Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Darkylmx
tag
Sziasztok.
1TB-os samsung SATA-s 3.5" hdd. (HD103UJ)
A gép 32MB-ot lát belőle. Gondolom az a cash, mert annyi van rajta.
Menet közben lett a géphez csatlakoztatva. Van esély, hogy újra működjön? -
littlemole
őstag
Volna egy gondom.
Adott egy winyó ST2000DL004 HD204UI. 2TB os winyó. Már van egy a gépemben. Egyszerre vettem a kettőt még 1 évvel ezelőtt. Most belerakom a gépbe a másodikat mert adattárolásra akarom használni és még soha nem volt formázva.
Látható tárterületnek 931.5MB ot ír ki. És nincs is több. WTF?Hol van a másik fele?
Az első winyó pont két ekkora partícióra van csinálva. De az hogy kavar itt be? Nem értem.
Az első winyót a sentinel Disk 1 nek a másikat Disk 7 nek látja. Összesen amúgy 4 db van benne.
Disk 0 OCZ SSD
Disk 1 Samsung 2TB
Disk 2 WD 500GB
Disk 7 Samsung 2TB de csak 931.5 öt lát. (unallocated)Valakinek ötlete?
-
Noty
csendes tag
válasz
radi8tor #4839 üzenetére
Üdv! Lehet, hogy buta kérdés, de honnan tudom megállapítani, hogy az én halott Samsung HD103SJ winyóm Spinpoint F3-e?
Ugyanabban a cipőben járok, mint MASSlag, de szereztem egy hibátlan HD103SJ winyót.
Viszont a panelcsere nem segített semmit, még a BIOS sem látja.
A rossz winyót is látja a BIOS, de aztán ott le is hal az egész, a jó winyó működik rendesen, de ha kicserélem a paneleket, sehol semmi (a BIOS sem látja egyiket sem). -
Noty
csendes tag
-
veze
őstag
válasz
Wind-Storm #4906 üzenetére
Én detto ezt csinálom.
Nem kell annak "beszerelve" lenni a házban, ugyse mozgatom.
Elvan az aljában a szivacson és néma -
RAZERXX
aktív tag
Samsung SATA-II merevlemezt (250GB) és azt vettem észre, hogy amikor ''felpörög'' rögtön a gép indításakor igencsak hangos, búgó hangot ad ás át adja a háznak is amúgy tökéletesen működik hangot leszámítva !
Ez igen idegesítő így nem is használom ,van rá valami módszer a földhöz csapáson kívül hogy elhallgason ? -
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
adott egy SAMSUNG HD103SJ vinyó, ami jelenleg egy nem túl jól szellőző házban lakik. Gép terhelés alatt felmegy 49 fokra... Ezt mennyire bírja? Érdemes külön hűtéssel 40 fok körülire hűteni?
(Minden hűtés nélkül 42 fokig melegedett egy másik házban.) -
Zebu
addikt
válasz
Wind-Storm #4901 üzenetére
jah nem tudtam, hogy ide, vagy az SSD-be írjam...
-
Wind-Storm
őstag
Szia!
Bár ez nem az a topik..
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling Count
A lényeg az volna, hogy ez az SSD elhasználódását jelenti, amikor lecsökken 0%-ra a kondíció, elviekben akkor érné el az élettartamának végét.
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Van egy Samsung 830 SSD merevlemezem. Most vettem ésyre, hogy HDsentnel 98%-osnak írja, 10 napja lejjebb ugrott, valami #177 Wear Leveling Count érték változás miatt. 98 az értéke a SMART mezőn. Ez micsoda?
Aggódnom kellene?
-
rbertkrl
aktív tag
Sziasztok!!!
Nem tudom, hogy jó helyre-e jöttem, ha nem, ne is olvassátok végig a dolgot, hanem írányítsatok oda ahová fordulnom kéne. Az a büdös helyzet, hogy adott egy konfig:
Intel Pentium Dual-Core G2020
Asus P8H61M LE
Chieftec 450 Wattos táp (foggalmam nincs milyen, igazából 80 Plus bronze minősítés és egyéb dolgok, de szerintem felesleges is)
Gainward GTS 450
4 GB DDR3 1333 Mhz-es RAM (CSX egy slotban)
És a legfontosabb az én 3 éves Samsung SP2504C Winchesterem
Az lenne a kérdésem, hogy ez a winchester új korában is ilyen lomha? Vagy mit tudnék én csinálni, hogy ne 5 percig töltsön a desktopig a rendszer, onnan meg az illesztőprogramokat további két percig?
Valami megoldást tudnátok mondani ? Amúgy a rendszer win 8.1 pro 64 bit, jajj és úgy zörög, mikor pörög, hogy "a szomszédok felkelnek álmukból és átjönnek megkérdezni, hogy kitört-e a harmadik világháború, vagy mitől rezegnek a falak?" képletesen, de tényleg zörög. Azt szeretném, hogy a zörgéshez valami teljesítmény is társuljon... Lehetséges szoftveresen valamit művelni evvel ? Előre is köszönöm!!Üdv Robi
Szerk.: HDD SENTINEL KÉP
-
Borosz
őstag
Sziasztok. Van egy HD161HJ-JF100 160-as HDD-m és a Sentinel azt ajánlja, hogy cseréljem ki.
Semmilyen adatot nem ír ki és veszettül piros minden. Egyébként Samsung test utility nem írja, hogy gond lenne vele. Ez a hdd egy RAID tömbben volt ezelőtt, de csak rövid ideig. Működött is, de egy kis idő múlva ezt kezdte el kiírni a Sentinel. Még azt, hogy Vendos specific (55) a hiba jellege.
Ötlet? Javítható valahogyan? -
Kisbatyu75
tag
Nekem is godom akadt egy F3 HD103SJ-vel. Szeretném az adatokat visszakapni, de szeretném a garanciát is érvényesíteni. Mit tudtok ajánlani? SAMSUNG eladta a merevlemez részlegé a seagate-nek. Kihez forduljak?
-
menthix
tag
válasz
menthix #4895 üzenetére
Szóval az a helyzet, hogy a lemez valamiért statikai hangot ad ki alacsony terhelés mellett, pl. ha nem csinálok semmit, minden program bezárva, de az egeret mozgatom, vagy épp csak egy Chrome fut. Próbáltam a csatikat variálni, az usb-k kihúzását a monitor kihúzásást, kikapcsolását, de eddig csak akkor szűnt meg a zaj, ha a magát a vinyót húztam ki
Ötleteket várok-mod-
Ehhez még hozzátenném, hogy a windows az SSD-n van, nem a HD103SJ-n, arról nem fut semmilyen program.
Terheltség 0% és a hang mégis jelen van. -
menthix
tag
Sziasztok!
Van nekem egy HD103SJ-m, már, vagy 2 éves. 100/100-as, semmi fizikai probléma nincs vele. Viszont felfigyeltem egy idle-ben kihallható magas ciripelő hangra. Elég zavaró, bár nem mindig hallatja magát. Van mellette egy másik vinyó is, de mintha ebből jönne, holnap még megnézem biztosra.
Őtlet, hogy mi baja lehet? -
törölt tag
Sziasztok.
Lenne nekem egy olyan gondom,hogy most cseréltem gépet,pár hete msi z77-es chipset ,i3 ,és 4 giga kingston memo .
Nos a gond,hogy több mint 1 éve használok két 1 tb-ás samut hd103sj vagy mi,mindkettő .
Na a gond azóta van,mióta az új lapot megvettem ,ha nagyobb adatot mozgatnék meg,hogy át rakjam másik meghajtóra,akkor egyszerűen leválasztja,magát az adott vinyo,amikor épp ahová másolok,a vicc,hogy mindkettő még több mint 1000 napos élettartamos,és 100/100-as .
Mi lehet a gond ? -
Terminator17
senior tag
üdv
kéne segitség. régi patás vinyot meg olvasót kötök egy lapra de nem látja a kettőt egyszerre. miért? ha csak a vinyot kötöm be akkor látja ha külön az olvasot akkor azt is látja de a kettőt egyszerre már nem látja. -
perfegor17
senior tag
Sziasztok vettem egy 1tb-os samsung vinyót de olvasásnál furcsa hangot add ki 1 napot ment eddig.Nem tudom mihez hasonlítani a hangot.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zügynök #4889 üzenetére
Ebben a topicban tedd fel a kérdésedet: HDD problémák topicja
-
Zügynök
tag
Sziasztok,
vettem egy Samsung hd204UI 2 terrás hdd-t, de nem ismeri fel a BIOS a gépben. Tulajdonkép azt sem tudom, jó-e egyáltalán? Van valaki, akinél ki lehetne próbálni Pesten?
-
ledgeri
nagyúr
Rendszerátszervezés miatt csináltam egy HD sentinel felületírás tesztet:
Megnyugodtam, és újraértelmezem azokat amikől féltem korábban
Egy kölcsönvinyó
Nem egyszerre ment le a két teszt, de most is 6 fokkal alacsonyabb a nagyobbik (második) által jelzett hőmérséklet, lehet hogy azért, mert annak az elektronikáját nagyobb légáram éri, meg utána kéne állítani az érzékelójét is talán..
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Van egy progi amivel lehet másolni...
Ha indítás előtt úgy állítom sorba akkor elérési út szerint másol(mármint a célmappa szerint ABC vagy visszafelé), ha meg másként akkor méret szerint.Statikus adatokat (fotó, videó meg pár telepítő) hogyan érdemes felmásolni egy üres merevlemezre, ha a használhaóságot nézzük:
kis fájlok az elejére, vagy inkább a végére(mármint az adatpakkomnak), vagy inkább elérési út alapján?(1 terrás vinyóra kb 400 giga menne)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Donbalazs #4883 üzenetére
Ebben a topicban tedd fel a kérdésedet: HDD problémák topicja
-
Donbalazs
tag
Jumperekkel is szórakoztam már, mert van olyan lehetőség, hogy berakom úgy, hogy blokkolja 32gb-ig, de nekem masterban van, nem ebben!
Olyasmit olvastam hogy le kell formázni fat-re, partícionállni, majd megint formázni..valami ilyesmi.. ez igaz lehet?
-
Donbalazs
tag
Valaki esetleg a kérdésemre ötlet?
Adott ez a HD: SAMSUNG SP2014N 200GB PATA, és kapacításnak 32GB-ot ír..
Vissza tudom még nyerni ezt a 200gigát vagy kuka?
-
djdaniel
senior tag
válasz
Bakter82 #4879 üzenetére
Üdv!
Tudom kontár módszer, nekem volt egy 1tb-os seagate hdd-ém, kattogott és nem látta gép, ment a hűtőbe egy napra, ( nem a mélyhűtőbe ) miután ki vettem a hűtőből hajszárítóval rá fújtam kb 30 másodpercig.
Utána be a gépbe, és működött, igaz hdd sentinel csak 4%-ott ír kondícióra.
Ha ez sem segít, akkor már tényleg kuka. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Bakter82 #4879 üzenetére
Ez kuka sajnos.
Ha már kattog az azt jelenti, hogy kiakadt a fej pozicionálója.Lementeni róla az adatokat csak erre szakosodott cégek tudják borsos árért.(külföldről is hozzájuk járnak) Máshoz ne vidd, mert azok csak a pénzedet akarják.
-
Donbalazs
tag
Üdv
Nekem is problémám van a samu vinyóval, mégpedig, hogy alapból 200 GB, de csak 32GB kapacitást jelez.. hátul a jumpereknél van olyan lehetőség, hogy 32gb-ot engedélyezzen csak, de nekem nem abban van, mégis csak ennyit mutat.. valami ötlet?
-
Bakter82
csendes tag
Haliztok!
Olyan gondom van, hogy egyik pillanatról a másikra behalt a winyóm!
Samsung S-ata 160Gb 2007 -es.
A rendszer nem látja. Ha megy a gép a winyó csak kattog. Lehuztam a gépről és igy most a gép sokkal gyorsabban indul.
Kérdésem: hogyan tudnám leszedni róla a rajta levő cuccot ha még lehetséges?
Csak tárolónak használtam, elég sok fontos adat van rajta.
Előre is kösz a segítséget!Bakter
-
general
addikt
üdv!
van egy Samu HD322HJ vinyóm, XP alatt használom, érdemes alá saját drivert, friss firmware-t keresni és telepíteni? számít valamit?
ha igen, el tudná mondani valaki, hogyan kell?köszönöm!
-
gabor128
aktív tag
válasz
DJ. Ru$y #4876 üzenetére
Köszi srácok az infókat. Itt a hardveraprón láttam egy ugyanolyan eladót.
DJ Rusy!
Próbáld meg usb rack nélkül rögtön a gépbe bekötni (már ha van rajta IDE csati). Ha akkor is hasonlókat produlkál, akkor szerintem felejtsd el a winyót.
Nekem anno volt egy Quantum. Jópár év használat után elkezdte elfelejteni amit felírtam rá, vagy nem is látszódott a partíció. Jobbnak láttam véglegesen kivonni a forgalomból. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
gabor128 #4874 üzenetére
Nekem egy 300-as PATA-s vinyón lett 3 év állás után cserélve panel és flottul működik. IDE esetén elég a panel cseréje, SATA-nal már át kell rakni egy chipet is, ami nem kis meló és lóvé.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy van egy 80-as IDE vinyó, amit külső rack-ként használnék (ínséges időkben most IDE-re teszem a dolgokat, amik nem kellenek), leformázom tolok rajta egy Sentinel felületvizsgálatot (destruktív írás + olvasás) 0 rossz szektor, nincs gyenge szektor sem, oké. Elmentem ebédelni, mondván majd folytatom a rápakolással. Leválasztottam az USB rack-et addig kihúztam a tápját stb. Jövök vissza, bedugom a dolgokat felismeri a gép a vinyót, de mintha nem lenne leformázva, oké eljátszottam vele, hogy leformáztam kihúzta, majd vissza akkor megtartotta a partíciót. Vajon mi sérült amiért eldobta a partíciót? Nem kezdek el rá adatokat pakolni, mert ha elszáll akkor az nem kis probléma nekem. Most egy 160-as van ugyanilyen teszt alatt régen ez is eldobta egyszer a partíciót, ezeket akkoriban megjelöltem [???], azért tudom, hogy gázos lehet...
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy 160GB-os, meg 250GB Pata winyókat lehet-e panel cserével javítani, vagy a motor rész is megsérült?
Ugyanis azt történt, hogy vélhetően anno sikerült fordítva rákötni a tápot a reck-re és most lett belerakva a winyo. El sem hiszem hogy ilyet leírok. Még soha nem történt velem ilyen, pedig vagy 10 éve vannak gépeim. (Tanulság: Ne vegyünk olcsó gagyi táp elosztót, meg oda kell figyelni nagyon.)A winyók érték szempontból annyira nem probléma, mert nem mai darabok, csak az egyiken levő adatok kellenének.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AkosAkos #4871 üzenetére
Windows elég sok mindent csinál a háttérben, ami nem feltétlen azzal van összefüggésben, amit te kérsz tőle.
Ez az a topic hasonló kérdéseknek.
-
AkosAkos
aktív tag
Nem találtam jobb topikot.
Van egy HDD felirat a gépem elején. Ez elég sokszor villog,de nem mindig. De a HDD nem mindig használva van? Vagy mitől függ,hogy mikor villog? -
ocso
tag
válasz
Malibutomi #4858 üzenetére
Malibutomi: CM-690-ben nekem is ugyenez a helyzet - búgás mp-enként - 2 darab 1 TB Samsung vinyóval.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bozsozso #4867 üzenetére
Jelezd a hibát a Sentinel topicban. A fejlesztő majd megmondja a tutit.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Van a gépemben 2db 160Gb-os 1db 1,5Tb-os winchester és 1db 64Gb-os SSD. Mondjuk ez nem is annyira lényeges.
Az egyik régi 160Gb-os samsung vinyó sentinel 3-as verziója szerint 100/100-as volt viszont most felraktam a 4-es verziót és abban már csak 60%-os a kondíciója. Mitől lehet ez? Melyik nem mutathatja helyesen?
-
Doze
aktív tag
Üdv!
Lenne nekem egy öreg Samsung 250GB/7200rpm/8M. széria sz:sp2504C.
Bár jó volt, de most megmakacsolta magát... próbáltam formázni stb. Berakom a gépbe, pl:partition magic-el látom is... törlöm ok, viszont formázásnál nem reagál (Pörög max fordulaton, és melegszik mint állat) De bármilyen műveletet akarok csinálni vele,(Lefagy), Hdd regeneratort is próbáltam rajta futtatni elkezdi majd fél másodperc múlva azt írja csatlakoztassam...
Dobjam ki?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Malibutomi #4861 üzenetére
Az a tuti!
Ugye elektronikával felfelé tetted rá és hűtöd is egy ventivel? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #4861 üzenetére
Aztán majd jön a melegedés.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Malibutomi #4860 üzenetére
Maradt a tuti megoldás, 2db mosogatószivacs
Végre csend -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Wind-Storm #4859 üzenetére
nincs csak egy ssd.
Tuti hogy a hdd csinálja, mert ha hagyom a gépet, és egy idő után a windows lekapcsolja csend lesz, ha elinditok valamit, hallom hogy felpörög, és ujra beindul a búgás.
Közben olvasgattam és a net televan ezzel hogy sok samsung, és főleg ez a 103SJ sorozat így búgatja az egész házat (humming ahogy írják). Sajnos rettentő irritáló alacsonyfrekvenciás rezgés. -
Wind-Storm
őstag
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Wind-Storm #4856 üzenetére
Hat a 690-ben gyarilag a 3.-hoz hasonlo van de sajna nem segit. Ilyen mely hangon, es ahogy mondtam kb masodperces kozonkent bug az egesz haz tole.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Wind-Storm #4856 üzenetére
A Zalman ZM-2HC2 inkább a merevlemez hűtésére szolgál. Mellesleg tud zajt csökkenteni is a gumibakokkal, de elsősorban hűtésre gyártották.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Malibutomi #4855 üzenetére
Veszel 2,5"-os merevlemezt.
Vagy ezek közül választhatsz:
Nexus Nexus Disktwin - használtam, valamennyit ér.Scythe Himuro - Volt, nincs. Valamennyire tompította az idle zajt, de a seek-elést inkább felerősítette...
Scythe HDD Stabilizer 2 - Ki szerettem volna próbálni, de most már nem kell.
ZM-2HC2 - Ilyenen is gondolkoztam, de ilyet szerintem ne vegyél. Irreálisan drága (most már...?) és valószínűleg alig ér valamit a gyakorlatban.
-
Malibutomi
nagyúr
Sracok a hazi hekkelesen kivul valami megoldas van, hogy halkitsam a vinyot? Konkretan nem uzem kozben zajos, hanem ugy rezonal, hogy a gumilabu, gumis hdd felfogatasu 690 II hazam egesze bug mint az allat. Olyan egy masodpercenkent rexonal. Ja egy 1teras spinpoint a vetkes.
-
-
dethroner
veterán
válasz
radi8tor #4849 üzenetére
Pont ezt mondom, a letölthető fájl egy exe kiterjesztés, vagyis futtatható fájl. Nincs mit kitömöríteni rajta.
Ha sikerül bootolni a pendrive-ról, akkor mit fog kiírni, amikor kéri a fájlt? És a végén hogyan jelzi hogy végzett? Tudom nagyon hülye kérdések, de még az életben nem találkoztam dos rendszerrel, xp volt a kezdet nekem -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
dethroner #4848 üzenetére
Nem, "a letöltés után ki kell tömöríteni a zip fájl tartalmát, s azt egy bootolható médiára helyezve (pendrive, CD, floppy) indítsuk el a rendszert DOS módban úgy, hogy csak a frissíteni kívánt merevlemez van csatlakoztatva az alaplaphoz, az is primary vagy master meghajtóként. Miután a program lefutott és megtörtént a frissítés, - ezt egy üzenet jelzi - a gépet ki kell kapcsolni."
Másik megoldás erről az oldalról leszedni az ISO-t: [link] és CD-re kiírni.
Vagy bootolható pendrive készítő programmal rá varázsolni. -
dethroner
veterán
válasz
radi8tor #4847 üzenetére
Köszi szépen. A letölthető fájl egy .exe szóval ezt kell feltenni pendrive-ra? Aztán usb-ről boot, és onnan már a rendszer csinál mindent, vagy nekem is lesz tennivalóm? Az a fura hogy itt ha beírom a vinyó gyári számát, akkor azt dobja ki hogy erre nincs update
És igen, valahol azt olvastam hogy SB850 és annál újabbal sem megy. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
HD103SJ vinyóm van, ami eddig hiba nélkül ment. Most vettem új alaplapot, amin AMD SB950 déli híd van és hát egyszer van hdd egyszer nincs, teljesen random az egész. Olvasom hogy firmware-t kéne frissíteni, de nem tudom hogy kezdjek hozzá. Lenne valaki olyan rendes és leírná nekem érthetően, lépésről-lépésre?
köszi -
radi8tor
MODERÁTOR
-
ledgeri
nagyúr
ÜDV!
Lement nálam a CHKDSK mostani gép indításkor kétszer, utána betöltött a rendszer, nem nyúltam hozzá.
Egyfelől, ha elindult a rendszer akkor minden ok?
Másfelől: amikor futott másodjára, akkor 0 bad sector mellé kiírta, hogy 2 EA és 72 reparse sector... Mik ezek, és mire valók?(fordításon túl....) -
radi8tor
MODERÁTOR
Van beárazós topic is, de szerintem 13k.
Ha nem sörgős az eladása, akkor 16k is lehet.Én pár óra alatt eladtam 1TB-osat 10k-ért
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Kb. mennyiért lehet eladni manapság egy használt, de kifogástalan állapotú (HDSentinel szerint 100% teljesítmény és kondíció; 236 nap működési idejű) Samsung F2 EcoGreen 1.5TB 32MB 5400rpm SATA2 HD154UI winchestert?
-
MASSlag
tag
Szaiasztok!
Van egy HD103Sj vinyóm ami előzetes bejelentés nélkül elhalálozott. Mozgatva, dobálva sosem volt. Én elektronika hibára gyanakszom. A rajta lévő adatok fontosak lennének, de nem sürgősek (mentések, családi képek stb.), ezért kerestem volna egy mechanikai hibás darabot, de mindenhol csak zsír újakat találtam. Van-e még olyan rokon típus aminek jó lehet az elektronikája hozzá? Valamint hol érdemes ilyeneket keresnem. Adatmentő céghez nem akarok menni, mert rá nincs 100k-m, és annyira nem sürgős (volt már hozzájuk szerencsém céges adatok miatt
).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ledgeri #4832 üzenetére
Érdekes módon nálam jobb értékeket adott anno prioritás állítgatása nélkül is.
-
Ájvi
csendes tag
válasz
Badman 4ever #4806 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm hozzámszólásodat!
Nos: A Get Data Back progit mondjuk úgy megnéztem, h. tud-e segíteni, de nem találtam benne reményt.
(Hozzá kell tennem az 1 demo volt ill. angol és nem igazán értettem!)Akkor ezek szerint rosszul tudom, h. ezen progi csak adatmentésre alkalmas?
Lehet vele formázás nélküli file-rendszer váltást eszközölni? RAW-ból - NTFS-re!
És abban tudtok navigálni mit, hogyan 1 demo verzión?
Szép napot!
-
ledgeri
nagyúr
Fűűűűűűű
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
ledgeri
nagyúr
válasz
radi8tor #4826 üzenetére
Ezt hogy érted? A kipróbálható 30 napos, de újratelepíthető, viszont ami meg teljesebb a fizetős... én a köztesről nem hallotttam még...
Vagy ha a hd-sentinelre mondod, tudodm, de hírlevélben jött, és csak regelni kellett, és kaptam az upgrade kódot ingyen, ami megvéve 4500 Huf! -
ledgeri
nagyúr
válasz
radi8tor #4824 üzenetére
Az a titkos favorit...
Megéri a liszenszet, vagy elég a havonta újrarakom? Egyébként élethossz-liszenszes, mint mondjuk a hd sentinel?(ami ma ingyenliszenszes-elküldés időpontjában még 9 óra hátra)
-
ledgeri
nagyúr
Üdv! mivel nem találtam topikját a mivel-nek, kérdezem a min-t
Csak annyi lenne, hogy ki mivel töredezettségmentesít?
-
chris0000
őstag
válasz
Wind-Storm #4821 üzenetére
[link]
hát igen ki be kapcsolgatva van sokszor
szerinted hűtés menjen rá? -
chris0000
őstag
válasz
Wind-Storm #4819 üzenetére
-
chris0000
őstag
válasz
Wind-Storm #4816 üzenetére
http://kepfeltoltes.hu/120602/K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
gondolom semmi bajuk a vinyoknak
-
chris0000
őstag
válasz
Wind-Storm #4816 üzenetére
megnézem...
én ezt úgy értem,h órákig használom a gépet és 1x csak hallom,h bekapcsol -
chris0000
őstag
válasz
Wind-Storm #4814 üzenetére
HD103SJ 1TB
HD642JJ 640GB -
chris0000
őstag
válasz
Wind-Storm #4812 üzenetére
nem sima asztali 3,5ös
nincs házam,az asztalon vannak 1 szivacson.
v csak fordítsam meg a vinyót,h az elektronika felül legyen?
v érdemes a hűtő?
ezért kapcsolgat le esetleg? -
chris0000
őstag
hi.
van két samu vinyom 1 640-es és 1 1TB-os
be lehet azt állítani,h soha ne kapcsoljon le a vinyó v ez teljesen automatikus?
normális az ha 40-42 °C-ak?
érdemes HDD hűtőt venni amit fel lehet szerelni a HDD aljára v tök felesleges? -
szabi__memo
nagyúr
HD154UI típusú 1,5TB-os HDDhez keresek elektronikát, vagy bad sectoros ugyanilyen merevlemezt.
Egyébként egy fordított tápbekötés miatt tönkrement HDDt szerintetek gariidőben cserélnek, vagy az tuti felejtős?
Köszi -
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni,
van egy Samsunh HD753LJ vinyóm ami firmware frissítésre szorul, mert 184-es hibakódot produkál. Már ezen a fórumon is volt róla szó korábban (és itt is ki lett tárgyalva):
A problémám az, hogy a linkek már nem élnek sehol sem és nem tudom letölteni a javításhoz szükséges firmware-t.
(13G8.EXE vagy f1_patch13.zip)Ha valakinek megvan, vagy tud egy működő linket, kérem ossza meg velem!
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv,
Csontikka -
Ájvi
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már olvastam RAW-os esetek problémamegoldásáról
(Ntfs-ről Raw-ra váltott a wincsi egyik napról a másikra), de nem hozott eredményt.
Azt tudom h. nem elveszett a winyó tehát visszaállítható az NTFS filerendszer.Most újra segítséget kérek hátha akad aki tud mondani 1 tutit.
Kisebb kérdésem ezen belül: PC bekapcskor (bootoláskor) mindig ellenörzi a rossz hdd konzesztenciáját, (%-ok futnak..) stb. , de sikertelenül.
Ezt ugye sose hagyjam lefutni?BÁRMILYEN ötletet, hozzászólást, Tapasztalatot szívesen fogadok!
[Ha kell még infó megírom.]
KÖSZI A SEGÍTSÉGET ! : ( -
Pilok
tag
válasz
Wind-Storm #4802 üzenetére
Megmondom oszinten a SMART nem igazan az en teritekem valahogy sohasem igazodtam ki benne.
-
Wind-Storm
őstag
Látom te se találtad meg
Én bocsJah, már látom „sentinel" .... én csak keresgéltem a HDSentinel szóra és csodálkoztam, hogy nem találom..
én mindig így használom leírva.
Ilyen hibákat nem feltétlen jelez feléd a program... ilyenkor kell tüzetesebben is átnézni a SMART-ot.
Kérnem kellett volna tőled a SMART attribútumokról decimálisra állítván egy képet ide a topikba, ezek tuti szembetűntek volna nekem... de egyébként nem gondoltam én sem, hogy pont ilyen problémája lehet a háttérben.
-
Pilok
tag
válasz
Wind-Storm #4800 üzenetére
Bocsanat tevedtem nem ebben a topikban ugyhogy itt nem irtam de nez akkor 100/100-nak irta.
ugyan olyan mint a HBCD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy A05s 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest