Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fauv
őstag
válasz
general #139698 üzenetére
Én ezt értem, én a pontozási rendszert nem értem, hogy gyakorlatilag azonos pontszámot adnak nekik, holott mint ahogy írtad is, azért van ott komolyabb különbség is.
evitiguF Tiszta, hogy a 80/82 utána a 85 majd a 90 , között vannak különbségek, de ezek nagyon aprónak tűnnek az árazáshoz képest, legalábbis a teszt alapján.
-
general
addikt
Évente fejlesztenek azért valamit, még jó, hogy a tavalyi csúcsmodell nem ugyanaz, mint az idei, ergo az alatta lévő is változik. Nagyjából így szokott lenni, az idei x az, ami előtte az eggyel felette lévő volt. Ettől függetlenül a csúcsmodell mindig különbözni fog az alatta lévőtől, sosem kapja meg ugyanazt a tudást a gyengébbik, max pár év elteltével. De pl a legteljesebb és legjobb local dimming mindig csak a paletta tetején elérhető.
-
Piftuka
veterán
Véletlenül nem a megfelelő Q9-et választottad ki az összehasonlításhoz.
Ez a Q8R vs. Q9R: [link]
Egyébként tényleg nagyon hasonló az eredmény.
Tisztán házimozi célokra a Q9 jobb egy kicsit, ha megnézed. Black Uniformity, kontraszt, Color grádiens, natív mozgás...
Lehet a Samsung-ot szeretni, vagy nem szeretni... de a Q9-cel az utóbbi évek egyik legjobb televízióját dobták piacra, az tény. -
Piftuka
veterán
válasz
papppapa #139689 üzenetére
Leszámítva a "sallangokat" (több szabvány támogatása, extra csatlakozók) az, hogy a "TA" szerencsére ismét VA panelt kapott ebben a méretben, az "RA" borzalmas PLS paneljéhez képest.
Jó volna látni a kettőt egymás mellett, de biztos, hogy a TA jobb kontrasztja, és fekete szintje jobb képi élményt is produkál. (Cserébe viszont kisebb a fényereje.) -
fauv
őstag
válasz
Piftuka #139691 üzenetére
Tesztek alapján / ha hihet neki az ember /, gíakorlatilag nem sok különbséget ír. Sőt [Samsung Q80 / Q80R QLED vs Samsung Q9FN / Q9 / Q9F QLED 2018] a 80.ast jobbnak is írja.
Persze ettől függetlenül, biztos igazad lehet, hisz a saját tapasztalat az igazi.
-
Piftuka
veterán
"azért ez marha jó, hasonló teljesítmény dupla áron fasza"
Igazság szerint mindegyik drága. Minden tévé manapság.
Ettől függetlenül azt látni kell, hogy a Q9 a csúcsmodell, a prémium kategória. A gyakorlatban sokkal nagyobb fényereje van, és ötször több Dimming zónát kapott.
Ha valaki a legjobbat szeretné a termékpalettáról, akkor ez az.
Én egyébként teszteltem egymás mellett a kettőt, és a Q9 jobb képet produkált. Örülnék persze egy 80-90 colos Q8R-nek is, de ha már lehet kívánni a csodatündértől, akkor inkább egy Q9R legyen! -
Piftuka
veterán
Technológiai szempontból ugyanaz, de a Q82 a Boulanger áruházlánc számára fentartott modell.
Ennek a konstrukciónak az a lényege, hogy a vásárló ne háborodjon fel, amiért az "áruház-exkluzív" modell nem ritkán sokkal olcsóbb, mint a minden más szaküzletben elérhető "másik változata". (Nyilván arra is van üzleti magyarázat: egyszerre sok példány berendelése az üzletbe, cserébe jelentős árengedmény a gyártótól.)
Ilyenkor a tévé dizájnján is módosítanak valamennyit, ezért pláne nem tűnik fel a vásárlók zömének, hogy ugyanazt a készüléket vásárolta.
Így aztán "mindenki boldog". -
papppapa
csendes tag
Sziasztok !
Mi a különbség :
QE43Q60TA
QE43Q60RAközött
Köszi
-
paavoo
aktív tag
Ha pl serviio-n keresztul streamelnek dts audiot azt tudja tovabbitani hdmi arcon keresztul az erositore vagy itt le tudja butitani dolbyra, esetleg pcmre? hasonlo esetben kulso vinyorol mi a helyzet lesz valami hang?
azert vicc hogy 2020ban nincs dts support, ezt meg a 2015os samsungom is tudja -
F1rstK1nq
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz
F1rstK1nq #139674 üzenetére
2.0 kábel elég. Ez azért nem igazi kalibrálás, de arra figyelj, hogy csak az első 5 képet állítsd be
Auto Motion Plus-t pedig Egyedi 3/0-ra, Clear Motion kikapcs. Háttérvilágítás teljesen sötét szobára van, szóval azt állítsd ízlés szerint, illetve ha túl melegnek érzed a képet, akkor Meleg 2 helyett Meleg 1.
-
-
M_Joe
újonc
Sziasztok! Légy szíves segítsetek a következő problémában.
Samsung Q75Q60 tv-n, hogy tudom az optikán kiküldeni a filmek DTS-hangját. Sajnos alapból nem támogatja. Hiába állítom PCM-re a kimenetet, semmi.
Köszönöm!
Üdv:
Joe -
F1rstK1nq
aktív tag
Kihasználtam én is a MM akciót és rendeltem egy 55-ös Q82-t.
Egyik kérdésem, hogy szerintetek érdemes rtings alapján bekalibrálnom, esetleg hagyjam gyári beállításon vagy mást ajánlotok?A másik, meg hogy érdemes-e 2.1-es hdmi kábelt vennem hozzá?
Jelenleg egy 6 éves 47-es full hd lg tv-t vállt le. Sima PS4-gyel fogom használni. (később PS5)
RPI4 a médialejátszóm kodival, szóval az még sajna nem tudja a HDR-t.Köszi a segítséget előre is!
-
general
addikt
szervízzel kapcsolatban tud itt bárki segíteni? infó is jó lenne, pl mennyi időre viszik el a tv-t, ha el kell, vagy hogyan megy az ügyintézés, mennyire segítőkészek, nem tudom, bármilyen infó jól jön! Szegeden vagyok.
teljesen eltűnt a mély tartomány, szeretnék végre a végére járni. 05.24-ig még garis. -
stilo18
addikt
válasz
paavoo #139669 üzenetére
MU8002 után vettem C9-et konzolhoz és Netflix - hez.
Nagyon nem bántam meg, ezt a képminőséget semmi nem tudja...viszont megértem ha félsz a fakulástól.
Amúgy pl én a Samsung menüjét jobban szeretem, mint a WebOs - t. Sebességbeli difi meg... Soha nem éreztem egyiket sem lassúnak, szóval... Attól nem kell félni. -
evitiguF
senior tag
válasz
paavoo #139669 üzenetére
Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya is.
Ugyanezen típuson gondolkodtam én is, C9 vs Q70/Q82.
Volt nálam egyszerre Q70 és Q82 is, ha használod a keresőt, megtalálod a véleményemet a termékekkel kapcsolatban.
És ahogy fentebb is írták, felhasználásfüggő, hogy melyiket érdemesebb megvenni.
Ha tökéletes, mély feketére vágysz, akkor az oled irányba kell elmozdulni, de ott azzal a kitétellel, hogy tényleg nagyon vigyázni kell rá, nappal, napsütötte nappaliban nem élvezhető, tükröződik. Ha nem csak Te használod a készüléket (asszony, gyerek) akkor nekik is ugyanúgy vigyázni kell rá, stb...
Ezért is választottam a Samsung termékét, tükröződésmentes bevonat, ami nagyon sokat segít nappali tévézésnél, illetve a hatalmas fényereje.
Fekete - local dimminggel teljesen elfogadható, este, vagy besötétítve sem érzem azt, hogy kellene még ennél sötétebb.
És ezt lehet nyúzni, nyugodtan ott hagyni, statikus tartalommal ellátni, nem lesz semmi baja, a használat után nem kell még pixelfrissítést lefuttatni, stb.
Oprendszer is felhasználófüggő dolog.
Filmezésre egy Philipset használok Ambilight miatt, ott Android van, de a filmek nálam médialejátszóról mennek, így ott sem érdekes.
A Samsung meg PC-vel van összekötve, megjelenítő funkciója van, így ott is édes mindegy, hogy milyen oprendszer van a TV-n. Ezért is mondom, felhasználó függő, neked kell eldöntened, mire használod, arra megfelel-e. -
válasz
paavoo #139669 üzenetére
Nem mindegy milyen szoftver van a TV-n? Úgy is össze lesz kötve telefonnal,PC-vel.... A TV-n lévő youtube pár év után úgy sem lesz támogatott. Persze lehet jó a WebOS meg a TizenOS is,de csak évek kérdése és úgy sem fog rajta menni valami. Tizenhez van Youtube és Plex. Én igazából csak a plexet használom,mert a a Youtube-ot át tudom küldeni telefonról a TV-re.
LG-t akkor vennék,ha többnyire este filmezel és mozi élményt akarsz magadnak. De ha csak délután lepunnyadsz a tv elé és bealszol,akkor a QLED ajánlottabb. Nem kell idegeskedni,nem kell besötétíteni csak nézni a TV-t. Nem érdekel,hogy x százalékkal jobb az OLED. Aztán meg szervizeltetni kell mint a BMW-t és csak nyűg. Az OLED topikban már azzal kezdik,hogy megbízható az OLED,de egy részük már cserélt benne panelt. Van aki 4x is,mert amit hoztak újat a fos volt. JA és ez teljesen normális,hogy a csere panel is fos. Ha hibátlan a tv akkor miért kell cserélgetni a panelt?A kocsis példa jó rá. Ha alkalmanként használod a TV-t,akkor jobb az OLED. Megadod a módját,lekapcsolsz minden fényt... De ha napi szinten kell akkor meg a QLED lehet a nyerő. Én az 55Q70-et 240k-ért vettem. Annyiért nem kapsz OLEDet. Beégéstől nem kell már annyira aggódni. Igaz a legtöbb OLED-es direkt vissza veszi a fényerősséget a TV-n nehogy belégjen. De gy már nem szokott az elmondásuk alapján. De ezt tedd meg egy nagy amerikai konyhás nappaliban,ahol 3 erkély ajtón süt be kb a nap. TV miatt nem fogok nappal sötétben lenni,hogy lássam. Nem fogok a TV-hez alkalmazkodni,nekem nem ér annyit. Másnak igen és neki más TV való. Nincs ezzel gond,ezért is írom ezt,hogy te is azt vedd ami neked jó és ne azt amit mondanak
-
paavoo
aktív tag
válasz
evitiguF #139659 üzenetére
Ez egy jó alternatíva tud lenni ha valaki fél az OLED beégéstől és nem vágyik a legtökéletesebb feketére és színekre? Bár gondolom egy UE40H6500-ről így is elég nagy ugrás lenne 55" méretben, nekem ezen is elég szépek a színek
csak elkezdett fél éve több helyen foltosodni, világos homogén felületen elég zavaró tud lenni, miközben a 2010-es C650-nek semmi baja mai napig. Úgyhogy félek kicsit Samsungot venni újra, itt a későbbi foltosodás miatt (jó lenne 5 éven túl is tudna szolgálni), illetve a TizenOS-ről nem olvasni sok jót egy webOS-hez képest, bár gondolom az alap appok ott is megvannak csak sebességre más világ.
LG 55C9-et vennék, de a beégéstől való félelem és vele járó idegeskedés miatt nem merem bevállalni. -
ProEvoFan
nagyúr
Samsung Q70T teszt. [link] (rtings.com végre elkezdett dolgozni)
-
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #139658 üzenetére
JBL LSR305
-
general
addikt
Ez a Q80R mennyiben kevesebb a 4k csúcsmodellnél?
tudtok esetleg linkelni egy oldalt, ahol értelmesen lehet összehasonlítást olvasni látni? Nem vagyok most tisztában a palettával. -
evitiguF
senior tag
Anno mikor én is vettem, többek között én is megkérdeztem itt is és a netet is bújtam a kérdés után.
Nézd meg a TV-d hátulját, és rájössz a válaszra Magad is. Q82=Q80.
Csak ez amolyan verzió 2.
Valamit csiszoltak rajta, plusz a talpa más anyagból van, de technikailag ugyanaz. -
fauv
őstag
válasz
evitiguF #139659 üzenetére
én euronicsba vettem a 65.ös q82R.t, néztem és próbálok rájönni, hogy mi lehet a különbség a 80R és a 82R között, de nem találtam erről semmit. A q85R az már más tészta, ott már hasonlóan a 90R hez, külső egység a vezérlése.
Ha valaki tudna esetleg erről bővebbet, azt megköszönném.
Annyit azért, hozzá tennék, hogy az euronicsnál tapasztaltam egyedül, hogy amikor kihozták a TV.t, kibontották és meg tudtam győződni, hogy nincs sérülése. Nagyon megnyugtató,
-
evitiguF
senior tag
Q82 most akciós MMben (online)
gyakorlatilag a q70 jelenlegi ára alatt lehet most megcsípni -
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #139656 üzenetére
Ja, de az emberek többségének van
Az enyémen sincs, csak egy -2dB, 0dB és egy +2dB-es basszus korrigáló kapcsoló.
-
stilo18
addikt
Nem lett ez olyan rossz tv, mint ahogy a bemutatásakor tűzre lett dobva.
-
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #139650 üzenetére
"Mindenkinek egyénileg kéne eldönteni,hogy számára mi a jó kép fogalma,és milyen beállítással használja a ketyeréjét, és ne ti mondjátok meg a "tutit".
Nem kell háborúzni,vitatkozni,legyünk meg békében,unalmas már hogy egy-két emberke itt állandóan csak a saját egóját fényezi és ha valaki esetleg más véleményen van azt rögtön megkóstolják."Jól mondod
A lényeg, amit írok, az az, hogy normális, ha Film módban több műsor / film kinézete nem tetszik valakinek, hiszen a Film mód lényege, hogy mindenféle képstílust megmutat. A több mód pedig minden képstílusból egy bizonyos fajta képstílust csinál, azaz minden videó tetszetősebben fog kinézni, hiszen egy egyen formára hozza a TV a képet.
Ez ugyanaz, mint a hangfalakon a basszus tekerő. Ha egy számban kevés a basszus, akkor ha feltekered a basszust, akkor minden számban lesz basszusod, de ezzel hasonlóra hozod ki a zenéket és nem fogsz olyat hallani, ahol nincs / kevés van. Kérdés, hogy kinek mi tetszik, hogy csak a saját ízlését lássa / hallja állandóan vagy minél több variációt / újdonságot akar.
-
S.Zoliy
tag
Sziasztok!
Nem régen vettem egy Q70r-t.
Egyre sűrűbb, hogy egyszerűen nem tölti be a netes tartalmakat, Netflix YouTube vagy csak iszonyat lassan mennek. Ilyenkor csak az segít ha le csatlakozom a wifiről és vissza. Minden más eszközön telefon tablet megy normálisan. Csak a tv csinálja. Mi lehet a gond? -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
junior19 #139616 üzenetére
"a film képmódból is lehet a kiemelthez hasonlót fabrikálni "
minek fabrikálni ?
ha olyat akarok, akkor nézem a kiemelt módot!
Fából vaskarikaIgaza van mpo fórumtársnak és csak ragozzátok a semmit.
Használjátok egészséggel a filmmódot,nincs ezzel semmi gond, de nem kell mindenáron ráerőltetni másokra.( gyári visszaállítás meg ilyen-olyan kalibrálgatás youtube-s képek meg videók alapján stb....röhejes ! )Nekem alapbeállításokon van a készülék( lehet hogy ez szentségtörés a számotokra ) de számomra több mint megfelelő! De mások akik látták azok is elismerően vélekedtek róla .
Mindenkinek egyénileg kéne eldönteni,hogy számára mi a jó kép fogalma,és milyen beállítással használja a ketyeréjét, és ne ti mondjátok meg a "tutit"
Nem kell háborúzni,vitatkozni,legyünk meg békében,unalmas már hogy egy-két emberke itt állandóan csak a saját egóját fényezi és ha valaki esetleg más véleményen van azt rögtön megkóstolják.Ez most nem feltétlen Neked lett címezve csak itt válaszoltam.
Remélem nem bántottam meg senkit, és ne is reagáljatok rá csak hagosan gondolkodtam.
Lehet,hogy rosszul
Béke veletek. -
Norby86
őstag
Azt esetleg tudja valaki hogy a tavalyi kiadású Samsungokba vagy az idei TU8002-ben van PIP funkció? Mert erre vonatkozó adatot nem találok sehol.
-
Atikusz
senior tag
A 2019-es Samsung TV-k szoftvere frissíthetők az idei modelleknél elérhető Tizen 5.5-re?
-
galaxys80
veterán
Én nem értem miről beszéltek mikor fakónak mondjatok a film módot. Van olyan film mikor hófehér a fehér, rikító a színvilág. Amikor így csinálták meg a filmet. Ha nem így ( pl Harry Potter utolsó részek), akkor nyilván nem ezek a színek jönnek elő.
10 éve képtelen vagyok bármilyen más módban nézni tv-t. De mára a családban mindenki más is így használja. -
Silious
tag
Köszönöm, megnézem wifi oldalon a dolgot, hátha
-
fauv
őstag
válasz
kokokka #139638 üzenetére
Köszi, ezt linkeld már be pls, hogy rá tudjak keresni.
Egyébként eddig 65.ös Sony volt, ott tökéletesen működött a magyar hangvezérlés,
Meg nem bántam a q82.t, mert elképesztő képe van és ami meglepett, hogy a sima T.komos adások is szépek, persze amikor néztem 4k HDR filmet, az állam leesett.
Ami bosszant ezen kívül, az hogy ha letöltök DTS filmeket, nincs hang, továbbá ha filmet nézek külső vinyoról, akkor az 50 giga feletti mennyiségnél már akad. -
kokokka
addikt
Ahogy a Bixby is, az Alexa is meg a Google asszisztens is csak angolul tud. Meg kell érteni, hogy ezeknek nem mi vagyunk a célpiaca. Egyébként nem nagy ügy egy Samsung TV-nek angolul utasítást adni lévén, hogy nem egy nagy eresztés. Én speciál nem is használom, mert egyszerűbb, gyorsabb és pontosabb is, ha távirányítóval csinálom. Vagy ezzel :
Olcsó, hibátlanul teszi a dolgát és tökéletesen kompatibilis a Q60-ammal.
-
PuMbA
titán
válasz
Silious #139635 üzenetére
TV konnektorból kihúzás 30mp-re megvolt? TV szoftvere friss? Ha ez a kettő megvan és még mindig rossz, akkor pedig az a kérdés, hogy Wifin vagy? Mert a TV csak 100mbit/s-ot tud etherneten és vannak olyan 4K filmek amikhez ez nem elég és muszáj 5Ghz-es wifit használni.
-
Silious
tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy Samsung QE55Q70RATXXH 4K UHD Tv.
Kb. 3 hónapja lett vásárolva.
Már az elején UHD tartalmakat néztünk rajta (több HDR-s is volt közte)
Plex lejátszón keresztül mennek a tartalmak (vezetékes otthoni hálózat 1000 mbit, router +switch is)
Mostanában sajnos egyre többet akadozik a filmlejátszás, csak nagy tartalmaknál jelenleg 4k HDR (legutolsó 50 Gb-os volt), plex alól, ilyenkor dlna lejátszása átkapcsolunk, de most már ott is észrevehető az akadozás a film végére.
Hardver részről nem látok gyengeséget (plex vagy dlna alig használja ki a gépet), de létezne, hogy a TV akadna már?
Azért furcsa mert a kezdetekbe simán végigment a HDR-s 4k, 70 Gb-os filmek Plex alól is, most meg egyre többet puffer-el Plex alól. A dlna pedig a biztos lejátszás volt, de most már a film legvégére ott is gondok voltak.
Erre van valami megoldás? -
fauv
őstag
Urak, a q82 / q70.q80 / a hangutasítást nem lehet magyarra állítani, vagy csak nekem nem sikerült?
Köszi előre is
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélni a 49ks7000qled tv egy oled55c9pla lg-re? Másik lehetőség egy 55q80t.
-
general
addikt
Engem is érdekelne, melyik képmód az, amiből azt a képminőséget lehet kihozni, ami az adott tartalom eredetijét leginkább visszaadja, mert engem speciel ez érdekel, nem a túlszínezett egyéni színvilág, én az eredetit szereteném látni. (filmekről beszélek, nem a tv műsorról, az nagyjából hidegen hagy, beállítom, ahogy tetszik, aztán oké) És tudtommal ez valóban a Film mód alatt jöhet csak létre, de lehet, hogy rosszul tudom. Az biztos, hogy pl részletes fehéregyensúlyt csak Film módban lehet állítani.
MÁS - TV AUDIO
A tv-m saját hangjával vannak gondjaim. Egyszerűen a beépített "mélynyomó" nem akar működni, de ez már a vásárlás óta így van. Pontosabban egy ideig ment rendesen, majd elhallgatott, és azóta ritkán ugyan, de csak néha kapcsol be, és hallom a készülék rendes, eredetileg kitalált hangját, az esetek nagy százalékában azonban nem, egyáltalán nincsenek mélyek. Miért lehet ez, mi lehet a baj szerintetek?
Ha rendes hangot akarok, persze úgyis bekapcsolom a házimozit, sporthoz is, egy idő után együtt éltem a dologgal, de ma délelőtt hosszú idő után ismét hallottam rendesnek mondható mélyeket (tessék helyén kezelni a kijelentést
) a tv-n, mikor bekapcsoltam, néztem is, hogy bekapcsolva aradt az erősítő? (mert az eddig megszokott hangminőséghez képest jóval erőteljesebb volt) Hát nem, csak újra hallottam a tv teljes saját hangját. Még néhány hetem van a tv egyéves teljeskörű garijából (55" Q7FN) Mindig idegesített, jó lenne még utánajárni. Annak ideján hívtam az ügyfélszolgálatot, de ott annyit mondtak, vigyem be a tv-t....
Azért az nem olyan egyszerű, ráadásul jó eséllyel hetekig ülnének rajta gondolom. Szegeden élek, így valszeg elszállítanák Pestre vagy nem tudom, sérülhet, stb. Emiatt törődtem bele a dobozhangba. De most, hogy mindjárt lejár a gari, csak meg kéne nézetni.
Csak gondoltam előbb ide írok, hátha találkozott már valaki ilyen hibával, esetleg van tapasztalat a megoldás terén.Van ötletetek?
-
gyeniko
őstag
-
tibcsi2012
csendes tag
Sziasztok vettem egy Q70r TV-t De sajnos a Netflix uhd4k filmeknél egy idő után befagy a kép a hang meg megy alatta. Ujrandítás kijelentkezés semmi se segített csak az áramtalanítás. De akkor is kb 20 percig volt jó. Valaki találkozott hasonló problémával? net sebesség Netflixen mérve 95mb/s
Még van 10 napom vissza vinni az euronicsba ha nem lenne jó. De próbálom kideríteni miért csinálja -
kokokka
addikt
Évi két-három mozi van nekem is csupán. Persze nem olyan a csend mint otthon és ez zavaró is tud lenni, sőt : engem is zavar nagyon. De egyáltalán nem volt vészes egyik sem ha a teremen belül történt dolgokról beszélünk. Viszont a mozi az mozi, ezen szerintem kár vitatkozni! Megvan a feelingje, a közösség által adott hangulata, a csoportos élményt ez teremti meg igazán. Amire kitalálták. Nekem sokkal nagyobb bajom van vele : a költségei. Egekben a jegyárak (2D 1800Ft, 3D 1900Ft), aztán még mire eljutsz a moziba (főleg vidéken), mire még megveszed a betevőt amit a film alatt (esetleg előtt/után) fogyasztasz, hát horror összeg tud kijönni egy filmért cserébe. És ha nem is egyedül mész, hanem a pároddal, mint ahogy én szoktam, hát... Az már tényleg pénztárcanyitogató esemény.
Végülis ha voksolnom kéne (és persze feltéve, hogy minden premierfilmhez azonnal hozzáférnék a megjelenés pillanatában) és is a házimozim mellett szavaznék. W1070-es projektor, Q65 Samsung, Onky + 7.2. Egy nem többmilliós cucc, egy nem dedikált moziszobában, de ha leülünk filmet nézni, nekem a csúcs -
Milka 78
nagyúr
válasz
PuMbA #139595 üzenetére
Szintén Pesti, de nekem nagyon rossz tapasztalatom van velük. Az utóbbi 6 évben csak az évi egy SW filmet néztem moziba (ez nálam amolyan zarándok út
), de bármennyire is kevesen voltunk mindig vagy rugdosta a háttámlámat valaki, vagy folyamatosan narrálta a filmet. Volt mikor egy közepes teremben (Sugár Mozi) 11-en voltunk...gondoltam is, hogy na ez az, most jó lesz, de 6 sorral arrébb a koma bealudt és áthorkolta a dolby hangokat is amit egy lazább célbadobással tudtam csak megszüntetni. Persze így utólag vicces volt, de isten igazából az összes SW filmet újra kellett néznem itthon, hogy átjöjjön és bár egyértelműen kisebb a "látótér", de ezt leszámítva nekem látványosabb volt otthon nézni (nagy képernyő ,hdr, 5.1), de mint mondtam ahány ember..
Ui . Én pl 4k/hdr-t Normál (ízlés szerint beállítva) módban nézek, nekem jobban tetszik a kissé túltolt színvilág és a hdr tartalomnál is sokkal látványosabb. Ugyan akkor tv adásokat meg szigorúan mozi módban nézek, mert egyszerűen "töri" a szemem egy egyszerű híradó is bármely más módban .
-
PuMbA
titán
"A fotózásnál sem indokolt mindenféle szűrő használata, mert a téma nem igényli és hülyeség jön ki belőle."
Ez így van és képzeld, hogy a kalibrált monitoromon tudok olyan képet csinálni, ami olyan színes és éles, mint a Samsung TV-men a Kiemelt mód vagy olyan "fakó és elmosott", mint a Film mód
Tehát itt dőlt meg az elméleted, hogy kalibrált megjelenítőn nem tudsz akármilyen képi világot kihozni, mert ki lehet, ahogy Samsung TV-n a Film módban is.
"Beállítom a tévét normálra, a focimeccs legyen olyan, mintha ott lennék"
A focimeccset ne keverjük ide, azokat nem lehet példának állítani, hiszen az egyik focimeccs közvetítés fakó, míg a másik meg tök színes. TV adásból sose indulj ki, csak normálisan elkészített anyagokból. Azt megértem, hogy nem tetszik a TV adások minősége, de ez nem a Film mód hibája.
-
mpo
veterán
válasz
Semmilyen megjelenítő nem képes azt vissza adni, még a Samsung a Kiemelt módban sem, amit te kint a valóságban látsz.
Ha az emberek tévét néznek a valósághoz közeli élményt szeretnének (focimeccs, dokumentumfilm, akció vagy vígjáték, nem művészfilm), nem szeretik a természetellenes fakó, színtelen, kontraszt nélküli képet.
Ha a táplálkozástudományi szakértők szerint főzöd az ebédet, akkor íztelen, sótlan, zsírmentes lesz, ellenben élvezhetetlen, de a szabványnak és az egészséges életmód előírásainak megfelel.
A csülökpörkölt, az oldalas, a szalonna tiltott, a csirkemell (hulladék) az ajánlott.
Beállítom a tévét normálra, a focimeccs legyen olyan, mintha ott lennék, a művészfilm meg legyen film módban, van elég szűrő a rendezőnél (operatőrnél), hogy művészi hatást varázsoljon a képernyőre, anélkül, hogy én váltogassam a képmódokat. -
mpo
veterán
válasz
Neked köszönhetően állítottam be a tévét elfogadhatóra.
Értem én, hogy a szabvány és a film mód mit jelent, de egy filmben a zene a jelenetekhez igazodik, nem végig érzelmes és halk, néha dinamikus és hangos.
A film mód hangulata nem minden filmhez passzol (szabvány ide vagy oda) és a zene sincs mindig összhangban a filmmel.
Ha kalibrálod a tévét, akkor a szabványnak megfelel, minden tökéletes, de a film nem igényli a fakó, színtelen film módot.
Ha a zenére gondolok, fuvola, hárfa, Pink Floyd, AC/DC nem minden filmben lenne jó filmzenére, egyik itt, másik ott.
Így vagyok a film móddal, ahhoz olyan film kell, amihez ez a képi lehetőség szükséges.
Ma már nem igénylik az ilyen filmet, ami gondolkodásra késztet, érzelmeket hoz elő, katarzist okoz, ezért Pumba moziba járós és sikerfilm koncepciója megdőlt, mert az jut eszembe, hogy: Egyél tehénszart, egymilliárd légy nem tévedhet.
A gyári beállításokat a kalibrálás kijavítja, a színek a helyükre kerülnek, de a film mód nem mindenható és az esetek többségében a nézett tartalomhoz nem megfelelő. -
gyeniko
őstag
Kellene csinálni egy gyári visszaállítást (a képre), utána be kellene kalibrálni a TV-det, ezután össze kellene hasonlítani a kalibrált képet a módosítatlan film mód képpel, a módosítatlan "normál", "természetes" és "kiemelt" képpel. Ekkor lehetne látni, hogy a gyári kép módók közül melyik áll legközelebb a kalibrált képhez.
-
junior19
senior tag
Egy dolgot figyelmen kívül hagysz a természetes megjelenítésnél. Semmilyen megjelenítő nem képes azt vissza adni, még a Samsung a Kiemelt módban sem, amit te kint a valóságban látsz. Sokan összekeverik, s a köztudatba is úgy rögzült valamiért, hogy a Samsung Film módja a természetes, az adja vissza azt, amit látni kellene.
Nem erről van szó, a Film mód, vagy ha valaki kalibrált megjelenítőt nézz, akkor az jelenik meg a kijelzőn, amilyen jelet a videó tartalmazz, nem tesz hozzá semmit.
Nem érdemes a valóságot a kijelzők megjelenítésében keresni, mert nem lehet vissza adni azt, plusz ha belegondolsz egy film alatt hányszor látod a napot, ha az valóságos lenne, akkor a film végére megvakulna mindenki. S nem lehet, hogy pár dolgot kiemelek, a pázsitot, a kék eget, ezek hasonlítanak a valósághoz, de a napsütés már nem. A videó anyagokat arányosan készítik, így ha a nap sem lehet olyan, mint a valóságban, akkor a pázsit sem, sem az égbolt, vagy a felhők.
Annyit kapott mostanában megint a Film mód, pedig szerencsétlen nem tehet semmiről. A szabványhoz képest az a legpontosabban jeleníti meg a videótartalmat. Ez tény, ezen kár vitatkozni. Az is tény, sokaknak ez nem tetszik. Ez ízlés. Ezzel vitatkozni megint teljesen felesleges. De minden képmódot lehet állítgatni, a film képmódból is lehet a kiemelthez hasonlót fabrikálni, csak tudni kell, mi, mit állít. -
mpo
veterán
válasz
PuMbA #139614 üzenetére
Igazad van, de azt vedd figyelembe, hogy a Film mód akkor adja vissza a természetes színeket, ha a filmet úgy készítették el.
NEM!
Minden tiszteletem a tiéd, a hozzáértésed és a segítőkészséged sokat ad a topikhoz.
A természetes színek, az természetes, nincs HA.
Amit az előbb írtam, a Samsung tévé film képmódja, nem a mozi színvilága, túl van szűrve.
Ha minden film ilyen fakó, színtelen lenne a moziban, mint a film mód, nem járnának moziba.
Régen a Bud Spencer, Terence Hill filmeknél nem éreztem azt a moziban, mint a film módnál.
Színes volt Olaszország. Nem művészfilm volt.Ha a sötét szobában megnézel egy filmet film módban, utána kimész a szabadba, örülni fogsz a színeknek.
Sade hangjához elmegy a film mód, de hard rock esetén disszonáns lenne.Utólag szerkesztettél, ezért hozzá kell biggyesztenem, hogy a tévé film módja mindent egysíkúvá tesz, holott nem minden film művészfilm, ahol ezt a fakóságot hozzá kell adni.
A fotózásnál sem indokolt mindenféle szűrő használata, mert a téma nem igényli és hülyeség jön ki belőle. -
PuMbA
titán
"Tegnap a hétvégi házamnál kaszáltam, kék volt az ég, zöld a fű és a fák, a labdarózsa fehér, az írisz kék, útközben a földeken sárga repce, ez mind nem film mód, természetes színek voltak."
Igazad van, de azt vedd figyelembe, hogy a Film mód akkor adja vissza a természetes színeket, ha a filmet úgy akarták megcsinálni
Egy Transformers film Film módban is nagyon színes nálam, a Planet Earth 2 is, egy Toy Story is, de a legtöbb filmnél a színeket használják hangulat / atmoszféra megteremtésére és ezért nem annyira színesnek, mint a valóság. Elég baj lenne, ha minden film ugyanolyan egyen színű lenne, mert akkor már nem beszélhetünk művészetről. Tök jó ez a változatosság, hogy vannak nagyon színes, fakóbb, fekete-fehér filmek is és ezek variációi.
-
mpo
veterán
Túl sok mindenről van szó.
Elsődlegesen a Samsung tv film képmód, amin vitatkozni szoktunk.
Egyszer láttam hasonló fakó, élettelen színeket moziban (1974-75-ben) egy Ingmar Bergman film volt ilyen. Soha többet nem találkoztam ilyen színvilágú filmmel.
Mintha a novemberi svéd ködben játszódott volna, de mindezt szobában.
A fekete-fehér tévétől, (egy adó, 22 órakor vége az adásnak, hétfő szünnap), eljutottunk a VHS, DVD, Blue-ray, 4K, úton odáig, hogy itthon is mozizhatunk, a tévé színes és száznál több adó van. (A 80%-a gagyi, nézhetetlen, közszolgálati, RTL és TV2 csoportot kiirtottam a tévémből, véletlenül se tudok oda kapcsolni).
Tegnap a hétvégi házamnál kaszáltam, kék volt az ég, zöld a fű és a fák, a labdarózsa fehér, az írisz kék, útközben a földeken sárga repce, ez mind nem film mód, természetes színek voltak.
Az olajfesték az akvarellhez képest, olyan mint a kiemelt és a film képmód, de William Turner akvarelljeiben is több a szín és a kontraszt, mint a Samsung tv film képmódjában.
[link]
A házimozi:
A centert is fülmagasságban kell elhelyezni, a tévé erre nem ad módot, a hangáteresztő vászon és a a 4K projektor milliókba kerül.
Az 55MU8002 és a házimozi 1 millió volt, tele akciós árakkal, a dedikált moziszoba akár 60-70 millió is lehet, mint ahogy a házimozi topikban írják.
A mozi nem olyan, mint a Samsung tévé film módja, mert akkor kevesen járnának moziba.
Ez régi tapasztalat, mert már nem járok moziba, sok a bunkó, pattogatott kukorica , Cola, egyiket sem fogyasztom. -
pomk
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #139609 üzenetére
Felment bennem a pumpa szó mi szó, de azért elég kurta volt a komment.
Béke!
Így, hogy jobban kifejtetted már értem miért írtad. Melyik lenne az a modell, amire még gyűjtenem kéne? Annál nem lenne gond a magasság / távolság ahogyan nézném? -
törölt tag
válasz
hjtz4t3wrseg #139610 üzenetére
Még a 2000-s évek eleje sem volt rossz, nekem a rossz élmények olyan 2006 után jöttek, de akkor folyamatosan.
Értem azt is Pumba mit mond, csak sztem picit félrement a fogalmazás.Mert egyébként igaza van egy utópiában, csak sajnos a moziba járó többség pont nem az a kategória, akiről ő is beszél.
És kövezzetek meg, de nekem a silány M5502 is borzasztó jó képet ad kalibrálás után, még a gagyi 3 Mbit/s Netflix stream is jó rajta. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
#75501312 #139607 üzenetére
Teljesen igazad van !
Régvolt már, mikor a 80-as 90-es években élmény és már-már" ünnepnap" volt a moziba-járás ! Ott még beszélhetünk igazi moziélményről.
Amikor pl a 80-as évek elején néztük teltházzal a Vörös Csillag-ban A pokoli torony című filmet,vagy kilencvenakárhányban ugyanott ugyanúgy csordultig teli nézőtérrel a Cliffhanger-t lélegzetvisszafojtva ült mindenki és nézte a filmet !
Nemhogy zörögni -csörögni hangoskodni, de még csak köhögni is alig mert valaki,mert egyből rászólt valaki finoman.
Hozzátartozik azonban ehhez szerintem az is(nem megbántva a mai generációt ) régebben intelligensebb volt a zöme.
Na de túl hosszú lettem,elnézéstés ez mégiscsak egy TV-s topik(elvégre)
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
Nem állt szándékomban megbántani,de látom sikerült !
Egy jó-minőségű palatábla a hozzátartozó színes ceruzákkal már biztosan kijön 150-ből, de egy olyan szintű és tudású készülék mint amilyent te felvázoltál,biztosan nem !
Talán a használt piacon nézz körül
Ha elfogadsz egy jótanácsot és minőségi
UHD TV-t szeretnél venni lenyűgöző HDR-rel akkor inkább várj még, és gyűjts hozzá egy kis zsét, hidd el megéri és a PS4 Pro-d is hálás lesz érte !
Tapasztalatból írtam ezeket a sorokat
Béke veled ! -
törölt tag
válasz
PuMbA #139593 üzenetére
Borzasztó rossz ezt olvasni tőled. Anyámékra gondolsz, akik leszarják mi megy a moziban és otthon kapcsolgatják a 100+ adót és semmi sem jó nekik, vagy rám gondolsz, aki borzasztó igényes a filmekre mind vizuálisan mind audio és tartalom szempontból, és aki már 12 éve nem jár moziba az igénytelen gyökér közönség miatt, időszaktól függetlenül?
Mert amikor beültünk moziba 10-en és a gyökér mellém ült büdösen, izzadtan, és végig nyomkodta a mobilját meg telefonálgatott, vagy amikor tele mozinál a gyökér warezos lelőtt minden poént és végül leállították a filmet és a biztonságiak kergették ki az ülések támláin ugrálva, akkor azt gondolom nem bennem van a hiba, hogy nem járok moziba. És hidd el ez több tucatszor megtörtént, mert sokáig minden filmet moziban néztem. A végig beszélő és hangosan csámcsogó egyedekről meg nem is beszélve. Nem gondoltad te ezt végig, ennyire megosztó kommentet nem vártam tőled.
Vagy a többségre gondoltál? Mert a többségnek nincsen igénye, nem igényes, abból válogat, amit elé tesznek, arra is beül, amiről nem tudja megítélni, hogy jó-e vagy sem, és ezzel csak azt támogatja, hogy még több szar készül, amiből teljesen felesleges válogatni.
Ha úgy működne a dolog, mint amit te is leírtál, értelmes emberekről beszélnénk többségében, akik megértik mit jelent az, hogy moziba járni és elvezni a filmeket, egyszerűen nonszensz és paradoxon.
Nekem elég otthon a 49" és a saját házimozi rendszerem, mert többet ér az otthoni nyugalom, mint a sok száz centis mozivászon és sok ezer watt a közönséggel, aki elrontja az élményt. Pláne, amikor van alkalmam projektorral filmet nézni. -
pomk
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #139601 üzenetére
Szerezzek be egy pala táblát, rajzoljak rá és azt nézegessem, vagy mi?! Most komolyan. Értem, hogy nyilván mindenki az ideális körülményeket keresi és ajánlja, de sajnos van amikor az élet felül írja ezeket. Szeretnék egy tv-t azért a nappaliba, ha ideális az aktuális betekintési szög, ha nem.
De mivel IPS-é sokkal tágabb, így ha kizárólag panel alapján szeretnék szűrni, akkor ezekhez a körülményekhez az az ideálisabb, jól gondolom? -
gyeniko
őstag
válasz
hjtz4t3wrseg #139604 üzenetére
És mi van a hanggal? A jó, akár csak a magyar mozikét elérő hang sem olcsó.
-
mpo
veterán
Ajánlani nem tudok, mert a mostani típusokat nem nézegetem, az 55MU8002 (340e Ft volt) éppen 2 éve van meg. Az 50MU6102-t néztem ki 150-ért, de amit én szerettem volna, ahhoz kevés volt, ezt itt adták tudtomra.
Merőlegesen ajánlott nézni a képernyőt, ezt ki tudod próbálni laptopon is, hogy döntögeted és megváltoznak a színek. -
PuMbA
titán
válasz
hjtz4t3wrseg #139600 üzenetére
Ja, igaz, de egy jó projektor sem olcsó
Meg kell egy jó nagy szabad fal. Azért egy 2000Ft-os mozijegy olcsóbb, ha valaki nem akar százezreket költeni és tényleg van a közelébe egy jobb mozi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest