Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen processzort vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
stilo18 #161519 üzenetére
Az lesz, hogy a távmunkás - akinek persze fogalma sincs a problémádról - belép távolról, mindent rendben talál és felajánl egy "mély" reszetet. Aztán isten áldjon... Kezdheted újra. Sajnos ezeket a köröket le kell futni az ügyfélszolgálattal.
De ne legyen igazam.Ezért kell inkább a szervizt hívni egyből: Nincs kép. Akkor jönni fognak.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
RandomName #161135 üzenetére
Nem fogja tudni.
-
Celtis
veterán
válasz
RandomName #161129 üzenetére
A PC-kben nincs a CEC implementálva, de létezik USB-s CEC adapter. Ezt főleg HTPChez szokták használni, Kodival. Ha a PC-n Kodit használsz, akkor működhet a dolog. (Ha PM-ben megkeresel tudok jobb áron ilyet)
Viszont talán jobb lenne a pc-n egy média szervert futtatni (pl. plex) és a tv-n a hozzá tarozó appal lejátszani a tartalmat. -
Celtis
veterán
válasz
stigma #161094 üzenetére
Azért én futnék vele egy kört, mert a diffúzor réteg bizony hőkárosodást szenvedett. Tulajdonképpen mondhatjuk rá, hogy beégett, csak nem pont úgy. Egyáltalán a feltételkben definiálták a beégés fogalmát? Szerintem ez csak egy reklámkampány volt anno, de most rájuk lehet húzni a vizes lepedőt.
Amúgy ez csak egy műanyag lemez, de tudtommal nem könnyű ilyet beszerezni.
Azt sem nehéz belátni, hogy egy radiátornak ilyesmi pontszerű öregedéshez nem sok köze lehet. -
Celtis
veterán
válasz
Project: A #160976 üzenetére
Javíttasd meg. Örülj neki, hogy nem a garancia lejárta után történt ez.
-
-
Celtis
veterán
válasz
alaves #160841 üzenetére
Urban legend. Az üzemóra többet számít, az meg nem kor, hanem használat függő.
Sokkal inkább funkcionálisan avul el a készülék, ami miatt cserélni fogja a fogyasztó.Ha a 2015-ös samsung tv-ket nézzük, az akkori csúcs JS9500 a maga pár zónájával, elavult tizen rendszerével, ma már a futottak még kategória. Akinek akkor igénye volt a csúcs kategóriára, az ma biztos nem érné be vele.
Ha a 2014-es HU9000-et az még HDR-t sem tudott meg local dimminget se, csak görbe volt.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
STC Speed #160780 üzenetére
Biztos jó, de én Stell Sho párti vagyok.
Bárhogy is választasz, arra figyelj, hogy minél kisebb legyen a távolság a faltól és könnyű legyen kiakasztani.
Nekem ilyen van. Rugós beakasztású, ilyen műanyag pántok húzásával lehet oldani. Ilyenkor a tv billenthető és van rajta két kis kihajtható láb, ami így eltarja a faltól és hozzá lehet férni a csatlakozókhoz alulról. Ha megnézed a tv VESA méreteit,lehet,biztos hogy a 2020-as is elegendő, sőt.Közben megnéztem, a Hama és a Stell is 2,3cm távolságot ad a faltól. A Stell nekem annyiból szimpatikusabb, hogy magasabban van a falra rögzített rész, lóg rajta a tv és nem kiforgatja a súly, mint a Hama esetén.
-
-
Celtis
veterán
Butaság. Az (e)ARC kimenet soha nem fog működni egy erősítő bemenetére kötve. Egyrész azért mert ehhez egy vezérlő protokol is kellene (ezért nem is jelenik meg a tv menüjében az ARC kimenet), másrészt az ARC hang fizikailag más vezetékeken és HDMI pineken megy, mint a normál hang.
HDMI-ARC extractort érdemes használni. Az átlakít optikaira és/vagy analóg RCA-ra.
-
Celtis
veterán
válasz
saalty #160559 üzenetére
Gondolom egy idő után újrapróbálkozik a beltéri. De akárhogy is, meggyőződésem, hogy ezt a tv-n nem fogod megoldani. Egyrészt mert szerintem a beltéri okozza, másrészt a tv-n nem sok mindent tudsz csinálni, ellenben a beltéri egy linuxos doboz végtelen lehetőséggel.
update: hacsak nem alavesnek van igaza és egy pofonegyszerű restart is segít.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Pixibaby #160484 üzenetére
Ezek egymástól független dolgok.
Röviden:
nem QLED - QLED: A háttérvilágítás színspektruma. A színtartományt vagy színhelyességet növeli.
Edge LED - direct LED - Full array LED - Mini LED. A háttérvilágítás megoldása. A tv fényerejét és kontrasztját határozza meg.
IPS-VA-MVA: a panel technológia. A (M)VA jobb feketét, az IPS jobb betekintési szöget ad.
IPS local dimming nélkül elég gyenge kontraszttal bír, a fekete szürke lesz. -
Celtis
veterán
válasz
ρσгτσ #160382 üzenetére
Pár napja számolt be valaki egy másik fórumon az otthoni samsung tv garanciális kijelző cseréről. Nálam is otthon a konyhaasztalon "javították", de az régebben volt. A TCL is itthon cserélt alaplapot.
Sokkal egyszerűbb, olcsóbb mint ki/beszállítani és a sérülés veszélye is kisebb.
-
Celtis
veterán
válasz
fery02 #160373 üzenetére
Az ugreen cuccok általában jók. Szerintem egy próbát megér.
Ilyenem nincs, viszont van pár olcsó noname BT audio receiverem amit évekkel ezelőtt rendeltem az aliexpressről. Azok is kifogástalanul működnek. Jó a hangminőség, nem is zajosak. Ugyan tv-vel sohan nem próbáltam őket, csak telefonnal.
-
Celtis
veterán
válasz
plaszy #160316 üzenetére
Felejtsd el az optikát. A házimozid tud HDMI-ARC-ot. Csak egy HDMI kábel kell a házimozi HDMI-OUT és a TV ARC jelölésű HDMI portja között. Engedélyezni kell a CEC funkciót mindkét készüléken (Samsung: anynet, LG: simplink) valamint a tv-n a házimozit kell audio kimenetek választani.
Onnantól minden automatikusan működik. -
Celtis
veterán
válasz
Mustadjoci #160218 üzenetére
Nem csatlakoztattál bármilyen más HDMI-s eszközt?
-
Celtis
veterán
válasz
dwelablack #160180 üzenetére
Sajnos a gyártók folyamatosan butítják le a CEC-et. A régebbi Sony tv-men sok CEC paraméter volt beállítható, illetve az még a számgombokat is elküldte CEC-en. A mostani LG már nem tud ilyet.
Másfelől érdemes megnézni a Coreelec(kodi) CEC beállítási lehetőségeket. Szóval lehetne ezt másként is csinálni.Eljátszottam a gondolattal, hogy kéne építeni egy kis CEC gateway kütyüt, amit a tv és az erősítő közé kell bekötni és konfigurálható, hogy mit csináljon, milyen parancsot milyen iránbya szűrjön meg esetleg egyéb okosságokat végezzen. Sok embernek van hasonló panasza.
-
Celtis
veterán
válasz
dwelablack #160174 üzenetére
Régebben (más gyártóknál) a HDMI-CEC (samsungnál Anynet+) lehetőség volt az engedélyezés/tiltáson kívül a CEC-en történő bekapcsolást külön is beállítani. Ahogy nézem most a Samsung beállításokban ilyen nincs. Esetéleg az erősítő CEC menüjében találsz ilyet, és azt csinálja amit szeretnél elérni.
Persze a CEC-et lehetne teljesen tiltani, de akkor meg nem lesz eARC, értelmét veszti az egész.
Update: Megnéztem az AVR-ed manualját, és az is csak CEC enable/disable-t tud.
-
Celtis
veterán
válasz
Steady74 #160130 üzenetére
eszközlista menüben ott van a TV
Így még érdekesebb. Ez nem segít esetleg? (tv átnevezése)
-
Celtis
veterán
válasz
Kicsirics77 #160122 üzenetére
A tv nem lát samba megosztást. A nas-odon fut média szerver is.
-
Celtis
veterán
válasz
Steady74 #160091 üzenetére
Azt gondolom, hogy ha ez egy hirtelen, egyik napról a másikra bekövetkező kép romlás, akkor az meghibásodásnak tekintendő, így a készülék meghibásodására vonatkozó garanciának vagy biztosításnak vonatkoznia kell rá.
Esetleg tehetnél be egy képet, mert nekem gyanús ez a hirtelen kialakuló felhősödés. A kép alapján esetleg kiderült, hogy más a probléma oka. -
Celtis
veterán
válasz
Remekelek28 #159961 üzenetére
Miért ne fordulhatna elő? Most is előfordult. De a leírásodból nem derül ki egyértelműen, hogy panelhiba lenne.
-
Celtis
veterán
válasz
Remekelek28 #159959 üzenetére
Igen, igen.
-
Celtis
veterán
válasz
Blackhole13 #159916 üzenetére
-
Celtis
veterán
válasz
Scooter86101 #159893 üzenetére
Fájlmegosztást nem tudnak ezek a tv-t. Valamilyen DLNA média szervert kell futtatni a gépeden mint az említett serviio. Esetleg plexet a gépen és a hozzávaló plex appot a tv-n. Ez utóbbi a streamingszolgáltatókéhoz hasonló felületen fogaj mutatni a gépen lévő filmeket (borító, stb)
-
Celtis
veterán
válasz
g2gti #159687 üzenetére
Nem fog leesni.
Ahhoz a tv alját előre kéne húzni és a tv-t megemelni mindkét oldalon. Véletlenül ilyen nem fog történni.
Megjegyzem nekem a Stell Sho slim tartójánál rugós a rögzítés és két kis lelógó műanyag pánt meghúzásával lehet oldani. Illetve a kiakasztás után a tv-n lévő vasakon van egy-egy kihajtható kis láb, ami eltartja a tv-t a faltól, hogy hozzá lehessen férni a csatlakozókhoz. Apró, de nagyon hasznos kényelmi megoldások. -
Celtis
veterán
válasz
#91658752 #159612 üzenetére
Sajnos te is megtapasztaltad a samsung alsópolcos szerviz "szolgáltatását". Gyakorlatilag csak akkor foglalkoznak veled, ha egyáltalán nincs kép vagy hang.
Az LG-ről viszont szinte csak jókat hallani. Magam is saját tapasztalatból meg tudom erősíteni, hogy ég és föld vagy talán kicsit nagyobb is a különbség e kettő között. -
-
Celtis
veterán
válasz
Bagan #159469 üzenetére
Van rá nagy esély, habár az akkut ki kéne venni - ha lehet - és jó lenne szétszedni darabokra.
Ha mégsem, és még garanciális a tv, jelentsd be, hogy tönkrement. Úgy tudom küldenek ingyen és bérmentve egy másikat. Garancián túl típus alapján a neten tudsz vásárolni, ahogy bármi mást is. -
Celtis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE77S90DAE) 195CM 4K OLED SMART PRÉMIUM 2025 MODELL! AKCIÓ!
- Logitech G Astro A50 LIGHTSPEED Wireless Gaming Headset + Base Station (Gen 5) + WC Freeze A50
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800A) 165CM 8K NEO-Q-LED AKCIÓ
- Újszerű, egyszer kipróbált Zoom LiveTrak L-8 többsávos kompakt keverőpult
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest