Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobby45
tag
Sziasztok, valakinek nincs infója esetleg meddig marad ez az ár ennél a típusnál?
-
zsoltika74
tag
Sziasztok!
Én is vettem egy 55q82r - t
Az lenne a kérdésem, hogy ha PC - re kötöm a Windows lejátszó Beállítás nál nem ismeri fel, hogy HDR kompatibilis a tv.
Egy 55 IPS alap LG-t cseréltem le ennél pedig felismerte, hogy HDR tv és át is tudtam állítani a csuszkát.
A kábel és videókártya ugyanaz.Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
mpo
veterán
válasz
szcs76 #139795 üzenetére
A displayspecifications.com oldalon tudod megnézni, hogy mit tud egy tévé (az utolsó számokat írd át 8000-re.)
A 120 Hz-es jobb vétel, mint a 60 Hz-es.
A WIFI gyorsabb, mint a vezetékes, mert ilyen a Samsung.
Az 55"-os nézési távolsága 4K tartalom esetén 1,8-1,9 méter, ha érdekelnek a részletek. -
szcs76
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Készülök venni egy Samsung UHD Smart TV-t. (Samsung UE55TU8002 Smart LED Televízió, 138 cm, 4K Ultra HD, Crystal UHD) Van-e valakinek konkrét tapasztalata ezzel a tipussal? Mire érdemes figyelnem, mely paraméterei azok amiket feltétlenül nézzek meg. Tévézésre is és internetes funkciói használatára (Netflix, YouTube, böngészés...) egyaránt szeretném használni, utóbbinál nagyon szeretném ha gyors lenne, ehhez 70/50-es sebességet tudok wifi-n biztosítani de ha szükséges akkor vezetéket is tudok csatlakoztatni. A routerem 5GHz-et tudja, gondolom a TV is tudja. Minden információt, javaslatot nagyon köszönök, nem nagyon értek hozzá és nem szeretnék mellé nyúlni. Még ami fontos kérdés, hogy ha kb. 2,5 - 2,8 m távolságból fogom nézni, nem túlzás-e a 55-ös azaz 138 cm-es méret? Nagyon köszönöm a segítséget előre is :-)
-
evitiguF
senior tag
válasz
hjtz4t3wrseg #139790 üzenetére
Meglátjuk, ha kiszállítják.
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
stilo18 #139775 üzenetére
Köszi, a többieknek is.
Ugyebár ha bekapcsolom, utána lehet állítani 0-10ig az értékeket. Most már csak arra kellene rájönni, hogy már a Game Motion Plus bekapcsolva is megnöveli az input lagot, vagy ahogy állítod a csúszkát a maximum felé, annál magasabb az input lag. -
crhis86
tag
válasz
Tribooster02 #139785 üzenetére
Végülis bármelyik szolgáltató CI kártyájával működik...
-
Tribooster02
újonc
És még kártyafüggetlen is!
A turbadon tudnak vmit 🤣
-
taxi
aktív tag
Sziasztok!
6102-hez szeretnék csatlakoztatni egy Bluetooth fejhallgatót (Panasonic rp-hf410-k). Működhet ez a páros?
Nem szeretném potyára megvenni. -
mpo
veterán
válasz
kokopo #139781 üzenetére
Gyermekzár a neve.
A régebbi tévénél az Adás pontban találtam, hogy be vagy ki.
Csak az újhoz van pdf-em:Regisztrált csatornák szerkesztése
A következő lehetőségeket a képernyő Összes Csatornák szerkesztése elemét kiválasztva érheti el:
● Csatorna zárolása vagy feloldása
Miután az Csatornák szerkesztése funkcióban kijelölte az adott csatornát, válassza a Gyermekzár be vagy Gyermekzár ki lehetőséget. Ezzel megtörténik a csatorna zárolása vagy feloldása. A zárolt csatorna nem nézhető.
" Ha jelszót szeretne beállítani, módosítsa a Beállítások Adás Csatornazár alkalmazása menü beállítását Be értékre.
" A jelszó beállítására vonatkozó bővebb információkért lásd a „Jelszó beállítása” című fejezetet. -
kokopo
aktív tag
válasz
kokokka #139778 üzenetére
Lehet hogy az okos konnektor lessz a vege. De az picit aggaszt, hogy nem-e teszi tonkre a keszuleket, ha hirtelen aram nelkul marad, es reggel meg hirtelen aramot kap ...
Regebbi tv-en volt olyan hogy "szallodai profil" (vagy hasonlo) , ott lehetett allitani mindent (kontraszt, hangero, usb portok, stb, ...) Azthittem hogy a joval ujabb tv-ken is van hasonlo, de ezekszerint nem, vagy nemtalalom ...
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Van egy UE46F6500SS keszulekem
Kolkok tv nezesi szokasait szeretnem korigalni picit
Olyat szeretnek, hogy adott idoben kikapcsoljon, es ne lehessen ujra bekapcsolni, esetleg PIN koddal. Erre van valami megoldas? (menu-ben jarkaltam, ilyesmit nemtalaltam)
Eloszor a T-Kom-os boxo-n probaltam hasonlot, de azon ilyesmi nincs
Elore is koszi -
törölt tag
Meg lehet nézni valahol, hogy a távirányító van-e más eszközzel párosítva? (M5502)
CEC ki van kapcsolva, de néha olyan, mintha életre keltené a beltéri dobozt. -
ProEvoFan
nagyúr
Q82Rnél ha jól értem, a Game Motion Plus bekapcsolva növeli az input lagot? [link]
-
Tribooster02
újonc
válasz
hjtz4t3wrseg #139765 üzenetére
Nem is biztosra mondtam, csak tipp volt! Ki kell próbálni.
-
Norby86
őstag
válasz
insight #139753 üzenetére
Ebben már nem tudok tanácsot adni, mert én a 43 colosat néztem és hasonlítottam össze a jelenlegi TU8002 szintén 43 colos televíziómmal. Képe egyértelműen szebb a TU8002-nek, de más pluszt nem ad. Persze van akinek nem a VA paneles TV-k jönnek be, én nekem ez jobban tetszik, mert a színeket, tárgyakat jobban kiemeli mint az ilyen IPS kijelzős TV-k.
-
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
evitiguF #139762 üzenetére
Most nézem rtings-en a Differences Between Sizes and Variants résznél van egy ilyen megjegyzés: "Note that the UK version of the Q80R appears to have fewer dimming zones than the unit we tested, but we don't know how it performs."
Szóval tényleg gyanús, viszont én még nem vagyok meggyőzve, h ez akkora probléma, hogy csak 48 zónás.
Szerintem inkább a q80r teszt illik rá, mint a q70. Ti mit gondoltok erről?
Amúgy érdekelne most már, hogy a q82r-ben mennyi a dimming zones érték. Nem akarja valaki a szervizmenüben megnézni? -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
tibcsi2012 #139744 üzenetére
Akkor nem lehet TV probléma !
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
Tribooster02 #139739 üzenetére
Ebben én nem lennék oly biztos !
-
Piftuka
veterán
válasz
evitiguF #139762 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a US modellnek is "csak" a 65 colos változata kapott 96 dimming zónát. Az 55 colos méretben ilyen téren megegyezik a Q70R készülékkel.
Mindenesetre köszi a fenti kiegészítéseket!
Az RTings tesztjében, a fotók alapján tényleg az amerikai modellről van szó.
Mindazonáltal fényerőben jelentősen elmarad a Q85R-től. Utóbbiban 1.500 nit-ig feltornázták a maximális fényerőt.
Ettől függetlenül a Q9 (ahogyan már sokszor írtam), egy "másik liga". Egészen csodálatos televízió. -
Tribooster02
újonc
a q80-nak szürke a keret, a q82-nek fekete, azonkívül ez csak marketing fogás, az ilyen Q82, Q67 tartalmilag ugyanaz mint egy Q80 és Q60, ezeket a modellverziókat azért hozták létre, hogy az ilyen fekete péntek akciók során ezeket tudják nagyobb árral leárazni és ne tudjanak ár összehasonlításokat csinálni . Magyarul marketing fogás, mert amikor a pár napos akciók lemennek, akkor azok a vásárlók akik lemaradtak az akciókról, nem fogják azt mondani hogy baszki most már nem veszek meg egy q80-at , hogy tudom 60 ezerrel olcsóbb volt 1 hete. Így azt látja hogy hát az olcsóbb volt 20 ezerrel a Q80, ami meg 60-al olcsóbb volt az meg a Q82, de akkor az paraméterein belül biztos kicsit kevesebb a Q80-nál .Illetve ha nincs akció akkor is számít, hogy a Q80-at teli áron kirakja, mellé megy a Q82 20%-al olcsóbban, majd az eladó elmondja, hogy mert ez "rondább fekete keret, tán 1 hdmi csatival kevesebb, de ugyanaz, és aztán boldogan megveszed, és röhögve mondod az asszonynak, hogy mekkora bizniszt csináltál, mert megvetted ugyanazt a tudású samut 20% al olcsóbban, és a keretet tök leszarod. Közben ha csak Q80 lenne, akkor csak más márkával tudnád hasonlítgatni árban is és lehet vennél mást. De ez minden márkánál így van, pl. Sony xf8505 és xf8597 közt is a keret a különbség. Hozzáteszem a samu Q85 az a q80 és q90 között van szóval az paramétereiben jobb a q80/q82-nél.
Itt páran írták hogy vettek q82r-t és érdeklődnék, hogy a beállításokkal lehet javítani azon a problémán, hogy a qled-eknek a fekete jeleneteknél olyan fekete a kép, hogy elveszik több részlet? Az alábbi képen látszik amiről beszélek, a q90 képén a bal oldali részen semmi nem látszik a falból, míg a sony xg95 ön igen. és ezt a legtöbb videóban elmondják, hogy túl fekete a kép. http://www.hifi-forum.de/bild/unbenannt_988126.html
-
evitiguF
senior tag
-
Damage401
senior tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok. Ő a kiszemelt. PS4 illetve filmek lejátszásra lesz használva. Mi a véleményetek? [Samsung 43Q60] 2020-as model
-
general
addikt
Én a napokban meg azon gondolkodom hogy a kövi tévém valszeg nem Samu lesz, pedig imádom. De a Sony is, az LG is támogatja a Dolby Vision HDR szabványt, a Samu sajnos nem. Ez is szempont, nem is kicsi. Hogy milyen a feketéje, meg local dimming, stb, azokat egyszerűen megszokja a szemünk, rohadtul nem lehet észtevenni már egy hét után, mik a kisebb hibák, különbségek. Csak ha lenne ott két hasonló kategóriájú tv egymás mellett összehasonlításnak, akkor lehetne ezeket látni.
Egy szint fölött szerintem fontosabbak a formátum támogatások. HDR10+ -os film alig-alig van, ami dinamikus HDR, Dolby VIsion-ös tartalom viszont sokkal több (ami szintán dinamikus HDR), de lehet tévedek. Másrészről a Samu a DTS-t sem támogatja, de nem is engedi át, nincs passthrough lehetőség sem. Az újabb Sony-ban, LG-ben van eARC passthrough, ha jól olvastam.
Én személy szerint nem szeretnék OLED-et a beégés kockázat miatt, rohadtul nincs kedvem azon parázgatni, sokat hagyom ott a tv-t órákra. Aztán persze lehet hogy ez megváltozik, ki kéne próbálnom egyet, lehet leesne az állam, nem tudom, sosem láttam otthoni körülmények közöt OLED-et. -
F1rstK1nq
aktív tag
válasz
evitiguF #139697 üzenetére
Ebben szerintem nincs igazad, mert a videóban mondja is, hogy a Q80R-t teszteli és utána mutatja a táblázatot, hogy melyik régióban, minek felel ez meg és Európában Q80RATXXC, ami teljesen rendben is van.
(A Q85R-t ne keverd ide, 0:50-nél mondja is, hogy van ilyen modell az EU-ban, nagyobb local dimming zónákkal és one connect box-val, de azt még nem tesztelték.)A Q82R meg lényegében Q80R, se több, se kevesebb, mint ahogy Piftuka ki is fejtette, szóval ez az rtinges teszt Q82R-re is igaz.
-
PuMbA
titán
válasz
Tribooster02 #139756 üzenetére
A legjobb lenne ha elfelejtenék a local dimming-et vagy kikapcsolhatóvá tennék
TU8000-res szériába még nincs, így is hozza a bőven jó 6500:1-es kontrasztarányt, de felette igen.
-
Tribooster02
újonc
Nekem nem akarták eladni, mivel akkor már rendeltem egy újracsomagolt sony xg9505-t az extrem doligitalban, csak mielőtt megjön gondoltam megnézem élőben a médiában , h mennyire van rajta blooming (virágosodás). Na pehhemre nem volt nekik se xf9 es se xg 95 ös egy db sem! És csak beszélgettem az eladóval , akinek mondtam h a tu8002 ban mülyen gáz az enyhe szürkeárnyalatos keret, aki ekkor mondta h a t-széria mindenben rosszabb lett. Ekkor mutatta a telóján a q80t-t oldalról! Mielőtt a sony-t megrendeltem előtte is voltam bennt akkor volt egy külön samsungos eladó és néztem h a q70t nek a mozisáv mennyivel jobb fekete mint a mellette lévő q67t nek. Na ő mondta ekkor h viszont a q60r (2019es modell) fejetéje jobb mint az idei q70t nek. És mondtam neki h nekem egy sony 65-xf8505 öm volt, ami led beszivárgásos és felhős lett 1 év után, a szervíz lekért egy cserét , kihozták sértetlen és bontatlan dobozban, kivették az új tv-t és törött volt a kijelzője! Na ezután cserejegyer kaptam, és euronicsban visszakaptam az árát, aztán most nemtom milyen új tv legyen, de 65" kell, főleg 4k filmekre, felhősödés és led bevilágítás problémák nélkül, szal mindenképp full arrey ledes. Persze a 350 es pénzhatárt nem nagyob akaron túllépni. Ekkor mondta a samsungos , h ő még a q70 est sem ajánlja, hanem ha vhol akcióba kifogok egy tavalyi q80r vagy q82r dbot akkor annál nincs jobb , mondta ezt úgy h mondta h náluk nincs már 65 collban, szal nem akart tukmálni! Aztán nem találtam jó árban, de ekkor találtam sony xg9505 öt, amit a q90 el hasonlítgattak tesztekben! A sonynak rosszabb a full arrey panele, tesztek alapján nagyobb a virágzás, de viszont a qledeknek meg olyan erős a fekete a képeken, hogy nagyon sok sötét rész egyszerűen nem látszik a képen! Ezt szinte minden tesztben elmondják! Aztán mikor úton volt a sony, akkor kuponakcióban találtam mm ban qe65q82r-t jó áron, és inkább lemondtam a sonyt, és rendeltem a samsungot! Még nem jött meg, de azóta is őrlődök h melyik a jobb a nagyobb virágzás, de jobb részletek a sötét, árnyékos részeken, vagy a qled jobb feketéje a jobb local dimming miatt cserébe sötét részeken a részletek teljes elvesztése! Amit nem tudok hogy ezekben a teszt videókban calibrált képpel tesztelik? Mert ha igen akkor lehet nem tudok már javígani azon h a részletek a qleden látszódjanak a fekete részeknél!
-
insight
aktív tag
válasz
Tribooster02 #139751 üzenetére
na, pont erre voltam kíváncsi - kérdés, hogy te esetleg pont egy hibás darabot néztél-e, azért ennyi pénzért nem kéne szürkének mutatnia a feketét. Ugyanakkor ismerem a Media Markt trükkjeit is, mikor A helyett B-t akarnak eladni, és az A-n torzra állítják a beállításokat vagy rosszabb inputot adnak neki. Kénytelen leszek élőben megnézni, mielőtt döntenék. Köszi!
-
stilo18
addikt
válasz
Milka 78 #139745 üzenetére
Ennyi.
Gamereknek tökéletes választás. Kicsit olyan érzésem van ebbe az irányba is vitték el. Tudják jól, hogy jönnek az új generációs konzolok, lehet piacot fogni most vele egy kicsit.
Nagyon penge input lag, amit auto motion plus funkció mellett is elmondhat magáról (19 ms körüli érték ha jól emlékszem).
Multiban mehet a game mód, single player játékoknál meg nem kell lemondani a "képjavító funkciókról" annak aki szeretné használni.Ahogy itt vesézve lett, hogy melyik a legjobb vásár a Samsungok között az elmúlt időben, én teszek egy voksot a Q70/80/85-re. Tudtak mindent amit egy közép felső /felső belépő kategóriában tudni kell.
-
insight
aktív tag
válasz
Norby86 #139749 üzenetére
Köszi! A PIP számomra jelentéktelen, de a képminőségre érzékeny vagyok, nem szeretnék szürkés feketéket. Feltételezem, hogy egy 55-ös vagy más méret képe és hibái irrelevánsak lehetnek, ha a 75-ösbe teljesen más kijelző került, szóval a 75-öst kéne jól megnéznem. A versenytársa nálam is az RU7 széria.
-
PuMbA
titán
válasz
joco197905 #139750 üzenetére
Ahogy tetszik. Én kikapcsoltam, mert látszik, hogy képhibákat csinál.
-
Tribooster02
újonc
válasz
insight #139747 üzenetére
MM-ben a 65TU8002 -t néztem és a szegélynél körben egy vékony (kb. 0, 5 cm) halvány szürkés keret volt, ez engem pl. nagyon zavarna egy új tv esetében, a képe amúgy szép volt. Aztán volt 55" méretben egy Ru7-es és alatta egy Tu7-es, hát a T szériásnak az alsó -felső fekete sávja (mozisáv) szürke volt, míg a régebbi R szériásé fekete! Az eladó is mondta h az új T-szériás samsungok szarabbak, sőt mondta h a Q80T vel is vmi gáz van, és mutatta fényképen oldalról fotózva, nappali fényben mintha valami erősen fehér egységtelen fátyol lett volna a teljes képen! Sztem ha már mindenképp évenként kell kihozni új tv-t akkor a samsung többet érne ha magyar nyelvre is működne a hangvezérlés, meg dts, dv is lenne benne!
-
joco197905
lelkes újonc
sziasztok . van egy 43ru7022 es tv-m 4h uhd aaz a kérdésem hogy az auto motion plust hogy állitsam be?? három lehetőség van kikapcsolom autora teszem ez a gyári alap de ezen nagyon szappan opera és van még az egyedi azon belül a torzitás csökkentést tudom állitani
kérdésem hogy mire állitsam ? kikapcsoljam vagy az egyedi beállitásra tegyem?? kösz a választ elöre is -
Norby86
őstag
válasz
insight #139747 üzenetére
Szia!
Nekem TU8002 van szintén. A képe szebb mint a 7-es modellnek szerintem, üzletbe megkértem az eladót tegyük egymás mellé az RU7-es szériát meg ezt a TU8-as szériát és a feketéknél szembetűnően jobb a dinamikája ennek a TU8002-nek. Nem tudom mondjuk a te MU7052 tévédbe milyen funkciók vannak, de itt nincs PIP és a csatornalistát is csak úgy tudod kitörölni ha Észt régióra állítod a tv-t. Azért tud ez a TV olcsóbb lenni a többi 8xxx szériánál mert ez 60 hz-es nem 120 mint az RU8xxx széria. Meg abban van PIP ebben nincs. Minden másban ugyan az, csak ebből sajna kispórolták. De az árát szerintem megéri. Én 130-ba vettem.
-
-
insight
aktív tag
Sziasztok! Most szeretnék beruházni egy UE75TU8002 tévére, és érdekelne a véleményetek, vajon miért tud ez ennyivel olcsóbb lenni a többi 8xxx szériásnál? Kispóroltak belőle valami komoly fícsört? 82" méretben a duplájába kerül (800k).
49MU7052-ről "upgradelek", ezzel nagyon meg vagyok elégedve, gondolom semmilyen szempontból nem lesz majd rosszabb a 75TU8002, ugye? Kérlek szóljatok, ha igen. Köszönöm!
-
general
addikt
válasz
Milka 78 #139745 üzenetére
Furcsa ez, kezdek örülni, hogy a 2018-as 55" Q7FN-t vettem két éve. Azóta azt látom, hogy az aktuális csúcsmodellt kivéve minden modellnél egyre inkább kispórolják a dolgokat, persze az árazás az marad.
Az én tévémnek pl messze a legjobb a színtérlefedettsége, meg úgy általában a színtér volumene, a színei. 10bit, majdnem 100% P3. Egyetlen modell sem tud ilyet azóta sem, az akkori csúcsmodell, a Q9FN sem. Sajnos viszont nálam a local dimming gyatra a tesztek szerint, de legalább az általános kontraszt is bitang jó. (cserébe szar a betekintési ször, de a kettő együtt jár) Emellett One Connect boxos, amit szintén fasza.
De ha jól olvasom, az új Q80T a local dimmingtől eltekintve nem tud többet, pedig elvileg a palettán ugyanaz, tehét a régebbi 7-es sorozat megfelelője, de két évvel újabb modell. Majd a Q90T-re kíváncsi leszek, de ha jól értelmezem az idei lineup-ot, akkor bizony gyakorlatilag kimaradt az eddigi 8-as modell, hisz a 9-es a csúcsmodell. (a Q90T és a Q95T csak a One Connect hiányában és meglétében különbözik) -
general
addikt
Nálam sincsen semmilyen fényerő ingadozás, a feliratokkal kapcsolatban. Lehet hogy rosszul emlékszem, de eleinte mintha nekem is probléma lett volna egyébként. Lehet hogy egy szoftverfrissítés oldotta meg, de az is lehet, hogy valóban az automata fényerő váltáshoz van ennek köze. Nálam minden ilyen automatika ki van kapcsolva az Eco menüben.
(nekem régebbi modell van, 2018 Q7FN)
tibcsi2012
mozizásnál a fényerőt maximumra kell venni a HDR miatt. -
fauv
őstag
válasz
SzCsaba71 #139736 üzenetére
Rá néztem jó pár filmre, arra is amit írtál, én nem tapasztaltam olyan jelenséget. Próbáltam több beállítással, ami gáz, az hogy a felirat nagyon erősen világít és körülötte látható egy fény udvar / bocsi , de nem tudom mi ennek a szak szövege
/. Gyengébb fényerő mellett, pl film mód, semmi gond nincs. Sorry de nem tudom mi lehet, egy biztos ésszel kell beállítani a fényerőt, mert tény, hogy sötétebb jelenet esetén kiszedi az ember szemét.
-
válasz
Integrator #139713 üzenetére
-
Tribooster02
újonc
válasz
SzCsaba71 #139702 üzenetére
Szia! Én még csak most rendeltem meg 65 " ban, de 1 hétig néztem tv-ket ezért azt tudom, hogy ebben van az intelligens mód , ahol lehet adaptív fényerőt kapcsolni. "settings-general- intelligent mode-adaptive brightness"
Ez beállítja a fényerősséget a szoba fényessége és a megtekintett tartalom alapján.
Sztem nálad úgy érzékeli hogy amikor a felirat megjelenik akkor fényesebb lett a helység (pl. ha sötétben nézed) és akkor ez miatt módosítja a fényerőt. Én erre tudok gondolni.
https://www.samsung.com/ie/support/tv-audio-video/what-is-intelligent-mode/ -
SzCsaba71
lelkes újonc
Köszi, kíváncsi vagyok mit látsz majd. Esetleg összehasonlítás végett próbáld meg ugyanazt a filmrészletet : Ozark, S2E4, kb 48:39-től két perc (a két szereplő beszélget, gyorsan és gyakran vált közöttük a kamera. A nő félhomályban van, a pasi mögött némi fény...a felirat majd kiégeti a retinámat, közben a fényerő ugrál ide-oda..)
-
Dreimus
senior tag
válasz
amocsy #139719 üzenetére
Magyarorszagra nem fog bekerulni helyette ezt hoztak a polcokra:
https://www.samsung.com/hu/tvs/the-frame-32ls03t/Paavoo: Szerviz menu minden gyarto eseteben garancia megvonast von magaval, mondjuk ertheto is mert nagyon konnyen teglazhato egy parameter nem megfelelo atallitasa miatt.
-
amocsy
csendes tag
Ha már Connect Box, a kábelhez létezik hosszabbitó?
-
Celtis
veterán
-
general
addikt
válasz
ProEvoFan #139724 üzenetére
De bakker, hová lett a One Connect Box? Már csak a 9-es széria olyan? Más kérdés, hogy vajon milyen minőségű kép mehet át azon a vékonyka kis kábelen. Minek költünk itt a drága HDMI kábelekre.
Mondjuk nem panaszkodom, az enyém még One Connect-es és elégedett vagyok. 2018 Q7FN
-
pomk
őstag
-
ProEvoFan
nagyúr
Teszt: Q80T.
Nem lett rossz. [link] -
Norby86
őstag
Sziasztok!
A Samsung TU8002 szerviz menüjéből esetleg lehet engedélyezni valahogy a PIP funkciót?
-
amocsy
csendes tag
80 cm széles TVt kerestem, de mintha nem létezne ekkora. Sajnos a 40"-ek már nem férnek be, ezért a 32es Q50 tetszene, de nem találok ilyet sehol.
Látott már valaki ilyet, mit tudunk róla, és vajon lesz-e itthon kapható? -
SzCsaba71
lelkes újonc
bocs, nem tom mi van a böngészőmmel,hogy ha a "válasz" gombra klikkeltem, kiléptetett, visszaléptetett, aztán nem látszik kinek válaszoltam...most újra indítottam mindent úgy fest már jó. Szóval még neked írtam az előző választ, tartok tőle minden LED TV-n lehet erre a feliratozás közbeni fényerő változás problémára számítani :-(. Közben ezerrel guglizom a neten , ott is ezt látom. Komolyan azon gondolkodom,hogy visszaviszem a TV-t, de ha sikerült is mit vennék helyette? :-). OLED nem fér bele, a többi LED-el meg nem lennék előrébb. Az előbb kvázi nappali fénynél néztem valamit (Our Planet, Altered Carbon) ahol nem voltak sötét jelenetek és az gyönyörű, minden szempontból.
-
paavoo
aktív tag
válasz
SzCsaba71 #139702 üzenetére
Találtam két youtube videot ami elvileg megoldja:
[link] ez az eco sensort és a local dimminget állítja service menüben 0-ra
[link] itt pedig az auto dimmingra vonatkozóan (lehet ez lesz a nyerő mert az elsőnél kb a TV alap feature-t kéne hozzá kikapcsolni...ami nem éppen szerencsés)
Nem tudom itt fennáll a veszélye hogy esetleg garancia ugrik ha service menüben mászkálunk?
Én is rendeltem egy ilyet TV-t tegnap, de ha ez ilyen akkor elállással küldöm vissza ha nem lehet megoldani. -
SzCsaba71
lelkes újonc
bocs, a 705 még neked szólt (az normális ,hogy ezen a fórumon minden válasz előtt újra meg kell adnom a felhasználónevet , jelszót, hiába van kipipálva mellette,hogy ne léptessen ki?)
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Samsung Q55Q8FN televízió, és halvány lila gőzöm sincs, hogy milyen fali konzolt, és hogyan tudnék használni falhoz rögzítéshez.
Valakinek, valamilyen ötlet? -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
bisiz #139709 üzenetére
Én a 65"-os Sony-mat vettem majd 100-al többért
,ez a 75"-os azért jóval nagyobb (ami egy TV-nél ugye sohasem elég nagy ) és jó készülék is a Q9 FN!
/anno Én is szemeztem vele/
Úgyhogy szerintem jó vétel lehetAzért mivel bontott készülékről beszélünk,mindenképpen nagy körültekintést igényel a vásárlása !
-
bisiz
tag
Sziasztok! ez [link] jó árnak számít 75ös Q9FN-ért , vagy mivel 2018-as modell ez is túlzás?
-
Gigicuci
senior tag
-
Becksman
őstag
samsung ue65tu8002kxxh mennyire jo valasztas?
35e + 24*8800ft lenne. Vodafonenal vennem.
-
SzCsaba71
lelkes újonc
Úgy látom igen :-(. Meggondolandó mert tényleg nem valami kis nüanszról van szó. Este , sötét szobában (feltételezem nappali fénynél kevésbé látható talán?) egyértelműen látható a világítás mértékének változás MINDEN alkalommal amikor megjelenik vagy eltűnik a felirat ami azért pár száz alkalommal előfordul egy film alatt :-(
-
SzCsaba71
lelkes újonc
Sziasztok! Üdv mindenkinek ez az első hozzászólásom.
Tegnap az MM-ben én is vettem egy 55-ös Q82r-t. Sokat szórakoztam a képbeállításokkal. Egy nagy gondom van jelenleg és ahogy olvastam a neten ez elég általános. Amit nem találtam az az,hogy létezik-e valamilyen megoldás rá . Nevezetesen a feliratok megjelenése közben történő fényerő módosítás. Nagyon gáz. Tegnap Netflixen (4k csomag) néztem pl az Ozarkot, több sötét, félhomályos jelenettel és állati zavaró,hogy ahányszor megjelenik a felirat változik a fényerő, majd amikor eltűnik újra...és így tovább. Én gyakorlatilag csak feliratos filmeket nézek (Netflix , Prime, HBO) ezért ez nálam fontos szempont. Próbálkoztam local dimming különböző beállításaival, illetve magának a felirat színének, hátterének (áttetsző) mindenféle módosításával de nincs látható javulás. Állatira zavar. A kép szép nagyon, PS4-es is nagyon jól néz ki, de ez nagyon zavaró. Köszi ha van ötlet bármilyen megoldlásra (ami nem arról szól,hogy nézem felirat nélkül a filmeket vagy vigyem vissza a készüléket:-))
-
pomk
őstag
Sziasztok!
SAMSUNG UE50TU8002KXXH megéri a ~18.000 felárat a SAMSUNG UE50TU7002KXXH típushoz képest? Ha jól látom kicsit magasabb PQI index, +1 HDMI és a smart távirányító az előnye a 8000-es szériának?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Robotporszívók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest