Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''egy régi 10Gb-os seagate-re telepíteni elis kezdi és azelött,hogy lehetne már formázni kékhalál!''
A 10G-ás valószínűleg nem Sata.
Ha előbb fagy, akkor a telepítő fagy. -> valami gond van a vassal (leállt valami venti, és ezért valami túlmelegszik, vinyó szereléskor részben kicsúszott-kimozdult valami kártya vagy csatlakozó.
Codegen táp esetén -> a 2 vinyót már nem bírja el. -
magic7
tag
válasz
mr_ricsi #892 üzenetére
Ricsi eddig amiket olvastam tőled hozzászólásokat, télleg nem a stílus volt az ütős, hanem a tartalom. Most a tartalom eltűnt a hozzászólásodból, pedig nem szoktál te ilyen általánosságokban fogalmazni. Úgy hangzik az írásod most,mint aki hallott valamit a dologról, ugyanakkor fogalma sincs mi a konkrétum. Ne a stílusommal foglalkozz, hanem hogy mit írtam
-
parvus
tag
Kössz a gyors választ!
Most megpróbálom a drivert berakni hátha..
Egyébként tök újj a cucc nem próbáltam húzni
a gép: Asus p5ld2,6400-as cor2,Kingmax 667 2X512,350 DEER táp INNO7600GT
Nec optiarc író
Ja a másik gépemben megformáztam a winyót
abban elég nehézkessen olvasgatja a wincsit és kurva lassan másol rá!
Köszönöm! -
Thrawn
félisten
BIOS frissítés? Milyen procival használod a lapot?
A ''PCI Express Frequency'' és a ''PCI Clock Synchronization'' érdemes fixen 100 és 33.33Mhz-re állítani, mert hiába emelnéd gyorsabb ettől nem igazán lesz, de a rendszer stabilitását nagymértékben rontja.
Próbáld meg újrapartícionálni a vinyót.
[Szerkesztve] -
parvus
tag
Akarom mondani ASUS P5LD2
-
parvus
tag
Most kipróbáltam egy régi 10Gb-os seagate-re telepíteni elis kezdi és azelött,hogy lehetne már formázni kékhalál! Mi a geci van?
-
parvus
tag
Sziasztok!
Van nekem is egy próblémám
Vettem hétfőn egy 250-es SATA Samut egy ASUS P5ld deszkával feltelepítettem mindent
egy jó nap tök zsír volt.Egyszer játék indit Carbon kifagy,útána halál.
Nem tudom újra telepíteni a win-t,semmit MEGŐRŰLŐK!!!
HELP -
mr_ricsi
veterán
válasz
Szten Márs #887 üzenetére
''Ez megy aláírásba, ha megengeded ''
Ha gondolod. (Csak a helyesírási hibámat javítsd, légyszi! Nem ''előről'', hanem ''elölről'') -
magic7
tag
Sziasztok !
Ma formáztam meg egy 250gigás winyót és a következőt írja az xp róla:
- Elrendezés: egyszerű.
- Típus: dinamikus
Mit jelentenek ezek? Tud valaki segíteni?
A többi winyónak az elrendezés alatt azt írja ki, hogy partíció. -
Clark6996
csendes tag
Heló Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy a napokban, vagyis tenap vettem egy Samsung 250Gb SATA-II vinyót...
Át jumpereltem mert csak SATA ként tudom használni...
Szépen felraktam rá a win XP-t SP2 est. És kurva gyorsan megy...edig örlütem is mint majom a farkának..
Kimentem bioszba és a procim FSB jét 133 ról feltettem 160 ra mert így hasznáélom már fél éve...csak gondoltam telepítéskor azt vissza rakom alapra..
Na szóval felhuztam 160 ra és nem BOOT ol a gép. Kiír nekem egy kétsoros angol szöveget hogy rakjam be a lemezt és indítsam ujra a gépet..
Ujraindítom és megint semmi..
Visszateszem alapra, elindul.
Elkezdtem feltornázni az FSB-t, 150 ig jutottam és addig szépen bebootolt. 151 re már ugyan az az üzenet....Tiszta ideg lettem hogy mi a fene lehet.. NEm találtam eddig megoldást...Örülnék ha vki tudna szólni vmit is..
Ja és hozzáteszem hogy minél feljebb vettem az FSB-t 133-150-ig egyre bizonytalannabbá vált a rendszer. 150-nél már néha megált a kép windows alatt 2-3 másodpercre. A lapom Asrock 775Dual 880-pro
Amint tudtok vmit Írjato mer lassan szétb*sz az ideg!! tennap óta ezzel güzülök!
Köszi..!
[Szerkesztve] -
<Tomek>
csendes tag
Köcce a válaszokat!
Most már csak az a problémám hogy honnan töltsem le az Xp sp 2-őt, mer' eddig két helyről próbáltam(origó+pc fórum) előbbinél 20% környékén behalt a másikről amit sikerült letöltenem meg azt írja ki a kibontás után hogy valami rossz kód van megadva vagy ilyesmi mikor én nem is adtam meg semmilyen kódot.
Köszönöm a segítségeteket előre is.
[Szerkesztve] -
Ocean
tag
válasz
#67688960 #863 üzenetére
A 2 IDE foglalat 2 kábelt jelentett, nem hiszem, hogy mindkettő rossz.
Az a furcsa, hogy a gyári tesztelőprogik hiba nélkül mentek egész éjszaka.
Egyébként ez is ASUS lap, egy P5LD2. Eddig bíztam bennük, dehát úgy látszik már mindeki gyárt szart.
Ez még garis, viszont a winyó amit megölt az necces -
törölt tag
Ha a kábel is tuti jó(mondjuk azzal nézted a másik gépben), akkor biztos megdöglött a lap.
Egyszer ilyesmi miatt kellett viszavinnem egy asust, de az már eleve szar volt.
Esetleg állítsd defaultra a biost, vagy csinálj neki egy cmos-cleart, hátha, bár nem sok esélyt adnék rá. Vagy ha nincs gari esetleg egy pci-ide karival, vagy hátha a sata-része jó a lapnak. -
Ocean
tag
Hú srácok sokkal nagyobb a baj, mint gondoltam. Legalábbis más.
Egy napom ráment mire kiderítettem, hogy a 3-ból csak az egyik wincsi lett rossz.
Adatok egy részét lementettem róla, majd gondoltam ideiglenesen rakok egy windózt valamelyik másikra.
Nosza el is indult a telepítő, otthagytam hagy másolgasson, mígnem mikor megyek vissza a géphez, nagy kék képernyő, hogy a windóz hibát talált és a gép károsodásának megelőzése érdekében megállította a telepítést.
Sose láttam még ilyen üzit, újraindítottam és ott maradtam előtte.
És jött megint a kékhalál, mégpedig annál a résznél, ahol alul azt írja ki, hogy FAt fájlrendszer (nem tudom már telepítés/másolás, mind1 végülis), na ezen átmegy, és amikor megjelenik, hogy NTFS fájlrendszer, akkor jön a hiba.
Na gondoltam itt sok dolog lehet rossz, elkezdtem kombózni: ugyanaz a winyó, csak másik ide csatira, másik winyó ugyanarra a csatir, másik winyó a másik csatir, állandóan jött a hiba.
Itt kezdtem gyanakodni az alaplapomra, ezért átraktam a cd-t és az első winyót egy másik gépbe és ott gond nélkül túlment ezen a részen, simán fölmegy a windóz.
Szóval akkor jól sejtem, az alaplapom is gallyrament? Az IDE-vezérlő hibája, vagy mi lehet még ez? -
<Tomek>
csendes tag
Hali.
Pár nappal ezelőtt vettem egy Samsung Spinpoint 250 IDE-s vinyót, de csak ma értem rá vele foglalkozni+azzal a k@va windowssal.
A problémám az, hogy a gép a particionálásnál csak 131 GB-ot ismer fel belőle.
De az indításnál a fekete táblázatos képen meg 250-nek irja ki.Ja meg még van a gépembe egy 40 Gb Maxtor azon van a Win.
Mi lehet a gond?
Légyszi segítsetek mer' elégé elment a kedvem az egésztől. -
C^^
őstag
''negatívumként csak az róható fel samsungéknak hogy nem is 160 giga, hanem csak 150''
Ez nem a samsung hibaja, barmilyen winyot veszel szinte, ugyan ezt fogod tapasztalni. Hiszen a legtobb gyarto 1000kb-ot szamol 1GB-nak, nem pedig 1024-et, es itt van az elcsuszas.
Eleg sok rossz hir kering a samsung winchesterekrol valoban. Vannak, akik kifognak 3-4 hibas samut sorban, nekem eddig 6-7tel volt dolgom...Elnek, virulnak hala a jo egnek.
Kop-kop-kop... -
tzimash
őstag
annyi rosszat olvastam a samu hdd-kről mostanában, hogy eléggé beparáztam
de eddig minden rendben, particionálás megvolt, most formázom
negatívumként csak az róható fel samsungéknak hogy nem is 160 giga, hanem csak 150, de erre lélekben már fel voltam készülve -
tzimash
őstag
Mivel ilyen nagy számban válaszoltatok, megvettem az emlitett samsung vinyót. egy dátumot fedeztem fel a címkéjén októberi a kicsike ezek szerint. akkor lemerjem formázni?
-
törölt tag
Nem akarom elkeseríteni a WD rajongókat de nekem ami volt régen 20-as az megdöglött már két éve, most van nálunk itthon egy új 160-as az meg szektorhibás, 85% viszont frankó belőle. Lassabban ír mint a samsungok de annyival gyorsabban olvas. Szóval nekem annyira nem jótt be. A seagate barracuda viszont bejött a régi 40-es még mindig frankó mobilvinyó. A samsungokkal igazából csak egyszer volt gondom(a sulinet miatt kezdtem ilyet venni
) az egyiket kéthetes korában le kellett cserélni, amúgy jók, kop-kop.
[Szerkesztve] -
gabx76
senior tag
válasz
dexter8322 #842 üzenetére
Nekem egy 210MB-s WD-m van ugyanígy a fiókban
Állítólag megéri azt a 2k-t -
dexter8322
csendes tag
Szia
Ez hosszú sztori. Egy a lények be buktam. Meg van csűrve csavarva mert egy gyerek vette nekem egy cégen keresztül nagy kerböl a számmal a cégnél mire azt el intézi a gyerek hogy meg felelő számlát meg talaja a cégen belül új vinyot veszek, de egy biztos hogy nem samsungot ha ment fél évet. -
dexter8322
csendes tag
Hy
WD - ra én is gondoltam mert még most is van a fiókban 80Mb ami hibátlanul működik
de ha csak árt nézünk csak van egy két ezer forint különbség a két márka közt.
IBM azért mert a 60Gb Deskstar 7200/100 mai napig tökéltessen működi csak IBM nem nagyon láttam mert ez a szar Samsung mindenkit lenyomót az alacsony árával. -
zso73
veterán
válasz
dexter8322 #839 üzenetére
Mert, mi van a garival? Lejárt?
-
kovi
senior tag
válasz
dexter8322 #839 üzenetére
A kettő együtt van, Inkább vagy IBM vagy WD nem?
-
dexter8322
csendes tag
Hy
Kösz mindenkinek a hozás szólását. Mivel baszhatom a garanciát így marad számára a kuka.
Legközelebb biztos hogy nem veszek Samsungot, vagy IBM vagy hitachi -
kovi
senior tag
Most gondolkozom egy vinyó upgrade -en, de biztos hogy nem samsung lesz.
Régebben volt egy 120-as Sata samsungom, eladtam fél éve, de olyan jó vinyóm még nem volt. Halk volt és gyors. Csak kicsi. De most kezd elegem lenni a 250-es-ből mivel nagyon hangos. S nem is gyors. Lesz majd helyette WD. Állitolag azok nagyon jók és halkak is.
A Seagate is halk de az lassú. De hát ahány felhasználó annyi vélemény. -
tzimash
őstag
hello népek!
vinyó vásárlásra adtam a fejem, mivel eddig 2 40-es maxtorom volt, de az egyik csak kölcsönben és vissza kell adnom, a maradék 40 Gb meg már nem lenne elég. samsung hd160jj-re gondoltam, mert kb 2-3-4 ezerrel olcsóbb mint a többi márka 160-asa, legalábbis fehérváron. beleolvastam itt-ott a topicba és kicsit elbizonytalanodtam... itt van pl ez a patch mizéria, hol lehet azt megnézni a vinyón vagy a csomagolásán hogy mikor gyártották? nem gond, ha patchelni kell, ha utána müxik rendesen, de jó lenne tudni egyáltalán kell-e. valaki tud segíteni ez ügyben? előre is köszi. -
gabx76
senior tag
Sokan a WD-t favorizálják a megbízhatóságuk miatt. A Maxtor-t ki kell fogni. Ha működik, nagyon gyors, de hűteni kell.
A Samu lehet jó, de - mint írták már többen is előttem - bele kell nyúlni. A régebbi típusok zajosak, és a megbízhatóság hiányát is felróják nekik.
Nekem eddig kettő volt. Az egyik 120-as - 3 éves korában adtam el - hibátlan volt, de hangos és nem túl gyors.
Az új 250-essel egyelőre meg vagyok elégedve. (A maxtor elnyomja a hangját)
[Szerkesztve] -
Ocean
tag
Úgy tűnik mégsem.
Ha már egyszer tesztelek, csináltam egy nagyot.
3 vinyó, 2 gép.
Amelyik kábelen a rossz-gyanús vinyó volt azon leteszteltem a másik kettőt is és hibátlanok, majd átraktam őket egy másik gépbe, ahol ugyanaz az eredmény született: másik kettő hibátlan, amelyik meg rossz, ''szemre'' ugyanazokon a helyeken nem jó.
Asszem ezzel meggyőztem magam. Csak tudnám milyen vinyót szerezzek helyette... -
Hequila
őstag
''Error: DRQ timeout''
Konkrétan fogalmam nincs, hogy ez mi lehet, de a winchestert viheted vissza nyugodtan garanciáztatni. A HUtilnak nem szabad semmiféle hibát dobnia, ha egészséges a merevlemez.
MOD: látom, mit jelent a DRQ timeout. Akkor próbáld meg másik gépben legalább 3-4 külön adatkábellel, és ha semmi, akkor a MOD előtti részt ajánlom figyelmedbe.
[Szerkesztve] -
Ocean
tag
-
Dikk
tag
olyat szeretnék kérdezni hogy satás samsung vinyókhoz sata drivert honnan tok szerezni mert olyan idegeítő hogy sata de mégis csak 20000-25000-el másol. hallottam olyat is hogy az alaplaphoz kell v.mi driver csak hogy az asus oldalán néztem de nincs az én lapomhoz vagy nem találtam. pls segítsetek az alaplapom asus p5p800-vm. a vincsi meg samsung sata sp1213c. thx előre is.
-
-
Ocean
tag
Sziasztok!
Két 160-as Samsungot használok (ATA, 5400 rpm). 1 idekábelen. A masteren van/volt a rendszerem.
Egyik nap másolgattam a rendszerpartícióról (backupoltam ezt-azt mekkora mák!), és másoláskor néha feldobta, hogy x.y fájl nem olvasható. Kicsit megijedtem, de este volt stb, kikapcsoltama gépet, elmentem aludni.
Másnap reggel már nem indult el a gép. Kékhalál bootoláskor és valami ''unmountable boot device'' vagy hasonló üzi volt kiírva.
Szuper!
Átraktam egy másik gépbe, és nem volt már olvasható az a kötet. Próbáltam chkdsk-t, de nem sikerült, próbáltam formázni, az sem. Leválasztottam azt a partíciót, létrehoztam egy újat, utána sem. Na ekkor kezdtem jobban aggódni, és a legfontosabb dolgokat egy 160-asról megpróbáltam átmenteni úgy 10 giga helyre, és közben jöttek megint a nem olvasható üzik.
Azért a nagyját amit akartam sikerült átmenteni, de az a gép nem állt a helyzet magaslatán, behoztam ma az irodába. Itt le tudtam formázni, a chkdsk is végigment, elvileg javított is valamit, sok érdekes üzenet volt közben amiket még sose láttam.
Elvileg a 2 nagy partíciómon minden megvan, de mégsem tűnik jónak a winyó. Néha kifagy másoláskor, meg ''akasztja'' a gépet, máskor nem.
Nem tudom logikai, vagy fizakai baja van-e, mivel tesztelhetném, és hogy a párja, a másik 160-as vajon szintén veszélyben van-e.
A gépem 2 hónapos sincs, egy Asus P5LD2 alaplap, Intel D805 procival, eddig semmi hibajelenség nem volt. A rossz vinyó 1,5, a másik olyan 0,5 éves. -
Bigyó
tag
Van egy 3 napos Samsung SATA 300G-os <HD300LJ> vinyóm. Beraktam a gépbe ahogy kell, majd azt vettem észre, hogy furcsán búg, olyan mintha berezonálna, és rezonál vele az egész gép. Mivel a gép itt van mellettem az asztalon igen idegesítő.
Kiszereltem és ha akezembe vezsem megszűnik a búgás. A búgás amúgy olyan mintha egy rossz csapágyas venntillátor forogna és periódikusan búg. Új vinyónál ez normális, A Samsungnál ez normális? Eddig Maxtor 80G ATA-m volt, semmi rezonanciával és búgással.
Össz -
törölt tag
válasz
dexter8322 #802 üzenetére
Gondolom úgy érted, hogy a bios-nem ismeri fel, ha nem akkor nézd meg a felügyeleti eszközökben. Áramtalanítottad a géped a cserénél? Tudom hogy hülye kérdés, de furán szállt el a vinyód.
-
Hequila
őstag
válasz
dexter8322 #804 üzenetére
[link]
Itt sokmindenki leírta a véleményét, ha az én szubjektív véleményemre vagy kíváncsi, akkor Hitachi. Gyors, csendes, alig kell hűteni.
A Samsungra visszatérve: esetleg nem valamelyik tüskéjének forrasztása engedett el? Felpörög és nem ismeri fel a gép, vagy fel sem pörög? -
dexter8322
csendes tag
Hy
Kösz. De sajnos néztem másik gépben meg USB rack benn is de semmi. Akkor mit vegyek helyete????
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
válasz
dexter8322 #802 üzenetére
Inkább a nyelvtankönyveket kellene bújnod, mint az internetet.
Mi okokból finghatót ki???
Röviden és tömören: mert Samsung.
Észrevételeim alapján ezeknek nem kell indok, hogy megfeküdjenek.
Egyébként kábelellenőrzés és hasolnó rutinellenőrzések talán segítenek. Ha nem, akkor vissza garba. -
dexter8322
csendes tag
Sziasztok
Lenne egy kérdésem tegnapi este folyamán elszállt egy 200Gb/7200rpm/8m/PATA (SP2014N) winchesterem pont most volt egy éves hűtés volt alatta max 32 ˙C ment.
A gépben kis lemez meg hajtót cseréltem ezek után nem akarta fel ismerni se nálam
se máshol. Mi okokból finghatót ki??? Köszke -
Myst
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy hdd-t és a véleményekre lennék kiváncsi.
A tipus:HDD SAMSUNG HD401LJ 400GB (SATA-II, 16MB)
Mennyire megbizható, és gyors.
Játékra kellene.
Előre is köszi.
Myst
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest