-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaidenFan
tag
Sziasztok.
TV vásárlás előtt állok és először erre a modellre gondoltam: Samsung UE55TU8502
Tapasztalatokat tanácsokat vagy véleményeket szeretnék kérni hogy ebben az árban mennyire jó választás ez a tv?
A válaszokat előre is köszönöm. -
Gaben06
tag
Sziasztok.
Hol tudom azt kikapcsolni, hogy a Tv-re HDMI vel összekötött 5.1 samu házimozit ne kapcsolja be és ki a TV amikor bekapcsolom kikapcsolom a saját távirányítójával? Ne vezéreljen a TV. (Q80T) -
Hitch
senior tag
Viszonylag jó áron van most ha valaki ilyet keres:
-
Peace
nagyúr
Mi a felhasználási terület? Én rengeteget játszom ugye, PS+PC, sokat megy a Netflix app és nézünk filmeket dögivel PC-ről. Erre nekem tökéletes a Q70R. De javasolhatnám a Q82R, Q85R, Q80T modelleket is. De hallgasd meg mit mondanak, lehet tetszik. Nem rossz tv egyáltalán, de vannak lemaradásai: [link]
-
huan
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani Samsung QE65Q70RA-hoz hasonló árú 100Hz-es Samsung TV-t, 65-ös méretben? -
Daffni2
addikt
válasz
HellGreg #141680 üzenetére
Mindenképpen jobban járnál a Samsung UE50TU8512 vel.
Vedd meg máshol, akár részletre. pld. [lihttps://edigital.hu/led-televizio/samsung-ue50tu8512-crystal-uhd-smart-led-televizio-p743728?gclid=CjwKCAjwyo36BRAXEiwA24CwGVTp2t3t1oJofIpDirWgA3sX6TRd530lnq5A3bVcoIqyxVJlA-3_rxoC8ZIQAvD_BwEnk]Lehet HBO Go-t telepíteni rá.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ez a modell: Samsung UE50TU8002 tud-e chromecastet, illetve telepíthető-e rá HBO GO (magyar)? Erről nem találtam infót sehol.
Köszi előre is.
Illetve, ajánlott-e ennyi pénzért, UPC-től rendelném, és nincs túl nagy kínálat. És sajnos max 50" fér el. -
Tudom melyik topicban vagyok, csak az összehasonlítás miatt...
Nagyon messze van egy SONY BRAVIA KD-65XG8596BAEP pl egy Samsung 65Q70R-től?
A sony ha jól látom edge ledes, a samu meg full array...
Köszönöm előre is a válaszokat! -
Daffni2
addikt
válasz
pigster #141668 üzenetére
Tökéletesen éles betűk, nagyon szép színek. Ha már volt nagy monitorod akkor nem kell bemutatni milyen előnyei vannak munkában egy nagy monitornak.Igen ám, de ez UHD 43" négy ablakot is megjeleníthetek egyszerre, úgy, hogy mindegyik tökéletesen éles, olvasható tartalommal bír. Nem kell tálcára dobálni, hogy dolgozni tudjak,
-
pigster
senior tag
Sziasztok!
Irodai munkára szeretném használni ezt: UE43TU8502
Mennyire lenne megfelelő? -
Bobby G.
senior tag
Sziasztok!
Biztosan kérdezték már előttem is, de nem találtam rá választ. Mennyire hátrány a Tizen OS használatánál, ha nem Samsung mobilom van? Vagy megfordítom a kérdést, ha MiHome és Chromecast felhasználó vagyok napi szinten, mennyire jelentene előnyt egy Androidos rendszer? Ezen vacillálok már egy ideje, hogy Samsung, vagy TCL legyen az új TV, de mindkét rendszerben van ami vonz, és ami elriaszt. Másik kérdés, hogy a Tizen alapverzió frissíthető, vagy csak javítások telepíthetőek. Előre is köszönöm a választ! -
mihaly13
tag
válasz
darius09 #141660 üzenetére
Az igazat megvallva kétoldalt van egy kisebb sötétebb foltok de ez nem zavar a képe nagyon szép , felhősödés nincsen az interneten nagyon jól mozog , én a YouTubot nézem és nagyon jól megy , megvagyok elégedve vele a hangja az nekem igazából nem tetszik a mély hang , ha egy mély hangú férfi beszél az nagyon zavar , de ez szerintem egy Samsung betegség mert az 50TU8502-s előtt volt egy 49Q60Ra-s és egy 49Q70RA-s tévém amiket éppen ezért vittem vissza az eMAG-a a hangjuk ugyan olyan volt , szerintem a Q60T nem jobb a TU8502-l csak drágább !
-
ddmb
aktív tag
Samsung UE50RU7092U tévémen amióta a legújabb firmware van (2020-07-14, 1360.9), hébe-hóba nincs MUX B. Jelerősség, jelminőség 0%. MUX A jön hibátlanul. Először az antennára gyanakodtam, de átdugtam az USB tunerbe, és jött hibátlanul a vétel. Amikor legelőször történt a hiba, nyomtam a tévének egy factory resetet, de újra jelentkezett a hiba. Mérgemben kikapcsoltam a tévét, és amikor legközelebb bekapcsoltam már megint volt MUX B. Szóval tutira valami szoftveres gebasz. Sajnos régebbi firmwaret nem lehet visszatenni. Nincs kedvem minden ilyen esetben (2-3 hetente fordul elő) újrahangolni a tévét, mert a csatornákat szétszórja, és nincs kedvem rakosgatni. Most hiába kapcsoltam ki-be többször is, még mindig nincs MUX B. Valakinek valami ötlet?...
-
Zsolti13
újonc
válasz
Hafy75 #141648 üzenetére
Nagy valószínűséggel a nem megfelelő (gyenge) minőségű HDMI kábel okozza. Az asztal megjelenítésnél jóval kevesebb az átvitt adatmennyiség mint játékoknál, teljes képernyős nagyfelbontású videóknál.... Ha nem képes a nagyfelbontású adott képfrissítésű jel átvitelére az szokott ilyen hibát okozni. Próbáld ki egy jobb minőségűvel. A HDMI kábel (szabványok) jellemzője, hogy mekkora felbontású és frekvenciájú jel átvitelére képes... A tv menűjében van (nekem) a terméktámogatás>öndiagnosztika egy HDMI kábel tesztje menűpont. Nem biztos, hogy pontos választ ad, de kipróbálhatod.
Új Válasz 2020-08-21 19:31:03 (#141652) Clark_1 Led, Qled TV-nél (olednél igen) nem feltétlenül kizáró tényező a kiállított példány. Viszont a 3 hónap soknak tűnik. Napi kb 10 óra üzemidő 100%-os led háttérvilágítással (a boltokban úgy üzemel) lerövídítheti a TV élettartamát. 1 hónap még nem gond. Ezt neked kell eldönteni... -
gamer187
tag
Samsung UE40H6400 mennyit érhet manapság?
Újszerű állapotban van, távirányító+2 szemcsi.
Bocs ha off, nem találok hirtelen tv beárazós topicot.. -
PuMbA
titán
válasz
s7evcsenko #141653 üzenetére
Pedig igen, hiszen az USA-ban például az MU8000-ret nem így hívják, mint nálunk, hanem MU9000-nek
-
Clark_1
csendes tag
Sziasztok!
Ti melyiket választanátok a két téve közül:
55Q85R kiállított, kb május óta megy: 299e (talán még egy kis kedvezmény is kérhető rá)
55Q70R új: 229eFőkent TV műsor (mese, forma1) menne rajta, nappal.
Esti mozi egyelőre a gyerekek miatt nincs, de a felirat körüli fény glória zavarna.
A betekintési szög miatti szín torzulást maximum én venném észre.a kiállított tv-nél mire kell figyelni? És mi az ami miatt nem ajánlott vétel? Kiterjesztett garanciát vennék rá.
előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
Norbi -
Zerno
csendes tag
Sziasztok,
QA49Q60RAKXXS egy dolog érdekelne ha valakinek Q60 széria van hogy az optikai kimenet nállatok is aktiv mindig ?
Mert ha csak a tv t halgatom akkor is szól ha át állítom optikára akkor lekapcsolja a tv hangszórót és ugyis szól(szerencsére),egyedül bluetootnál hallgat el.
Ez ilyen vagy csak bekkrepált nállam ? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
s7evcsenko #141647 üzenetére
Nincs mit, ha nem rakod be a külföldi linket, akkor ez biztosan nem derül ki.
-
Land
veterán
Ha jól tudom Qled TV-knél a Samsung az ajánlott.
55"-os méretben most melyik ajánlott?
(Ha nagyon drága lenne, akkor szétnézed az LG Oled tévéknél is.) -
Hafy75
aktív tag
Sziasztok
Egy UE50TU8002-t hajtok. Szuper minden, csak egyvalami nem.
Pc-re kötve HDMI-vel, játék és YouTube közben állandóan azt csinálja, hogy random eldobja a képet..elmegy, visszajön és így tovább..Az asztalon semmi, ott normális..Kibaszott idegesítő..Első Samu tvm, előtte Pana volt, az ment szépen. De ez nekem most fura..Mit kéne tennem?
Köszi -
s7evcsenko
addikt
-
mpo
veterán
válasz
s7evcsenko #141642 üzenetére
Most néztem meg a Samsung magyar oldalán az én MU8002-m és a te MU8000 tévéd.
Mindkettőnél 2019. novemberi az upgrade file. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
s7evcsenko #141642 üzenetére
Na várjál csak. Hasonló régebben történt velem és pont az volt a gond, hogy nem a magyar oldalról szedtem le a frissítést, addig pontosan ugyanez történt. Van ennek magyar oldala?
Most nem érek rá megkeresni... -
s7evcsenko
addikt
válasz
PuMbA #141641 üzenetére
Igen, átformáztam FAT32-re.
És innen szedtem le az FW-t. -
PuMbA
titán
válasz
s7evcsenko #141639 üzenetére
FAT32-re van formázva a pendrive? Mert a Samsung firmware frissítési leírásban az van írva....
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
s7evcsenko #141639 üzenetére
Mappastol kell a gyökerbe rakni és ilyenkor akkor is illene, illetve kell látnia, hogy ott van egy frissítés, ha mellette meg “ezer” másik file is van. De mivel így is próbáltad, ezért passz, hogy mi lehet a gondja.
Biztos, hogy a típushoz megfelelő update van letöltve? -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
s7evcsenko #141636 üzenetére
És pendrive-ra úgy csinálod, hogy kicsomagolod, majd mappástul a gyökérbe rakod?
Mert csak így látja az update-et. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Találkozott már valaki olyannal, hogy az FW frissítés nem akar összejönni?
Kábelen lóg a TV a neten (MU8000), rákeresve a frissítésre kiírja, hogy a 1270-nél van újabb, a 1280.
Rányomok, hogy frissítés, megy a csík, hogy folyamatban, majd 99% után kiírja, hogy nem sikerült frissíteni.
Gondoltam megpróbálom pendrive-ról, mert 1.2GB a mérete, hátha nem tud lementeni ekkora file-t a tv, de arra meg azt mondja, hogy nem talál frissebb fw-t.
Van valami trükk itt? Vagy csak simán ráteszem a "upgrade.msd"-t és ezzel mennie kellene?
Mi lehet a gond? -
Batib
őstag
válasz
SzabóTamàs90 #141633 üzenetére
Ez az app hibája. nem tudsz vele mit tenni.
Böngészőből működik a billentyűzet is. -
w333
félisten
Kijött a 1300.4 frissítés !
NU7400, NU7500, NU8000, NU8500, NU9000, Q6F, Q7F, Q7C, Q8F, Q9F
-
junior19
senior tag
válasz
pilipi #141628 üzenetére
Az a fekete -feketébb csak annyira nagy dolog, hogy elég sok mindent befolyásol.
Csak, hogy értsd, s tisztába légy az értékekkel, milyen szintről beszélünk.
Az átlag IPS paneles tévék fekete szintje: 0, 1- 0,2 nits érték között mozog. Ezt már még egy laikus is szürkének látja(egyébként a szürkeskála 5-10% között kellene ennyinek lennie).
A Va panelek átlagos fekete szintje: 0,016- 0,03 között mozog. Ezt is észreveszi bárki, hogy ips panelhez képest sötétebb a fekete.
De nemcsak a fekete fényerősség értékében van a különbség, minél kisebb ez a szint, annál több részletet lehet látni a sötét területeken, s maga az egész kép is fátyolosabb, minél magasabb a fekete szint.
Szóval, elég sok mindent befolyásol a fekete szint mértéke, nem csak azt, hogy a fekete-feketébb.
Ha sok filmet nézel, sok sötétebb tartalmú anyagot, akkor szerintem megéri a 30 ezer +-t a jobb fekete szint. ha inkább világosabb a tartalomfogyasztás, akkor már kevésbé. -
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
Q82R a delikvens, random elfelejti a Telekomos beltérit, és újra össze kell őket párosítani, hogy a TV távirányítóval tudjam használni azt is. Mi lehet ennek az oka? Legújabb firmware természetesen.
Illetve a másik dolog, 1-2 óra Xboxozás után átváltom a forrást a HDMI 1-re, amire a beltéri van kötve, hang van, képen viszont csak a HDMI 1 bemenet, és középen forog a karika. Ki-be kapcsolás után helyreáll. Ez mi? Pár napos a tv, szóval azt sem tudom mondani, hogy bezzeg régen működött.
Köszi!
-
pilipi
aktív tag
A Samsung UE55TU8502 és a Samsung UE55TU8002 mi az eltérés?
Én csak a Dual LED háttérvilágítási rendszert találtam, az megéri a 20-30 ezres plusz árat?
Ajánlott ez a két típus ebben az árszegmensben vagy lenne -e jobb választás? -
kecsawi
senior tag
válasz
feketenorbi #141620 üzenetére
T= 2020-as, R=2019-es a képátló mögötti betű. Sajnos a régebbi modellek van mikor jobbak, pontos kérdést tégy fel, mire használnád, milyen távolságból.
-
feketenorbi
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne, hogy mi a Samsung TV-k uj sorozatszámának betűjele?
UE, TU, stb...
Pl: Samsung UE82RU80024K-ban mit érdemes venni olyan 240 ezerig kb...? (165cm)
Köszönöm, Norbi
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Faterkam #141614 üzenetére
Szerintem is. Illetve én is jobban szerettem a samu távját. Ez a remote se rossz (LG 77CX) tévém van most, de sokszor szidom. Valahogy nem áll kézre. Ráadásul olyan érzékeny, ha felkelek, vagy lefekszek az ágyba, illetve kis túlzással egy kis szellő éri, máris ott virít az egérmutató a képernyőn. Az egyik legjobb a háromszögletes alakú, Nvidia shield pro távirányító, arról már ódákat zengtem több helyen is. Egyszerűen öröm kézbe fogni, használni, mozgásra a világítás bekapcsol, súlya is pont jó. Imádom...
-
Szeccs
csendes tag
Sziasztok!
Anyámnak van egy 55RU7302 tévéje, viszont elég pocsék a távirányítója. Tudnátok ajánlani jól bevált (LG Magic Remotehoz hasonló) távirányítót, ami kompatibilis ezzel a tévével?
-
mihaly13
tag
válasz
lordcoyote #141611 üzenetére
Szerintem " szerviz " !
-
lordcoyote
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni: van egy Samsung ue32n5302ak készülékem. Pár napig nem volt hasznatba, áramtalanítva is volt. Ma mikor ismét bekapcsoltam azt vettem észre, hogy hang van a TV-n viszont a kép teljesen fekete. Annyira, hogy a munü sem jön be, vagyis nem látszik. A TV coax kábellel van összedugva, de próbáltam pednrive-al is.
Mi lehet a gond? Van valami tippetek?
-
A Q80T-nek milyen az állványa?
A leárazások közepette majdnem vettem egy 65Q82R-et, de aztán eltántorított az, hogy többen panaszkodtak arra, hogy annyira gyenge minőségű az állvány hogy 65-ös méretben egyszerűen nem tartja meg egyenesen a TV-t és egy centi különbséget hagy a két vége között. Én meg úgy vagyok vele, hogy inkább legyen egy kicsit rosszabb a feketéje, de legalább ne álljon a TV ferdén... igaz, most már a Q80T-n sincs az az akció, mint pár napja... amennyiért most megy, annyiért nem kell...
-
mpo
veterán
válasz
medvezsolt #141608 üzenetére
Próbáld meg úgy kikapcsolni, hogy egy tv csatorna az aktív.
-
medvezsolt
senior tag
Sziasztok. Ugy altalanossagban kerdeznek, nem adok tv tipus szamot. Persze ha tipus hiba akkor majd mondom. Van egy par eves 4k-s led samu tv-m. 2 zavaró jelenseget írnék le, hátha masnak is elofordul
1. Bekapcsolas utan egeszen addig amig nem inditom el akatmelyik Appot, a tv leveszi a fenyerőt kb annyira mintha szinte ki lenne kapcsolva. Ez csak a legelejen csinalja, utana a Tv rendben mukodik. Valami beallitas, valamelyik eszköz?
2. A taviranyito sokszor elveszti a szinkront es ujra ra kell hangoljam a tvre. Marmint be kell leptetni a samu fiokba.Ha tudnatok tippelni, valaszt adni azt nagyon megkoszonnem
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Gaben06 #141606 üzenetére
Az AUTO MOTION PLUS-on belül elvileg kell benne lennie egy Elmosódás és egy Torzitás (talán Blur és Judder reduction angolul) csökkentés nevű opciónak. Az első mehet 10-ig, de ez változó és nem jár képi hibákkal...én pl 5-ösön szoktam használni bár volt mikor a 10-es jobban feküdt a szemnek.
A második opció felelős a te problémádért. Ha kikapcsolod akkor brutálisan szaggat ha meg koppig tolod akkor aurát ( mint a fodrózódó víz lenne a mozgó objektumok körül) és rosszabb minőségű anyagnál villogó pixeleket tud okozni. Olyan 5-ös állás fölött kezdi dobni a képi hibákat okozni így szerinte 3-4-5 körül keresd a megoldást és ha még ez után is van a fent említett villogó pixeles hiba vedd le az élességet...nekem pl 0-án van, mert egy jobb minőségű anyagot tök felesleges mesterségesen élesíteni, de ezt majd kitapasztalod. -
-
Gaben06
tag
Sziasztok. Pár napja van meg egy Q80T típusú TV.
Eddig szuper minden, de szeretnék egy kis segítséget kérni képbeállítás ügyben. Minden a gyári értékeken van képmód inteligens. Az emberek körül szellemkép van, ha gyorsan mozognak akkor nagyon csúnya a kép. Nem nagyon tudom megfogalmazni, biztos tudjátok miről beszélek. Szakértői beállításokban kikapcsoltam a képjavítókat, de úgy meg apró akadozások vannak. Szerintem így rosszabb. A Film maker módban alacsony a fényerő. Nem jön be. Szeretném átszabni ezt az inteligens képmód szakértői beállításait. Mit mire kellene állítanom, hogy eltűnjön ez a szellemképes dolog? Egy részletesebb kép beállítás kaphatnék Tőletek?
Köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 2042
- Milyen videókártyát?
- EA Sports WRC '23
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest