-ért van aprón (még 1151 kategóriában, de írtam privátot, hogy 1155-be való a hirdetés). i7-2600 szint erősebb integrált vga-val.
most nem lennék sandy i7 tulaj, vagyis reményeim szerint hétfőn már az leszek
azt én sem tudom, hogy minek a zen mellé, de ez instant get. -
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ja, nálam vannak, P67/2600.
-
-
Speed®
titán
válasz
üzenetére
Nem mindegy, hogy unbuffered vagy registered modul-e (chipek száma / kialakítás / borda beszédes), utóbbi kb. esélytelen megfelelő lap / DIMM kivezetések nélkül, hiába teszel be ECCt támogató IMCs Xeont, sőt, azzal valszeg az unbuffered sem fog menni, nekem legalábbis anno nem ment E3-1245V2vel P67/Z68 lapban sem az a quadkitt, ami zokszó nélkül ment az 1156 i5 mellett. Amivel egyébként nem is kéne menjen, Xeon mellett meg kellett volna, de nem ment, kivéve 1 Pegatron H55 lapot, ahol rendesen működött 72biten az ECC..szóval totál nem egyértelmű, mi-mivel-miért ment..ebből legózd össze, mire számíthatsz

-
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
P45-DS4/X5492, ha jól emlékszem.
-
-
Speed®
titán
válasz
üzenetére
Ja, és ha konkrétan az én írásomat említetted (4x2GB 1110C5->4x4 1333C9 ECC), azt hozzá kell tenni, hogy az a 8GB DDR2 25k volt..GSkill PI/PK kittek, abnormális áruk volt/van mai napig, DDR2 topja kb.
16GB rendes RAMot amúgy 20 körül-alatt simán lehet szerezni..annyira nem vészes. -
Speed®
titán
válasz
üzenetére
Vagy-vagy..voltak unbuffered ECCim, amik 1156on mentek i5-7x0ekkel, de Xeonnal nem, 1155ön meg sem mozdultak..most van nálam 4x4 Crucial ECC, ezek meg simán mennek tetszőleges procival (G620/2400/2400S/3570K/2600, H61/P67/Z68 lapban csekkolva). Ha segít, küldök este SPD képet..ezekkel nem lenne gond tutira. Viszont nem voltak érdemben olcsóbbak, szóval lehet nem szivatnám magam a rizikóval

-
törölt tag
1155-nél hogyan működnek az ecc ramok?
771 xeon topikban olvastam apród kolléga beírását, és az a kérdés, hogy lap vagy procifüggő a dolog?
apránként kifulloznám a sokadlagos kisgépet. -
STC Speed
őstag
-
4264adam
nagyúr
válasz
üzenetére
Ahova kevés lesz a 2600k 4.5Ghz ott már a 3770k is el fog vérezni. De kitudja mikor lesz az még

Nekem a Nonk 3.9Ghz-en teljesít. BCKL lehetne 4.0Ghz, de a GTX970 mellé tökéletes, BF1-ben sosem volt gond hála a 8 szálnak. Később talán egy erősebb vga-t kell hajtania (vega)
-
törölt tag
válasz
4264adam
üzenetére
aprót átnézve:
i7-2600k: 34-40-41-45-46k
i7-3770k: 59-60-65-70kazonos órajelen ~4% különbség (117/112,27). sandy-t nem kell skalpolni, viszont többet fogyaszt és melegebb.
-
-
Speed®
titán
válasz
üzenetére
TI/LP mellé anyagilag talán beférhetne egy topflow hűtő, a ház oldalát meg értékét tekintve nem sajnálnám célirányosan kilyuggatni..onnantól pedig megoldva a friss levegő. Tekintve az összetevők általános fogyasztását, nincs mit túlaggódni szvsz. LV procit meg nem éri meg venni, az i5-2400St nálam az i3-2130 kiröhögte pl., sokkal pattogósabb volt. Esetleg ha BIOS engedy, Ivy Bridge..ott foghatsz jópár Wattot rendes kivitelben is.
-
törölt tag
válasz
Speed®
üzenetére
oem gép révén oc kilőve, csak soványnak érzem azt a 3 fázist. azok a "csokik" (tekercselés
) is a normál méret felét teszik ki. a képen látható minitorony hűtéssel lenne használva, aminek az alján van valami légterelő. bordázni nem tudom vrm részleget, illetve félmagas kártyából nem nagyon találni házból "kifújósat".
ezen infóktól függetlenül ilyen gépből akarok csinálni egy gámer szörnyet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
üdv újra itt!
szerintetek egy 3 fázisú tápellátással szerelt sff gép elbírhat egy 95 wattos i5 procival hosszabb távon?
itt egy netes kép, bekarikáztam a lényeget.
szerintük még i7-2600 is mehet bele, de valamiért én max "s"-es procit mernék belerakni (65w).
félmagas 1050 vagy 1050ti kártyával elég korrekt játékos masinát lehetne belőle csinálni. -
travix
aktív tag
Az miért van, hogy az 1-es és 4-es mag 5 fokkal hűvösebb mint a 2es és 3mas?

Hűtés hiba vagy természetes? Terhelésnél van csak. -
topjoyy
tag
Jelenleg 4,3/1,21v-on állok és kékhalálozott. A hőmérséklet 50 fok alatt van játék közben. i5 2500k és scythe scfm-1000 fuma hűtő. RAM teszt is volt. Miből vegyek le illetve fel?
-
-
-
MZsoltee
veterán
válasz
Speed®
üzenetére
Hát nem akartam keresni, meg arra hogy 2600k elég sok eredményt dob, de akkor maradjunk a léggel 4,5 Ghz-en.
Ha azt mondjuk, hogy 10% van a kettő között, akkor mondhatjuk azt hogy egy tuningolt nonk 2600k legalább annyit megy, mint egy tuningolt nonK 3770-es. Sőt! A 3770-es drágább, mint a 2600k, a jó lap meg adott a P67 személyében, így arról gondoskodni már nem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De a lényeg ott is benne van, mit-mivel lehet variálni, milyen szinten mit érdemes, stb. 4.5höz nem kell csiribiri általában, megfelelő feszültség kérdése csupán, ill. hogy azt miként akarod beállítani. Röviden én is ezt írtam le, offset/fix fesz viszonylatban.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vettem egy 2600k procit és egy egy asus z77 A lapot.
Árultak itt e3-1220-at 3ezerért is...
De ennyi pénzért ez ajándék tempó így is

) is a normál méret felét teszik ki. a képen látható minitorony hűtéssel lenne használva, aminek az alján van valami légterelő. bordázni nem tudom vrm részleget, illetve félmagas kártyából nem nagyon találni házból "kifújósat".