- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
dobobazsy #30253 üzenetére
Az SSD minden géppel ugyanazt hozza, gyengébb megoldások mellé főleg ajánlom, sokat javít a sebességérzeten..egy időben G440/G840 használatra "kényszerültem", azokkal is ugyanolyan pörgős maradt a rendszer, mint a húzott 2500Kval..nyilván azokra a szitukra gondolok, ahol nem a proci limitál, tehát programindulások, általános reakcióidő, stb. Szóval szerintem SSD mindenképp és proci upgrade később..komolyabb difi úgysincs pl. egy G840 vs. 2100 közt, miközben előbbi jóval olcsóbb.
-
-
ST05
őstag
válasz
dobobazsy #29298 üzenetére
igen , én kérek elnézést, Ivy 3770 röl kérdeztek, az zavart meg
nálam uj, chrome ba magátol feltesz uj flash-t, nem szokott gond lenni,
de különböző konfigokban sok panaszt halottam a flash player ,melyik böngészőben ,hogy nem müködik,
olyankor valami rgebbi stabilabb verziót szoktak megprobálni ,vagy más böngészővel,
de nyilván intel-sandy vonalban ennek rezzenéstelenül kell menjen, szerintem ,ha minden jó
( biosba a graphot 1100mhz-et 1ébként felteheted 1300mhz körülre, addig auto fesz-el stabil,
valamint az energiagazdálkodást teljesitménycentrikusra kell tenni, különben nem is "pörget" az intel graphics" ( kiegyensulyozott energiagazdálkodásba 3w-al elhülyéskedik : ezért)
ezt nézd meg, igaz hogy hd4000- re van de ki-indulópontnak tökéletes, nekem sokat segitett,
-
Joco175
tag
válasz
dobobazsy #28957 üzenetére
Értem nem az enyém hanem vadi ujjat tudtam volna ajánlani de ha esetleg gondolod itt körbenézhetsz Alpenföhn Brocken Performance Edition
-
Asbee
veterán
válasz
dobobazsy #28951 üzenetére
Semmi baja nem lesz neki, de fölösleges is ha nincs semmi instabilitásra utaló jel. Szerintem ne cserélj semmit, inkább keress használtan egy Alpenföhn Brockent. 6-7k és röhögve lehűti minimum fordulaton ilyen tuning mellett. (Magasabban is elbír vele)
(#28952) Sondi1986: Jó kis lap volt, tuningban kértek benne a procik egy kicsit több feszt. De amúgy vrm az betonstabil.
-
mcwolf79
veterán
válasz
dobobazsy #28251 üzenetére
Megkésett hsz,de ez szemet szúrt:
"10 körig teszteltem".
10 kör LinX nem nevezhető stabilnak. Nekem volt már olyan,hogy a 30. körben dobta el magát a LinX, de olyan is volt,hogy lefutott, de jelentősen alacsonyabb Gflops értékkel. Szóval ennyi tesztre ne alapozz.
Persze most biztos lesz olyan,aki arra esküszik,hogy 10-15 kör elég,és ha pl. 1-2 óra BF3 alatt nem fagy akkor minden rendben, és hogy úgy sincs olyan szoftver,ami ugyanúgy 100 %-ra hajtja az összes magot (mint a LinX),de szerintem erre nem lehet stabil rendszert alapozni. -
dobobazsy
őstag
válasz
dobobazsy #28251 üzenetére
kár, hogy soha nem vesz észre senki. megpróbálom újra más kérdéssel, hátha meglátjátok
hadogabi1 kolegánál 108 Gflops-ot tol a 2500k nálam meg csak 98-at. ez esetleg függhet a memóriáktól?
nálam 1333 mhz-es ramok mennek 1600-on cl10-ben, nála meg 1600-asok cl9-ben.
köszi -
hadogabi1
senior tag
válasz
dobobazsy #28253 üzenetére
Na játékok alatt is stabil szóval így marad 4 ghz-en 1 óráig nyomtam a linx-et hiba nélkül max 63 fokos lett a proci és 1.165-ön megy a 2500k-. Ígymarad. Kipróbáltam 4.2-n is 1.75 -ön ment stabilan 66 fok körül de elég bőven a 4 ghz. Köszönöm mégegyszer a segítséget. Üdv.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
dobobazsy #28242 üzenetére
+1
de úgy látszik itt mindenki milliomos
Hogy on is legyen, ma újra pasztáztam a procit, ami nem történt meg több mint 1 éve
2011-ben MX2 pasztával kentem fel, kicsit vastagabban mint kellett,de a célnak megfelelt, ma szépen felkentem MX-4-el, és tesztelgettem LinX AVX-el, teljesen ugyanazt az eredményt kaptam,mint az 1 évesnél is öregebb pasztával.Ti milyen időközönként pasztáztok? Olvastam pár helyen,hogy fél évente nem árt. De kb semmi értelme nem volt,még 1 év után sem.
Bár ez nem az olcsó paszta, ami kiszárad. -
ffodi
veterán
válasz
dobobazsy #27386 üzenetére
RAM és VTT között, jól mondod.
Viszont ez egy régi legenda még az s1366-os korszakból, ezért a "nem lehet" kifejezés nem épp helytálló ezen SB rendszerek esetén. Lehet akár több is, csak sokak által nem ajánlott, fogalmazzunk így. Ha néhány század V-tal túl léped baj nem lehet belőle, főleg ha csak tesztre.
De ha óvatos akar maradni az ember ezek ellenére is, akkor tartsa csak be, főleg hogy 1,2V-os VTT esetén már 1,7V is mehet a RAM-oknak ezen szabály értelmében.
-
po1son
addikt
válasz
dobobazsy #27315 üzenetére
Köszi a gyors segítséget.
Nekem jelenleg ezen fut a gépem alapon.
DVMT Memory - 128, 256, maximum
Integrated Graphics Share Memory - 32, 64, 128Akkor DVMT Memory-t érdemes átállítani maximumra? És a Integrated Graphics Share Memory maradjon 64en?
04ahgy Igen csak mindig mondogatják, hogy az igp nem való játékra és ezért kérdem. Persze én tényleg nem a mostani játékokra, hanem tényleg csak régi játékokra gondolok.
-
Pala
veterán
válasz
dobobazsy #27067 üzenetére
Nem, de egyébként eddig tökéletesen működött úgy, ahogy kell. Hogy mikor "romolhatott" el, azt nem tudom, mert hónapokig nem foglalkoztam a cpu-val...valamikor régen belőttem olyanra, amilyenre akartam, akkor mindent alaposan leteszteltem és minden működött, stabil volt (most is az egyébként). Monitorozó progik se voltak fent a gépen. Most is csak azért raktam fel egy-kettőt, mert kicsit tesztelgetni szerettem volna...erre ez a jelenség fogadott. Ki érti ezt?
A Kean_Sorbo fótumtárs által linkelt TMonitor most is a helyes idle órajelet és szorzót mutatja! De a CPU-Z és a Coretemp nem.
-
Pala
veterán
válasz
dobobazsy #27052 üzenetére
Nekem csak 2-3%-on mozog a procikihasználtság, illetve ezt is csak a Coretemp mutatja, mert konkrétan a task managerben végig nullán mozog, nagy ritkán felugrik 1-2 másodpercre 1-2 százalékra. A terhelt órajelet meg végig mutatja mind a CPU-z, mind a Coretemp, akkor is, ha semmi se fut. Valószínűleg hülyeséget mutat. Ennek ellenére futtatok én is egy vírusellenőrzést, sose lehet tudni.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
dobobazsy #26947 üzenetére
Nem tudom, mert a 2400-hoz nem kaptam hutot, de szerintem igen vagy nem sok kulonbseg lehet, mindenestre eleg az i5-re, mint latod.
Eltorott az egyik kis fekete pocok rajta, igy nem feszul a kupakra rendesen a huto.
Kulon kis alkalmazas, de van tobbfele.
Jorus: Nem, ha nem tudok vmit pontosan, akkor megkeresem a topikban, mert eleg nagy esellyel le van mar irva.
-
Kean_Sorbo
őstag
-
V.Dave
senior tag
válasz
dobobazsy #26610 üzenetére
nálam nincs semmiféle hasonló hál' istennek. Bár nekem a 0,1-1%ot úgy sikerül csak elérnem ha éjjelre bekapcsolom pl a gépet letölteni és kikapcsolok minden mást pl asztali minialkalmazásokat is. Ja de viszont ha biosba vagyok akkor egy idő után azt veszem észre h proci venti teker mint az őrült és kb 35-50%on van biosban a processzor használat, nem tudom ez mi célt szolgál.
Hooper
Ha tippelnem kéne, akkor valami töredezettség mentesítés, vagy víruskergetés folyik olyankor a háttérben. Virtu-t használsz esetleg? -
Speed®
titán
válasz
dobobazsy #26432 üzenetére
Kis feszemeléstől nem hinném, hogy lesz baja..5% hibahatár sokszor.
Az enyémnek semmi baja nem lett 2Gn sem, szerintem védi is magát.
Erre enged következtetni, hogy túlhúzástól csökkent a teljesítményed.
Egyébként játékban nézd meg, ér-e valamit, a szintetikusok csalókák.Nm.
-
Speed®
titán
válasz
dobobazsy #26430 üzenetére
Arra értettem, így okés..viszont lehet nem offsettel kéne babrálnod, hanem GT Voltage részen belőni az alapnál magasabbat..igazából jó lenne, ha tudnád követni a változást win alatt is..látható-e az offset hatása pl.
Hirtelen nem is tudom, mennyi az alapfesz..lehet mindnél más (VID féle). -
dobobazsy
őstag
válasz
dobobazsy #26417 üzenetére
ha valakit érdekel egy rövid beszámoló az IGP tuningról:
Intel weboldala szerinti hivatalos IGP magórajel: 850MHz
Esetemben: 1350MHz (+0.05V) (58.82% túlhajtás)
3DMark Vantage teszt:
Preset: Entry
Teszt: Graphics Test 2
Átlag FPS-ek:
850MHz: 24.75 FPS
1350MHz: 29.81 FPS (20.44% gyorsulás)
szvsz a helyzet tovább javul, ha gyorsabb rammal rendelkezünk. (enyém 1333MHz)
meg vagyok elégedve, valószínűleg játékok alatt is meg lehet érezni kicsit a javulást. -
F e Z o
veterán
válasz
dobobazsy #26398 üzenetére
LinX 0.6.4
Nah, baxus, nem vettem észre, hogy átléptük a 400-at.(#26399) Erdei88 : Udival csak óvatosan nekem anno a 45k-s HD4870-emből csinált 8k ráfordítással és 4k postaköltség ráfordítással egy 8800GT, ami ráadásul úgy megvolt hajolva a nyák, mint az állat. S véleménye szerint, még örülnöm is kellett volna neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-12700KF
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest