Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz
ArthurShelby #14294 üzenetére
Szolgaltatos a telefon?
-
gulyasa
őstag
válasz
Aktiválva van a "Dual SIM always on" funkció?
-
StarKiller89
senior tag
válasz
-
qltsar
veterán
válasz
ArthurShelby #14291 üzenetére
Ugyanazt a SIM kártyát próbáltad a kettes slotban?
eSIM profil van a telefonban? Mondjuk ettől még látnia kellene a fizikai SIM-et, maximum az egyik a másikat kiüti.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
ArthurShelby #14291 üzenetére
szervíz
-
ArthurShelby
addikt
A telefonom nem érzel sim kártyát a 2-es slotban (egyesben működik). Valaki találkozott már ilyennel?
Használtan vettem a telefont (makulátlan állapotban), lehet régen e-simmel volt használva, azóta volt fatory reset (2 is, másodjára én csináltam, mielőtt belaktam a telefont). Valakinek van valami ötlete/tippje/megoldása/tapasztalata?
Fújogassam ki, a sim nyílásnál, vagy ez így gatya, fogadjam el, hogy ez nem jó/ilyen? -
cirx
senior tag
válasz
gulyasa #14283 üzenetére
Én azért köszönöm, hogy tudattad velünk az infót!
Itt mindenkinek csak a saját ügye a legfontosabb, nagyon kevés kivétellel. Megjártam pár topikot, de itt a legkoncentráltabb az ilyesfajta jelenlét!
Mivel ez egy fórum, bárki bármit megoszthat a témával kapcsolatban, a házirendeket szem előtt tartva.Én személy szerint azért nem várom, mert nálam minden egyes verzióugrás egy teljes újratelepítéssel és belakással jár. Ezzel elkerülöm a legtöbb olyan hibát, ami miatt itt sokan cache-t ürítenek, menet közben többször is.
-
gulyasa
őstag
Úgy látom, itt még senki sem tette közzé:
Samsung One UI 7 based on Android 15 is only arriving next year (Gsmarena cikk)
Jövőre csúsztatta az Android 15 kiadását a Samsung (Origo cikk)A lényeg, hogy a One UI 7 a jövőre várható S25 családon fog debütálni.
Aztán majd jön az idei S24-ekre meg a hajlíthatókra és a tavalyi S23-akra és hajlíthatókra, és csak később a többire.
Köszönjük Samsung... -
ClioRS
őstag
válasz
qltsar #14270 üzenetére
és Rigormortiis
A GaN töltők mind ilyenek, ha a meglévő mellé dugsz még valamit tölteni akkor egy pillanatra megszakítja a rajta lévő töltését. Régebbi töltők ezt nem így csinálták, csak azokon meg ugye nem volt ilyen gyorstöltés.Én egy Verbatim GNC65 65W (32201) töltőt használok, nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz ha 2 USB-C-re van dugva készülék akkor csak az egyiken tudja a szupergyors töltést, de nekem ez bőven elegendő és jó áron is van. Fura módon a gyári HP 65W töltőnél gyorsabban tölti fel a laptopomat
-
zolikaDB
veterán
Srácok!
Nem lattatok mostanában gyári és/vagy minőségi (Spigen, UAG stb) tokot jó áron sima S23-ra? -
kelly416
veterán
válasz
sonice #14275 üzenetére
Felhő? OTG pendrive, OTG memóriakártya olvasó és a bele való megfelelő méretű kártya? Honnan tudjuk, hogy melyik van a közeledben? Ezt Neked kell tudnod.
Szerk.:
OTG-n nekem a külső vinyót is meghajtja,.úgyhogy az is opció, ha megfelelő vinyód vagy ssd-d van.Mindegyikre egy sima másolás, úgyhogy egyszerűség tekintetében mindegy.
-
gurabli
őstag
válasz
gulyasa #14271 üzenetére
Évtizedek óta nem volt valószínű ekkora üzlet, mint a környezettudatosság-kártya. Ha léteznek cégek, akik magasról tesznek erre, akkor azok pont ezek a giga cégek. Csak ráéreztek a hihetetlenül nagy profit lehetőségre és a most még támadhatatlan kártyára. A nagy gond, hogy az emberek ezt beveszik és sokan meg vannak győződve, hogy valóban jót tesznek.
Mondjuk az almások többségén nem lepődöm meg, mert valami érthetetlen módon vakon és hihetetlen meggyőződéssel képesek követni a cég agymenéseit.
Ez most egy ilyen világ...Nem lehet (most még nem lehet) nem beállni a sorba, mert akkor nem vagy "környezettudatos". És azzal véged. Kormányok is erre kényszerítik azokat, akik esetleg nem vennék fel ezt a hülyeséget. Sok választás jelenleg (még) nincs.
-
sonice
tag
Sziasztok.
Közvetlenül a telefonról milyen adathordozora a legegyszerubb a képek, videók mentese? Köszi -
qltsar
veterán
válasz
Rigormortiis #14269 üzenetére
Azért a Gan 5 pro-val két problémám is van: ha több "üres" kábel is lóg rajta, akkor már nem tudja a 45w-ot leadni, csak valamivel kevesebbet, és a szupergyors töltés 2.0 sincs ilyenkor, kizárólag akkor, ha csak a c-c kábel van bedugva.
Ezt megnézem, de úgy vettem észre, ha csak 2 USB C van, akár lóg, akár nem, megy az SFC 2.0, de attól függ, hogy mekkora a felvétel.
Pl. Laptop + Telefon -> SFC 2.0 OFF
Buds 2 Pro + Telefon -> SFC 2.0 ONHa már egy klasszik típusú USB kábelen is töltök valamit, legyen akár a kombó az, hogy
Buds 2 Pro + Watch 6 + Telefon, már nem fog menni, mert a klasszik USB-re csatlakoztatott eszköz bezavar, pedig a B2P+W6 felvétele nincs 20W.
Egyszerűen így tudja elosztani a belső vezérlője - sajnos -.A másik, hogy ha még egy eszközt rádugunk, miközben a teló vagy valami más töltődik, akkor egy pillanatra megszakad a töltés (gondolom így dolgozik a töltéselosztás). Ez engem piszkosul zavar.
Van, amelyik nem így működik? -
Rigormortiis
veterán
válasz
qltsar #14265 üzenetére
Azért a Gan 5 pro-val két problémám is van: ha több "üres" kábel is lóg rajta, akkor már nem tudja a 45w-ot leadni, csak valamivel kevesebbet, és a szupergyors töltés 2.0 sincs ilyenkor, kizárólag akkor, ha csak a c-c kábel van bedugva.
A másik, hogy ha még egy eszközt rádugunk, miközben a teló vagy valami más töltődik, akkor egy pillanatra megszakad a töltés (gondolom így dolgozik a töltéselosztás). Ez engem piszkosul zavar.
-
kelly416
veterán
válasz
gurabli #14261 üzenetére
Baseus, Ugreen cuccok eléggé jól teljesítenek. Ha lehet, Baseus-t veszek, ha nincs, akkor jön az Ugreen.
Szivargyújtós töltő, fali töltő, qi töltő, kábel... egyikben sem csalódtam.
Vettem néhány noname ezt-azt is eleinte, azok rövid úton mentek a kukába. Abba ne szaladj bele.
Szóval jó, ha van otthon gyári, tartalékba meg utazáshoz pedig Baseus. Annyit megér, hogy azt hagyd el, azt gyötörd a csomagba, azt gyűrd az autóban.
-
grafnet
veterán
válasz
Rigormortiis #14253 üzenetére
"Soha nem értettem, hogyan lehet kábeleket tönkretenni, már ha nem rágja szét a kutya/poc vagy nem azzal kötözzük ki az asszonyt..."
Nálam egyik általad vélelmezett eset sem állt fent
, mégis tönkre mennek a kábelek.
Ugreen, Baseus, alza power és sok egyéb-gyári kábel megy tönkre.
Idővel és a melegedés hatására megtörik a kábel borítása a csatlakozónál és kampec.
Igaz ez a sima műanyag bevonatosra és a textil huzatosra is.
Direkt méterest vagy nagyobbat vettem, hogy ne is keljen gyötörni. -
qltsar
veterán
válasz
ClioRS #14264 üzenetére
+1
Ezt és a Gan5Pro + a hozzá járó, rövidebb, de tulajdonságaiban ugyanilyen kábelt S23+ megvétele óta használom, ráadásul már egy másodikat is vettem.
Sokat használom utazásnál főleg, 3 kimeneten a 2 USB C port használatával simán tölti a telefont és a laptopomat is egyszerre, bár ilyenkor természetesen az SFC 2.0 nem megy.
-
ClioRS
őstag
válasz
gurabli #14240 üzenetére
Én ezt ajánlom: BASEUS CAFULE USB Type-C 100W CATKLF-AL91
Már vagy 2 éve használom, S22, S23 és 2 HP laptop töltésére is, hibátlanul teszi a dolgát.
-
kcsa
veterán
válasz
gurabli #14261 üzenetére
Tökre egyetértek. Egyébként Alza sajátmárkás töltőit is ajánlanám, azok általában rendben vannak (mondjuk most én pont utálom, mert két évesen és két hónaposan döglött meg az egyik drágábbik sokwattos sokportos, precízen megvárva a garancia lejártát, hogy szakadna rá az ég...)
-
-
kcsa
veterán
válasz
gurabli #14258 üzenetére
Nekem ezzel az a bajom, hogy már rengeteg alkalommal volt hamisítvány a bulk töltő. Alza elvileg rendben is lehet, de jól megnézném mit veszek, erről van rengeteg tartalom neten, ez itt egy példa.
-
gurabli
őstag
válasz
Rigormortiis #14257 üzenetére
De teljesen felesleges a 45W-os, nem?
Ár alapján akkor maradok inkább a gyári töltő és káble mellett, ez a kettő:
Samsung EP-TA800EWE USB-C fehér (OOB Bulk)
Samsung USB-C to USB-C 3A 1.8m White (OOB Bulk)Remélem mindkét cucc támogat mindent, ami az S23-hoz kell
Ennyi szabvány...Pfff.
És ez így 5 580 Ft és holnapra nálam. És ha jól értem, ez mindenben kihozza az S23-ból a maximumot. -
-
kcsa
veterán
válasz
Rigormortiis #14253 üzenetére
A töltők is olcsóbbak ám, csak van némi kockázata a moslékosvödör alján turkálásnak. Vannak ismert, bevált márkák, azok bátran választhatók, és az is olcsóbb lesz mint itthon.
-
válasz
gurabli #14243 üzenetére
Ennyiért inkább a Samsung saját töltőt venném, a sima S23 úgyis 25w-ot tud, ha más gyorsabb cucchoz nem kell. Van amikor ennyiért még kábellel együtt adják.
Baseusból pedig talán ez PD, meg itt van kábellel.
A linkelt Baseus kábelek rendben vannak, de az Office Depoban/Bestbyteban jobb az áruk.
-
Rigormortiis
veterán
válasz
TTomax #14252 üzenetére
Nem töltőt, csak kábelt! A töltők nem is nagyon olcsóbbak.
Az igazság viszont az, hogy az esetek 99 százalékában a jó 4 éves 25wos gyári Samsung töltőt használjuk az akkori gyári "tyúkbél" kábellel. A házban van még elszórtan pár töltő (45w samsung, 65w gan baseus), de a "kicsi" teljesen elnyűhetetlen, ahogy a kábel is.
Soha nem értettem, hogyan lehet kábeleket tönkretenni, már ha nem rágja szét a kutya/poc vagy nem azzal kötözzük ki az asszonyt...
Plusz azért óriási különbség van a temu/ali között! Alin vannak eredeti, megbízható termékek is, ezért ajánlottam az ottani baseus kábeleket.
-
TTomax
félisten
válasz
Rigormortiis #14249 üzenetére
Soha nem vennék temuról meg aliról töltőt... főleg nem úgy hogy 11-12 ezer egy gyári töltő 2m-es kábellal...
Nekem nagyon sok temus meg alis töltőm/kábelom halt meg illetve volt hogy kinyírta az usb prortot is..... -
gurabli
őstag
válasz
Rigormortiis #14249 üzenetére
Csak egy régebbi töltőm van, ami 15W körüli és nem Type-C. A kábel a gyári, de hosszabb kell (2 m).
Na, ezt sem tudtam, hogy a Baseus eredeti cuccokat alin meg tudom venni. Már nézem is és nyilván onnan fogom rendelni. Már most látom, hogy mennyire durván olcsóbb. -
TTomax
félisten
válasz
ArthurShelby #14247 üzenetére
Csak a Type-C tudja a 3.0 PD-t... ez a Type-C kiváltsága..
-
-
daddy953
újonc
Sziasztok! A legutolsó szoftver frissítés után (S911BXXS6CXHA), mintha nem működne az NFC! Az OTP Simple classic-ot futtattam eddig gond nélkül, de most nem tudok érintés mentesen fizetni a telefonnal! A beállításaim nem változtak. Korábban, ha a Simlevel volt gond, akkor csak egyszerűen nem engedte a fizetést, most viszont hiába közelítem a telefont a terminálhoz, semmilyen életjelet nem ad. Volt-e valakinek hasonló tapasztalata, illetve hogyan tudom ellenőrizni az NFC működőképességét? Van-e megoldás a gondomra? A válaszokat előreis köszönöm!
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Kellene egy minőségi 2M-es töltő kábel az S23-hoz
Melyik a (leg)jobb választás? Melyik a jobb minőség?Baseus Cafule USB-USB-C kábel, 66 W, 2 m, fekete
Baseus Superior sorozatú kábel USB-USB-C, 66 W, 2 m, fekete
Baseus USB-USB-C kábel Tungsten Gold, 66 W, 2 m, fekete
Töltőnek pedig pl. ez:
Baseus hálózati gyorstöltő USB QC 3.0 24W - Fehér
Kisebb méretű töltőt szeretnék, lehetőleg nem (csak) USB-C.Köszönöm
-
qltsar
veterán
válasz
Rigormortiis #14236 üzenetére
Vagy megvarni az S25-ot, ha fontos az uj eszkoz, vagy a hivatalos forras.
Pletykak szerint SD-vel jonnek az alapmodellek, de dragabban fognak inditani, mint tavaly.
-
Rhino82
aktív tag
válasz
EngineerBoy #14233 üzenetére
Az komoly…akkor még a snapi 8 gen 2 ellen is hátrányban van hosszabb távon is az exy 2400?
Kollégám i11ről most akar váltani és a méret miatt s24 és 23 a nyerő nála. Akkor nem ér 30-al többet a 24? -
válasz
Rhino82 #14231 üzenetére
A gcam programok snapdragon processzorra készülnek. Exynos-os telefonon nem müködnek.
A kamerán néhány dolgot lehet javitani, néhányat nem.
A túlszaturáltság ellen jó a fényképező pro módja, de a túlszaturálással együtt bukod a hdr-t is. Régebben tettem fel ide normál és pro módban készült képeket.
A makró fényképezés hiánya külön megvásárolható, felcsiptethető makrólencsével pótolható.
A banános életlenség ellen nincs gyógyszer.
A mozgó téma elmosódottságát a pro módban lehet
javitani a hosszú expozíciós idő rövidebbre állításával. Ettől sötétebb lenne a kép ezért az iso éertéket viszont növelni kell. Ami miatt a kép nem lesz elmosódott, viszont zajosabb lesz. -
Rhino82
aktív tag
Sziasztok!
S23 kamerán lehet valahogy javítani? Illetve csak annyit, hogy természetesebb színeket produkáljon, ne olyan tulszaturáltat. Esetleg gcammal?Letezik, hogy s24-en exynos miatt nem működik egy alkalmazás? Pl gcam? Vagy azon is ugyan úgy futna?
-
autotaxmo
őstag
Roluk nem is hallottam, viszont a feltuntett árak nem tartalmazzak a munkadijjat es afat, ergo a 20 az lehet 30-40 is
mennyire utalom az ilyen fsz arlistakat. Miert nem lehet odairni, hogy munkadij mennyi es afaval a vegosszeget... Ez megint olyan magyaros hogy majd meglatjuk a vegen.....
-
kelly416
veterán
válasz
fogtunder #14226 üzenetére
Próbáltam elérni régi szervizes ismerősömet, aki 20+ éve Pesten dolgozik, de sajna nem vette fel. Pedig őket merem ajánlani, ha majd megtudom hol dolgozik.
Én személyesen a kezébe adom Szentesen a javítanivalót, amikor itthon van rokonlátogatáson, mielőtt még valaki valami más egyebet kombózna ki.
-
jUUh
addikt
válasz
fogtunder #14226 üzenetére
BP Oktogonon van hivatalos márkaszervíz. 20k az usb
-
fogtunder
nagyúr
válasz
gulyasa #14224 üzenetére
izopropillal is tisztítottam, nincs benne olyan retek, ami blokkolná, házi praktikák kimerítve.
senki nem pánikolt, az volt a kérdés, hogy van-e olyan szervíz BP és környékén, ami jobb, mintha a Telemaxhoz viszem. örülnék, ha ennek a megválaszolására koncentrálnánk.
a Telemax itt van a melóhelytől 10 percre, de régen volt emlékeim szerint márkaboltokban is helyi szervíztevékenység, ezért kérdeztem.
-
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
az S23+-om USB portja szarakodik, nem igazán veszi fel a töltést, ha minimálisat mozog a kábel, megszakad. Gari nincs rá, hova érdemes vinni megcsináltatni?
Köszi
-
balpeter04
tag
Sziasztok! A jelenlegi felhozatalban úgy döntöttem, hogy kihagynám az S24 vonalat és inkább S23+ modellt választanék - újonnan. Esetleg bárkinek bármi tipp, hogy merre nézelődjek? EU-ból is szívesen rendelnék, nem probléma ha máshová szól a garancia, de sajnos Samsung Magyarországi webshopjában nem is látszik az S23+.
Németországban 899 EUR volt most az elmúlt napokban, el is kapkodták, a webshop szerint elfogyott.
-
Rocoo
tag
Hát nem tudom X fotó visszamenőleg de azóta lett vele fotózva mind elérhető a felhőbe és azok a galériában is megmaradtak nem lehet ,hogy valami android samsung rendszer hiba okozza ?
-
válasz
w.miki #14211 üzenetére
Oldalról rácsiptetem arra a kamerára amelyikkel használni szeretném. A középső főkamerára vagy az alsó zoom kamerára. A legnagyobb nagyitást a zoom kamerával lehet elérni, de igazából nem lesz részletesebb mint a főkamerával készült képek. Ráadásul a zoomkameránál (10x-es nagyításnál vált át a fényképező a zoom kamerára) már annyira mozog a kép még megtámasztott kézzel is, hogy nehéz nem bemozdult éles képet csinálni.
Csak arra kell ügyelni, hogy a lencse közepére kerüljön a kamera, mert a makrólencse kb kétszer akkora mint a telefonkamera gyűrűje. -
Rocoo
tag
Sziasztok
más is tapasztalta azt a telefonjával ,hogy a galériából eltüntek ? De a google foto felhőtárban ott vannak a fotok .
ez konkrétan a faterom telefonja produkálja . -
-
autotaxmo
őstag
Valakinek van tapasztalata az Xre.hu webaruhazzal? Ajandekba vennek ott telefont, eleg jo araik vannak, meg az ertekelesek is elegge jonak tunnek.
-
gulyasa
őstag
válasz
kelly416 #14200 üzenetére
Az S20FE Snapdragon 865, az S21FE pedig 888-as és az utóbbinak kicsit kisebb a kijelzője.
Az S21FE-vel az volt a baj, hogy túl későn érkezett az S21 széria kiadása után, amikor már csökkentek az árak. Konkrétan néhol olcsóbban hozzá lehetett jutni az S21-hez, mint az akkor új FE-hez.
Csakis annak érte megvenni az FE-t, aki mindenképpen szerette volna elkerülni az Exynos-t... Bár arra ott volt olcsóbban az S20FE is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest