- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Johnny Cage #298 üzenetére
De te azt honnan tudod hogy nekem mi a véleményem?vagy miért is az? nem előítélet,,,,vélemény!!!! Nem ugyan az
Én mindig megjártam az ATI kártyáimmal,Szóval nem alaptalan,de persze akkor is csak egy vélemény
-
Jó teszt,le a kalappal az ATI elött hogy majdnem utolérte a 2 gpu-s gtx295
De én akkor is NVidia Párti maradok,valahogy nem bizom az ATI kártyákban.Persze ez csak egy vélemény. Ja és a pénzre visszatérve,tényleg összelehet szedegetni a lóvét,ja és nem kell 5 hónapot várni sem,mert addigra olcsóbb lessz
-
DrJános
aktív tag
Sokan írták, hogy kinek van pénze egy 100 ezres kártyára?
Én megmondom mindenkinek aki arra költi (akar költeni) és ismeri a spórolás fogalmát én December hónaptól tudok rá gyűjteni és havonta félre tenni 20-at így lehet matekozni és kijön, hogy Április hónapban lesz meg rá a pénz. De hogy ne legyen ilyen egyszerű az élet nekem még házat is kell vennem mert a mostaniba egyszerűen nem férne be vagy ha mégis akkor 2 DB vinyó között lenne 1 alatta 1 felette így igen hamar szétsülne mind a 3 ezköz. Szóval akkor venni kell 1 házat ami már erre a célra jó az 20 alatt megint nincs így végül Májusban lesz elég pénzem az egészhez. Szóval nem vagyok full millkás még is meg fogom venni rengeteg idő és nuku költekezés árán. És hogy miért mert így legalább lesz egy olyan kártyám ami ha nem romlik el akkor engem kiszolgál 3-4 évig nekem ennyi időre ennyi pénzt bőven megér mindenki mérlegeljen és döntsön, nincs lehetlen csak akarni kell.
Véleményeket szívesen fogadok attól függetlenül, hogy pozitív vagy negatív.
-
-
nyunyu
félisten
Nekem volt i740-em (AGP 4x, 8MB) akkor még nem volt TNT2, sőt TNT1-sem csak a riva 128, a Voodoo3 is később ebből a 2 mint társkártya ment akkor (Vodoo3 2000-es is volt), és a Savage sem létezett
En 99-ben lattam i740-et egyik koleszos szobatars gepeben.
98 tavasz: Voodoo2, 98 julius: G200, 98 augusztus Savage 3D, 98 szept: TNT1
99 tavaszan jott a Voodoo3/TNT2/Savage4/Matrox G400... -
ddekany
veterán
Ez a fogyasztás igen jól néz ki. Erre építve alsó-közép/közép kategóriában biztos lehet majd jó passzív hűtésű kártyákat csinálni. Bár az még odébb van...
-
zuchy
őstag
Szuper lett a teszt!
Már csak az 5850-es teszt hiányzik.
-
D.Orion
veterán
Bizonyára már mások is írták, de nincs időm végigolvasni minden hsz.-t, és ha mégse akkor most én leírom. Az ASUS Dirt2 kuponja egy nagy humbuk, ugyanezen csomagolás Dirt2 nélkül 8-10K-val olcsóbb, akkor mi ebben az ajándék?
-
Brutálisan jó kártyák. Na, erre azért nem számítottam, hogy ennyire jó lesz
Full recpect nekik!
-
Pala
veterán
válasz
Silenzio #275 üzenetére
"Mellesleg a 8800 GTX sem volt gyorsabb annak idején, mint két 7950-es csúcsmodell."
Helyesen: Kb. szarrá verte már az első tesztekben / első driverekkel is. Kivéve 1-2 ritka esetben.
(Érdekes, a fenti dolgot már leírták páran, holott bárki visszanézheti a netes teszteket - akár a PH!-n is - hogy nem így volt)
-
-
ProEvoFan
nagyúr
na ez az amit én sem értek meg soha a büdös életben
hogyan lehet összehasonlítani a kettőt? az egyik 1 , a másik 2 GPUs
a GTX295 ellenfele a 5850/2 /// 5870X2 lesz, ami már a külföldi 5870CF tesztekben is látszik h valszeg agyon fogja verni...
Nvidia oldalon megy ám a tűzoltás rendesen
remek teszt köszönjük -
Ez jó kis teszt volt. Frankó lett ez az új széria, de jól kilátszik a tesztből az is, hogy nagyszerűen skálázódik a CrossFire is. Tehát kíváncsi leszek a 2 GPU-s nagyágyúra, meg a pénztárca barátabb 50-es kistetósa is. Egy ilyen utóbbi már elgondolkodtató lehet pár hónap múlva, azt meglássuk.
-
MegalodonS
őstag
Fureszt is adnak a kartyahoz?? Mert ekkora monstrumot csinalni
Miben fer ez el??
-
Silenzio
addikt
Nem jó a link amit beküldtél.
Kihagytam valamit. Amikor kijött a 3870, legfeljebb 5-10%-kal volt gyorsabb a 2900xt-nél, de sok helyen még lomhább is volt valamelyest. Amiben fejlődtek: dx10.1 támogatás, kisebb csíkszélesség, optimalizált felépítés.
Érdekes módon az új kártya generációváltása mind meg tud felelni a fentieknek, de most teljesítményben az előző generációs, 2 kártyás rendszerekkel verseng az új jövevény, mindezt úgy, hogy a driverek is kiforratlanok. Szerintem ez így normális, így elfogadható, így jó, mégis pampognak egy csomóan, mert ostoba módon bedőltek a hype-nak/NV fanok és végre van mibe kapaszkodniuk hogy oltogathassák az ellentábort/rendkívül naiv, oktondi módon hisznek egy tisztességes, szavahihető globális kapitalizmusban. Nonszensz. Mellesleg a 8800 GTX sem volt gyorsabb annak idején, mint két 7950-es csúcsmodell.
-
Gergo88
tag
Basszus most nezem mar irtak...
-
Zayl01
tag
hát szerintem jól sikerült videókértya 5870 és 5850-is, főleg hogy egy 5870 olcsóbb a GTX295-nél ami viszont ha "jobb is" minimálisan vagy tegyük egy szintre őket egyelőre (mivel ugye most még nem használja ki a Directx 11-et stb.) teljesítménybe,jóval kevesebbet fogyaszt, később még javulhat sőt biztos hogy javul a teljesítménye is drivereknek köszönhetően (nekem a 4870-esem Resident Evil 5 1920x1200-as felbontásba 53.7fps volt amikor feltettem az új Catalystet akkor felment 71-re ez viszont baraátok közt is 30%-os teljesítmény emelkedés lett )viszont a 295-nek már nem valószinű hogy javulni fog az átlaga de ami még jobb arányban van hogy az 5850 szintén olcsóbb a GTX 285-nél csak azzal a különbséggel hogy itt már most erősebb a kártya és olcsóbb is és még a driver frissitést hozzá tesszük meg a 5870-nél eddig felsorolt pluszokat akkor csak egy hülyének sóznak el nvidiat...
emígy nvidia-s voltam én is évekkel ezelőtt a két első karim Geforce volt de az útolsó kettő már Ati
5870x2,5870,5850,295,285
azért várjuk az itteni 5850-teszteket is -
Silenzio
addikt
Békés ember vagyok, de esküszöm, kezdesz felhúzni. HÁNYSZOR FORDULT ELŐ CSAK AZ ELMÚLT 3 ÉVBEN, HOGY A KÁRTYA KIADÁSÁNAK PILLANATÁBAN DRIVER-GONDOK ADÓDTAK? SZÁMTALANSZOR. Mind a zöldeknél, mint a pirosaknál. A driverprobléma mint jelenség már jó rég nem ATI-specifikus, többé-kevésbé beérték a zöldeket, problémák mindkét oldalon akadnak.
DX11 már fél éve van, mióta kijöttek az első publikus Buildek a Win 7-ből. Ha bizonyíték kell, elküldöm a dxdiag logomat. Az, hogy nincs szoftveres támogatottsága, ki a szart érdekel? A G80-asnak nv vonalon volt, amikor kijött 2006 év végén? Lószart volt. Még Vista sem volt, hogy elvi esélyei legyenek az új API kihasználásának. Összességében nem sikerült egy épkézláb DX10-es címet prezentálni 1 éven át... Még a Crysis is átverés lett.
Sok helyen lassabb az X2-nél, igen, mert csak egy 256 bites memóriavezérlővel rendelkezik, és mert csak 1 giga ram van rajta. A Crysis már 1280x1024-ben jobban fut egy gigás 4850-nel, mint az 512-es 4870-nel. Igenis számít a memória mennyisége. Ugyanakkor ott van a grafikonokból is leszűrhető tény, hogy az 5870 256-os vezérlője a felbontás növelésével egyre inkább lefaragja a hátrányát a GTX 295-höz képest, ergo az AMD remek munkát végzett. Elkapkodásról szó sincs. Egy olyan aspektust sem tudsz mondani, amiben a kártya elhamarkodottnak tűnik.
Amúgy abba kéne már hagyni az NV/AMD párti lobbikat meg flame-eket, egyik cég sem érdemli meg, hogy márkahűek legyünk hozzájuk. A gyártókhoz való hűség egyébként is egy irracionális faszság, komolyan, egyesek olyanok, mintha az elmúlt 10(!) évet átaludták volna. A múltban technikailag hol az NV, hol az ATI kerekedett felül, az, hogy épp kinek kedvez a piac és a szerencse, irreleváns. Minden terméket önálló, egyedi entitásként kéne kezelni mindazon prók és kontrák függvényében, amit reprezentál. Pártatlanul. Ezt üzenem annak a 0 day seggdugasznak is.
Az egyetlen kifogásolható dolog a hype túlzó mivolta, de erre is láttunk példát a közelmúltban, elég a DX10 nevezetű átverésre és a fícsörjeit bizonygató képlopatokra gondolni.
-
ProEvoFan
nagyúr
még mielőtt elolvasom a cikket, muszáj megjegyeznem, h a PH! főoldalán elhelyezett kép, amin a HD5870 mögött egy atom robbanás van....hát az valami nagyon brutálisan el van találva
jobb képet nem is lehetett volna betenni -
eclipse006
őstag
jó kis teszt lett! igaz ez a vga nem az én hatásköröm alá tartozik az ára miatt,de már nagyon kiváncsi vagyok a kisebb testvéreire,hogyan muzsikálnak!!! jah és elég szép eredményeket hozott még a 2 gpus megoldásokkal szemben is!!!
-
válasz
Komplikato #265 üzenetére
Foleg, hogy akkor meg nem is volt 950.
-
Komplikato
veterán
"Ez kb olyan, mint ha az intel kiadna az i7-et, de nincs hozza x58 chipset."
Mond csak, láttad te az első X58 lap vásárlók arcát, amikor kiderült számukra, hogy az i7 920 csak úgy megy a gépbe, ha szereznek egy 950-es procit vagy EE verziót és akkor tudnak új Biost a gépre frissíteni, amivel már működik az "ólcsó" i7 proci is????? Végül is csak Asus, MSI, GigaByte lapokkal volt ilyen ... -
Hol van a relatív teljesítmény grafikonja?
-
Elmör
őstag
A múltkori "DX11-es ATi útjának" elméleti boncolgatását is elolvastam és most a tesztet is.
Meglepődve tapasztaltam, hogy ez mégsem akkora átütő siker lett, legalábbis több teszt után ezt mondom (DX11 nélkül). Egyébként sem terveztem, hogy a tavaly megvett karit lecserélem, de ezek után meg méginkább nem.
Amikor eljött a DX10 ideje, akkor megvettem egy 8800GTS-t (320MB-os verzió) később meg egy 8800GTX-et. Nem a DX10 miatt vettem meg, mivel nem is Vistát használtam akkor még, hanem mert minden akkori vagy régebbi játékban szénné alázta a legerősebb DX9-es karikat. Akkora változásokat hoztak sebességben, hogy azt mondtam megérte azt a 100K-s árat a GTX, viszont már a tavalyi újabb GTX-re váltás is eléggé pihe volt a szememben, sőt egyes játékokban ha mindent feltolok maxra akkor épphogy nem röccen be és nem full HD-ben tolom. Kicsit idegesítő a dolog, hogy tényleg nem nagyzolásból megveszem a drága karit, erre most kihozzák a DX11-et majd, amivel ugye nem kompatibilis, de jó lassú is lesz majd gondolom olyan játékokban, amiket már inkább arra írnak. Olvastam Abu írásában, hogy attól még a DX9 sem lesz elhanyagolva meg a DX10, de majd pont a VGA gyártók lesznek olyan kedvesek, hogy annyira optimalizáltatják a gamekat, hogy ne csak az új karikkal menjen normálisan (FPS-ekben legalább 30 fps, autósban 60 - én valamiért inkább ebben látom a különbséget). Meg persze lehet mondani, hogy akkor tegyed mediumra, de a legtöbb játékban olyan a graf szint esés, hogy már tényleg ronda és a játékélmény ne párosuljon 2010-ben egy 2005-ös grafikával, nemde? Én ezért szoktam drága karit venni. El lennék most is egy 9600GT-vel is, de ha évente-kétévente megtehetem, akkor cserélek kártyát. Na erre most itt van ez az ATi kari ami majd lehet csak a DX11-ben mutatja meg az erejét és annyira lehúzás szaga van, hogy csak na. Az Nv meg gondolom még drágábban fogja adni a portékát. Szóval lehet lassan tényleg konzolban fogok gondolkozni, meghagyom a jelenlegi konfigot aztán ameddig megy, addig megy.Szerk.: nyelvtan 1-es üjjé le.
-
szki
őstag
Jó kis teszt!
Azt nem értem miért pont a "rendkívül elterjedt" Core i7-870 lett a tesztkonfig. Akkor már inkább maradt volna a régi, vagy lett volna Phenom II 955. -
Nem erre gondoltam, hanem arra, hogy a tobb tranyo es magasabb orajelek, elvileg korszerubb technologia ellenere sok helyen lassabb, mint az X2. Nem is igazan ertem miert kellett elkapkodni a dolgot. Nincs meg dx11, meg azt mondjatok driver gondok is vannak, akkor mi a reteknek adjak ki addig a kartyat? Ez kb olyan, mint ha az intel kiadna az i7-et, de nincs hozza x58 chipset.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #255 üzenetére
köszi a választ mindenkinek
-
válasz
Depression #199 üzenetére
hát azért, mert nem egyeznek meg felépítésben
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
pengegyerek #254 üzenetére
Nekem a Cm 590-ben röhögve elfér. Le kell mérni, mennyi hely van, plusz rászámolsz pár centit a levegőnyílások miatt.
-
.:T.H:.
aktív tag
válasz
Esetleg két vinyó között.. Én is ki kellett vegyek egy vinyót a 9800-asom miatt..
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
11 inch, azaz 27,94 cm, plusz még egy kis hely a hátul levő nyílások miatt...
-
pengegyerek
aktív tag
egy ilyen HD5870- es VGA elférne 25- 30 centis helyen(ennyi hely van a házban a vinyó miatt)?
-
- = Zk = -
félisten
köszönet a tesztért....
tanulságos...így, vagy úgy, de az! valljuk be -
JanR
addikt
válasz
tzsolesz #251 üzenetére
Es en is megneztem emiatt
Nagyon jo teszt! En meg varok egy kicsit, mert szerintem huzos az ara. Elegedett vagyok a 2008 Julius ( ezt azert irtam le, hogy jelezzem nem rovid tavra veszek vga-t, meg az is elofordulhat, hogy atlepem a HD5-os szeriat ) ota meglevo 4870-mmel, egy ideig meg kihhuza
Viszont nagyon remelem, hogy a zold oldal is lep valamit hamar, mert nem szeretnem, hogy 1 oldalu legyen a vga piac -
rocket
nagyúr
Jo lett a teszt, azt hozza ami varhato volt, ami szep eredmeny egy nem highend GPU-tol
"A kártya üresjáratban 507/300 MHz-re csökkenti órajeleit, ez a manőver a 40 nm-es gyártástechnológiával karöltve nagyon jó kombinációnak bizonyult."
Szerintem a GPU-Z rosszul jelzi a GPU orajelet idleben, referencia kartyakon 157/300 kene legyen a 2D orajel.
BIOS-ban 157/300 van az ASUS-nal is, akkor viszont tuti rosszul irta a GPU-Z
-
antikomcsi
veterán
Én már meg nem mondom, hogy hol olvastam, de ott azt írták, hogy valóban kompatibilis lesz lefelé a dx11, az előző verzióval ellentétben, de ahhoz, hogy rendesen használd is legalább dx10-es vas kell majd abba a vistás/win7-es gépbe. Ha ők nem montak igazat, akkor most én is a hülyeséget mondom.
Xp-vel, és régebbi hardverekkel, már nem óhajtanak "vacakolni". Mondjuk ez érthető is.
(#243) Abu85
Monnyá ma' nekem 2-3 jó FPS-t ami hamarosan rámözönlik, csakhogy tudjam mit várjak.
Autós-üldözős, hova mennyi katonát tegyünk, és kardozós játék nem érdekel.
(#249) Abu85
gtx285 76K, hd5870 98K, ez kb ugyan az az ár/érték arány.
-
FRENK1988
veterán
válasz
Shockwave12 #196 üzenetére
CrossFireX
-
DemonDani
addikt
De igen az ára
Ami talán a legkomolyabb ellenérv
Ami majd 20ezer forintos különbség a bolti árakat vizslatva...Namost a Különösen Ajánlottnak legjobb tudomásom szerint az egyik alapkitétele a legjobb ár/érték (vagy legalábbis nagyon közel hozzá). És ha ez nem a legjobb akkor kapnak Ajánlottat a különböző cuccosok...
-
tzsolesz
nagyúr
Ha ez valóban így lesz, akkor ez valóban az ellenpéldája lesz a DX10/Dx10.1-nek, ahová összesen érkezett annyi játék, mint amennyire most számíthatunk 3-4 hónapon belül DX11 fronton.
Remélem ezek az infók igazak, mert az elmúlt 2 évben nem bővelkedtünk túl sok "nem DX9-es" játékban.
-
antikomcsi
veterán
Én most annyira nem bízom ebben a driver dologban, mert nem változott annyit a gpu. Mármint azt leszámítva, hogy 2db. 770/790 gpu lett egy magba gyártva 40 nanon. Persze ez kicsit felületes, de ha megnézed az adatokat a táblázatban ez derűl ki. Ez az oka, hogy nem várok ilyen látványos gyorsulást a későbbi driverektől. Na persze azért mert én nem számítok rá, még lehet.
Az árakat a pillanatnyi kínálat szerint mondtam, 104K-ért tudok zafírt, és 116K-ért ázuszt. Van lehetőség a csökkenésre, de amíg mondhatni hiánycikk nem nagyon bízok benne. A sok darabot gondolom a nállunk nagyobb vásárlóerőt képviselő országokba szállítják első időkben.
-
Mr.Csizmás
titán
elég jól...ugyanaz lesz a dx9-el, mint anno régen a 3dfx részéről a glide-vel...hogy az lesz örökké...
szóval lesz dx11 gamma, nem is egy. egyszereűen rá lesznek kényszerülve, hogy haladjanak a korral
ugyanez a 32/64 bit esetén...rég át kellett volna térni a 64-re kizárólagos alapon.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #194 üzenetére
"DX11-re érdemes lesz majd fejleszteni, az igaz, viszont én úgy olvastam, hogy minimális hardverkövetelménye a dx10-es vasak lesznek. 7900GTX-el, vagy x1950xt-vel maj nem lehet már operálni ezen a téren."
Abu DX11-es irásából:
"A Microsoft szerint a DirectX 10-nek egy hibája volt: nem kompatibilis a DirectX 9-cel. Ennek köszönhetően a fejlesztőnek gyakorlatilag két API-t kellett támogatnia. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy az API nem volt elérhető a jó öreg Windows XP-re, és a Vista sem terjedt megfelelő mértékben, ami a legtöbb programozót választás elé állította. Nos, a DirectX 11 a WDDM (Windows Display Driver Model) hiányában továbbra sem telepíthető XP-re, azonban a fejlesztők problémáját megoldotta a redmondi óriáscég. Az új API ugyanis hat futtatási szintet támogat:
D3D_FEATURE_LEVEL_11: értelemszerűen ez a szint mindent tud, így nincsenek korlátozások.
D3D_FEATURE_LEVEL_10_1: DirectX 10.1-es kártya esetén jön létre.
D3D_FEATURE_LEVEL_10: a DirectX 10-es kártyával ebben a módban fut a kód.
D3D_FEATURE_LEVEL_9_3: a shader modell a 3.0-s kártyákat támogatja, azaz ideális a GeForce 6 és 7, valamint a Radeon X1000 szériához.
D3D_FEATURE_LEVEL_9_2: speciális szint, kifejezetten a shader modell 2.0-s Radeon termékekhez.
D3D_FEATURE_LEVEL_9_1: az összes fentebb nem említett DirectX 9-es grafikus chip ide tartozik, beleértve a GeForce FX-et is."Tehát Vista vagy Win7 alatt alap DX9-ig minden hardverrel kompatibilis lesz, az viszont nem teljesen tiszta nekem, hogy XP alatt hogy fognak működni ezek a játékok. Végső soron a játékmotorba lesz beépitve egy DX verzió ellenőrzés (gondolom HW és SW egyaránt), úgyhogy XP alatt se kéne gond legyen.
-
DeltaPower
addikt
egy létező gpu (
) létező eredményekkel, 285 mehet a lecsóba, és remélhetőleg hamarosan már 20k-ért is lehet venni 4850-et újonnan
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
DemonDani #224 üzenetére
Sokkal kevesebbet eszik, mint a kétlapkás megoldások. Nincs CF/SLI gond, ami néha elég nagy gond.
DX11 miatt szebb és gyorsabb lesz a DX11 játékokban (amik ugye özönleni fognak
). Szögfüggetlen AF és RGSSAA támogatás. A csúcskategóriás társaival összemérve, egyértelmű a minősítés. Ellenérvet nem nagyon lehetett felhozni. Ami elég ritka ezeknél a hardvereknél.
-
nsrking
senior tag
Zsír egy kártya.
Bár az érdekelne a legjobban hogy a játékgyártók mennyire fogják komolyan venni ezt a DX11-et miután kijött a Windows7...
-
infectedmann
őstag
Szép kártya, szép árral. Várjuk az 5850 -est, bár egy ideig még az is tuti drága lesz szegény halandó embereknek.
Egy ideig még tuti el lesz a 4850 -elTalán jövő ilyenkorra már elérhető árban lesznek a DX11 -es szörnyek.
motorhead: De jó is lenne egy harmadik fél. Még alább mennének az árak
Egyszer majd talán.
-
motorhead
aktív tag
Teljesen egyértelmű, hogy lesz az ellen oldalnak erre válasza. Mióta VGA verseny van, hol ez a jobb, hol az. Nem értem ez itt sokaknak olyan új dolognak hat. Kis idő múlva majd az ellenkező oldal dob be valamit. Aztán megint emez. És így megy ez még jó sokáig, reméljük. Mert nekünk felhasználóknak ez a legjobb. Sőt, ha végre jönne már egy harmadik, az lenne csak igazán jó!
-
Godefroy
senior tag
válasz
motorhead #225 üzenetére
Azért azt látni kell, hogy a tesztelt felbontásokon (1920*1080 és 2560x1600) igen kevés ember játszik.
Ehez 24" vagy 30" és afeletti monitorok kellenek, ami már helyszükét idézhet elő az asztaalon pl nálam is
Lejjebb meg valószínüleg nem alkotnának ekkorát ezek a kártyák. -
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #218 üzenetére
Az első driverrel ez nem rossz. Te is tudod, hogy javulni fog. Az előző szériánál is volt ahol 40%-t gyorsult a driver miatt. Tehát ezt a vga-t ne temessük.
Ez az ár az ithoni árakat tükrözi. [link] 90k. [link] 61k. Így már kérdéses, hogy 50k-t 4890 vagy 60-t 5850.DemonDani: Nem a ph szinvonalával van a baj hanem az okos userével (aki okosakat irogat). A fogyasztást nézted? Ha már az árnál tartunk az 5870 alá elég egy fingfos táp is. A 4870x2 mellé azt is venni kell. Meg ugye mint irtam ez első driver. Ill ott a dx11 is.
-
priti
addikt
válasz
antikomcsi #223 üzenetére
Áldásom rá, bár bevallom a Fermi sokkal inkább bizgatja a csőröm, mint az 5870X2, nemtom mér', biztos NV fan vagyok, de valahogy az érdekel jobban, mert ez teljesítményben nem tűnik akkora dobbantásnak, mondjuk a CF jól megy, de a 285 SLI megveri, szóval picit keveslem na persze nem mint ha nem lenne bőven sok. Akinek nem elég egy X2 vagy egy 295 az már valami olyasmit csinálhat, amit én nem, bár ötletem sincs mire kellhet akkora teljesítmény, hogy pölö 3 way SLI
-
motorhead
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #216 üzenetére
Nekik is van bőven lehetőség a gyorsabb kártya cserére. Ezek után meg még több lesz. Sokan most ledobják a 9800gt-ket meg 260-akat. Vagy esetleg a 4870-eket 90-eket.
Nekik van csak igazán lehetőségük olcsón sokkal jobbat venni.. Ők azok akik jelentős gyorsulást fognak tapasztalni az előző karijukhoz képest. Ott meglesz a dupla teljesítmény külömbség. De aki lehajít egy 4890-et az mit kap? Néhány százalékot sok-sok pénzért.
Ne felejtsd el, mindig lesznek akiknek a régi is új, sőt akiknek a nagyon régi is jobb mint ami éppen a gépjeikben van. -
DemonDani
addikt
Hát azért nem éppen a régi Prohardver színvonal már ez gyerekek...
Mi ez h Különösen Ajánlott? (meg amúgy is)
A 4870X2 nagyrészt erőfölényben van. És minden emellett akár 85ezer alatt is találhatunk igen nívós példányokat (Gainward GS). Akkor nem hiszem h csak bennem merül fel, hogy ugyan miért annyira Különösen Ajánlott, főleg ilyen áron... (arról meg nem is beszélva hogy a következő szállítmány remélhetőleg jóval kedvőbb árón kerülhet a boltokba tekintve hogy mind Európában mind pedig a tengerentúlon 80ezer alatt lehet hozzájutni.
-
antikomcsi
veterán
Gyakorlatilag itt is leírták, hogy a korona átszállt a gtx285-ről a hd5870-re. És majd ha lesz 2 magos 5870, biztosan összemérik majd az ellenféllel, ha lesz egyáltalán belátható időn belül.
(#222) Vasinger!
"A hírek." Na ezt inkább hagyjuk, mert lassan csak akkor hihetjük el a dolgokat, ha csoprtos utazáson, és gyárlátogatáson, magunk győződünk meg róla.
Egyik nap ezt mondják, a másik nap meg azt. Állítólag semmi gond a kihozatallal. Melyiket higyjük el? Ki tudja. A lényeg, hogy felszínen legyen tartva a dolog.
Mindenesetre, ha valóban olyan jól megy a gyártás, nyugodtan demozhattak volna akár 2db.-al is.
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintem az ATI vesztette a csatát, bár ezt könnyeimmel küszködve írom, mivel ATI fan vagyok.
Nem értem mi a nagy szó abban, hogy x hónapos kártyát legyőz -nem is aláz- egy pár napos VGA. Mindjárt kijön az nV új chipszete aztán lesz ne mulass! De adja az ég, hogy ne így legyen és süljenek be. Erre már csak azért nagy az esély, mert nagyon sok volt a selejt, mit korábban olvasni lehetett a hírekben...Hajrá ATI
-
Digital
addikt
válasz
Dr. Romano #104 üzenetére
Miért ne? Belegányolom én abba az alaplapba!
Ez a kártya az új konfigom egy darabja, egy I7 920-as proci mellé fog kerülni, ha minden igaz csütörtökön. -
priti
addikt
-
antikomcsi
veterán
Ne csak azt nézd hány gpu-s egy kártya, hanem azt is, hogy annak a gpu-nak milyen a felépítése.
Abban az egy gpu-ban, még így is cirka negyed milliárddal több tranzisztor van, mint a 4870x2 2 gpu-jában. Ehhez képest nem esnek sokan annyira hanyatt, mint az előzetesen hitték. Nem történt olyan nagy csoda, nagyvonalakban megduplázták az előző szériát sp számban.
A reálisan várható ez volt, csak iszonyat nagy volt előtte a hisztéria a várható teljesítményről, amely a neten keringő pletykák szerint, a gtx285 dupláját ígérte.
(#211) New Life
Egyenlőre sehogy. Mivel az 5870 100-120K-s kategória, az 5850 20-30%-al lesz alatta, és ezek az árak nem zavarják az 50K környékén tanyázó kártyákat, mint a 4890. Előzetes infók szerint az 5700-as széria talán jobb lesz árilag, viszont az teljesítményben, "csak" a 4850, gts250, 4870 szintjén lesz. Így nem biztos, hogy megéri a jó öreg 4850-70-et mondjuk 5750-re váltani. Legalábbis a kezdeti időkben biztosan nem.
-
Metalfan
senior tag
Hmm, ez a kártya annyit fogyaszt, mint az én 7950GX2-esem, csak egy "picit" gyorsabb annál
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
motorhead #214 üzenetére
Úgyhogy minden tehetőst arra biztatok, legyen nVidia vagy ATI párti, hogy a féléves vagy egy éves VGA-ját mindíg cserélje le a legeslegújabbra!
Mégpedig azért, hogy én és a hozzám hasonló vásárlók, akik lehet ugyanolyan tehetősek de több eszük van, vagy csak egyszerűen türelmesek, de lehet sokkal kevésbé tehetősek mint akik a legújabb technológiát megfizetik, megvehessék azokat.4830/9600GT tulajdonos proliknak is adsz tanácsot?
-
motorhead
aktív tag
Mindenkinek jó egy új VGA megjelenése, akár nVidia akár ATI. Mert lenyomja az előző generáció árait. És aki eddig nem tudta megvenni azt, ma-holnap megteheti. Gyakorlatilag én már csak ezt nézem egy ilyen új technológia bejelentésénél, tesztelésénél, a boltok polcaira kerülésénél. Ugyanis a megjelenése napján beállított ár az fél év alatt leesik mondjuk 20%-ot, egy év után meg a felét éri. És ha már a feléért adják,és megveszem sem maradtam le semmiről, ha nem azonnal játszom a legújabb játékkal. Sőt, egy valamire való játék egy év után is ütős játék marad. De még három év után is.
Nem beszélve arról, ha valaki használt cuccokban gondolkodik, ezek után még lejjebb esek azok árai is és mondjuk nagyon kedvezően lehet majd venni 4870-et vagy 4890-et vagy pl. GTX285-öt ha az tetszik.Úgyhogy minden tehetőst arra biztatok, legyen nVidia vagy ATI párti, hogy a féléves vagy egy éves VGA-ját mindíg cserélje le a legeslegújabbra!
Mégpedig azért, hogy én és a hozzám hasonló vásárlók, akik lehet ugyanolyan tehetősek de több eszük van, vagy csak egyszerűen türelmesek, de lehet sokkal kevésbé tehetősek mint akik a legújabb technológiát megfizetik, megvehessék azokat.
Köszönöm. -
New Life
aktív tag
Engem csak az érdekel, hogy az 5-ös széria hogyan hat és mikor a régebbi kártyákra árügyileg...
-
AMD ehog
aktív tag
Éljen az AMD! Csak így tovább! A 4830 is jó választás volt!
-
törölt tag
válasz
janos666 #156 üzenetére
"Ez hivatalos és biztos? HD4 kapcsán volt ezzel probléma, mint például a Protected Audio Patch és hasonló másolásvédelmek támogatásának hiánya, amivel az Auzentech is nyomul a HomeTheaterHD kapcsán. Elhiszem, hogy ezeket megoldották, kérdezem, hogy van-e erről infó...?"
Hivatalos és biztos.
Van benne PAP támogatás. Már csak az a kérdés, hogy vajon az ingyenes lejátszókkal is megoldható lesz-e a dolog, vagy kell hozzá egy PowerDVD. Úgy néz ki, jelenleg csak ezzel működik, ill. a TMT3 még lehet, hogy támogatni fogja a kártyákat.
-
Zeratul
addikt
válasz
Depression #199 üzenetére
az X2 Dupla mennyiségű memóriája van és nem kell osztozni a sávszélen se ez a Crossfire előnye, feltéve hogy működik az adott szoftvernél.
-
CsendesMark
aktív tag
válasz
Shockwave12 #196 üzenetére
Az Eyefinity editionra lehet egyszerre 6 monitort rátenni
6 darab minidisplayporton
ezek a sima kártyák 3 monitort képesek meghajtani
1 displayporton és még 2őt DVIon -
thomboy
tag
válasz
janos666 #156 üzenetére
Fúúú, mindenhez sikerült valami érdemit írnod...
Persze mindben van valami igazság, ha objektívek akarunk lenni, de nem értem miért kell mindbe belemagyarázni, hogy a tesztelők direkt azért írták úgy le amit leírtak, hogy az ATI-nak jó legyen. Úgy beszélsz mint egy politikus, aki mindenhol mumust lát az ellenzék cselekedeteiben.
Mellesleg nekem is érződik egy kis pártfogás az ATI részre, de kizárólag a technológiai újítások miatt és nem másért.Más: - egy felpatchelt játéktól ne várj csodát...(BattleForge).
- Senki nem mondta, hogy az új kártya nem drága, pont hogy drága, mert újMellesleg két idézet az egyik bekezdésedből:
A HD5 nem drága, és mondhatni megérné az árát, mert gyors és okos is... de nehogy már azt mondjuk, hogy a HD5 nem drága, mert az!
- Még 95-ért vettem 8800GTX-et, mikor 130 volt, és most használnám gyorsításra, de erre a hivatalos álláspont az, hogy nem szabad, csak ha még egyet veszel (tudom ügyeskedéssel meg lehet oldani, de így akkor se fer dolog). Ez olyan mintha a pénzem egy részét kidobtam volna az ablakon (mint ATI-nál a tesszalátor, bár az még nem fix, csak valószínű).Most hirtelen ennyit szűrtem le, a lényeg az lenne, hogy picit légy reálisabb, mert van igazság abban amit írsz, de mintha elvakult lennél "1-2" témakörben.
Ui: mellesleg mai napig imádom a GTX-em, ilyen Albatronja nem sok embernek van
-
fiATHaLON
őstag
Akkor nem egyedül érzek így...
Mindig elképeszt, hogy mennyire képesek fellelkesülni mások
a vonalzóval meghúzott fejlődés-adagolás láttán (még egy kártya nem jött
ki, ami a jelenlegi csúcsot 2x-esen verné mondjuk), valamint a szokásos
védőbeszédek, miszerint a mostani játékokon még nem látszik, de
a közeljövő már épp bekacsintgató projectjei majd megmutatják, mit tud
ez valójában. (Teszemazt többmagos cpu...)
Szóval szép, jó, de semmi szokatlan.
Szerintem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged