Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ventetyas
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam, de nem találtam meg a megoldást, remélem valaki tud segíteni... Samsung SP2504C SATA II vinyó, ECS K7VTA3 alaplap, sem a BIOS sem az eszközkezelő nem látja. Viszont a RAID Utility igen, de nem enged semmit csinálni, csak passthrough vagy reserved módra állítani. Előtte minden működött, csak újratelepítettem a vindózt, azóta semmi. Nem emlkékszem hogy csináltam meg annó...
-
Jamie70
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom. Vettem ebayen egy egy külső 2,5"-os drive-ot, amiben Samsung HM160HI vinyó van. Elméletileg Plug&play. Rádugtam, felismerte, felinstallálta magát. Viszont sehol sem látszik, mint drive... Eszközkezelőben szerepel, mint lemezmeghajtó, de a köteteknél azt írja róla, hogy ismeretlen típus, nem inicializált, partíció stílusa nem használható... Tud valaki segíteni?
Ja a gép HP nc6000 XP Professional SP2-vel.Előre is köszi.
-
faggyasl
csendes tag
Sziasztok!
van egy rossz elektronikás, samsung 160 GB-s vinyom, sima ata133 as
Nincs valakinek hasonlo rossz, az elektroika kellene -
ABE
őstag
Időközben próbálkoztam tovább: a Windows telepítőnél a javítás opciót választottam, próbáltam a "fixboot" és "fixmbr" parancsokat, semmi változás, formázni nem tudtam. Próbáltam FAT32-re átkonvertálni, nem ment. BIOS tökéletesen felismeri a HDD-t, a Windows telepítő is látja, lehet particionálni, sőt, ha gyorsformázást választok, akkor el is indul a telepítés, csak az első újraindítás után megakad, amikor HDD-ről kellene bootolnia... USB-s házban szintén felismeri a winchestert a gép. Valami ötlet, hogy lehetne rábírni, hogy erről a vinyóról is tudjon indulni a gép? Vagy inkább vigyem vissza garanciában, ne szenvedjek vele feleslegesen? Buta Samsung...
-
ABE
őstag
Sziasztok!
Van egy 160gb-os SATA csatolós, 2,5"-os Samsung winyóm (3 hetes mindössze). A gond vele az, hogy valszeg az MBR megnyekkent. Hibajelenség: XP lefagyott, nem tudott újból elindulni, újrarakni nem tudom rá Winfost, mert hibaüzenettel leáll a telepítő (miután telepítő újraindul az adatok felmásolása után). Teljesen formázni nem tudom a winyót, csak gyorsformázni. A kérdésem az lenne, van-e valamilyen mód a helyreállításra? Floppy-m nincs, ellenben SP2-es Windows telepítő CD-m van, illetve egy USB-s külső ház a winchesternek. Valakinek ötlete? Előre is köszi!
-
bandita666
csendes tag
Sziasztok.
Egy korábbi hozzászólásomban (1282-es hsz) említettem,hogy 1 éves 80 gigás Samsung SP0812N tip. vinyómómon a S.M.A.R.T. a következő hibát találta:
03 Spin Up Time 25 1 1 32448 Várható meghibásodás: Közelgő adatvesztés jósolható
A HDDlife pro a merevlemez állapotát kritikusnak találta.
A mai napon kivettem a gépből a fent nevezett vinyóval közös kábelen lévő (slave) 30Gb-os Quantum winchestert és láss csodát! Azóta minden diagnosztikai progi kitűnőnek
látja már temetni készült Samsungomat.
Ennyit a S.M.A.R.T -ról meg a mindentudó diagnosztika progikról.
Úgyhogy nem kell rögtön a boltba szaladni ha valami okos progi hibásnak látja
vinyónkat, de egyébként nincs vele gond.
Az okot viszont nem tudom miért zavarta be a 2. vinyó a S.M.A.R.T.ot.
Valakinek van ötlete? -
lantlant
csendes tag
Hi
Vettem egy 400as Samsung vinyot, bekotottem de csak akkor latja a gep ha csak ez van bennt, pedig az osszes jumperelest kiprobaltam, illetve a biosban is probaltam matatni... HELP! -
Tejberizsa
csendes tag
Hali!
Megvételre vennék egy Samsung SP0411N (40Gb/7200/2MB/Pata) wincsit. Nekem elszállt az elektronika és a céges dolgaim ezen voltak, úgyhogy most a hajam tépem miatta. Persze nem archíváltam
A nyákon a vezérlő tipusa a következő: 88i6522-lG01
FH49531B.1
0509 A3P
Taiwan
Ha valaki rendelkezik ilyen wincsivel és eladná, küldjön egy PM-et please! -
Csapi007
veterán
Oké kösz, megnyugodtam.
-
Csapi007
veterán
Hello
Samsung 250GB-os SATA-s vinyóm most 42 fokos.
Ez sok? Mennyi a maximum érték?
[Szerkesztve] -
Neil_X
csendes tag
válasz
yakuza.tora #1378 üzenetére
ez igaz! pláne hogy igy harminc felett két éve tudom kb hogy a számítógép az mi meg hogy megy
amúgy marhajó ez a vinyó, halk, gyors szal király! Remélem hosszúéletű is lesz! hola Samsung!
-
Neil_X
csendes tag
válasz
yakuza.tora #1376 üzenetére
Megint okosodtam és megoldottam a dolgot, úgyhogy megy mint a kisangyal!
köszi a segitséget mindenkinek -
Neil_X
csendes tag
Hi!
Help me pls
Hozott nekem a szülinapi jézuska egy 500GB SATA Samsungot, és az a para hogy az XP alatt sehogyse tudom normalisan leformázni mert mindig 200GB-osnak akarja formázni. Lehet hogy én vagyok a szuperbéna, de hogy kell megcsinnálni hogy le tudjam formázni 500-ra?
köszi!
(ne utáljatok, még csöppet kezdő vagyok ilyen ''egyszerű'' témában is)
-
-
Bagira01
veterán
Az a nagy gondom hogy van egy 200GB-os sata vinyóm és van mellé két 80Gb-os pata és mikor azokat felnyomom akkor nem látja a rendszer az elsődleges sata vinyót amin az oprendszer van. Mi lehet a gond? Mindegyik samsung és a a lap msi k8t-neov.
-
modflow
veterán
Sziasztok!
A közeljövőben venni szeretnék egy winchestert. Én a következőre gondoltam:
Samsung SpinPoint T166 HD501LJ 500GB
Mi erről a véleményetek, esetleg van valakinek ilyene?
Számomra az lenne a fontos, hogy a HDD gyors legyen és halk, valamint ne melegedjen annyira. -
-
Thrawn
félisten
válasz
yakuza.tora #1361 üzenetére
Van ott egy venti előtte ha jól látom.
-
yakuza.tora
addikt
válasz
lazydog #1355 üzenetére
Na ugye...akkor ez a probléma is megoldódott.
Egyébként az a helyzet, hogy nem voltam és nem is vagyok Samsung fan, de hirtelen ötlettől vezérelve - mert jó ajánlat volt - vettem egy új 500-as Samut. Nos, nem akartam, hogy pont az első időszakban melegedjen túl és esetleg emiatt valami kehélye legyen, ezért egyből feldobtam rá egy 9 cm-es AC ventit. Nélküle még nem teszteltem, egyébként 24 órás folyamatos bekapcsolt állapot után is 27 fokot jelez a HDD Thermometer. (lehet, hogy 3-4 fokot alámér, de szerintem még az sem rossz...)
Csak a pontosság kedvéért a típusa:
Samsung 500GB (HD501LJ) 16 MB
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz
yakuza.tora #1354 üzenetére
Ventivel segítve egyik fajta vinyó sem melegszik.
-
exi84
csendes tag
Sziasztok, cseréltem több alkatrészt is a gépben, viszont a vinyó (200 gb sata samsung) megmaradt, az oprendszerrel együtt. A windows működik, viszont néha nagyon lassan tölti be a játékokat stb. Van amikor néhány másodperc, de van olyan is, h 1-2 percig is eltart uannak az alkalmazásnak a megnyitása! A régi konfiggal ilyen probléma nem volt, így gondoltam, h a windows szarakodik, ezért próbáltam is újra telepíteni, de amikor a partíció formázására kerül sor akkor a telepítő, nem engedi formázni a vinyót! Bad sectorom elvileg nincs. Szerintetek mi lehet ez?
-
csutkaa
senior tag
Hali!
winyót szeretnék venni és két márka között gondolkozok (Samsung,Seagate)
a mérete 500GB SATA2-es!
seagate winyóm volt, de samsung még nem! (megbizható,halk,nem melegszik) stb... -
péter007
senior tag
-
péter007
senior tag
-
péter007
senior tag
Hy!
Emberek kéne egy kis segítség. Van egy samsung hdd-m 160giga 8mega cache és ide-s.
Bekapcsoltam a gépet és nem indult el a cucc hanem kiirt valami windowsos szart hogy vmi ddl-t nem lehet megnyitni és rakjam újra az egészet.
Berakom az xp cd-t beállítonm hogy bootoljon cd-ről és kiirja ugyanazt.
Kivettem a gépból és beraktam anyám gépébe és winfos alól megformáztam hozátaszem hogy a három partíciót nem lehetett rendesen megnyitni csak formázni tudtam. Et megvolt visszaraktam a gépembe és azt írja ki hogy hiányzó NTLDR vagy vmi hasonló.
Vissza anyám gépébe és xp cd-ve formáztam, de a helyzet ugyanaz.
Sztem ebből gari lesz de ha tud nekem valaki segíteni akkor az megköszönném előre is -
Norbi14
senior tag
Az úgy ok ha egy IDE kábelen van a vincsi(200GB) és a DVDíró? Nem okoz(hat) lassulást? Vagy van valamilyen hátránya?
-
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A gépemben egy Samsung SP0822N 80GB PATA vinyó van. Előtte van egy venti, ami rá fújja a levegőt, így a hőmérséklete stabil 36 °C, terhelve 38 °C. Ezt az értéket mutatja a SpeedFan és az Everest is. Ezek az értékek teljesen korrektnek tűnnek, de az elektronikán a 2 nagyobb chip olyan forró, hogy alig állja a kezem.
Szerintetek érdemes lenne rápakolni két kisebb bordát, vagy fölösleges? -
DeFranco
nagyúr
Nekem is hasonló (samsung 160-as) vinyóm van, tényleg kicsit melegedős.
Egyáltalán nem vagyok profi a témában, de anno sokat kérdeztem nagyon okos emberektől. Pár adalék:
1: a hőmérséklet 40 fokig még elmegy, de csak akkor ha nem tartósan annyi. 30-38 teljesen OK.
2: az, hogy mit mutat, csalóka, mert gyakran téved a szenzor. ha tudod, mérd meg lézeres vagy milyen hőmérővel, ha nem, akkor körülbelül az is jó, ha bekapcsoláskor összehasonlítod a szoba hőmérsékletét a mért adattal, így látod, hogy mennyit mér fölé-alá.
3: egy venti nem venti, nyitott ház nem hűtés. ennél a hőfoknál, ha más nem melegszik, elég valami szutyok (de legalább csendes) ventit beszerezni, és azt úgy berakni, hogy cserélődjön a levegő. Értem ez alatt azt, hogy ha a jelenlegi venti fújja ki a hőt, akkor ez meg szívja be, mert így lesz ''huzat'', és ez a lényeg. Ha csak fúj, vagy csak szív (bár a táp ventije mindenképp fúj kifelé) akkor áll a levegő, és az nem jó. A házat ha lehet zárd be, ajánlott még a többi, nem használt nyílást is fedni, a nagyobb cúg miatt.
Ez persze csak sufnituning, biztos lehet jobbat, szebbet, de nekem 300 Ft befektetéssel lett így 10-12 fokkal hűvösebb a lemez, stabil 32 terhelten 36.
érdekes adalék, hogy nyitott háznál is annyi, mert a lemez előtt van a rack fedő lap helyén a venti, és letolja a meleg légpárnákat. Nyilván csukva hatékonyabb.
[Szerkesztve] -
Bunyec
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kéne. Van egy Samsung 250Gb-os SATA 2-es vinyóm. Már egy éve kb. Eddig tökéletesen működött, pár napja, néhány töltésnél(nem állandóan) kissé hangosabb hangot adott ki. Utána mikor a gép elindul, a BIOS-ba beléptető képernyő után nem indul a windows rögötn, hanem kiír egy üzenetet, mégpedig, kiírja a vinyóm nevét, utána S.M.A.R.T. utána, Status: BAD, és még valamit hogy replace, backup. és csak F1 lenyomásával tudok továbbmenni. AMúgy minden tökéletes csak ez az üzenet piszkál.
Mi lehet a gond? Köszi a helpet előre is. -
Funkhouse
csendes tag
Sziasztok! neketek milyen tapasztalataitok vannak a 300 és 320 ATA Samsungról (HD300LD és HD320LD) ?
-
Funkhouse
csendes tag
Szisztok! Samsung SP1614N 160-as PATA vinyóm van. 2 éves, eddig semmi gond nem volt. Mostanában van néhány fájl, amit sem megnyitni, sem másolni, sem törölni nem lehet. Scandisk nem segített. Megformáztam a partíciót, egy darabig jó volt, most megint kezdi. Tudnátok segíteni mi lehet a baj, illetve mi lehet a megoldás ? ELőre is thx. Üdv.
-
(Bundás)
addikt
Koma Samsung merevlemeze haldoklik. Két éve vette Sulinet program keretében, most alig lehet leformázni a fő partíciót (néha lehet, néha leáll sérült merevlemez problémával), de a Windows-t már képtelenség rápakolni. HDSentinel 2 badsector-t ír, 63%-os kondíciót.
Elvileg három év garis. Kérdésem, hogy hol érvényesíthetem ezt a garanciát, mert a bolt számláján az áll, hogy ők a telephelyen csak 12 hónapot vállalnak. Egyátalán van ilyesmire garancia? -
yakuza.tora
addikt
-
ANT
őstag
válasz
yakuza.tora #1322 üzenetére
Ugyi? A 7200 RPM-es vinyókat simán hűti 5V-on!
-
yakuza.tora
addikt
Hali!
Lenne egy kérdésem azokhoz, akik használnak ilyet: Samsung 500GB (HD501LJ)
Mik a tapasztalatok? Hang - sebesség - megbízhatóság hármasának tükrében...
Köszönöm a segítséget! -
Vamp
senior tag
válasz
greatchaos #1318 üzenetére
Okay, cserélni már nem akarom. Valszeg beszerzek egy kisebb hűtőt, aztán sülhet ahogy akar
Köszi a tanácsokat! -
Vamp
senior tag
válasz
greatchaos #1316 üzenetére
Összességében nincs gondom a vinyóval, az szúrt nagyon szemet, hogy egyrészt rezonál a ház tőle (ez végülis nem a drive hibája, mindössze idegesít
), emellett hangosan seekel (ez sem akkora wasistdas), végülis a fő gond hogy iszonyatosan meleg, megérintve indulás után szinte sütnek a chipek, később a motor fölötti rész is.
Remélem nem fog megfőni, elég csendes gépecskét szereltem össze integrált VGA-val, meg passzív alaplapi bordákkal. Egyetlen venti hűti az egészet, nyitott háznál.
Összehasonlításképp a 80-as maxtor vinyó 28 fokos terhelve (erre 36-t ír ki alapban, 40-et terhelve), és teljesen hangtalan, annak ellenére hogy 3 éves. Azért akartam visszavinni hirtelen, mert felidegesített, hogy külön rákérdeztem, halk a vinyó? hűvös? erre persze, tudom ajánlani. Első ránézésre nem tűnt egyiknek sem
Még mielőtt azt gondolnád hogy kultúrsznob vagyok és ultracsendes rendszert hajszolok, előrebocsátom, nem így van
Jah még annyi, hogy az SP2-es telepítő a partícionáló betöltésekor lekapcsolja a vinyókat, majd leáll a gép. Ez miért lehet? -
Vamp
senior tag
Igaz, nem írtam. HD160JJ típus. Hát így?
-
Vamp
senior tag
Annyit kérdeznék, hogy a 40 fokos működési (terhelt), a 35 fokos idle hőmérséklet mennyire normális egy 160 gigás samsung vinyónál? Szükségeltetik hűtőt beszereznem rá? Illetve visszaveszik-e még, ha 3 napon belül vettem, és kifogásolom a zaj- és hőmérsékletszintjét?
Azért jókat tudok kérdezni, nem? -
Antonio
senior tag
sziasztok,
egy rövid kérdés: kinek van közelebbi kapcsolata a 250-es SATA2-es Samsung SpinPoint P120 (Samsung sp2504c) el ... ilyet szeretnék venni
ph teszt szerint [link] a leggyorsabb leghalkabb csak valami irritálló motorhangról is beszélnek, ne arről kérdeznék ez álltalános vagy mit kell tudni róla, tapasztalat? fontos szempont a halk működés ill az alacsony hőmérséklet ...
sürgős köszi... -
lazydog
addikt
válasz
Tibi KNIGHT #1307 üzenetére
Speed Selection Jumper: [link]
-
Tibi KNIGHT
csendes tag
Üdv.
Ma vettem egy Samsung 500GB-os vinyót (hd501lj) a kérdésem az lenne hogy hogy lehet visszafogni? Mert a vinyó tudja a SATAII de az alaplapom csak a SATA-át. Kaptam hozzá egy kis lapot a szokásos dolgokkal, de nem írja hogy melyikbe kell a jampert dugni. Ez áll rajta sorba:
Az első helyen (bal oldalt) - Set as Master
Semmi japer - Slave
Harmadik (bal oldalról, jobbról a második) Select Cable
A kérdés hogy a 2.-ba (ballról, jobbról a 3.) helyezzem a jampert, vagy az utolsóba (jobb oldali) -
törölt tag
Sziasztok!
sp1203n-hez keresek épp elektronikát. Ha esetleg vkinek volna behalt ilyen vinyója, de az elektronika jó érdekelne.
Köszi! -
Dyno
veterán
Sziasztok!
a kérdésem h van egy samsung 160gb sata 2 vinyóm 32-34 fokos szokott lenni....de amikor nyomok egy rastartot akkor utána akár 48fokra is felugrik de álltalában 40körülire ez nagy baj de utána vissza szokott hűlni 32fokra vagy akár 30ra -
lazydog
addikt
Csak ezért nem kell BIOS-t frissítened, legfeljebb ha túl régen a raktárban porosodó korai gyártású lapot fognál ki.
A helyedben nem ragaszkodnék a Samsung-hoz. Nézz szét kicsit a fórumokon, és látni fogod, mennyi panasz van rájuk. Inkább WD, Hitachi, Seagate típusokra fenném a fogam. -
mg82
csendes tag
válasz
lazydog #1300 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Igazából először csak egy 400GB-os SATAII-es Samsung lesz a gépbe...
A jövőhónapban akarok bele venni még egy winchestert, egy kisebbet...
De most, hogy okosabb lettemlehet, hogy az is 400-as lesz... (kell az
)
Meg annak 16 MB-os a puffer mérete...
Ez azt jelenti. hogy BIOS-t kell frissítenem? Vagy nem lesz gond Window's telepítésénél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest