-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
Sziasztok! Tudnátok ajánlani 200-ig bezárólag olyan tvt ami tudja az airplayt és jónak vélitek? Köszi
-
hyppo!
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek van egy nem mai darab 40eh5300 tip tv-je.
Az HBO Go egyik napról a másikra nem müködött.
Lehetséges, hogy a tv-n lévő rendszert már nem tamogatja az alkalmazás?
Köszi -
Valaki, akinek van 65" Samsung QLED-je, lenne szíves lemérni a doboz méreteit?
Vagy fellelhető valahol ez az adat?
Fontos lenne tudnom, hogy befér-e a kocsiba amikor költöztetni fogom.
-
sisi24
tag
Üdv. Adott egy Samsung UE55MU6102K Tv. Monitorként használom, de nem 4k-ban hanem full hdban.
Az érdekelne hogy miért nem olyan szép a képe számítógépre kötve mint mondjuk egy Full HD Beltériegységen?"Számítógépre átkapcsolom az egész kép mintha meghalványulna, éllettelenülne." Pedig Tv beállításokat végig nyomkodtam, de semmi! Kiemelten használom. Tv csatornán a full hd-s filmek szépek.
-
Csabi1984
addikt
válasz
francz'70 #140744 üzenetére
Tényleg nem akartam szidni a Samsungot
Ma bent voltam a MM-be nézni a Tv-ket ér kérdezte a hapsi segíthet-e és lényegébe megkérdeztem egy két infót.
Valahogy azt mondta a Sony túlárazott termék akkor inkább LG-t javasol mert ugyan azt a kategóriát méretben olcsóbban elvihetem.Egy biztos nagyon nehéz lehet TV-t választani MM-be vagy Euronicsba vagy bárhol mert a környezet teljesen más és nem tudsz másra hagyatkozni mint az átlag felhasználó véleményére.
-
bisiz
tag
Q800T az a blooming atyavilág
[link]
De legalább 8k -
evitiguF
senior tag
válasz
Citroware #140737 üzenetére
Ez így van, ahogy írod, a Q82R most bestbuy.
DE!
A feketéje jóval elmarad a Q70R feketéjétől.
Ez a tükröződésmentes bevonat miatt van.Az állvány ahogy írod, olcsósított verzió, műanyag. Ki kell fogni.
Nekem ferde volt, több mint egy centi volt a két széle között. Jeleztem, cserélték, ugyanolyan ferde maradt.
Itteni ajánlásra fordultam Samsung szervízhez, onnan sikerült egy olyat kapni, ami szintén nem volt tökéletes, de már bőven nem a zavaró kategória.ellenben a Q85R talpán voltak kis matricák, amin a számok mutatták, hogy a gyárban ki lett mérve. Persze nem emiatt vesz az ember magasabb kategóriát, de ez is egy visszajelzés, hogy arra azért jobban odafigyelnek!
Ha most kell a TV, vedd neten, van 14 napod eldönteni, tetszik-e vagy sem. -
francz'70
senior tag
válasz
Csabi1984 #140715 üzenetére
"volt alkalmam megnézni LG-t és Sonyt mindkettő leverte."
Az Lg és a Sony ugyanaz a kategória volt mint a SamudNekem is van egy 50MU6102-es és 40H6500-as (szinte ugyanaz mint a H6400) is. Tény, hogy a H6500-nak szebbek a színei, (mélyebbek/teltebbek még a fekete is) de alapból egy kicsit sárgásabb, melegebb a képi hatás de ugye magasabb kategória is mint az MU6102, ami csak egy "belépő szint" viszont ahhoz képest nagyon jó képe van. Megfelelő tartalommal oda tud vágni a H6500-nak is rendesen.
Hátránya annyi, hogy nagyon gyenge a betekintési szög de ezen kívül szinte semmi, ár/érték bajnok.
Próbáld meg beállítani a fórumtársak tanácsaira (persze a H6400-ast engedd el) és neked is tetszeni fog.
Ha mégsem, akkor lépj egy kategóriával feljebbPl. otthon a nappaliban egy 65MU7002 teszi a dolgát, na itt már azért érződik a kategória különbség (...árban is)
Az Lg-ről meg csak annyit, hanem oled, akkor kuka.
A szürke az nem fekete, ha sötét szobában filmezel akkor felejtős, saját tapasztalat...soha többet.
-
válasz
evitiguF #140735 üzenetére
Q85R és Q90R már annyival magasabb áron van, hogy most nem szeretnék annyit kiadni, de ha mégis, akkor már inkább OLED-et vennék még egy kicsivel többért.
Szóval ez így most egy tök jó vételnek tűnik, Q70R árán egy Q82R.
Még arra azért kíváncsi lennék, hogy a Q82R vajon jobb-e a Q80T-nél, ami ugyan a Q70R utódja, de tesztek szerint bőven jobb annál.
Illetve hogy a Q82R-nek az állványa más a Q80R-hez képest, vajon az nem-e egy olcsósított műanyag változat ami gondot okozhat. -
evitiguF
senior tag
válasz
Citroware #140733 üzenetére
1. Igen, ezt jól látod, az egy köztes európai típus, így nem sok adat van róla a neten. Amit leírtál, csak megerősíteni tudom. Jobb, mint a Q70R, de a Q85R-től jóval elmarad.
2. Ha számít a fekete, akkor ahogy írtad, Q85R, vagy Q90R, ha QLEDben gondolkodsz. Egyéb esetben OLED.
3. Nem támogatja a 4K 120Hz-et. Ha ez kritérium, akkor a 2019es modellek ki is estek. (talán a Q90R támogatja, alatta tuti nem)
4. Pár hónap alatt nem tudom, mennyire mehetnek le az árak. Még benne van az is, hogy stagnálnak, esetleg feljebb mennek. Mostanában azért nem szárnyal a gazdaság...
Típusokra ha rákeresel itt fórumban, párszor már leírtam alaposan a véleményemet, nem pusztán neten fellelhető adatokra alapozva, hanem ténylegesen voltak nálam a készülékek, egymás mellett, még csak nem is emlékezetből kellett mondanom, hogy miben jobb, miben másabb, side-by-side tudtam tesztelni.
-
tazo31
csendes tag
Üdv! Valaki meg tudná mondani hogy ezen a tv UE43TU8502 lehet e külső HDD-re rögziteni adást? Köszi
-
Gondolkodom ezen az akciós QE65Q82R-en, de van pár ellenvetésem. Azért írom le, hátha megcáfoljátok.
- Írták páran, hogy ugyanaz, mint a Q80R, csak más keretben. Amit neten találtam, az alapján a Q82R-nek 6x direct full array zónája van, míg a Q80R-nek 8x, a Q70R-nek pedig 4x, szóval a kettő között van etéren és mégsem teljesen Q80R szint, viszont ezen kívül a Q80R minden előnyét tartalmazza.
- Másik ellenvetésem, hogy én a TV-t sötét szobában szeretném használni. Még nappal is besötétítek, így nincs szükségem azokra a nagyon élénk színekre, amiket ezek a Samsung QLEDek tudnak, talán bántaná is a szemem a túl nagy fény, és a sötét szobában a mély fekete előnyösebb lenne, ami ennek a TV-nek nem éppen erőssége - ebben jobb lenne egy Q85R, de annak olyan felárja van, hogy annyit nem szeretnék most költeni.
- Sajnos erről a típusról nagyon kevés info lelhető fel neten. Nem tudom, hogy ez a TV tartalmaz-e HDMI 2.1-es verziót, vagy csak 2.0-t. Ez azért fontos, mert hamarosan következő generációs játékkonzolt szeretnék venni, amik ki fogják használni a HDMI 2.1 szélessávját, 4K-ban, HDR-rel, 120Hz-en.
- Nem annyira sürgős most még TV-t vennem. Most ez jó ár, de hamarosan a 2020 modellek árát is szépen le fogják zavarni, beleértve a Q90T-t ami olcsóbban indult mint tavaly a Q80R és jobb nála, és az LG65CX-et ami szintén olcsóbban indul elődjénél ezért olcsóbban is fog kifutni... és igaz ez a Sony modellekre is. Ezeknek még magas az induló ár, de idővel olcsóbbak lesznek mint elődjeik, én pedig tudok várni pár hónapot.
Mindezek ellenére is tudom, hogy egyébként ez a Q82RAT egy remek TV ennyiért, ezért így is erősen fontolóban van a beszerzése, és örülnék, ha segítenétek a döntésemben, hogy most lecsapjak-e erre, vagy várjak.
-
Csabi1984
addikt
válasz
No.01 #140725 üzenetére
Nekem 50MU6102-es van! Azért arra kíváncsi vagyok, hogy egy Samsung TV esetén a 130-150.000 Ft-os TV ami 4K és ugyan azon képméretnél pl a QE sorozat.
Nem hiszem, hogy nincs különbség az UHD LED és OLED között.
Bocsánat úgy akartam megfogalmazni, hogy biztos jobb megjelenítést kapok ha magasabb árfekvésen gondolkodik az emberA másik amire vonatkozott, hogy az ismerősömhöz amikor mentem az LG alapon szebb képi megjelenítést adott ellenben a Samsungnál ahol neked kell finomhangolni ahhoz, hogy elfogadható képet kapj. Nem véletlenül régebben az RTings beállításokkal foglalkozott a fórum sok esetben
( de lehet tévedek )
-
tjnet
aktív tag
QE75Q85R 630000Ft ez elég jó ár nemde?
-
fauv
őstag
Ez nem semmi
[link] 65 q82 csak 386 ezer !!!!
-
No.01
addikt
válasz
Csabi1984 #140718 üzenetére
Mar ne is haragudj, de reszletek nelkul (konkret tipus szamok) eleg nagy suletlenseg amit irtal.
Foleg annak tukreben, h amit a forumtars irt az pont a kekes arnyalatra vonatkozott
Van aki kedveli a melegebb tonusokat es van aki meg epp ellenkezoleg a hidegebb szineket szereti, de ennek nincs tul sok koze a kepminoseghez. -
-
Worbi90
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy LE37A450C2 típusú Samsung TV-nk ami a mellékelt képen látható hibát produkálja az elmúlt napokban. Nekem úgy néz ki, mintha túlexponálná a képet vagy mintha néhány szín hiányozna belőle. Próbáltam a menüben állítani a képbeállításokat de nem történt változás.
Szerintetek ezt lehet javítani valahogy vagy ez már túl régi és csoda hogy ennyit kibírt probléma nélkül?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Celtis
veterán
Akkor nálad lehet akár a forrás hibája is.
Nekem KS7000-el volt gondom. Az sajnos típushibás és a következő évjárat is az volt. Óramű pontossággal 15 percenként akadt meg. De úgy tudom a korábbi meg a legújabb szériákban sincs már ilyen probléma.
Tehát érdemes utánajárni a hiba okának, hátha nem a TV-t kell hibáztatni. -
Yerix
tag
Sziasztok!
TV vásárlásban szeretném kikérni a véleményeteket.
Sötét és világos szobában lenne használva. NAS-ról HDMI-n, vagy ethernetről 4K HDR filmeket, hbogot és netfilxet néznék. TV előfizetésem nincs és játékra sem fogom használni.50 vagy 55-ös méretben gondolkodom. A TV vásárlásra szánt keret 150e-200e.
Tanácsokat és tippeket előre is köszönöm,
Yerix -
Csabi1984
addikt
-
Csabi1984
addikt
Sajnos előbb vagy utóbb elpártolok a Samsung márkától legalább is a TV-től mert volt alkalmam megnézni LG-t és Sonyt mindkettő leverte.
Kiegészíteném, hogy nekem egy 50MU6102-es Tv-m van és ez alapján mondok véleményt.
Amikor odaülök anyum Tv készüléke elé (ami az előzőleg enyém volt 40 H6400) teljesen más a képi megjelenítése.
Azt veszem észre, hogy a Samsung ebben az árszegmensben legalább is nem csinál jó kép felskálázást.
Keresztapám haverjának LG-je van semmit nem kellett állítani és letisztult képet mutatott. Persze az se tökéletes mert ott a csatornaváltás kicsit lassan reagál.Barátnőm faterjának egy Sony 49" Tv-je van mindig mondogatta,hogy a Samsung nem TV elmehet a francba a "kékes fehér" árnyalatával. Volt alkalmam megnézni a Sony Tv-jét a sima Digitális adásból is előhozta az emberi arc "hibáit", borostát míg a Samu csak próbál megközelíteni.
Persze 4K videókkal nincs baj amit a youtubon nézek az elfogadható. Nem azt várom el a TV-től, hogy ultrabrutál képet kreáljon egy sz--r anyagból de legalább a képi megjelenítéssel ne kelljen egyénileg cseszekedni -
-
j.j
lelkes újonc
üdv olyan problémam lenne hogy van egy 43ue7022 es tv és sport közvetitéseknél azt vettem észre hogy néha szaggat a kép ha pl focimeccseknél totál kamerát mutat ki és be kapcsoltam a motion plustminden képpen csinálja akarmit allitok a motion plusson is van erre megoldás vagy ilyen szar a mozgás megjelnitése ennek a tv nek? ha igen az nagyon elkeseritő lenne
-
gduck
addikt
válasz
blakey #140698 üzenetére
És itt érdemes elgondolkozni, miért szólja le itt mindenki a 150.000-es Samukat... Nekünk pl. van KU6000 és tökéletes feketéje van, stb. És semmi zavaró képjelenséget nem veszek észre rajta. Mondhatni tökéletes.
Tudom,tudom, ha mellé raknék egy jobbat akkor látnám a difit
-
kzs
tag
Sziasztok, remélem tudtok segiteni.
Van egy NU7402-es tv-nk. Ez bizonyos, jopár app használata esetén szaggat, ill le is áll a lejátszás, konkrétan: Netflix, több iptv app (ittott tv, smart iptv). Más appok esetén (pl HBO go, youtube) teljesen jól működik.
Mi lehet a gond ill a megoldás?Full reset segitene? Azt hogyan lehet megcsinálni? ("Beállitások ujrainditása" nem igazan allit vissza mindent)
Elöre is köszönjük
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Samsung MU6102-es TVm van
Van valakinek egyéni javaslat kép beállításokra?
Sajnos nekem az Rtings nem a legjobb mert elég sötét lesz tőle.
Egyéni javaslatokat szívesen olvasnék privátba
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Építő/felújító topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest