Hirdetés
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- iPad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mia-ú
csendes tag
válasz
gduck #158635 üzenetére
Mindenképpen tv-vel, eü okok miatt is és egyéb okok miatt. Az a baj, hogy hiába kérdezgetek mindenféle oldalon, nem válaszolnak, vagy csak tippelgetnek, vagy nem tudják a választ. A boltokban egyszerűen alig van nálunk ilyen méretű tv a kínálatban. Régebbi Samsungom van, de az még csak hd ready, az más fájlokat nem akar lejátszani -és a képe sem túl jó. Nincs rajta egyéb, plusz, mint a Netflix, youtube stb... Mindenképpen újabbat szeretnék, de a kiírásokból nem tudom eldönteni sem a betűnagyságot, sem a fájl formátumokat stb.. Nehéz így. A páromé se régi tv, elég nagy a felbontása, hogy lehet, hogy az olvassa? [link] Még az idős édesapja vette 2-3 éve, de meghalt szegény, így a páromé lett a tv. Gond nélkül jejátszoot usb-ről avit. Csak ez a tv nagy az én szobámba és ő is néz avikat is.
-
válasz
gduck #158167 üzenetére
Melyik cég tesz több választható távirányító profilt a cuccaiba ? Én még sosem láttam ilyet.
Egyébként fogd fel úgy, hogy ez nem más, mint a nagy cégek egymás iránti figyelmessége. Úgy gondolkoznak, hogy ha vettél tőlem egy TV-t, akkor már nem tudsz mellette használni egy tőlem vett monitort, vedd meg a monitort egy másik cégtől
-
Batib
őstag
-
falabu88
aktív tag
válasz
gduck #157589 üzenetére
Tv-nél mondjuk ez pont nem így ajánlott, mivel erősebb a wifije mint a lan-ja (100Mb/s). Bár tény, hogy streaminghez elég kábelen is. Nálam is van egy olyan hiba wifivel, hogy valamiért bekapcs után csak percekkel látja a tp-link 5ghz-es wifijét (érdekes módon az összes többi wifit egyből látja, csak ezt az egyet nem..), ezért nálam is kábelen van.
-
stilo18
addikt
válasz
gduck #153398 üzenetére
Hozzám ha feljönnek a haverok ps-ezni, mindig jön a kérdés, hogy na milyen a miniled?
Aztán mondom hát baszki, gyere nézd meg az oleddel...Elindítottam a Mátrixot pl, néztünk YouTube videókat is (a fentebb linkelt LG demót is), aztán....az a fajta hangulat, hogy az egyik osztálykülönbség a másikhoz képest, még egyszer sem volt...
Hümmögés van, szájhúzkodás, hogy fene tudja...viszont....a "kurvajóképük van" mellett ez szokott még elhangzani - :"baszkimilyenfényes"....
(Az egyik egy C9, a másik a QN95a) -
válasz
gduck #153398 üzenetére
Igen sajnos sok mindenben jobb a régi mint az új (nemcsak tévében) ez van sajnos mindennél tisztelet a kivételnek! Én elhiszem amit írsz amúgy, csak vicceltem 👍 Én is 1 hónapja váltottam Oledre nem véletlenül, habár ott is vannak anomáliák, olyan, hogy tökéletes még nem létezik, mindegyik tévénél ott a panel lottó, én hála istennek egy tökéletes példányt fogtam ki
-
-
wallace 234
őstag
válasz
gduck #150156 üzenetére
Írtam azt is! Processzor jól végzi a dolgát! Fekete az fekete, nem szürke. Színek is rendben vannak. Ha tetszik és ilyenbe gondolkodsz, akkor vágj bele. Ha Ads panelal szerelt tvvel, is elképesztő akkor egy Va panelos verzió, még brutálisabb lehet. Szóval aki vett QN90 et vagy Qn95 nem nagyon adott még hangot, hogy csalódott lenne.
-
wallace 234
őstag
válasz
gduck #150151 üzenetére
Jó kis marketing cikk! Valamennyi pozitív hozadéka van a dolognak, csak ne lenne ez a panel mizéria! Processzor is elég jól végzi a dolgát!
Vhiktor #150152
Így sokkal könnyebb cikket írni, nem kell sokat agyalni! Sajnos kevés az igazi teszt, nem nagyon mernek bele menni a dologba! Tisztelet a kivételnek! -
kissdani
senior tag
-
Callisto
őstag
válasz
gduck #149836 üzenetére
A fő gond egyébként az, hogy akik felkeresnek, akik megnézik a hibabejelentéseket azok teljesen laikusok. Nem értenek hozzá. Betanított emberek és bár náluk akad meg a reklamáció, de ez nem az Ő hibájuk. Szabályok vannak.
Én pl. nagyon csúnya levelet írtam nekik (amit rühellek) amikor már 2. sablon válasz jött vissza.
Ha eljut technikusig, szervízig a hibabejelentés stb. akkor szinte mindenki úgy érzi, hogy két külön céggel beszél. -
wallace 234
őstag
válasz
gduck #148093 üzenetére
Azért mert a Ku6000 res 55 collos verzióját egy darabig, nagyon jó VA panelal adták, de utána pocsék panelal adták. Én ki fogtam, és a csere panel is hulladék volt! Nincs bajom a belépő kategóriával. Mert tök mindegy, hogy belépő vagy felső a Samsung simán meg teszi ezt, hogy hulladékot tesz bele. Így aki ki fogja boldog aki nem az így járt.
-
Joc24
tag
válasz
gduck #141718 üzenetére
Google fordító: 😬
Nos, annak ellenére, hogy képes felismerni sok HDR formátumot (HDR10, HLG és HDR10 +), az 55TU8502 eredménye meglepően alacsony (a Crystal UHD zászlóshajó sorozat esetében), főleg mivel még rosszabb az 55TU7102-nél. Ez azt jelenti, hogy a 4K HDR filmek jeleneteinek nem lesz olyan fényereje, mint ahogy azt alkotóik megjósolták (túl sötétek lesznek). Láthatja, hogy néz ki a gyakorlatban az 55TU7102 teszt. Úgy tűnik, hogy a QLED 2020-ban fényesebb HDR-t kell keresni. Mindazonáltal ugyanazok a jelenetek, de SDR forrásokból létrehozva, sokkal jobban fognak kinézni. Az 55TU8502 itt szinte azonos módon viselkedik, mint a korábban tesztelt 55TU7102, tehát utalok a fotótesztjére. Elismerem, hogy meglehetősen meglepő, hogy a legmagasabb sorozatú Crystal UHD TV-k modelljének fényereje HDR módban két szemmel alacsonyabb, mint a sorozat modellje, de ezek a tények - a mérő nem hazudik.Forrás:
https://geex.x-kom.pl/recenzje/samsung-55tu8502-test-i-recenzja-telewizora-crystal-uhd/ -
fauv
őstag
válasz
gduck #141728 üzenetére
Ami a lényeg. A HDR jó megjelenítéséhez olyan TV kell, ami rendelkezik ehhez megfelelő fényerővel . Q70--747 cd / m² TU8000---- 271 cd / m². Azaz ráfogják a TV-re , hogy HDR képes, de mivel gyenge fényerővel rendelkezik, így gyakorlatban nem látsz belőle semmit.
PL. a Q90R ami már profi ebben 1287 cd/m² fényerővel rendelkezik, ott már nagyon szépen képes ezt megjeleníteni.
Rtings alapján a jó érték 650cd/m² kezdődik.
-
gduck
addikt
válasz
gduck #139062 üzenetére
Na nagy nehezen csak sikerült! Már megint az Internet kapcsolat szivatott meg
Hiába meg le a teszt, hogy van kapcsolat, valamiért mégse működik (teljes áramtalanítás után csinál ilyet a TV). Bemegyek az IP beállításokba, átállítom az ellenkezőjére (ha automatikus akkor kézi, ha kézi akkor automatikus) és egyből megy a NET. Fene se érti ezt
Így már SmartHUB alapállapot után vissza tudtam telepíteni az alkalmazást. Bár továbbra sem értem, hogy hogyan tűnt el magától
-
PuMbA
titán
válasz
gduck #137646 üzenetére
Samsungnak is van sara benne, de az is biztos, hogy minél nagyobb az LCD panel, annál egyenetlenebb lesz a háttérvilágítás és a felhősség is ezzel együtt a technológiából adódóan. Ha a Samsung ezeket a TV-ket nem engedné boltba, akkor 1,5x vagy 2x annyiba kerülnének a TV-k. Régen, amikor a 46 col volt a brutál nagy TV, a 40 col volt a legelterjedtebb és 32 col a kisebb még ez nem volt akkora probléma, de a mostani 65 col a normál méretnél igen.
-
PuMbA
titán
válasz
gduck #136375 üzenetére
Minél nagyobb a képátló, annál valószínűbb, hogy ez a hiba előjön
Ez az LCD technológiából adódik. Régen azért nem voltak ilyenek, mert egy 40 colos TV óriásinak számított és nem is lehetett kapni 65 colost. Ezért nem szoktunk alsó kategóriás óriás méretű TV-ket ajánlani ebben a topikban már ~3 éve, mert nincs olyan szigorú minőség ellenőrzés, tehát az ilyen TV-ket is átengedik a végső tesztelésen. Érdemesebb ilyenkor egy 55 colos, de jobb minőségű TV-t venni, mint egy 65 colost, de alsó kategóriást.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gduck #134725 üzenetére
Ezért írtam már többször is, hogy szerintem csak Kokokka fórumtársnak van rajtam kívül Q6 FAM típusú tévéje még, amibe meg ráadásául olyan panel került, vagy sikerült még rakniuk, aminek a feketéje olyan korom, mint sok oled-nek és olyan brutális képminőséggel / színekkel rendelkezik, hogy max a Q9 tudná "elverni" megszorongatni ugyanannál tartalomnál, de csak este, sötét helyszínnél a direct led-je miatt.
Ezt a típust még durván összerakták, talán ennyire nem is akarták, vagy mittomén, hogy sikerült ez nekik...
Ebben még benne volt minden, a DTS-t sem spórolták (már) ki. -
Partizan182
senior tag
válasz
gduck #134722 üzenetére
Haver szüleinek ugyanilyen van, azon kívül, hogy nagy dög sok jót nem lehet elmondani róla sajnos.
Egyenként ki tudom venni hol vannak a ledek az alján, oszloponként más és más a fényerő. A fekete max kékes derengés, betekintési szög mint olyan nincs. Szal nagy a szórás. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gduck #134722 üzenetére
Mert a 2018-as(ban) tévéknél, onnan is, kb a nyártól kezdtek "ezek" valami oltári gagyi minőség csökkentésbe.
Mondjuk a szuper az elég erős kifejezés már erre a tévére, főleg ekkora méretben. Nyilván ez vélemény rögtön változna "átlagosan megfelelőre", ha mellé raknának ekkora méretben egy Q9-cet pl De, mint írtam 2017-ig nagyon is frankó paneleket tudtak még belerakni a tévékbe, legyen az akár alsó kategória.
És éppen ez volna a normális manapság, hogy egy belépőszintnek sem szabadna felhősnek lennie 1 kicseszett milliméteren sem.
---------Itt eszem hozzá, hogy megvettem 420 ezerért a NOTE + 512GB mobiljukat és elképesztő, hogy micsoda gagyi minőség érzet fog el, mikor a kezembe fogom. A második nap csere volt már nálam, mert besült a ceruza, az pedig csak egy dolog miatt lehet, mert hőre változott az anyag, vagyis gagyi minőség az is.
Ettől függetlenül más több bajom is van vele, de az biztos, hogy a világ egyik legszebb forrájú készüléke, viszont még van két napom a 14-ből és nagyon úgy vagyok vele, hogy ennyi pénzért vissza fogom külden ia ...csába. -
-
törölt tag
válasz
gduck #133751 üzenetére
Nem a Samuval van a baj (oké, dts tényleg lehetne benne), hanem azzal ,hogy az emberek tizenéves kodekkel tömörített filmeket akarnak egy mai eszközön lejátaszni.
A divx-et és barátait el kellene már engedni. Ha meg valami nagyon fontos családi videó ebben van , akkor át kell kódolni és kész.
Normálisan elkészített MKV-t meg 100% hogy le kell játszania. -
Fr3eWar
őstag
válasz
gduck #132535 üzenetére
Itt a lol azon volt, hogy ami az apple store ban 10K-ért van, egy kiégett magyar kisker 33-ért adja, pedig kb mindig olcsóbb random boltban az a cucc amit apple store-ban is kapni.
De ha ilyen boldog lettél a coffe-tól, akkor még nem találkoztál Nordost kábelekkel, HDMI 890ezer az 1 méteres, kicsivel több mint 5 millió forint a 15méteres. Hangfal kábelt is kapsz tőlük 3millió / 1,5méter kiszerelésben.
(#132537) noxon
Írd meg milyen lett. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gduck #129357 üzenetére
Mobilt használom erre a célra. FLUD applikációval 5ghz-en, 20-25MB/s jön, ha épp úgy alakul, hogy kell valami. Félredobom, aztán lényegében onnan már küldhetem is ki a tv-re 4K HDR-ben, ha olyan a tartalom.. Ebből a szempontból már a NAS-t is egy felesleges áramforrásnak tartom, de még egyszer leírom, nem érdekel az áramszámla. Nem ez a lényege...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
gduck #128121 üzenetére
Ezek az új tévék már egyre jobban le vannak butítva. Holott pont fordítva kellene lennie, de még egy áramforrás persze muszáj, ha teljesen ki akarom élvezni a tartalmakat. És most nem az áram a lényeg, azt letojom, hanem a plusz kütyü, plusz táv, plusz tárhely dugdosni, ami idő.
-
válasz
gduck #124268 üzenetére
Általában biztosítás ez mind... 99%-a az ezeknek az ajánlatoknak.
Régen volt a Samsungnál vásárolt extra, az volt talán igazi garancia... de az összes többi amit az MM, Euronics, Edigital, LG ad... az mind biztosítás és biztosítás jellegű kiegészítés további évekre.
Nyilván jobb, mint a semmi, de nem is garancia... kell önerő, meg a hibák jellege típusa se mindegy, tehát vannak komoly feltételei is. -
mentoloshypo
senior tag
válasz
gduck #124021 üzenetére
Én csak szimplán kikapcsoltam a HDCP-t, úgy játszottam kb fél órát és nem ment el a kép. Utána visszakapcsoltam és úgy se volt gond. De ez nem azt jelenti, hogy elmúlt a jelenség, hétvégén se volt egyszer se erre hétfőn 5 perc után el is sötétedett pár mp-re a kép.
Egyébként a HDCP kikapcsolása ha jól tudom a HDR-t is kikapcsolja. Figyelmeztet is a rendszer, hogy a kikapcsolása egyes funkciók elvesztését eredményezi, persze azt részletezni hogy pontosan mik ezek a funkciók már meghaladta a japánok képességeit. -
kokokka
addikt
válasz
gduck #123928 üzenetére
Ez nem erről szól. Vannak körülmények, ahol egyszerűen nem látni bizonyos hibákat/hiányossásogat! A bolti körülmény pont ilyen. Ki is használják rendesen az üzletek : csak otthon fogod látni,l hogy nem is azt vetted amit mutattak, amit szerettél volna. Ez ilyen, kár ezen vitázni!
-
gduck
addikt
-
AliasB
senior tag
válasz
gduck #123821 üzenetére
Akkor ezt fantasztikus módon sikerült nekik túl bonyolítaniuk. És vajon ha veszek egy külső merevlemezt azt mi alapján válasszam, hogy tetszen neki? És ne kelljen többször cseréltetnem mert ugye nem díjaznák a boltba ha ötször cseréltetném ki velük vagy amíg jó nem lesz.
-
mycso
veterán
válasz
gduck #123743 üzenetére
Tegnap előtt vettem egy ilyet.
Amúgy vicces az emag, hét elején betolta 188k-ért akcióba, de készlet 0, nem rendelhető.
Aztán tegnap előtt hajnalban volt pár óra, amikor volt belőle, na akkor lecsaptam rá. Aztán látom vissza is tolták az árát.
Figyelgetni kell.Úgy gondolom 188-ért jó vétel volt.
-
-
direwolf
őstag
válasz
gduck #123677 üzenetére
Az van, hogy a tv-k szoftvere a legritkább esetben tudja a 2x2 (fhd->4k) pixel mappinget. Sajnos, mert az interpolált köztes képpontok miatt nem lesz olyan tűéles mint a natív felbontáson. Ha tudná azt amit mondasz, az lenne az ideális.
De amúgy ez elég komplex téma, mert az lcd technológia alapvetően inkább statikus tartalmak megjelenítésére jó, így a felskálázás különböző postprocess effektekkel nem mindig roszz. A luma grain pl. igen hasznos tud lenni megfelelően adagolva. Lesz egy kis "zsezsgése" a mozgóképnek. Kicsit "plazmásítja". De ezt is csak ésszel kéne, és hát elég ritkán találják el a mértéket sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Hobby rádiós topik
- Futás, futópályák
- Trollok komolyan
- Gumi és felni topik
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPad topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest