- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- CPU léghűtés kibeszélő
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
-
Zeratul
addikt
Decemberre jó ha lesz 1-2 tesztkártya a zűdektől, tömeges elterjedés 2010Q1 hamarabb nem várható. Architetura erősen a Larabee ellen készült és bennemarad néhány nagyon gyenge pont. L2 cache nem teljesen koherens, iszonyat taskváltási idő--> 25 mikrosecundum. AMD vagy intel CPU esetén ez kb 2-300 órajel ciklus, ami 2 gigás proci esetán mennyi is? 100-150 nanosec? Grafikus motorról nem sokat tudni, de nagyon az sejthető hogy a larabeehez hasonlóan szoftveres lesz, ez megfelejve az fent említett korlátokkal elképzelhető hogy a Larabeet se tudja általános sok taszkváltásos GPU feladatokban felülmúlni, nemhogy az AMDt.
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
válasz Silenzio #395 üzenetére
Igen én is érzem hogy nem mindenki tudja/akarja ilyen közérthető szintre konvertálni az egyébként szakmai dolgokat. Értem én hogy a dx11-es konzol kifejezés mint olyan hülyeség, de szerintem érthetőbb, mint elmerülni abban, hogy min kéne változtatni ahhoz, hogy egy konzol több legyen annál, mint amit most tud. Én azt látom, hogy nem jó a játékgyártóknak ha a pc versenyelőnybe kerül a konzolokkal szemben, így viszont senkinek nem érdeke a dx-ek tudásának kihasználása, a dx10-el is ez volt a gond, és nem látom a racionalitást abban, hogy ez a dx11-el másképpen lesz. (persze itt a grafikára gondolok)
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
Silenzio
addikt
Oké. Légy boldog vele.
A DX11-es eszmefuttatásoddal az a baj, hogy a konzolt minduntalan a PC-hez hasonlítod és az API-k alakulásából eredezteted a majdani konzol/pc ipar piaci arányát. Eleve nem helytálló a kettőt összehasonlítani. Konzolon nincs DirectX, saját fejlesztői csomag van saját fícsörökkel. Van, amiben többet tud a dx9-nél, van, amiben az több nála, de a lényeg: nem hasonlítható egyik DirectX-hez sem. Ezért gyakorlatilag hót mindegy, hogy milyen DX-re optimalizálnak, hiszen a kódot nem lehet csak úgy átfordítani konzolról PC-re, ahogy mondjuk egy Linuxos alkalmazást adott esetben át lehet Windows-ra. A kódutak népszerűségét meg egy sor majdani dolog határozza meg (vga, oprendszer, költségvetés).
Valaki fentebb megjegyezte, hogy a játékfejlesztők majd a kártyagyártók lobbijának megfelelően fognak fejleszteni, így az NV marad a domináns a DX10-zel és senki nem támogatja majd a 11-es új fícsöreit. Tán épp te voltál, nem tudom. Namármost, látható, hogy a Microsoft és a vga-gyártók minden igyekezete ellenére a DX10 befuccsolt, ez jórészt a Vista népszerűtlenségének köszönhető. Kevesen fognak egy kisebbségben lévő, normális piaci részesedést felmutatni képtelen oprendszerre/API-re fejleszteni. A DX11 a kompatibilitásával épp ezt számolja fel. Például a Source engine is remekül működött és skálázódott a dx7/dx8/dx9 kódutakon, bízom benne, hogy ez általánosságban a dx9/dx10/dx11 hármasban is így fog működni, kihasználva a high end rendszerek tulajdonságait is.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
bagyulajuve
addikt
a kis viking házamba be se fér
Resistencia eterna
-
kariad
senior tag
Uhh kemény darab. Karácsonyra postázhatna V.ki nekem!!
-
priti
addikt
válasz #65755648 #374 üzenetére
Persze, minden esély megvan rá, hogy az NV nem tudja megverni az ati 5870X2-jét hardveresen akkor, ha feltételezzük, hogy az egész Fermi specifikáció egy kamu, mondjuk annak elég nagy de ettől még lehet, végtére is lehet nagyot is hazudni, de még ha így is lesz még az sem garancia semmire, mert a teljesítményt a hardver+szoftver egyvelege adja és mint korábban írtam nincsenek jó tapasztalataim GX2 vs X2 téren sajnos. Meglátjuk, a vak is aszonta, mindenesetre a december ahhoz ezért túl hamar itt lesz, hogy már most temessük az NV-t.
(#391) Silenzio
Szerintem fogyasztható a stílusom, ritkán vagyok alpári vagy hasonló. Elnézést kérek ha valaki miattam veszítené el az önuralmát és kettétörne a ceruza a kezében.
Ami az SLI-CF történetet illeti olyan gondom még sosem volt, hogy emiatt ki kelljen hagynom egy játékot, amit kiszúrtam magamnak. Én csak COD-dal multizom a többi csak SP-ben érdekes így a többinél csak az a lényeg, hogy max grafikán +35FPS legyen, a COD részek meg imádják a 2 GPU-t, legalábbis nekem ez jött le, mindegyik ment mint a veszedelem.[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
Silenzio
addikt
2008-ban végig 2900pro-t használtam XT órajeleken, és biza a 8800 GTS-eknél gyorsabbnak bizonyult. Pár hétig, míg ki nem kött a 8800 GT, a lejgjobb ár-érték arányú VGA volt a piacon, mert simán hozta az XT teljesítményét. Partiban volt a 3870-essel is.
Ez a stílus meg vörös posztó egy VGA-topikban. Nem vágom miért lell ennyire ortó cinikus módon véleményt nyilvánítani (a cinizmus a legjobb út a gondolkodás kikerülésére), az egyik spekulációra csak egy másikkal válaszoltál, meglehetősen pofátlan stílusban. De ha irónia volt a részedről, nem jött át.
(#365) priti: Látod, erről beszéltem. Nem éri meg váltanod mert a 4870x2 sok helyen gyorsabb, semmilyen többletet nem hozna. Nekiállsz oltogatni az AMD-t, holott neked is az van. Közlöd, hogy semmi gondod nem volt még az X2-vel, és alaptalanok a félelmeink a 2 chipes megoldásokkal szemben. Majd később megjegyzed, az NV keresztbe tesz az ATI-nak, mert a 9800GX2-nél sok helyen alig gyorsabb a 4870X2. Az bezzeg eszedbe sem jut, hogy ez nem a "mindenható NV" rossz átkának eredménye, hanem az SLI/Crossfire nem megfelelő támogatásából adódik. Ennyit arról, hogy nincs gondod az X2-vel. Gondolkozz.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz X Factor #388 üzenetére
Oda inkább 1-2db 2Gb-osat vennék, de kettő 1Gb-os is igencsak elviszi azt a felbontást mai játékokban, 3 csak 3db monitor alá kell egyelőre.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
thomboy
tag
Itt egy másik magyar teszt, ha valakit érdekel... PLANARcomputer tesztje
| Trance 4ever |
-
X Factor
addikt
Neten vki nem talál tesztet h. 3db ilyen kari mit tud 2560*1600-ban?
Make things work
-
priti
addikt
Szerintem az lesz a dx11 eredménye, hogy pc-re több konzolos játék fog megjelenni és az időbeli eltolódás fog csökkenni, viszont a pc és a konzol közötti olló -ami a látványt illeti- nem fog radikálisan nyílni, inkább afelé megyünk majd el, hogy olcsón jelenítsük meg pc-n a konzolos szintű grafikát, kvázi csapjuk össze kis ráfordítással a játékokat és a vége, hogy aki nem dx11-ben futtatja a szoftvert annak a "konzolos import" szintű hányás grafika is szaggatni fog tisztán programozási hanyagság, költségtakarékosság miatt.
Abban bízom, hogy az igényes stúdiók továbbra is komoly projektként kezelik majd a pc-s verziót és dx11 ben fejlesztve csodaszép dolgokat láthatunk végre, gondolok itt arra, amit igazából dx10-ben már régen látnunk kellene. Persze lehet hogy én vagyok túl szkeptikus, de ha nem így lenne akkor a pécés dx11 egy óriási érvágás lenne a játékiparnak hiszen sorra pártolnának át az olcsó konzol+eredeti játékról a drága pc+lopott játékra az emberek.
Az lenne az igazi, ha 2010 elején kijönne egy dx11-es konzol, PS és XBOX egyaránt.[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
Silenzio
addikt
Tudom, hogy nem említetted. Akkor nézd a vázát annak, amit mondtam. Semmi meglepő, sem csalódást keltő nincs az új kártyában, ennyit akartam mondani és ennyiben ellentétes a véleményünk. Úgy gondolom, az elvárható szintet hozza, plusz az új API miatt hatalmas potenciál van benne. Plusz nem kell direkt dróton rákötni Paksot, ami nem mondható el a zöldek csúcsmodelljeiről. Elvből nem vennék olyat, pedig 2-3 évente én is visszatérek az NV-hez, nem vagyok eleve ellenük.
Tidus (301-es HSZ): Iponnál láttam már 5870-est 100-ért asszem, de én Iponból soha nem fogok venni semmit. Egyik ismerősömmel nagyon kib@sztak.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
válasz Vasinger! #222 üzenetére
Te se gondolkozol, hallod. De memóriád sincs. Nézzétek meg a GT200-as tesztet, hogy teljesített tavaly az nv-s új generáció.
[link]
Gyakran kétszer SE volt gyorsabb mint az előző generáció két csúcskártyája együtt, a teszteken világosan látszik. Mégis mindenki el volt ragadtatva a teljesítmény láttán... Az új Radeon ugyanezt a relatív teljesítménytöbbletet hozza, ugyanaz a szisztéma (legyen mindenből sokkal több, ld. GT200) de süt róla az átgondoltság (megdöbbentően takarékos), tele van újdonságokkal (dx11, fejlettebb energiagazdálkodás, házimozi fícsörök fejlesztése), míg anno a GT200, amiből a tendenciát tekintve jelenleg érdemes kiindulni, sem API-fejlődést, sem takarékos megoldásokat, sem átgondoltságot nem mutat (ld. a középkategóriás megoldások permanens hiánya gyártástechnológiai bakik miatt), csak nagyjából akkora teljesítménynövekedést, mint a mostani Radeon.Szinte biztos vagyok benne, hogy az nv semmi eget rengetőt nem fog tudni mutatni, nem, amíg passzív agresszív üzleti stratégiát folytatnak és a PhysX-re összpontosítanak ezerrel.
-
janos666
nagyúr
Ha nem lesz szellős a ház, akkor necces a dolog. Eleve nem elég csak a RAM-okat hűteni, mindenre kell borda, amihez a gyári lemez hozzért (pl. még FET-ek, vagy más fesszabályzó elemek), sőt, van aminek kivágtak egy kis helyet, hogy szellőztesse a ventillátor, szóval ügyesen kell bordázni, és kell köré ventillátor.
Vagy persze a fullcover blokk biztonságosabban megoldja a témát szellőztetés nélkül is (kivéve x2-esek a heatkiller, mert az gyilkos páros lett ). Egy 50-es ára + a blokk hozzá, még mindig a 70-es ára alatt van, és túlfeszeléssel könnyen kihozható belőle annyi, mint a 70-esből refhűtővel, így mondhatni megéri, mert még halkabb is.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nyilván ha nincsenek meg a DX11-et az alsóbb rétegekben kiváltó effektek, akkor nem lesz olyan szép. De ez nem is számít, hiszen a PC-ben nincs annyi pénz, mint a konzolban, így a fejlesztés szempontjából a lényeg, hogy minél olcsóbban megússzuk a PC-s verziót. Erre pont jó a DX11.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Hézag
csendes tag
Azt akarom kérdezni, hogy ha veszek egy ilyen kártyát.
Teszek a GPU-ra egy uni vízhűtőblokkot, és a ram cellákra egyenként egy egy oda ragaszthatós hűtőbordát, ami szabadon van. Tehát csak a gpu-t hűti a víz, a ramokat a hűtőbrodák, de cooler nélkül.
Az úgy rendben lenne?
Elvégre a 2 GHz ramokat sem kell még hűteni az alaplapban, pedig azok szépen össze vannak zsúfolva kis helyre.
Video memóriának elég a hűtőborda?kösz a válaszokat
-
priti
addikt
válasz Dr. Romano #378 üzenetére
Te én nemtom mit használ ki meg mit nem, én azt tudom, hogy amikor megjelent telesírta mindenki a játék topic-ját, hogy mekkora car, mert milyen rosszúl van optimalizálva én meg röhögve játszottam vele fullon, egyedül a látótávolságból kellett visszavenni egy kicsit, ha el akartam kerülni a véletlenszerű asztalra dobásokat, de mondom teljesen maxon is ment akadás nélkül egyébként. Most kipróbáltam az X2-vel maxon és ilyen összemosódott car lett hirtelen belőle aztán kidobott kevés a video memória hibaüzivel, azért ez ultraszámalmas, amikor kétszerannyi RAM van az X2-őn, mint a GX2-őn volt és az SLI se arról híres, hogy összeadódna hídbakötött két kari memóriája, szóval ez is valami szoftveres taknyolás, de mivel már végigvittem korábban így nem fogom végignyálazni az összes CCC-t hogy jó e valamelyikkel.
(#380) Abu85
Előttem az nem tiszta, hogy ha kvázi marad a lebutított dx11 akkor az ami megmarad lesz e olyan szép, mint az amit a dx9-ből kihoztak amikor eleve arra fejlesztettek. Én attól félek, hogy nem és a konzolos piac ahhoz túl nagy, hogy lenyelessenek vele a pici PC piac miatt egy minőségromlást, most akkor vagy kidobnak egy dx11-es konzolt, vagy eleve dx9-re fejlesztenek továbbra is. Szerintem erre elég nehéz lesz odafigyelni, hogy dx11 legyen, de legyen szép , elég szép a korábbi dx-ekben is
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX11 abban segít a fejlesztőknek, hogy kisebb erőforrás mellett kihozhassák ugyanazt a látványt. Pontosan ezért kell majd kevesebbet optimalizálni PC-re, mert a DX11 megoldja. Amúgy Multiplatform fejlesztéseket párhuzamosan készítenek, régen rossz ha valamit utólag PC-sítenek. Persze a DX11 itt is sokkal előnyösebb. A DX11 a sebesség bónusz mellett a tesszellátort eleve nem engedi futtatni a DX10/DX9 módban, így a látvány ugyan jelentősen gyengébb lesz, de a sebesség bőven jó a régi termékekhez. A fejlesztő oldaláról ez is tökéletes, mert az erőforrásitenzív fícsőrök lekapcsolnak az alsóbb szinteken, így a régi kártyák már csak erőből is kinyomják a butított grafikát.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz janos666 #375 üzenetére
Na igen, ez az egyetlen "pici" probléma van jelenleg az 5000es szériával. Én sem fogom lecserélni a 4850-et amíg nem lesz olyan kártya ami hozza legalább azt az fps/ár arányt amit most újonnan a 4850, de ugyanakkor legalább 2x annyi fps-t. És NO CF/SLI! Szal leghamarabb talán február, március környékén egy 5850,d e lehet még az is korai. Azért reménykedem, hogy az 5870X2, a Fermi, meg a karácsony utáni raktárkisöprés együttesen csak le tudja nyomni valamelyest az árakat, a kezdő hype elmúlásán kívül persze.
-
priti
addikt
Az MS most megcsinálta.
Az Isten fizesse meg !
Gondolod, hogy ha olcsóbb PC-re fejleszteni, akkor nem a konzolra fogják optimalizálni a játékot és ha az megvan akkor utólag pécésíteni? Nekem ez úgy jött le, hogy amit dx11-ben fejlesztenek az korántsem lesz ideális dx9/10-ben finoman szólva, sőt úgy van beállítva, hogy már a dx10-es kártya is minimum 20-30% teljesítményt hasalna elviekben egy dx11-es grafika megjelenítésekor, persze nem szó szerint értem, csak nagyvonalakban közérthetően fogalmazva.Hardverlesen
-
Gomezz
senior tag
"HD 5870 körülbelül 110 000 forint (igen, tudjuk, idehaza aligha lesz elterjedt a kártya), így egy árban kapható némelyik GTX 285-össel"
Ez egy kicsit erős, még újonnan is 75e Ft a GTX285, használtan meg átlag 65e Ft.
Nem rosz ez a 5870 de ahhoz képest, hogy átlag 25%-kal gyorsabb a 285-nél az ára pedig 70% drágább, elégé elvérezett ár minőség arányában.Tény:
-5870 a leggyorsabb egymagos és a legdrágább is
-a DX11 mire igazán használva lesz, addigra már 7870 -es is lesz (persze DX13.1 -el). -
janos666
nagyúr
Ha a CCC-ből be lehet kapcsolni az AA/AF-et, én leszarnám, hogy megjelenik-e a játék menüjében. A gond ott van, ha egyikkel sem működik, mikor elvileg akár működhetne is.
(#374) toflehi - Csak álltalában az új 1 magos ára nem áll közelebb az előző 2 magosához, mint az akkori egymagosához, mert akkor már millákat kérnének egy VGA-ért, vagy CPU-ért?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Te ugyanúgy készpénznek veszed hogy tarol az NV ("szinte kizárt , hogy nem lesz belőle pofáraesés" - az ATI részéről), mint az itteniek 95%-a azt hogy tarol az ATI. Csakhogy az ATI már felmutatott valamit, egy olyan 1 GPU-s VGA-t, ami nagyságrendileg hozza az előző generáció 2 GPU-sainak szintjét. Átlagosan talán elmarad tőlük pár %-al, de azért pár helyen el is kalapálja őket és van rá esély hogy a jövőben gyorsulni fog (2GB-os változat, driverek, dx11-es játékok stb.).
A nemsokára (minden bizonnyal az Nv előtt, vagy vele egyszerre) megjelenő 5870X2 pedig állva hagyja majd a 295-öt meg 4870x2-t is. Nem kell varázsgömb hogy ezt belássuk. Már csak azért sem, mert már generációk óta ez megy: az új generáció csúcs 1magosa kb hozza az előző csúcs 2magosát, az új 2magos meg ~2x-es nyers teljesítménnyel hoz ~1,5-1,8szoros fps-növekedést az előző generáció királyaihoz képest.
Na térjünk vissza a gyakorlathoz. Mit mutatott az NV? Gyakorlatilag semmit, amit annyira készpénznek vehetnénk, mint az ATI új kártyáit. Te előre iszol a medve bőrére. Egy olyan medve bőrére, amiről az Nv elvileg megmutatta mire képes, de lehet hogy az csak 2 kutya volt. Meg mutatott is egy "medvét" a sajtónak, de kiderült hogy az csak egy vattával kitömött medvebunda, az nem olyan veszélyes fenevad ám...
Ja és még valami: lehet hogy én vagyok a hülye, de személy szerint a jelenlegi CF és SLI technológiák mellett én nem vennék 2 GPU-s kártyát (csak 4850CF-t próbáltam), pláne ha vehetek egy akár 10-20%-al gyengébb kártyát (ezen kb sosem fog múlni hogy egy játék adott beállításon játszható-e vagy sem!!) ami egymagos, tehát egy játéknál sem fog ~50%-ra, vagy néha még ennél is kevesebbre esni a teljesítménye egy hibás vagy nem létező dual-GPU-profil miatt a driverben. Ettől pedig már nagyon is játszhatatlan lehet egy játék!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
DirectX 11-es konzol sose lesz. A konzolok saját SDK-t használnak. Ugyanúgy meg kell írnod az API-ra a játékot PC-n is, nincs olyan, hogy ide-oda hordozod a kódot, maximum egy nagyon kis részét.
A DX11-nek hála a fejlesztők most már kisebb befektetéssel fejleszthetnek PC-re, mert van egy új, egyszerűen felépített API, ami lefelé is több évre visszamenőleg kompatibilis. Ezt akarta mindenki, túllépni a DX9-es siralomvölgyön, de némi visszafelé kompatibilitást kérni. Az MS most megcsinálta.
Az NV stratégiája az, hogy játékokat vesz, illetve azokba extra szolgáltatást. A Batman viszont problémás lett, mert a júzerek arra buzdítanak már az Eidos fórumon is, hogy mindenki töltse le a játékot, akinek Radeon-ja van. Az AMD egy blogon belül fellázította a saját népét, így az Eidos most folyamatosan magyarázkodik, hogy mire miért volt szükség. Jelenleg ott tartunk, hogy az Eidos szerint az AMD hazudik, mert az ő AA rutinjukat is beépítették volna a játékban. Valszeg az AMD most erre a közleményre építve egy patchet kér majd a készítőktől, ami berakja az AA-t a játékba. Nyilván ha az Eidos erre - az NV nyomására - nemet mond, akkor segget csinál a saját szájából.
Mindenesetre az Eidos joggal siránkozik, mert a probléma valós, ugyanis a Batman PC-s verziója aránytalanul gyengén szerepel a konzoloshoz képest. Ennél nagyságrendekkel jobb eredményeket vártak. Persze gondolkodni kellene előre, és nem kibaszni a saját potenciális vásárlóikkal.kissj83: Egyrészt egy bughalmaz. Másrész, ha van egy combos négymagos procid és 4 GB memóriád, akkor konkrétan mindegy, milyen 1-2 GB-os VGA-t raksz mellé.
[ Szerkesztve ]
-
priti
addikt
9800Gx2-őt vegyél használtan, filléres és max grafikán is elviszi a GTA4-et akadás nélkül. Persze commandline file kell hozzá, hogy fel tudd állítani a grafikát, de a játék topicjában az első hsz-ben benne van, mit kell csinálni hozzá. Egy dolog van, ha max grafikán játszol fullHD-ben akkor kidob az asztalra ha át akarsz menni a brooklyn hídon, ez azért van mert a max látótávolságnál ilyen részletesség mellett totál kifogy a VGA memóriából, de most hogy kipróbáltam X2-vel ami 2GB-os bátran állítom, hogy ezzel mégszarabb, szóval ati-t GTA4-hez ne vegyél. (Ezért le fognak savazni)
Hardverlesen
-
Digital
addikt
válasz raskolnikoff #368 üzenetére
Meg talán azért mert régi nvidiákkal van összemérve és nemcsoda ha veri őket?
Szerinted mivel lehetett/kellett volna összemérni? Így is 2 gpu-s cuccokkal viaskodott a tesztekben!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
kissj83
tag
Lehet hülyeséget kérdezek, de miért nincs benne a tesztekben a GTA 4?
Ez miatt a játék miatt gondolkozok új gépen,de a tesztekből kimarad. -
priti
addikt
-
raskolnikoff
őstag
Csak érteném mitől különösen ajánlott. Azért mert 5-20 fps-t felmutat 60ezer forint tekintetében? Meg talán azért mert régi nvidiákkal van összemérve és nemcsoda ha veri őket?
Kicsit furcsa nekem. Értem hogy inkább ezt mint 295öt meg 285öt bár még úgyis van köztük 20-30ezer (285).
Najó még a melegedés és egyebek.
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
tobal
tag
Vistaboy: Játékra mindenképp a Radeon fogja megérni. Az új Radeon igazi célhardver játékra, kifejezetten a grafikai számításokra van kihegyezve. Az új GeForce nem annyira a játékosoknak, hanem inkább a buherátoroknak készül, akik komolyabb dolgokra (is) használják a gépüket, és fontos nekik a számítási kapacitás.
Maestrohun: Aki a játékélmény miatt játszik, annak nincs szüksége ilyen kártyára...
-
Mr.Csizmás
titán
a grafikonok csizmás meg szvsz mutatják hogy idén még tutira bőven elég az előző sorozat. Jövőre meg még mindig vehetek akár 5870-et is miután a Fermivel leverték az árát, szóval szvsz, baromság megvenni idén két játék miatt
ezzel biz' egyetértek
csak amíg nincs dx11-es konzol addig a játék lesz inkább dx11-eseítve és marad a feltupírozott dx9-es grafika, mint eddig,
a nyomorult dx9 grafikás konzolok, és az azokra való multiplatform fejlesztés miatt toporog a dx haladás... ha nem lennének, simán dx10-11-en kockulna mindenki
az NV csavar valamin egyet
max a pénzcsapokon a játékfejlesztők felé
mióta 4870X2-őm van, előtte 9800GX2-őm volt és alig látszik néha valami teljesítménykülönbség pedig nem picit izmosabb az X2.
akkor cseréld vissza, a 4870X2-t megveszem jutányos áron
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
priti
addikt
Kettő is lesz? Aztaa hát akkor én is veszek HD5-öt, lefúrok mindenkit a hetesről, hát engedj droid mer' lemaradok
Általában azok mondják, hogy nem vennének 2 GPU-s kártyát, akiknek még sosem volt, én ezt vettem észre, mióta azt használok sosem volt gondom a grafikonok csizmás meg szvsz mutatják hogy idén még tutira bőven elég az előző sorozat. Jövőre meg még mindig vehetek akár 5870-et is miután a Fermivel leverték az árát, szóval szvsz, baromság megvenni idén két játék miatt ami egyébként meg a dx10-et használja ki végre valahára, kb. annyi köze van a dx11-hez a látványnak, mint a dx10-hez a COD5-nek, túl van ez spirázva erősen. Azért nem két perc egy játékfejlesztés se, legalább egy év kell hogy olyasmi jöjjön ki ami megtekeri a dx11-et, bár a dx10-es tapasztalatok mégrosszabbak, oké hogy a dx11 "kompatibilis" lefelé, csak amíg nincs dx11-es konzol addig a játék lesz inkább dx11-eseítve és marad a feltupírozott dx9-es grafika, mint eddig, szerintem legjobb esetben a dx11-nek hála végre elkezdik kihasználni azt, amit a dx10 tud hála annak hogy lesz értelme rá fejleszteni, legalábbis remélem, hogy tényleg így lesz, mert mindig ott van, hogy az NV csavar valamin egyet és máris akkorát taknyol az ati kártya a játékon, hogy dughatja a hardveres előnyt, saját bőrömön érzem, mióta 4870X2-őm van, előtte 9800GX2-őm volt és alig látszik néha valami teljesítménykülönbség pedig nem picit izmosabb az X2.Hardverlesen
-
janos666
nagyúr
egy szemernyivel nem jobbak, mint az nVidia
Rosszabbak, mert közben elhitetik a világgal, hogy ők csak háttérbe szorított jófiúk, ezzel arra is utalva, hogy aki elnyomja őket, az gonosz.
Ha nyíltan vernek át, mert nincs más választásom, azt lenyelem, de ha hitegetnek, majd a képembe röhögnek, azt rühellem.Én 60%-ra tippelem az esélyét, hogy csak DX11 alatt lesz szabványos DX féle tesszelálás, még így is, hogy a Xenos marad az Xboxban is (anélkül 75-re venném). Most még megy a hype, de egy idő után könnyen lehet, hogy nyomós marketing érvvé válhat ha a HD5-ön szebbek a DX11-es játékok, mint HD2-4-en, és ezt a tesszelálással lehet legjobban kisakkozni. Erről már tömték az emberek buksiját, hogy milyen jó, és tényleg elég látványos is, nem nagyítóval kell keresni a screenshotokon, mint pár más esetleg extra effektet, amit csak DX11 alá tehetnek be (mondjuk a STALKER képeken ezt is keresni kell, mint mindent, mi jó...).
Még a Crossfire és a DX10+ viszonya miatt aggódom. Korábban is feszegették már, hogy lehet még gond az AFR-rel, aztán folyt a víz a Dunán, de natív DX10-es motort nem sokat hozott, így nem tudott még ez kibukni.
Mondjuk a DX11 elvileg hoz némi javulást e téren, de vajon érvényes-e ez a korábbi hardware-eken történő futásra is, vagy csak a DX11-es hardware-ekre?
Mert az is vicces lesz, ha valaki nekiáll stream outputot, GS-t, és hasonlókat tolni a DX11-es motorba, utána konzultáció az AMD-vel: "- Hoppá, a HD4-es CF rendszerek lassabbak, mint ha letiltjuk az első után pakolt GPU(ka)t, hogy oldjuk meg? - Nem baj, legalább vesznek HD5-öt."[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
"Idén lesz vagy kemény 1 darab dx11-es cucc rá"
Ha csak nem csuszik jovo evre a DIRT2 akkor 2 DX11-es jatek lesz iden, egyik mar (Battleforge) megjelent, ezen kivul ott az orosz Stalker COP csak ugye Oroszorszagon kivul iden ez nem lesz elerheto, igy ezt nem szamoltam az idei jatekok koze."jobban megéri egy 4870X2 vagy 295, főleg mivel ezek elérhetők használtan, de úgyanúgy több éves garral."
Szubjektiv, en tuti nem vennek hasonlo teljesitmenyu 2 GPU-s kartyat 1 GPU-s helyett, fogyasztasuk sokkal magasabb mint a HD5870-nek, es lehet regebbi jatekokban gyorsabb a CF/SLI alapu HD4870X2 es a GTX295 (boven jatszhato frameket produkal a HD5870 ebben az esetben), de az ujabb jatekokban sok esetben nem lesz megjeleneskor a CF/SLI tamogatva, vagy igen szereny skalazodassal.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
priti
addikt
válasz Silentfrog #320 üzenetére
Dettó ugyanerre jutottam, bőven sok ez is, csak többet vártam. Olyan szinten szét van hypeolva ez a sorozat, hogy már-már szinte kizárt , hogy nem lesz belőle pofáraesés. Az ugrik be ezekből a hsz-ekből, amikor kijött a 2900PRO és ment az ájulás, hogy
úúú-ááá-gyúúú-gyááá ezöccáztizenkét bites vazeeee, aaaszta de odaver.Idén lesz vagy kemény 1 darab dx11-es cucc rá, decemberre mondják az új NV karikat, szal jövőre meg már nem kunszt dx11-et támogatni, FPS-ben meg szvsz, jobban megéri egy 4870X2 vagy 295, főleg mivel ezek elérhetők használtan, de úgyanúgy több éves garral. Oké hogy az használt, de... izé.. naés?
(#358) Digital
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
nagyúr
válasz janos666 #336 üzenetére
És ha a HD4-eken nem lesz tesszelálás, akkor az erősen cserére késztető indok lesz a HD4 tulajoknak is (és épp ezért nem lesz).
Erre nagyon kíváncsi vagyok, legalábbis elméleti síkon (nem túl valószínű, hogy valaha lesz HD4800-as kártyám, hacsak nem egy 4890). Ezzel az AMD bebizonyítaná azt a régi tézisemet, hogy egy szemernyivel nem jobbak, mint az nVidia, csak a piaci helyzetük kényszerítette ki a jófejséget
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Chaser
legenda
válasz janos666 #330 üzenetére
Csak röviden válaszolok: gyakorlatilag az 5870 1 gpu-s csúcskártya, dx11-gyel, nagyon jó idle és load fogyasztással, korrekt az ár. Az hogy nálunk néhány nagy és kisker milyen pofátlan hasznot akar rátenni, az más kérdés. Az 5850 se lesz rossz, de nyilván jóval olcsóbb lesz.
priti: Hiába kevered a kását, ati/amd most szépet villantott, 2900pro még csak ati konyhában készült, azóta történt 1-2 dolog. Hmm..nv verhette magát hogy övék az első dx10-es kártya? Mennyibe is került az anno? Drágább volt mint most az 5870 Nv technikailag lemaradt, árversenyt lassan akkor tud csak csinálni, ha leárazza a gpu-it. Én se ati, se nv fan nem vagyok, ezek tények.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
priti
addikt
válasz tzsolesz #172 üzenetére
"Szeretettel várjuk az álomkategóriába az 5870X2-őt, ami arra lesz hivatott, hogy örökre elnémítsa az NV marketing gépezetét"
...a kéz meg a bilibe lóg...(...azért várjuk már meg azt a Fermit, mielőtt eltemetjük a döntő piaci részesedésű NV-t, ami mellett az Ati egy kis pöcsike a VGA piacon kedves Ati fanok. Nehogy aztán hatalmas pofáraesés legyen, persze tudom, a 2900PRO is űberkirály kártya volt, azóta is jön hozzá a csodadriver )
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
DeltaPower
addikt
válasz MegalodonS #276 üzenetére
Fureszt is adnak a kartyahoz?? Mert ekkora monstrumot csinalni Miben fer ez el??
ha megnézed a nyákot, elég szellős a tápellátás részen, tehát valószínűleg nemsoká jönnek az egyedi, rövidebb nyákos változatok (mihelyt lejár a "csak referencia"-tilalom)"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
törölt tag
Én úgy vagyok, inkább megvárom már a 7850-est
-
-
Mr.Csizmás
titán
válasz dangerzone #346 üzenetére
ezen felröhögtem
-
dangerzone
addikt
válasz Mr.Csizmás #342 üzenetére
Ahhammm...
Azért mondom.
Még egy snájper elite-t nem bírtam volna ki. -
janos666
nagyúr
Ettől függetlenül ha végignézed, tuti hogy kamu az adatlap. Akinek ennyi költeni valója van, az nem ért ennyire a hardwarekhez, hogy ilyet összerakjon, illetve ha ennyire ért hozzá, nem rak össze ilyen túlméretes szörnyet, még ha van is rá kidobni való pénze.
(#344) nyunyu - Akkor csak jól mondtam. Aki eddig várt, vagy 50-esre cserél, nem 70-esre, de inkább nem is ezeken az árakon.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
De tegye fel a kezét az a potenciális 5870 vásárló, aki nem 4870(x2)/90-ről akar upgradelni, de nem is mondjuk GTX285/295-ről, hanem valami 3 generációval korábbiról, mert ő meg nem fog kapkodni, megvárja, míg lemegy az ára, vagy vesz inkább 50-est.
7900GTO-rol cserelni er?
Mindenesetre megvarom, amig 40k lesz az 5850, akkor cserelek csak.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Digital
addikt
válasz dangerzone #340 üzenetére
Kinézem belöle a 3db 5870-et!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz dangerzone #340 üzenetére
-
Joe.36
addikt
ATI A KIRÁLY
A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít ! / Redmi Note 13 pro + Samsung Gear S3 Frontier /
-
janos666
nagyúr
válasz fordfairlane #337 üzenetére
Valami ilyesmire gondolsz: [kép]?
Ugyan úgy fog kinézni, mint a 70-es, csak rövidebb lesz, kb. akkora, mint a 4870/90.[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Itt Germániában is drágább... ;)
http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/16073F1263490.html?param.resultlist.order=desc¶m.resultlist.sortKey=minPrice
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
fordfairlane
veterán
Remélem az 5850-nek nem ilyen forma1-es autó hűtője lesz. Azt már csak titokban remélem, hogy az Accelero s1 rev.2(3?) rámegy.
x gon' give it to ya
-
janos666
nagyúr
Csak szerintem kevesen olvasnak ph-n VGA teszteket, akiknek nincs még semmilyen gépük. És még kevesebbeknek nincs most is valami izmosabb konfigjuk, akik a közeljövőben újítani akarnak egy ilyesmi kártyát (még ezeken az árakon).
És ha a HD4-eken nem lesz tesszelálás, akkor az erősen cserére késztető indok lesz a HD4 tulajoknak is (és épp ezért nem lesz). Ez nekem nagyobb érvágásnak tűnik, mint hogy Physx nincs Radeon mellé (mármint hivatalosan), mert itt többek közt a tesszelátort is nyomós érvnek tekintették a HD4 marketingben, de a HD5 marketing vágja vissza a csonkot.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
thomboy
tag
Jogos, erre egyet tudok mondani, ne vegyen 5xxx-et a 4xxx tulaj. Másik: a tesztelők szerintem új kártyákban és új árakban gondolkodnak új vásárlóknak (ez feltétlen igaz, új csúcskártyát - jelenleg - csak ezt érdemes venni, az 5850 meg már nem felső kategória) bár az árak amiket írtak +10 ezerrel vannak minimum a boltiak felett.
| Trance 4ever |
-
janos666
nagyúr
Régóta tesznek ilyen műanyagot az alsó lemezekre. Van, ahol a fekete alsó lemezre, van ahol csak a rézborda aljára a GPU köré. Talán csak arra jó, hogy ne korrodáljon, vagy inkább arra, hogy ne vezesse az áramot, ha valami fémforgács repül be oda, vagy hasonló. Hátrányt biztos nem jelent, tehát jól van az ott...
(#331) beatkeksz - Már lehet, boltban 100-110k, jobb helyen beszerezhető már 90k-tól.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
(#203) thomboy - Valóban úgy tűnik, mint ha magamnak mondanék ellent, de nem tudtam jobban megfogni, így is hosszú volt már az a hsz. Ha nem csak összeollózzuk, hanem szövegkörnyezetében nézzük, elmondtam, amit akartam:
A HD5870 egy részről nézve joggal van így árazva (konkurenciához mérten és többé-kevésbé akár még házon belül is, bár itt több oldalról lehetne ezt támadni), azért mondható drágának, mert a túlolcsósított HD4-esekhez képest már drága. Főleg HD4-ről váltani már túlzottan is drága.
Szóval abszolút értelemben ~100k egy ilyen VGA-ért nem feltétlenül sok, de ha 55-65k-ért tudod eladni az előző kártyá(i)d, és ugyanazt a teljesítményt + a DX11-et vásárlod vissza 110k-ért, ott a különbözet kicsit több, mint hogy erősen ajánlott legyen ezt meglépni. Hasonló játékélményért és a jövő ígéretéért, ami önmagában sem túl sok, csak olyan 20-25% többletért perkálsz ki majdnem még egyszer annyit, amennyit a mostani rendszered ér...Persze 5850-re még akár rá lehetne ezt a Különösen ajánlott logót bélyegezni, de a 70-esre szerintem nem. Sőt, így nagyon nem, hogy tudjuk, hogy van 50-es, nem csak vaktában tesszük neki félre, mintha pl. egy semmiből előpattanó kártyának tartogatnánk, ami sosem lesz...
miért kell mindbe belemagyarázni, hogy a tesztelők direkt azért írták úgy le amit leírtak
Mert ez süt le róla olvasás közben. (Lásd későbbi bekezdésekben...)(#172) tzsolesz
Egyszer már mondtam, meg van a te kártyád: A GTX285/GTX295.
Haggyá'má', én is mondtam már, hogy nem vagyok hülye. Miért vennék most GTX-eket, mikor a HD5 miatt adtam el a 4870x2-met? Az még rosszabb vétel lenne, sohasem mondtam, hogy megéri most bármiféle Geforce-ot venni VGA gyanánt.
Csak azt mondtam, HD5870-et nem éri meg, attól még HD5850-et, 4800-asokat párosával, stb. még megérheti, ez már más kérdés. De nem, még HD4-et sem éri már meg venni, csak ha már megvan, akkor nem éri meg H5-re lecserélni.
De tegye fel a kezét az a potenciális 5870 vásárló, aki nem 4870(x2)/90-ről akar upgradelni, de nem is mondjuk GTX285/295-ről, hanem valami 3 generációval korábbiról, mert ő meg nem fog kapkodni, megvárja, míg lemegy az ára, vagy vesz inkább 50-est.mostanában mindenhol csak az ATI-t szidod
Csak azóta, mióta beetettek, hogy de jó lesz nekem Gef8-ról HD4-re váltani, főleg 1920-as felbontáshoz, csak épp valahogy úgy éltem meg ezt a HD4 korszakot, mint sokan a Geforce FX-ekét. Utóbbit élveztem, mert saját döntésből, heccből mentem bele, de a HD4 miatt inkább átverve éreztem magam. Volt egy 512Mb-os 4870-esem, amiről hamar kiderült, hogy kevés lesz a RAM miatt (de nagyon sokáig nem voltak 1Gb-osak, és drágán is jöttek), aztán így hagytam magam megszívatni a 4870x2-jükkel, ami egy halom trágya köré tehető így visszatekintve (hűtés, használhatóság, értékállóság, stb...).
És ez csak azért bosszantó, mert közben elvárták tőlem, hogy azt higgyem, okosan választottam, pedig csak szoptam. Kicsit fura érzés ez. (Még vállon is veregetnének páran, hogy okosan vásárolgatsz a gépbe, közben neked csak az jön le, hogy sohasem jó valami 2008 júniusa óta.) Mikor FX-em volt, legalább tudtam, hogy direkt választottam hülyén, mert én úgy akartam, és sikerült a jó oldalát nézni, de itt nem, mert ami leeshetett volna, az mind a kamionon maradt. Nem élveztem semmi előnyét a DX10.1-nek, vagy a hardwares tesszelátornak, a potenciális problémaforrásokba pedig minduntalan belesodróttam.
És nem, abszolút nem hiszem, egy GTX-260al jobban jártam volna, amiből nem lett volna GTX295, amit nem bántam volna meg még jobban. Nem! Nem ezt akarom mondani, ne magyarázd bele ezt! Olcsó érvelés ez!Szóval, lényeg ami lényeg: Az én szememben már a HD4 sem volt az az igazi világmegváltó siker, mint amit a sajtó kommunikált. 2 év után végre utolérték a kiöregedő, és kifelé baktató geforceokat, de ez a pezsgőbontás addig fajult, hogy messiásként vonult be a történelembe. Majd most a HD5-tel az ment, hogy ismét leszáll közénk a messiás, és mikor kiderült, hogy a világmegváltás elmarad, akkor is sikerült megint úgy kiszinezni az AMD kifestőkönyvét, hogy márpedig igenis leszállt az a messiás (esetleg még nem látjuk, mert nem ült meg el a köd), és a túlárazott HD5870 egy bestbuy VGA.
És a HD5850 még lehet is az, de ez a cikk és társalgás a 70-esről szól.természetes hiszen az NV-ét már unalmas szidni.
Megint rossz instant klisét húztál rám, nem divatból szidom az AMD-t (ha szidom egyáltalán, én ezt nem érzem még annyira erős szidalmazásnak, bár kicsit eltúlzom néha a dolgokat, hogy leessen annak is, aki 5000SP-s HD5-öt várt, aztán most mégis isteni neki ez is, amit kapott, mert miért ne, csodás új, jó, olcsó... )neked még mindig jó a 8800GT-éd.
Nem vágom miért mondod ezt. GT-m sohasem volt, nem is vennék, mert szar a hűtésük, GTS-em volt G80-as, és most G92-es, és nem, játékokhoz már nemigazán jó ez nekem 1920-as monitor mellé, mint mondtam, csakis kiegészítő Physx gyorsítónak tartom majd meg az 5850 mellé.de egy kicsit sok lesz ez mára.
Ha nem komptatom szarrá a billentyűt, akkor esélyem sincs. Dél óta most én is kleodorpapásan vártam, hogy válaszol valaki helyettem apránként, de nem tette. Ez is azt bizonyítja, hogy szükség van rám, mint billentyűkoptató ellenzékre, mert egyébként a kontraszt 0, és megy mindenki mosott aggyal 5870-es bestbuy kártyákért sorba állni, és még örül is, hogy micsoda jó vételt csinál.A többihez meg persze szava sincs senkinek, mint például mikor az érvek mellett szerepel, hogy mintha ma találta volna fel a AMD azt, ami Geforceokon eddig is elérhető volt, csak nem volt népszerű, mert még HD5-ösökön is túl lassú ma is. (és biztos előcsalható volt ez régebbi radeonokon is, mert olyasmi ez, mint a raytraceing, meg a spanyolviasz, korábban létezett, csak máig sem használták, jó okból... bár azt elhiszem, hogy a driverük nem támogatta, itt a qadrók miatt jól jött meghagyni).
(#207) Balika911 - Jól hangzik. Akkor ha isten is úgy akarja, és jó lesz a termés, nyáron összerakhatom a HDMI-s hangrendszerem, amit vagy 2 éve vettem fel először, mint opciót, csak nem volt kivitelzhető. Na, ez egy jó pont a HD5-nek.
-
Solten
őstag
Gyonyoru, bravo AMD.
Saor Alba
-
-
Ste
addikt
Itt olyan furcsa fólia van a hűtő alján. Tényleg volt rajta valami, vagy csak optikai tuning?
-
Silentfrog
veterán
Durva,nagyon jo a teszt! Igaz nagy a felbontás de én valahogy több fps számot vártam töle.Bár ez is bőven sok!
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz Mr.Csizmás #318 üzenetére
Úgy érted mind a 4?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Hali,
Legkésőbb csütörtökön tervezem egy 5870es megvételét. Abban erősítsetek meg, hogy ugye az 500W-os FSP Everest 80PLUS bőven kielégíti majd ezzel a vga-val is a konfigom? Nem gondolnám, hogy nem de azért kell a megerősítés. 4890 1GB OC-m volt előtte. A másik kérdésem az lenne, hogy a köv márkák közül melyiket ajánlanátok a leginkább mert nekem eddig mindíg Sapphire-om volt de most nagyon szemezek az XFX-el mert számomra csomagolásra meg design-ra igényesebbnek tűnik de tudom hogy nem ez a lényeg. Igazából azt nem értem, hogy az ASUS az 118e Ft a Sapphire 101e Ft és az összes többi 99 körül van, Gigabyte, XFX... Az árkülönbség minek tudható be? Mert mindegyikhez van DiRT2 direkt megnéztem... szóval felteszem akkor a beszállítás/hozzáférhetőség körül kell lennie vminek de azért bennem van a bogár, hogy nem e valami a minőséggel van... Sapphire ugye mióta van csak ati vga-t gyárt szóval ott nem lehet gond, de pl pont az XFX ami nV-s volt csak sokáig most már egy ideje gyárt ati-t is... hmm szóval nem tudok dönteni. Sapphire vga-mal volt már olyan h x16-os pcie helyett csak x4-et ment és ment is vissza cserére. :S
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
- = Zk = -
félisten
-
félisten
Kicsit nem figyelek oda, és annyi okosság gyűlik össze a ~300hsz.-ben, hogy csak na.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
nagyúr
válasz ProEvoFan #278 üzenetére
sokféleképpen össze lehet hasonlítani. pl. a 4870X2-ben a két GPU-val kevesebb tranzisztor van, mint az 5870 egy GPU-jában. a 2db GT200-as magban ugyan több van, de az RV870 félúton van 1 és 2 GT200 között, ráadásul a GTX295-ben némileg heréltek a GPU-k, így a ténylegesen működő tranzisztor nincs 2.8Mrd.
másrészt össze lehet hasonlítani ár alapján - az 5870 és a GTX295 kb. azonos kategória, előbbi kevéssel olcsóbb."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
- = Zk = -
félisten
válasz Komplikato #307 üzenetére
Ha Tibi csoki volt, akkor a Hajós Andris volt! .. Én láttam...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
rocket
nagyúr
Nem a DIRT2 miatt dragabb az ASUS (joval olcsobb Sapphire/HIS/Powercolor stb. melle is van DIRT2 kupon), hanem a Tweak program miatt, ugyanez volt anno a HD4890-nel is, 8k-val dragabb volt az ASUS a megjeleneskor mint a tobbi referencia kartya.
Kulfoldon egyebkent nem dragabb az ASUS Tweak progival meg DIRT2 kuponnal mint a tobbi gyarto, csak nalunk az ASUS forgalmazoja a vicc kategoriat kepviseli arazasbanNeweggen 379.99$ az ASUS csak ugy mint a Sapphire/Powercolor/HIS/Gigabyte/XFX.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Pala
veterán
válasz Komplikato #307 üzenetére
Ez egy figyelmeztető jelzés, hogy gyenge a tápod!
-
Komplikato
veterán
Nekem is mindig gyanús volt az ATI kártya ... a múltkor is eltűnt a keyboard mellől egy tábla csoki.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
őstag
válasz Johnny Cage #304 üzenetére
Lehet igazad van elnézést,akkor én írtam nem jól érthetően,és persze mindig lessz mind 2 oldalon ember De persze itt vagyok és olvastam a teszetet,ettöl föggetlenül mert érdekelt,várok várok hátha
-
őstag
válasz Fecogame #300 üzenetére
Ne értsétek félre,nekem tetszenek az ATI kártyái,tudom hogy nagyon jók,és hogy árban simán jobbak mint az NVidia.De én nem tartom tartosnak öket,ha veszek egy kártyát,általába újan veszem hoszabb időre,és itt a félsz az ATI -tól,vagy 3 évig használtam ATI kártyákat, ez alatt nem akarok hazudni,de vagy 5 zsír új ártya ment tönkre. Mindegyiknek ugyan az lett a hibája,színes csikos lett a képe.Több konfigom is volt ez idő alatt szóval nem azzal volt a baj.Na az utolsónál váltottam NVidára azota ha kártyát veszek,nem azért teszem mert behalt,hanem mert nagyobb kell.Ennyi a lényege.Igaz ez régen volt még a 9600pro stb idejéből,de akkor is kialakult,bennem egy félsz az ATI-al szemben holott már lehet rég jók,vagy épp én fogtam ki az összes hibás kártyájukat Még most is van egy X1300pro -m dobozában az volt az utolsó az is persze ugyanazzal a hibával R
-
fpeter07
veterán
Én vmi alsó/közép kategáriás kártya tesztet várok
-
ddekany
veterán
"legalább lesz egy olyan kártyám ami ha nem romlik el akkor engem kiszolgál 3-4 évig"
De ha veszel 2 évente 35e-ért egy kártyát, akkor átlagos "elmaradásod" a csúcstól hasonló lenne, nem? Mert most itt ez elején elől vagy, de 2 év múlva már talán átlag alatti vagy. (Meg eleve, az nekem gyanús, ha valakinek az életminősége függ attól, hogy most X évvel később játszik valamivel... Mert ugye kb ennyit nyersz egy csúcs kártyával: X évvel az átlagos olcsóbb játékgép teljesítménye előtt jársz... Mennyi X? Nem tudom, talán 2 év?)
-
Tidus
addikt
A várva várt VGA megérkezett.
Viszont hozzánk mikor, és amiről senki nem beszél, mennyit fog kóstálni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szólánc.
- CPU léghűtés kibeszélő
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- BestBuy topik
- Akvarisztika
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- TCL LCD és LED TV-k