Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lefty
addikt
Play store-ban ez a super backup jo?
-
gtesteban
tag
Sziasztok!
Cyanogenmod-hoz melyik kernelt kell felrakni,hogy jobb legyen az akkuidő?
Próbáltam felrakni az Apolo kernel 4.9 regulart, de amint felrakta, utánna már maga a rom nem is indult el.
Fekete képernyőt kaptam és újraindult.üdv: Pisti
-
wdx
őstag
válasz
vrgkrisztian #30086 üzenetére
szerintem ott vmi kimaradt, vagy rossz verziót tettél fel. 1 baja volt annak a romnak, a képernyőzár néha visszakapcsolt. semmi más.
2 hétig teszteltem.
ilyen kifogást, hogy s4 ikon, de a számológép a sima s2-é...pfff... ismered a play áruházat? felmész, beírod, hogy kalkulátor, vagy számológép, és válogatsz.
ez vonatkozik a többi ROM-ra is.bAtt001:
-
havri1
félisten
szerk, nemide
-
vrgkrisztian
aktív tag
válasz
zoleeno1 #30077 üzenetére
úgy általában az egész az,sok textúrát hibásan hoz be,és néhol a grafika olyan,mintha valaki painttal próbálta volna lerajzolni az s4 ui-ját... ez nekem nem tetszik...már vissza is tettem a gyárit... (pl olyannnal találkoztam,hogy eredetileg az s4-en kör,itt pedig függőlegesen megnyújott kör lett az ikon..stb) a számológépnek is az ikonja az s4-é,de a régi s2-számolgép van benne,ha megynyitod....na,ez nagyon nem egységes
(legalábbis nekem elég fontos a megjelenés.ezért akartam ios-re váltani,amíg meg nem jelent a 7-es verzió...mostmár nem kell az ios sem
)
ja,meg az is idegesített,hogy kb 2 másodpercet kellett várni,hogy felébredjen gombnyomásra...(ha kikapcsoltam a svoice-t,akkor is lassú volt...) így maradok a megszokott gyári romnál inkább... -
kano
nagyúr
Busman kolléga nyomán én is nagyon elgondolkodtam egy S3 LTE-n.
Csak ne lenne ennyire ocsmány a formája, fogása, anyaga...
Ennyiért viszont szerintem jó vétel.
Csak el kellene passzolnom az S2-t (de lehet, hogy bánni fogom). -
D-Phrag
senior tag
Kicsit más: Névejegyeket gmailen is tárolom, de keveredik a "csak" email címes névjegyekkel és sok felesleges névjegy van. Hogy tudom legegyszerűbben kezelni (törölgetni) a telefonban lévő összes névjegyet? Egyenként nem akarom, viszont vagy 800 felesleges szar van. Van erre egy jó program? Gmailen belül az összefűzés funkció kevés.
-
kungzi
veterán
-
daniele
aktív tag
Tegnap megkérdeztem Samsungékat levélbe a garancia ügyintézés miatt (módosult a my.samsung felület és csomó helyen a számla kivan emelve vastagon már...) és ezt a választ kaptam:
Tudtommal a T-mobile nem ad ilyen garancia papírt a SAMSUNG telefonjaihoz, legalábbis Galaxy Mini, S Advance-emhez nem volt, sőt most az S2-őmhöz se csak T-mobileos Garancia jegy... Akkor most mi van??? (Számlám meg ugye nincs meg mert használtan vettem...)
-
vrgkrisztian
aktív tag
hát ez a snapdragon rom borzalmas nálam.. lagtenger az egész,ráadásul nagyon egységtelen és textúrahibás sok helyen a felület...
rakom vissza a gyári romot... ennél gyorsabb,stabilabb,meg legalább egységes,megszokott... ez a romolás nem nekem való
-
wdx
őstag
viszlát busman!
úgyis visszatérsz!vrgkrisztian: eltűntethető a sárga 3szög, és valóban az a gyorsabb megoldás.
meg most nem nagyon érek rá leírást kreálni, bocsi! -
-
beast27
senior tag
válasz
Plazmacucci #30070 üzenetére
Nem kell, ő tényleg úgy gondolja hogy a note 1-nek van a legjobb kamerája
-
-
nggabi
félisten
válasz
Plazmacucci #30055 üzenetére
de nem ám
a note1ben van a legjobb kamera a 3 közül
-
vrgkrisztian
aktív tag
-
tresh
veterán
válasz
Plazmacucci #30062 üzenetére
hát most ránéztem a note 1 árakra..azért nem kicsit irreális
-
D-Phrag
senior tag
XDA-n található OPTIMUS ROM v4.0 ROM-ról van valakinek tapasztalata? Omega-ról váltanék erre vagy a sokat dícsért Snapdragonra. Megérné?
Írta már egyik fórumtárs, hogy melegedett a teló és nem volt lenyűgözve tőle, de ő "csak" a V2-es változatot próbálta, viszont azóta már rengeteg fejlesztésen esett át és ami pedig különösen tetszik, hogy rendkívül testre szabható a képek és lírás alapján. -
-
-
busman
veterán
Szeretnék elköszönni a társaságtól.Sok segítséget,tanácsot kaptam itt.További jó fórumozást.
-
tresh
veterán
válasz
Plazmacucci #30057 üzenetére
viszont RGB és jobb hw .van alatta minden téren... ha tényleg előre akarsz lépni akkor note 2 jöhet szerintem csak szóba s2 után..
-
-
tresh
veterán
válasz
Plazmacucci #30055 üzenetére
Akkor note 2
nota egy alatt hasonló hw dübörög nagyobb kijelzővel így az már szerintem karcsú hozzá
-
srácok az első note (n7000) ugyan ezt a kamerát kapta? mert szívesen váltanék nagyobb készülékre, de s2 kamerája alá nem akarok adni :-)
-
Kékes525
félisten
Hát, nem vagyok ebben olyan biztos.
A szoftverek fejlődnek, egyre nagyobb számítási képességeket igényelnek, a több maggal könnyebb optimalizált programokat írni (persze, ha van megfelelő programkönyvtár) és azok kevesebbet is fogyasztanak.
PC-én ez az elv már bizonyított.
Tudom, hogy a processzorok architektúrája és csíkszélessége is nagyon fontos.A mobil sem különbözik e téren a PC-től, ott is egyre nagyobb tudású, ezért nagyobb számítási (és persze grafikai) képességekkel ellátott processzor, processzorok kellenek.
Gondolj arra, hogy a jelenlegi full HD sem az utolsó, a jövőben sokkal nagyobb felbontások lesznek.
A világ halad, a technika fejlődik. Nincs megállás, legalábbis remélem.
-
wdx
őstag
válasz
Kékes525 #30051 üzenetére
wtf? 8 mag kell ahhoz, hogy zökkenőmentes legyen a böngészés? illetve ne merüljön annyira videólejátszás közben? rúgják már ki a pi...ba az ilyen tudatlant! ahhhh.... 1 maggal is tökéletesen lehet mindent csinálni. s1-en full HD videókat néztem, és nem merült jobban, mint a htc one x pl...sőt.
minél kevesebb mag van benne, annál kevesebbet fogyaszthat, és akadhat meg a rendszer. ennyi.
androidot kellene optimalizálni, meg az akkukat, nem a processzorok magszámát növelni! minek? most őszintén? egy átlag felhasználó mikor használja ki? a büdös életbe soha. annyira idegesítő a sok parasztvakítás, hogy már fáj! -
Kékes525
félisten
Tudom, hogy ez nem Magyarország, de azért elgondolkoztató (nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél):
"Különböző kártékony szoftverek több mint 480 millió támadását regisztrálták okostelefonok ellen 2013 első félévében Kínában, majdnem annyit, mint tavaly egész évben - áll egy kínai biztonsági szolgáltató cég hétvégén kiadott jelentésében."
Okostelefonok elleni szoftvertámadások Kínában
Egy jó hír:
-
-
etooo
senior tag
válasz
vrgkrisztian #30048 üzenetére
Először a kernelt rakd fel odinnal, a pda-hoz tallózva, ahogy az első hsz-ben is le van írva.
Ha fent van, telefonon lépj be recovery-be: kapcsold ki a telefont, majd kapcsold be úgy, hogy nyomvatartod a bekapcs, hangerő fel és menü gombot, amíg be nem jön a recovery.
Ott nyomsz egy wipe data and factory reset-et (ez erősen ajánlott, szóval az adataidat előbb mentsd le), aztán az "install zip from sd card" menüben megkeresed a memkarira vagy belső memóriába felmásolt snapdragon rom zip-jét, és telepíted. Gapps nem kell, az benne van. Ha végzett, akkor a recovery főmenüjében még egy wipe cache, majd advanced/wipe dalvik cache, majd reboot, és kész vagy.
(cwm-et rég nem láttam, a menüket fejből írtam, így eltérések előfordulhatnak)
-
vrgkrisztian
aktív tag
na,akkor odinnal hogyan rakom fel a snapdragon romot? és az apolo regular kernelt? mit,hova tallózok basszus?
a 0.-hszből nem tudom egyszerűen kibogozni.....ott nem odint ír,hanem valami CWM-et...na az mi?
(a snapdragon oldalán meg az van írva,cwm csak akkor jó,ha nem eredeti samsung rom van,hanem már custom....de nekem gyári jb van,és odinnal akarom feltolni a kernelt is,meg a snapdragon romot is....)
SEGÍTSÉG!
előbb a kernel kell,vagy a rom? vagy hogy a fenébe tallózzam őket odinba?ui:gapps benne van ebben a romban? mert ha pl nincsen,akkor hogy kell berakni,mit töltsek le?
-
cozmo
őstag
Extra még, hogy napok óta azt játssza telefon hogy rommá fagy. ha próbálom felébreszteni bármely gombra csak fekete képernyő fogad. És csak a 10mp-es bekapcsoló gomb nyomással lehet újraindítani.
De a legdühítőbb, hogy ilyenkor ez újraindítást követően semelyik program nem mondja meg mitől fagyott rommá a telefon.
Vagy valaki tud erre figyelő progit, ami egy log fájlba írja mitől fagyott szét a készülék lefagyás előtt?#30027 wdx: Akku öregedés kizárt, még fél éves sincs a telefon. marad a widget mazsolázás, és ezután rom csere..... vagy kukába hajítás
#30036 zoleeno1: Hibernálni próbáltad már a fácsebúkot?
-
tresh
veterán
válasz
vrgkrisztian #30031 üzenetére
állt. a szerzője leírja mindig az oldalán melyik kernelje mit tartalmaz és akkor minden világos lesz számodra.. pl van ami ki van gyomlálva és van ami plusz funkciókat is takar el kell dönteni neked mik szükségesek
-
hr2
őstag
válasz
Light, vagy regular.
-
zoleeno1
veterán
válasz
- Light (stock voltages)
- Regular (-50mV in ARM, internals)
- Extreme (3 versions, you can try to see what versión is better for your battery life): in JB system chooses among the different steps available inside the kernel (in internal and ARM), so depending what step is chosen, final voltages applied are different.Regular and extreme has -50mv UV in GPU (others UV like bus, memory, video controller too). Light has stock voltages in GPU
I recommend you try regular version first. If there are no problems in two days (reboots or frozen screens) you can try extreme V0.
szal ez alapján a regulart próbáld meg szerintem: [link]
-
zoleeno1
veterán
válasz
vrgkrisztian #30029 üzenetére
melyik apollo kell, extreme, light, regular? Amúgy ott vannak a hsz alján a download, vagy a mirror alatt...
A kernel felrakás, odin használat meg ott van szájbarágósan a 0. hsz-ben -
vrgkrisztian
aktív tag
köszi a linkeket... direkt linken be tudná valaki linkelni ezt az apolo kernelt?(mmint ha rámegyek a letöltésre,több fájlt kiad...
)
valamint hogyan kell ezeket felrakni pontosabban?
mit hova tallózzak odinba,vagy ezt nem is úgy kell? valaki leírná részletesebben?köszi!(segítséget adó link is megfelel) (gyári jb van most fent nálam)
esetleg még fogadok tanácsokat,melyik romot érdemes nagyon felrakni
(bár ez az s4-esített snapdragon tetszik a legjobban)
-
royalteq
csendes tag
válasz
DeathAdder #30010 üzenetére
Hali! Az Én telómon is jelentkeztek ezek a foltok , és egy kis technikai érzékkel Te is tudod orvosolni! A kamera és a külső üveg(műanyag) közé kerültek porszemek. Néhány csavar kivétele után szét lehet húzni a házat és hozzáférsz a kamera modulhoz .Javaslom ne törölgesd hanem fújd ki a koszt . Nekem tökéletes lett , a szétszerelésről pedig találsz videót a you tube-on. Sok sikert!
-
Simtu
senior tag
válasz
vrgkrisztian #30016 üzenetére
Ajánlott kernel hozzá: Apolo JB
-
bAtt001
addikt
véletlenül belerúgtam telóba ágyon délután, újraindult. kimentem 2 órára bejövök meleg és csutkára le van merülve. aszem jáccok vele ma este egy kört h tuti legyen
-
vrgkrisztian
aktív tag
kedves fórumlakók! úgy döntöttem,szeretnék kernelt/romot cserélni,modolni stb én is
valaki tud valami romot ajánlani,ami stabil,smooth,és spórol az akksival,ha nem használom?
én amit kinéztem,az a snapdragon rom,mert van benne transparent status bar
egyébként más elvárások: szeretném,ha touchwizre épülne,tudna majdnem minden tw-motion funkciót(esetleg kibővítve,stb) a water ripple effectet is szeretném rá... de fogalmam sincs,hogyan kell ilyen komolyabb nem gyári romcserét csinálni...(mit hova tallózok,pl:kernel,modokat hogy telepítek,stb)
valaki tud valami jó romot linkelni? (efs mentésem már van,amiatt nem aggódok,rootolni is tudok,azthiszem)ui:igen,asszem a snapdragon rom lesz a nekem való
miféle kernelt rakjak mellé?(vagy nem is kell csere?gyári kernelt majd hogy telepítek vissza,hogyha kellesz gariztatni?elég egy gyári romot visszarakni?)
valaki linkelne? -
etooo
senior tag
AOKP/CM/stb vonalon egész pofásak az új(?) animációk menüben, listázásoknál, igaz semmire nem jó, de pofás
[link], a színeket nem tudom mért barmolta el a felvevő, de a lényeg úgyse az.
-
fagyalllo
őstag
válasz
Egyértelműen hardver hiba, csak kamera cserével javul.
-
Sanyek111
csendes tag
Sziasztok!
4.0.3 rendszernél hogy és vagy hol tudom meg nézni a product kódot?
előre is köszi a segítséget! -
havri1
félisten
válasz
-
válasz
DeathAdder #29989 üzenetére
Erre valaki?
-
dbocskai
tag
válasz
Samsung SPS #30008 üzenetére
Szerintem 2.3.4 alatt még külön app kellett ehhez, hogy egyszerű legyen, mondjuk 3G watchdog.
-
Simtu
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg Snapdragon + Apolo JB 4.9 kombó van a telón. Lehet én vagyok a béna, de nem találok olyan opciót, amivel be tudnám állítani, hogy zenehallgatás közben a hangerő gombok segítségével tudjak számot váltani. Egyáltalán lehetséges ez ennél a felállásnál. Ha nem, akkor melyik ROM-nál/kernelnél van ilyen opció?
-
havri1
félisten
válasz
DeathAdder #29996 üzenetére
Nekem romcsere után jött elő, pontosabban amikor gyárira állítottam vissza. Aztán eltűnt, és most végleg ott van. Azt mondta szervizes span, kamera modul, kB 4-5k..
-
Kékes525
félisten
Épp az előzőekben volt szó erről:
Legyen itt óvatos: több százezer rosszindulatú alkalmazás várja
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest