Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Videós, mozgóképes topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssamf
tag
Sziasztok!
Ha játékra kéne a gép, ami feltételez egy izmosabb VGA-t, azért még érdemes Z68-s, drágább alaplapot vennem (ami elvileg kihasználja a GPU-t a CPU-ban), vagy elég a P67? Szóval ha izmos a VGA-m attól a gamek még használják a CPU/GPU-t?
Köszönöm a segítséget!
-
Landon
addikt
válasz
Wukiwo
üzenetére
Így is van... így már világos.
Azzal van összefüggésben amire gondoltál. a Wifis cuccod driverét frissítsd mert az okozza a BSoD-t! "Atheros Extensible Wireless LAN device driver, Atheros Communications, Inc.)" <--- It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites.CPU-d haggyad nem azzal van a gond!
Csak én az '1e' miatt már rögtön elkezdtem festeni az ördögöt. 
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Landon
üzenetére
ok.mindjárt megnézem de azóta csinálja amióta nem kábelesen kapom a nete hanem wifin
Linxet futtattam igaz csak 20 karcsiterre vonatkozóan ír valamit az általad javasolt program :
Conclusion
--------------------------------------------------------------------------------10 crash dumps have been found and analyzed. 2 third party drivers have been identified to be causing system crashes on your computer. It is strongly suggested that you check for updates for these drivers on their company websites. Click on the links below to search with Google for updates for these drivers:
athrxusb.sys (Atheros Extensible Wireless LAN device driver, Atheros Communications, Inc.)
unknown
If no updates for these drivers are available, try searching with Google on the names of these drivers in combination the errors that have been reported for these drivers and include the brand and model name of your computer as well in the query. This often yields interesting results from discussions from users who have been experiencing similar problems.
Read the topic general suggestions for troubleshooting system crashes for more information.
Note that it's not always possible to state with certainty whether a reported driver is actually responsible for crashing your system or that the root cause is in another module. Nonetheless it's suggested you look for updates for the products that these drivers belong to and regularly visit Windows update or enable automatic updates for Windows. In case a piece of malfunctioning hardware is causing trouble, a search with Google on the bug check errors together with the model name and brand of your computer may help you investigate this further.
-
Landon
addikt
válasz
Wukiwo
üzenetére
Várj! Lehet hülyeséget mondtam! Alapn van minden? Akkor pláne... és ez nem 0x1E... Elnézést, akkor úgy fest van külömbség a kettő közt.
Mindjárt utána nézek sec.EDIT: Csináld meg a következőt: right click Computer --> Properties --> Advanced System Settings --> Advanced --> Startup and Recovery --> Settings --> uncheck Automatically Restart under System failure. <--- ezzel eléred hogy BSoD-nél ne legyen auto restart és le tudd ellenőrizni mit ír. Amiből következtetni lehet az a STOP error szöveg pl: IRQL_LESS_THAN_OR_EQUAL vagy BAD_POOL_CALLER, PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. Valami ilyesmi kéne.
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Landon
üzenetére
ok.időközben ismét behalt
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 1e
BCP1: 0000000000000000
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\080911-16052-01.dmp
C:\Users\jezus\AppData\Local\Temp\WER-25880-0.sysdata.xmlOlvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040eHa nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
C:\Windows\system32\hu-HU\erofflps.txt -
Landon
addikt
-
Landon
addikt
válasz
Wukiwo
üzenetére
Mi a BSoD hibakódja? Ez elég sokmindentől lehet... Catalyst verziód mi? 11.7-11.8 beta?
Egyébként szerintem a következő listát érdemes lenne az első hsz-ba beírni mert elég sok embernek segítene!
BSoD CODES:
0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT)
0x101 = add more vcore
0x50 = RAM timings/Frequency add DDR3 voltage or add QPI/VTT
0x1E = add more vcore
0x3B = add more vcore
0xD1 = add QPI/VTT voltage
“0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances”
0X109 = add DDR3 voltage
0x0A = add QPI/VTT voltageNekem ez a kis lista már sokat segített...
-
Wukiwo
senior tag
az elmúlt pár napban total random megfagy a gép és restart után "BlueScreen" hibát olvasok ...Találkozott valaki már ilyennel?
-
N_A_S
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Mivel monitorozod BC2-ben az FPS-t?
-
Sontir Fel
őstag
Köszönöm a válaszokat urak!
Hosszabb lett a fityegőm, és azt hiszem a játékok is érezhetőbben jobban mennek. 2 darab 6950est hajtok, és tegnap meglestem a bed kompáni kettőt, ahol az fps nem volt hajlandó 100 alá menni, míg korábban 80-ra is lecsökkent. Azt hiszem megtartom a gigafloppokat...
köszönöm a segítségeteket 
-
Joczeek
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Jobb, kb 5 centit nőtt az efütyi
és ez igenis számít, csak nem mindenki vallja be. 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nagyobb számítási kapcitást sajtolsz ki a prociból ennyi.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
nem

-
Sontir Fel
őstag
Failed barátom segítségével sikerült rendezni a helyzetet, 110-116 Gfet dobál a rendszer. Kérdésem az, hogy ez miben jobb most nekem? Kaptam kb 25 GF töbletet, meg 20 fokkal melegebb processzort. Nem vagyok tervező/szervező és nem vágok/kódolok, csak játszogatok
Jobb most nekem?

-
viszont annyira alul van feszelve nala... de nem hajnalod felvenni 1.25 re hogy megnezze ugy is... meg en nem igazan emlexem hogy linx kozben 3.5-3.4 re ugorna le a processzor.
-
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Az nem stabil akkor.
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Lehetséges. Más is mondta már, hogy 88 GF-et kap alapórajelen (4GB mem), én meg széthajtva az i7-et kapok 90-et (16GB mem)!
-
Attix82
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
88 Gflops nekem 3.4 Ghzen
...valami nem kóser. -
futatja a linxet es 1.16, 1.18 kozott mozog neki a fesz 4.3-n... beszarok...
-
udv gyors kerdes 2500k 4.3 mennyi feszel kene kb mennie, ill mennyi az alapfesze az i5 nek? mert haverom vagy rossz feszt nez vagy nagyonalul van neki 4.3 feszelve v en tudom rosszul az adatokat. 1,0xx feszel megy neki...
-
Landon
addikt
válasz
Cheater-666
üzenetére
Na megnéztem. Szóval:
Turbo mode, c1, c3, c6 én ezeket kikapcsolnám. Azok az intel-es akármik fogalmam sincs mit takarnak, hogy őszinte legyek. Ill nem tudom, hogy nem a CPU Ratio-t kéne állítani? Vagy azt abba az Ai Tweaker baromságba kell? Mert az a 'by all cores (can adjust in OS) valami olyasminak hangzik mint giga-nal a real time ratio change in OS az meg nem kéne mert fix 4.5GHz-t akarunk. De ebbe abszolút nem vagyok biztos mondom mert életembe uefi-hez közöm nem volt.
Ahogy látom a DRAM voltage és a VCCIO közt nincs 0.5V külömbség úgyhogy az ok. CPU manual voltage ok.Kb ennyit tudtam mondani, de mondom azért egy ASUS-os is mindenképp szóljon hozzá vagy olyan aki vágja ezt az uefi témát.

-
BJanee
tag
válasz
Térdkalács
üzenetére
Természetesen itt a sandy bridge topic-ban naná, hogy az elsőt

Már csak az újabb technológia miatt is. Ha lesz tuning is, akkor 2500k, amúgy elég a 2500 is.
Alaplapot lga1155-öst, monjuk p67-es, vagy z68-as chipsetest, a márka már a te szimpátiádon (és pénztárcádon) múlik. Igazából ezekkel már nem nagyon lehet mellé nyúlni, bármelyiket veszed. Memóriát meg ddr3-as 1600-as 1,5V-os kitet ajánlanék, 2X2Gb minimum, ez is pénztárca kérdése. Esetleg látogasd meg még a "milyen gépet vegyek" topicot, meg az Árgépet. -
BJanee
tag
válasz
Gaben01
üzenetére
Igen, nekem is ez volt a Giga lapommal, csak 99,8 volt a bclk, de az volt a poén, hogy spread spectrum opció nálam egyáltalán nem is volt BIOS-ban, így az i5 "csak" 3287Mhz-en ment a normális 3,3ghz helyett. Engem is idegesített, de most Asuson ki tudom kapcsolni. A másik poén meg az, hogy ez a spread spectrum már p3-as alaplapokon is volt, de egészen idáig bármilyen lapon ki lett kapcsolva (pl. a 775-ös, vagy 478-as lapjaimon anno), nem okozott 2X indulást.
-
Speed®
titán
válasz
Térdkalács
üzenetére
24" FullHD(+)t feltételez, oda combos videókártya illik, nem a procin van a hangsúly. Egy 4GHz közelében járatott 750/760 is bőven elég lehet, ha olcsóbban szeretnéd megúszni. Hátrány viszont a fejleszthetőség hiánya, 1156os foglalatra nem sok combosabb proci van..
-
Térdkalács
csendes tag
sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy melyik procit ajánlanátok inkább gamekre az i5 2500 vagy i5 760 és ezekhez milyen alaplapot és memorát kéne vennem. Játékra kéne a gép 24 es monitorhoz. -
BJanee
tag
válasz
balpis
üzenetére
láttam már ezt a kifejezést, csak eddig nem tudtam, hogy itt ph-n mire használják, főleg a tuningos, meg hardveres fórumokban
Azért remélem nem vagyok túl kocka, amiért az egyszerű óra/nap helyett proci meg memória sebességek jutottak eszembe?
slayer006: köszi, akkor ezek szerint te vágtad ezt a kifejezést
-
Gaben01
őstag
válasz
Landon
üzenetére
Na megvan a hunyó,leírom,hogy a későbbiekben könnyen megtalálja más is.Mivel idegesített,hogy a bclk nem kereken 100,hanem csak 99,8,ezért biosban a spread spectrumot auto-ról disabled-re állítottam,így fixen 100 lett a bclk.Ezzel viszont sikerült elérnem a bekapcsoláskori dupla indulást.
Ez volt a gond,nem az alacsony ram feszültség. -
BJanee
tag
Bázzz
Tudom, nem ide tartozik, bocs, de nem tudtam eddig rájönni, mi az a 24/7, pedig annyiszor láttam, hogy írták... 
Azt hittem, proci/memória arány, vagy vmi ilyesmi, most jöttem rá: heti 7nap, 24órás üzemelés
de ha mégsem ezt jelentené, akkor valaki ossza meg 
-
Cheater-666
csendes tag
válasz
KaiotEch
üzenetére
Itt lennének a képek, másról nem tudok képet csinálni, ezeknek lehet köze a tuninghoz, azt a 3428MHz-es értéket, ne nézd azt mindig annyinak mutatja akár hogy változtatom a többi értéket,gondolom a gyári órajele a procinak és az mindig ott lesz...
Az előző kommentemet ne nézzük, ott összevissza nyomkodtam...

-
Térdkalács
csendes tag
sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy melyik procit ajánlanátok inkább gamekre az i5 2500 vagy i5 760 és ezekhez milyen alaplapot és memorát kéne vennem. Játékra kéne a gép 24 es monitorhoz. -
válasz
Cheater-666
üzenetére
Mi lenne ha mondjuk ezeket be is linkelnéd?
-
Cheater-666
csendes tag
-
coolpet
senior tag
Ezt talaltam, itt egesz jol leirjak mik ezek a c-states-ek:
C-Statek
Egy kicsit nem vagyok tisztaban vele, igy ha lemegy a proci C6-ba az nem a hibernalasnak felel meg?Nameg a 45xos cpu szorzohoz nem kell megemelni a vcore-t? Alapon fogalmam nincs mennyin van, de olyan 1-1,2 korulire tippelem.
-
Landon
addikt
válasz
Cheater-666
üzenetére
Jaaa, hogy te ezeket nem linkelted...
Ahha oké leesett. Azt hittem rendesen belinkelted a képeket, hogy rájuk tudjunk kattintani de most már mindegy haggyad.
Sry.Te jó ég ez az UEFI...
Biztos bennem a hiba de ha utánam dobnák se kéne.Najoh... ezeknek a képeknek legalább a fele totál felesleges mert semmi lényegeset nem látni rajtuk. O.o Bár nekem ez az egész uefi ahogy van áttekinthetetlen... biztos bennem van a hiba. Próbálj meg olyan képeket csinálni amin a tényleges multi állítás meg feszültségek, LLC, meg hasonlók vannak.
Bár egy ASUS-os vagy olyan akinek volt már dolga uefi-vel csak rábólint a dologra... nekem ez így elég katyvasz. Van ahol 3.4-es órajelet mutat máshol meg 45-ös szorzót. 
-
Landon
addikt
válasz
Cheater-666
üzenetére
Valami nem oké a linkekkel.
-
Cheater-666
csendes tag
Az elején amikor összelett rakva a gép, én is benyomtam az oc tune menut, 3x ujraindult majd 44x102MHz-re dobta át magát, ha esetleg máshol is van változás a biosban az alapértelmezetthez képest, akkor ezért lesz. most miután irtam ide utána én csak 45-re állitottam a szorzót, meg 100mhz-re, a feszültséget pedig 1.32v-ra. Tesztelve még nem volt, csak elötte nézzétek meg minden beállitás jó, utána terhelem.
Linkelek a biosomból pár képet esetleg ránéznétek minden okés-e, mert 1155-ös lapom még nem volt és elég új a dolog. Szerintem sok mindent kell ki-be kapcsolnom, mert nem igen variálgattam.

http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0059_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0060_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0061_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0062_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0063_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0064_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0065_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0066_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0067_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0068_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0069_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/110808/IMAG0070_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
ffodi
veterán
válasz
coolpet
üzenetére
Ha alapbeállításon van a proci, akkor 1600MHz és 3400MHz körül ugrál a proci 4 mag terhelése esetén, terhelés mértékétől függően. Ha csak simán állatsz egy 45x-es szorzót, bekapcsolod a C1e/C3/C6 stateket(turbo mehet OFF), akkor üresjáratban 1600MHz lesz, terhelve 4500MHz.

-
coolpet
senior tag
Nekem is a profilomban lathato konfigom van es egyszer veletlenul benyomtam az uefibe az oc tune menut, nem kerdezett semmit, hanem 3x ujraindult, majd bebootolt a win en meg csak lestem.
A Proci 4,5Ghzen jart, na mondom akkor lessuk meg. Gyari intel huto, mert meg a coolerem nem jott meg, gyorsan beyomtam az uefi monitort a cpu tempek monitorozasara, es inditottam egy 3ds maxot. Toltam egy rendert, az energiagazdalkosasos uzemmodban (1,6Ghz) ment a proci, ott 1:30 volt a renderido, mig itt 0:30. Orajellel aranyosan oke is, a temp 60 fokig kuszott fel.
Szoval nekem olyan kerdesem lenne, hogy tud e olyant a masina, hogy 1,6Ghzen ketyereszik, de ha kell neki a kakao, akkor feltolja 4,5Ghz-re akar turboval egyutt is.
A masina 24/7 megy, igy fogyasztas elsodleges szempont, de a sebesseg is ha kell, akkor kell.
Szoval 1,6 -> 4,5Ghz okosan hogyan?
nem kell nekem bclk emles, csak szorzo., esetleg fesz, de az is csak minimal -
davidsz
senior tag
Ráncigáltam én is össze vissza. Tesztelgettem, nézegettem ...
de oda jutottam, hogy egyenlőre nem kell az a +, mert nem hoz tényleges, reális előnyt.
A hosszú távú esetleges károkat pedig még nem lehet tudni, ha húzva lenne 24/7-ben.
Gyárilag tökéletes arra, amire tervezték. (egyenlőre
) -
BJanee
tag
válasz
jani-wan
üzenetére
Hali
Én is most szereztem be az új lapom, p8h67-v és nekem is 80 fokot ír ki cpu temp-re egy-két program. Az aida64, meg a coretemp, de cpuid is olyan 35fokot mutat, de everest, meg a speedfan is olyan 80-85 fokot mutat, nem tudom, miért, úgy néz ki, ezeknél a lapoknál ez "népbetegség"
Egyébként ha valaki tudja a választ, szívesen meghallgatnám... -
Landon
addikt
válasz
Cheater-666
üzenetére
Nos akkor megpróbálom röviden leírni mit csinálj a 4.5GHz érdekében.

1: BCLK-hoz ne nyúlj semmiképp!
2: A CPU tuninghoz a szorzót növeld ahogy írtad is 45-re.
3: A feszültségnél a Vcore-t állítsd, ezt neked kell kitapasztalnod, hogy mennyin stabil. Az 1.4 az 4.5GHz-hez nagyon sok valóban! Kezdj 1.32V-al mondjuk. Utána teszteld ki alaposan LinX-el, a legújabb AVX-essel (tegnap itt linkelték is). Ha nem bírja 1.32V-on a 4.5GHz-et akkor a legkisebb lépésekben haladj felfelé. Stabilnak kb. akkor mondható ha minimum 100 LinX run-t végig bírt maximum memória mérettel. Persze 100%-os stabilitás nincs. Előfordulhat, hogy LinX alatt tökéletes de Firefox böngészés közben kapsz egy BSoD-t.Mondanék még pár dolgot de sajnos sose volt még ASUS lapom így csak a Gigabyte féle sémát tudom elmondani.
GA-nál ahol a Frequency beállítások vannak a Turbo-t és a Real time ratio change in OS-t alapból ki is kapcsolom mert felesleges révén nem azok szorozzák fel 4500ra a BCLK-t hanem a Multi (alapból az ugye 34). Nagyon fontos, hogy az összes enerigatakarékos opciót kapcsold ki mert azok okozhatnak instabilitást. Itt megjegyezném, hogy nem kötelező kikapcsolni őket viszont akkor alaposabban ki kell tesztelni, hogy nehogy akkor legyen gebasz amikor visszaveszi az órajeleket etc etc. Szintén nagyon fontos, hogy a DRAM voltage és a QPI voltage között a különbség nem lehet több mint 0.5V mert máskülönben károsíthatja a CPU-t. Nálad mivel ASUS lapod van a QPI lehet, hogy VTT-nek hívják ebben nem vagyok biztos.
Lehet, sőt szinte biztos, hogy ha megadsz majd egy adott vcore-t pl 1.32V akkor az túl nagyot fog drop-olni terhelés alatt. Ehhez kell majd az LLC. ASUS-nál azt hiszem több level van így ebben nem tudok segíteni, hogy level hanyasra tedd. De valószínű, hogy egy adott level-re be kell lőni, hogy ne legyan akkora drop.Elöljáróba kb. ennyi. Esetleg ha valamit kihagytam majd a többiek még kijavítanak.
Hőmérséklet ügyileg mindíg a legmelegebb magot nézd. 80C fölé ne engedd de szerintem nálad ezzel nem lesz gond.
N_A_S: Mi történt kolléga?!
Ennyire alá adtuk a dolgot? Nem 1.31V körül vitte neked a 4.8GHz-t? 
-
davidsz
senior tag
válasz
Cheater-666
üzenetére
El lehet érni vele simán 5Ghz-is.
Nálam volt 4,8-on 24/7-ben. Semmi értelmét nem láttam a dolognak. - mert reális ok nincs rá, hogy kellene húzni. -
Cheater-666
csendes tag
válasz
Landon
üzenetére
Nem engedett már szerkeszteni, ezért újban irom. :S
Nos, akkor ahogy látom 3 dologra kell figyelni:
- Maximum Turbo Ratio setting (Adjustable in OS)
- BCLK/PCIE Frequency
- CPU Manual VoltageAz első az a szorzó ami egy szám például 45 , a második a frekvencia (MHz) például 100MHz ezt lesz megszorozva a szorzóval, vagyis akkor 4500MHz jön ki, a harmadiknál pedig adom a feszültséget neki, mert ahogy növelem a teljesitmény, egyre többet eszik a processzor?!
Jól gondolom alapjába véve, csak ezt a hármat kell variálgatni mást nem?
A guide-ba 1.4v környékén kezdenek, én kicsit sokallom, vagy ez reális mennyivel kezdjek?
Csak a szorzót növeljem mondjuk 45 --> 46 vagy a frekvenciásat is 100MHz --> 110MHz?, ha például, már 100mhz-et nem tudnék növelni stabilan, de 50-et igen..Láttam módositva lett a ram órajele is, azt is növeljem, vagy egyelőre azt hagyjam pihentetni?
-
Landon
addikt
válasz
davidsz
üzenetére
???
Érdeklődik, hogy 24/7-re mi a legmagasabb érték ami még 'egészséges'.Cheater-666: Itt a topic első oldalán sok OC guide linket találsz.
Azok alapján érdemes elindulni. Jó kis rendszered van így valószínüleg könnyű dolgod lesz. Minimum 4.5GHz, 24/7-re én amardnék is annál hacsak valami értelmes feszültségen magasabb órajelet nem tudsz elérni.Olvasd el a guide-okat párszor, fontos, hogy értsd meg miről van szó. És ha valami konkrét kérdésed van akkor itt vagyunk, hogy segítsünk.

Szerk: 4.5GHz az a minimum amit ezek a procik bírnak! Pláne nálad vízzel ez nagyon könnyű lesz. 4.5GHz alatt neki se kezdj.

-
Cheater-666
csendes tag
-
davidsz
senior tag
válasz
Cheater-666
üzenetére
24/7-ben nem kell húzni, mert minek!?
-
Cheater-666
csendes tag
Hello! Kéne egy kis segitség tuningban. (ram,processzor)
Asus Sabertooth P67 Rev. 3.0
Intel i7-2600k 3.4GHz
Corsair H80 Liquid Cooler
Corsair Vengeance 2x4gb 1600MHz24/7-ben , mi a legnagyobb érték amit tud ez a rendszer? Hogyan álljak neki húzni?
Köszönöm előre is a segitséget.

Hőmérsékletek (everest ultimate)
Alaplap 33 fok
1. CPU/ 1. mag 26 fok
1. CPU/ 2. mag 27 fok
1. CPU/ 3. mag 27 fok
1. CPU/ 4. mag 25 fok
GPU dióda (DispIO) 47 fok
GPU dióda (árnyaló) 44 fok
GPU dióda (MemIO) 44 fok
GPU VRM 40 fok -
kasa85
őstag
válasz
jani-wan
üzenetére
Ha jól emlékszem ezen a hűtőkön van egy celofán a hűtő alján.
Gondolom ezt le vetted,ha igen akkor szedd le a hűtést,és rakd rá még egyszer de mi előtt be csavarnád nyomd rá jó,hogy a procin szét terüljön a paszta.
A másik amivel érdemes lehet gyári paszta le MX2 paszta fel,és a proci Vid értékét meg nézed CPIU-Z vel ezt bioszban be állítod,és addig tuningolsz míg Prime 95 el nem fagy.
Az után meg fokozatosan emelheted a feszt,és a MHZ et a procin közben Core Temp programmal detektáld a processzort.
Mindenki.
Szeretnék én is itt választ kapni a fentebb le írt kérdésekben.

-
jani-wan
tag
Még mindig az lenne a kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy a Core i3-2105 milyen hőmérsékleten jó ha megy?
most vettem, és összeraktam a gépet (ASUS P8H67 EVO), feltettem az Everestet és az a proci temp 80 celsius körül megy, pedig nem is terhelem (netezés).
Megnéztem Core Temp-pel is, ami csak magonként írja a hőmérsékletet, de megegyezik nagyjából az Everest adataival. Az Aida64 nem működött (kettőt is próbáltam)a magok külön-külön 30-40 celsius között vannak.
nekem a 80 nagyon magasnak tűnik.
akkor ezt most magonként kellene néznem és semmi gond, vagy a 80-at és aggódjak?ui:
gyári hűtő, nem pasztáztam, hagytam a gyári pasztát rajta -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Gaben01
üzenetére
Inkább a ram fesz emelés, spread spectrum-nak ehhez nincs köze. Az arra jó, hogy minimális szinten változtatja folyton a bclk-t, hogy ne "gerjedjen" össze semmivel még véletlenül sem a proci. Általában amúgy sem szokott, szóval mondom inkább a ram fesz oldotta meg szvsz.
De ha kilövöd a spectrum-ot gyorsan kiderül. -
Kollégák, hogy van az, hogy LinX-el kapok 45GFlops-ot, és az IBT-vel meg 87-et?
-
Landon
addikt
válasz
Gaben01
üzenetére
Kb. teljesen mindegy, ez eleve nem normális, hogy neked keljen valamit ki/be kapcsolni a BIOS-ba azért, hogy az alaplap normálisan menjen. Ugyan ez van nálam és még x 100 másik embernél Gigabyte-nál is. Az egész egy vicc ami ezzel a 'boot loop' dologgal van. Nem nekünk kéne ki/be kapcsolgatni alaplapi feature-öket ahhoz hogy ilyesmi ne történjen!
Ez valami BIOS bug ami remélhetőleg javítva lesz hamarosan....Szerintem próbáld meg először a spread spectrum-ot. Fogalmam sincs ennek mi köze lenne a dologhoz de valamiért már több helyen is olvastam bár nem egyértelmű mert ha be van kapcsolva azt mondják kapcsold ki ha nincs akkor meg azt hogy kapcsold be.
Azt végképp nem értem, hogy a Spread Spectrum miért befolyásolná a BCLK-t. 
Egyébként a dologban az a szép, hogy bármi okozhatja ezt a tetves többszörös 'elpörgést'POST előtt... így sajnos nincs jobb mint végig próbálni mindent.

-
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Csak egy gyors kérdés. Ma raktam össze az új gépemet, Asrock p67 pro3 b3, intel core i5 2500k, amire rátettem a régi Thermaltake Bigtyphoon hűtőmet.
37 fokot mutatott biosba bekapcsolás után a cpu temp-re. Ez az érték elfogadható, vagy lehetséges, hogy nincs rajta jól a hűtő? -
Atla
senior tag
Sziasztok!
2500k-s processzorhoz nézegetek alaplapokat,és memóriát.
Szeretném majd megrángatni olyan 4000-4500 Mhz-re,de nem akarok bencheket döntögetni.
Kis segitség kellene.
Ezt néztem ki: Gigabyte Z68A-D3 B3 25k-ba fájna.
Mit szoltok ehhez? Felejtsem el és csapjak még hozzá?
Esetleg ajánlanátok párat olyan 30k lenne a plafon.
Van ez a Asus P8p67 M ,29k csak ugye az M azt jelenti h U-Atx-es a lap,amit nem tudom h
mi fán terem.Mert se nem Atx se nem Micro Atx.
Akkor van itt olyan h Asrock Z68 Pro 3,és Pro3 B3. 2K különbséggel.Tudtommal a Z68as lapok mind B3-asok nem?Nem igazán értem ezt sem.Esetleg ha tudtok még DDR3 1600Mhz 2x4 GB os kittet amelyik a legolcsobb,és megbizható
annak is örülnék.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Ha minden klappol akkor Kedden már jön is az új procim 2500k.
Érdekelne egy Mungen 2 milyen lenne hozzá,illetve kaptam egy ilyen tartozékot ami jó e az ujj lapomra
Az alap kiszerelésben csak a 775/1366/478/AMD procikat támogatta.A másik az,hogy mekkora a proci maximálisan meg engedet üzemi hőmérséklete,illetve mekkora az ideális,mert a York procinál sosem mentem még 65C fok fölé.
Remélem a Mungen 2 hűtőm elég lesz a 4.5GHZ elérésére 65C fok alatt.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Landon
addikt
Ne haragudj most olvastam elozo oldalakon amit kerdeztel. Abszolut nem nagy a kulombseg, annyira nem hogy default turbora van allitva a ram profil ha jol emlekszem.
Egyebkent en a helyedben nem sokat szoszolnek ram idozitesekkel. Volt hogy nekem 21 ora utan dobott csak error-t a Linx az idozitesek miatt. Na ott megfogadtam hogy 20+ oras teszteket nem er meg nekem kb a semmi. Mer ez az idozites dolog megint olyan, hogy erdemi haszna nem sok van.
-
Gaben01
őstag
Asrock P67 Extreme 4 + 2500K+2x4GB A-Data gaming series 1600 kombó,bekapcsolásnál dupla indulás.Tuning minimális (35x100) linx és játék stabil, ramok 1,53V@1600 9-9-9-24.A bclk-t fixáltam 100-ra a spread spectrum kilövésével.Ez okozhatja a dupla indulást?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- TCL LCD és LED TV-k
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

köszönöm a segítségeteket
és ez igenis számít, csak nem mindenki vallja be. 
Jobb most nekem?
Ez volt a gond,nem az alacsony ram feszültség.
de ha mégsem ezt jelentené, akkor valaki ossza meg
Biztos bennem a hiba de ha utánam dobnák se kéne.
)
, meg amúgy is ezek a procikat lehet eléggé húzni, főleg , hogy nekem bevan vizezve, nagyobb teljesitmény érdekében 4.5ghz-et elvinne ha állandóra hagynám?