Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- OLED monitor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem ezer éve egy van!
Valszeg azért lett, mert amikor baxxxxráltam a gépet még régen és befagyott a rossz beállítás miatt, akkor hirtelen kapcsoltam le párszor(mert jól felizgattam magam).
Esetleg állítsd át, a kezelést mert ha a jobb teljesítményre van állíva a gyorsítótárazás vagy ilyesmi(van ilyen beállítás) akkor sérülhet a vinyó áramkimaradás vagy rossz leállás esetén.
Hacsak nem a tápoddal vagy a tápcsatival van gond. Ezek csak feltételezések persze, biztos nem vagyok benne. -
törölt tag
válasz
Ace Ventura #2434 üzenetére
Gumival lehet csillapítani, vagy szivaccsal fejjel lefelé.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Gaben92 #1982 üzenetére
Addig én se amíg meg nem vettem ezt a vinyót!
Úgy értem, hogy a ház és a vinyó közé kell valami rezgéselnyelő anyag.
Ahány féle ház annyi féle megoldás.
Nekem chieftec uni tornyom van. A lila felfogatóból, a 4csavart kiszedtem és közvetlenűl beletettem a vinyó oldalsó lukaiba, rájuk húztam egy-egy kis henger alakú puha gumi lábat(vagy mit, nem tudom már honnan van), és úgy tettem(szorítottam) be a keretbe, legalább fél órám ráment a behelyezésre, de megérte.
De van aki lógatja, bicikli belsővel felfogatva. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Monya78 #1907 üzenetére
Na megvan! Át tudom állítani megy sata 1 és a sata 2 mód is, csak trükközni kell!
Ne vidd vissza amíg ki nem próbálod!
Szóval nekem kellett a hutil(v2.10) és az es-tool(v2.11) is!
Mindkettőt rátettem egy penre, és boot-oltam floppyról, elösször hutil-ban process a satara kilép dosba, estool elindít és máris lehet váltogatni sata1-2(150-300) között.
csináltam képeket is!
Sata1(150), és Sata2(300), megnéztem everestel és sentinelel azok is jó kiírják az aktuális sata módót. -
törölt tag
én az új 640GB-s(HD642JJ) vinyóm nem tudom állítgatni
lehet hogy rossz valamilye?
az látom több helyen, hogy aktív udma 6, max udma 7 mód, de a sebességével semmi gond, buffer is 200 fölött, sokkal gyorsabb mint a SP2004C-som ami udma 7 módban van
pl.: a sentinel:
Maximális UDMA átviteli mód,300 MB/s (7)
Aktív UDMA átviteli mód,300 MB/s (6) -
törölt tag
válasz
gardener #1853 üzenetére
Kérdezd meg őket!
én lehetőleg eredeti samsung garancialeveles vinyókat veszek -
törölt tag
Hello!
HD642JJ jó ez a vinyó, nincs velük gond? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Hókusz Pók #1763 üzenetére
Ja tényleg az enyém is pata, ezt benézetem! (usb-s rackben használom a legtöbbet és nem tudom hány fokos szokott lenni)) Az SP0812C-t használtam akkor, sorry.
Viszont közben eszembe jutott, hogy volt egy 80-as pata samu, nem emlékszem a tipusra, ami nem egyformán melegedett itthon, a két gép különböző chipset-es volt.
Tényleg, csinálhatnál sebességtesztet mindkét géppel.Hátha ott a kutya!
-
törölt tag
válasz
Hókusz Pók #1760 üzenetére
Szerintem az otthoni lapot nem használja eléggé ki a vinyót és lassaban kezeli, nekem is volt 865pe-s lapom(olyan mint a 875-ös) és inkább ide-ként kezelte a sata vinyóm.
Esetleg próbáld azt, hogy fogd vissza a hutil progival akusztikai menedzsert kapcsold be silentre pl.Más: szeretnék majd egy új vinyót, tud valaki mondani olyan tipust (az újakból) ami nem rezonál úgy mint. a SP1604N, SP2004C, HD400LD?
Mondjuk a HD501LJ, vagy a HD642JJ, esetleg a HD321KJ, HD321LJ, van valakinek ezek közül? -
törölt tag
válasz
péter007 #1033 üzenetére
Hát ár-érték arányban most azt hiszem inkább a 200, 250GB a legjobb választás.
Láttam tavalyi seagate-t 160-ast ami jó halk volt(meg lassú), most láttam WD-t ami jó halk, de az írásra lassú (olvasása gyors), régebben volt seagate barracuda-m gyors volt és halk.
Ahogy elnéztem a teszteket WD-t vagy inkább az új seagate-t mégiscsak gyorsabb és nem hiszem hogy sokkal hangosabb. A gyártók a honlapjukon feltüntetik a a vinyók db-értékét is, talán nézd meg azt is.
Még régebben volt WD-m de az már rég volt, van !régi! maxtorom is az is tök rendben van, talán kissé hangos de nem annyira mint a rezonálás, mindenesetre egyik se rezonált úgy mint a két nidec-es samsung-om.
De van rá megoldás(ha nem lehet kicserélni másra) a mobil rack-be pl. szilikon csíkot tettem alá(a széle alá egy-egy csíkot hosszában), azt amit a nyílászárókhoz használnak, (barna színű bordás) és sokat javított rajta.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
péter007 #1019 üzenetére
A nidec motoros rezeg mint állat, a jvc motoros nem, de asszem az hangosabban seek-el(de lehet halkítani).
Nekem az elöbbin van a rendszer(kettö van ilyen a másik mobil) és gumi lábakra állítottam így frankó. Amióta nincs alatta légmozgás mert a ház alján áll a gumi lábakon jobban melegszik.
Üdv! -
törölt tag
Van.
Szerintem két lehetőség lehet:
-nem aktív a partició(ezt egy működő win-el könnyen meg lehet oldani, ha nincs akkor újra kell partícionálni, a C-t mindenképp a winel)
-boot szektor hiba
Mivel mindkét winyódnál ugyan az a gond nem hinném hogy mindkettő boot-szektoros bár ez se lehetetlen. -
törölt tag
Ha a kábel is tuti jó(mondjuk azzal nézted a másik gépben), akkor biztos megdöglött a lap.
Egyszer ilyesmi miatt kellett viszavinnem egy asust, de az már eleve szar volt.
Esetleg állítsd defaultra a biost, vagy csinálj neki egy cmos-cleart, hátha, bár nem sok esélyt adnék rá. Vagy ha nincs gari esetleg egy pci-ide karival, vagy hátha a sata-része jó a lapnak. -
törölt tag
Nem akarom elkeseríteni a WD rajongókat de nekem ami volt régen 20-as az megdöglött már két éve, most van nálunk itthon egy új 160-as az meg szektorhibás, 85% viszont frankó belőle. Lassabban ír mint a samsungok de annyival gyorsabban olvas. Szóval nekem annyira nem jótt be. A seagate barracuda viszont bejött a régi 40-es még mindig frankó mobilvinyó. A samsungokkal igazából csak egyszer volt gondom(a sulinet miatt kezdtem ilyet venni
) az egyiket kéthetes korában le kellett cserélni, amúgy jók, kop-kop.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
dexter8322 #802 üzenetére
Gondolom úgy érted, hogy a bios-nem ismeri fel, ha nem akkor nézd meg a felügyeleti eszközökben. Áramtalanítottad a géped a cserénél? Tudom hogy hülye kérdés, de furán szállt el a vinyód.
-
törölt tag
Szia!
A lapod forumán kérdezd, nekem is volt egy p4p800-asom már nem emlékszem pontosan, de ide-ként jelölte a sata-csatornát is, úgy értem hogy nem szerepelt úgy hogy sata.
Elsődleges IDE csatorna
- 0 számú eszköz IDE Primary master: samsung 160GB hdd
............eszköz tipusa: automatikus felismerés
............átvitel módja: ha rendelkezésre áll akkor dma
............jelenleg: ultra dma 5
- 1 számú eszköz IDE Primary slave: asus dvd olvasó
............átvitel módja: csak pio ezt tedd át ''ha rendelkezésre áll akkor dma''-ra
............jelenleg: pio mod
Elsődleges IDE csatorna
- 0 számú eszköz IDE Secondary master: pio dvd iro
............átvitel módja: csak pio ezt tedd át ''ha rendelkezésre áll akkor dma''-ra
- 1 számú eszköz (IDE Secondary slave: m-rack (üres)
............jelenleg: nem használható
Másodlagos IDE csatorna
- 0 számú eszköz Sata 1: samsung 160GB hdd
- 1 számú eszköz
Másodlagos IDE csatorna
- 0 számú eszköz
- 1 számú eszköz
Ha nem tudod átállítani a pio-kat akkor az gáz, feltétlen nézz be a biosba hátha nem jól van van valami.
Amikor áttettem a sata vinyóra a rendszerem akkor úgy találtam a legjobbnak ha raid-beállítást használtam hozzá(persze mivel egy vinyóval használtam így igazábol nem volt raid tömb csak így szerintem jobban kezelte a vinyót).
Ha a sata-t riad módban használod akkor csak a raid vezérlő progiban szerepel asszem, és az azt is írja ki, hogy átviteli mód 1.generációs sata vagy ilyesmit.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Szia!
Persze mert egy rendszerindító lemezre kell másolni.
Tehát, csinálnod kell egy ms-dos rendszerindító lemezt, és aztán kell a két fájlt rámásolni.
Floppy-s indítással betölteted a dost és hutil parancsal indítod a progit.
Halkítani az acustic manager vagy ilyesmi részben lehet. -
törölt tag
-
törölt tag
Nekem is volt ilyen(2004-ben) az SP1604N-el nem sokkal a vásárlás után(2hónap). Eltünt róla a partició. Asszem Getdataback-et használtam én is és ki tudtam szedni belőle ami kellett. Viszont utána(nem azonnal de majdnem) 32gb-osra tette magát. Vissza vittem és kicserélték egy másikra azzal semmi gond nem volt most is megvan. Tehát utána teszteld le rendesen.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
slayer006 #652 üzenetére
Vezérlőpult-Eszközkezelő-IDE ATA/ATAPI vezérlők-NVIDIA nforce4 Serial ATA Controller tulajdonságai-Primery Channel-Enable command queuing, na ha itt kiveszed a pipát akkor kikapcsoltad.
Egyébként nem az NCQ-t kell kikapcsolni hanem a Bios-ban nem kell engedélyezni a SMART-ot(alap esetben úgy is van). -
törölt tag
válasz
mr_ricsi #590 üzenetére
Csakhogy itt a Bluefish-el volt a gond és nem a vinyóval, nem?
Hozzátennék két dolgot:
Nekünk is volt gondunk a Örsön lévő Bluefish-el, fél évig ültek egy vinyón(boot-szektoros samsung), összevissza kamuztak, többszöri boltban ordibálás után adtak végűl egy újat.
Közben telefonáltunk a samsungnak hogy hol a vinyó, azt mondták hogy nincs náluk(lehet hogy nem is volt?), meg azt is hogy azonnal kellett volna cserélnie a boltnak.
Én egyszer vittem egy másik samsungot(ami még a elején elszállt, 32GB lett a 160GB-ból) az Aqua-ba ott egy(?két) héten belül kicserélték.
Még valami, a sata2-es vinyókkal az XP-nek (vagy az nforce4-nek) van egy kis gondja, ha a bios-ban(Asus a8n-e) be van kapcsolva a SMART, és az XP-ben az NCQ(nforce driver) akkor hibásan boot-ol a win, ezért a kettő közül valamelyiket ki kell kapcsolni.
Ja és továbbra is samsung vinyókat veszek.
[Szerkesztve] -
törölt tag
A hutil-al meg lehet oldani hogy lba-ba menjen, nekem is volt olyan a 80GB-nél hogy nem úgy ment(de attol még ment) újra kell olvastatni valamit vele, nem emlékszem pontosan mit, de asszem a partíciós táblát.
Volna egy hülye kérdésem;Ugye aktív partíciót próbáltatok idítani?
-
törölt tag
Csak az a gond, hogy ki gondolná, hogy meg kéne nézni, hogy kell-e patch-elni. Nem?
Talán a boltosok mondhatnák(ták) volna, már ha nekik szóltak volna!
Vagy a nagykereknek, vagy ilyesmi, vagy valami, nem?
Azért ez kissé gáz. -
törölt tag
-
törölt tag
Találtam egy ilyet, gondoltam szólok, háha valaki pont ilyet vesz.
Answer
1. Reason For Patch
: Error prevention which might be caused during format or OS install of HDD manufactured between Feb. 2006 and Mar.2006
2. Issued Model
: 3.5 inch HDD (SP2014N / SP2514N / SP2004C / SP2504C / HD040HJ / HD080HJ / HD120IJ /
HD160JJ / SP1253N / SP1654N)
Bővebben:[link]
Szóval, ha 2006 Február vagy Márciusban gyártott a vinyó, akkor patch-elni kell!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest