Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Amazon Kindle
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Unigine Superposition Benchmark
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
1.35V - 1,42V körüli 2600K letudok szerintetek hűteni egy NOCTUA NH-D14 SE2011-vel? (HAF932 gépházban)
Mennyivel jobb hűtő mint a mostani Hyper 212 Plus ventim?!2600K tervezek olyan 4,8 körül járatni de sajnos az említett ventilátor már nem képes rá hogy 80 fok alatt tartsa linxben.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Pista0001
addikt
Üdv!
7-es szériás alaplapban egy Sandy proci IGP órajele alap vagy boost BIOS-ban turkálás közben? A boost mértéke állandó, mint pl az Nvidiáknál? Köszi.
-
Terminator17
senior tag
válasz jookomak #27596 üzenetére
Nem tudom miről beszélsz kolega, de megnéztem 3 lehetőséget tuningra a jútúúúbooon mind a 3 at kipróbáltam az utolsó betűig mindent ugy állítottam be ahogy a vidiken volt. ÉS a beállítások maradnak persze, csak a tuning marad el.
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
jookomak
őstag
válasz Terminator17 #27595 üzenetére
Lapod topikjában próbáltad? A tdp limitet megnövelted? Ha kicsúszik a jelenlegiből, akkor visszaállítja alapra a procit.
-
Terminator17
senior tag
[link] ilyen videók alapján is csinálgattam de semmi. alap órajel maradt mint mindig
Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Terminator17
senior tag
ezt kaptam tuning leírásnak szájbarágósan
1: Advanced mode--Ai Tweaker
2: Ai Overclock Tuner: Manual
BCLK: nem kell babrálni,sőt nem is ajánlott mert instabilistást okozhat a legkisebb eltérés is ha a procid érzékeny rá (alapértelmezetten 100)
Turbo Ratio: By all cores (ezzel az összes magra érvényesíted)
By all cores: Szorzó beállítás,ami a BCLK-val szorozva adja az órajelet (értsd 40-es szorzóval 4ghz lesz)
Memory frenvencia: gondolom egyértelműEzzel eljutottunk a a frekvencia beállítások végéhez gyakorlatilag,ha csak light tuningról beszélünk!
3: Feszültség értékek alul.
CPU Voltage: Offset vagy Manual (én Offset használtam. Ha nem tudod mi az akkor ezt neten kell felkutatnod)
Értéket nyilván ez után tudsz neki adni.(mondjuk nem vágom hogy offset nél mi az a plusz , minusz dolog. azt nem is nagyon babráltam. a baj csak az hogy e szerint csináltam a tuningot és minden faszán maradt lap órajelen. de ha bemék biosba ott van hogy mire lett beállítva csak hát az órajel még mindig alap maradt. Ötlet?)
-
Tomix24
addikt
Srácok, a gyári Intel Corei5(2400) hűtőjénél érdemesebb jobbat venni?
A halkság a fontos. Húzva nem lesz a proci, sőt inkább alul feszelni próbálom majd.
-
stigma
addikt
Hi. Érdekelne engem az alábbi combóval rendelkezik e valaki:
- i5-2300
- Gigabyte GA-P67A-D3-B3
- 2*4 GB DDR3 Corsair Vengeance 1866Mhz 1.5V
- rézmagos vs Arctic Cooling Alpine 11 GT-vel ? =>Sandy alap használaton nem melegszik szóval elég a sima gyári cooler is gondolom.Átlag használaton kívül Audio-s sw-k futtatása lenne a gép feladata.
Kérdéseim a következőek:
- 2 db PCI-os M-audio 1010 LT vajon elfér az alsó 2 slotban?(Elvileg igen)
- a lap mennyire megbízható (Semmi block emelés nem lesz, antituning)
- Corsair ramokat hogy eszi meg? => a memória támogatási listán rajta van.Segítséget előre is köszi.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
bitpork
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #27587 üzenetére
Léggel próbáltad? Mennyi az a hőmérséklet amit még sértődés és élettartam csökkenés nélkül elvisel?
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
bitpork
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #27585 üzenetére
Én kérek elnézést
-
bitpork
nagyúr
válasz fatal1ty1984 #27583 üzenetére
Nekem ninja II és 4.4 alatt 1.285. Idle 37-40, DAO 60 fok. minimumra tekert ventivel.
-
fatal1ty1984
őstag
i7 2600k mekkora fesz bir max elviselni?
-
CsonkaImo
addikt
Kicsit viszont "nyugtalanabb" ha nincs terhelve. 5-15% között ugrál a mutató szinte folyamatosan, eddig szépen 5% alatt volt ha nem volt használatba a gép. Ez gondolom nem gond csak azért szeretnék meggyőződni róla szóval normális?
-
CsonkaImo
addikt
Sikerült beállítani 4,5Ghz-re, linx-el tesztelve. 7970-hez remélem így elég lesz.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
Windows élményindexnél kell változnia a processzorra adott ponton ha húztam? Mert nem változott. 4,7Ghz-re találtam beállításokat.
-
CsonkaImo
addikt
2500K-t ha 4,5Ghz-re szeretném húzni pontosan mit kell állítanom a biosban? Kérdeztem már korábban és próbáltak is segíteni pár linkel de nem világos és egyedül nem is merek belekezdeni. Asrockos uefi biosom van. Ha valakinek van türelme leírhatná milyen értékeket kell megadni a fent említett órajelhez. Köszönöm!
-
bedgabor
csendes tag
Nincs Valaki akinek hasonló Configja van és tudna segíteni?
CPU: i5 760
Alaplap: Asus P7P55D LX
Ram: Kingmax Hyper X Blue 1600-as 4X2 GB
Táp: Chieftec 500-as
CPU Hűtő: Cooler Master Hyper TX3
A procit szeretném felhúzni 3,4 - 3,6 környékére! Viszont nem értek ezeknek a CPU-k nak a tuningolásához! Le tudná nekem valaki írni hogy mit és hogyan kell állítani a Bios-ban?
Előre is köszi! -
-
bedgabor
csendes tag
Nincs Valaki akinek hasonló Configja van és tudna segíteni?
CPU: i5 760
Alaplap: Asus P7P55D LX
Ram: Kingmax Hyper X Blue 1600-as 2X2 GB
Táp: Chieftec 500-as
CPU Hűtő: Cooler Master Hyper TX3
A procit szeretném felhúzni 3,4 - 3,6 környékére! Viszont nem értek ezeknek a CPU-k nak a tuningolásához! Le tudná nekem valaki írni hogy mit és hogyan kell állítani a Bios-ban?
Előre is köszi! -
04ahgy
nagyúr
Amelyik szimpatikusabb / olcsóbb / több garija van / alacsonyabb és jobban elfér a hűtőd alatt / kisebb feszültségű. Tetszőlegesen választhatsz a fenti szempontok közül, és a RAM-ot is eldöntheted pénzfeldobással.
Játékban egyáltalán semmit. Egy gyors SSD és tuningolt CPU mellett lehet 1333MHz vagy 2133MHz-es RAM is, nem érzed meg játékban a különbséget.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
gézu
őstag
válasz Drizzt01 #27553 üzenetére
Ezeket próbálnám meg:
-Bios reset elem kivétellel
-Bios downgrade az 1.5-ösre
-gariztatás, mivel a hibás működés később kárt okozhat a gépbenHa lakhelyhez közel vetted, ott csinálnám a boltossal együtt a bios cserét.
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Ombi5
őstag
i7 2700K-hoz melyik lenne erdemes vennem?
Corsair 16GB DDR3 1600MHZ KIT(2x8GB) Vengeance
16GB, DDR3, 1600MHz, Dual Channel, 9-9-9-24Corsair 8GB DDR3 2400MHz Kit(2x8GB) Vengeance HEATSPR
8GB, DDR3, 2400MHz, Dual Channel, 10-12-12-31 -
Norb3rto
őstag
válasz Drizzt01 #27550 üzenetére
Biztos vmi bios hiba mert eddig nekem max 36x-t engedett és semmi tuning nem ment még a turbo se , legújabb biossal meg minden faintos.
szerk: integrált vga se ment 2600k val csak sima kis cerkával de már ez is megoldódott
(#27553) Drizzt01: P1.60-as bios van fent.
[ Szerkesztve ]
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
04ahgy
nagyúr
-
Drizzt01
őstag
Jobb nem lett , alapon is maxon megy a proci .
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
04ahgy
nagyúr
válasz Drizzt01 #27544 üzenetére
A CPU-Z jelzi megbízhatóan.
A BIOS-ban kapcsold be az EIST, C1E, C4-C5-C6 opciókat (ha Auto-n van akkor tedd Enabledre). A Windows energiagazdálkodási sémát állítsd kiegyensúlyozottra, de még inkább energiatakarékosra.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok . Olyan kérdésem lenne , hogy az energia takarékos módot hol , hogyan tudom beállítani . Ha bekapcsolom a gépet , akkor is 4 Ghz-n megy a proci . De nem megy semmi terhelés .
Felraktam a core temp-et és az csak 3.3-at mutat míg a cpu-z 4-et[ Szerkesztve ]
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
jookomak
őstag
válasz rayoliviero #27537 üzenetére
2500k után használam egy i3 2310-es laptopot. Vitte a fullhd-t, a proci is bírja, meg az igp is, az nem gáz. Ellenben néha bedöccent a gép, bár az lehet, hogy az ssd hiánya miatt is volt. De látom neked van ssd, szóval szerintem nem nagyon fogsz észrevenni semmit.
-
04ahgy
nagyúr
Rosszul emlékeztem akkor, vagy Celeron G440-re. Utóbbi a valószínűbb.
(#27541) delon: Akkor irány a Melyik tápegységet vegyem topik, az lesz a baj, de ha nem, akkor is érdemes lecserélni, mielőtt elviszi a HDD-id az adataiddal, lapod, RAM-od, procid.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz csucsbicep #27538 üzenetére
A G620 esetén már a CPU-ban lockolt az 1333MHz-es max. RAM frekvencia, Z77/P67/Z68 lapban is, vagy én emlékszem rosszul?
HGyu
-
csucsbicep
nagyúr
válasz rayoliviero #27537 üzenetére
H61/H67/B75. De Z77-ben elvileg menni fog az 1600MHz.
-
rayoliviero
veterán
válasz csucsbicep #27536 üzenetére
B/H lapban? Az milyen? Z77 lapom van.
27538: Ok.
Plusz még netezésre használnám. Fogok észrevenni különbséget a 2500K után? Mert ha semmi különbséget nem veszek észre, csak akkor jöhet szóba.[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
válasz rayoliviero #27535 üzenetére
Arra elég a beépített IGP. B/H lapban csak 1066-ot tudsz majd neki adni.
-
rayoliviero
veterán
A G620 proci elég full HD filmhez, még a 40 GB-os hoz is? Plusz még netezésre használnám. Fogok észrevenni különbséget a 2500K után? Ha csak netezek és full HD filmet nézek.
Ez csak 1066-os memóriákat kezel? Azt írja Intel honlapján. Mert nekem 1600-os Corsair van.
Ha Ivy-t veszek, akkor 3570K alá nem adom. Vagy nagyon olcsót, vagy drágát veszek.[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
válasz 04ahgy #27532 üzenetére
a táp egésszen addig jól ment, mig egy atom+ion konfig volt rajta, de ma ahogy átépítettem, meg se nyikkant vele...
Brumi˘
És bios-ból (uefi-ből) állítottad a feszültségeket, vagy valami progival? mert nálam vagy auto opció él, vagy csak emelni tudom az értékeket...[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
04ahgy
nagyúr
Nem ez lesz az első hibás LCPower paneltáp, amit látok, szerintem a mini-ITX vagy valamelyik tápos topikban azonban többet tudnak segíteni.
HGyu
-
tkesy
őstag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egy itx-es h67-el alaplapnak +g620 procinak +8Gb ramnak és egy 2,5" hdd-nek milyen paneltáp kell, vagy mi alapján keresek tápot, mert az LC-Power 1360mi jelzésű házban lévő 75W-os táppal nem hajlandó elindulni... (most per pill egy 300-as fsp-vel megy)
Láttam itt ph!-n is paneltápokat, de most már nem vagyok benne biztos, hogy mondjuk egy 96W-os elég-e vagy sem...
Minnél kisebbet szeretenék, mert a gép 7/24-be menne,(atom-ot váltja) és a házat is megtartanám, ha lehetséges...Illetve, van olyan alaplapfüggetlen program, amivel win alól lehet alulfeszelni a procit? mert az uefi-ben, illetve a gyári programmal csak tuningolni lehet, alulfeszelni nem...
Előre is köszönöm a segítséget...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
04ahgy
nagyúr
Az jó hőmérséklet. Gyári hűtővel a 90°C is normális, a CPU is bírja, 105°C-nál kezd feszengeni.
A tápos topikba fáradj át, mert szerintem a noname, elöregedett táp lesz a gond. fotót tegyél fel a tápról, hogy be tudják azonosítani.Főleg, hogy amikor lekapcsol, akkor CPU és VGA terhelés is egyszerre van, a táp a maximum áramfelvételt ekkor kapja. Ha Prime95-öt futtatsz (27.7 verzió), akkor nem szabad lekapcsolnia, a hőfok meg ne aggasszon, amíg 100 fok alatti.
Ha a hűtő leszedés nem megy, akkor inkább egy tapasztaltabb ismerős segítségét kérd.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
delon
tag
válasz Terminator17 #27525 üzenetére
Na sikerült megnéznem az aidával a dolgot
A cpu hűtése 3824 RPM visszalett állítva a full ra mintha ferihegy 2 lennék
elindítottam a Core temp-et és az aida stabilitási tesztjét kb 10 másodperc múlva 80 fokon volt a rendszer és leállítottam.és a magok visszaálltak 40-50 fok közé.
Lenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
Terminator17
senior tag
.......
belenézel a a házba a cpu hűtő 4 sarkába van 4 fekete pöcök amin még egy nyíl is van merre kell elforgatni . Elforgatod finoman magad fele húzod utána azt kész ha bevan gyógyulva a cucc akkor kis pattanást is fogsz hallani mikor kihúzod.Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Terminator17
senior tag
-
-
delon
tag
Sziasztok!
A régi házamba kicseréltem az alaplapot, cpu-t , és memóriát.
Alaplap: Asrock B75m lett
Proci: Intel: i5 3470 + gyári inteles hűtés
Memoria 2X4Gb
Táp: 450W nem tudom mi.(Honnan lehet kideríteni?)
Ház: nem tudom mi. (Honnan lehetne kideríteni?)
VGA: HD 4850 512
A probléma a következő. A házba nincs hűtés. A cpu hőmérséklete rendszer indításkor a 4 mag terhelés nélkül 40-50 fokos a CORE Temp alapján. Ami szerintem elég magas alapból. Ha terhelem a procit másolgatás, net, töltögetéssel. 50-60 fok közé is fel szokott kúszni a hőmérséklete. Játék közben a BF2 multinál egyszer csak újra indult a gép. Hogyan lehet megnézni játék közben a cpu hőmérsékletét? Ez megcsinálta még kétszer megfogtam a ház tetejét hát elég meleg volt. Levettem a ház oldalát és akkor nem indult újra. Kipróbáltam másnap a BF3 de ennél nyitott háznál is ugyan ezt a tünetet csinálta. Szerintem a túlmelegedés elleni védelem kapcsolt be. A proci hűtőnél be lehetett álítani a CPU fan-t Level1-Level9-ig mivel nagyon hangos volt a biosban beállított full sebességen pörgő ventillátor ezt vissza vettem Level 3-as szintre így elviselhető a hangja és csak 50 C felett kapcsol magasabb fordulatszámra.
Mi lehet a megoldás?
Miért nem hűti le megfelelően a gyári hűtő a procit?
Milyen programmal lehet terhelni a gépet és figyelni a hőfokokat?
Elöre is köszönömLenovo ThinkPad T420s; iPhone 7 ios 11.3.
-
04ahgy
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #27515 üzenetére
Lehetett egy feszültségimpulzus a hálózaton, amitől meghülyült a BIOS. Bármi. A szandika egy kényes k**va.
HGyu
-
dime27
őstag
válasz Kean_Sorbo #27515 üzenetére
Kevés cpu fesz vtt fesz vagy ram fesz....nálam ilyet akkor csinált utoljára vagy még ami lehet rossz ramidőzítés
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz 04ahgy #27514 üzenetére
Szia mester!
Na én tegnap jártam úgy, hogy feladta magát az eddig stabilan beállított rendszer (4.5). Egyszerűen post-ról újraindult, nem töltött a Windows stb. Éppen mikor mit csinált. Aztán küldtem neki egy default BIOS -t, mindent visszaállítottam lépésről-lépésre (mindig csak egy-két dolgot állítva) ahogyan volt, és azóta megint a régi. Ez hogyan lehet? Egyszerűen épp ésszel fel nem foghatom. Lehet ez valami BIOS hiba, vagy csak Sandy-kának napja volt?
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
04ahgy
nagyúr
válasz Terminator17 #27504 üzenetére
A Sandy nagyon kényes arra, hogy ha mindent egyszerre állítasz be. Fokozatosan, apránként, több lépésben kell beadagolni.
HGyu
-
gyuromoj
veterán
Hali!
i5-2300-at hogy tudom húzni?
Konfig részletezve az adataimnál.
Xigmatek Loki megy majd a CPU-ra.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
giigz
veterán
-
Bocsánat, már nem aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
fatal1ty1984
őstag
overclock protection-t kapcsod ki
-
Terminator17
senior tag
válasz Gyufaaa #27505 üzenetére
[link] nem ma volt, de erről van még képem. 5 ről nincs már meg.
-
Gyufaaa
veterán
"huztam már q6600 5 ghz re is" Validot!
-
Terminator17
senior tag
válasz 04ahgy #27500 üzenetére
ezzel sajnos n em mondtál sokat.
Máspediglen nem kezdő tuningos vagyok mert huztam már q6600 5 ghz re is.
csak hát ez egy teljesen új bios számomra (1155)
és mindent beállítottam ahogy kell , néztem róla jútúb videót is és a szerint is csináltam , mentés után a beállítások biosban megmaradnak de az órajel marad. Mért?Terminator17 felhasználónak nagyon sok pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Asus Z170-P // I5 6600K //16 gb Curcail 2133 Mhz // 980 GTX // Chieftec modular 750 W // Samsung 2x2 TB // Noctua NH-D14 // LG IPS277 // CM 924
-
Asbee
veterán
i5 2500k-nak tesztre (3DMark) léghűtéssel max mennyi feszt adhatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest