Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hétalvó
addikt
válasz
Cardinella #53 üzenetére
Menet közben tegyél mellé egy mélynyomót úgy hogy hozzáérjen a mágnes a tetejéhez a vincsinek . Biztos siker nem bizonyítható. HDD meghal.
-
need
addikt
segitséget szeretnénk kérni....!
Jövö héten gazdája leszek 1 Samsung SP2504C 250GB / 8 MB / 7200rpm / SATAII vinyónak...!!!
Viszont nagyon nem kerek nekem az SATA II vinyok formázása...!!
Úgy tudom hogy az alaplapon is kell valamit majd álítani...hogy felismerje a vinyót!
Találtam 1 programot a SAMSUNG oldalán..ez valami dos progi...ez mi lenne...?
http://www.samsung.com/hu/support/productsupport/download/Model_Select2.aspx?type=Hard%20Discs&subtype=P120&model=SP2504C&fileType=SW&LSSI=/hu/module/ssi/left/lmenu_harddiscs_p120.sec&RSSI=/hu/module/ssi/right/rmenu_harddiscs.sec
ez e ez ami itt van fönt...!!
Nagyon nem akarok szenvedni amikor oda kerülök majd....!!! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Hustensaft #96 üzenetére
''Nincs vmi software, ami megoldaná a bajt?''
Dehogynincs. Az XP lemezkezelője. (Start-> Beállítások-> Vezérlőpult-> Felügyeleti eszközök-> Számítógépkezelés) -
Hustensaft
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Most szereztem be egy teljesen új gépet, melybe egy ilyen hdd-t vettem: Samsung 200GB 7200rpm SATA-II
A problémám az, hogy mikor az XP-t felinstaláltam, particionáltam egy 13GB-os részt a systemnek (eleve csak 120 GB-ot látott SP hiányában)
Azt gondoltam, hogy ha később telepítem rá az SP2-őt akkor megoldódik a baj. De sajnos nem, csak és kizárólag a particionált 13 GB-ot látom, semmi mást... Hiába nyomtam fel az SP2-őt...
Mit lehet csinálni? Kérlek segítsetek. A boltos azt mondta, szeretezzek egy új SP2-vel kiegészített XP cd-t és úgy próbáljam, azzal jó lesz.. De nekem erre nincs egyszerűen időm, már egy csomó mindent feltettem erre a rendszerre így is...
Nincs vmi software, ami megoldaná a bajt?
Köszi mindenkinek előre is, aki segít. -
Pít
tag
Állítólag a Samsungoknak ez a hátúlütője, hogy összerezonálnak...
A hullámok olyan amplitúdóban találkoznak, hogy gyakran nem csak kioltják egymást, hanem erősítik....
Lehet, hogy láttad azt a régi felvételt, amikor, egy Ukrajnában épült hídra kis zászlókat tettek, és egy szélvihar alkalmával a zászlók miatt a zászlótartókon keresztül rezgésbe jött az egész híd, mintha szőnyeget ráztak volna... aztán össze is dűlt! Fizikaórákon szokták mutogatni... -tanulságos!
Próbáld őket külön foglalatba tenni, vagy mint Tanult Kollégám mondta...
vmibe beletenni...
Ha csavar alátétnek vmi szilikont, v. hasonlót használsz, nem sokat segít...
Estleg mással próbáld fölfogatni! -
mizu_
tag
Sziasztok!
Elég érdekes dologot vettem észre a minap.
Van két Samsung vinyóm, egy 80 és egy 160 GB-os. Ha mindkettő be van szerelve a gépbe akkor a ház 3-4 másodpercenként berezonál, viszont ha csak az egyik vinyót szerelem be akkor ez a rezonancia nem jelentkezi. -
Pít
tag
válasz
Metamorfózis #90 üzenetére
Azért írja ki, met a SATA-ás Winyókat menet közben is le, ill. fel lehet csatlakoztatni! Plug and Play
Úgy mint pl. az USB-s Pen drive-okat!
Azért mert van aki külső SATA meghajtót használ, -nem kell szórakozni mobil Rack-el.
Engem spec nem zavar... a memóriából alig foglal valamit, szinte csak helyet a tálcán.
Ha ki akarod ütni, akkor: Start - Futtatás és írd be:
msconfig.exe
A bejövő konzol utolsó fülén tudod, kikapcsolni... (-asszem, de itt vhol biztosan!)
de akkor a PenDrive-okat sem tudod teljesen biztoságosan eltávolítani!
Én hagynám...
De ha nagyon zavar.... -
Metamorfózis
tag
Up!
Valaki tudna megoldást a problémámra?
[Szerkesztve] -
Pít
tag
HD Tuneval a SP2004C-m SATA150-en Burst Rate 88.0 MB/s
SATA300al pedig 109,8MB/s -ot
Érezhetően gyorsult...
A véletlen elérés maradt 13,7 ms
A processzorkihasználás 7%
És egyáltalán nem rezonál a Maxtorhoz képest...
Halkabb is... igaz ki nem sok hallatszik a ventilátoroktól, de nem ropog úgy, mint a Maxtor....
Nagyon elégedett vagyok a Samsungokkal!
[Szerkesztve] -
vati
senior tag
Megvan az új Samsung 1614-esem.
Egyelőre szépen működik, de még új korában szerettem volna egy alapos tesztet lefuttatni rajta, későbbi referenciának.
Le is töltöttem hozzá a hutil-t. Csakhogy a RAID-vezérlőre dugtam a Samsungot, a raid-hez nincs DOS alatti meghajtó, de a hutil DOSos, ez nem jutott eszembe.
Elindítom, kiírja hogy ebben a gépben nincs Samsung vinyó
Nincs kedvem átszerelni IDE-madzagra, egy óra lomolás-csavarhúzózás amíg újra kibontom a gépet. Mivel lehetne mégis kitesztelni?
Fullra teleírni, aztán chkdsk? Nem tűnik túl egzakt módszernek. -
Metamorfózis
tag
Helló mindenki!
Újratelepítettem a Win-t és érdekes dolgot tapasztaltam.
Lennt az óra melletti ikonok között a HARDVER BIZTONSÁGOS ELTÁVOLÍTÁSA iknon is ott van.Rákattintok és a megjelenő ablakban csak a satás samsung winyóm található.A gép működik meg minden de azért ez engem zavar.Ha valaki tudja miért van ez és hogyan lehet megszüntetni segítsen nekem.
Előre is köszönettel. -
oktondi
csendes tag
Sziasztok!
Az sp2 feltelepülése után a win lemezkezelője által megformázva kb 5 napja megy a vinyóm hibátlanul. A PQ Pmagicot újraraktam de továbbra is ''bad''nak látja mind a 160 gigát. Ettől eltekintve tökéletesen tudom használni. Mindenkinek köszönöm az ötleteit és a segítséget. Örülök, hogy van ez a topic és megtaláltuk a megoldást. Köszi mégegyszer sziasztok!
:R -
oktondi
csendes tag
Sziasztok! Végeztem sp2 telepítéssel. A rendszer kezeli a 152 gigát (sp1604n), a lemezkezelővel kedvemre formáztam. A PQ particio megic viszont az egészet sárgával jelöli, és ''bad''-nek nevezi. Mivel minden particio jól működik ezért nem különösebben foglalkozom vele, de még nem nyerte el a bizalmamat a vinyó. Ha valami elveszne róla és esküszöm felkötném magam. Van erre valami ötletetek?
-
sonar
addikt
Hali skacok gyors help kellene!!!!
Melyik programmal lehet mélyformázni a samsung winyókat?
Egy link is jól jönne. A samsung oldala elég foghijas v csak én bénázok.
THX -
Hitman
aktív tag
Hello mindenki! Én is boldog tulaja
lettem egy Samsung spinpoint 120Gb-os vinyónak, ámde akadt némi problémám a típussal, mégpedig a kicsike egy barebone rendszerben kapott helyet, ahol igen elenyésző a légmozgás ami túlmelegedéshez vezetett legalábbis én erre gyanakszom, mivel a belső hőmérője 40 C-ot mutat (sztem csal) mielőtt újraindítaná a rendszert
. A probléma töredezettségmentesítés alatt jött elő. A problémát orvosolandó beszerkesztettem a vinyó alá egy hűtőt, ami nem sok sikerrel járt,ugyanis alapjáraton felmegy 35C-ra és egy kis game után még feljebb megy az üzemhőmérséklete.
A gép amúgy egy shuttle xpc, próbáltam már burkolat nélkül is használni , de nem sokat ért.
Az everest szerint vmi ECC hardver recovered-nél 250000 van, ez mi a búbánatot jelent? (jó, rossz, vagy semmi különös) -
oktondi
csendes tag
Ha minden igaz az xp sp2 megoldotta a problémámat. Még jó, hogy hirtelen felindulásból nem cseréltem el a szomszédommal
-
Chieftec
őstag
#54 re valaki?
-
oktondi
csendes tag
Még folyamatban van sp2 letöltése, amit most itt is hagyok, mert el kell mennem. Ha megjöttem és elkészültem akkor leírom a tapasztalataimat.
-
oktondi
csendes tag
egy kis infó:
http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/SpinPointPSeries
/HardDiskDrive_SpinPointPSeries_SP1604N.htm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
oktondi
csendes tag
Elindítottam a frissítést, az sp 2 jön most éppen, valamiért nagyon lassan. Megnéztem az alaplap papírjait, (Shuttle av40s), de nem irta, hogy nem tudná kezelni a nagy HDD-ket. Ha feltelepültem és a probléma még fennáll akkor jelentkezem. Köszi mindent.
-
oktondi
csendes tag
Erről beszéltem, ezért vagyok itt, mert ezeket a dolgokat nem tudom(tam).
Most már megy a telepítés, és remélem ,megoldódik a gondom. Mindenkinek köszi az eddigieket, de azt gondolom még megkereslek benneteket. -
UFF! Emlékeim szerint minimum SP1 kell, hogy az XP tiszteségesen kezelje a 160 GB-os vagy nagyobb vincsiket. Pláne, hogy a barátodnál működik. Nagyon nem tűnik hardver problémának, én már az összes vincsimtől megszabadultam, ami nem Samsung, és csak 160 GB-os Samsung vincsijeim vannak, de abból vagy 7 db.
-
oktondi
csendes tag
Blood84 re: semmilyen driver nincs fent hozzá. Az xp képes ilyenre, mert erről még - meg sokminden másról sem - nem hallottam.
Samyke re: nincs fent az sem. Teljesen alap az xp-m. De ha azt mondjátok, hogy ez segít neki akkor máris telepítem.
nem szégyellem kezdő vagyok, de tanulni akarok. És szorgalmas tanítvány leszek. -
SAMYka
senior tag
Lorcsi,Oktondi: SP 1-2 fent van?
-
oktondi
csendes tag
A helyzet változatlan, illetve mégsem. betettem a másik gépbe és ugyanaz a helyzet vele. A szomszédom gépe viszont látja az egész vinyót, mind a 152 gigát. Felpartícionáltuk a hiányzó 20 gigát és itthon is ''meglett''. Erre eltelt két nap és megint eltünt az imént említett 20 gb-s partíció. Azt gondolom, az alaplap nem tudja esetleg kezelni, illetve remélem. A szervízbe biztos nem viszem vissza, mert meggyőződésem, hogy egy új, a mai kor elvárásainak is megfelelő alkatrészt nem cserélnek ki kétszer vagy többször. Főleg, hogy náluk ezt a problémát nem produkálja.
[Szerkesztve] -
oktondi
csendes tag
Sziasztok!
Most cseréltek nekem garanciában egy sp1604-et. A következő volt a probléma: kb 1 heti üzem után a rajta lévő 4 particióból kettő ''törlődött''. Én is PQmagiccal állítottam helyre. Aztán két hétig megint ment. Ezt játszottuk egy darabig, de nem jevult a helyzet. Ekkor történt a csere. A rajta levő adatokat a szervíz megmentette, és az újra ugyanúgy felrakta. Most megint elment róla 2 partíció, viszont minden ''programom'' csak 131 gb-t lát belőle, nem 152-t. Ha valakinek volt már ilyen tapasztalata, kérem segítsen. -
mizu_
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a Samsung vinyóm SP1614N csak PIO módban hajlandó működni, tette mindezt az után, hogy menet közben egyszer csak leállt majd újra felpörgött, de ezután már nem lehetett olvasni róla csak ha újraindítottam. Azonban innentől kezdve ha UDMA módba raktam kb. 2 perc után mindig megdöglött, viszont PIO módban működik rendesen csak nagyon lassan.
Szerintetek mi lehet a baja? -
Safranek
aktív tag
Úgy tűnik SP1614n megadta magát.
Bekapcsoláskor klaty-klaty-klaty-klaty-klaty
aztán csend, felpörög , bios felismeri.
Az a szép hogy ma akartam róla archíválni.
Javítható lenne ? Vagy vigyem vissza gariba?
Rajta lévő adatok nagy többsége viszont - ahogy lenni szokott - nagyon-nagyon kellene.
Ötlet? -
Chieftec
őstag
Valaki?
-
BobChemistry
őstag
válasz
Cardinella #53 üzenetére
vágd földhöz
megsérül a mechanika, de nem lesz látható nyoma -
Chieftec
őstag
Hello nektek történt valami ellenőrzés közben mert azt írja hogy inkább csináljunk biztonsági másolatot. Erre most nincs lehetőségem de van eypár fontos adat a gépemen. Szóval?
-
Cardinella
aktív tag
Sziasztok, kérdésem lenne.
Mivel eddig elkerültek a HDD problémák, teljesen birka vagyok a témához. Az utóbbi néhány napban gyanúsan viselkedett a rendszer, win reinstall, hibakeresés, stb. volt; majd tegnap lefuttattam a Hutil-t, mert össze-vissza működik megint minden, és ezt találta:
Bővebben: link
Bővebben: link
Ez itthon garanciális cserét jelent?
Most nem akarok low level formattal kísérletezni, stb...
(Még több, mint 2 év gar. van rá; egy SP1213N-ről van szó...)
Ha igen, akkor mivel tudnám leradírozni az adatokat úgy, hogy a hiba is megmaradjon; és az első ember, akinek a kezébe kerül, ne tudja már az összes jelszavamat, céges és személyes adatomat megszerezni egy egyszerű GetDataBack-kel...
Előre is köszönöm a hozzáértő nagyérdemű tanácsait. -
Cardinella
aktív tag
Ave, luciferc!
Lefuttattam a Hutil-t, és nem talált egyáltalán semmi hibát 53 perc alatt; (...kb. ennyit az 1 sec.-os 'diagnosztikai programokról'...ld. fent...)
Nagyon köszönöm a segítséged; most legalább megnyugodtam, hogy a winchesterem még rendben van egyelőre.
A többi Samsung tulajnak pedig íme a link, ha még valaki nem ismerné:Bővebben: link -
luciferc
őstag
válasz
Cardinella #48 üzenetére
kb 1 óra alatt lefut, addig inkább igyál. Aztán ha jó, akkor az egészségére ittál, ha meg nem, akkor bánatodban...
-
luciferc
őstag
válasz
Cardinella #46 üzenetére
töltsd le a samsungtól a hutil-t. ha az nem jelez hibát, akkro ne aggódj. szvsz
-
Cardinella
aktív tag
Üdvözlet, és kérdés:
Van egy Samsung (SP1203N) winch.-em; amin az OS leledzik.
Tegnap este unalmamban leellenőriztem az Everest, és Speedfan S.M.A.R.T teszttel is. Az Everest mindent rendben talált; a Speedfan 'fitness?'-e viszont csak félig volt jó.
Most kezdhetek aggódni, hogy megadja magát a Samsung; vagy hagyjam a francba a Speedfant...? -
Ben Cseng
tag
Hali,
nekem is van egy 80 gigás SP0802-em, és csak jó tapasztalataim vannak vele. Egyszerre két winyót vettem anno, a másik egy Seagate Barracuda, de azt rögtön ki is cseréltettem (ugyanolyanra), mert a SMART hibát jelzett.
Mindkettőt leteszteltem és a Samsung van napi használatban, mert meglepően csendesen müxik. -
kBagyula
senior tag
Hi!
Gyakorlatilag nekem sincs semmi bajom a fentebb leírt bibi kivételével... ajánlom én is ezeket a vinyókat.
kBagyula -
Taky
senior tag
Hi!
Nekem egy Samsung 8mb chache-s sata wincsim van.
Tapasztalataim:
PC Mark 2002 hdd core: 1630 pont
Nagyon halk, sőt nincs is hangja, csak amikor a fej járkál, de az is halk.
A 60as IBM iszonyat hangos ehhez képest! Ez 1200 pontot kapott.
Csak ajánlani tudom a Samsungot!!!! -
kBagyula
senior tag
Sziasztok!
Egy érdekes probléma állt elő, ami előtt teljesen értetlenül állok:
- Van egy Samsung 80GB 2MB (SP0802N) vincsim, amit teljesen szűzen vettem.
Betettem a régi gépembe és a PQmagic-el partícionáltam
25GB; 25;GB; 20GB; 10 GB; -okra. (NTFS, FAT32)
Áttettem az új gépbe ahol feltettem az oprendszert símán, majd az alaplapi motyót is. Utóljára feltettem a PQmagic-et (v 8.0) is.
Amikor elindítottam már az új vinyón, frissen telepített oprendszerrel a PQm-et megdöbbenve látom, hogy a progi a vincsit BAD-nak látja, holott tökéletesen működik minden. Nem látszanak a partíciók, formázni, (tovább)alakítgatni sem engedi.
Az XP ''számítógép kezelő'' alkalmazása azonban teljesen jónak mutatja.
A kérdéseim az azok, hogy:
- Találkozott már valaki hasonló problémával, ha igen akkor azt hogy oldotta meg.
- Ez nem valami Samsung nyűg esetleg?
- Valamit elcsesztem?
Amiért szükségem lenne a segítségetekre az az, hogy szeretnék az XP mellé egy Linux-ot is telepíteni, és nem tudok így Linuxnak megfelelő partíciókat létrehozni rajta.
Segítségeteket, tippjeiteket előre is köszönöm!
Üdv,
kBagyula
[Szerkesztve] -
fehrudi
csendes tag
Hello!
Nekem egy samsung 60 gb-s (SP0612N) hdd-m van, eddig csak jot tudok mondani.
Halk, eleg gyors, nem nagyon melegszik.
DE![/]
Nekem csak ata100-on akar dolgozni egy asus a7n8x-x -en, de elvileg mindketto 133-as.
A masik a smart. Semmilyen progival eddig nem sikerult kiolvasni (aida, active smart).
Tud valaki valami megoldas ezekre a gondokra? -
Charlie
tag
Most Samsungot érdemes venni !
-
Flashcash
Közösségépítő
A Herta árul WD/Samsung/Seagate vinyókat 3 év garival.
-
Keitaro
addikt
Hát akkor kis hazánkban max WD-t kapsz és azt is pár ropogós ezres többletért. Szerintem azért filózz el a samsungon. De azt hiszem WD 3 év garival, és erről is csak a Users jut eszembe hirtelen.
120GB WD1200JB 8MB Cache !!! (3év garancia) 27,400 HUF / 34,250 HUF
80GB 7200RPM WD800JB 8MB cache!!! (3 év garancia) 22,400 HUF / 28,000 HUF
E kettő elvileg még készleten is van -
scang
senior tag
sziasztok
segítsetek.
hol lehet 2 vagy 3 év garis vinyokat venni és milyet?
maxtor és samsung kivételével. -
Flashcash
Közösségépítő
Némi tesztinfó az új szériás Samsung P80 vinyókról. (tipus számozások is részletezve vannak benne, így talán könnyebb lesz beazonosítani a hdd-ket)
7200Rpm&5400Rpm Samsung vs. Maxtor
http://www.digit-life.com/articles2/samsung-80gpp/index.html
2/8Mb cache Pata/Sata Samsung P80:
http://www.digit-life.com/articles2/samsung-80gpp/index2.html -
Charlie
tag
Lehet nálunk valahol venni 120 Gigás SATÁS Samsungot ??
Tipusa : SP1213C -
Batman
őstag
Hi!! Itt sokszo esett a vinyokrol most akarok venni egy 80 vagy 120 gigásat !Az lenne a kérdésem ha szinte álandoan menni fog pl egy hétből hat napot akkor megéri a vinyóra is hűtést raknom??és ez kb mennyibe kerül?? thx:Đ
-
Charlie
tag
www.rce.hu/sulinet
-
Charlie
tag
Én úgy tudom megadják rájuk a 3 évet mindenhol, vagy nem ?
-
Charlie
tag
PPPPP
Na Én is elírtam szóval a SATA-s csak P széria lehet.
PPPPP -
Charlie
tag
A Pc World tesztben valami nem stimmel. A következő Samsungokat tesztelték :
Samsung SpinPoint V:160Gb,5400rpm,2Mb,PATA,3 év gar./SV1604N
Samsung SpinPoint P:160Gb,7200rpm,2Mb,PATA,3 év gar./SP1604N
Samsung SpinPoint:160Gb,7200rpm,8Mb,SATA,3 év gar./SV1614C
Ahol SV1604 az a V széria ami 5400-en megy, az SP1604 az P széria ami 7200-on pörög.
Akkor mi az hogy SV1614C ???? A fényképen is ez látható az újságban, pedig SATAs csak V szériás lehet. Ha viszont csak elírás akkor meg miért ismétlik meg rosszul kb. tízszer.
http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/index.htm
SZVSZ : A Samsung vinyók nagyon jók, ez derül ki a cikkből is csak a típusjelzésekkel állnak egy kicsit hadilábon. -
erdoke
titán
Hitachit is lehet venni 3 év garral, csak körül kell nézni. Ha megnézed a PCWorld tablicskuit, azt látod, hogy a sebessége kicsit elmarad a kiugró értékektől, viszont mindenhol a második vonalban van, nem úgy, mint egyes ''gyors'' címkével ellátott társai. 2 MB cache-sel ez igen jó eredmény, ráadásul van 8 megás verziója is.
-
KZT
tag
Van a tesztben ibm(hitachi címmkés).Típusa IC35L120AVV207-0 120gb,2mb,7200rpm.Jelentősen melegszik,átlagos hang,1 év gar..
Sebességre elmarad a legjobbaktól.
Amúgy a következő vincsik vettek részt a tesztben:
Seagate Barracuda 7200.7: 80Gb,7200rpm,2Mb,PATA,1 év gar./ST380011A
Seagate Barracuda 7200.7:120Gb,7200rpm,8Mb,PATA,3 év gar./ST3120026A
Seagate Barracuda 7200.7:120Gb,7200rpm,8Mb,SATA,1 év gar./ST3120026AS
Seagate Barracuda SATA V:120Gb,7200rpm,8Mb,SATA,1 év gar./ST3120023AS
Maxtor DiamondMax Plus 9:120Gb,7200rpm,2Mb,PATA,1 év gar./6Y120L0
Maxtor DiamondMax Plus 9:120Gb,7200rpm,8Mb,PATA,1 év gar./6Y120P0
Maxtor DiamondMax Plus 9:120Gb,7200rpm,8Mb,SATA,1 év gar./6Y120M0
Samsung SpinPoint V:160Gb,5400rpm,2Mb,PATA,3 év gar./SV1604N
Samsung SpinPoint P:160Gb,7200rpm,2Mb,PATA,3 év gar./SP1604N
Samsung SpinPoint:160Gb,7200rpm,8Mb,SATA,3 év gar./SV1614C
Hitachi DeskStar:120Gb,7200rpm,2Mb,PATA,1 év gar./IC35L120AVV207-0
WD Caviar WD800:80Gb,7200rpm,2Mb,PATA,3 év gar./WD800BB
WD Caviar WD800:80Gb,7200rpm,8Mb,PATA,3 év gar./WD800JB
WD Caviar WD1200:120Gb,7200rpm,2Mb,PATA,3 év gar./WD1200BB
WD Caviar WD1800:180Gb,7200rpm,2Mb,PATA,3 év gar./WD1800BB
WD Caviar WD2000:200Gb,7200rpm,2Mb,PATA,3 év gar./WD2000BB -
Notes
senior tag
Hosszú távú garit két okból ad egy cég: vagy mert tuti jók a termékei és nem veszít vele semmit. Vagy mert nem igazán jók és így próbál betörni a piacra. A gariba visszavett termékek egyfajta reklámköltségként jelentkeznek.
-
KZT
tag
Pár dolgot leírok a cikkből:
A Samsung SP1604N /160Gb,PATA,2Mb,3 év/ kapta a legjobb vétel díját.
Sebességre nem sokkal(minimálisan) marad csak el a leggyorsabbaktól.
Halk,hosszú használat után is csak langyos.
8Mb cachel és SATA csatolóval felszerelt társa(SV1614C) Ajánlott termék díjat kapott.
Gyors,halk,alíg melekszik,3 év gar..Viszont drága.
Ezen kívül Ajánlott termék díjat kapott még:
a Maxtor 8Mb cachel és SATA-val+8Mb cachel szerelt 120Gb-os vinyója
(6Y120P0/6Y120M0:közepesen hangos,melegedésre hajlamos,gyors),
és a WD WD800BB típusú 80Gb-os 2Mb cachel szerelt meghajtója(közepesen hangos,alig melekszik,gyors,3 év gar).
Érdekes volt még,hogy a WD-n és a Samsungon kívül a Maxtor és a Seagate is ad 3 év garit egyes meghajtóira.
Maxtor:a 8Mb cache-el és a SATA-val+8Mb cache-el szerelt meghajtóira.
Seagate:a 8Mb cache-el szerelt meghajtóira(SATA-sakra nem).
Csak az a gáz,hogy Maxtort hazánkban sehogy sem tudunk így venni,de Seagate-et lehet az újságban leírt nagykernél. -
Psyhodad
csendes tag
Üdv!
Samusung winyóm volt 2 évig. Meg voltam vele tökéletesen elégedve ( 20 GB)
Eladtam, rá 2 hétre megpusztult az új tulajnál. Bár az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy 2,1 Q winyóm is így járt. Az új tulajdonosok winyó terén nálam nem szerencsések -
littlemole
őstag
Eddig pozitívak a hozzászólások.Úgy látom a következő vinyóm akkor samsung lesz.
-
beeboy
addikt
tényleg jó, lassan 1 éve megvan
hangja nincs, alig melegszik, 3 év gari
amúgy a friss pcworld-ben tesztelnek vinyókat, közte samsungot is
(tesztgyőztes) -
PiSoft
tag
Hali!
Én vettem Sulineten keresztül egy 120-as Samsungot. Igaz, hogy nincs meg túl régóta, de nekem eddig nincs rossz tapasztalatom róla. Nem mértem rajta semmit, csak úgy ''szemre'' mondom, hogy teljesít úgy, mint egy Maxtor. Van egy 40-es Maxtor 6L040J2 nevezetű HDD-m is, igaz, hogy az még régi, nem az új lapos fajták, de ennél mindenképpen jobban teljesít a Samsung. Ja, és nagyon halk. Persze a gépben lévő 8 venti mellett úgysem lehet semmit sem meghallani
Szóval szerintem Sulineten keresztül megéri Samsungot venni.
Üdv:
PiSoft -
Keitaro
addikt
válasz
littlemole #5 üzenetére
Igen, én is tőle hallottam pozitív dolgokat. És az 5400as vincsijük folyadékcsapággyal abszolút hangtalan lehet és nem melegszik. Tárolásra tökéletes, én egy olyat nézegettem
Még nincs meg, de majd szeretnék egyet. Szerintem az élettartamára is kihatással lehet, hogy lasabban forog -
Tiltus
tag
válasz
littlemole #1 üzenetére
Elég jók!! Bár többel találkoztam már amire a tulajdonosa azzal panaszkodott, h adat vesztést produkált, ill. az op.-e ilyen hiba üzenetet küldött neki. Mind emellett, nagyon kevés kerül be hozzánk a szervízbe, ahhoz képest mennyit adunk el!!!!!
A másik a 3 év az 3 év kevés HDD van , ha 1általán van még, amire ennyi garit vállalnak. -
Apika
addikt
válasz
littlemole #5 üzenetére
Értem. Akkor nincs más hátra, szerezz még infót!
-
littlemole
őstag
Gondoltam megpróbálok egyet venni a Sulineten belül.Abban a samsungot,maxtort meg IBM-et láttam.Maxtor kiesik,tehát vagy samsung v IBM.A fő ok inkább ez.De ha nem lennének jók akkor maradok egy WD-nál.Csak nem sulinetben lesz véve.
Bár egy másik témában Flascash véleménye is jó a samsung hdd-kről.Szóval majd meglátjuk. -
Apika
addikt
Régebben a Samsung winchesterek híresen rosszak voltak. Mostanában nem hallottam viszont rosszat felőlük. De mindenképpen Samsungot akarsz venni?
-
littlemole
őstag
A fenébe most találtam egy témát.
Pedig kigúvadt a szemem annyira kerestem korábban vagy egy fél napig. (Lehet ez volt a baj)
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=20339
Na mindegy azért építő vagy nem építő jellegű kritikákat nyugodtan írhattok.Ha meg kifejezetten a 120 asokról van infó mégjobb.
Keresőt akaroook!!! Remélem hamarosan lesz. -
Protoss
senior tag
válasz
littlemole #1 üzenetére
Hali!
Olvastam, hogy Samsung 5400 rpm vinyó meglepően jól teljesített sebesség területén is. Ha megtalálom a cikket írok adatot is.
Ennyit tudok. -
littlemole
őstag
Üdv
Végigkutattam itt a témákat és hozzászólásokat ,de nem nagyon találtam infókat a samsung winchesterekről.Elsősorban azért nyitottam kifejezetten ezt a topicot mert a többiről (maxtor,seagate,WD,IBM) van sok téma,de kifejezetten samsunghoz nincs.A neten nem olvastam róla rosszakat tesztekben.
http://www.tech-report.com/reviews/2003q2/samsung-sp1203n/index.x?pg=2
Igaz lassabb mint a konkurens gyártók termékei,de úgy néz ki hogy megbízhatóságban ezek az új szériák nem maradnak le a többitől.(Legalábbis amennyi maxtor halálról itt olvastam.) Ha esetleg ennek az ellenkezője az igaz és az újak sem valami megbízhatóak,akkor akkor itt egy hely ahol le lehet írni gyakorlati tapasztalatot.
A közeljövőben winyót is vennem kéne(egy 120GB-osat) és az alapján amit itt olvasok nem mindig egyértelmű a választás.Maxtor 120as nem lesz mert arról itt is rosszat olvasok meg egy havernak is behalt.Gondoltam adok egy próbát a samsungnak(SP1203N), végül is 3 év gari van rá.Csak kellenének vélemények róla,mennyire megbízható.Második lehetőségként vagy az IBM vagy WD.
Egyébként. nekem egy 40GB os meg egy 80GB-os Maxtorom van.A 40-es kb 2 éve a 80-as pedig 4 hónapja van meg.Mindkettő problémamentes eddig (lekopogom).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest