Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANT
őstag
F2 500GB-os, F4 pedig 667GB-os tányérokból épült.
Egy gyenge szektorral meg nem kell foglalkozni. Majd az lesz a gáz, ha hibás szektoraid lesznek és napról napra nő a számuk (de ne legyenek)!
Ha zavar, nyomj egy defragot, nekem már az is tüntetett el gyenge szektort. Vagy egy formázás, feltéve, hogy tudod hová mozgatni az adataidat. -
ANT
őstag
Lehet, hogy van kereskedő, aki ilyen állapotban már cseréli a vinyót, de ez nem igaz mindegyikre. Én meg olyanról tudok konkrétan, aki csak abban az esetben cseréli a drive-ot, ha az általa lefuttatott gyári tesztprogi hibásnak találja. Szóval a Sentinelt sem veszi mindenki szentírásnak.
Szerk: acc200: akkor benéztem. Nem tudom, miért gondoltam IDE-nek a vinyót...
De mindegy, amire ki akartam lyukadni, az kizárható (ti. kábelhiba). -
ANT
őstag
Így van. Nagyobb (azaz kevesebb) tányér, nagyobb adatsűrűség, nagyobb sebesség. Bár ennek 5400 RPM-es adattároló vinyó esetében nincs nagy jelentősége.
Partíciókról: én adattárolót nem szoktam több partícióra bontani, csak rendszervinyót. Szvsz adatoknak elég a külön mappákba rendezés. -
ANT
őstag
HDSentinelben is van ilyen funkció, bár nem tudom, működik-e?
-
ANT
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #4164 üzenetére
Csak akkor kezdjél félni, ha folyamatosan nő a hibás szektorok száma.
-
ANT
őstag
Vagyok.
Nagy fájl (.mkv) másolásnál az írási sebesség max.92-94 MB/sec.
Melegedés mértéke (nálam) nem mérvadó, mert külső esatás házban van a vinyó, amit egy mellé állított 12-es venti legyez.letsos: tápcsatit igazíts meg. Én tegnap egy rendszer visszaállítás idejére lehúzgáltam a felesleges meghajtókat, majd utána vissza. Előtte az egyik Caviar Green vinyóm adott ki néha ilyesmi hangokat, utána viszont megszűnt a jelenség. HDsentinel szerint nálam is százzal megy a vinyó!
-
ANT
őstag
válasz
abridabri #3503 üzenetére
Nem esatán van a vinyó? Nekem akkor voltak ilyen berogyások a HD501LJ-n, amikor esata - XP kombót használtam régebben, és mellette be volt kapcsolva a másik esatás vinyóm is. Akkor nálam is ilyen grafikont rajzolt a HDTune, és még az egérkurzor is megfagyott.
Most ugyanezen a vinyón (még mindig esatán) Vista van, és nincs akadozás. Szerintem nálam az XP-nek az AHCI móddal volt valami nyűgje, de ez csak tipp. -
ANT
őstag
válasz
rollins #2116 üzenetére
Mint az előbb is írtam, no para! Lehet 35 vagy akár 40 fokos is a vinyód, az még elmegy. Amúgy az indulásnál mért 26 fok ugye nem hidegindításra vonatkozott? Mert ha igen, akkor nálad éppenséggel fölémér a szenzor (ha a 21 fokos szobahőmérséklet valós).
A chipre pedig csak tippelni tudok, talán motorvezérlő. -
ANT
őstag
válasz
rollins #2112 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy a Samsungok általában elég tisztességesen "alulmérnek". Nézd meg pl., hogy gép indulásakor mennyivel mutat kevesebbet a HDSentinel a vinyóra szobahőmérsékletnél. Nálam 5-6 fok az eltérés. Bár még így is messze vagy az ötven fokos kritikus értéktől.
-
ANT
őstag
válasz
JustMusicFm #1651 üzenetére
Két megoldás lehet:
1. jobbról a harmadik érintkezőpárra jumpert teszel (valszeg ez lesz a 1,5G mode). Nekem a HD501LJ-nél bevált, csak ezt nem írták rá a címkére. Ha mégsem
2. Szoftveresen kell lekorlátozni sata1-re. Innen le kell tölteni vmelyik fájlt, és a leírás szerint futtatni. (kicsomagol, bootfloppy-t, bootcd-t készít stb.)
Szerk: bár ez utóbbira nekem még nem volt szükségem. -
ANT
őstag
válasz
yakuza.tora #1322 üzenetére
Ugyi? A 7200 RPM-es vinyókat simán hűti 5V-on!
-
ANT
őstag
válasz
jacksonfive #1099 üzenetére
Sajna, ez (volt) a Sulinet átka! Az elfekvő készletből minden sz@rt belepakoltak a gépekbe, a júzereknek meg maradt a szívás!
Sztem is vidd vissza cseréltetni!
Szerk: gondolom, nem is lehet túl régi a konfig, mivel SATA vinyó van benne.
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
mastermarik #1081 üzenetére
Heló! A Samsung vinyókról csak jót tudok mondani, évek óta megy nálam három is, probléma nélkül!
-
ANT
őstag
válasz
pasquale #1049 üzenetére
SP1634N 29 fok, SP1203N 30 fok. Mindkettőt elölről legyezi egy befelé fújó Coolink X8 1500-as venti, plusz a 160-as (rendszer)vinyó alá be van szerelve egy ilyen szerkezet[link]. A harmadik Samum - SP2514N - egy USB-s alu rack-ben lakik,szintén venti hűti. Hőmérs. csak kézrátétellel tudom megállapítani, mer' ugye a SMART adatok USB-n nem mennek át. Amúgy saccra az sem melegebb 30 foknál.
-
ANT
őstag
válasz
mr_ricsi #966 üzenetére
És akkor ezek szerint te a kombódat kötötted Master-be, a dvd írót meg Slave-be?
(ha lehet hinni az adatlapodnak.) De tudod mit, részemről befejeztem ezt a témát, mert kezd a dolog üres szócséplésre hasonlítani. Hogy egy korábbi, neked írt hsz-ből is idézzek ebből a topikból: ''öreg, tőlem oda teszed ahova akarod''
-
ANT
őstag
Nekem 3 Samsung vinyóm van, az egyik épp ilyen. Ráadásul ő a rendszervinyóm, és nálam is ez melegszik leginkább. Raktam rá egy aktív hűtőt, azóta max. 29-30 fokon megy. Bár nekem azelőtt se melegedett fel annyira, hogy a gép újraindult volna.
Szerk: ilyen HDD hűtőt szereltem a vinyóra[link]
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
válasz
mr_ricsi #954 üzenetére
''miért lehet egyáltalán Slave-re jumperelni a DVDírókat,ha úgy nemigen működnek?''
Ki mondta, h nem működnek Slave-ben? Én ettől függetlenül Master-be raktam az enyémet, két év alatt nem is rontott egy lemezt se! Ha te mégis ennyire preferálod a Slave pozíciót, egészségedre! Egyébként az előző kérdésemre ''válaszként'' ez az üstökös-sztori elég gyengus volt!
[Szerkesztve] -
ANT
őstag
Lehet,h fog működni gond nélkül Slave-ként az író, lehet, h nem! De itt [link] van egy DVD író hibakeresési lista, ebben is az a javaslat,h direkt Master-ként legyen jumperelve a meghajtó. Más indokot nem tudok mondani az ügyben. Amúgy tippem szerint elsősorban a lemezrontás elkerülése miatt van szükség erre, nem a seb. csökkenés miatt. Vagy nem tudom.
-
ANT
őstag
Üdv! Van nekem egy 160 Gb PATA (8M) Samsung vinyóm, ami egy Vantec Vortex HDD Cooler keretben van. A hűtő ventijét két fix fordulatszámon lehet üzemeltetni. Én az alacsonyabb fordulaton hűtöm (kb.1800/min), és így a vinyó hőmérséklete a HDD hűtő kijelzője szerint 32-33 C. (Az érzékelő a felső fémborításra van ragasztva) Viszont az Everest ennél mindig 5-6 fokkal többet mutat. Melyik adatnak lehet hinni?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Revolut
- Politika
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- OLED monitor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Western Digital Elements 1TB HDD alig használt!
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest