-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoSleep
tag
Sziasztok
A kerdesem az lenne,hogy a 65Q70es tv barmilyen kulso taroloval kompatibilis?
konkretan egy 3TB-s WD vinyorol van szó, amit nem
lat...minden mas vinyot lat,ezt az egyet nem.Ez mitol lehet? Masnal mas tv is latja,tehat mukodik,sőt tovabbmegyek,bementem a helyi MM-ba kiprobaltatni egy Q70es tv-n es az latta...na akkor most mi van?? -
Celtis
veterán
A saját életedet nehezíted meg a felesleges szűkítésekkel. Ebből a listából legfeljebb a 3 HDMI csatlakozó ami releváns. Esetleg a méret, ha van valami speciális oka, hogy miért ilyen kicsi lehet csak jó. A márka, a felbontás, a jack tök mindegy. Utóbbi fillérekből megoldható bármilyen új TV esetén is.
-
Dreimus
senior tag
válasz
#75501312 #138590 üzenetére
Rajta van csak átalakítós, kék és sárga csatlakózó a készüléken az antenna csatlakozó felett, amit gyárilag kaptál a tv-hez.
RCA jack rész jogos volt, akkor maradt az optikai átalakító vagy érdemesebb az eszköz cserén elgondolkodni, vannak RCA vezeték nélküli fejesek is.
tajati: Nem alkalmazás boltban jelenik meg, hanem FW részekénti app, érdemes gyári visszát csinálni vagy Samsung oldaláról letölteni a legutolsót, tavaly szeptemberi FW verziótól összes RU feletti széria már rendelkezett vele.
-
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Van itt olyan akinek 50ru7402 tv-ne lapul otthon?
Nagyon zavar, hogy nem jeleneik meg az alkalmazás áruházban az Apple tv app. Az Apple oldalán [link] olvasható hogy 2019-es 7. széria is megkapja a támogatást. Csak nálam fordult elő ez, vagy másnál sem érhető el?
A tv- n a legfrissebb fw fut. -
Dreimus
senior tag
A gyártók nem foglalkoznak 43"-at tv-kkel, szükséges rossz számukra, sajnos ezt el kell fogadni.
Használtban ha keresel akkor ezen még van 3 db HDMI és RCA-ból lehet jack átalakítást végezni, jack-et is elhagyta minden gyártó szinte, így az is kiesik az új tv-knél. -
hp16
tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani egy olyan 32"-os Samsung tv-t ami:
-full hd
-3db hdmi bemenet van rajta
-fejhallgató csatlakozós (jack)
Újonnan nem találok ilyet, melyik az a modell, amiből lehetne szerezni egyet használtan, és ajánlott?
köszi -
gyeniko
őstag
-
Batib
őstag
Ez nem egy akkora hír. Nem az LCD tv gyártást állítják le csak az LCD panel gyártást.
Az utobbi években amugy is nagyrészt kínai és tajvani paneleket használtak. Saját gyártásuak inkább csak a premium szegmensben voltak. -
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010 #138554 üzenetére
Erre valaki?!
-
djpundro
aktív tag
A Samsung komplett lealitja az lcd gyartast 2020 vegen .Addig vegyetek meg lehet. Vagy inkabb ne? Jo kerdes.
[link] -
Akellla
tag
válasz
gyuribácsi88 #138570 üzenetére
Köszi. Azt nagyjából hol keressem.
-
-
Akellla
tag
Üdv Mindenkinek ! Régen voltam már itt,lenne egy kis gondom,ha tudtok segítsetek. Karácsony előtt vettem egy 65 Q70 Tv azóta nagy elégedettséggel használjuk,néhány hete azonban azt produkálja hogy amikor kikapcsoljuk az X box one x -et kikapcsol a Tv is,ez elég bosszantó,ráadásul ha visszakapcsolom a Tv t, van hogy a konzol is visszakapcsol...mi lehet a baj apróság de bosszant....köszi a segítséget
-
-
Gaben06
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Samsung UE55JU6800-as TV. Sajnos olyat produkál a napokban, hogy a képernyő legalsó részén vízszintes kb 30 cm sávban sötétebb lett a kép. Mintha abban a sávban lejjebb vettem volna a fényerőt. Mi lehet a probléma? Mivel nem garanciális megéri ezt szervizeltetni fizetős keretek között, vagy egyáltalán lehet ezt javíttatni? Köszi a választ előre is.
-
-
Palace701
csendes tag
válasz
Roland861010 #138560 üzenetére
Jogos . 43RU7102.
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni TV-t.
Sima TV nézésre, illetve Netflix, Youtube-ot nézne rajta.
Egyedül fogja használni(betekintési szög miatt írom).
110ezer Ft körül szánna rá.
110cm környéki képátló lenne a megfelelő.
Ezt a típust nézte ki: [link]
Jó vétel?
Előre is köszönöm! -
Atikusz
senior tag
Az RU7100 és RU7400-es széria között van műszakilag van valami jelentős különbség? Én csak a külső tulajdonságaikban látok különbséget.
-
Palace701
csendes tag
Megjelent a 1356-s frissítésben a számomra régóta várt elalvásidőzítő . 30, 60, 120 és 180 perces intervallumokban.
-
zsocy
őstag
válasz
Digital #138555 üzenetére
Sejtem mire gondolsz, és igen, látszik hogy sötét jelenetnél a felirat bekapcsolja a ledeket, van ahol jobban, van ahol kevésbé. Nem mondom hogy nem tud zavaró lenni, de ez a direct led ára, sajnos itt még elég kevés a zóna.
Én így pár hónap után már nagyjából észre sem veszem, csak ha nagyon durván fekete a jelenet és jön a felirat, akkor. Együtt lehet vele élni, cserébe nincs oldalról felhősödés -
Milka 78
nagyúr
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Q70 tulaj tudna linkelni sötét jelenet alatti feliratot? Egy nyúlfarknyi videót, képet...
Köszönöm. -
Roland861010
veterán
Hali,
Adót egy QE55Q6FNA készülék az utolsó frissítés óta 1292.3 ha hosszabb ideig ki van kapcsolva utána nem tudom be kapcsolni a Tv-t.
Feszültség alatt van , távirányítón power gomb meg nyom 1s-re a LED el alszik majd újra piros.
Próbáltam másik távirányítóval az sem oké.
Táp ki húz majd vissza utána simán bekapcsol.
De el dob minden eszközt ami rá van kötve.
Beltéri + optikán soundbar.
Fel sem ismeri őket.
Szerviz menüben le toltam a factoryt de egy napra oldotta csak meg a problémát.Ötlet esetleg!?
-
sz.j
nagyúr
OFF
Üdv fiúk!
Keresem a 3-ik kerület Vízimolnár, Városfal, Őrlő utca környékén működő TV szerelőt, mert gondjaim vannak az egyik LCD tv-el. (Azért keresem, mert nagyon elégedett voltam az előzőleg végzett munkájával.)
(Hibajelenség:
Egy Samsung LE20S51BP TV-ről van szó. Eddig a Power gombot egy pillanatra történő megnyomva bekapcsolt a tv, most meg nagyon hosszan kell nyomni ahhoz hogy bekapcsoljon.)A választ priviben várom
Bocsi az off-ért
-
-
Celtis
veterán
válasz
fjanni #138547 üzenetére
Ez a CEC gyakorlatilag egy busz. Az összes készülék összes HDMI csatlakozójának a CEC vonala össze van kötve. Mindenki mindenkit hall.
Ebből fakadóan olyan hiba szokott lenni, hogy ha egy készülék nem kap tápot, beterheli a buszt, és minden CEC kommunikációt blokkol, de nálad nem ez van, mert a soundbar megy.
Nálad így látatlanban két hibát tudok elképzelni.- címzés. A TV valamiért nem jön rá, hogy az RPi-nek megváltozott a címe és ezért nem tud vele beszélni. Ilyesmi gondom nekem is volt anno a samsung TV-mmel. Nálam az volt a megoldás, hogy a médiaboxot az erősítő egy másik bemenetébe dugtam, és akkor új készülékként ismerte fel a TV és már ment is minden. Nálad gondolom ilyenre nincs lehetőség, mert általában csak egy HDMI bemenete van egy soundbarnak.
A látod a Kodit az mit jelent? Megjelenik a TV-n a kép vagya főmenüben megjelenik mint csatlakoztatott eszköz? Neked az utóbbi kéne.
- valami csoda folytán a soudbar leválasztja a bemeneti HDMI-t a CEC-ről. Nézd át a konfigurációt, hogy van-e ilyen opció, esetleg írnak-e a neten ilyesmi problémáról a soundbaroddal kapcsolatban.
Ha a CE-ben beállítod, hogy leállításkor kapcsolja a ki a TV-tés az audio eszközt, és csinálsz menüből egy kikapcsolást az RPi-n, akkor ha kikapcsol a soundbar, az azt jelenti, hogy megy a CEC az RPi és a soundbar között, és a TV-vel van a gond.
Száz szónak is egy a vége, szerintem a TV-nek nem ártana egy factory reset. Tudom, hogy ez általában csak egy alibi javaslat, de itt konkrétan segíthet.
-
fjanni
tag
válasz
Celtis #138546 üzenetére
Jó hogy ezt mondod mert én is így gondoltam hogy ennek így működnie kell.
Persze ugyanazt a hdmi kábelt - a Rpit-t kihúzom a tv hdmi in-ből és bedugom a soundbar hdmi-in be, ettől kezdve bár látom a kodit a tv-n de nem veszi a táv parancsokat.
Ennek akkor is működnie kell ha a soundbar ki van kapcsolva? (bár ha az Rpit-t használni akarom akkor a tv-t bepepcsolva az bekapcsolja a soundbart és onnantól át kellene engedni a CEC jelet)
Nem kell valamit esetleg a soundbaron állítani?
A TV-n milyen forrást kell kiválasztani? Próbáltam sokkal (mivel nincs Rpi) de egyikkel sem működött. -
Celtis
veterán
válasz
fjanni #138544 üzenetére
Ennek pedig működnie kell minden további nélkül. Errőlszól a CEC.
A TV-nek fel kell ismernie a soundbarra kötött RPi-t, és a TV-n kell kiválasztani mint forrást, nem külön a soundbart kapcsolgatni. Ha nem megy, akkor sajnos nekem is azt kell mondnaom, hogy a TV-ne kellene nyomni egy gyári visszaállítást.
(Ugye ugyanazt a HDMI kábelt hazsnálod az RPi-hoz, mint amivel a TV-hez dugva működik?) -
fjanni
tag
Megpróbáltam én is átváltani arra, hogy a médialejátszót nem a tv-re hanem a soundbarra kötöm, a soundbar pedig ugye arc-on csatlakozik a tv-hez. A médialejátszó egy RPi CE-vel és Korival. A gondom az hogy így a tv távirányító nem kezeli a kodit, csak akkor ha direktben van a tv-re kötve. Természetesen minden kábel hdmi. Be lehet valahogy állítani hogy a samu q70 tv okos távirányító valamilyen módon kezelje a kodit akkor ha a kábelezés átmegy a samu q80 soundbaron?
-
mpo
veterán
válasz
DarthPeeter #138541 üzenetére
Régen a MediaInfoXP.exe-t használtam.
[link] -
DarthPeeter
aktív tag
válasz
DarthPeeter #138522 üzenetére
Közben kipróbáltam Serviio-val meg pendriveról is, de semmi változás.....
-
RR-13
őstag
válasz
Angel2014 #138539 üzenetére
Köszi, amúgy 1 éve volt szétszedve, és akkor nem volt poros, csak szerintem amikor 2 éve cseréltek alaplapot és LCD kijelzőt benne, akkor nem lett "tövig" nyomva minden ahol kellene
És amikor néha elmegy a kép csak bekapcsolás körül, amikor hideg még a Tv.. gondolom nagyon melegen lett lekapcsolva, és a kihűléstől is elmozdult a kontaktos rész vagy mi.. kb. ilyen magyarázatot tudok rá -
Gino20
őstag
válasz
Celtis #138528 üzenetére
Igen ezt megtapasztaltam és ARC-ARC van összekötve csak próbálgattam.
Igen ugyan az a felbontás.
Laikusként először így kötöttem össze, de igen, voltak tartalmak ahol nem volt hang vagy x másodpercenként elment egy pillanatra pedig a box vásárlás egyik célja ezek kiküszöbölése volt (pl DTS). -
Celtis
veterán
válasz
Gino20 #138524 üzenetére
Pedig csak így működhet. A TV HDMI-ARC csatlakozóján csak akkor megy ki hang, ha azt az erősítő HDMI-ARC kimenetéhez kötöd. Ha bármelyik bemenetre, akkor nem lesz hang.
Vagy a TV vagy a projektor rossz néven veszi a CE->Android váltást és elakad a kép. Ugyanaz a felbontás a két módban?Azt még megpróbálhatod, hogy Médialejátszó HDMI out --> TV HDMI in1 és projektor HDMI ARC--> TV HDMI ARC.
Így viszont limitálva vannnak a hangformátumok, amik a TV-n keresztül tud menni. -
bromi84
tag
Üdv! 55Q60R tv-re milyen video player app-ot javasoltok? A beépítettel és PLEX-el van egy sorozat aminek állandóan akad a képe (LG tv-n vagy laptopon semmi baja .h264)...
-
RR-13
őstag
Szeretném megkérdezni, hogy valaki járt-e már így vagy tudja mi lehet az oka annak, hogy általában bekapcsoláskor csak hang van, vagy bekapcsolás után pár perccel elmegy a kép és csak hang van, majd a Tv jobb oldalát 1x gyengéden, egy picit megütve visszajön a kép, és onnantól nem is megy el.
kb. 2 hete csinálja ezt. Vibrálás, előzmény nincs mielőtt elmenne a kép.
A külső ONE connect kábelét mozgatva a Tv csatlakozásban, nem megy el a kép, vagyis az nem hibás.Típusa: UE55HU8500LXXH , amiben 2 éve volt alaplap és kijelző csere.
A Tv eléggé melegszik, mivel 55"-os, és "B" energia kategóriás.Arra gondoltam, hogy kijelző cserénél esetleg nem teljesen nyomtak be egy szalagkábel csatlakozót, és a hő hatására 2 év alatt kicsit elmozdult, kimozgott, ami pont elég, hogy néha elmenjen a kép.
Itt van a TV belső részeinek egy képe, hogy hol mi helyezkedik el.
Bal felső sarokban van az LD board, szerintem az adja a képet.
-
Gino20
őstag
válasz
Gino20 #138523 üzenetére
Ezt kiegészíteném annyival, hogy alapvetően így volt összekötve:
Médialejátszó HDMI out --> projektor HDMI in, projektor HDMI ARC--> TV HDMI ARC.
Csak az egész szarakodás onnan jött, hogy ha bekapcsolom a holmikat (CEC indít mindent), akkor box-on elindul a CoreELEC Kodi player, de ha vissza váltok androidra, akkor szó szerint hang van (hallom, ahogy lépkedek a menüben) kép nincs és így jött (egyéb topikból) az előzőleg leírt HDMI-s összekötés -
Gino20
őstag
Nem teljesen témába vágó, de hátha tudtok segíteni.
Van egy Samu TV-m, Samu hangprojektorom + egy XY médialejátszóm (CE Kodi player-el). Az egyéb források olvasottjai alapján összekötöttem őket, méghozzá így:
MediaBox HDMI out --> projektor HDMI in1. Projektor HDMI ARC --> TV HDMI in1. TV HDMI ARC --> projektor HDMI in2
Viszont így TV forrásnál nincs hangom. Nem értem, mert a TV kimenet (ARC) össze van kötve a Projektor egyik bemenetével, szóval szólnia kellene, de csak TV ARC -> Projektor ARC esetén szólal meg a TV forrás is. Van ennek így értelme vagy csak valami (esetleg valamilyen samu) beállítás? -
mpo
veterán
válasz
DarthPeeter #138519 üzenetére
A VLC-ben: MPEG-H Part2/HEVC (H.265)
Nfo-ban ilyesmi:
ViDEO.CODEC...: HEVC / Main 10@L5.1@High / HDR
CODEC.............: HEVC 10 bit Main 10@L5.1@High -
Geri312
csendes tag
Sziasztok!
Vásároltam egy Q70-es TV-t a napokban. Külső merevlemezről szeretnék filmet lejátszani, de bármelyik filmel próbálkozom azt írja hogy “ A kiválasztott fájl jelenleg nincs támogatva”. Próbáltam több formátumban is, de mindenhol ezt írja.
Valakinek van valami ötlete, hogy mit kéne csinálni? -
törölt tag
Jah, ez most nálam nem aktuális, csak nem tudtam pontosan hogy működik már az újabb tévéknél, és lehet jövőre le kell cserélnem a mostanit, így kellett az infó, hogy tudjam mire készüljek.
Van dedikált médialejátszóm, meg tudom oldani PC-ről is, de a legjobb minőség és kadenciahelyes lejátszás még mindig a tévés applikációval érhető el.
Elvileg lehet majd Voda boxot is igényelnem kábeltévéhez és ahhoz is lesz app ha minden igaz. -
Zigi
senior tag
válasz
#75501312 #138509 üzenetére
Szia. Netflixen van atmos hang is, más kérdés, hogy earc-s tv+avr kell hozzá. A mostani helyzet az samsungnál, hogy DD+t is csak hdmi arc-n hajlandó kiadni magából, optikain maximum DD elérhető. A netflix más eszközön nyűgös, ne akard megoldani máshogy, csak ha nagyon muszáj.
mpo
Külső mediaplayer...... Nem megy normálisan semmin szinte, csak dedikált eszközökön amit a nyetflix "hitelesít" (3-4 eszköz). A többin nézheted sd-ben. PC se 100-as, mert ott meg az atmos bajos. -
mpo
veterán
válasz
DarthPeeter #138510 üzenetére
VLC-ben nézd meg a kodekinformációt.
-
mpo
veterán
válasz
#75501312 #138509 üzenetére
Elbeszéltünk egymás mellett, így van.
Azt tudja a tévé kiküldeni, amit ismer. Ha a DTS-t nem, akkor tévén se szólal meg és ki sem küldi.
Nincs Netflixem, (HBO, Filmnow van) nem tudom, hogy médialejátszón megy-e.
Ha igen, az a jobb megoldás.
Ezért linkeltem a médialejátszó topikot.
A HDMI-ARC esetén a tévé a lejátszó a korlátozott képességeivel és még a hangformátumokból sem működik minden.
A távirányító a legkisebb gond. -
DarthPeeter
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy Plex-en keresztül szerettem volna nézni az Altered Carbon 2. évadát, de az 1. rész 3-4mp-ként beszaggat, mintha pufferelne, a 2.rész simán lemegy, a 3. szintén szaggat?
A tv egy 2019-es 65RU8002. A HDR zavarhat be? Mert elvileg x265.10bit.HDR, de egyik jó másik nem?És sima fullhd. A stranger things 2. évad meg simán megy 4K-ban.
Köszönöm, ha van valakinek ötlete. -
törölt tag
válasz
Fr3eWar #138508 üzenetére
Igen, erre gondoltam, kicsit elbeszéltünk. Nem használom a tv lejátszóját (illetve a mostanit igen, de ebben még van DTS).
A kérdés arra irányult, ha veszek új tévét valamikor, akkor a tévé kiküldi-e optikain / HDMI-n a hangot egy házimozi erősítő felé ami kódolja a hangsávot?
Netflix szempontjából lenne ez fontos, bár meg tudom oldani más eszközökön is, eddig a Samsung okos távja a legjobban használható. Netflix alatt még nincs DTS, DD+ van egyelőre. -
Fr3eWar
őstag
Nekem úgy néz ki elbeszéltek egymás mellett. Szerintem a Passtrough-alatt ő arra gondolt, hogy a TV érintetlenül kiküldi a DTS sávot, de ez nem fedi a valóságot, ha a TV-t használja lejátszónak (beépített médialejátszót) nem lesz DTS se a TV-n se az erősítőre nem küldi ki legjobb tudomásom szerint.
Ha Netflix appot használ TV-n és DTS-es filmet nézne, akkor a Netflix tudni fogja, hogy a TV nem DTS képes, és DD hangot fog adni egyből, szóval ott nem lesz gond azaz lesz hangja.
-
francz'70
senior tag
válasz
PuMbA #138497 üzenetére
A DTS az ismerősöm számára nem gond, megoldható, de szerinted 65ru8002 hozza az mu7002 minőségét, csak mert a dizájnban is ordító a különbség! Persze a külső az egy dolog, de a 65mu7002 már csípte a felső kategóriát, úgy tudom! A Q60 még csak-csak, de szerintem nem véletlenül olcsóbbak az elvileg "hasonló" paraméterű tv-k! Azért a mu7002 majdnem duplája volt árban is az ru8002-nek!
Akkor már inkább a Q60, vagy egy kicsit még feljebb nézelődjünk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest