Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen processzort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Egér probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyde
aktív tag
válasz
PedroPascal #1499 üzenetére
Nekem is vietnami, de neten ha rákeresek az IMEI számra ott minden stimmel és ott EUE-t ír, csak a telefonon jelez EUX-et.
-
Dyde
aktív tag
válasz
PedroPascal #1497 üzenetére
Nekem is S23 256 gb és fekete, de nálam modellszámnak ezt írja: SM-S911BZKGEUX
de látom google-ben az EUE-sre van csak találat. Passz -
PedroPascal
őstag
SM-S911BZKGEUE ez szerepel a számlán is nekem és valóban ez a telefon típuszáma, mármint az S23 256GB fekete, ez így helyes. Nem tudom neked milyen típus van.
-
PedroPascal
őstag
Én is azért kértem papíron mert itt mindenki írta hogy ez mekkora gond hogy nincsen jótállási jegy. Telefonon a Samsung azt mondta hogy nem kell külön jótállási jegy, mivel a számla is elegendő amit emailben küldtek. Gondolom így ha valaki számlával viszi szervizbe első alkalommal akkor ott adtak volna jótállási jegyet, bár a számlán nem szerepel IMEI vagy széria szám, gyártási szám. Csakis a típus, cikkszám. Na de mindegy is van számlám és jótállási jegy is a lényeg hogy ne kelljen soha használni.
-
Dyde
aktív tag
válasz
PedroPascal #1494 üzenetére
Nálam is azt írja a telefon hogy a vége EUX
-
PedroPascal
őstag
Nekem is ma jött meg postán a jótállási jegy. EUE a vége nekem is mivel S23 256GB fekete, ez így helyes, olyan hogy EUX végű nem létezik, google...
Széria szám nálam is az IMEI szám, de én ezért nem reklamálok. Egyedi uh nem lesz ebből gond. Amúgy is aláírt, lepecsételt papír. Remélem soha nem fogom használni amúgy. -
MLA
aktív tag
Sziasztok. Megkaptam a Samsungtól a jótállási jegyet. De van egy kis gondom. A modelszámnak az utolsó betűje nem jó (az enyém EUX ők meg EUE-et írtak) és a seriel szám helyett az IMEI számot írták. Nyilván megreklamálom, csak kíváncsi lennék, aki így utólag kapta meg a jótállást, annak minden perfekt?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
nikilauda #1486 üzenetére
Jól emlékszel, ezért írtam, hogy "Connectben engedélyezve az APPok"
De egyébként a Connect alkalmazás értesítési beállítása telepítés/óra párosítása után alapból be van kapcsolva és minden alkalmazásra van állítva. Itt azért kiszedegettem azokat, melyekre nem vagyok kíváncsi az órán.Meglesem az adaptív akkukezelés kikapcsolásával is, de el nem tudom képzelni, hogy az miért okozná ezt a problémát.
Mondjuk a sosem alvó alkalmazásokhoz nem tudtam hozzáadni a Connectet, mert nincs is a kiválasztható APPok listájában. Másik két listába sincs egyébként jelen.
Szóval nem tudom mi hiányzik még a jósághoz.
Telefonon rendben megjelennek az értesítések, tehát nem az alap Appokkal van a probléma
-
AtHoS
nagyúr
Garmin Connect-tel okosórára nektek átküldődnek az üzenetek, hívások?
Connectben engedélyezve az APPok, minden kért hozzáférése szintúgy, nem korlátozott beállítás akkunál.
Egyedül az adaptív akkukezelést nem kapcsoltam ki.
Valami még kellene hozzá, mert tényleg semmi nem érkezik át az órára.
BT kapcsolat folyamatos, ha megnyitom a Connect-et az óra szinkronizációja gond nélkül lefut.
Mit nem tudok a Samsung ökoszisztémából, amit még el kellene végeznem?
-
muszi0521
aktív tag
Használtok Jack -átalakítót ?
-
Optika01
tag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy felesleges ReGalaxy kedvezménye? Van egy s10e-m, és szeretném rendbe rakatni.
Köszönöm! -
icp1970
senior tag
Köszi a tesztet.Jó teló.De eszméletlen drága számomra. Talán jövöre.
-
-
TODI1111
veterán
[olvasgass] kicsit hátha elmúlnak a kétségeid.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Corsa02 #1470 üzenetére
Még jó, hogy rakott be hozzá konkrét linket is, ahonnan el lehet jutni 2 kattintással a nem spec márkás verzióhoz Notification Light - aodNotify
-
dnelb
veterán
olyan szomoru hogy csak az s23 128gb-ből van zöld szín
-
EAndrew
aktív tag
Na ma voltam egy rendezvényen ahol kicsit távolabbról is kellett fotózni. Teljesen jó képek születtek. Azonban mivel a s22es telefonon nem figyeltem csak megkérdezem most, (bár szerintem normális, de ilyen kamera mizériák után már elbizonytalanodik az ember) de amikor vált a kamera a lencsék között (wide, normál, tele) akkor azt lehet látni igaz?
Álló kép esetében volt látványos, hogy egy közelebbi tárgynál változik a "betekintési" szög a mód váltások között, ahogyan a kamerákat váltotta. -
David3
őstag
válasz
EAndrew #1462 üzenetére
Eszem ágában sincs eladni. Kis trollkodást viszont megengedtem magamnak.
#1463 TODI111: Pontosan erre gondoltam. Nem tudtam, csak reméltem, hogy van olyan alkalmazás, ami kezeli is. Kár, hogy gyárilag nem lehet rá beállítást találni. Simán kiválthatná az értesítési LED-et.
-
TODI1111
veterán
Erre gondolsz?
[Aodnotify] program kiválóan kezeli. Nálam ez vezérli az aod-ot.és ez az értesítés jelző. -
EAndrew
aktív tag
Most tényleg, vagy tényleg csak a smiley maradt le?
Amúgy ha valaki még gondolkodik abban vesz hozzá tokot (úgy mint én
), akkor annak mondom hogy tényleg két fajta Ringke onyx van a piacon, és az újabbak elég jók, sokkal bordásabbak a hátlapon, jobb a tapadásuk. Valamint használok egy spigen liquid air-t ami szintén elég jó, kényelmes a fogása, passzol is rendesen, nem lesz tőle "bumszli" a telefon.
-
*RLaci*
addikt
Tisztában vagyok, voltam vele, hogy a gyári hívásfelvétel jobb minőséget képvisel egyértelműen mint az acr, használtam olyat is. Igazából azt nem értettem, hogy ha én napi szinten használom, nagyon sokszor pl. autóban, irodában is az acr-t, a készült felvételek jól használhatóak(nem, nem gyáriminőség), akkor egyesek miért próbálnak meg habzószájjal, fölényeskedve hülyének nézni.
-
AtHoS
nagyúr
Térerő infó P30-hoz viszonyítva
A térerő pálcikák megjelenítése az állapotsorban S23 esetében alacsonyabb, gyengébb térerőre utalnak, viszont a dBm és ASU értékek szinte ugyanazok, mint P30 esetében:
S23 dBm ASU sorrend, Y - Yettel, T - Telekom
Y -101 39, T -105 35
P30
Y -103 37, T -106 34És némi "fals" S23 üzemidő statisztika (azért fals, mert SIM nem volt a telefonban, csak WiFi-n lógott)
4% maradvány akkuval: 6 nap 23 óra telt el a teljes feltöltéstől, 5 óra 3 perc bekapcsolt képernyőidő (semmi extra igénybevétel, nagyon kevés böngészés, APPok rendberakása, beállítások nézegetése személyre szabása, launcherek próbálgatása, stb...)
*RLaci*
Természetesen nem vitaindítónak szántam, csak ígértem, hogy visszajelzek saját tapasztalat birtokában.
Sajnos maga az ACR tárcsázó APP nagy hiányosságokkal rendelkezik, így nem fogom ezt a megoldást használni, de pl. egy hasonló szintű felvétel a CUBE féle működéssel alternatíva lehet.Főleg amiatt, mert azt írták, hogy VoWifi hívást a gyári megoldás pl. egyáltalán nem rögzít, tehát a gyári rögzítésnek is van hiányossága.
Na persze, ha ez valakinek fontos. Én nem kapcsoltam be a VoWifi-t, mert elvileg ahol megfordulok ott van Y és T elérhető hálózat, de amúgy is csak a T-s hívások rögzítése érdekel, a magán Y-s nem -
AtHoS
nagyúr
Ma délelőtt végre átraktam a SIM-eket az S23-ba és volt pár hívásom is, így megnéztem a gyári és az ACR hívásrögzítés végeredményét.
ACR Phone APP
Működik a hívások rögzítése, de a hívás közbeni hangerőbeállítás erősen befolyásolja a túloldal felvételen hallható hangerejét. Hívás közben növeltem a hangerőt és innentől hangosabb lett a túloldal, míg a saját hangom maradt ugyanazon a hangerőn.
Amúgy tiszta, érthető lett a felvétel, használható visszahallgatásra.
Gyári hívásrögzítés ILO CSC-vel
A gyári felvételt nem befolyásolja a hívás közbeni hangerő, mindkét oldal megfelelően rögzül és a rögzített hang minősége is jobb, teltebb a visszajátszott felvétel hangzása ACR-hez képest
TruePhone-t állítottam be alapértelmezettre a gyári hívóképernyő használatával.
Hívás indításakor a gombpanel bal felső sarkában volt a felvétel indító, de mire megérintettem volna el is indult a felvétel (gondolom éppen akkor vette fel a túloldal) így sikeresen le is állítottam a rögzítést, de ezt észlelve rögtön rányomtam megint és elindult a rögzítés.
Hívás közben befutott egy másik hívás, arra menet közben váltva is elindult az új felvett hívás rögzítése.Viszont picit később befutott hívás nem lett rögzítve. Ennél nem is foglalkoztam manuális indítással, mert az Auto rögzítés indítást amúgy is korábban bekapcsoltam még a gyári gyári tárcsázó beállításaiban és előző hívásnál is elindult automatán magától a rögzítés.
Szóval fogalmam nincs az utolsó hívás miért is nem lett rögzítve -
AtHoS
nagyúr
Ki kell emelni a rövidített lényegi részt belőle:
"TL:DR The title is satire. There is nothing wrong with the camera hardware on your S23. Don't panic. You do not need to send it in to get it fixed, it is not broken."
"TL:DR A cím szatíra. Nincs semmi baj az S23 kamerahardverével. Ne essen pánikba. Nem kell beküldened, hogy megjavíttasd, nincs elromolva." -
David3
őstag
Nem tudom, hogy láttátok-e, de nekem teljesen új: amikor átváltok selfie kamerára, a lencse (előlapi kamera) körül körbefut egy csík. Ezt esetleg használja más alkalmazás is? Eddig csak a kameránál találkoztam vele. Esetleg Good Lock-ban valamelyik app tudja kezelni?
-
muszi0521
aktív tag
Samsung adod már nyilatkozatot ezzel kapcsolatban ?
-
muszi0521
aktív tag
Érdemes most vásárolni vagy nem 23+ várni a felylemények alakulásáig ?
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1444 üzenetére
Szerintem jól döntöttél, majd pár hónap múlva, vehetsz újra a javított szériából.
-
harry3
őstag
Március végén elvileg jön egy kamera frissítés.
-
fehér_ember
addikt
válasz
autotaxmo #1443 üzenetére
Én tegnap elálltam, de egyáltalán nem vagyok biztos benne hogy jó döntés volt.
Éjszaka nézegettem azt a pár távolabbi fotót amit készítettem vele, azok számomra valósághűbbek mint az előző telóimmal bármelyik; a közelieket (+ szerinem makrót is) meglehet oldani a 3x optika zoommal. Szóval lehet hülyeséget csináltam, de sürgetett az elállási határidő is. Mindenesetre egy jódarabig még biztos fel fogom/tudom magam húzni ezen az egészen.
De persze a samsung is benne van, szóval azt se kell mondani hogy ártatlanok, meg a sok pártatlan tesztelő se.
A júzer meg szerintem nem azzal foglalkozik a teló kézhezvétele után hogy tesztelgessen egy új "csúcsmobilt". -
autotaxmo
őstag
válasz
=WiNTeR= #1442 üzenetére
Hat szerintem (privat velemeny) nagyon tul van most ez hypolva itt a forumon. Nagy valoszinuseggel szoftveresen majd okoskodnak valamit az updattel. Iphone 14 pro megjeleneskor is par hettel kesobb kijott valami sokkal durvabb jelenseg amikor konkretan a kepernyok szellemkepet vagy kulonfele foltokat kezdtek el produkalni ha jol emlekszem es abbol nem volt akkora hype pedig ott kicsit dragabb telokrol van szo es komolyabb para jelensegrol es megis megoldottak. Szerintem minden keszuleknel vannak gebaszok, kar ezen most ennyire orjongeni. Ha valami gixer lenne a kijelzovel vagy procival az picit komolyabb lenne. Varni kell par hetet es ha az updattel sem javulnak a dolgok, mert most senki nem tudja tutira hogy ez hardveres lencse baj vagy csak szoftveres, ha csak nem valaki itt a forumon ott volt a samsung S23 osszeszerelesenel es a komponensek beszerzesenel....varni kell vele hogy mi lesz.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
autotaxmo #1441 üzenetére
Könyörgök ne akarjunk már lekicsinyelni egy hibát, ami elég sok eszköznél egyértelműen jelen van és joggal zavarja az érintetteket.
Nagyon jó széria az S23, ezt senki se vitatja, de várható volt, hogy idővel elkezdenek majd kihullani a nem-Day1/kritikus hibák. A hibákkal együtt lehet élni, ez természetesen egyéni döntés. Azonban érdemes a tisztelt vásárlóközönséget emlékeztetni, hogy a saját érdekében érdemes a hangját hallatni, ezért is jelent meg ennyi cikk a témában (kivéve pár retardáltat akik szerint az egész bújtatott Apple aknamunka és igazából nincs is semmi látnivaló), ami nyomást tud helyezni a Samsungra és remélhető nem sikkad el, mint a S22 esetében. Ha fél év múlva is ugyanitt tartunk akkor van gáz.
-
autotaxmo
őstag
Huuu ami itt megy most a forumon, ez az adok-kapok, na engem ezert mar az elsonel kitiltottak volna es toroltek volna a hozzaszolasaimat.
sracok, teljesen felesleges ezen a banangate dolgon rugozni. Aki nem doksi fotozasokra meg makrora (ami ugyebar nincs is benne) akarja hasznalni a telefont annak ez az S23 tokeletes valasztas.
-
12hopp
csendes tag
Sziasztok!
Közel 3 hete használom az S23-am viszont ma kb 2 óra navigáció után mintha beégett volna a kijelző...
Főleg minimális fényerőnél vehető nagyon észre, szürke háttérnél.
Ez az ötödik S szériás Samsungom, eddig sose volt ilyen bajomVárok pár napot aztán meglátjuk mit mond a szervíz.
Valaki tapasztalt ilyet már esetleg? -
Rigormortiis
veterán
Most komolyan egy olyan "hibán" megy a vita, amit két hónap alatt itt senki nem vett észre, csak amióta pár napja felkerült egy cikk a netre?
-
doooo
veterán
Ugye most csak viccelsz?
Belenyomod a kamerát a szöveg közepébe, ahol mikroszkópikus betűk vannak, és csodálkozol, hogy nem minden egyforma rajta? Makrót akarsz fényképezni egy szövegből?
Tényleg ennyire fogalmatok sincs, hogy egy rohadt kameralencsének (akármelyiknek), lencserendszereknek, szenzoroknak, stb. mik a fizikai tulajdonságai?Ezért probléma a nevetséges felfújása ezeknek az eseteknek... mostantól ha valaki bármilyen képet készít, amin bármi kikerülhetetlen jelenség látszik (aminek semmi köze a banánodáshoz), vagy a fizika törvényei vagy szimpla inkompetencia miatt, az rögtön "jaj hát ez hibás, borzasztó, istenem"...
Fogd meg azt a rohadt mobilt, és menj még 10 centivel távolabb. Fényképezd le újra. Majd meglátod, hogy nem ilyen lesz az eredmény. Ez így olyan, mintha te magad belehajolnál a szövegbe, és csodálkoznál, hogy akárhogy forgatod a szemedet, nem látod tökéletesen a széleit.
Ja aztán meg ha nem kaputelefonról váltottál, hanem valami értelmesebb mobilról, azt is nyomd oda ugyanígy, a doboztól pár centire. Meg fogsz lepődni, hogy mennyire hasonló kép lesz ehhez (pláne ha hasonló kaliberű kamerával készül).
Szerk.: ja látom már sikerült felfogni, hogy te voltál a hibás. Nem baj, a mondandóm lényege továbbra is igaz, másokra is. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... 1.6 millát keresel nettóban, majd azon sírsz, hogy a 4 kilós telefon szar ... " - ezzel vitatkoznék. Akinek nem az ölébe hullott a pénz, vagyis megdolgozott érte, az bizony attól, hogy (sok) van, nem feltétlen fogja szórni.
Egy hibás telefon bizony akkor is hibás, ha valakinek 3 havi fizuja, és akkor is, ha 1.Kíváncsiságból lőttem én is egy teszt képet a "100 éves" P10-esemmel. Nem mondom azt, hogy hibátlan (sarkok, alul középen), de nem is olyan fájó, mint itt egy-két bemutatott kép.
-
Astery
senior tag
Én csalódtam a Samsung-ban emiatt a kamera hiba miatt. Lehet mondani, hogy ez nem hiba meg más telefon is ilyen képet csinál sőt drágább objektívek is torzítanak így ... ami lehet igaz de ha van aki jól meg tudja csinálni akkor a Samsungtól is elvártam volna. S23+ vs másik telefon - ugyanolyan körülmények között. A különbség számomra jelentős.
Hazudnék ha azt mondanám, hogy magamtól észrevettem volna a hibát de nem kizárt mert termék fotózásra is használom a telefont szóval engem érzékenyen érint a dolog és maga a tudat is, hogy nem 100%-os állandóan ott motoszkálna. Bár nagyon megkedveltem a készüléket mert más tekintetben tényleg kiváló de most elváltak útjaink a Samsung-gal. Hogy vissza tudják-e szerezni valaha a bizalmamat az nagy mértékben attól is függ, hogy hogyan fognak hozzáállni ehhez a problémához. Figyelemmel fogom kísérni és drukkolok azoknak akiket szintén bánt a dolog. Bocsánat kicsit hosszúra sikeresett ... -
Dyde
aktív tag
Nem magánszemélyként vettem, nem annyit nem keresek, de a felénél többet. És igen attól még hogy ki mennyit keres 4 kiló egy telóért szerintem sok, pláne ha valaki nem a telefonján él, csak általános dolgokra használja. De ez kicsit túlságosan átment személyeskedésbe, egy fél órás beszélgetés alapján biztos kurvára le tudod vonni a következtetést mennyit foglalkozok a gyerekeimmel, illetve hogy milyen mérnök vagyok. Nyugodtan figyelmen kívül hagyhatod a hsz-eimet
-
Tin
veterán
Hát nézd, ha havi 1.6 millát keresel nettóban, majd azon sírsz, hogy a 4 kilós telefon szar, és inkább visszaküldöd, majd időt nem sajnálva vitatkozol az "elvekről" az interneten a gyerekeiddel foglalkozás helyett, és mondod azt, hogy mérnökként top minőséget vársz el, akkor vagy nem ismered a piac működését, vagy én nem tudom, milyen mérnök vagy.
Tömeggyártás van, és minőségi szórás. Küldd vissza, és rendelj egy újat, hátha az jó lesz. Esetleg várj előtte 1 hónapot.
-
Dyde
aktív tag
Igazából egyáltalán nem megterhelő mert 1-2 heti fizetésem, és igazából épp nyaraló vásárláson gondolkozok, ténylég nem nagyzolásképp, csak hogy lásd nem hitelre veszem a telót
. De inkább költöm a pénzt a gyerkőceimre vagy családdal nyaralásra etc. De világ életemben szerettem ár/érték arányban jót vásárolni, és hiába tehetem meg van egy lélektani határ amit jó szívvel kiadok egy telefonért, mert nem tudok vigyázni rá és fixen le fogom ejteni egy évben 100x
De ha már ennyit kiadok tényleg top minőséget várok el mérnökként, nem ilyet.
-
Tin
veterán
Nézd, ez a te döntésed. Én azért annyit elmondanék, hogy szerintem az emberek egy kicsit túlgondolják a mobilról fényképezés dolgot, főleg azért, mert ugye ott már annyi a szoftver, hogy a látott kép nem az, amit a lencse lát és a szenzor felfog, hanem valami teljesen más.
Az, hogy a telefon mennyibe kerül, nagyrészt a forint árfolyamának köszönhető, külföldön ugyanannyi, mint tavaly. Tény, hogy durván felmentek az árak, de nézd meg, mit kapsz érte, és mit kaptál mondjuk egy 10 évvel ezelőtti csúcstelótól. Ezt 3 évig lazán megtarthatod, és nem lesz vele gondod, akkoriban pedig évente jött az újabb, és a széria kifutásakor a telefon újkori ára a béka segge alatt volt. Az S7-et a megjelenés évének végén 45.000 forintért vettem vadi újan a Telekomtól, ma próbálj egy egy éves telót ennyire olcsón megvenni. A gyártók már ki is vezetik az előző szériát az új megjelenése után nem sokkal, épp azért, hogy nehogy lemenjen az ára, főleg, hogy az új is nagyjából ugyanazt tudja.
Abban igazad van, hogy a minőségi szórás bosszantó, ha éppenséggel nem neked jut a "jó" darab. De vedd figyelembe, hogy a Samsung iszonyat mennyiséget gyártott le a startra, és óhatatlanul is becsúsznak ilyenek. Az S23 Ultra topikban az elején volt pár kép olyan ócska minőségű kijelző felragasztásról, hogy a telefon tetején az ember a körmét betette a keret és a kijelző közé. Meg ugye az a "felgyűrődés" a jobb alsó sarokban, amiről a Samsung mondta is, hogy az nem rendellenesség, hanem ilyen a gyártás. Pedig ott se mindegyik telefonon van, és nagyjából akkor zavar csak, ha direkt azt figyeled. Éppúgy, mint a banán homályosodás.
Amúgy meg ezeknek a problémáknak a felnagyítása is "valaki" érdeke. Érdekes, hogy mennyire feljött minden probléma a Samsunggal, hogy, hogy nem éppen akkor, amikor komolyan felért az Apple mellé. Gondolod, hogy ezeknek a problémáknak az előtérbe tolása nem éppen az ő érdekük? Akik az antenna-problémát elintézték annyival, hogy rosszul fogod a telefont? És pont ott a kép az i11-ről, na annak a képes sem tökéletes élesség szempontjából. Írták mások is, hogy az S22-nél is volt ez a probléma, iPhone-nál is felmerült már, csak éppen azokat nem kapta fel a net, na vajon miért.
Végül pedig egy tök egyszerű, lehetséges megoldás, amihez nem kell szétszerelni: a kamera szoftver csinál két képet gyors egymásutánban, az elsőn a kép nagy része éles, a másodikon a banánforma éles, majd a két képet összefűzi eggyé. A proci gyors, te semmit nem veszel észre belőle, csak azt, hogy "jé, éles lett". Nem bonyolult megoldani, eleve több képből rakja össze a végső képet a kamera, szóval van rá megoldás. A dokumentum szkennelési üzemmód pl. simán működhet így.
Végül pedig: akkor vegyél flagshipet megjelenéskor, ha tényleg van rá pénzed. Nem a zsebedben akarok turkálni, de itt is jó páran vannak, akiknek nem hogy havi, de több havi fizetése egy ilyen telefon, és ezek után érthető a "ha már ennyit fizettem érte" hozzáállás, de olyannak, akinek egy ilyen telefon 1-2 heti fizetésébe kerül, azt pont nem érdekli annyira, hogy ott ez a hiba. Mert jövőre úgyis újat vesz. Én pl. eddig 1x vettem előrendelésben telefont, éppen az S20FE-t, és jól meg is szívtam a kijelző érintőpanel hibával, ezért visszaküldtem. Majd több, mint 1 évvel később vettem egyet asszonynak, miután minden hibát kijavítottak rajta. És azóta használja örömmel, pontosabban most már az S21U-mat fogja, mivel én ugye S23U-ra váltottam.
-
Dyde
aktív tag
A válaszom azért igen, mert ennyi pénzért szerintem ez nem férhet bele. Eddig mindig közép-felső kategóriás telóm volt, pl S20FE-t vettem 3 éve, azelőtt anno egy flagship xiaomi-t. Tehát sose olcsót de nem is a toptop telót. Most mondom üsse kavics kifizetem mert a méret számított, mindenképp kicsi telefont akartam. Viszont ekkora árcédula miatt mégha nem is veszem észre minden kinti képen a tudat h nem tökéletes, nem számomra nem elfogadható. És hogy öszínte legyek fingom sincs hogyan tovább, mit vegyek...
szerk: vagy feladom az igényeimet és sokkal jobb ár/érték alapján megint veszek egy S21FE-t vagy egy iphone 13-at, de nem jön be a IOS, és sokallom is az árát kicsit, de az méretbe tudásba jó lenne. -
harry3
őstag
Ha kiválasztod a 3-szoros zoomot, majd távolabb tartod a telefont a doboztól, akkor pontosan az iPhone 11-hez hasonló eredményt kapsz. Nem vagyok nagy szakértő, de azt ajánlják, hogy ilyenkor 3x-os zoommal kell csinálni, így a tephoto lencsét fogja használni a wide helyett. Ezzel nagyjából kiküszöbölhető a makro lencse hiánya, és hogy a wide nem alkalmas makrofotózásra. Aki ért hozzá javítson ki, ha hülyeséget írtam.
-
Dyde
aktív tag
Értem mire gondoltok. Oké, elővettem csináltam. Szerintem látszódik a "banán" effektus kicsit
[kép] -
Tin
veterán
A másodikat túl közelről fotóztad, azért homályos. Ez nem a banán-hiba, hanem túl közel tartottad a telefont, és rosszul fókuszált.
Az elsőnél meg a közepét leszámítva kifelé homályosodik a szöveg, finoman.
A rendes fotót fehér papír, fekete homogén szöveg, és fentről. Azon kijön a probléma, ha van. De ne ilyen közelről akkor se.
-
-
Dyde
aktív tag
válasz
grabber #1402 üzenetére
És az oké hogy az asszony 4 éves alsó közép kategóriás telója jobb képet csinál? Az nem torzít? Vagy a kölcsönbe kapott iphone 11-s se. Nyilván most erről a távolságról készített képről beszélek nem overall. Szerintem ez akkora sem elfogadható.
Winter: itt a kölcsön iphone, ez miért nem torzít?
FONTOS: nem iphone vita miatt, sose voltam iphone-m, világ életemben droidos voltam, most is az vagyok, ez után is valszeg az leszek, csak most van egy kölcsön telom. -
=WiNTeR=
senior tag
Ha túl közelről fotózol elkerülhetetlenül elmosódik a kép széle, ez normális, nem is ez a szóban forgó hiba. A probléma ott van, hogy egyes készülékeknél mindegy milyen távolról készül a kép, egy köztes területen (sáv, csík, nevezd ahogy akarod) nem éles az eredmény, előtte - utána igen.
Egyébként üzemidő tekintetében szépen hozza az elvártakat továbbra is, dual SIM főleg böngészés 7 óra SoT kijön mostanában. Érdekesség, hogy a Ringke Fusion-X tok a 15W-os vezetéknélküli gyorstöltést 11W-re csökkenti le, illetve vezetékesen se sikerült 18W-nál tempósabb töltést kisajtolnom 10% környékére lemerült állapotában sem AccuBattery szerint (Xiaomi GaN 65W töltővel és 100W (20V/5A) E-Marker-es kábellel).
-
válasz
insight #1400 üzenetére
Minden lencse torzít. Profi fényképezőgépeken is. De azok extrémen nagyobbak és emiatt kisebb is a torzítás. Meg 8 db lencse van benne nem 1.
Ha messzebbre nem torzít akkor nem kell vele foglalkozni. Nem hétköznapi használat 20 cm-re fotózni vele a normál lencsére. Vagy aki doksikat fotózz annak tényleg nem ez lesz a jó telefon.Ennek a telefon lencséje olyan torzítást csináljon mint egy 200k DSLR objektív,ami 50x nagyobb és nehezebb és 50x drágább is?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU