Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbbb
őstag
válasz
jacksonfive #1099 üzenetére
vidd vissza, a túlmelegedés is a helytelen működés része...csak a sulinetes cuccokra többet kell várni garanciális cserénél..
-
jacksonfive
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung sata 200GB vinyóm, az utóbbi időben elkezdett nagyon melegedni, akár a 80C-t is eléri. Tegnap megnéztem a HD Tune 2.52 progival és a Reallocated Sector Count sora Failed! Ezen kívül az Error Scan-be is talál hibákat. A vinyó még garanciális, ráadásul Sulinetes. Ha vissza viszem, kicserélik? Mert egyébként működik rendesen, csak nem tudom, hogy a boltban mennyire alaposan nézik meg?
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
-
norb7
tag
Én most olvasgattam a garancia papíromat, és elvileg ha nincs meg a vásárlást igazolo blokk vagy számla, akkor a garanciapapír nem érvényes, de azért probálkozhatsz.
Nekem a papíron van 1 telefonszám.
06-80-726-7864
Szerintem érdeklődj itt, azt ugyis megmondják, h mit tudsz kezdeni a garancia papíroddal -
mhif
senior tag
Halitok, ide lettem irányítva.
A következő lenne a kérdésem:
Adva van egy rossz Samu HDD, a gyári gari még él rá, a vásárlás helye ismeretlen. Volt -e már vkinek ilyen gariztatással kapcsolatban tapasztalata? Hogyan zajlik, mi a folyamata, ''átfutási'' ideje?
Néztem samu oldalát, ott megvan egy nyomtatvány az RMA kitöltéséhez, viszon ahogy nézegettem az csak USA-ba jó (onnét veszem ezt, hogy egy legördülő listából kötelezően(!) ki kell választani melyik amerikai államban vagyok).
Előre is thx az infokat! -
norb7
tag
Nos hol is kezdjem.
Én tavaly vettem egy 250GB-os Samsung SATA-s vinyót, azóta semmi problémám vele.
Az akkor mért sebességi eredményeket most is produkálja, sőt....
Tegnap vettem a fent említett 320-as vinyót, amiről szintén csak jót tudok mondani.
Nagyon gyors, egyik vinyórol a másikra másolva eléri a 60 MB/s sebességet, ami szerintem nem rossz.
Én nem tapasztaltam, hogy hangosak lennének, pedig az egész gépemben csak a tápon van egy nagyon halk 12cm-es venti, ami épp, h csak duruzsol.
Tehát a két samsung vinycsinek nem is hallom a hangját laphelyzetben. Akkor vezsem csak észre, h ott vannak a gépben, mikor megdolgoztatom őket, és a fejnek kell mozogni a.
Én csak ajánlani tudom őket. Persze itt is ugyanaz a helyzet, mint minden más terméknél, h gyártás után ha benne van a limitben, akkor jónak minősítik a terméket, és bárki kifoghat rossz minőségűeket is. -
vbbb
őstag
most adtak ki(vagy most ért el hozzánk) egy új 320Gb-s Samsung HD321KJ 16Mb SpinPoint T166 Series, ilyet akarok venni csak még tesztet nem nagyon találtam róla!
[link]
olyan 22-23 ezer körül van az ára.
Egyébként nekem már 3db Samsung(PATA80) winyóm ment tönkre 2éven belül, de mindíg a saját baromságaim miatt (kocsi kesztyűtartójában megutaztattam a jó magyar utakon...stb.)
Két különböző boltban vettem őket, és mindíg szó nélkül kicserélték...
[Szerkesztve] -
zso73
veterán
Viszont a Samsung ODD-ommal én meg vagyok elégedve. Lassan olvas, de megír mindent. Tegnap Sky márkájú DVD-t írtam vele.
-
lazydog
addikt
Ez teljesen korrekt megállapítás, kis kiegészítéssel.
Nekem is van többek között egy cirka négy éves, Samsung SP4002H 40 GB-os vinyóm. Ez szintén évek óta megy, és enyhe kifejezés rá, hogy probléma nélkül.
Az igencsak szigorú HD Sentinel szerint ez az egyik legtökéletesebb merevlemezem. Performance: 100%, Health: 100%, Power on Time: 754 days...., Estimated remaining lifetime: more than 1000 days.
Van nekem egy évvel fiatalabb SP1614N 160 GB-os is, sokkal rosszabb paraméterekkel, 15 bad sector-al.
Performance: 100%, Health: 28%, Power on Time: 722 days...., Estimated remaining lifetime: 86 days.
Lehet, hogy évekkel ezelőtt picit jobban odafigyeltek a dél-koreai jómunkásemberek.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''ha nekem 2 év után behalt a winyó gariba kaptam egy másikat akkor innentől kezdve megint 3év gari van rajta vagy csak 1?''
A törvényileg előírt 1 év feletti gari önkéntesen vállalt, így a szabályait is a gyártó határozza meg. (Bizonyos határokig, mert a szavatossági jogszabályokkal nem lehet ellentétes.)
Ezért azt mondhatjuk, hogy az első vinyó garijának lejártáig az új vinyónak is garisnak kell lenni. -
ANT
őstag
válasz
mastermarik #1081 üzenetére
Heló! A Samsung vinyókról csak jót tudok mondani, évek óta megy nálam három is, probléma nélkül!
-
vbbb
őstag
Azt nem tudja valaki, h. ha nekem 2 év után behalt a winyó gariba kaptam egy másikat akkor innentől kezdve megint 3év gari van rajta vagy csak 1?
köszi -
zso73
veterán
válasz
mastermarik #1081 üzenetére
Nekem meg a Seagate haldoklik. 2 éves volt, amikor elkezdett szórakázni........
Ki kell fogni mindent. A 3,2-es Quantumom még most is megy..... -
mastermarik
csendes tag
Heló! A Samsung vinyókról csak rosszat tudok mondani, megbízhatatlan eszméletlenül hangos, mikor bkapcsolom a gépet kattan egy hatalmasat, először meg is ilyendtem, hogy mi ez, menet közben olyan hangja van, mint egy régi rossz hordónak amit húznak végig a betonon kb
, és mellé lassú is. Legközelebb tudom, hogy nem samsungot veszek, hanem Seagate-et, mert előtte az volt 4 évig és semmi bajom nem volt vele, és Seagate-ről még rosszat eleve nem hallottam.
-
Bikeman
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 9 hónapos 250-es sataII-es vinyóm, mostanáig a HD sentinel közel 100%-ot mutatott, de ma lefgyott a gép, és ujraindítás után (többször nem akart a winfos rendesen elindulni, vagy elindult, de egyik ikon sem reagált) már 44%-on van... És írja, hogy mentsek az adatvesztések elkerülése érdekében.
HD tach-al próbáltam tesztet csinálni, az legalsó harmadban végig pirosak voltak a kockák kb. 1,5 sorig), tovább nem tudom, mert újraindult magától a gép...
Ez gondolom garanciális dolog nem?
Ja és végig 12-es ventivel hűtve 23 fok átlagban...
[Szerkesztve] -
Killberk
aktív tag
válasz
lazydog #1072 üzenetére
Szerintem az újabb alapalok 99%-nál be lehet már állítani, hogy SATA vinyót IDE helyén lássa, és akkor megy simán XP telepítés. Nekem 865 chipsetes alaplapom van, nem egy mai darab, de már ez is tudja ezt.
De az is lehet, hogy SP2-es telepítőnek, már ilyen trükk se kell.
[Szerkesztve] -
Twin
csendes tag
Kedves Okosok!
Nemrég vettem egy Samsung SATA-II merevlemezt (60GB) és azt vettem észre, hogy amikor ''felpörög'' rögtön a gép indításakor igencsak hangos, búgó hangot ad ki (kb. 25db lehet, azaz a CPU hűtővel egy hangerejű). A régi PATA vinyóm, ami szintén Samsung teljesen hangtalan volt, és semelyik eddig általam látott vinyó nem volt ennyire hangos. Kérdésem tehát, hogy ez vajon azt jelzi-e, hogy a vinyó gyári hibás (hiszen tök új) és vigyem vissza garanciára vagy ez normális és a SATA vinyók alaphangja ilyen magas? Teljesen normálisan működik egyébként, semmi baj nem volt eddig vele.
Válaszotokat előre is köszi! -
Twin
csendes tag
Kedves Okosok!
Nemrég vettem egy Samsung SATA-II merevlemezt (60GB) és azt vettem észre, hogy amikor ''felpörög'' rögtön a gép indításakor igencsak hangos, búgó hangot ad ki (kb. 25db lehet, azaz a CPU hűtővel egy hangerejű). A régi PATA vinyóm, ami szintén Samsung teljesen hangtalan volt, és semelyik eddig általam látott vinyó nem volt ennyire hangos. Kérdésem tehát, hogy ez vajon azt jelzi-e, hogy a vinyó gyári hibás (hiszen tök új) és vigyem vissza garanciára vagy ez normális és a SATA vinyók alaphangja ilyen magas? Teljesen normálisan működik egyébként, semmi baj nem volt eddig vele.
Válaszotokat előre is köszi! -
spyki
tag
válasz
lazydog #1072 üzenetére
Egyáltalán nem biztos még, csak azért gondoltam, mert jelenleg is egy 160-as Samsungot nyúzok, lassan már 3éve és semmi gond nincs vele. (kopp-kopp
) Már 10487 órát ment...Ja, meg azért, mert van Seagate Barracuda 120-as winyóm is, meg volt maxtor 80-as, de mind közül a Samsung volt a leghalkabb, ez eléggé szimpi benne.
Olastam itt a hozzászólásokat, (persze nem mindet), szerinted/szerintetek jobban járnék más winyóval?
Egyébként majdnem teljesen új konfigot fogok venni március környéként, szóval sata is lesz benne az tuti, de ez a floppys dolog cseszi a csőrömet...
Thx a választ! -
lazydog
addikt
Biztos, hogy jól meggondoltad a Samsung-ot?
Kevesen tervezik mostanában a floppy meghajtó beépítését a házba. Megveszik, és előveszik a fiókból, polcról, mikor néha szükség van rá.
Egyébként SATA vinyót érdemes venni, ha támogatja az alaplapod. A legtöbb alaplapnál kell drivert telepíteni. A floppy meghajtót csak úgy tudod kikerülni, ha olyan XP telepítő CD-t használsz, amelyikbe bele van integrálva a lapodhoz szükséges driver. Ilyet pedig csinálni, vagy csináltatni kell. -
spyki
tag
Hali!
Samsung winyót szeretnék venni, de nem tudom eldönteni, hogy sima ide vagy sata legyen-e.Sebességben gondolom szinte semmi különbség nincsen, viszont hallottam, hogy a satas winyókhoz valami drivert kell feltelepíteni floppy-ról. Ez pontosan mit is jelent? Nekem ezért lenne ez macerás, mert nem tervezek az új gépembe floppy meghajtót... -
Gyuri77
csendes tag
Sziasztok!
Van egy samsung HD080HJ vinyóm.
Hőmérsékelt problémám van
Eddig 40-41 fokos volt de néhány napja felment a hőmérséklet 47-48 fokra.
Pedig folyaatosan van rajta egy titan 2 ventis hűtő, megnéztem forognak a ventik.
Valami ötelet ,hogy mi lehet az oka?
köszi -
rudeee
senior tag
Az egyik ismerősömnek van egy 20GB-os Maxtor winyója ami igencsak lestrapált állapotban van ahogy ránéztem a HD Sentinellel.
A program 8%-os kondíciót mutat, a hőmérséklete 38-42fok között változik. Teljesítmény 100%.
A SMART elemzést kicsit átnézve első alkalommal: Reallocated Sector Count bejegyzés: 76
Current Pending Sector Count: 76
Második alkalommal pár nap múlva: 46
Current Pending Sector Count: 46
Ez hogy lehetséges
A kondíció továbbra is 8%-os maradt.
A többi SMART értéket nem néztem még át, de valószínű, hogy máshol is komoly problémák lehetnek, hiszen az a 8% nem véletlenül jött ki.
Az lenne még a kérdésem, hogy egy ilyen mértékben sérült winyó esetében történhet-e olyan dolog, hogy az internet emiatt megszakad?
Hogy miért gondolom ezt:
A gép lassúsága és töredezettsége miatt újratelepítettem az XP-t, az összes drivert és felhasználói programot (beleértve a tűzfalat, kémprogram keresőt és a vírusírtót) felraktam, internetet beállítottam, de bizonyos időközönként (10-20perc) a net megszakad.
(A lap ASUS A7N8X-NForce2-S chipsetes.)
Arra gondoltam, hogy a winyó ilyen mértékű károsodása az XP olyan részén lehetséges, ami lemezhiba miatt sérült lenne és ezért instabil az XP hálózatért felelős szolgáltatása(Lehet hogy hülyeség, de elképzelhetőnek tűnik számomra.)
Azért is furcsa, mert a telepítés előtt az internet nem szakadt meg, nem voltak problémák. Szolgáltatói probléma emiatt ki van zárva, főleg, hogy a jelenség néhány napja változatlan (a telepítés óta).
A sebességet a vga nagymértékben visszafogja/ta (SiS 4MB), ezért most rakok majd bele egy GF2 Ti 64MB DDR-es kártyát. A winyó cseréje is be fog következni, csak egynlőre arra nincsen keret.
Mivel a net mostanáig jól működött, ezért a jelenség furcsa számomra.
Tudtommal az ADSL modem meghibásodása okozhat időben elszórt szakadásokat, amit más tapasztalata is alátámaszt. A modem cseréje megoldotta a dolgot. Ez esetben viszont nemhinném, hogy a telepítést követően romlott volna el a modem.
Mivel szoftveres problémára is gondolok, ezért újra fogom telepíteni az XP-t, hogy ezt kizárjam.
Amikor működik a net akkor maximális sávszélességgel tud jönni az adat, nincsen fennakadás az átvitelben. -
rudeee
senior tag
válasz
Storung #1062 üzenetére
Köszi a kimerítő elemzést!
Ezek szerint csak formázás előtt érdemes LBA-ra rakni a winyót/winyókat. Az oprendszer feltelepítése után nem fontos az LBA mód használata, megfelelő az AUTO beállítás is?
Mikor szórakoztam az XP telepítéssel az IDE kábel trükkjei miatt, akkor az AUTO beállítás volt aktív (most is) és CHS-ként látta valamelyik winyót. Átváltottam LBA-ra aztán AUTO-ra. Ekkor nem tekintettem számottevőnek a dolgot, mert avval voltam elfoglalva, hogy egyáltalán elinduljon a lemezről való telepítés.
Azt viszont tudom, hogy az LBA mód a régebbi 120gb-os Seagate-nél be volt állítva végig.
Ezeknek a módoknak a különböző beállítása okozhat teljesítménybeli eltéréseket?
[Szerkesztve] -
hossszú
őstag
Úgy tünik hamarosan az enyém is beadja az unalmast.Ma egyszerűen nem akart betölteni a winfos, vinyó ki a gépből be másik gépbe a win particiója eltünt a többi megvan, újrainditás után már megvan.Vissza az eredeti gépbe, most jó.A Sentinel 70%-os kondiciót mutat csak napok óta csökkenő mértékben,
két hete még 100%.
Ugy tünik ez a lassú halál -
lorcsi
veterán
Úgy tűnik megdöglött a winyóm
ramirises garanciáztatással van valakinek tapasztalata? -
Storung
csendes tag
Hali.
Többször előfordult velem, hogy auto módban is chs-ként címezte a gép a vinyót.(mondjuk elszúrt gyári vagy üzletbéli beállítás).A boot során megjelenő táblázatot pedig valljuk be nem igazán nézzük. Lusták vagy lassúak vagyunk pause-t nyomni. Ezért jó fixen rögzíteni az LBA Mode-t.
Fellapoztam az agyam ritkábban használt részeit és megleltem a probléma (miért nem jó a CHS címzés?) viszonylag tudományos megoldását.
A merevlemezen tárolt adatok általában 3 paraméter segítségével találhatóak meg:
Cylinder (cilinder, henger)
Head (fej)
Sector (szektor).
A régi alaplapok BIOS-ában a fenti adatokat pontosan meg kellett adni, ahhoz, hogy a merevlemez teljes kapacitását ki tudjuk használni. A fenti adatokat a merevlemez kézikönyve tartalmazza, de legtöbbször magára a merevlemez burkolatára is rá van írva.
Az adatelérés a 19-es megszakításon (Interrupt 19) keresztül, vagy hexadecimális jelölést alkalmazva az Int13h-n keresztül történik. Az Int13h azonban csak az adat helyének pontos meghatározása révén képes elérni az adatot. Az Int13h csak 24 bites, amely a következőképp oszlik meg:
10 bit a cylinder-ek számozására (max. 1024);
8 bit a fejek számozására (head) (max. 256);
6 bit a szektorok számozására (63, mivel a számozás nem 0-val, hanem 1-gyel kezdődik).
Ha 512 bájtos szektorokkal számolunk, akkor a nagyjából 16,5 millió szektor összesen 7,88 GB-ot jelent (vagy 8,46 GB-ot, ha egy 1 KB-ot 1000 bájtnak veszünk).
A mai merevlemezek korában, amikor is nem ritka a 80-200GB kapacitású HDD sem, ez már nem elég, ezért az Int13h-t ki kellett bővíteni. Egyszerű lett volna a 24 bitet mondjuk 32-re bővíteni, ám ez azt jelentette volna, hogy a régi meghajtókkal nem lett volna kompatibilis a megoldás.
Az Int13h bővített változata 64 bites (ami 9,4 milliárd terrabájtnak felel meg), ám nem elég, ha a BIOS támogatja az új megoldást, az operációs rendszernek is képesnek kell lennie az Int13h bővített változatát használó eszköz kezelésére és címzésére. Az ehhez szükséges konverzióhoz a megoldást a Logical Block Addressing (LBA = logikai adatcímzés) jelenti. Bár a címzés továbbra is a CHS-módszerrel (cylinder, head, sector) történik, az LBA számozott szektorai révén könnyebb az adatok elérése. Vagyis a BIOS-nak le kell ''fordítania'' a lemez natív paraméterit, hogy 1024-nél kevesebb cilinder álljon elő (a DOS kompatibilitás miatt). Ezt a fordítást a BIOS LBA mode beállítása aktiválja. Az NT is használ egy saját fordítási mechanizmust, ha nincsenek a BIOS-ban beállítva a diszkparaméterek, de ez sajnos nem egyezik meg az LBA-val. Ebből adódik, hogy az NT fordításí eljárásval formázott partíciót az LBA módú BIOS nem helyesen látja, és nem is tud bootolni róla.
A teendő tehát mindössze annyi, hogy formázás előtt a BIOS-ban beállítjuk a lemez paramétereit (ha szükséges) és az LBA módot. -
Hikvision
senior tag
Volt már valakinek olyan,h mondjuk már ment a gép kb 2 napja,és reggel azt halottam,h Kattant egyet a vinyó mintha ki/be-kapcsolt volna de nem állt le és nemis pörgött fel. Aztán másik eset.: Éppen raknám össze a rar-file -okat és egyszer csak nem lehetett a tálcára kattintani és az összes ablak nyitva maradt,de az egér az ment,utána jött ez a biznonyos hang és minden ment tovább szépen.A Gond csak az,h mivel a 200-as Sata-s Samsung melett van még egy 120-es Hitachi Pata is ezért nemtudom 100%-ra,h melyik csinálja. Nektek nemfordult elő ilyen?
-
KisApám
addikt
ABIT IC7-esem van SATA 1 vezérlővel.
SATA 2/320 GB Samsung (16MB) vinyót akarok belerakni.
Visszafele kompatibilis??? -
Dare2Live
félisten
500as samsungal van vkinek tapasztalata?
-
rudeee
senior tag
válasz
Storung #1052 üzenetére
Hogy érted hogy csak az LBA módot szereti az XP?
Nálam AUTO-n van az összes meghajtó, mikor gondom volt az XP telepítésével akkor is hiába raktam át LBA-ra nem oldotta meg a dolgot. Mint kiderült utólag az IDE kábel hosszával lehetett gond, mivel annak cseréje(rövidsége) oldotta meg a dolgot. Most is AUTO-n települt fel az XP. -
Storung
csendes tag
Még valami: formázás előtt a BIOS-ban beállítani az LBA Mode-ot ha még nem történt meg. Nem Auto, nem CHS, szigorúan LBA mert az XP-nek az kell, csak azt szereti
[Szerkesztve] -
Storung
csendes tag
válasz
mr_ricsi #1042 üzenetére
Hali! Valószínű a FreeDOS hazavágta a HDD masterboot-ját. Előfordul...fejlesztés alatt
Egy másik megoldás: Bootolni sima win98 CD vagy floppy és FDISK /MBR (ez újra felteszi a masterboot-ot /a HDD első szektora melynek mérete 512byte/) és ugyanazon win98 rendszeren format/s és kész. Majd az XP telepítő a többit megoldja...De mit keresett a gépen FreeDos?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
pasquale #1049 üzenetére
SP1634N 29 fok, SP1203N 30 fok. Mindkettőt elölről legyezi egy befelé fújó Coolink X8 1500-as venti, plusz a 160-as (rendszer)vinyó alá be van szerelve egy ilyen szerkezet[link]. A harmadik Samum - SP2514N - egy USB-s alu rack-ben lakik,szintén venti hűti. Hőmérs. csak kézrátétellel tudom megállapítani, mer' ugye a SMART adatok USB-n nem mennek át. Amúgy saccra az sem melegebb 30 foknál.
-
pasquale
tag
Nektek mien meleg a vinyótok? nekem sp1614N vinyóm van most 38 fokos, úgy hogy 2db P3as hűtőborda van a tetején. Rezgést én 4db Blue-Tack kockával orvosoltam(most a cd olvasóra van rárakva, ha Everestben avarage read-et nyomok,morog az egész,lehet még ennél jobban halkítani? (HDD boxot, nincs pénzem venni)
-
Balage76
senior tag
válasz
gadamer #1047 üzenetére
Ha nem áll megfelelően a lábán a ház akkor bármilyen vinyóval érzed a remegést... nézd meg az aláírásomat, nekem ezek a vinyók vannak EGY nagytorony házban. Az egész gépben a tápventi a leghangosabb... Egy másik gépemben (HPCompaq D510 slim PC) egy SP2014N van és teljesen hangtalan, remegésmentes.
-
rudeee
senior tag
válasz
#67688960 #1043 üzenetére
Köszi a képeket, de nálam egészen máshogy néz ki a 2db PATA Samsung. Nem oldalról csatlakozik a motor és a panel összeköttetése, hanem a panel és a motor függőlegesen közvetve találkozik, amit egy műanyag áthidaló takar.
Nincsen különálló áthidaló adatszalag a motor és a panel között mint nálad. -
Bibor
csendes tag
Sziasztok
Van egy samsung 400 Gb sata-II vinyom a kérdésem az lenne hogy minden samsung
vinyo ad (morgo,zörgö) hangot mikor dolgozik vagy csak az enyém ilyen? -
-
péter007
senior tag
Köszi mindenkinek most már csak azt mondja meg valaki hogy mennyiért tudnám eladni jelenlegit.
160 gb 8mb 1 éves még van két év gari
köszi -
Balage76
senior tag
válasz
Welsing #1031 üzenetére
Welsing: legközelebb mielőtt újratelepíted a windowst, töröld az összes particiót erről a lemezről. Amit beírtál, az tipikusan egy windows helyett telepített oprendszer boot üzenete. Gondolom a gépedet windows nélkül vetted, de mégis volt rajta valami oprendszer. Ennek a valaminek a maradéka küldi az üzenetet.
rudee: Ennek az ég világon semmi köze sincs se kábelhez, se smart dolgokhoz...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
péter007 #1033 üzenetére
Hát ár-érték arányban most azt hiszem inkább a 200, 250GB a legjobb választás.
Láttam tavalyi seagate-t 160-ast ami jó halk volt(meg lassú), most láttam WD-t ami jó halk, de az írásra lassú (olvasása gyors), régebben volt seagate barracuda-m gyors volt és halk.
Ahogy elnéztem a teszteket WD-t vagy inkább az új seagate-t mégiscsak gyorsabb és nem hiszem hogy sokkal hangosabb. A gyártók a honlapjukon feltüntetik a a vinyók db-értékét is, talán nézd meg azt is.
Még régebben volt WD-m de az már rég volt, van !régi! maxtorom is az is tök rendben van, talán kissé hangos de nem annyira mint a rezonálás, mindenesetre egyik se rezonált úgy mint a két nidec-es samsung-om.
De van rá megoldás(ha nem lehet kicserélni másra) a mobil rack-be pl. szilikon csíkot tettem alá(a széle alá egy-egy csíkot hosszában), azt amit a nyílászárókhoz használnak, (barna színű bordás) és sokat javított rajta.
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
-
-
Welsing
csendes tag
Hi!
Az őrület határán vagyok és szeretnék segítséget kérni! M2N-E alaplapom Amd 4200+ procim, 2048Mb Geil ddr II 800mhz ramom, geforce 7600gt, és samsung 200gb merevlemezem van.Már korábban is volt hasonló eset h ujraindult a gép magától, leállt ugy h csak áramtalanítás után engedte magát bekapcsolni.De ma azt csinálta h egy Hangkártya(ami integrált)driver frissítés után újra meg újra ujraindult amikor eljutott a sound max program betöltéséig.Semmit nem lehetett tenni, újra installáltam a windowst.Ez után ha bármit fölraktam például chipset driver,hangkártya driver,a gép újra indítása után már a winchester ellenőrzésnél (amikor butolásnál villog a kis kurzor)egy oldalas hiba üzentet kapok amiben valami freedos,Fat32 (pedig ntfsbe kódoltam a formatálásnál)No warranty, Tipe the full shell command - kifejezések találhatók.Azóta háromszor raktam újra a windowst de semmi változás.Ez a gép mint látjátok 250k nál is többe került és nem szeretnék vele egyelőre szervízbe menni súlyos ezrekért.Szoftveres a baj?Rakjak másikfajta windowst?Mert a driverek az alaplap hivatalos cd-jén voltak!Hardveres és még is szervízelni kell?
Nagyon kérek mindenkit h segítsen h mi lehet a baj ,bármilyen információra lenne még szükség írjatok!!!
A válaszokat előre is nagyon nagyon köszönöm!!! -
péter007
senior tag
válasz
Hequila #1028 üzenetére
ezért is fogom eladni a retekbe és veszek helyette egy satasat ami halk?
melyik márka csinálja leghalkabb satas hdd-ket?
mondjuk 160-200 giga kategótiában?
ja és ti értetek hozzá mennyiért lehet ezt elpasszolni?
ja az kimaradt h. februrban lesz 1 éves úgyhogy van még rá 2 év gari
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
#64791808 #1026 üzenetére
Hát ez a baj h. számomra is elviselhetetlen mert minden cucc full hangtatlan a gépbe csak ez a szar hangos mmint állat.
Koleszos vagyokma megyek Vp-be vissza holnap meg bemegyek a boltba és megkérdezem mi a helyzet kicseréli-e v. nem?
Ha kicseréli akkor 1 hét múlva viszem ha nem meg eladom és veszek egy normális nem samsung halk vinyót.
Ha van valami majd írok addig meg mindekinek jó fórumozást!!! -
törölt tag
nem cserélik ki, megmondom miért: a szervízben meghallgatják, és nem hallanak semmit, mer abban a zajban nem feltűnő. Tehát nem fogják a jelenséget hibaként diagnosztizálni.
Ettől függetlenül TÉNY, hogy egyes szamszung vinyók úgy búgnak, hogy elviselhetetlen (számomra) -
péter007
senior tag
Hello!
Kézben tartás már megtörtént ezzel kezdtem.
Ha kézbe fogom a vinyó rezeg de olyan mintha masszírozná a tenyerem
és a házban semmi rezgés.
A házban sok a lemez meert egy gigabyte 3daurora ami full aluminium de van alatta poliforn cíik dubla rétegben és a ház belül is ki van bélelve polifornnal meg sziloplasttal.
Szóval kérdésem az lenne ezt kicserélik-e gariba???
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
péter007 #1019 üzenetére
A nidec motoros rezeg mint állat, a jvc motoros nem, de asszem az hangosabban seek-el(de lehet halkítani).
Nekem az elöbbin van a rendszer(kettö van ilyen a másik mobil) és gumi lábakra állítottam így frankó. Amióta nincs alatta légmozgás mert a ház alján áll a gumi lábakon jobban melegszik.
Üdv! -
rudeee
senior tag
Megtaláltam, hogy miért is írja 92%-osnak az SP2014N winyómat a HD Sentinel.
Current Pending Sector Count értéknél van 2db elkülönített szektor, amiről még nem döntötte el a winyó, hogy rossz-e vagy sem.
[link] -
rudeee
senior tag
válasz
péter007 #1019 üzenetére
Szevasz!
Leginkább rezonencia-frekvenciára gondolok ami felerősíti önmagát. A gép valamely lemezalkatrésze erre ''reagál(hat)'' és a rezgést szétviszi a házban ami ilyen búgást okoz(hat).
Úgy kellene kiszűrni, hogy csapágy problémáról van-e szó, hogy a winyót menet közben a kezedben tartod, ezzel ellenőrizve a rezgését. Érdemes közben másolni is valamit, hagy dolgozzon a fej benne.
Ezen kívül egy SMART elemzést szívesen megnéznénk, hogy vannak-e esetleges lemezhibák.
Az elemzést Everestel vagy Hard Disc Sentinellel tudod leolvasni.
ui: Nálam is van a két vinyó miatt némi rezonancia ami olykor felerősödik és ''búg'' a gépház. Szerencsére nem zavaró. -
péter007
senior tag
Jó estét mindenkinek.
lehet volt már róla szó de most álmos vagyok 1000 hsz-t végigolvasni.
van egy 160gigás ide-s samsung vinyóm 8 mega kessel és az a gondom hogy búg és rezeg mint állat az egész gép rezeg tőle pedig vannak rejta nexus gumi bakok de ez valami eszméletlen
van alapzúgása ami idegesít mert jeenleg ez a leghangosabb alkatrész a gépben meg ha dolgozik akkor nem is kerregés zavar hanem amikor felpörög berezgeti az egész gépet mint állat
anyám 80 gigás 3 éves maxtorja nem csinál ilyet ez meg nincs fél éves se
vigyem vissza kicserélik az ilyet?
A segítséget előre is köszi
jó éjt péter007 -
Hequila
őstag
válasz
szandisas #1012 üzenetére
Reallocated Sectors Count: hibásnak vélt, szal sztem nem feltétlenül hibás, csak annak vélt, esetleg javítható, ez nem egyenlő a javíthatatlannal
Ez tudtommal nem így van! A reallocated sector count a tartalákterületre áthelyezett szektorokat jelöli. Ezekről már eldőlt, hogy javíthatatlanok.
Amiről Te beszélsz, az a current pending sector count. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Beszámítás! LENOVO Ideapad Gaming 3 Gamer notebook - R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB Win10
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest