- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milánka
csendes tag
Sziasztok!
HTPC váltásban leszek rövidesen és szemezgetek egy OrangePi 5 cuccossal.
Most egy alacsony fogyasztású x86 PC-n megy a KODI.
Mást az új eszköznek sem kellene csinálnia (filmek külön NAS-on vannak, stb.).Látom, a LibreElec még nem támogatja ezt a Rockchip RK3588 SoC-ot.
De gondolom egy alkalmas Linux disztró + KODI külön telepítve járható út.Ami kérdésem:
1. HDR filmeket le tud játszani (vagy nem, esetleg SDR-re átnyomja)?
2. Tud Widevine L1-et? (az x86 PC ugye csak L3, ezért az HBO Max és a Disney+ nem enged FullHD-ben nézni)
3. Minden kodek (H264,H265,VP9,AV1) licenszelve van rajta (vagyis valóban menni fog a HW-es gyorsítás)?
4. Külső DAC-ot USB-n csatlakoztatva tudok használni vele (vagy ez csak driver kérdés, semmi több)?
Köszi a válaszaitokat előre is!
-
azbest
félisten
ahogy mondtam a hang volt a baja. A képet ugyanaz a modul dekódolja p1-p3 összesben, csak órajelen emeltek. A kis zero képtelen volt a hangot lejátszani időben, 100% procihasználat mellett és ezért akadozott a kép is.
Hang nélkül még 4 sd videó párhuzamos lejátszása is megyFhd-ból azért már csak 1. [link]
-
ViZion
félisten
Nem a hang volt a baj, a képpel nem bírt, illetve wifi helyett LAN kellene.
Aranyosak a dedikált HW-k, de ott az ambilight kivezetéseket hova kell forrasztani?
...ha külön rakok arra is eszközt, akkor már nem olyan jó az ára
Köszönöm, maradok a Pi3B+ -nál, megpróbálom azzal. -
azbest
félisten
a sima zeronál a hang lehet probléma, nem bírja el procierőből a hd audiót (dts hd, dolby atmos). A képet hardveres modul játsza le. H264, ha van a pi-re licensz véve akkor av-1 és mpeg2 kép is hardveres. Meg ha rosszul volt beállítva a gpu ram arány, akkor tud akadni (de libreelec alapból tartalmazza az ideálisat, külön distró alá téve kodit könnyű elrontani)
Hangra sajna nem volt lehetőség licenszet venni. Szóval a többi, több magos, nagyobb órajeles soc-nál nem kéne, hogy gond legyen, ott már a proci boldogul a hang dekódolással durvább formátumnál is. A pi4-nél már elhagyták azt a két video licensz lehetőségét, mondván fhd-ban képes procierőből arra is).
Ezek a modernebb allwinner soc-ok is valsz hasonló képességűek, csak sokáig nem volt hozzájuk szoftver. Az orange pi pc-met azt hiszem első 2-3 évben kb semmire sem tudtam használni, de látom most már van arra is libreelec "hivatalos" is.
Kifejezetten média lejátszónak én már régen átálltam hivatalos androidtv és firetv eszközre, mióta olcsón beszerezhetőek azok is. És azokkal mennek a hivatalos streaming szolgáltatások is.
-
-
azbest
félisten
libreelec az első kulcsszó, ami nekem beugrik az armos boardos kodi-król. Úgy látom van orange pi pc plus variáns [link]
Olyan linux célrendszer, ami kifejezetten adott chipsethez igazított, kodit futtatva fő rendszerként, mintha egy set-top-box lenne.Aztán ehhez szoktak lenni addonok, amik az egyéb funkciókat és szolgáltatásokat adják hozzá. Alapból van jópár a hivatalos addon repóban, neten rákeresve hogy hívják esetleg az ambilightos addont ha létezik, lehet alapból elérhető rajta máshonnan szedett kézi hekkelés nélkül is.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Orange Pi PC PLUS az tudna Kodi-t vagy jellyfin kliensként fHD filmeket futtatni? Mellé raknék még ambilight-ot is...
Köszönöm! -
Mlordri
újonc
Tetszik az Orange Pi 5, de engem most a compute modul fogott meg, amint megkapom a dokumentációt a srácoktól elkezdem hozzá tervezni a saját boardot. Meglepően segítőkész a gyártó.
Ha bárkinek PC Plus terén segítségre van szüksége, i2c, GPIO, SPI, 1wire, etc keressetek nyugodtan, 4 éve fejlesztek erre a boardra, mert raspberry pi-t nem lehet(ett) kapni és minden sd kártya tönkrement 1-2 év alatt. Legjobb döntésünk volt váltani. -
FireLord
aktív tag
Orange Pi pc jack dugójára rá tudok kötni passzív hangfalat? Mekkorát bírna el erősítő nélkül szerintetek?
-
mokesz82
csendes tag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata az RPI-re gyártott Fan Shim Opi-n történő beüzemelésével?
-
gkovacs81
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnék megpróbálkozni egy OPI4 beüzemelésével, de jelenleg még a modell kiválasztásánál tartok. Lehet olyan konfigurációt választani OPI4-nél, hogy nincs benne eMMC. Nem világos számomra, hogy eMMC nélkül szimplán az SD kártyáról is tud futni. Valaki meg tudná mondani?
Arra lennék még kíváncsi, hogy hűtést és házat hogyan találhatok hozzávalót? Mintha nem lennének olyan egyértelműen hozzávaló hűtők és dobozok, hanem úgy kell hozzá választani valami általánosat?
Köszi, üdv
Gábor -
gagyigeri
csendes tag
Sziasztok!
Senki nem próbálta még az Orange PI 2G iot-t?
Köszönöm, üdv. Gergő
-
gagyigeri
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem be egy Orange Pi 2G iot tipusú minipc-t
Letöltöttem hozzá a legfrissebb img-et, és rs232-ttl csatlakozóval próbáltam csatlakozni hozzá boot alatt. Sajnos sikertelenül. A leírásnak megfelelően csináltam vele mindent.
Soros port beállítva megfelelően, több USB-rs232 ttl csatlakozót is kipróbáltam, de nem ad ki semmit a PI.
Használta már valaki ezt a kütyüt?Köszi, üdv. Gergő
-
files32
tag
.
-
supiX
csendes tag
Sziasztok!
1 hete sikerült beszereznem egy orange pi zero-t , alábbi célokra szeretném használni nas+transmission+samba viszont amit eddig én találtam mint megoldást az a Open media Vault nevezetű program volt. Amivel azt hittem nem lesz problémám de sajnos van .
Elsőre felment a rendszer szerencsére nagyobb hibába telepitéskor, amit tutoriálok alapján csináltam nem ütköztem . A legfrissebb armbian felment (a buster verzió) sd kártyára , majd a kártyát és a kábeleket csatlakoztattam a pi-hez, minden flottul ment elindult a gépezet csatlakoztam putty-val ip-cimen keresztül megcsináltam a jelszó változtatásokat. Majd a a futtathatós "fájl".sh tutoriálok alapján fel is telepitettem az omv-t , ami a legfrissebb béta változatot rakta fel 5.3.0 át viszont az samba szerveren kivűl egyik funkciót se tudtam működésre birni. A tutoriálok alapján fel kell rakni ugye , ahogy mutatták az extra pluginokat. Fel is sikerült raknom de sajnos azokban nem szerepelt a transmission torrent kliens . Nem mellékesen az omv exrák fül alatt lévő beállitások egyikét sem tudom megváltoztatni se nem tudom letölteni a docker , pointer, nevezetű webes modulokat sem .
Ha a beállitásokat változtatom akkor komunikációs error jön elő ha a fenti programokat szeretném installálni akkor dns errort ir a telepités közben , egyszer sikerült csak a dockert felraknia de sajnos semmit nem értem el vele mivel nem tudtam működésre birni.Tudnátok segiteni abban , hogy feltelepitsem a stabil verziót , 4.1.32-őt amit az oldalukon irnak is mert elvileg arra elérhető a transmission és remélhetőleg nem ennyire bugos mint a béta?
-
LaySoft
tag
válasz
st3v3np3t3r #449 üzenetére
Tudtommal nincs (még?) rá Kodi, mert video driver gondok vannak. De javíts ki, ha nem így van, azonnal töltöm le!
-
Zsocó
aktív tag
Orange Pi PC 2-őn Armbian Bionic-ot használnék, de nem indul el, teljesen halott.
SD Card Formatter-t és balenaEtcher-Portable-1.5.52-öt használtam.
Az Armbian Buster indul, de ott nincs grafikus felület.
Teljesen kezdő vagyok még. Valaki segítene? -
fpeter84
senior tag
Sziasztok! OPi 3 + Androiddal van valakinek tapasztalata? Az elérhető friss image mennyire stabil, használható alaprendszer? Sebességben mit produkál emmc-n? A paraméterei alapján abszolút pörgős felületet kellene nyújtania, de ezt persze totál agyonverheti ha állandóan fagy, programhibázik, stb...
-
vinibali
őstag
első körben ezeket nézném meg:
- hogy Gigabiten megy-e a hálókártya, illetve hogy az iperf milyen értéket mér.
-hdparm -t /dev/sda
milyen értéket ad vissza
- a dev null-ba letöltenék egy nagyobb ISO-t.
ha ezek mind rendben vannak, akkor talán a Transmission nem az igazi valami -
Qukac
tag
Néha torrentezésre használom egy Orange Pi Plus 2E-t, amire rákötöttem egy külső merevlemezt. Ha azt választom ki, a letöltés kábellel is csak olyan 4 MB/s-os értéket mutat maximum Transmissionnel. Nem gondolnám, hogy ez normális, van esetleg tippetek, mit lehetne tenni itt vagy esetleg mit néztem be?
A másik kérdésem az lenne, hogy az Armbian beépített videólejátszójánál ha a videóra viszem a kurzort, az eltűnik, ami nekem nagyon furcsa. Van esetleg valami jobb médialejátszó szoftver, aminél ezt nem tapasztalnám? -
tollaska
újonc
Sziasztok, szeretnék vásárolni egy OPi PC mellé egy OPi NAS expansion board-ot. Annyi kérdésem lenne csak, hogy ez a kettő lapka kompatibilis-e egymással vagy sem. Mert a régi OPi PC-re egy merevlemezt szeretnék csatlakoztatni és alap NAS-ként használni. Előre is köszönöm a segítséget
-
-
walaki72
újonc
válasz
vinibali #456 üzenetére
Szia!
Siker (félig). Nem a rajta lévő rendszer (Armbian) hanem Raspbian az bootolt kártyáról.
Úgy néz ki helyre tudom hozni. Most már csak az a kérdés, ha kártyáról bebootol, hogy érem el a belső nand-ot.
Ha meg tudom szerkeszteni a módosított txt-t, akkor vissza tudom állítani az eredeti állapotot. -
walaki72
újonc
válasz
vinibali #456 üzenetére
Szia!
Néztem soros porton.
Csatoltam egy képet róla, a kernel elkezd(ene) elindulni és akkor fagy bele, vagy indul újra.
A boot folyamatot az USB-eszközök ellenőrzése után meg lehet állítani egy Sapce billentyűvel. Akkor a help parancsra bead egy listát, hogy milyen parancsokat lehet használni.
A listának a nagy részét is csatoltam, ami belefért egy ablakba. No itt áll meg a tudomány. Annyira nem ismerem a linuxot, hogy kitaláljam hogy lehetne megszerkeszteni a nem csatolt rootfs-en a /boot mappájában egy txt fájlt.
Az a probléma, hogy valamiért nem az SD-ről indul, ha van benne egy boot-olható kártya. -
vinibali
őstag
válasz
walaki72 #455 üzenetére
szia.
úgy tudom a microsd elsőbbséget élvez ha bootról van szó. másrészt ha átírod a rootFS-re vonatkozó sort, indulnia kellene a kernelnek csak meg kellene hogy ragadjon és panaszkodni arra, hogy nem talál partíciót ilyen azonosítóval.
soros porton szoktad nézni, hogy mi történik? -
walaki72
újonc
Kedves Fórumtagok!
Segítségre van szükségem!
Van egy Orange-Pi PC Plus -om, ami kiválóan működött. Armbian rendszert tettem rá. Futtattam a nand-sata-install-t, ami után megint csak jól működött, viszont úgy alakult, hogy el kellett volna indítanom SD-kártyáról. Alapból a nand-sata-install után hiába volt benne bootolható SD, a belső memóriából indult.
Aztán a /boot/armbianenv.txt-ben kicseréltem a rootdev=UUID=64383220-a185-4473-b3ab-ef1612d4d94c sort arra, hogy sd-ről induljon. Viszont valószínűleg nem jó hivatkozást írtam bele, és most egy végtelen újrainduló ciklusba fut. Ezzel lehet valamit csinálni, vagy sikerült egy extra kisméretű téglát gyártanom? -
FuZol81
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #453 üzenetére
Köszi. Meg fogom próbalni!
-
-
FuZol81
csendes tag
válasz
st3v3np3t3r #451 üzenetére
Akkor nem a retroorange-s armbiant csak a sima Armbian desktopot?
-
-
FuZol81
csendes tag
Sziasztok. Orange pi-n a hdmi-n miért nem megy át a hang csak jack kimeneten? Retroorange pi-t hasznalok és az emulátorban van hang a hdmi-n...
-
Armbian...
Az Armbianban vissza van korlátozva a CPU freki,amihez elég egy passzív hűtés, de van rá mód, hogy a freki 100%át használja az Armbian,ahhoz már aktív hűtés kell.
Van rá Kodi, ami tudtommal natívan támogatja a 4K lejátszást, de csak olyan megjelenítőn ami 4K-s... a kimeneti felbontás Armbian alatt parancssorból konfigurálható.
Nincs gond az integrált eMMC-vel...nekem legalábbis anno nem volt...
elvileg PCI Express 2.0 kompatibilis,tehát wifi és ssd is megy vele szerintem...
Elvileg tudnia kell a Gigabitet...
Amikor nekem volt Orange Pi-m, azok tudták a specifikációkban foglaltakat...
-
(jan)
őstag
Urak!
Létezik már valamilyen *elec ami napi használatra alkalmas sima opipc-re ? (h3 1g)
-
fcnato
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődnék az Orange Pi3-al kapcsolatban, röviden:
- Van-e már valakinek tapasztalata Pi3 -al (2gb ram verzió)
- Képes-e futtatni bármilyen GNU Linuxot, vagy csak orangepi oldalon elérhető Ubuntu/Debian megy?
- NAS Board-al menne, és valami DLNA-val lenne megosztva a TV-vel, de elkéne vinnie 4K filmeket is, ez menni fog neki?
- Ha a hálózat lehal(vagy a tv valami miatt nem játsza le), akkor a 4K-t képes-e lejátszani HDMI-n (gondolom HDR már túl nagy falat lenne :/ )
- Elég-e a passzív hűtés?
- Ahogy olvastam az eMMC van, de inkább nem használatos, ha ez valóban így van akkor inkább az eMMC nélkülit vegyem?
- Ezen a board-on van mPCI, ez csak ssd-t támogat vagy bármilyen más csatolót, a csatlakoztatott HW-t képes lesz kezelni?
- Ethernet port ténylegesen tudja a gigabitet?Köszönöm,
János -
-
dannju
tag
Sziasztok PI-re tud valaki olyan androidot ami nincs rootolva ? TV-go alkalmazást szeretnék nézni róla.
-
-
válasz
x4matyee1986 #429 üzenetére
qbittorrent+samba+nfs. Nalam bevalt, de aztan megis valtottam erosebb vasra. Most a medialejatszom csinalja a nas+torrent feladatokat is.
-
zsida.kornel
tag
Mindenesetre azóta fut szépen, majd ha véletlen megint megbolondul tüzetesebben megvizsgálom.
-
zsida.kornel
tag
Nemigazán találtam benne semmi feltünőt, csak azt a kiesett részt, ameddig kihúztam, lehet végig futott, csak valamiért a ledek megzavarodtak, azt meg se néztem hogy fut e, csak azt néztem hogy miért világít mint egy karácsonyfa miközbe eddig nem csinálta.
-
zsida.kornel
tag
Na ez hirtelen eszembe se jutott, de meg is nézem gyorsan
-
vinibali
őstag
Logokat nézted már?
-
zsida.kornel
tag
Sziasztok!
512-es Orange Pi zero-ról futattok webszervert meg fájlszervert, és kb 2 nap üzemidő után azt vettem eszre hogy kikapcsolta magát, és az ethernet porton lévő ledek folyamatosan világítottak, hűtőborda van rajta. Kihúztam, bedugtam elkezdenek villogni az ethernet ledjei, aztán megint folyamatosan világítanak. Hagytam egy óráig táp nélkül, utána megint rendesen működik. Valaki valami ötlet hogy mi okozhatja, kb 50°C átlaghőmérsékleten fut, de tervezek rá faragni egy nagyobb bordát.
-
vinibali
őstag
válasz
#53667584 #433 üzenetére
usb2.0 csatik vannak az alaplapon, nem egy hatalmas sávszélesség az sem
ha csak az olvasnivaló rendszer van a microsd-n, az egy jobb fájlrendszerrel (pl f2fs) szerintem összességében jobb sebességet érsz el, mintha ugyan ez egy ext4 és hdd lenne.
milyen tipusú kártyák hullanak el 3 hónap alatt? -
törölt tag
válasz
vinibali #432 üzenetére
Van egy raspberry pi-om és egy banana pi-om is. Mindkettőnél csak a boot van az SD kártyán. Armbianban alapból van rá lehetőség, hogy mindent átpakoljon USB-re/SATA-ra. Gyorsabb is, és nem kell 3 havonta új SD kártyát venni.
A soros porttal most nem tudok mit kezdeni, nincs hozzá hw. -
vinibali
őstag
válasz
#53667584 #431 üzenetére
meg kellene nézni soros porton, hogy mi történik az adapter ki- és behúzgálásakor.
szvsz jobb lenne, ha az SD lenne a rendszer (1-2GB) és nem csak a boot, másik meghajtóról csak a fontos/nagy helyigényű partíciókat csatolná fel az eszköz, pl: /home, /opt stb...
nem gyakori, hogy valaki csak boot-ot tart microSD-n. -
törölt tag
Van egy OrangePi One-om, amin armbian fut. A boot az sd-n van, maga a rendszer egy usb-n csatlakoztatott HDD-n. Ez így tökéletesen működik, feltéve ha bekapcsol. Mert arra nem mindig hajlandó. Ha nem lenne áram és kikapcsolna, vagy csak SSH-n keresztül adnék neki egy reboot-ot, biztosan nem kapcsolna be. Ilyenkor oda kell menni hozzá, és párszor eljátszani azt hogy kihúzom a konnektorból, majd visszadugom. Ha ezt a ki-be dolgot eljátszom kb. 10x akkor elindul és tökéletesen működik akár hónapokig. Lehet ezzel valamit kezdeni vagy ez ilyen?
-
vinibali
őstag
válasz
x4matyee1986 #429 üzenetére
a transmission elég jól bánik az erőforrásokkal, egy magos 400Mhz körüli MIPS processzoron is vígan elfut (TP-Link router + OpenWRT)
-
x4matyee1986
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Melyik opi-t ajánlanátok a következő feledatokra.
Transmisson+NAS.
Én a opi zerot néztem Nas boardal. Ha ezt veszem bírni fogja a transmissiont is? Médialejátszás nem kell. Arra van külön eszköz libreelec-el. -
kerekes.pter
csendes tag
Sziasztok
Az új libreelec 9 elég jól működik mind torrentezni mind filmet lejátszani van még hibája bőven de most már használható. Orange pi plus 2e - n használom
https://forum.libreelec.tv/thread/13228-very-early-community-images-for-h3-and-a64/ -
dtth
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Orange pi one plus-t néztem ki multimédia lejátszónak. I2s-en külső dac-ot raknék rá. Javaslatot tapasztalatokat kérnék, mivel semmi saját tapasztalatom a témában. Kérdéseim:
- az Orange pi one plus jó választás?
- i2s porton ES9018/ES9028 vagy PCM5102 dac gond nélkül megy?
- milyen rendszert, lejátszó szoftvert lehet, érdemes használni?
- Volumino müködik vele?
Köszönök minden segítséget. -
vinibali
őstag
használ valaki mainline kernellel i2c eszközt?
Arch Linux 4.17-tel, 1 darab HDMI cec eszközt lát az i2cdetect. 4.19-cel már két eszköz, egy mv64xxx i2c driver is látszik.
amikor a header-re rádugom az i2c eszközt az nem látszik, csak armbian meg hasonló régi szarokkal. -
Qukac
tag
SIkerült megoldani a problémát, segítenék, ha valaki hasonlóba futna bele:
Csomag telepítésnél ezt a hibaüzenetet kaptam és nem települt a csomag.
Kicsit utána keresve a problémának a következő linkre bukkantam, ahol a parancsokat végrehajtottam és működni kezdett végre a dolog:Remélem valakinek sikerült segíteni
-
Qukac
tag
Sziasztok,
Sikerült feltenni az Armbiant, viszont nem annyira boldogulok a programtelepítéssel. Bármilyen parancssoros próbálkozásom eddig kudarc volt. Találtam egy Armbian Config Managert ahonnan emmc-re raktam.a rendszert és hogy ott lenne egy pár alkalmazás de ezekre entert ütve nem történik semmi, és az alkalmazás keresőben sem jelennek meg a kívánt programok.
Csak egy torrent kliensre és egy mkv-t lejátszó videós programra lenne szükaégem.
-
dannju
tag
Sziasztok !
Orange Pi PC Pluson szeretnék Tv-got nézni . A problémám az lenne fel tetem Android 7 bétát m1 től az m5 ig megy de utána azt írja hogy rootolt pedig nem .Valaki tudna segíteni benne?
Egy alap Android bőven jó lenne semmi különleges kérés nem lenne. -
alevan
őstag
Mint laikus kérdezném azért még, hogy az igényeimhez jó hardvert választottam és ezzel a disztróval ez viszonylag problémamentesen fog menni?
Nem. A H3 SoC nem túl erős, rengeteg dolog nincs támogatva nyílt forrású driverekkel videógyorsítás terén és az Alwinner nem ad sok segítséget. Egy RK3328 vagy RK3399 chippel szereld dev board jobb választás lett volna.
-
Qukac
tag
Köszönöm a gyors segítséget, a héten még rápróbálok és nem hagyom, hogy negatív szájízt hagyjon a tegnapi szenvedésem az eszközzel. Mint laikus kérdezném azért még, hogy az igényeimhez jó hardvert választottam és ezzel a disztróval ez viszonylag problémamentesen fog menni? Abból indultam ki, hogy hasonló hardverű Androidos eszközök képesek erre, akkor egy Linux disztrónak is meg kellene tudnia oldani ezeket a feladatokat.
-
alevan
őstag
Ha legörgetsz az oldal aljára, ott van egy Other download options alatt a régi, 3.4.y kernelen alapuló armbian.
Mivel tele van az Alwinner binárisaival, sokkal jobb multimédiában. Etcher-el tedd fel SD kártyára, és próbáld ki.
Armbian eMMC-re való telepítéshez, és más beállításokhoz nyiss terminal-t és írd be:
sudo armbian-config
. -
Qukac
tag
-
Qukac
tag
Esetleg még a Lubuntu SD kártyáról eMMC-re másolásában szeretnék még segítséget kérni, bár ott belefutottam egy olyan problémába is, hogy le akart szedni valamilyen update-et és nem tudta, miközben a 64GB-os kártyán csak az os image volt fent és azt írta, nincs elég hely.
-
Qukac
tag
Sziasztok,
vettem egy Orange Pi Plus 2E-t, de jelenleg katasztrofális vele a felhasználási élményem. 2 igényem lenne vele kapcsolatban, minimális torrentezés (aztán 1080p-s mkv lejátszása) és esetleg 1080p 60 FPS-es Youtube videók lejátszása. Elsőnek raktam rá egy Armbiant, aminél sehogy nem tudtam előcsalni a grafikus felületet. Aztán Lubuntuval próbálkoztam, ahol már megjelent a GUI, de 360p-s Youtube videó úgy szaggatott rajta, mint nagymamám a nokedlit, így ezt is elvetettem. Aztán a gyártó honlapjáról raktam fel egy Androidot, ám az olyan bugos mint aminek én még semmilyen opreációs rendszert nem láttam.
Esetleg tudtok a fent említett felhasználási kérésre ajánlani valamit, amit telepíthetek, mert egyelőre megbántam az eszköz vásárlását (fenttartom, hogy rossz hardvert is vásároltam esetleg, ami azokra a dolgokra amire szántam nem alkalmas).
-
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Remélem tud valaki segíteni.Low budgetből (max 15k-ig) keres ismerősöm olyasmi megoldást, mellyel pár dolgot meg tud osztani másokkal (képek, pár video) és webes felületen vagy alkalmazásban el tudja élni .
Erre van sok ingyenes cloud megoldás tudom, de én az alábbit találtam.Orange PI One Plus (adapter,ház, táp => ~ 35usd postával) + vennék egy 32-es SD-t, melyre telepítenék valami linux disztro-t (armbian, Debian...) és Nextcloud-ot tennék rá (vagy Nextcloud PI-t)
DDNS-t a router tud, mert Asus, porotkat átengedném és ezzel kész is lennék.Próbálkozott valaki ilyesmivel?
Akár más Orange PI eszközzel és Nextclouddal/Owncloud-al?
-
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy H2+, cél az vmi okos otthon vezérlő/feldolgozó egység féleség lenne, aminek 0-24 be kellene mennie. Szerintetek mennyire alkalmas erre a feladatra? Elsősorban a melegedés végett kérdezem.
Ui: Ha esetleg zátonyra futna a projekt, lehet LE menne rá, de akkor is 0-24 ben menne nem szeretném mindig kikapcsolgatni, arra megfelelne? A wifije mennyire erős? 4-5 m-re van a router és van közben egy 30cm vastag fal is. -
válasz
NicholasMat #405 üzenetére
Nem homogén a képleképzés, néha csíkozást láttam. Amúgy a képminőség (színek, mozgások, dekód) rendben volt, a HW bírta.
-
válasz
NicholasMat #403 üzenetére
PC2 tudja, amit írsz, de én nem voltam elégedett a minőséggel.
-
NicholasMat
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg melyik modelt tudnátok ajánlani az alábbi szempontokhoz? PC2, Plus 2, Win Plus, stb közül.
- 4K streaming vezetékes hálózaton
- Dolby Atmos pass-through HDMI-n
- 3D ISO lejátszás
- OpenElec vagy hasonló Kodi futtatásaKöszönöm előre is.
-
todyor
tag
1. Nyelv beállítás (kínairól): Settings - bal menü "A", aztán felülre kattintani és a "MAGYAR"-t kiválasztani
2. Kodi applikáció nem működik, uninstall (a settings menüben), aztán USB-ről a kodi-16.1.app telepítése.
A Kodi v17.6 "Krypton" nem működik (nem tudja kicsomagolni az applikációt!!!)
3. A power gomb ki/be kapcsoláshoz is működik.
4. Rendszer frissítést NE!!!, mert "eltünteti" a rendszer beállítások menüpontot !!!
5. Jó hűtést a procinak, mert eléggé melegszik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PayPal
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AmD - Ryzen5 - ös Gamer - Pc1 - Eladó - Számla - Ready !!
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest