- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Apple notebookok
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Dell notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Akkor itt gondolom láttál mindenféle dBm-eket is nem? Hol volt nagyobb különbség? Az S22 Note és az S23, vagy utóbbi, és az S24 között?
"Pixel 7 Exynos modemje is erős jeleket mutatott (...) csak éppen dobálta a térerőt, melegedett ... "
Magyarán nem volt stabil a vétel, hiába volt néha erős a jel. Érdekes ...
A melegedést úgy érted, hogy csak simán a kezedben volt, futott rajta a WiFiman, és mégis érezhetően melegebb volt, mint bármi más?[ Szerkesztve ]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz alex devil #6777 üzenetére
"Azt nem csinál automatikusan a rendszerfrissítés végén?"
Ott a pont! Illene. Legalábbis az eddigi telefonjaim esetén ezt tapasztaltam. Szóval próbálkozni lehet - még egy cache törléssel, - de csodát nem szabad várni. -
<Adamsky>
nagyúr
"Más szemlélet kell hozzá ... "
Most viccelsz / vicceltek, ugye?
Mi értelme bármi mást nézni, mint két töltés között (nem feltétlen 0% → 100% → 0%) a fogyasztást? Erre pedig nincs jobb mint a grafikon, amibe belekattintva bármikor meg tudod nézni, hogy az adott időszakban épp mi "ette" az akkumulátort. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... az akkumlátor opcióknál nálam se világos."
Ez azét vicces. Úgy tűnik, ember nincs aki értené. Kb. 5 percet szántam rá, hogy hátha valaki veszi a fáradtságot, hogy elmagyarázza, de nem. Kínos hallgatásba burkolózik mindegyik reviewer (legyen az YT-s vagy valamilyen tech. oldal).#6739 fcbarca
Én azt olvastam (azt hiszem itt is link-elte valaki), hogy az egészet rákenték a facséra. Szóval ha majd jön új verzió a Messenger-ből, akkor talán jó lesz. Addig pedig vagy segít a re-install, vagy így járt a kedves user.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
"Itt sincs semmi baj ... "
" ... csináltam egy full resetet, ODIN-al felraktam a 14-es romot, majd FR/Wipe cache."
Itt csak én érzek némi ellentmondást? Még jó, hogy nem vettél egy új telefont.Másképp: szerinted az normális, hogy egy (jól) működő (és friss → minden update rajta) rendszert úgy lehet (kell?) frissíteni, hogy "legyalulsz" mindent?
Ezt azért nem mindenki teheti meg ..." ... amúgy klasz lett."
Ha, nem nagy kérés, elmagyarázhatnád az "akkumulátortevékenység" alkalmazás / képernyő működését, mert én eddig nem találkoztam olyannal, aki értené. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... összesíti a kiválasztható nap összes akkuhasználatát ... "
WHAT? Mi az, hogy kiválasztható nap?" ... 2 teljes töltéstől többet úgysem fog senki elhasználni ... "
Ja, vagy igen, vagy nem." ... alsó graf a kiválasztott nap "órás" lebontása ... "
Itt meg azt látjuk akkor, hogy adott órában a max. 20%-ból (ugye ez a max. az Y-tengelyen) mennyit használtunk el? WOW!Ezért jár az arany gereblye díj
#6665 qltsar
"Csak irigykedsz !"
Ahogy mondod! Az ilyen fícsörök tudják igazán felkelteni az emberben a birtoklási vágyat.
Ja, nem
Ahogy elnézem ez a HomeUp is kb. ahhoz kell, hogy a gyári launcher-t fel lehessen hozni egy ~5 évvel ezelőtti szintre (mármint, hogy azt tudja, amit egy random 3rd party launcher már ki tudja mióta tud).
Egyébként tényleg nem értem, hogy hogyan lehet így kiadni ROM, hogy egy ilyen alap cucc, mint egy a Good Lock nem működik.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz zola899 #6656 üzenetére
Nézem ezt az képernyőképet, és nem értem.
79% mellett 58% akkumulátor használat? OK, de hány éves a kapitány?
A kis "i"-re ha rányomsz, mit ír ki?... és mi ez a két grafikon?
Az elsőnél a X-tengely a hónap napjai (ez OK), de mi az Y (0% - 200?)?
Aztán alatta a másik ...
X-tengely: 0 – 12 – ?
Y-tengely: 0% - 20?Odatették magukat a fejlesztők.
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
"Feltölthetem a teljes méretű képet ... " - hová, link?
" ... a gyári zajosabb ... "
A zaj egy dolog. A fényekre, színekre, kontrasztra gondoltam, mikor afelől érdeklődtem, hogy melyik áll közelebb a valósághoz." ... de éjjel viszont "világosabb" képet csinál ... "
Itt is igaz az, amit az előbb írtam. Lehet elsőre jobb a világosabb kép (több mindent látsz), de ha egyszer élőben nem úgy nézett ki, akkor a végeredmény csak nem az igazi. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... fotózásban lenne-e előre lépés?"
Kezdetnek rögtön ott van, hogy az ultraszéles kamera nem fix fókuszos. Továbbá - az előbbi okán - banános probléma sincs, mert közeli képeknél átvált a szélesről az ultraszélesre (forrás).
Szóval, ha fotózás mindenek felett, akkor az Ultra szerintem jobb, mint a "sima" vagy a plus.#5607 PedroPascal
Neked ez a banános dolog már jobban be van csípődve (utóbb a legtöbbet te emlegeted kényszeres szmájlizás közepette) mint sokunknak, akiket tényleg zavar a jelenség.
Legutóbb pl. sikerült úgy behozni ezt a "közbeszédbe", hogy nem is ez volt a téma, hanem a lassú fókusz és a shutter lag. -
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... az X60 Pro Plusnak pedig talan meg jobb kamerai is vannak ... " - ott nem spórolták ki az AF-et az UW-ből (... és még optikai stab. is van benne).
Az 50 mpix-eles főkamera viszont még fényérzékenyebb ( f/1.6 vs. f/1.8 ) szóval - elvi síkon - sz@rabb kellene, hogy legyen a közeli képeknél. Na, majd elválik, ha a fórumtárs tölt fel pár képet. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #4777 üzenetére
"Aki profi fotókra vágyik ... " - bocs, de ez nem válasz a kérdésre.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #4761 üzenetére
"Akkor a x12t pro-mnál miért nem látszódik ... " - tudjuk, hogy nem látszódik? Láttál tesztképet? Én a Xiaomi 13-as topic-ban kértem (ide is be- link-eltem). Jobb, mint az S23 által készített kép, de látszik, hogy az sem hibátlan.
Szvsz. változtatható blende kellene, vagy az SW-be is AF (és akkor a közelieknél lehetne azt használni). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz jbnd-007 #4711 üzenetére
Sokan azt használják "doku fptózásra". Úgy tudom (nekem nincs ilyen telefonom, csak követem a topic-ot), hogy ott nincs ilyen gond. Ez alátámasztja a túlzó rekesz elméletet (f/1.8 vs. f/2.4). A "tuti" persze az UW lencse lenne erre a célra, csak abból - az Ultra kivételével - a Samsung kispórolta az AF-t.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ahogy korábban már írtam, én azt találtam ezzel kapcsolatban, hogy a túlzottan nagy blende nyílás okozza a problémát (nem, vagy nem feltétlen a nagy érzékelők). Ugye divat lett elvárni a mobiloktól, hogy gyertyafény mellett tökéletes képek készüljenek.
Szerintem ennek isszuk a levét.
Én nem számítók semmilyen javításra. Még csak 1/2 éves a modell, de már szállingóznak a hírek az S24-ről. Ott szerintem erre jobban oda fognak figyelni, és vagy visszahozzák a változtatható blendét, vagy nem engednek ekkora rekesznyitás."Viszont ha ez normális ... " - én arra gondolok, hogy valamilyen szintű homályosság elfogadott. Az S23-as szériánál viszont ez most nagyon szembeötlő. Talán láttad, tettem be ide Xiaomi 13-al lőtt képet. Az se hibátlan, de jobbnak tűnik.
"Regarding S23 Ultra, it’s a different story. That model has AF function in UW lens, and it automatically changes from Wide to UW lens in near distance, that’s why it looks different between S23 Ultra & others." - forrás
Magyarán egy fikarcnyival sem jobb az Ultra, csak az ügyesen "maszkolja el" a problémát. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Simi121 #4639 üzenetére
Abból amit írsz nekem az jön le, hogy inkább a "speakerphone"-t nem tudja be, ill. átkapcsolni. A közelségszenzor kezelését tudod úgy is tesztelni, hogy valami mást teszel az action-be - mondjuk pause, volume up/down - ami biztos (jó eséllyel) nincs tiltva.
Egyébként a Tasker-el - ha jól emlékszem - érintést is lehet szimulálni. De ez már nagyon off. Ha még nem adtad fel, akkor szerintem kérdezősködj a Tasker topic-ban. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Simi121 #4635 üzenetére
" ... hívás közben átkacsol automatán kihangosítora ha elveszem a fülemtől ... "
Vannak ilyen "automatizáló" programok (pl.: MacroDroid), amivel lehet ilyesmit csinálni. Én ezek közül a Tasker-t ismerem, viszont nem tudom, hogy az újabb Android-ok hová "fejlődtek", így egyáltalán nem biztos, hogy ami régen működött (link1, link2), az ma is fog. -
<Adamsky>
nagyúr
Nem gondolod, hogy egy kicsit átestünk ezzel a csillió megapixellel a ló túloldalára?
12-20 megapixellel is lehet jó képet csinálni (és azzal úgy tűnik a közelre fotózás se gond), akkor minek 50, 100? Pláne, ha utóbbival csak a baj van?
Egyébként lehet ezt (mármint az 50-100 mpix-et) is meg lehetne jóra csinálni változtatható rekesszel, de azt ugye a gyártók kispórolják az újabb modellekből (az S9, S10-ben még volt, és most az S24-ben - egyes pletykák szerint - újra lesz). -
<Adamsky>
nagyúr
Ezt most kaptam a Xiaomi 13-as topic-ban. Hááát, lehet meg kell kövessek pár embert ...
... ill. feltehetjük a nagy kérdést: kell ennyi mpix-el? Lehet az elfogultság beszél belőlem, de én a 20 mpix-eles P10-el készült képemet bizony jobbnak látom. -
<Adamsky>
nagyúr
"Miből gondolod ... " - látom. Főleg a második képen. Nem elég, hogy egy könyv lapját próbálod fotózni (eleve nem szerencsés, mert nem sík) másfelől látszik, hogy nem pont felülről készült a kép.
Ha van otthon nyomtatód (vagy a munkahelyeden), akkor nyomtasd ki kérlek azt a tesztoldalt, amit én is használtam, és lássuk mi a helyzet! -
<Adamsky>
nagyúr
"Bizonyos feltétel teljesülése esetén ki kell lőnöm egy programot."
Érdemes kipróbálni pár "automatizálós" app-ot. Én a Tasker-t ismerem (de van elég sok - akár felhasználóbarátabb - a Play!-en), azzal jó eséllyel meg lehet csinálni.#4485 ladik
Xiaomi-n, hogy állítottad be? Akármilyen app értesítése nem lecserélhető egyik telefonnál sem, max. egy-két speciálisé. Egyébként az alapértelmezett értesítési hangot nem olyan hosszan játssza le, amilyen hosszú? -
<Adamsky>
nagyúr
"Összevetve is nagyon hasonló a minőség monitoron nézve."
Milyen DSLR-ed van? Szívesen megnéznék egy-egy összehasonlító képet ...
Már ha van, és belefér az idődbe ...#4391 m4rtin
Tudnál feltenni valahová (de, olyan helyre, ahol "veszteségmentesen" elérhető) pár 12 mpix-eles gyári app-al és Gcam-al készült raw (dng) képet? -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz janosibaja #4009 üzenetére
" ... minden médiát letilt, a telefon kihangosítástól a Waze-ig ... "
Nem-nem. Elvileg a csatlakozást követő első play/pause event-et kapja el (és "nyeli be"), és azt is csak a kiválasztott eszköz (mondjuk az autód) esetén. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz janosibaja #4007 üzenetére
Nem érint a hiba (?), de egy gyors keresés után ezt találtam.
Vagyis - nagyon úgy tűnik, hogy - ha ezt az autód irányából nem tudod kikapcsolni sehogy sem, akkor nem marad más hátra, mint "elkapni" azt a "media button events"-et, ami a bt. csatlakozás után történik (és nem tovább engedni mondjuk a YT Music-nak).
Az előbbi könnyedén megoldható a Tasker-el (tudom, hogy a Samsung telefonokon is van valamilyen hasonló cucc, így talán érdemes megnézni, hogy hátha az is képes erre). -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Curtain #3907 üzenetére
"Szerintem ez nem bug."
Feature-nek sem igazán lehet mondani. Addig ugyanis nincs gond, míg bele nem futsz esetleg egy analóg telefonközpontba (lehet nem ez a terminus technicus, akkor bocsi). Szóval, ha egyszer - remélem sose lesz ilyen, mert azért már ritka - belefutnál olyanba, hogy azt hallod, kérjük nyomja meg a 3-as gombot, ha az szeretné, hogy ... te pedig nyomod, és marhára nem történik semmi, no, akkor segítene a VoLTE off. -
<Adamsky>
nagyúr
Én régóta - itthon is - Curve-öt és Revolut-ot használok (Gpay / Garmin Pay). Előbbi mögé bármit betehetsz, utóbbinál pedig "végtelen" virtuális kártyát csinálhatsz (nekem a fizikain kívül van egy az órához, egy az online fizetésre, és ott van még az "önmegsemmisítős" kártya).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #3766 üzenetére
Először is köszi!
... másodszor viszont - csatlakozva az előttem szólókhoz - azt kell mondjam, hogy a jó sajnos nem ilyen. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz ADAM1337 #3749 üzenetére
"Hétvégén lövök pár képet párhuzamosan a fold mellett ... "
Ha van nyomtatód otthon, vagy a melóhelyen, akkor a "tesztábrám" még elérhető itt.
Köszi előre is!#3748 qltsar
" ... lehessen mutogatni szervizelés esetén."
Persze, lehetne mutogatni, de erre bamba tekintet és széttárt kar lenne a válasz. "Optimális" esetben pedig kicserélnék egy ugyanolyan (hibás) kameramodulra. Láttunk már ilyet. Itt addig nem lesz változás, míg a Samsung hivatalosan (!) el nem ismeri a problémát, ill. nem konkretizálja, hogy ez most hw. vagy sw. bug. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #3716 üzenetére
"Én sokallom a 3700Ft-ot ... " - szíved joga! Én csak gondoltam, hogy kiemelem a két tudtommal "top" lejátszót xrvman-nak, hátha. Egyébként a PowerAMP olcsóbb...
By the way, ugye te birtoklod az egyik hibátlan S23-ad (vagy pluszod?). Megtennéd, hogy feltöltesz valahová (nem ide, mert úgy tűnik a fórummotor belenyúl a fájlba és pl. törli az exif infót) egy-két olyan képet, amit qltsar is kért?
#3721 xrvman
Nincs mit! Nem tudtam, hogy mik az igények. Én anno azért is vettem meg, mert szeretek zenét hallgatni (volt egy közepesen komoly "MP3 lejátszóm" is). A másik ok, hogy régebben sokat cserélgettem a ROM-okat (volt amelyikben nem volt semmilyen lejátszó), így adódott, hogy 3rd party app-okból építkezve készítek egy gyűjteményt, amit viszek magammal minden ROM-ra vagy épp telefonra. Én nem szoktam a gyári megoldásokkal vesződni.
Ingyenesből esetleg próbáld ki az AIMP-ot. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem streamingolok, inkább lokálisan szeretem használni."
Én mióta okostelefonom van, a PowerAMP-ot használom (ez volt az első app, amit megvettem). Viszont a vezetékmentes füleses topic-ban az egyik fórumozó nagyon Istenítette az USB Audio Player PRO-t, mert az "megkerüli" az Android-ot, és közvetlenül a telefonokban lévő csúcsminőségű DAC-ot (már, ha olyan, és támogatott) képes vezérelni. Nem tudom, nem próbáltam, szóval csak fyi.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz ForRedGlory #3685 üzenetére
Vótmán ...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Corsa02 #3681 üzenetére
" ... feleségem S23-asán jobban látszik."
Egy ideje motoszkált már a fejemben a gondolat, hogy mintha készülék és készülék (vagy modell?) között is lenne különbség. Erre most te ráerősítettél. Szóval nem elég, hogy van ez a banán dolog, de még a szórás is elég nagy a tekintetben, hogy mennyire látszik.
Mindegy, ha minden igaz, már csak párat kell aludni, és a Samsung mérnökeitől csodát fogunk látni. Ámen! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Hallosz #3638 üzenetére
Ugye meg van, hogy a hűtős példát mire írtam? Persze, hogy nincs. Jól láthatóan mind a mai napig nem érted, hogy mire értettem azt, nincs semmilyen Samsung cuccom.
És akkor rá is térhetünk arra, hogy szerintem neked fáj az, hogy sok esetben kritikával élek a készülékkel kapcsolatban. Ezt a frusztrációdat pedig úgy próbálod kiélni rajtam, hogy arra próbálsz rávilágítani, nekem nincs is ilyen telefonom, mit szólok bele.
Nem gyerekes ez egy kicsit? Ne válaszolj! Költői kérdés volt. Szóval, maximális tisztelettel, de én viszont arra kérnélek, hogy ne folytasd! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Hallosz #3493 üzenetére
" ... egyetlen darab Samu cucc nélkül . . . hát, lássuk be, nem könnyű na."
Áruld már el kérlek, hogy miben segít a telefonnal kapcsolatos kérdések, esetleges problémák kitárgyalásában az, ha pl. lenne egy Samsung hűtőm?
Amit idéztél tőlem, azt egy kuponos hozzászólásra írtam, és csak arról szól, hogy aki nem a Samsung-os "ökoszisztémából" jön, annak egy picit nehezebb kuponozni (meg ezt az egész kuponos szerencsétlenkedést megérteni). -
<Adamsky>
nagyúr
Szerintem ez a lényeg: "Nem vagyunk biztosak benne, hogy a probléma természetéből adódóan teljesen megoldható-e a probléma. Pontosan ez az a forgatókönyv, ahol egy kettős rekesznyílású objektív kényelmes lehetett volna. A kettős rekesznyílású (F1.5-F2.4) funkciót a Galaxy S9-cel vezették be, és a Galaxy S10-ben is jelen volt, de a Galaxy S20 óta eltávolították."
Ez bizony egy tervezési, ill. hw hiba, amit - ahogy gulyasa ki is emelte - enyhíteni talán lehet, de megszüntetni nem. Itt bizony a kameramodult kellene cserélni, de ezt nem fogják bevállalni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz migabi24 #3435 üzenetére
"De legalább elismerték ... " - nekem rémlik korábbról hasonló kommunikáció (most nincs időm visszakeresni, de itt a topic-ban link-elte valaki).
Az a gond, hogy ez megint a nesze semmi, fogd meg jól. Az én megérzésem az, hogy ez bizony hw. probléma, és most azon megy az agyalás, hogy szoftveresen (majd az AI ugye ezt is megoldja, mert az mindenre (is) tudja a választ/megoldást) hogyan lehetne ezt a bakit elsimítani.Az ilyen esetekre is megoldást jelentene szerintem ha nem 1/2-1 éves termékciklusok lennének. Persze ez nem jó a gyártónak, így maguktól sose adnák azt fel, így talán érdemes lenne rájuk kényszeríteni azt (már, ha nem csak a szavak szintjén akarunk zöldek lenni).
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Luigi962 #3411 üzenetére
Kössz az infót! Mondjuk onnantól kezdve, hogy egy darab Samsung cuccom sincs, eleve kissé handikeppes a dolog, de hát ez legyen az én gondom (majd ha végre rászánom magam a vásárlásra).
#3414 EngineerBoy
"Én előző hónapban 268-ért hoztam el a 256-os s23-at kuponokkal."
Úgy, hogy most 440 a listaár? Nem semmi!#3422 autotaxmo
Papíron, elvileg 35°C-ig nem kéne panaszkodnia ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz ForRedGlory #3409 üzenetére
Háát, besz@ ... egy valag pénzt keresnek ezekkel a telefonokkal, de zsenánt nekik garanciajegyet küldeni. Félve kérdezem, hogy egy számla nem játszi könnyedséggel hamisítható?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Luigi962 #3395 üzenetére
" ... ajánlói kupon, vélemény kupon, chaten kapott kupon, stb."
Ezzel tisztában vagyok, csak azért ezek begyűjtögetése kapcsolati hálótól és tapasztalattól függően elég sok időt elvehet az ember életéből.A 267e Ft szép ár, de akkor már elárulhatnád, hogy akkor (anno) mennyiről, és milyen kuponokkal tudtad ideáig levinni. Sokunknak szerintem tanulságos lenne.
Egyébként nem egy véleményt olvastam a kuponokkal kapcsolatban, hogy valakinek kb. puszira odaadták, a másiknak pedig még könyörgés után se.
#3396 leslien
" ... 2,5 óra Bécs ott nem fognak szarozni veled .. "
Mi nem az EU-ban vagyunk? Vajon a Samsung miért teheti meg ezt a magyar vevőkkel? Szerintem ez "kupon game" is csak nálunk ilyen nemzeti sport, és a garanciáztatással is csak minket szívatnak ily' módon. -
<Adamsky>
nagyúr
Forrás vs. árak vs. garancia.
Azt a nézőpontot értem, hogy ennyi pénzért legyen rendes garancia (sajnos úgy tűnik szükség is lehet rá). Azt viszont nem, hogy hogyan lehet az, hogy itthon a hivatalos forrásból ennyire drága a telefon?
Így most hirtelen megnéztem egy 8/256 Gbyte-os zöld S23-at.
amazon: 978 Eur
samsung.de: 1.009 Eur
itthon: 440e Ft
Az 1.009 Eur = ~374e Ft, amiből ha leszedjük a német Áfa-t (19%), és rátesszük a magyart (27%), még akkor is "csak" 399e Ft.Amit most így hirtelen nem látok, hogy az amazon-ról véve pl. mennyi a garancia, de (ez lehet a gyenge németemnek tudható be) azt sem, hogy a német Samu store-ban mennyit adnak.
Mindenesetre ha abból indulunk ki, hogy az amazon-on adnak 1-et, és ~363e Ft-ből elhozható a dolog, akkor azért az elgondolkoztató (számomra legalábbis) ...
... és akkor "sufni GSM" árak. Az szerintem kijelenthető, hogy nem lopottak ezek a telefonok. Akkor viszont, hogy a tökömbe lehet nekik hasznuk az eladáson, ha az előbbi készülék 277e Ft. Itt azért van egy laza 163e Ft-os difi, amibe egy-két extra szervizelés is beleférhet (ha nagyon peches az ember).
[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz eladogeppc #3366 üzenetére
" ... rendszeresen megszakad a SoundCloud." → FYI!
-
<Adamsky>
nagyúr
"En tegnap leadtam az S23+ a szervizbe ... "
Na, jó, de elismerték a hibát, vagy csak bevitted, ők átvették, hogy majd szétszedjük-összerakjuk, hátha ettől megjavul? Mert az egésznek akkor van értelme, ha tudnak a hibáról, elismerik, és azt mondják, hogy igen, szoftver hiba (mondjuk akkor nem kellene leadni), vagy hw. és akkor ott sorakoznak a hibátlan modulok a polcon. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Atish19 #3165 üzenetére
Na, ez már valami! Köszi!
SQA-t gondlom akár úgy is össze lehet hozni, hogy csak fényképen láttam az adott terméket
MAR → (nekem) elég esélytelennek tűnik ...
UUY: ha jól értem, akkor ha kellően idegesítő és/vagy levakarhatatlan az illető, akkor ezzel szabadulnak tőle az ügyfélszolgálatosak
SAH: kb. mint a MAR ... legalábbis számomra.
... és ezek milyen százalékot szednek le az árból, vagy, hogy van ez? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz migabi24 #3099 üzenetére
Én se vagyok híve a túlzott (de mekkora is ez?) gyorstöltésnek, de a Samsung féle 25W már jó ideje nem számít annak. Másképp: szerintem nyugodtan kijelenthető, hogy jól megírt töltésvezérlő, ill. a mai akkumulátorok mellett ez a "tempó" nem árt az akkumulátornak.
#3097 szupi92
Mindig a telefon dönti el, hogy mekkora töltést vesz fel, szóval egy 45 W-os töltővel nem fogod hazavágni (ugyanúgy max. 25 W-vel fog tölteni).[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz TODI1111 #2990 üzenetére
Ja, OK! Elbeszélünk egymás mellett.
" ... a hozzáadott kártya a létrehozott simple kártya feltöltésére szolgál. Az NFC fizetés a simple kártyával történik."
Én úgy értettem, hogy akármilyen kártyát nem tudsz betenni a Simple alá, és azzal közvetlenül - érintés mentesen - fizetni. Viszont ha már úgyis "töltikézni" kell (pl. Erste → Simple), akkor miért nem használtok Revolut-ot és GPay-t? "Szárazabb, biztonságosabb érzés".
Arról nem is beszélve, hogy az Erste - ha jól tudom - élből támogatja a GPay-t.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz MikeWazowski #2953 üzenetére
#2965 Shummo
+1A root jó (lenne), csak a gyártók teljesen leneveltek róla.
Ha van nyitott bootloader, akkor mehet fel a TWRP, ami ad egy kis extra kényelmet / biztonságot (NAND backup)
Root = Magisk (legalábbis ma már így érdemes ...). Ha pedig utóbbi működik, akkor "kinyílik a világ"
• Viper4Android
• Advanced Charging Controller
• Greenify4Magisk
• GravityBox
• Universal SafetyNet Fix
• Xposed Framework
... hosszasan lehet sorolni.Persze, lehet ezek nélkül élni, csak mikor az ember legelőször "veri be a fejét" valamilyen frankó kis Android-os korlátba, akkor érdemes elgondolkozni, hogy ez most kinek is jó (kinek az érdekét szolgálja).
#2967 MikeWazowski
Az a baj, hogy azok az idők már elmúltak, mikor a gyártók ezt támogatták (pl. Miui a Xiaomi Mi 2s -en). Ma pedig tűzzel-vassal, de leginkább garanciavesztéssel "jutalmazzák" azokat, akik ilyesmiben gondolkoznak. Mindezt úgy, hogy egy laptop árát (amin az ember azt csinál ehhez képest, amit akar) hagyjuk a kasszánál ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz autotaxmo #2906 üzenetére
"Értjük hogy egyeseket zavar ... " - akkor kérlek fogadd el azt, hogy ez bizony téma lesz mindaddig, amíg a hiba fennáll.
Képzeld, én pedig a tokos / fóliás hsz.-eket unom (én egyiket sem használok), mégsem írogatok be, hogy hagyjátok már, mert nekem unalmas. Másnak ugyanis biztos fontos ...
... szóval, tanács: ha banánt látsz, - számolj el 10-ig, és - szépen görgess tovább. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... cseréljék ki a kamera modult egy jóra ... " - ilyet egyelőre fehér ember nem látott. A Samsung eddig el sem ismerte a hibát, így én nem látok rá sok esélyt, hogy a csere után javulna a helyzet. Nincs más lehetőség, mint várni (reméljük, nem az S24-re ... )
#2904 A.K.
"... mitől macerásabb?"
Gondolom a szükséges tárgytávolság miatt. -
<Adamsky>
nagyúr
Értem, köszi! Ilyesmi sok gyártónál van (pl. a Huawei-nél Safe-nek nevezik).
Úgy látom, hogy sajnos ennek nincs egy "konténer" fájlja, mint pl. a TrueCrypt-nek / VeraCrypt-nek, amit csak úgy tudnál mozgatni az egyes eszközök között.
Így a látottak / olvasottak alapján az a legtutibb megoldás, ha kimozgatod a dolgaidat a biztonságos mappából, majd szépen "kézzel" áthúzod - wifi-n vagy kábelen keresztül - PC-re, onnan pedig az új telefonra. Persze, ha nincs helyed, akkor marad a pendrive.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz Dreadloord #2791 üzenetére
" ... honnét szoktátok leszedni a tesztoldalt ... "
Nem tudom, de én csináltam egyet magamnak. Szóval, ha nem zavar, hogy S23 helyett P10 van, akkor tőlem használhatod ezt.
... de egyébként kb. 2 perc egy ilyet Word-ben csinálni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Juhaszatti #2774 üzenetére
Értem, köszi! Ezt te, hogy értelmeznéd?
• Pontszerű fehér fényerő, 20 fok: 1590 nit
• 100% fehér fényerő, 20 fok: 699 nit
• 100% fehér fényerő, 42 fok: 243 nit1. kérdés: mi a különbség a pontszerű- és a fehér fényerő között?
2. kérdés: ha a 20 °C-nál 699 nit, akkor - nagyon leegyszerűsítve (+22 °C → -456 nit) - 30 °C-nál ez az érték már csak ~500 nit?#2778 Hallosz
"A vízpartra nem azért megyek ... " - én sem (nem is használom a facsét / Insta-t, stb.). Viszont mind kerékpáron, mind pedig a kajakban azért tud meleg lenni. Hiában van a táskában, próbálom ahogy csak lehet óvni." ... eközben mellé teszek egy régi S7 készüléket is. Kívánsci vagyok mi lesz a vége."
Nagyon köszönöm! Kíváncsi vagyok az eredményre. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz pető bá' #2767 üzenetére
" ... ezt teljesen el tudom fogadni, mint technikai limitáció és kellemetlenség ... "
Közelítsük a másik irányból! Vegyük az én P10-em aminél nincs (volt, de megoldották) ilyen gond. Persze az is elég valószínű, hogy nem tud olyan csúcs fényerőt ... és most jön a DE!
Szóval mi értelme a nagyobb fényerőnek, ha nem tudod kihasználni? Nekem új ez a 80%-nál lévő warning. Őszintén kérdezem, hogy ennek így mi értelme?
Akkor miért nem 100%, a 80%? Vagy lehessen korlátozni a max. fényerőt, de ne kelljen már kézzel állítgatni! Véleményem szerint ez így miden, csak nem egy átgondolt dolog. Sőt, kicsit átb@szás szaga is van a dolognak, mert ugyan a gyártó lehetővé teszi a "rekord" fényerőt, de a csúszkán már ott a warning, és napütésben pedig el sem lehet a maximumot érni.#2769 Menyasszony
"A fényerő csúszkán a jelzés arra utal hogy ..." - ez így van a leírásban? Költői kérdés: vajon mi van, ha valakinek beég a kijelzője, majd a szervizben azt mondják, hogy: "Ejj-ejj, úgy látjuk kedves XY, hogy sokat volt ez a telefon 80+%-on használva. Sajnos nem tehetünk semmit. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz Hallosz #2754 üzenetére
" ... mondjuk sosem hagytam egyik telót sem)"
Te nem szoktál nyaralni, jó időben bringázni, túrázni, evezni? Én igen. Nekem nem pálya egy olyan telefon, amit "tutujgatni" kell. Félreértés ne essék! Vigyázok a cuccaimra (azért s működik, és karc mentes a P10-em), de azért ez egy használati cikk. Szóval bírnia kell a nyarat és a telet is.#2756 pető bá'
" ... el kell fogadni hogy ilyen ... " - szerintem meg az összes olyan gyártót, amelyik drága pénzért ilyen kompromisszumos készüléket tesz le az asztalra, el kellene küldeni a sunyiba.#2762 modd3r
"Xiaomi 13?"
Fázok egy kicsit a Xiaomi-tól. Volt anno Mi 2s-em, de akkor az még nem ez a Xiaomi volt. Akkor még tudtak telefont csinálni és ROM-ot írni rá.
... de jobb híján "futok vele egy kört", hátha ...[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz PedroPascal #2743 üzenetére
Belink-elnéd kérlek? Nem találom ...
#2751 nVIPER
"Jó f@szául elvérzett az s23 az asszony iPhone 13 minijével szemben." - ettől tartottam.
Ezért vártam ideáig, mert az előjelek sajnos ebbe az irányba mutattak. Azért még reménykedem, hogy valami csoda történik, és őszig "megpatkolják", de ha nem, akkor ... akkor b@szki, nem tudom mit vegyek, mert ahogy beszéltük NINCS alternatívája az S23-nak. Nagy duzzogva lehet veszek akkor egy Zenfone 9-et.[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz TODI1111 #2735 üzenetére
"Lásd PedroPascal fórumtárs hibátlan készülékét." - láttuk, hogy az?
Én most visszakerestem, és csak ezt az egy hsz.-t találtam. Itt ugyan van fenn jó pár kép, de egyik sem 1:1-es méretű, ill. nem tudni, hogy melyik kamerával készültek.
Ha volt másik hsz. / kép, akkor sorry, de most már én is látni szeretném a "csoda mobilt", mert ha jól sejtem, akkor az övé az egyetlen itt a topic-ban. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a CamScanner vectorizálja ... "
Tuti nem. Nem is lenne értelme. Különböző képjavító eljárásokkal korrigálja / optimalizálja a képet, majd opcionálisan rá lehet zavarni egy OCR-t. Utóbbi lépés után a szöveg tényleg szöveg lesz (itt nem gond, ha előtte "banános volt"), viszont a képeknél, ábráknál ugyanúgy látszani fog a grafikai hiba.
Szóval a kérdés továbbra is az, hogy: lehet-e kamerát váltani 3rd party app esetén? Ha, nem - és nincs valamilyen gyári megoldás egy CamScanner szintű app-ra - akkor ez okozhat gondot ...[ Szerkesztve ]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz mldigital #2605 üzenetére
" ... Camscenner és kész ... " - én is azt használom a jelenlegi mobilomon, de azon csak egy lencse (na jó, igazából kettő) van. Egy ilyen 3rd party app-ban - mint a CamScanner - pl. tudsz kamerát váltani? Mert, ha nem, akkor ugyanúgy sz@r lesz, mivel (gondolom) a főkamera a széles, 50 mpix-eles.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz ssppiikkee #2597 üzenetére
"A kijelző fényerő throttling még tesztelés alatt van."
Ezt, hogy tervezed tesztelni? Azért még kültéren (legalábbis itthon, Magyarországon) nem igazán adottak a körülmények. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz TODI1111 #2586 üzenetére
A gyártói garancia ezek szerint 1 év?
#2588 Sgr_A
" ... csak a hivatalos hazai forgalmazású telókat szervízelik ... "
Ez azért mókás, mert akkor vagy van EU-s garancia (ahogy egy eladó állítja), és akkor a magyar Samsung is köteles (még ha csak 1 évig is) foglalkozni vele, vagy nincs, és akkor "sima liba".#2585 PedroPascal
Nekem meg az az unalmas, mikor egy hiba felemlegetését valaki unalmasnak nevezi. Ez egy fórum. Minden véleménynek helye van. Fogadd el kérlek, hogy valakit ez zavar, mi pedig elfogadjuk, hogy téged nem.[ Szerkesztve ]
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz nikilauda #2579 üzenetére
" ... a hardveraprón jobb ajánlatokat találsz ... "
Félve kérdezem, hogy az, hogyan lehet? Illetve mire érdemes odafigyelni, hogy az ember nehogy lyukra fusson egy ilyen HA-s vásárlással? Mert, ha ne adj' Isten megkotlik a telefon, az ember megy a szervibe, de blokk nincs (vagy lesz?) a garancia pedig vagy valódi vagy nem ... -
<Adamsky>
nagyúr
"Ma két helyen is belefutottam ... " - csak ma? Tegnap vagy tegnap előtt nem volt gondod?
Egyébkénmindenkielég sokan szívnak most ezzel. A Curve topic tele van vele. Perpillanat az egyetlen megoldásnak az új kártya igénylése tűnik. Én holnap még "tesztelek" egyet, aztán - összeszorított fogakkal - indítok én is egy igénylést. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz eladogeppc #2487 üzenetére
Olvasd már el kérlek, amit link-elnek neked! A.K. rámutatott, hogy a Simple Plus-ban jelenleg nincs érintésmentes fizetés (másra való). A "sima" Simple kell hozzá, de ott a Visa kártyád nem támogatott, ha érintésmentes fizetésről van szó (ezt pedig én link-eltem az előbb). Megoldás: bekocogsz a legközelebbi fiókba (vagy írsz nekik, felhívod őket) és kérsz egy MasterCard/Maestro kártyát.