Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Androidos tablet topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz Hunork #26697 üzenetére
Ezután, mikor gépet újraindít, az összes létező tesztprogram csak egy processzort figyelt, érzékelt.
gondolom a 2 magot ő úgy értelmezte, hogy 1 valós + HT
Mindeközben az Eszközkezelőben ott volt a négy (2+2) processzor!
az ugye nem újdonság, hogy az oprendszer látja az erőforrásokat, de valamilyen korlátozás miatt nem használja mindet
Illetve pontosan az msconfig említett opciója mit takar? Miért nincs ott semmi, alapbeállításon?
hogy mennyi cpu magot használjon
azért nincs ott semmi, mert alapértelmezetten az összeset használja -
Hunork
veterán
Üdv!
Egy apróság lenne a hsz-em. Semmi gond nincs, de...
Az msconfig-ban a Rendszerindítás/Speciális beállítások fülön a processzorok számát manuálisan állítottam be 2-re. Ezután, mikor gépet újraindít, az összes létező tesztprogram csak egy processzort figyelt, érzékelt. Mindeközben az Eszközkezelőben ott volt a négy (2+2) processzor! A beállítást visszavontam, és az újabb restart után minden tesztprogram ismét látta a két magot. Ez inkább elméleti kérdés, de mégis: mitől van/volt ez? Illetve pontosan az msconfig említett opciója mit takar? Miért nincs ott semmi, alapbeállításon?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
NandorHUN
addikt
i7.2600k 4,7 Ghz-hez ugy kb mennyi feszt kéne hogy adjak neki?
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Alabian
csendes tag
-
ela
tag
válasz Alabian #26689 üzenetére
Nos igen így már érthető a csere igényed az 5éves távlatot is figyelembe véve.
Processzor+Alaplap+RAM+VGA ,azaz komplett gép belső csere javallot.
Nézzük egyenként Intel fronton a kérdést :
Proci:
Alap : Core I3 (aránylag olcsó,de talán 2-3 év még )
Jobb : Core I5K (drágább ,de talán 2-5 év még)
Legjobb : Core I7K (drágaság és folyamatos )Alaplap:
Alap : S 1155 P sorozat
Jobb: S 1155 Z sorozatRAM:
Minimun : DDRIII 1600 Mhz 2x4GB
Jobb : DDRIII 1866 Mhz 2x4 vagy 4x4 GB
Mivel a P és Z alaplapok ba helyezett I5 és I7 K Processzorok húzhatóak is nem kell gyorsabb.Vga:
Hát ebben én nem igazán tudok mit tiszta szívvel ajánlani.
Jómagam Gigabyte GTX460-at használok immáron pár éve.Ezidáig nincs probléma a legújabb játékokkal sem max-on.De ki tudja,hogy mi lesz holnap ???Ha atápegységed is jó,akkor ennyi.
Már csak kereskedőket kell keresned,akik a legjobb áron szállítják az általad kiválasztott részegységeket.Üdv:
elaA jó pap is holtig tanul.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Alabian #26689 üzenetére
Erről a cuccról i3 is érdemi váltás lenne, de ha már új gép és hosszútáv, én biztosan i5öt vennék a helyedben..kellően olcsón beszerezhető, nincs értelme i3ról beszélni..i5-2300 33k..RAMból mellé 2x2GB 5k, vidkarinak FullHDra GTX460/1GB v. HD6850 a belépő..mindkettő megvan <30ból.
Alaplapból nem kell semmi extra, ha szeretnéd picit piszkálni esetleg, akkor valami olcsó P67 elég..bár ahogy nézem, a mostanit sem piszkálod (bár, igaz, kb. felesleges, hiába bír a proci kényelmesen 3GHzet is, a 2600XT miatt szívsz..egy lassan 10kért beszerezhető 4850el jobban ellennél..), szóval akár egy ~10ks P/H61 is megteszi, sebességügyileg semmit nem vesztesz..
Összességében, ha érdemi váltást akarsz, okosan olcsón megúszhatod és sokáig jó lesz..mondjuk én nem vagyok híve az ekkora távra ütemezett fejlesztésnek (inkább sokszor kis költség, állandó fejlesztgetés, mintsem ritkán, de nagy kiadás..), de kinek a pap..[ Szerkesztve ]
-
Alabian
csendes tag
A jelenlegi, sokéves konfig a következő:
Megvettem a Diablo 3-at, és kb két óra játék után agyhalál... a videokártyám olyan forró lett, hogy csoda, hogy a mag még megvan benne, és működik... Azóta nem merek vele játszani, csak ilyen régi játékokat. Ez a gép 4 éves körül van, lehet, hogy már 5, nem tudom. Minimum 5 évre szeretnék megint építeni egyet.
Egyéb tevékenység maximum gameplay video felvétele fullHD-ban, és annak a konvertálása. Konvertálás közben nyilván nem csinálok mást, jelenleg viszont a gameplay video készítése az amúgy sem sok fps-emet leveszi a felére, így sok effektes harcoknál kb 5 fps-em van, ami kellemetlen, és így a gameplay videonak sincs értelme. Régebben egy kis 15"-os monitorom volt, 1024*768-as klasszikus felbontással, azzal hasított minden. Csak lecseréltem egy SyncMaster P2370HD-re és megnyekkent picit alatta, de azért Medium graffal elszaladgál stabilan.
A cél: 5 év múlva, az akkori friss game-ek medium grafon fussanak.Diablo 3 - Alabian #1899
-
ela
tag
válasz Alabian #26686 üzenetére
Szia !
A 2/4 = 2 db fizikai mag + 2 db Virtuális mag (Hyper Threading)
A 4/4 = 4 db fizikai mag + 0 db Virtuális magEzt az Intel táblázatot ajánlom figyelmedbe :
[link]A játékra visszatérve viszont szt kell mondanom,hogy egy Core I3-as procival is elfutnak a legújabb játékok is .
Nem ez igazán a limitáló tényező,hanem inkább a VGA+RAM párosod,amit használsz.
Kérdésem még továbbá az is Feléd,hogy mely időtávra tervezed az új gépedet ?
Csak játékra,vagy egyéb tevékenységekre is kell-e ?
Válaszod után tán jobban tudunk mi is segíteni Néked a döntéshozatalban.
Addig is Üdv:
elaA jó pap is holtig tanul.
-
Alabian
csendes tag
válasz subaruwrc #26685 üzenetére
Köszönöm szépen!
És akkor van-e különbség a 2 / 4 és a 4 / 4 -es procik között? Mennyire számottevő játék során?
Azért kérdezem, emrt nem mindegy, hogy kell-e egy i5, vagy elég egy i3. Nem vagyok hardcore játékos, csak hát ugye az újabb játékoknak már nem elég a 4 éves procim
[ Szerkesztve ]
Diablo 3 - Alabian #1899
-
-
Alabian
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Intel® Core™ i5-2320. Ez ugye egy 4 magos processzor. Mit jelent az, hogy 4 Cores / 4 Threads? Illetve ebben van már egy grafikus mag is, ami 850 MHz. Na most akkor hány magos, és ezekből hány mag végzi a számításokat és hány mag "rajzol"?
Köszi!
Diablo 3 - Alabian #1899
-
ela
tag
válasz NandorHUN #26681 üzenetére
Szia !
Hát a kerékpár angol rövidítése : BICIKLI.
Persze,hogy nem az és bocsánat,de szt nem tudtam kihagyni.
Viszont komolyan erről a témáról itt olvashatsz:
[link]
Légy türelmes és olvasdd végig.Tanulni fogsz belőle,illetve Tőle.Jó tanulást és Üdv:
ela
A jó pap is holtig tanul.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz dangerzone #26673 üzenetére
Eleve gyorsabb a tech meg a HT is sokat dobhat.
-
Erdei88
veterán
Egy kérdés. 2600K-m 4,5Ghz-en 1,256V-al stabil mióta megvettem. Mióta kiiratom OSD-vel, a proci használatot és feszt feltűnt, hogy játék közben ez elég változó.
Terhelés függő, de 20-30%-os terhelésnél kap 1,29V-ot is, BF3 amikor rendesen van terhelve ott 1,256-1,264V-ot, LLC2-vel.
Ez teljesen normális vagy ki lehet valahogy küszöbölni? -
Winne
nagyúr
válasz dangerzone #26671 üzenetére
Ezért kell kitesztelni.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Ombi5
őstag
Mind2-otoknek irom:
Flight Simulator X jatekhoz kell, es oda a minel tobb MHZ szamit. Nem mutogatni szeretnem..
Ujra oasztazni nem szeretnek egy 90K procit null perces pillanataban. Noctua D-14 hutom a jelenlegi 2500K-mat is kivaloan..Ezert kernem, hogy melyikkel jarnek sikerrel?!
-
Ombi5
őstag
Tudom valoszinu mar sokszor elhangoztt, de lenne lehetosegem most 2600K or 2700K or 3770K vennem. Nekem a tuningolhatosag a legfontosabb, hogy minel tobb MHZ menjen. Nezegettem teszteket 2700K eselyesebb volt,mint egy 3770K , es meg tesztben is leverte cinebench-ben..
Szerintetek melyikre van tobb esely? Bar elegge lutri, tudjuk..
-
Winne
nagyúr
válasz dangerzone #26663 üzenetére
Azért ez még picit lightnak tűnik, teszteld ki rendesen.
Egy hány GFlopot dobál 4 GHz-en, ha fel tudod tolni odáig?
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #26662 üzenetére
Na teszteltem az alulfeszelést. Azért nem akartam a végsőkig elmenni. Inkább ráhagyok 0,025V-ot , csak biztosan legyen stabil.
Így sikerült 0,05V-ot offsetelni. Így 1,088V@3,5ghz
Így átlag 5 fokot csökkentek a hőmérsékletek. Teljesen jó.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz dangerzone #26659 üzenetére
Ha nincs tuning, nézz rá az alulfeszre, segíthet. Mondjuk nem kihívás ezeket lehűteni..nálam a 2600 4GHz@1.2Von passzívan üzemel..igaz, HR-02vel.
Üdv az i7 klubban -
dangerzone
addikt
Na be is szereztem ezt a kis Xeon E3-1270-et.
Mit ne mondjak, ezzel már jobban hasít a Solid Works render programja.
Toltam rá egy prime 95-öt. Azért gyári hűtővel felmegy 75 fokig a hőfok. De renderelés alatt nem lépte át a 70-et. Játék alatt pedig 60 fok alatt marad. Necces, de talán nem kell rá normális hűtőt vennem.
-
Alu
senior tag
válasz odorgg #26637 üzenetére
Jelenleg egy Coolink Coratorral hűtöm, mai menet 1,450V @ 4800 MHz legmelegebb mag max 86C volt, leghidegebb max. 76C. Remélem még e hónapban össze tudom rakni a vízhűtést és onnantól vizezve lesz egy darabig.
Én inkább a degradálódástól félek. Az mennyire szokott előfordulni az ilyen 5GHz -es tuningoknál?F_Zolee: Amúgy, ha engem nem zavar és le tudom hűteni, akkor is nagy baj, ha ennyi feszt kap 1600-on? Csak a degradálódás végett kérdezem.
λŁƯ™
-
NandorHUN
addikt
Még lenne egy utolsó kérdésem, ha én a TPU-t kikapcsolom, nyomok egy defaultot a bioszban, és utána mondjuk 5,2GHz-re belövöm a müködést, vagy 4,5-re, akkor az azt jelenti, hogy mindig 4,5-el fog menni? Még idle-ben is? Mert pl most ugy mükszik nekem, hogy ha nincs terhelés alatt, akkor 1,6 Ghz-el megy és kb 0.9 feszültséggel, ha terhelem akkor 4,3Ghz és 1,2 V.
Tehát, ha nem TPU-san állitom be a 4,5-öt, akkor az is igy dinamikusan fog változni terheléstől függően, vagy mindig 4,5-al fog menni?
Kösz a segitséget.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
dobobazsy
őstag
válasz NandorHUN #26649 üzenetére
instabilitás jelei: kékhalál, képfagyás, vagy a tesztelőprogi (pl linx) kiírja néha.
feszt +1-2 egységenként próbáld emelni.
ha túl kevés a fesz instabil a gép, ha túl sok az pedig magas hőfokot eredményez (hűtésedtől függ), napi használatnál maradjon 70 fok alatt.1.3 V fölé nem érdemes menni léggel!
[ Szerkesztve ]
-
Seth1
tag
És persze hány C foknál kell elkezdeni aggódni 24 /7-ben.
-
Seth1
tag
Üdv. Az lenne a kérdésem, hogy egy 2500k procit egy Asrock P67 Extreme 4 lapban, CM freezer 13 hűtővel mennyire lehet meghúzni? És persze milyen fesszel?
-
NandorHUN
addikt
válasz csucsbicep #26640 üzenetére
Most hogy mondjátok tényleg: az alaplapon a TPU kapcsolót bekapcsoltam: szerintem ezért van most 43x-oson alapból.
Kösz a segítséget, de oks hogy emeljem és azt is hallottam, hogy minden emelésnél inditsam ujra, aztán terheljem és ha stabil akkor mehet tovább de van 1-2 dolog amit nem értek:
Ha nem stabil annak mik a jelei? )pl kékhalál vagy mi?
A feszt mennyivel szabad emelni? Mi a jele ha tul kevés vagy ha túl sok?
Köszi.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
Qru
MODERÁTOR
válasz dangerzone #26644 üzenetére
Elméletileg nem, de nem volt dolgom konkrétan még ezzel a Xeonnal szóval...
Ezt találtam róla csak: [link]
Na most, hogy ha papíron nem gyengébb akkor miért az a teszt szerint...? Passzolok. Hátha majd a többiek mondanak vmi okosat.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz dangerzone #26641 üzenetére
80W a tdp-je (95W helyett), a memvezérlője támogatja az ecc-s ramokat is, 2 csatornás pci-e vezérlője az 1 helyett, alacsonyabb a hőtűrése, nem támogatja az Intel vPro technológiát, viszont támogatja a VT-d-t és a Intel Trusted Execution technológiát.
Kb ennyi.
#nincsbennetarcsi
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #26641 üzenetére
Annyit tudok egyelőre, hogy a xeon-ban nincs integrált gpu
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Egy Xeon E3-1270 és egy i7 2600 között mi a gyakorlati különbség? -
NandorHUN
addikt
válasz Erdei88 #26631 üzenetére
Mondtam, hogy nem 1,6 (kép lejjebb)
Amugy valoszinüleg valami automata tuning lehet bekapcsolva: alapbol 43x-osra vált a proci ha terhelem, viszont 44x esen terhelve (arra állitottam ) már kékhalált dob :/ de van amikor alapbeállitásokon (43x) játék közben is kékhalált dob (elég ritka).
Szerintetek mit kéne csinálnom? Adjak neki 43x-esen még egy kis feszültséget?Tuning nékül: (43x -Aida 64-el terhelve)
-
odorgg
addikt
-
Alu
senior tag
válasz boogie84 #26634 üzenetére
Szerinted vizezve menne tovább is? 5GHz -ig szeretném felhúzni, de csak 3D Mark -ok erejéig. 24/7 -ben maradna alapon, talán egy lightos 4300 -on vagy ha nagyon prociigényes progit használok, akkor 4500 MHz-en. Ha jól olvastam, az intel által "megengedett" fesz 1,52V. Ennyit nem szeretnék adni neki, de szerintetek az 1,5V nagyon sok lenne neki?
F_Zolee: Azt honnan tudom, hogy offset módban mennyi +V -ot kell adni neki?
λŁƯ™
-
Alu
senior tag
i7 2600k -nál és egy Asus P8P67-Evo alaplapnál miért van az, hogy 4700-on 1,408V -ot kap a proci, 1600-on meg 1,424V -ot...?
Biosban fix 1,420V van belőve neki.A másik problémám, hogy a 4700MHz -et 1,380V -al is viszi, de a 4800MHz-hez már az 1,450V is kevés neki. VCCIO 1,2V -on van, PLL Overvoltage Enableden. Lehet, hogy itt a vége, vagy csak megjön az étvágya?
λŁƯ™
-
NandorHUN
addikt
válasz Erdei88 #26626 üzenetére
Én ehhez nem értek, mi a baj az 1,6-al? De legjobb emlékem szerint nem kap annyit, kevesebbet kap.
Amugy a szorzo 43x-os alapbol (én nem piszkáltam).
Feltettem 44x-re, de ugy meg kékhalált dobott a terhelés alatt :/
Amugy van amikor igy alap 43x-oson is kékhalált dob a gép pl játék közben. Szerintetek mit tudnék csinálni?
Kösz a segitséget.Most nézem hogy a képamit feltettem teljes káosz, majd mindjárt feltöltök egy normális képet.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tuninghoz, mivel elég kezdő vagyok a témában, netes keresgetés után arra a következtetésre jutottam, hogy jobb ha itt kérdezgetek, mivel mindenhol még csak a "DDR2-es Ramoknál és Core Duo-s prociknál "maradtak le" leirásokban.
A következő konfigom van jelenleg:
Intel i7-2600k
Alpenföhn Brocken procihütő
Asus z77-m Pro alap
Gtx 680
Corsair v. 8Gb ram
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen gen. procival hogy kéne nekikezdenem a tuningnak? Ugyanugy bioszbol?
Feltöltöttem egy képet is a gépemről, AIDA64-el terheltem a procit 30 percig. Mi a véleményetek?
Kösz a segitséget.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
dobobazsy
őstag
válasz Kean_Sorbo #26612 üzenetére
akkor nem értem. nálam mindig kifejezetten egy alkalmazás pörgeti 25%-on a procit. (ami amúgy tutira nem használ ki annyit belőle)
ha ilyen programokból fut mondjuk 3-4 (böngésző, utorrent, msn, daemon tools) akkor az egyikre ráteszi a 25%-ot, a többi meg 0.. ha meg bezárom a programot ami pörgeti, akkor egy 3 másodpercig lenyugszik, majd egy másik programra rápörög..
jó lenne, ha megtudnám ez mitől vanszerk. ja és egy kép erről a jelenségről.
ilyenkor a proci is felmegy 3.3 ghz-re, szóval nemtud teljesen hűvősen maradni
[ Szerkesztve ]
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz dobobazsy #26610 üzenetére
Nálam sincs semmi ilyesmi, egyik géppel sem úgyhogy valószínűleg valami háttérben futó program a bűnös. Nekem böngészővel 0 és 2-3% között mozog a terhelés, 1600 MHz-en, de úgy hogy egy mag sem megy feljebb egy picit sem.
Itt egy ss, hogy hihetőbb legyen a dolog.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
V.Dave
senior tag
válasz dobobazsy #26610 üzenetére
nálam nincs semmiféle hasonló hál' istennek. Bár nekem a 0,1-1%ot úgy sikerül csak elérnem ha éjjelre bekapcsolom pl a gépet letölteni és kikapcsolok minden mást pl asztali minialkalmazásokat is. Ja de viszont ha biosba vagyok akkor egy idő után azt veszem észre h proci venti teker mint az őrült és kb 35-50%on van biosban a processzor használat, nem tudom ez mi célt szolgál.
Hooper
Ha tippelnem kéne, akkor valami töredezettség mentesítés, vagy víruskergetés folyik olyankor a háttérben. Virtu-t használsz esetleg?[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi 8 6/128
-
dobobazsy
őstag
válasz Hooper #26608 üzenetére
szvsz olyan jelenség áll fenn nálad is mint nálam.
ha nem fut semmilyen alkalmazás a gépen akkor 0%-on pihen a proci. ám ha megy valami (pl böngésző, msn stb) akkor 25-30% használatot jelez. ilyenkor feljebb kúszik a szorzó is, és jobban is melegszik.
csak én gondolom úgy, hogy ez a windóz betegsége? -
Hooper
őstag
sziasztok, nem tudjátok hogy ha a monitor képernyő kímélőre vált (akár üres, akár a win-es billegő óra) miért pörög jobban a proci mint simán idle módban?
Ezt onnan hallom, hogy a proci venti elkezd gyorsabban pörögni pár perc után ha bekapcsol a képernyőkímélő.
(konfig az adatlapomon)
köszi -
V.Dave
senior tag
válasz csucsbicep #26602 üzenetére
miért 4mag is kevés neki pl 2500k-n mennyit kéne még húzni GTAIV-hez?
Xiaomi mi 8 6/128
-
janihunk
senior tag
válasz csucsbicep #26604 üzenetére
Hát néha nekem is akad 2 mag kevés neki az biztos régi E7300 nagyon gyenge volt neki. De a G850 már erősebb.
Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66
-
janihunk
senior tag
válasz csucsbicep #26602 üzenetére
Alap gta 4 hez ami 1.0.4.0 val megy még az én gépem tud 30-40fps FHD ban Minden V.High csúszkák 10-20-on.
[ Szerkesztve ]
Battlefield 3 Origin/Battlelog: janiHUNK464 , Need For Speed World: BRIAN66
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EAFC 25
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest