Hirdetés
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- TCL LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
hardverlog
aktív tag
válasz
Dareiosss #138196 üzenetére
EU KS8000/USA KS9000-et lekörözi a Q70? Szerintem ezt azért gondold át (lásd Rting, alsó hangon egál a meccs, pedig 3 évvel öregebb modell, utóbbi mondjuk a Q70 szégyene....de legalább a Q70 pariban a KS-el, nem úgy mint a korábbi Q7
)....és mennyi is a a 65Q70? Extra akcióban 320, most 390 normális helyről...tehát még egyszer, 390 ezer Ft! Te meg 120at adnál a másikért
Hagyjuk is!
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #138194 üzenetére
https://gfycat.com/tidyoldfashionedbarnacle
Sikerult megorokitenem. Ötlet?
-
Gino20
őstag
mpo, zsocy: Erre voltam kiváncsi
Köszönet az infóért
Hát igen, sanjos 350 körül van, de sikerült vennem/rendelnem egyet 250-ért, ami tudom még mindig nem kevés, de az igért tudáshoz képest (sok teszt és soundbaros topikban dicsérik) már lehet nem is olyan sok. KiderülPuding próbája az evés szóval ha csalódás, beszer áron gond nélkül tovább adom.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
hardverlog #138193 üzenetére
Jó nagy h... vagy ha te egy ilyen tvért ennyit fizetnél. ÉN MAX az utobbiért 120 at adnék, mivel nincs gari. Ha lenne még rajta 2 év garid, akkor 200 talán. Szted ki az a hülye hogy megveszi drágábban gari nélkül. 2 hét múlva megmakkan aztán a hajára kenheti.
Boltból garival tudsz venni 65Q70 et, nem rég 320 ezer volt és lekörözi a KS9000 ret........ -
BusinessGuy
őstag
Van esetleg valakinek arra valami ötlete mitől lehet hogy win10 alatt 1080ti-al Samu Q70R-en nem tudom 4:4:4-re állítani a színt nvidia beállításokban (4:2:0-n áll), nem tudom átváltani korlátozottról, illetve ha a tévén a HDMI-t amire dugva van át akarom állítani UHD Color-ra akkor full zöldre vált a kép?
Köszi! -
Vismajor01
addikt
Sziasztok
Vettem egy Samsung ue65nu7022 tv-t
Netflixen nezek sorozatokat, es van h fatyolos lesz a kep egy pillanatra majd ujra normális lesz. Szoval kifeherednek a szinek egy kicsit, fehéres-fako a fekete aztan hietrlen megint jo. Ha visszatekerem a musort h pl felvegyem akkor nem csinalja ujra.
Mi okozhatja ezt?
-
hardverlog
aktív tag
Látom rossz helyen kérdeztem meg az árakat, itt fogalma sincs embereknek a realitásokról.
Amúgy tiltani kellene a butaságok beírását is...nem gondoltam, hogy képesek ennyire alálőni emberek a realitasnak..Valamilyen rejtélyes okból ugyanis a piac nem ismeri de legalább ia nem követi a ti árazásotokat, mert figyelem a hirdetéseket hónapok óta es 65 colban nemhigy felső, de még középkategóriát se látok 200 alatt...felsőkategóriában, főleg ha csak pár éves modell, akkor meg 300-450 között voltak fent (Jófogás, Avx,Prohardver).
Na mindegy...lehet azok a hülyék, akik ennyiért megvesznek egy 65F8000, 65H8000 vagy 65 KS8000 tv-t. -
Zigi
senior tag
válasz
hardverlog #138190 üzenetére
"megírnátok, hogy ki mennyit adna ki ezen készülékekért "
Megírta mennyit adna te meg kiakadsz. Minek kérdezed? Ha meg eladás volt a cél, hirdetni tilos! Ha beáraztatni, arra is van külön topik. Ráadásul 2018-as hirdetéseket linkelgetsz, ami akkor 350 volt használtan, most 150 kb. tök mindegy milyen katagória. -
hardverlog
aktív tag
válasz
FollowTheORI #138189 üzenetére
Most te viccelsz de komolyan????
Ne hari, de ezt a marhaságot honnan álmodtad meg?
65KS8000 tv-t dobozos, makulátlan állapotban 120-150 ezer ft-ért ...hozzál 100at, mind megveszem...ekkor marhaságot beírni, nem is értem....ez igaz garis, de "csak" fél milla
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=30&t=125102&p=2316115&hilit=KS8000#p2316115ez nem garis, "csak" 350 ezer Ft
https://hardverapro.hu/apro/samsung_ue65ks8000_suhd_hdr1000_uhd_4k_quantumdot/hsz_1-50.html120-150 ezer Ft-ért Jófogáson 55-60 colos D és ES szériés tv-ket is látok, nem 65 colos KS csúcsmodellt, jesus...
-
válasz
hardverlog #138187 üzenetére
Első 80-100ezer... második 120-150ezer max.
-
Jany69
csendes tag
Sziasztok. Kis segítséget kérnék bluetooth beállításához, hogy hogyan tudok kapcsolatot teremteni a samu 49ru8002 és samu hw k450 hangprojektor között?
-
hardverlog
aktív tag
Sziasztok!
megírnátok, hogy ki mennyit adna ki ezen készülékekért dobozos, makulátlan állapotban, de garancia nélkül kb. 3,5 éves korú tv-k esetében?
Samsung UE55KS8000 (Usa KS9000)
Samsung UE65KS8000 (Usa KS9000)Köszönöm!
-
zsocy
őstag
válasz
Gino20 #138183 üzenetére
A lejátszódon (akár az a Blink GT-King is, annál nem is kell jobb) futó Kodi kiadja a jelet a hdmi kimenetén. Ezt bedugod a közel fél millás hangprojektor (atyaég) bemenetébe, és az abban lévő erősítő oldja meg az összes többit, DTS-X és Atmos egyaránt. A kép meg szépen továbbmegy a hangprojiból a TV-be.
Az hogy a TV lejátszója nem tud DTS-t dekódolni az most nem érdekes mert nem azt használod.
Szóval elvileg minden működni fog, de azért csodát ne várj ettől a technológiától. -
Gino20
őstag
Köszi. Médialejátszónál egy másik topikot találtam, ahol nem volt összefoglaló, így legalább már tudom, hogy mi az a CoreELEC, igaz a netflix-re itt sincs utalás.
Házimozis topik nem jutott volna eszembe, délután elolvasom. Mondjuk ha marad kérdés nem tudom mennyi értelme van oda írnom, hogy nem fogja tudni, semmi értelme, vegyél házimozit, ....de ha erre sor kerül remélem szakmai lesz.
Amúgy nem igazán értem. A Q90r [link] esetén is van front és felfelé sugárzó hangszóró, sőt még a hátsó hangfalakban is van, így a gyártó szerint 7.1.4 csatornás csak front részen nálam nem 0 és 220 cm-en helyezkedik el a hangszóró (helyi adottságok miatt) hanem ~60 és 180cm-en mivel a soundbar 120cm hosszú.
Ezek alapján azt feltételezném, hogy ha így árulja a gyártó, akkor az nem csak egy hangszórókkal agyonpakolt rúd és össze vissza jönnek ki belőle a hangok hanem van benne egy ehhez alkalmas erősítő is szóval a megfelelő tartalom esetén a megfelelő hangszórók fognak felerősödni (persze az más kérdés, hogy pl a helikopter sosem fog úgy a fejemre potyogni, mint egy a fejem fölé szerelt hangszóró esetén).
A kérdésemet valójában arra tömöríteném, hogy ha a TV nem tudja, akkor elég-e olyan médiabox ami DTS és Dolby 7.1-et támogat és a többit, vagyis az X-et és atmost megoldja a hangtechnika vagy erre dedikáltan kell pl nvidia shield TV PRO box, ahol hangsúlyozva van az X és az Atmos? délután házimozi topikból hátha kiderül. -
mpo
veterán
válasz
Szilágyi84 #138181 üzenetére
A Digi kábelnél is előfordul kockásodás.
.
-
mpo
veterán
válasz
Gino20 #138176 üzenetére
Összefoglalóval illik kezdeni mindkét topikot.
Itt a hangformátumok is részletezve vannak.
[link]
Melyik médialejátszó felelne meg neked?
[link]
A Dolby Atmosnál és a DTS:X-nél magassági (plafonon vagy a frontok tetején) hangsugárzók vannak. A kiépítés 5.1.2 legalább, ahol a 2 a magassági darabszáma, ehhez 7.1 vagy 7.2-es erősítő kell.
Ezt a hangprojektor soha nem fogja tudni. -
OliMac
csendes tag
A spec szerint: direct full array 6x vs. 8x. Vagy erre mondod, hogy marketing?
-
Dareiosss
senior tag
válasz
BusinessGuy #138177 üzenetére
Q85 fém talp + one connect box. Ennyi. A többi csak marketing.
-
BusinessGuy
őstag
Sziasztok!
Bocs ha már volt de egyszerűen nem találok értelmes infót..
Mi a fene a különbség a Samsunq QE65Q85R és a QE65Q82R között hogy közel 100.000 forint difi van köztük...??? -
Gino20
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Minden bizonnyal nem a megfelelő topicban érdeklődők, de samsung hiányosság révén lehet már más is végig zongorázta ezt.
Szóval adott egy Q70 TV, ami ugye NEM támogatja a DTS-tés ~2 héten belül adott lesz egy samsung hw-q90r hangprojektor (tudom-tudom külön komponensekből álló házimozit kell vásárolni, de jelenleg ezt nem tudom megoldani és az eddig olvasott tesztek és talán leendő tapasztalatok alapján nem is biztos, hogy meg akrom oldani, vagyis a kábeleken nem átlépkedve hornyokat marni, javítani, festeni), ami ugye támogatja a dolby atmos-t és a DTS-Xet is.
A kérdés az, hogy az eszközökben rejlő tudást, hogy tudom kinyerni?
Elképzelhető, hogy kompetencia hiányában abszolút marhaság vagy nem pontos a kérdés, feltevés, de hátha...
Az megvan, hogy kell egy alkalmas médiabox, de ez további kérdéseket vet fel. Mai napig az sem volt világos, hogy pl médiabox-on netflix csak ,,dedikált" eszközökön lesz 4K képes, vagyis Xiamoi Mi box, Amazon Fire TV Cube, és jóval drágább Shield TV Pro-n (meg lehet van még egyéb is), de pl sima android boxra telepített netflix esetén a tartalmak kb SD minőségűek lesznek.
Valójában az sem világos, hogy mi a különbség pontosan DTS és DTS-X között. Az X elvileg hangmérnökök által dedikált objektum alapú térhangzás amit elvileg 2.1 rendszerből is előcsalnak (nyilván ez kamu és nem helytálló, de ha jól informáltam magam akkor ez az X varázslás lényege) szóval a további kérdés az ha elengedem a médiaboxon levő Netflix 4K-t, hogy a samu TV mellé elegendő pl egy Beelink GT-King Pro médialejátszó [link] ami tudja a DTS, Dolby Audio 7.1 támogatást és a többit vagyis X-et és Dolby Atmos-t a hangprojektor már ,,megoldja" és eljutnak a megfelelő hangok a megfelelő hangszórókba vagy ahhoz még komolyabb médiabox [link] kell és ez által hallható lesz a különbség?
-
daniel2121
őstag
Ismét megkérdezem tudja valaki hogy a 8-as sorozatú tv-ék max. milyen kapacitású merevlemezt ismernek fel?
-
Kriszbmx
tag
Sziasztok. Van valami modja ,hogy a q90 egyszerre szoljon tv hangszoron es az optikai kimeneten? Pl ha lenne mellette 2 hangfal akkor mint "center" jo legyen a tv.
-
mpo
veterán
válasz
Szilágyi84 #138168 üzenetére
A hibajelenséget nem írtad le.
Ha kockásodik a kép, az nem a tévé hibája.
Az UPC topikban is kérdezd meg. -
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok van egy 2 éves 4K tv ami mostanában kezdett képhibás lenni néha 1-2 másodpercre de csak a kábeltévés csatornák más nem pl Ps4 játszás közben soha. Kihúztam a tv-t és a routert is újraindítva de így is csinálgatja néha. Szerintetek a tv hibája vagy a UPC szolgáltató? Nincs másik tv amin megtudnám nézni de azért az furcsa hogy a PS4 vagy pendrive film oké gond nélkül a csatorna meg szórakázik. Köszönöm
-
satel
tag
Ok, nem minden pattern-t (ezért is a mosolyjel), de a fekete és fehér szinteket, a színt és az árnyalatot ill az élességet meg a túlpásztázást a minták és az útmutatók alapján megcsináltam. A valódi, természetes színekhez ezek nem jók, ehhez lesz jó amit ajánlottál, a természetfilmek.
-
Celtis
veterán
válasz
máyköl #138158 üzenetére
Ez érdekes.
A következő vízválasztó tesztet javaslom. A forrás legyen a kábel. Nézd az adást és közben vedd fel a TV-vel. Jegyezd meg, hogy hol volt akadozás (focimeccs esetén ott az óra a képernyőn)
Játszd vissza a felvételt és nézd meg, hogy ugyanott akadozik-e.
Ha akadozik, de más időpontoknál, akkor TV hiba.
Ha ugyanott akadozik, akkor nagy valószínűséggel a forrás volt rossz.Esetleg tehetnél fel videót a jelenségről.
-
Rolvik
csendes tag
válasz
tupacamaru #138161 üzenetére
Igen, elinditottam a projektoron es a tvn is. (Bizok benne hogy jol csinaltam🙂)
-
Rolvik
csendes tag
Sziasztok
Tegnapi nap megerkezett a 65ru8002 tvm ami tokeletesen mukodik teljesen elegedett vagyok a dontessel.
Amit sajnos nem tdutam beallitani az a Samsung hangprojektort nem tudom bluetooothal rakotni a tvre. Valamiert nem latja. Esetleg van tippetek hogy mi lehet a problema?Tvre feltettem a legujabb szoftvert.
Koszi
Viktor -
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN #138141 üzenetére
Akkor nem tudtok jelenleg kapható ilyen készülékről?
Létezik Samunak most olyan készüléke, aminél a judder elfogadható szinten van és a fényerőállítás nem pwm-es?
55 collban VA panelben gondolkozok -
OliMac
csendes tag
Közben megrendeltem én is a Q82-t az Euronics-nál (318e), mától a MM-ban 315e az ÁFA-mentes akcióban.
-
PuMbA
titán
válasz
WhiteWalker #138151 üzenetére
Ja, működött másnak is, de már írtak ide a topikba, hogy 1 hónapja kb. nem megy
Ez nem egy asztali böngésző, hogy csak úgy lefrissíted. Ritkán jön frissítés és 1 év múlva már nem is lesz hozzá. Teljesen másra való, mint egy asztali böngésző. Egy nagyon korlátozott cucc ez a TV-n.
-
satel
tag
ezt a lemezt már megcsináltam (
), de itt ugye csak szines kockák vannak, ami szerintem szép zöld meg piros, de ha megnézek egy filmet vagy egy híradót, ott látom, hogy nem teljesen olyan, mint amilyennek szerintem kellene lennie. Ez a Planet Earth jó ötlet, köszönöm
ezt kipróbálom
-
PuMbA
titán
válasz
WhiteWalker #138148 üzenetére
Sehogy, böngészőből nincs videó nézés TV-n
Erre valók az alkalmazások.
-
WhiteWalker
nagyúr
Van egy smart Samsung tv-je egy ismerősnek és akart rajta a böngészőbe ( Samsung tízen browser) RTL Most-t nézni és azt az üzenetet kapta , hogy a szoftver elavult frissítse!
Ezt hogy.lehet megtenni? -
satel
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem javasolni valami rövid filmet, filmeket, amivel a tévé színeit be tudom állítani, finomhangolni rtings.com után?
UE65RU7102KXXH (UE65RU7179UXZG)
köszönöm
-
bobby45
tag
Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni:
Adott egy Q90R connect box, hogy célszerűbb csatlakoztatni van egy Telekomos IP tv beltéri, egy ps4, és egy yamaha házimozierősítő.
az erősítőt ugye csak optikaival összekötöm mert hdmi nincs az oké.
a beltérit vagy a ps4-et csatlakoztassam az "ARC"-Hdmi-hez? illetve akkor ami megmarad azt a HDMI1-hez vagy melyikre célszerűbb? -
flash-
veterán
válasz
gcs9058 #138131 üzenetére
pont 16:53-nál látom azt hogy a samsungnál sokkal nagyobb a dinamika, több a színátmenet, a sonynál homogénebb világosabb egyszínűbb a kép...
tehát valahol ez a különbség?
samsung dinamikája jobb,sony-n több a részlet?
Kalibráció:na ez érdekes.akkor ez a post kalibráció mit takar? itthon kalibráltatom azután hozza azt az eredményt?és kb mennyibe kerül egy olyan szintü kalibrálás?
És akkor azok a beállitások amiket az rtings megad azoktó nem legy ua. mintha megcisnáltatnám a kalibrálást? -
pedro7
tag
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok,
mi újság a samsung felé mostanság?
LG-met gondoltam lecserélni, de még fontolgatom. Régóta szemezgetek a VA panellel, de mégeddig elkerültük egymást.
Létezik Samunak most olyan készüléke, aminél a judder elfogadható szinten van és a fényerőállítás nem pwm-es?
55 collban gondolkozok. -
tothjani81
senior tag
válasz
tupacamaru #138139 üzenetére
Én a boxra gyanakszom. Minden tartalmon ami azon keresztül megy látható a jelenség. A youtub ugye alkalmazásként megy így nincs köze a boxhoz. Ez a fehér kép is youtubos. Az a baj a samu szervízben olyanokkal beszélsz akiknek gőzük sincs az egészről. Az egész tv t nem szivesen küldöm szervízbe, ha csak a boxa a gatya.
-
tupacamaru
veterán
válasz
tothjani81 #138138 üzenetére
Ki kellene szűrnöd hogy mi a hibás. Ugyanazt a filmet le kellene játszanod a TV belső lejátszójával, hogy akkor látszik e ez a jelenség.....Bár azt írod hogy YT-on nem veszed észre, én hajlok arra hogy nem a TV-vel lesz a gond.
-
okibots
aktív tag
válasz
OliMac #138132 üzenetére
Szia,
Én a Q82-őt választottam, a talp kialakítás nem izgatott annyira, és az anyagbeli különbség sem ,csak a színe. Néztem az QE55Q70-et és az említett modellt. Fényerő egyből feltűnt, hogy más, de azon kívül hirtelen semmi egyéb. Megkérdeztem az értékesítő srácot, hogy melyikből van raktáron, mondta, hogy mindegyikből. Majd visszanéztem rájuk, mert egymás mellett voltak kiállítva, és akkor döbbentem rá, hogy betekintési szöget meg sem néztem, mert abban a Q82 agyba főbe veri a Q70-et. Rákérdeztem a srácnál, hogy ugyan az a beállítás e a két tv-n, ugyan az volt. Ez után egyből mondtam is neki, hogy hozzon egy Q82-őt.
40 000 FT különbség volt a két verziószámú tv között, simán megéri a drágább ha valaki megengedheti magának.
Alap árnál a mediában a Q82 399 a Q80 419-nek volt hirdetve, akcióban mind a két verzió 319 volt szombaton.
-
tupacamaru
veterán
válasz
tothjani81 #138135 üzenetére
Teljes fehér háttérrel tudsz képe betenni esetleg?
-
tothjani81
senior tag
Üdv. Valakinek ötlet mi lehet a gond a tv vel? A tesztképen nem látszódig ami a tv menüjében van. Hdmi t cseréltem kb 4 felét próbsltam mind az 5 portban.
Modell
QE55Q7FAM SamsungHa yutobot indítok ott se veszem eszt észre. Ugye ennek a tv nek nincs a hátán csatlakozó hanem egy külön box van amiben a hdmi optikai és usb csatik vannak. Ha hdd rőr idítok filmet ott is látszódik sötét jelenetnél.
Lehet a boxa a hibás. Valaki találkozott hasonló jelenswggel?
Amúgy 2 és fél éves a tv
A csíkok a filmben voltak az nem hiba csak alila folt
-
fjanni
tag
Miért jó az ABC sorrend, szerintem semmi értelme.
Nem jobb az ha a gyakran nézett csatornák egymás mellett vannak ill. egy csoportban a sport műsorok, filmek, zenei csatornák stb. Ennek több értelmét látom és ezt is meg lehet csinálni. A kedvenceket kell kézzel mozgatni egymás mellé/után. Macerás, de csak egyszer kell megcsinálni. -
junior19
senior tag
Írd már le akkor, hogy milyen kalibrálást végeznek rajta. S miért hülyeség, amit írok.
De egyébként meg teljesen mindegy, mit mérnek rajta. Azt feltételezzük már egy ilyen oldalról, hogy azonos méréseket végeznek minden készüléken.
A Samsung a gyári beállításaival 8 körüli pontot kap, talán egy picit alatta. A Sony majdnem 9 pontot. Kalibrálás után kapják a mozira a 8.6 körüli értéket.
Én csak erre szerettem volna felhívni a figyelmet. -
OliMac
csendes tag
Megnéztem élőben a Q80-at és a Q82-t is. A talpuk kicsit más, hasonló design, de az előbbi fém, prémiumabb az érzet, az utóbbinál műanyag és néhány cm-rel jobban előrenyúlik.
Sajnos úgy látom, hogy a Q80-at nem nagyon lehet kapni, pláne nem jó áron. MM-ban volt mindkettő, azonos akciós árban (320e), de Q80-ból csak a kiállítási darab.
A Q70-nél nagyobb betekintési szög miatt választanám inkább valamelyiket a kettőből.. -
mtibusz
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Csatorna lista átvitelével szenvedek egy újabb és egy régebbi készülék között.
Az újabb készülék egy UE55NU7102-es, ez ZIP-be menti a csatorna listát.
A régebbi készülék egy UE48H6200-as, ez pedig SCM-be.A ZIP fájlban lévő csatorna listát szeretném a régebbi TV-re valahogy feltornászni ami már SCM fájlt szeretne.
A ChanSort_2020-02-11 nevő programmal azt mondanám, hogy egész jól haladok, de valami nem kerek. Ezzel tök jól sikerül a csatorna listát rendezni, menteni, és a módosított ZIP, vagy SCM vissza töltve az eredeti készülékre szépen müködik is ahogy kell.
Viszont, ha a csinálok a ZIP-ből egy reference listát, elmentem.
Majd megnyitom szerkesztésre az SCM-es régebbi verziót és ide beimportálom az elözőleg a ZIP-ből készült reference listát, akkor minden tök jól müködik. látszólag....Mentés után a régebbi TV-n megjelennek a csatornák.
Mondhatám azt is, hogy sikerült átkonvertálni a ZIP tartalmát SCM-re, egy apró ksi bibit leszámítva, hogy néhány csatorna hiányzik.Pl. Ez a ZIP-es verzió, itt még van Spíler TV.
Ez a ZIP-ből készült reference lista. Még itt is meg van a Spíler TV.Itt beimportálodik, ahogy kell ....
És itt pedig nincs Spíler TV ???
Ezezn felül , még van pár csatorna ami eltünik,
A többi viszont jól müködik mentés után a régebbi TV-n is.
Van valakinek ötlete, hogy mi a bánat miatt lehet ez.?
Vagy mit bénázok el?
Van esetleg más megoldás a ZIP --> SCM-re való átalakításában?Köszi a segítséget előre is.
-
daniel2121
őstag
válasz
daniel2121 #138116 üzenetére
Tudja valaki hogy a Samu NU8002 kezel 2tb-nál nagyobb külső vinyót?
-
junior19
senior tag
válasz
flash- #138117 üzenetére
Azzal a pontszámokkal ugye tisztában vagy, hogy azok kalibrált állapotra vonatkoznak.
Ha nem lesz kalibrálva, akkor a Sony alapesetben sokkal jobb képet produkál. Ez is ott van az Rtings oldalán.
Nagy hiba, hogy sokan csak a cikk elején lévő pontszámokat veszik figyelembe, de később ott van a gyári értékekkel mért állapot, s a kalibrált is. A pontszámok pedig a kalibráltat állapotra utalnak. -
sfknasty
aktív tag
válasz
OliMac #138115 üzenetére
A q82 csak a sötét fém keretben más.Technikailag ugyanazt tudja,mint a q80.És ha jól tudom,bár ebben nem vagyok biztos,annyiban más,mint a q70,hogy a q90 tompító zónáit kapta meg ezáltal jobb a betekintési szöge és pontosabb a fekete szín.A q70-ben 48 pontos led világítás található,míg a q80-ban 50 pontos ezáltal nagyobb a fényerő is.
Én 55q70r-t használok,tökéletesen megvagyok vele elégedve. -
jozso928
újonc
Szerviz témában mehet kérdés?
Anyósomnál van a levetett 46UE6510-es tévénk, ma szólt hogy nézzem meg mi van vele, bekapcsolom, power led kettőt villan, nagyon halványan kék háttér megjelenik majd 10 mp és kikapcsol. Utána újra bekapcsol és kezdi elölről. Gugli azt mondja hogy a két villanás a power leden az power supply gond lehet, érdemes ezzel kezdeni valamit vagy kuka és vegyek másik tévét? -
flash-
veterán
válasz
Fr3eWar #138088 üzenetére
köszi valami ilyesmi infó kellett, ezzel így nem voltam képbe
különben azért nézem a q70-et mert az rtings-en a filmekhez ajánlott tv-k nél ez volt a legjobb ami a oledek után jön.
[link]
Nem tudom ennek mennyire lehet így hinni?
ahogy nézem még a sony x900 a másik best buy viszont pár tized ponttal elmarad a filmezési rangsorban,(azt bár nem tudom ez mennyire meghatározó különbség illetve más szempont alapján pedig viszont nem jobb e a sony ami viszont érezhetőbb különbség -
daniel2121
őstag
Sziasztok
Egy ismerődömnek Samsung UE55NU8002-es tv-je van. Szeretne egy háttér tárat hozzá csatlakoztatni amin filmket tárolná és a tv lejátszóján lejátszani. Aránylag egyszerű megoldás érdekelné mert nem egy info guru. 4tb-os kellene neki szerintem.
Milyen megoldás jöhet szóba? -
OliMac
csendes tag
Igen, ott, de az Euronicsben még olcsóbb is.Az említett teszteket is olvastam, csak azt a bizonyosságot keresem, hogy technikailag a Q80=Q82.
-
mpo
veterán
A #138092-ben írt problémát megoldottam.
A kedvenceket állítanám össze ABC sorrendben, ahogy eddig is.
A rossz módszer:
Ha
csatornalista,
típus:tv,
rendezés:név,
kedvencek, akkor számsorrendbe viszi át.
A jó módszer:
Csatornalista,
típus:összes, nem szabad szűkíteni!,
rendezés:név,
kedvencek, akkor név szerinti sorrendbe viszi át.
Itt már lehet szűkíteni tv-re is, de nem muszáj. -
csosz77
csendes tag
Sziasztok,
Tablet-et szeretnek osszekotni egy UE32F5300AWXZH tipusu Samsung TV-vel (kb. 5-6 eves keszulek) kabellel. Egy ilyet neztem ki '4World Adapter MHL micro USB Male -> HDMI Female + micro USB Female fekete'. Ez mukodhet?
-
OliMac
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom, a Q80R és a Q82R pontosan ugyanaz a TV, csak a talpuk más. Meg tudja ezt valaki erősíteni?
Az utóbbi jobb árban van és bár a Q70-et néztem ki, így a Q82 is képbe került.
Feltételezem, hogy semmilyen paraméterében nem lehet gyengébb, mint a Q70. -
Tomix24
addikt
Srácok, Freesynces NU/RU Qled 120Hz-es tévéknél Nvidia Gforce videókártyával is ki lehet csikarni a freesyncet?
Vagy csak AMD kártyákkal lehet megoldani?
2060super a kártya -
Fr3eWar
őstag
válasz
GuineaPigMan #138103 üzenetére
Home gomb, balra elmész a beállításokra, ott adás és azon belül besorolási műsorzár vagy valami ilyesmi neve van, azt kikapcsolod. Esetleg alatta a csatornazárat is ha az is van.
-
GuineaPigMan
tag
Sziasztok!
Csak egy egyszerű, de számomra annál bonyolúltabb kérdésre keresném a választ, hogy adott egy 49Q60R TV, és ha korhatáros film megy a TV csatornán, megjelenik a gyerekzár. Ezt hogyan lehetne levenni, hogy ne kelljen mindig beirogatni a jelszót? Egyszerűen nem tudom megtalálni.
Választ előre is köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz
bobby45 #138099 üzenetére
Az, hogy nem azokat a színeket látod, mint ami a filmben, videóban ténylegesen van
Film módban látsz hasonlót, ahogy a filmet megcsinálták, a többi módban a TV által felturbózott képet látod, azaz élénkíti a színeket, tovább élesíti a képet stb. Ha elmész egy moziba, akkor gondolj arra, hogy ott mennyire színes a kép. Na ugye, hogy mennyire más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Commandos: Origins teszt
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Formula-1
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- További aktív témák...
- 103 - Lenovo Legion 7 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- iKing.Hu - Apple Macbook Air 13 M1 - 2020 - Használt, megkímélt
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest