Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
szandisas
őstag
és ehhez mit szóltok?
: [link]
-
mr_ricsi
veterán
-
kismono
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a problémám, hogy vettem kb. 1 éve egy SAMSUNG SV8004H típusú 80GB-os 5400rpm-es hdd-t! Sajnos jól átvágott vele az illető, mert egyáltalán nem működött! Azóta már kiderítettem, hogy az elektronikája volt rossz, szereztem is olyat ami pont jó hozzá, de az első sikeres felpörgést követően jött csak a java!!! Csak egyes gépek bios-ai látták a hdd-t, de azok sem rendesen! Windows alatt még nem sikerült működésre bírnom /se linux alatt/ Szóval megnéztem azóta HUTIL-lal, meg MHDD-vel meg minden létező tesztprogrammal, meg miegymással/azok a progik mondjuk látták a hdd-t, még akkor is amikor a bios nem!/ de sajnos nem sikerült életet lehelnem belé azóta sem! Közben megtudtam azt, hogy azért rossz a hdd, mert az LBA adatoknál nem 156368016 /76351MB/ van, hanem valami sokkal nagyobb, ami kb 1,8TB-osra rakja a winyó gép által látható méretét! Hiába próbáltam mélyformatálni, hiába próbáltam mindent!!!!! hiába! Hibákkal kilép, mert nem egyezik a geometria. Szóval az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valakinek ehhez a típushoz való firmware-je, meg hozzá progi, mert csak ez a megoldás jöhet szóba, mivel más nem segít! Előre is köszi! Üdv!
-
rudeee
senior tag
válasz
szandisas #988 üzenetére
Hogy pontosan mi mit jelent azt nemtudom, de az a legjobb ha utánanézel/nézek a google-ban. Értelem szerűen minnél kevesebb a bejegyzés a SMART adatok között, és az értékek nem a küszöb környékén mozognak, akkor jónak mondható szvsz, de ezt a nálam hozzáértőbbek biztos részletesebben kifejtik.
Az IBM-en szó szerint osztódtak/osztódnak a bad sectorok, de teljesen biztos, hogy szériahibáról van szó, mert olyan nem létezik, hogy egymás után 5 ugyan olyan típusú winyó 1-2 éven belül megpusztuljon hasonló hibák miatt.
(Anno a Quantum-nak is volt ilyen selejtes szériája.) -
szandisas
őstag
a SMART értékeket honnan lehet megtuni, hogy mi mit jelent, milyen érték a jó? bővebben szeretnék utánaolvasni, felkeltette az érdeklődésem
amúgy lehet úgy van ez a 70 nap, hogy mindíg ennyit mutat, csak, ha károsodás van akkor csökkentegnap is 70 volt , meg most is
az IBM en tenyésztetted a bad sectorokat? -
rudeee
senior tag
válasz
szandisas #986 üzenetére
Szerintem hülyeség ez a kondíciós dolog, mert mégis mi alapján ítélné meg a dolgot? Nyílván hiba alapján ha a SMART-ból olyat olvasna esetleg ki.
A 200gigás winyómnál 92%-os kondíciót ír, pedig üzemórában kb. 100-at ment, ráadásul a SMART értékei makulátlanok! A 2 éves Seagate-re (120GB) és a másik vadi új Samsungomra (250GB) 100%-ot ír.
Ezek után egyáltalán nem tudok hinni a HD Sentinelnek, sokkal egyszerűbb kiolvasni a SMART adatokat amik reálisan mutatják ha van meghibásodás.
Nálad azt a 70napos hátralévő működést is meggondolatlanságnak tartom a program részéről, ugyanis nem lehet megállapítani a hátralévő időt, ha nincsen komolyabb sérülés (nálad pedig nincsen).
ui: Meg fogom nézni a hibás IBM winyómnak a SMART értékeit, na ott fogtok nagyot nézni mikor már piros X-el jelöli a dolgokat. (Hozzáteszem 60GB-ból 40GB bad sectoros, 2db 10GB-os rész épp, ki tudja meddig. Jó kis Descstar series. Eddig 5db ugyan ilyen pédány járt nálam és mindegyik elpusztult (ez még működik), vagy elektronika vagy belső mechanikai probléma miatt.) -
Hequila
őstag
válasz
szandisas #978 üzenetére
Én nem látok hibás szektorokat, csupán allokaláltat... Amíg az a szám el nem éri kb. a 200-at (hexában C8), addig nem várható hibás szektor. Valóban jó hír, hogy függőben nincs szektor, tehát nem várható, hogy tovább nő a reallokaláltak száma.
Általában nem a boltosoknak szoktam igazat adni, de most bizony nekik volt igazuk; ezt a winchestert sehol nem tudnád garanciáztatni, mert nem hibás... -
rudeee
senior tag
A mostani winyóknak a fejlettségük határozza meg a gyorsaságukat (beleértve a technikai tulajdonságaikat is)?
Azért kérdezem, mert elvileg teljesen mindegy, hogy milyen a csatolója (PATA vagy SATA), mert a sima PATA is UDMA 5/6-ban 100/133MB/sec adatátvitelre képes elméletileg.
Feltételezem, hogy ennek vagy alaplapi chipkészlet (IDE vezérlő) vagy az adott winyó maximális adatátviteli képessége szab határt, esetleg mindkettő.
Szerintetek ez hogy működik?
ui: P.M. 200GB-os (8MB cache) olvasási sebessége (UDMA6) 54MB/sec 14ms elérés (Sisoft Sandra 2007 SP1)
P.S. 250GB-os (8MB cache) (UDMA5) 68MB/sec, 14ms
Az adatok akkor is megegyeznek, ha mindkettő Masteren volt és külön IDE csatornán.
Ezt a sebességkülönbséget okozhatja a 250GB-os újabb mivolta?
Mindkettő ugyan abból a családból származik (P120), csak a méretükben van különbség és a gyártás idejében ami 1-1,5év.
Összehasonlításként:
2éves Seagate 7200.7 120GB (2MB cache):
Olvasás 54MB/sec, elérés 15ms (UDMA5) -Masterként és Slaveként egyaránt.
[Szerkesztve] -
rudeee
senior tag
válasz
szandisas #978 üzenetére
Megnéztem a két Samsung winyómnál a SMART értékeket újra (SP2014N, SP25014N) és minden rendben volt velük (mindkettő szinte új).
Ránéztem a Seagate winyóra is, és ott sem találtam problémát szerencsére, pedig több mint 2 évig nyúztam folyamatosan.
A Samsungok hőmérséklete 24 és 26fok több óra használat után is. -
Hikvision
senior tag
Szép estét. Az miért van,h az én 200gb-os Samsung Sp-s Sata-s Vinyóm HD-Tune-ban max 52mb-al másol amikor ha mellékötök egy Szintén Samsung 160-as Satát az már rögtön 64-65-el. Ugyan ez van Egy Hitachi Satással is. Az Összes gyors csak az enyém szar,még a 120-as Hitachi Pata-m is odab*ssza sebességben
Az Adatátvitel mindenhol maxon: UDMA6 on van.
-
mr_ricsi
veterán
''És akkor ezek szerint te a kombódat kötötted Master-be, a dvd írót meg Slave-be?''
Fogalmam sincs, hogy most hogy van: működik, és kész.
De 2 alaplappal ezelőtt még tutira a kombó volt a master, mert a lapon nem lehetett választani, hogy melyik optikai egységről bootoljon, mindig az elöl lévőt használta, én meg nem akartam a DVD-írómat LinuxLive cd-kkel nyúzni. Így aztán az író ment a slave-re, és a firmware frissítés idejét leszámítva végig ott is volt. És -persze- hiba nélkül írt. -
szandisas
őstag
válasz
mr_ricsi #973 üzenetére
a 9 hibás szektorral megint nem vagyok kibékülve
Te hol látod? nem kötekedni akarok (tuti jobban értessz is hozzá), de 96 ot látom... ez 9 ről emelkedett fel ennyire
zerofill sztem volt rajta, volt régebben ismerősömnél a winyó, (hozzáértő személy) azt mondta, hogy vigyem vissza garba... de megpróbálom
Ezzel a biznisszel csak annyi van, hogy többet nem vásárolok abban a boltban, valamint ha tehetem nem Samsungot veszek, más termékükből sem, ha visszaveszik garba, ha nem... -
mr_ricsi
veterán
válasz
szandisas #969 üzenetére
Van 9 hibás szektorod, viszont jelenleg nincs egy darab sem vizsgálatra előjegyezve, ami jó hír.
Figyeld a hibás szektorok számát, és ha nem növekszik tovább a számuk, akkor megnyugodhatsz. (Tesztelheted is: formázd le zerofillel, aztán írd teljesen tele valami érdektelen adattal, tedd a polcra, 48 óra múlva egy olvasási tesztet futtass le rajta.)
Nem szeretem a Samsung vinyóit, de itt most kénytelen vagyok védelmembe venni a gyártóját: néhány reallokált szektor nem minden gyártónál jelenti, hogy cserélni kell a vinyót. Nézd meg Samuéknál a garifeltételeket. -
szandisas
őstag
azt a sehol sincs problémát picit elszóltad a 96 Db Rellocated sector count-tal
jelenleg olyan 37'c on üzemel, régebben hűtöttem(30'c), mostmár leszarom...
észerevettem, hogy tegnap kb fél percenként megáll 2-3 mp.re, majd megy tovább... ekkor írtam az '' azonnali kérdések órájába '', és ekkor világosítottak, fel, hogy nézzek rá a winyóra -
rudeee
senior tag
válasz
szandisas #969 üzenetére
Személy szerint a SMART elemzésre adok, mint információ.
Ha ott minden rendben van, márpedig ahogy nézem sehol sincsen probléma, akkor szvsz nemhiszem hogy adatvesztés elé kellene nézned. Természetesen ez közel sem biztos, de a SMART adatok pontosabbak úgyvélem, mint bármi más.
Akkor van probléma, ha piros X kerül az egyik SMART érték mellé és ez a felirat ''Meghibásodás várható''.
Hány fokon üzemelt a winyó?
Észrevettél bármi olyan dolgot ami meghibásodásra vagy adatvesztésre utalna (belassulás, kerregés stb.)? -
ANT
őstag
válasz
mr_ricsi #966 üzenetére
És akkor ezek szerint te a kombódat kötötted Master-be, a dvd írót meg Slave-be?
(ha lehet hinni az adatlapodnak.) De tudod mit, részemről befejeztem ezt a témát, mert kezd a dolog üres szócséplésre hasonlítani. Hogy egy korábbi, neked írt hsz-ből is idézzek ebből a topikból: ''öreg, tőlem oda teszed ahova akarod''
-
rudeee
senior tag
-
mr_ricsi
veterán
''Ha te mégis ennyire preferálod a Slave pozíciót, egészségedre!''
2 íróm van, mindkettőn nem rakhatom masterre, ugyebár?
Egyébként a linkelt leírásban azt látom, hogy az író legyen egyedül a Sec Masteren.
Rudee-nak van egy rack-je, nekem két íróm, így a leírt jótanácsot nem tudjuk megfogadni. -
rudeee
senior tag
-
rudeee
senior tag
Mind a két Samsungom P120-as széria (PATA).
rolko: Ha a házadben megoldható a dolog, akkor egy 12cm-es ventit rakjál a winyó(k) elé ami alulról és fölülről átszellőzteti azokat.
Nálam a ház elejében van egy 12-es 5V-on és mögötte a két Samsung (egyik rendszerwinyó) amik nem lépik túl a 30fokot.
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
Nekem 3 Samsung vinyóm van, az egyik épp ilyen. Ráadásul ő a rendszervinyóm, és nálam is ez melegszik leginkább. Raktam rá egy aktív hűtőt, azóta max. 29-30 fokon megy. Bár nekem azelőtt se melegedett fel annyira, hogy a gép újraindult volna.
Szerk: ilyen HDD hűtőt szereltem a vinyóra[link]
[Szerkesztve] -
rolko
őstag
Hali!
Van egy SAMSUNG SP1634N 160GB-os ATA vinyóm. Ha jáccok egy fél órán beleül annyira felmelegszik hogy újraindít a gép és nem bootol be. Kiveszem, lehül és utánna megint megy tovább míg megint fel nem melegszik. Mitől melegedik ennyire? -
ANT
őstag
válasz
mr_ricsi #954 üzenetére
''miért lehet egyáltalán Slave-re jumperelni a DVDírókat,ha úgy nemigen működnek?''
Ki mondta, h nem működnek Slave-ben? Én ettől függetlenül Master-be raktam az enyémet, két év alatt nem is rontott egy lemezt se! Ha te mégis ennyire preferálod a Slave pozíciót, egészségedre! Egyébként az előző kérdésemre ''válaszként'' ez az üstökös-sztori elég gyengus volt!
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''De itt [link] van egy DVD író hibakeresési lista, ebben is az a javaslat,h direkt Master-ként legyen jumperelve a meghajtó.'
Az is ott van, hogy a kábelen legyen egyedül a meghajtó. Eszerint Rudee dobja el a rackjét?
A linkben én azt olvasom, hogy ha valami írási probléma van, akkor így kell tesztelni a meghajtót. Az én értelmezésemben a tesztelés nem a napi használatot jelenti. -
ANT
őstag
Lehet,h fog működni gond nélkül Slave-ként az író, lehet, h nem! De itt [link] van egy DVD író hibakeresési lista, ebben is az a javaslat,h direkt Master-ként legyen jumperelve a meghajtó. Más indokot nem tudok mondani az ügyben. Amúgy tippem szerint elsősorban a lemezrontás elkerülése miatt van szükség erre, nem a seb. csökkenés miatt. Vagy nem tudom.
-
FuckeR19
senior tag
Mi a véleményetek egy 250Gb sata II-S samsungról? Érdemes ilyet venni? 3 év garral persze
Eddig csak samsung vinyóim voltak de most lehet le akarnak beszélni róla egy WD 250 sima satára
-
rudeee
senior tag
válasz
mr_ricsi #940 üzenetére
Szerinted van összefüggés az IDE kábelek hossza és a jel továbbítása között?
Arra gondolok, hogy a hosszabb kábelen rosszabbul mehet az adat, mint rövidebben. Ez elképzelhető?
(Azért gondolkozom ezen, mert a régebbi, hosszabb IDE kábelt amit cseréltem rövidebbre, avval a 12gigás Seagate winyóm és a 200gigás Samsung SM-ként szépen működött, gyorsan és hibamentesen. Mikor a 200-as Samsungra akartam telepíteni az XP-t PM-ként és SM-nek betettem a Samsung 250-est egyik winyóra sem volt hajlandó felmászni az XP, pedig mindkettő külön IDE kábelen és csatornán volt.
Két összefüggést látok csak, az hogy a DVD író ide kábele lehetett sérült esetleg így hibásab továbbította az adatokat vagy a kábelek hossza volt a probléma. A mostani és a régi IDE között kb. 20cm difi van hosszban.)
Van erre ötleted? -
rudeee
senior tag
válasz
mr_ricsi #938 üzenetére
''(Egyes régebbi biosoknál kifejezetten abból lenne gond, hogy ha az optikai egység megelőzne sorrendben egy vinyót.)''
Én is hasonló dologra gondoltam. Köszi a választ!
gog: Az rendben van, de a dvd írók életében megközelítőleg 1x van firmware frissítés, max 2x. Csak ezért nem érdemes masterre jumperolni őket a mindennapi használathoz (hacsak nem lesz attól gyorsabb a működése, de mint kiderült alaplapja és biosa válogatja). -
mr_ricsi
veterán
válasz
#67688960 #939 üzenetére
''Firmware frissítéshez master-on kell lennie!''
Flashelő progija válogatja. A Toshibámnál is ezt írták, aztán a progi szépen kiírta, hogy a sec slave-en talált egy írót, azt szeretném-e frissíteni, majd lefrissítette.
De majd az évi 2 alkalommal, amikor flashelni akar, átdugja a masterra, egyébként pedig használja ott ahol szeretné. -
mr_ricsi
veterán
-
SzalaiG
addikt
Nekem van 3 és nagyon meg vagyok velük elégedve.
-
rudeee
senior tag
Egyenlőre úgy néz ki, hogy az azonos IDE-n lévő winyó nem gátolja egymást, de használat közben még elválik a dolog.
Emlékeim szerint már mástól is hallottam, hogy célszerű a DVD írókat Masterre rakni. Miért fontos ez?
Eddig az összes optikai meghajtómat Slave-re raktam és nem vettem észre sebességcsökkenést olvasás közben (CD és DVD író esetében).
Viszont volt/van egy Samsung Combóm ami slave-ként volt aktiválva (üzemen kívül van) egy master winyó társaságában. Ha vele olvastattam (azonos csatornán lévő master winyóra) katasztrófálisan lassú volt. A másik IDE csatornán lévő dvd író gyors volt.
Ez a slave jumperezésnek tudható be?
(Eddig az volt az elgondolásom, hogy a winyóknak célszerű master helyet elfoglalniuk, mivel azon fut a rendszer vagy azon mozgolódik az ember legtöbbet. Az optikai meghajtók kihasználása meg nem túl nagymértékű (nálam).) -
FuckeR19
senior tag
Halli
Az NCQ mire jó? -
adam770
csendes tag
80 GB-os samsung HD80HJ-t keresek
-
rudeee
senior tag
válasz
#67688960 #931 üzenetére
Hosszas szenvedés után megoldódott a probléma. A winyóknak semmi baja nem volt, sérülésmentesek. Ez úgy derült ki, hogy egy másik gépben szépen feltelepült a rendszer.
Az IDE kábel volt a hiba forrása. Vettem 2 újat ami rövidebb is mint az előzőek voltak és probléma nélkül feltelepült az XP.
Furcsa a dolog, mert az eddig használt IDE kábel sem volt valami régi és agyonhasznált, ettől függetlenül úgy néz ki, hogy attól volt.
Mivel a mostani két kábel sajnos rövidebb mint az előzőek, így kénytelen voltam máshogy bekötni a meghajtókat.
PM: Samsung 200
PS: Samsung 250
SM: Mobile Rack
SS: Pioneer DVD-RW
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy IDE csatornán van a két winyó, az mennyire fogja vissza a sebességét ha egymással akarnak dolgozni? (az IDEkábel 80 eres) -
törölt tag
Van.
Szerintem két lehetőség lehet:
-nem aktív a partició(ezt egy működő win-el könnyen meg lehet oldani, ha nincs akkor újra kell partícionálni, a C-t mindenképp a winel)
-boot szektor hiba
Mivel mindkét winyódnál ugyan az a gond nem hinném hogy mindkettő boot-szektoros bár ez se lehetetlen. -
rudeee
senior tag
Az XP SP2-es (SP1 vagy anélküli XP-vel nem is látja a winyókat).
A lapon nincsen Sata vezérlő csak IDE.
A 200-as a Primary Masteren van egyedül, a 250-es a Secundary Masteren van és Secundary Slave pedig a DVD író.
Az NF7 laphoz a lehető legfrissebb gyári bios van feltéve, a 27-es (2004.12.)
A lap láthatóan gond nélkül lekezeli a winyókat, de az XP nem hajlandó települni rá. A XP cd tartalmát már felmásolta a lemezre, de onnan már nem akarja indítani.
''Hiba a lemez betöltésekor.''
Van valami ötletetek?
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
-
lorcsi
veterán
nálam 2vel volt smart kiolvasási hiba (egy 80-aas és egy 160-as) mindkettő ide. hibátlanul mentek attól függetlenül, de kezdek nem bízni bennük -még jó hogy 3 év gar van rájuk
-
rudeee
senior tag
Kipróbáltam hogy az SP2514N 250GB-os pár napos winyómra (2006.11.28.) települ-e az XP, de nem hajlandó.
mindkét winyó esetén szükséges lenne ez a floppyról történő biosfrissítés, az megoldaná a problémát?
Aki tud jól angolul legyen szíves írja le pontosan a lépéseket, mert én ugyan nagyjából értem mit kell csinálni, de bajt nem akarok okozni.
Köszönöm! -
rudeee
senior tag
2005. 11. SP2014N a típusa. Eddig csak adattárolóként használtam, de most a rendszert szeretném rárakni.
(A másik winyóm meg SP2514N ami a gépben van. A Seagate amin eddig az XP volt azt kivettem.)
Sajnos nem tudok angolul, mit írnak nagyjából az oldalon?
Ha jól látom, akkor a PATA.zip file-ra lenne szükségem és evvel frissíteni a winyó biosát floppyról? -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a Samsung 200GB-os winyómra szeretném telepíteni az XP-t (SP2). A winyó 3 partícióra van osztva amit a telepítő CD-vel oldottam meg. Az első (C) partícióra telepítem a redszert, a fileokat felmásolja, a gép újraindul de a lemezről való bootolásnál megáll és ezt az üzenetet írja: Hiba a rendszer indításakor. A partíciót teljes formázással készítettem elő (30GB).
Az XP SP2-ben vagy esetleg a winyóban lehet a probléma ami miatt nem akar lemezről indulni a telepítés?
A válaszokat köszönöm! -
OddMan
őstag
A Samsung készít 500GB-os merevlemezt?
-
parvus
tag
Szasztok!
Mégis csakwincsi próbléma volt.
Ma vissza vittem az egész gépet és az ''okosoknak'' sem ment fel a win!
Winyó csere de most picit ráfizettem és inkább egy seagate-t hoztam!
Ja tegnap aszt monták,hogy jó a wincsi!!!
Ha nem vagyok erőszakos.....
Mindenkinek köszönöm a szürke állományát! -
parvus
tag
Köszönöm nektek!
Próbálgattam a memókat azok jók!
Még kicserélem a kábelt hátha látok csodát. -
parvus
tag
Nem jött be ez sem basszameg,már nagyon kivagyok
szerintem kaki a deszka -
parvus
tag
Pedig a bios látja!
-
parvus
tag
válasz
mr_ricsi #900 üzenetére
Szia!
Egy 20Gb-os seagate-re sikerült feltelepíteni de az igaz,hogy egy másik verziójú xp-t.Én közben vissza vittem a boltba a winyót ott működött rendessen!
Most megpróbáltam megint itthon és itt az van, hogy ''A telepítő nem talált a számítógépben telepített merevlemezes meghajtót'' -
mr_ricsi
veterán
''nem szoktál te ilyen általánosságokban fogalmazni.''
Ha követed a munkásságom, akkor biztos feltűnt, hogy az utóbbi időben nagyon keveset vagyok itt -> nincs időm.
Olvass:
[link]
Főként: Megfontolások 2. pont
[link]
Itt pedig az Újraaktiválást.
És mivel eleve érdemes a legrosszabbra felkészülni, idézném ezt a mondatot:
''A dinamikus lemez akkor is lehet Kapcsolat nélküli, ha idegen (dinamikus) lemezt próbál importálni, és az importálás sikertelen. '' <-ettől fehéredik a haj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest