- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z1 Compact
Új hozzászólás Aktív témák
-
forestia
tag
Üdv!
Szerintetek az ES File Explorerrel miért csak olvasni tudom az sd kártya tartalmát?
A gyári File Commanderrel viszont okés minden, de nem esik kézre. -
kelly416
veterán
válasz
Tybike81 #9784 üzenetére
Sajnos nem nagyon tehetsz mást, mint beküldöd garanciáztatni. Három vagy négy tényleges garanciális hiba után kérheted a készülék cseréjét, de még akkor sem biztos, hogy jóvá hagyják. Tudtommal.
goranga9:
Igen, olvastam, eléggé szomorú, hogy ilyent megengedhetnek maguknak. -
Tybike81
őstag
válasz
Tybike81 #9781 üzenetére
Sziasztok!
Tanácsot és segítséget szeretnék kérni tőletek. Nagyjából vázolom a történetem.
Vásároltam 2014.06.30-án egy webshoptól egy Xperia Z1-es por és vízállónak hirdetett készüléket 2 év gyártói garanciával. 3 hét használat után észrevettem több illesztési problémát, hibát a készüléknél. A készülék vízállónak van mindenhol hirdetve így a fent nevezett hibák amik bosszantottak, elkezdtem a telefon garanciális ügyintézését. Megpróbáltam a megbízott szervizzel felvenni a kapcsolatot, ők nem reagáltak. Több fórum olvasás után kiderült nagy rossz híre van a Sony megbízott szervizének. Írtam a Sonynak is ez ügyben de ők csak azt hajtogatták hogy küldjem el, ők nem tudnak segíteni az ügyemben. Írtam és beszéltem a webshoppal is a garanciás ügyintézés miatt, ők hajlandóak lettek volna intézni, de lebeszéltek hogy gyorsabb ha én intézem, olyan mintha leráztak volna. 2014.07.28.-án felküldtem a készüléket végül a szervizbe. Megjavították, komplett házat, hátlapot mikrofont, stb. cseréltek. 2014.08.06-án vissza jött a javított készülék/itt már voltak bonyodalmak mire vissza jutott hozzám/. Minden szép és jó volt, míg a mai napon kiderült iszonyat rossz minőségben rögzít hangot videózás közben. Ez a javítás előtt nem volt jellemző a készülékre, mivel volt felvett videóm így össze tudtam hasonlítani. Na már most ezek után mi tévő legyek? Hová forduljak, és mik a lehetőségeim? A szerviznek hiába írok, nem válaszolnak és félek is hogy ,már másodjára kell megbontani egy vízálló burkolatot, és mi van ha most az össze rakásnál lesz probléma. Írjak a Sonynak vagy webshopnak?
Segítsetek ha tudtuk valami jó ötletet.
Köszi -
Tybike81
őstag
Sziasztok
A kamera videofelvételnél milyen mikrofont használ?
Azt veszem észre hogy nagyon gyenge minőségben rögzíti a hangot.
Hanghívásnál nem panaszkodnak. Most néztem videót amit a szervizelés előtt vettem fel és ott tökéletes a hang. Most siralmas, a tv-t teljesen hangerőn hallgatva, tőle 2 métere alig hallani amit felvesz.
Másnál milyen a hangminőség? -
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok! Én is a gazdája lettem egy ilyen kütyünek.
3 napja van nálam, de beleszerettem. Előtte egy Xperia Mini Pro-m volt, hiányzik is kicsit a fizikai billentyűzet, de majd megszokom. T-nél vettem de független, 14w31. Kamerájával nekem nincs semmi problémám, szerintem szép képeket készít. Viszont nem merem betenni a víz alá, valamiért annyira természetellenesnek tűnik nekem, hogy berakjam oda. Félek, ha mégsem vízálló, akkor a pár napos telefontól elbúcsúzhatok pár hétre, és még elképzelhető, hogy a garanciát is megvonják, mondván én voltam a béna. Bocsánat, hogy hosszú voltam. Ha bármi tapasztalatom van, megosztom veletek.
-
sutyi^
senior tag
Nyaralás közben nekem sikerült a vízállóságot tesztelni a Balatonban, bent maradt a fürdőgatyám zsebében.
-
csmat
senior tag
Én a MM-ban vettem 2-3 hete 106ért..
-
kelly416
veterán
válasz
VMatteo #9774 üzenetére
Passz. Árukereső, MM + kuponkód, fórum figyelés... én kéz alól vettem egy két hetes készüléket annak idején. Olcsóbb volt, mint a hivatalos garis új, de drágább, mint szürke új. Arany középút, főleg, hogy tudtam, ezt már kipróbálták, nem vibrál a kijelző, nem szenved semmilyen azonnali garis problémától.
-
VMatteo
őstag
Hol most a legolcsóbb fehér importtal?
-
bandi0000
nagyúr
pár napja volt 85k online rendelésnél a sony t-mobilnál 3500Ft-os havidíjú előfizu mellett szerintem ez jó ár volt, most már 107 én meg 126 ért vettem ugyan ezzel a csomaggal
-
-
VMatteo
őstag
mert ha esne 10-20 Mátyást az ára akkor oké, de most 3-4 Matyi már annyira nem oszt nem szoroz.
-
kelly416
veterán
válasz
VMatteo #9754 üzenetére
Szerintem várható az áresés. Hiszen minden gyártónak jönnek ki új készülékei, akkor meg minden régebbinek esik kicsit az ára. Vagy leveszik a boltok polcairól, esetleg szar az új készülék és mégis visszamegy a régebbi ára... de egy jós talán tud biztosat mondani.
Ha van időd, türelmed és kitartásod, várj, ha nincs, vedd meg most. 3-4 Mátyásnál többet úgysem spórolsz, ha normális forrásból akarod megvenni, az meg nem biztos, hogy megér neked 1-2 hónap várakozást.
-
kelly416
veterán
De jó fej... tök aranyos.
Azt az egy hetet meg csak-csak kibírjátok egy telefon tanulmányozásával. Így legalább Neked nem kell 2-3x belakni a készüléket (merthogy ugye mindig van egy kis varia az appok telepítése közben, mindig kerül újabb, vagy másik, a régi szemetét meg HR-rel a legkönyebb eltakarítani), mert addigra látod, hogy mi és hogyan működik rajta.
-
thozoo
tag
válasz
kelly416 #9751 üzenetére
Köszi.
Remélem úgy lesz.
Igen, a másik készüléken látom, hogy mennyire jó. Párom már olyan ideg, hogy nem akarja használni, hogy nekem ne legyen rossz érzés.
Már nekem akarja adni, hogy "az övé legyen rossz" de egyelőre kitartok. Most visszarakok mindent a régi telóra.
De az már egy másik topik...
-
kelly416
veterán
Mekkora bunkók... pedig akár T saját üzlet, akár partner üzlet, kutya kötelességük a készüléket bevenni és visszaküldeni javításra. Én a helyedben visszamennék a két boltba, elkérném a vásárlók könyvét, beírnám pár sorban azt, hogy T-nél vásárolt, és számlával igazolt alig pár napos készülékkel, aminek láthatóan garanciális hibája van, nem voltak hajlandóak foglalkozni. Nem kell feltételezett ok, nem kell semmi, csak esetleg annyit írj a végére, hogy írásban tájékoztatást kérsz ennek okáról, és megadod a címedet.
Igaz, Neked már nem lesz jobb (legalábbis a mostani ügyintézéssek, későbbiekben meg ne is kelljen), de hátha a többi vásárlóval legalább 1-2 hétig másként foglalkoznak.
A telefon meg nagyon jó, ne edd miatta az ideget. Kifogtál egy hibásat, előfordulhat majdnem bárkivel, de kicserélik és minden rendben lesz.
-
thozoo
tag
Két üzletben is próbálkoztam, miután az "online rendelés" elhangzott, zárkóztak el mindenféle további beszélgetéstől, és minden egyébtől. Így postán küldtem vissza a telefont, gondolom nem mostanában lesz, mire kapok egy másikat - ha egyáltalán kapok másikat.
Csak a mérget eszem vele, amióta megvan.
Egyébként a másik teló ott volt készenlétben, de sajnos a hibát sem tudtam feltárni egyik üzletben sem, mivel nem foglalkoztak velem.
-
kelly416
veterán
válasz
kbadam83 #9745 üzenetére
Nincs S5 tapasztalatom, de ha mindkettőt a saját kijelzőjén nézed, ne feledd, az S5-nek amoled kijelzője van. Ha mindkettő a TV-n van, és az S5 képe szebb, akkor nem tudok mit mondani róla. Nekem a z1c képe tökéletes, ha meg igényesebb akarok lenni, pl. keresztelő, akkor úgysem telefonnal fényképeznék, hanem erre a célra van egy Nikon L810 otthon.
A.J. Crowley:
Jól tudom, de ezek szerint nem feltétlenül érződött át a "hangulata" az első két soromnak smiley nélkül. -
akyyy
senior tag
ha egy karcot vettem észre a telefonon, (fogalmam sincs mi az rajta) és levéve az utolag rátett fórilát is rajta marad, lehet valamit kezdeni vele?
kijelzőt nem látom sérültnek.otthon majd leveszem róla de érdekelne, hogy ha a gyári fóliánál is sérült, akkor lehet e valahogy javvíttatni? telenoros egyébként. lehet üveget kéne rá venni még pluszba.
-
kbadam83
senior tag
Összehasonlítottam a Galaxy S5-el a fényképezőjét. Hát sajnos a Galaxy S5 sokkal szebb képeket csínál így valószínű marad az
-
kelly416
veterán
válasz
kbadam83 #9741 üzenetére
Sajnos nincs 106 centis TV-m, csak egy kis 40"-os, úgyhogy nem tudok érdemben válaszolni. De az én TV-men a képeim olyan szépek, hogy lemásznak, úgyhogy nem hiszem, hogy a Tiéden nagyon pixeles lesz.
Igen, 8Mp képek lesznek, de ne bánd. A Te TV-d HD (1280x720) vagy fHD (1920*1080), vagy legjobb esetben is QHD, ahol is a felbontás is "csak" 3840x2160, a 8Mp képek felbontása meg 3840*2160. Tehát ha alapból szép a képe, akkor ezekkel is szép lesz.
-
kbadam83
senior tag
válasz
kelly416 #9740 üzenetére
Akkor az automata módban 8Mp-s képeket csinál? Csak azért kérdezem ennyire mert holnap lesz a kisbabám keresztelője és pont most váltottam le a Galaxy S5-öt. És nem szeretném ha negatív meglepetés érne az elkészült képekkel. Az S5-el fotó ügyben teljesen meg voltam elégedve
Illetve még annyi, hogy a 8Mp-s képek 106 cm tévén nem töredezettek? -
kelly416
veterán
válasz
kbadam83 #9738 üzenetére
Nyugodj bele, hogy az automata nagyon jól eltalálja a beállításokat, és 8MPix-en jobb képeket csinál a ketyere, mint 20Mpix-en, mert kevesebb a zaj.
Ha meg állítgatni akarsz, én már egy keveset igénylem a lehetőségét, akkor is ajánlott a 8, mert 20-ban sokkal kevesebb lehetőséged van. No meg tegyük hozzá, mindenre elég a "kisebbik" kép is. Még azt is össze-össze gyűrném néha fHD méretre, mert "csak a helyet foglalja" a nagyobb. -
kbadam83
senior tag
Hol lehet a kicsikébe állítani, hogy milyen megapixel számú képet csináljon?
-
DraXoN
addikt
válasz
Norbi_025 #9712 üzenetére
Az általad említett jelenség nem normális.
Ha el is színeződik nyomásra akkor a kijelző biztos, hogy ferde az üveg alatt, vagy valami nyomja hátulról a kijelző panelját (esetleg gyártási hibás, és valahogy "megcsavarodott" vagy "anyagfeszültség" van benne)..
Garanciális problémának mondanám, így hagyva igen esélyes, hogy könnyen "betörik" az LCD kijelző (azért színeződik el, mert a panelt már "megnyomod".. onnan már nem kell sokkal több erő a panel megrepedéséhez).
És ha betörik onnantól szerintem nehezebb bizonyítani, hogy már előtte se volt tökéletes.#9730 thozoo:
Érdemes lehet elvinni a másik készüléket is szerintem, hogy lássák a kijelző különbséget. -
thozoo
tag
Van itt egy üzlet, gondolom átveszik a készüléket. Holnap megpróbálkozom velük. Igazából jól jött a két készülék, mivel így legalább van összehasonlítási alap a másikkal. Nyilván a kijelző vibrálásából feltűnt volna, hogy nem éppen így kell működnie, azonban az akkumulátor merülését még akár a sok nyomkodásra is ráfoghattam volna. No de a másik is elég sokat volt nyomkodva, az meg nem merült.
Hát, akkor holnap.
Köszönöm.
-
DraXoN
addikt
Kell mindent a kínaiakkal gyártatni.. nem épp minőségi munkaerő (na nem mind ha a magyar sokkal jobb lenne)..
Valószínű a kijelző bekötése rossz a második készülékben.
De szerintem nem nagyobb ezen telefonok hibaaránya mint más készülékeké, csak mivel ez a telefon szigetelt, így érzékenyebb arra ha valahol rosszul van összerakva (míg más telefonnál lehet fel se tűnne, mert vízbe nem kerülhet).. ezt meg az emberek bátrabban teszik vízbe. így az összeszerelési hibák könnyebben előjönnek (más nem vízálló típusoknál olyankor meg lehet csak jobban recseg a ház mint egy testvér készüléknél).. de ez nagyon off.Postán jött a készülék?
Ha igen és a szolgáltató ajánlotta a visszapostázás módszert akkor nem hiszem, hogy kell tőle félni, de lehet gyorsabb az ügyintézés ha beviszi az ember egy üzletbe.. persze ha ez megoldható. -
DraXoN
addikt
válasz
alextheboss #9724 üzenetére
Sokan kedvelik ezt:
[link]Látszólag tényleg sokat tud, valamennyi Z2 exkluzív funkció át van emelve a z1/z1c-be.
Ha lecserélném a gyári romot ezt próbálnám én is ki. -
thozoo
tag
A mai napon háztartásunkba két Xperia Z1 Compact érkezett! Nagy volt az öröm!
Az egyik készülék tökéletesen működik, 4 órán belül kb. 18 százalékot merült az akkumulátora, szuper jó a képe, minden rendben van vele. A másik (az enyém) 4 órán belül lemerült és másfél óra után folyamatosan vibrált a kijelző háttérvilágítása, függetlenül attól, hogy az automatikus fényerő-szabályozás be volt-e kapcsolva, vagy sem. A képernyő fényerejének csúszkáját állítva gyakorlatilag semmi sem történt: míg a remekül működő készülék maxon kiégette a szemünket, addig az enyém haloványon pislákolt az éjszakába.
Felhívtam a Telekomot, kaptam egy címet, küldjem el a készüléket dobozban, írjam le a hibát. Végülis, jól indul egy százezer forintos telefonnal való kapcsolatom.
Nem hiszem el, gyerekek.
Tényleg el merjem küldeni postán ezt a telefont?!
-
-
alextheboss
tag
Arrol szeretnek erdeklodni, hogy ki milyen custom romot hasznal? Esetleg olyat tudtok-e, ami erre a 4.4-es Sony romra van epitve?
A masik kerdes pedig az lenne, hogy van-e olyan rom, amiben benne van a 4k es a slow mo video funkcio?Elore is koszonom a valaszaitokat!
-
Skynet258
veterán
Passz már hogy hol találtam, megnézem...
Mod:
Pl. itt van. -
mbalazs7
csendes tag
Ebben is vannak olyan 'extra' funkciók, mint az s4 -ben? Pl fülemhez emelve fogadja a hívást, ha megfordítom elhalkul...
-
goranga9
csendes tag
Sziasztok.szerviz tapasztalat....:a kamerat sikerult osszekaristolnom es mellette a hatlapot ugy hogy a kamera olyan kepet adott mint ha mindennek auraja lenne.megevett a fene....gondoltam ennek ennyi mert en okoztam a dolgot,de gondoltam megnezetem gariba hatha benyelik.annak idejen a rayemen is csereltek szo nelkul.szal bevittem,atvettek,elkuldtek.Tm-nal vagyok.ez 4.en volt hetfon.tegnap jott az sms hogy mehetek erte.kozben vegig paraztam mert a csavo azt mondta ha gariba nem megy kb egy szazasba fajna nekem.ki is nyilt a szemem hogy mi a picsa kerulhet ennyibe mikor a kamera egy 10-es a hatlap 4-5 korul radasul uveg...na a lenyeg.....ma reggel bementem.adta volna at...vigyorogtam mert a minden cserelve lett gariba de........egybol kiszurtam hogy hianyzik alulrol a hangszoro pottyokkel teli kis racsa...szal at sem vettem irany vissza a szervizbe.kerdeztem mi van....ez hogy.....?mondta hogy ir nekik egy surgeto levelet es hatha gyors lessssz.bar kellemesen csalodtam ebben a kb egy hetes idoben is mig a gyermekem tavol volt.ennyi.remelem egyben kapom vissza hamarosan.elso dolgom lesz a csapala nyomni mert ha gaz van irany megint vissza....ugyanis eddig a vizes dolog klappolt.megjart forrast,furdot,szakado esot tavat.....
-
darvinya
titán
-
GÁgpstpn
tag
válasz
znyisztor77 #9713 üzenetére
Van a gyári kamerához is timelapse kiegészítő, én azt használom. [link]
-
GÁgpstpn
tag
Megérkezett a várva-várt dokkolóm. Július 17.-én rendeltem, ma délelőtt hozta a postás. Gyorsan tölt, jól néz ki és nem kell koptatnom az oldalsó ajtót. 1160 HUF-ért nagyon megérte. [link]
Az egyetlen hibája az hogy túl könnyű és amikor gyorsan emelném ki a telefont rossz irányba akkor rajtamarad. De ezt egy kis plusz súllyal könnyen orvosolni lehet.
-
Norbi_025
csendes tag
Sziasztok!
Ma kaptam meg egy xperia z1 készüléket.
Egy olyan hibát fedeztem fel,hogy a kijelző bal alsó részén (ahol a visszaléptető nyíl "gomb" van) pár milliméteren kör alakban,mintha sötétebb lenne a fényerő és nyomásra el is színeződik.
Normális ez a jelenség?Valaki tapasztalt már ilyet?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Brekii
tag
válasz
kelly416 #9707 üzenetére
Jogos :-)
Alapvetoen nem szeretem feltalalni a dolgokat, de nyilvan megoldom magam is ha "muszaly" :-)Szoval az alap Nova launcher. Ezt full screen be teszem igy a felesleges ertesito sav mar el is tunt. A most megtalalt "Auto hide soft keys" progi leszedi az also gombokat is. Mivel azert pl a "back buttont" masjogy nem lehetett beallitani ezzel azt is megoldottam (alulrol kell felhuzni az uj softkeys-t) A "swipe home button" nal beallitottam ha barhol allrol felhuzom az ujjam rogton "home" ha jobb fele huzom a tarcsazo ha pedig le es fel huzom akkor a futo alkalmazasok jon elo.
A zooperrel mint latod kiiratom felul a full datumot, a masnapi nevnapot, akku allapotot, illetve hogy tolt e vagy nem.itt a kulonbozo reszekre kattintva mas es mas indul. pl. az akku kijelzesre kattintva a battery status jon be.
Kozepen a soron kovetkezo evfordulokat jelzi.
Bal alul az aktulais halozatot, annak sebesseget, alatta az aktualis ip cimemet, alatta az aktualis internet szolgaltatot (ha wifi akkor annak az ssid jet) alatta pedig az utolso ujrainditastol eltelt idot. Jobb oldalon az aktualisan kapcsolodott bluetooth eszkozoket sorolja fel. Alul a dock ban a gyakran hasznalt progijaim vannak.
A Nova val lecsereltem az ikonokat, eltuntettem az ikon feliratokat. A nova Gesture funkciokkal pedig az ertesito sav, settings, szamologep, ertesito sav jelenitheto meg.
Mint latod a dolgaim 80% at egy kepernyovel latom es elerem.
Hihetetlenul hatekony tud lenni (nagyon sokszor egykezes modban hasznalom), nem beszelve arrol hogy oda sem kell figyelnem mert nem egy ikont kell akar vezetes vagy seta kozben eltrafalnom :-)
-
youngboy
senior tag
Tud valaki olyan app-t, ami tudja zsebben hangosabban csörög és rezeg funkciót? Esetleg azt is, ha csörgés közben megmozdítom, akkor halkul?
Olyat már találtam, ami nem működött rendesen vagy zabálta a memóriát.
Sajnos olyat még nem, ami rendesen működne ezen a telefonon. -
kelly416
veterán
Az ötlet nagyon jó, nekem eszembe sem jutott.
Brekii:
Nem mondod komolyan, hogy a 9685-ös hozzászólásban válaszoltad meg a 8-adik hozzászólást.
De azért érdekelne az, hogy milyen programmal tüntetted el a gombokat, meg az is, hogy milyen program enged gesztusokat beállítani. -
axioma
veterán
válasz
darvinya #9704 üzenetére
Muszakilag nem ertek hozza melyebben, DE ettol me'g a kinti telefonok kozul _van_ ami hasznalhato itthon, nem gyartastechnologiai vagy elvi lehetetlenseg. Tudom, mert hasznaltam.
Masreszt a francert lenne a teloban gsm 900/1800 freki, ha az kint egyaltalan nem, de az eu-ban hasznalatos, ha nem az eu hasznalatra alkalmassa tetel miatt? Repkednek am a joemberek onnan is ide, es telefonalni is szeretnenek. Mar ha a logikat nezzuk.
Persze ettol me'g barmi lehetne, egyszerubb az usa sonymobile-t megkerdezni mint usa polgar, hogy ha utazik eu-ba egy ilyen fuggetlennel, akkor mukodni fog-e. Ezzel konnyen-gyorsan kipipalhato ez a hibalehetoseg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A japán gyártó legújabb okostelefonja ugyanazt az erőt adja meg a felhasználónak, mint ami a csúcsmodellekben található, csak sokkal kompaktabb méretben.
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gyúrósok ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Burnout Paradise
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest