- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zin
őstag
kulonossen ajanlott ez jo Kene hozza olyan fizetes is meg olyan monitor Amugy fasza majd veszek ha 60k lesz
░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░
-
Depression
veterán
Nem értem, hogy lehet bármiben is gyorsabb a 4870x2. Felépítésben megegyeznek, de az 5870 magasabb órajelen megy.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Zeratul
addikt
válasz antikomcsi #194 üzenetére
Sejteni lehet hogy nem a teszalator lesz szoftveres, hanem az egész. nVidia belement egy olyan harcba az Intellel szemben ami elég kétséges kimenetelü.
-
Shockwave12
csendes tag
Lehet, hogy nem láttam, de milyen eszközzel lehet erre a dögre rátolni 6 monitort? 4 kimenet van, és semmiféle egyéb osztókábelt nem láttam más kiegészítő madzagot... Vmi 5let? (nem mintha lenne most hirtelen 6 monitor a házban, de kíváncsiság hajt).
-
SzlobiG
félisten
Grat a teszthez, hozza amit elvárunk tőle GTX285-t alázza... Majd jön az X2 és a GTX 295 is alázva lesz, már csak a physx ami ütő kártya az nv kezébe szal remélem észbe kapnak és kidobnak még idén vmi új kártyát.
-
antikomcsi
veterán
Azt honnét veszitek, mármint úgy értem, hogy milyen forrásból, hogy az nv dx11-ben lasabb lesz?
Milyen bizonyos dolgokról van szó? A tesszeláció kivételével, ahol ugye annyi a különbség, hogy nem egy direkt erre a célra készült "egység" végzi a munkát, hanem a szabadon felhasználható csuda magok dolgoznak, milyen emuláció van még?
Elég érdekes dolog ez, és szerintem addig nem is tudunk érdemlegeset mondani, amíg össze nem lehet mérni őket valós alkalmazásokban. A feltételek 1/3-a már teljesült. Mostmár csak dx11-es játékok, és dx11-es nv kari kell.
DX11-re érdemes lesz majd fejleszteni, az igaz, viszont én úgy olvastam, hogy minimális hardverkövetelménye a dx10-es vasak lesznek. 7900GTX-el, vagy x1950xt-vel maj nem lehet már operálni ezen a téren.
-
Silenzio
addikt
Igaz. Kevertem.
Lauda (26): Nézd már meg újra a grafikonokat, ésgondolkodj el újra a hülyeségeden. A "sehol nincs"-től azért elég messze van, és elég sok helyen lett első. Nem is rossz egy egychipes kártyától, tranzisztorok és stream egységek ide vagy oda. Merthogy az eljárás ugyanaz, mint a GTX-széria esetében volt a G80-as szériához képest, itt viszont a fejlődés jóval nagyobb, nem tom mi bajod... Egyedül a 256 bites vezérlő zavar, ide már kicsit kevésnek tűnik. Bár az, hogy nagyobb felbontásokban felzárkózik a GTX 295-höz, egészen mást mutat. Szerintem remek munka, csak gratulálni tudok az AMD-nek.https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
llax
senior tag
Kit érdekel, mennyi tranyó van benne???
-amíg ár/teljesítmány arányban a legjobb a csúcskategóriában
-fogyasztás/teljesítmény arányban toronymagasan a legjobb
-abszolút fogyasztásban nagyon jó (azaz nem egy kazán)
-idle fogyasztásban a korábbi középkategóriánál is jobbHiába jobb a korábbi ATI és az NV GPU-k "tranzisztorszám/teljesítmény" aránya, addig amíg a fentieket tudja, szerintem qrvára nam számít, mennyi tranzisztorral érik el ezt a teljesítményt...
-
Móci
addikt
Végre! Jó lett a teszt, köszönjük...
Gondolom kicsit fog még feljebb menni a teljesítmény az újabb driverekkel. Én inkább a dx 11 alatti teljesítményére lennék kíváncsi a kártyának.
Az 5750/5770 teszt meg egyre jobban izgat, hátha az egyik majd hazajön valamikor..."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
nagyúr
jó teszt , jó kártya, bár a világmegváltás elmaradt - az 5870 kb. annyira erős, amennyit el lehet várni tőle, mint következő generációtól, de kicsivel sem erősebb. az impresszív műszaki paraméterek mellett talán kissé csalódás a teljesítmény, de aki FullHD-ben (esetleg felette) maximális beállításokkal és sokszoros élsimítással akar nyomni minden játékot, és nem akar két GPU-s megoldást, annak erre a kártyára van szüksége. az ára pedig pontosan ennek az "exkluzivitásnak" megfelelő - sőt, az sem lepett volna meg, ha még 20-30%-kal több.
egy komment a cikk egyik részéhez - CPU limit. persze meg lehet találni azokat a beállításokat, ahol már az alapórajeles E8400 mellett is erősen VGA-limitesek leszünk, csak nem biztos, hogy van értelme - ha úgy érjük el ezt, hogy 4xAA helyett 16xAA-t használunk, akkor kipipálhatjuk a CPU-limitet, miközben a játékélmény alig javul. szerintem azért érdekes a CPU-limit, mert ha pl. a CPU adott játékban 50fps-nél behúzza a kéziféket, akkor lehet, hogy 4xAA mellett ennyi fps-hez elég a 4890, míg 16xAA mellett már kell az 5870. következmény: adott játék tekintetében a 4x helyett 16x miatt fizetünk extra 60e pénzt (sarkítva). így ezek az információk komoly segítséget nyújthatnak annak eldöntésében, hogy van-e szüksége egyáltalán valakinek egy ilyen erős VGA-ra.
még egy dolog. többen írtak olyanokat, hogy épeszű ember nem vesz 100e pénzért VGA-t, ill. csak a szülei pénzéből, etc. ezeken nem volna rossz túllépni - egyrészt vannak olyan emberek, akiknek nem okoz gondot 100e FT kicsengetése, másrészt ha valakinek ez a hobby-ja, amibe napi szinten órákat öl bele, akkor ugyanúgy ennek az árát is össze lehet spórolni, mint pl. egy hifi-berendezésnek. szóval nincs ebben semmi science fiction
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
FRENK1988
veterán
Ezt is elértük Nem kevés munka lehet ebben a tesztben
Mostmár nagyon fáj a fogam egy 5850 tesztre is.Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Az Nvidia kártyájának DX11-es teljesítménye várhatóan lassabb lesz mint az ATI-é, mivel bizonyos dolgok csak szoftveres emulációval lesznek megoldva. Ezért az Nvidiának már akkor sem lesz érdeke DX11-es játékokat pénzelni, ha már lesz azzal "kompatibilis" GPU-ja.
DX11-re viszont azért éri meg fejleszteni, mert az ilyen játékok mindenféle módosítás nélékül fognak futni DX10 és DX9 alatt is, tehát a fejlesztőknek nem lesz semmi pluszmunkájuk vele. DX10-nél viszont nem ez volt a helyzet, ott gyakorlatilag kétszer annyi időbe került volna a grafikus engine fejlesztés, ha tényleg teljesen ki akarták volna használni a DX10-et, mert az nem futott volna DX9-en.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
-
Pekkk
aktív tag
Most már az NV-nek is fel kell mutatnia valamit, mert csak jártatják a szájukat mióta beindult a DX11-es gépezet!
Jó teszt![ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
A 4890 tudtommal már 40 nm-es, nem 55. Ez a lényege. Mert az első táblázatban 55 nm van...
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
-
RootRulez
félisten
Grat a fasza íráshoz/teszthez, köszönjük
[ Szerkesztve ]
═════════════════════════════════════════
-
koxminator
senior tag
nem akarok személyeskedni, de te nagyon gyerek vagy még, zöld napellenzővel. nem gond, ilyennek is kell lennie, de úgy látom, te vagy delphoi jós, vagy kristálygömbből jósoló, esetleg ifjabb Gyurcsók József vagy. Ezesetben viszont kérném a jövő heti 5ös lottó nyerőszámokat pmben.
Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz janos666 #156 üzenetére
Egyszer már mondtam, meg van a te kártyád: A GTX285/GTX295.
A hozzászólásodnak nem sok értelmét látom, mostanában mindenhol csak az ATI-t szidod, ez csak természetes hiszen az NV-ét már unalmas szidni.
Lefikáztad a tesztelőket, lefikáztad az ATI technológiai újításait, lefikáztad a DX10.1/DX11-et, és bejelentetted, hogy neked még mindig jó a 8800GT-éd.
Köszönjük hogy ezt megosztottad velünk, de egy kicsit sok lesz ez mára.A tesztet pedig köszönjük, a HD5870 hozta a tőle elvárhatót, a létező 1 gpu-s megoldásokat alázza, és a 2 gpu-s megoldássokkal viaskodik felváltva, nem kis gondot okozva a konkurenciának. Szeretettel várjuk az álomkategóriába az 5870X2-őt, ami arra lesz hivatott, hogy örökre elnémítsa az NV marketing gépezetét, és pontot tegyen a trónörökösi vitára is
[ Szerkesztve ]
-
-
Dany007
veterán
Jah, valamit én is hallottam erről. Asszem Katt777 mondta egy VGA topicban.
De most mi ez már megint?
Az Ati kijött a Dx11-es kártyával, az NV meg ennyire lemaradt ilyen téren? Vagy ki akarják használni a Dx10-et? Egyáltalán ki van az már használva rendesen? Mert ha elterjed ez a Dx11, amire szerintem még várni kell, akkor az NV-nek nagyon bele kell húznia... Most olvastam v.hol, hogy az új kártyái megjelenése jövő januárra tolódott.. :s Kezdek én is elpártolni az Nvidiától... De még van pár évem az új VGA-ig... : )[ Szerkesztve ]
-
zed1983
őstag
Grat a teszthez...
Kapjuk a színvonalat mint mindig
Hát igen az 5870, az nagyon ott van...YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
Tenken
őstag
Szerintem is jó lett ez az új kari!
De mondjuk ami nekem lejön a grafikonokból az kb az, hogy tök mindegy mit veszünk. Annak érdemes végig bogarászni, aki este szereti vállon veregetni magát, hogy milyen bölcsen dobott ki 100 rongyot a hobbijára...
Szóval jobb ez az Ati, de szerintem felesleges temetni az Nv-t, mert kinek hova húz a szíve azt érdemes vennie. Mindegyik cucc jól megy, csak van ahol az egyik kicsit "jobban"..."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
-
Dany007
veterán
válasz Sasal1ty #146 üzenetére
Hehe. Nem akarom teleoffolni a topicot, de azért illő válaszolni.
Szóval, a helyzet nem olyan súlyos, mint a linkelt videó mutatja.
Nekem nem élmény az, ha az adott játékban állandóan állítgatni, tesztelni kell a megfelelő beállítást, hogy egyáltalán elfusson 40-50fps-sel a játék.
Nem látom értelmét, hogy 30-40-50 ezret adjak ki egy olyan kártyáért, amin éppen hogy, vagy csak össze-vissza állítgatással, grafika visszavétellel tudok játszani. Akkor az olyan, mintha a nagy szarból kisebbe lépnék. Jó-jó, valamivel jobb, meg megy is, de akkor sem az igazi. Elköltöttem egy rakat pénzt, de még akkor se kaptam érte tökéletes minőséget (grafikailag). Inkább kiadok érte többet, de akkor az legyen tuti. És így is volt. Még a Crysis is egész tűrhetően ment, igaz nem maxon, de azon kívül minden játéknál a maximális látványvilágot élvezhettem : )
Azon kívül munkára is jó, ugyanis a PS CS4 már használ hardveres gyorsítást. Így meló közben is kihasználom a kártyát.
Meg mint írtam, 4-5 évente veszek gépet, annyi idő alatt össze lehet spórolni mondjuk 300 ezret egy fullos gépre, mindamellett, hogy bizony a családomra, b.nőmre is költök rendesen.
Mondjuk ezt a gépet anno félig hitelből vettem. Júúj bizony hitel fúúj : ) Egyszerűen azért, mert nem akartam hirtelen elkölteni minden pénzemet. Inkább fizettem 2 évig a havi 10 ezer forintokat azt kész. Ennyit még akkor is ki tudtam fizetni (a számláimmal együtt), amikor pár hónapig munkanélküli voltam. Szóval annyira nem vész.[ Szerkesztve ]
-
Geönczy
aktív tag
Igaz a kártya tényleg pöpi.
Én mindig azt a gyártót választom amelyik jobb, eddig is vegyesen voltak kártyáim.
Ati9800-x1800xt-8800gtx-gtx280 és most 5870-est fogok venni, de végigolvasva a cikket..
Annyira érződik az Ati elvakultság mely például nekem abszolút nem tetszett.
Van alapja de ezek után ne csodálkozzanak, hogy a "zöld oldal katonái" idejönnek fikázni.
Persze ez saját véleményem! -
Devid_81
félisten
Vegre megerkezett a teszt, szuper, thx!
...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz antikomcsi #160 üzenetére
Igen. De lesz egy október végi frissítés, ami a teljesen végleges lesz. Amúgy elég a sima DX11 runtime-ot lehúzni. Bár én szoktam az SDK-val szenvedni. Persze a DX11 kari még csak jön, szóval egyelőre compute shaderrel megy a buli.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
CsendesMark
aktív tag
válasz antikomcsi #160 üzenetére
[windows gomb] + [R]
beírod hogy "dxdiag"és voálá: meglátod miféle DX van a gépeden
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
-
janos666
nagyúr
A BattleForge – egy korábbi frissítése után – az első DirectX 11-et támogató játék, de az új API kihasználtsága egyelőre alacsony
Igen, ez szerintem már-már a szégyen és gyalázat kategória, hogy egy AMD barát játékban sem tudta megverni a speckók alapján dupla4890-et érő 5870 a dupla4870-et se, úgy, hogy a 4870x2 DX10.1, az 5870 pedig a hypolt DX11 módban futott. Ez már-már vicc.
Rendben, ha driverhiba, de erre az első DX11 fecskére igazán odafigyelhetett volna az AMD, legalább a CF hatásfokot visszabutíthatta volna a 4870x2-n, ha már nem tudták kifuttatni DX11 alatt a HD5870-et.és az Ordered Grid SuperSampling alapú élsimítást is csak Radeonnal kapcsolhatjuk be.
Khhm, kérem...! Még mák, hogy az Ordered szó is benne van.
Dobjatok fel egy nHancer-t, és Geforce FX-től felfelé mindenen lehet bármiféle szabványos SuperSample módot kérni: 1:2, 2:1, 2:2, 3:3, 4:4, 8:8. Sőt, még kombinált módok is léteznek, például 2:2 SS + 2x MS AA. Épp csak az alap control panelben nem lehet legörgetni, de a driver és a chip is támogat mindenfélét, ami csak szem-szájnak ingere.
Abban nem vagyok biztos, hogy ez Ordered vagy Rotated, netán valami más mód-e. Sokat számít?sőt Dolby TrueHD-t és DTS-HD Master Audiót is átengedő HDMI-t
Ez hivatalos és biztos? HD4 kapcsán volt ezzel probléma, mint például a Protected Audio Patch és hasonló másolásvédelmek támogatásának hiánya, amivel az Auzentech is nyomul a HomeTheaterHD kapcsán. Elhiszem, hogy ezeket megoldották, kérdezem, hogy van-e erről infó...?
az azonos teljesítmény alacsonyabb áron szerintünk megéri. és különösen ajánlott ?
Itt csak azért nem tudok egyetérteni a kimagasló ajánlással, mert nem csak a konkurenciával kellene összevetni, hanem házon belül is.
Amíg valaki élete legelső PC-jét akarja összerakni, vagy Geforce FX-es, Celeronos gépet kukázott nemrég, annak tökéletes választás lehet újabb 5-6 évre, de azt sem ártana figyelembe venni, hogy az eddigi tesztek alapján (a tesztelt játékokhoz) mennyire nem éri meg 4870x2-ről, vagy 2db 4890 CF-ről HD5-re váltani. Rengeteget kell ráfizetni (új-új összevetésben is drágább, és a régit csak padlózott áron lehet továbbadni), és kapunk egy olyan rendszert, ami DX9_10-ben fej-fej mellett halad, vagy néha még ki is kap, aztán DX11-ben majd talán szignifikáns előnyt mutat (de semmi eget rengető, csak olyan stabil 10-20%), miközben az első és egyetlen DX11-es játék nem is ezt sejtetni.És ugye teljesítménynövekedésen túl nem nagyon ígér mást a DX11 a 10.1-hez képest. Mert ha a játékok mégsem fogják használni a HD2-4 xenos féle tesszelátorát, akkor már tényleg sírva röhöghetnek magukon, akik már a HD2900XT-t is így sakkozták ki maguknak, hogy egyszer de jó lesz még az a hardware-es tesszelátor, meg de jó kártya lesz ez, ha jönnek a natív DX10-es motorok. Utóbbiról már elmondhatjuk, hogy bukták, de egy következő mencsvár épp házon belüli érdekek miatt dől majd le. Szomorú.
Szóval nem félreértés ez. A HD5 nem drága, és mondhatni megérné az árát, mert gyors és okos is. Viszont a HD4 túl olcsó, és így nagyon nem éri meg HD5-re váltani.
Mivel ezt a szart az AMD magának kavarta a túlolcsósított HD4-el, most is le kellett volna nyelni, hogy finomabban lépkedjen az árakkal.
Persze, biztos kiszámolták, és nekik nyereségre így lesz jó, de nehogy már azt mondjuk, hogy a HD5 nem drága, mert az!A Physx-et nagyon szépen sikerült alázni. Mondjuk valahol meg is érdemli, de azért külön gratulálok hozzá, hogy sikerült a realitás talajain mozogva olyan szemszögből megvilágítani a tényeket, hogy a lehető legsötétebb képet mutassák az olvasók felé.
Továbbá nagyon szépen sikerült kiemelni a kártya előnyeit és szépségeit, szinte agymosás szintjén meggyőzőnek tűnik, és már viszket az ember tenyere, hogy vegyen egy 5870-est (anélkül, hogy hazudtatok volna...).
Külön poén, mikor gúnyosan hívjátok fel a figyelmet arra, hogy a GTX295 kezd elvérezni a nagy felbontásban. Ezzel a Radeont fényezitek, miközben azért a teljesség igénye miatt odasejtetitek a sorok közé, hogy "igen, ez így már nem annyira mértékadó".
A HAWX is vicces, házon belül, de Geforce vs Radeon (DX 10-10.1) viszonylatban is. Az X3 is jó példa arra, amit fent vesézgettem, még az sem egyértelmű, hogy ha majdnem ingyen lenne a csere, megérné-e lecserélni a HD4-es CF rendszert HD5-re, mert még abszolút értelemben sem mindig gyorsabb, nem csak hogy drága a váltás.
Az idle fogyasztás tényleg jó. Kár, hogy ilyen kis áramfelvétel mellett sem tud tényleg hangtalanra lassulni a ventilátor, pedig a naivak azt hihetnék, hogy még le is állhatna a lapátkerék, ha fújdos körülötte valami házszellőztető venti, de legalább is az alig forog, és a nem is forog közt ingázhatna netezés közben.
Kár, hogy a Dirt2 ennyire idényjáték, nem tud annyit csúszni, mint a Hl2, pedig vicces lett volna megint 2k-ért öreg kuponokat venni.
Miért nem csomagolták inkább StormRise-al? Na jó, BattleForge-al?Sajnálom, hogy nem pörköltetek oda a Voltage Tweak-nek. Ez gyenge magyarázat, hogy nem akartátok szétfeszelni, és kinyírni, hisz ezzel arra utaltok, hogy a gyártó hiába vállal rá garanciát, csak a hülyék, és a "mész amíg élsz, de add azt a Vantage rekordot" vérpityukáknak való a feature. Ez kicsit lenéző a gyártó felé, és magatokat kissé gyermeki naivitással vértezett, túlontúl óvatos tesztelőnek tüntet fel az olvasó szemében. ("Na, a nagy tesztelő még a garanciában vállalt feszt se merte neki odakenni? Ő a pin@, vagy én vagyok hülye, ha adok neki tübbet is, és semmi baja? Mi legyen?" )
Persze engem sem kell félreérteni, én is eladtam bagóért a 4870x2-t, hogy HD5 legyen majd helyette. Viszont 5850 lesz, mert a 70-es túl drága azért, amit tud az elődjéhez képest. Ezért vitatom a különösen ajánlott cédulát, azt tartalékolni kellett volna az 50-esnek, ez lehetne simán ajánlott (csak tippem van, miért nem az ).
És persze, bennhagyom a gépemben a most itt cerregő 8800GTS512-t is, mert jó lesz még ez Physx gyorsítónak, szerintem érdekes cucc ez, ennyit megér. Az nvidia nem akarja ugyan, hogy így használjuk Radeon mellett, de mindent meg lehet oldani. Régi driver is jó egyelőre, de megy már a friss driverekkel is pár kattintással hackelve.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
old gray
addikt
Köszi a tesztet, ennek örömére vettem egy Nvidia-t.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
thomboy
tag
válasz cowboy_bebop #42 üzenetére
Azon nevettem, hogy tényleg el volt írva, de már ki lett javítva... A fáradtságtól biztos elírták vagy csak tesztelték, hogy figyelünk-e.
| Trance 4ever |
-
keIdor
titán
Rossz nézni, hogy minden ATi topic az nVidia fanok játszótere lett... süllyed ez a hajó rendesen.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
szuper-t
őstag
válasz Mr.Csizmás #151 üzenetére
én is jobban örültem volna ha az Nv csinálja meg
-
CsendesMark
aktív tag
válasz antikomcsi #144 üzenetére
Ne hallgass Abura
neked ez kell DirectX End-User Runtimes (August 2009)[ Szerkesztve ]
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
P00By
nagyúr
Itt is van Köszi a tesztet!
Batman fizikszel vicces -
ne_nezze
aktív tag
ebben vannak dx11-es fájlok is: link
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
-
Abu85
HÁZIGAZDA
[link] - RTM DX11 SDK
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Sasal1ty
tag
Oké. Figy én max 25 öt költök vga ra mert ugyis szar lesz egy időután , másrészt nemvagyok eleresztve anyagilag hogy gépre költsem a pénzem ugyanis sok más dolog is van a gépen kívül. Ezt majd egy idő után vagy belátja valaki vagy nem, én inkább a szeretteimbe költök 90 et hogy boldogok legyenek nem pedig egy tárgyba ami élettelen csak arra jó hogy megmond nekem akkor is jobb van a tiednél és játsz rajta. Én is szoktam játszani de mivel linuxot használok nemsok játékkal tudok de amivel igen arra bőven elég egy 9600gt még ma is. De lehet túl komolyan veszem az életet
[link] ezis egy felfogás[ Szerkesztve ]
GTA V : Pacikuki007
-
kpal
nagyúr
Jó kis kartya..
-
antikomcsi
veterán
válasz Komplikato #118 üzenetére
Légyszíves linkelj már nekem egy dx11-es javítást 64bites vistához, mert én mindenhol azt találom, hiogy a dx11 win7-el debütál, és addig máshol sem lesz.
Köszi -
Nagyon PH! teszt.
Látom páran nagyon el vannak szállva itt és ontják a hülyeséget.
Mi baj van azzal, hogy az új 1 GPU-s ATI simán hozza a konkurens 2 GPU-s csúcsszörny teljesítményét béta driverrel, ráadásul olcsóbban és alacsonyabb fogyasztással?[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
LackoMester
addikt
-
Integra
titán
klassz cikk, köszöjük
alakul a driver és jönnek az új játékok és akkor lesz igazán komoly ez a kártya.
ennek ellenére nekem a legfontosabb info az ebből, hogy ha konkurenia nélkül marad az ati, akkor bizony az árak maradnak az égben. 100rugó vaskos azért erősen még nekünk. a nyugati árak se olcsóbbak sokkal, ott 85e körül alakul....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Dany007
veterán
válasz Sasal1ty #131 üzenetére
LoL... Én 2,5 éve 91 ezerért vettem kártyát a gépbe... A mai napig elmennek vele a dolgok egész szépen. Az akkori játékokat meg full HD-ben tudom nyomatni vele...
Ehhez persze hozzátartozik, hogy 4-5 évente veszek új gépet. Persze akkor teljesen újat és nem igazán érdekel, hogy mennyibe kerül. Persze anno megvehettem volna a 8800GTX-et is 130-ért, de ár / teljesítmény arányban az már nagyon gyengusz volt.
Szal nagyon v.színű, hogy a következő gépem vásárlásakor is 90+-t fogok költeni egy kártyára. És 50-60+-t egy CPU-ra.
[ Szerkesztve ]
-
syC
addikt
Köszi a tesztet!
•
-
BemAnyó
senior tag
Miért kell így kardoskodni Jelenleg az 5870 árban és teljesítményben jobb mint az NV csúcskártyája tudásban meg pláne. A driverek meg igen valószínű hogy mélyítik még a szakadékot mivel az most még eléggé beta (hotfix). Kíváncsian várom az NV üdvöskéjét mit fog erre lépni, bár úgy tűnik ők egy picit más irányt vettek fel...
-
-
caprine
senior tag
Nekem volt i740-em (AGP 4x, 8MB) akkor még nem volt TNT2, sőt TNT1-sem csak a riva 128, a Voodoo3 is később ebből a 2 mint társkártya ment akkor (Vodoo3 2000-es is volt), és a Savage sem létezett, legalábbis a 2000-es, de egyébként egyet értek veled. Gáz volt a kártya, a driverek még rosszabbak, a képe meg miután lecseréltem egy Voodoo 3 2000-es ég és föld, addig fel sem tünt milyen ocsmány Sok irodai géppel találkoztam amiben volt intel VGA, és a véleményem azóta is az, hogy az intel kiad egy terméket, lekaszálja a pénzt, a support / driverek terén meg magasról ejt a fejünkre.
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
Sasal1ty
tag
"különösen ajánlott"
mi más is lehetne ha nem ajánlott.....110ért meg kivesz kártyát őszintén? annyiért már egy nyaralás kijön Görögországba 2 főnek 1hétre...[ Szerkesztve ]
GTA V : Pacikuki007
-
Dexar007
veterán
Am ezeket a karikat érdemes lenne amcsiból beszerezni?
Van kint ismerős , és tudom h 300$= 300€ szokott lenni csak no gari + nemtom mennyi a posta meg mennyi idő mire ideér HA ideér.Give me your cum,bull!
-
DrJános
aktív tag
Köszi a Tesztet már nagyon vártam, És ha tényleg az XFX -es 5870-et 98 ért dobálják már most, akkor Február Március környékére lehet, hogy nem is lesz rossz vétel.
Főleg, hogy nekem most egy 1000 éves Radeon X600 ketyeg a gépembe, nem is játszok vele egy ideje (7600 GT-m volt de behalt) ez ideiglenes kari, mindenképpen fogok újat venni csak még nem tudom, hogy mit.
Azért majd a 5850 tesztre is kíváncsi leszek.
Lehet tudni, hogy 5870 cf vagy x2 teszt lesz -e (tudom, hogy még az x2 nincs kidobva)
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
Dany007
veterán
Na, amire én még kíváncsi lennék, hogy mit teljesít vajon Dx11-ben.
Mert még nem tudok olyan játékot ami akár a Dx10-10.1-et teljes mértékben kihasználná, nemhogy Dx11.
Ergo, amire a konkurens gyártó Dx11-es kártyái is kijönnek, plusz a Dx11-es játékok vajon fog-e érni bármit is ez a kártya? -
caprine
senior tag
Az az érzésem ha kijön az 5850, akkor nagyon sok 48xx kártya kerül fel az hardverapróba
Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)
-
nyunyu
félisten
válasz Komplikato #109 üzenetére
Aztán lehet 1,5 év múlva csak Larabee lesz jó drágán.
Intel 10 eve fogadkozott kemenyen, hogy leveri az akkori mezonyt, mint vak a poharat, aztan osszvissz egy i740-re futotta toluk, ami nemhogy lassabb lett, mint egy Riva128, raadasul bugos is
Konkurencia addigra mar a TNT2/Voodoo3/Savage4/G400-nal tartottSzoval Intel takarodjon csak vissza az integralt szutykok piacara.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
ViZion
félisten
Szerintem érdemes várni az újabb driverekre, és majd azokat a teszteket megnézni...
Másik FONTOS dolog: az új széria hatása a régebbiek eladási árára.
Sokunknak a teszt "vesztesei" is bőven elég tudással rendelkeznek. Én bírok várni a dx11-re egy évet, ha féláron kapok karit...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
IreN!CuS
őstag
válasz bolondember #121 üzenetére
kösz
Grat a teszthez jó lett
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Zeratul
addikt
válasz Komplikato #118 üzenetére
Nem beszélve hogy a Beta és RC win7ben is elérhető már jó ideje a DX11.
-
nyunyu
félisten
ha raboffentesz egy primot a procira meg egy fankot a vga-ra, szerintem elolvad a tapkabel is
Ha prime-mal leterheled a procit, akkor a szorosfank nem birja kihajtani a VGA-t, igy kevesebb fogyasztas lesz, mint ha csak a VGA-t kergetned maximumon.
Legalabbis nalam c2d@3000+7900GTO-nal ez volt a helyzet.
OCCT taptesztet neki, az maximalisan kihajtja a VGAt, maradek prociidoben meg linpackot futtat
Nalam valami 50W-ot radobott a prime95+szorosfankra.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Komplikato
veterán
Sok köze nincs a Win7 hivatalos megjelenéséhez, sokkal inkább a DX11 címekhez, már ami idén kijön. Pláne mivel DX11 már van Vistára, és Win7-et meg vagy egy hónapja vehetett aki akart.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Zeratul
addikt
Ha már objektivitást hoztad fel, talán nézz át a szomszéd topikba. -->[Létezik e egyáltalán a Fermi]
-
Saburo
csendes tag
válasz Komplikato #109 üzenetére
Keversz vkivel, meg nem regiztem az sg-re, de lehet vki van fent hasonlo nevvel nem tudom.
-
mephi666
nagyúr
válasz szuper-t #108 üzenetére
én inkább innentől csendben figyelek és élvezem a műsort:
(úgy érzem az iskolákban most csöngetnek ki sok helyen és lesz még itt élet... meg flém meg minden, ami ati/nvidia topikokban alap)
hogy on legyek: én is azt veszem majd, ami jobb ár/teljesítmény aránnyal jön...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Zeratul
addikt
-
-
Komplikato
veterán
Nem volt elég az sg.hu oldalon a flame amit csináltál?
Leírtad, hogy mindenki hülye aki ATI kártyát vesz vagy legalább is balek, meg NV az Isten, de semmi érdemi konkrét infót, vagy bármit amivel alátámasztanád, aztán amikor páran néhány nem éppen örvendetes NVidia infóval betámadta a nézeteidet leléptél? Ignoráld csak mások véleményét, meg a szomorú valóságot.Ráadásul itt megy a hülye huzavona, hogy ATI vagy NVidia gonosz, a másik termékét kell venni, stb. Aztán lehet 1,5 év múlva csak Larabee lesz jó drágán.
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
vPhis
tag
válasz TESCO-Zsömle #94 üzenetére
én is kérek
-
Saburo
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #100 üzenetére
Sztem te okoskodsz a semmire, en nem menoznek azzal, hogy mar 10eve regiztem a ph-n es 3000hszem van, nem fognak erte kenyeret adni a boltba.
-
smkb
őstag
Bár az erőteljes Ati hype-nak nem vagyok rajongója, de ebben most nincs igazad. Mindig nagyon sokat nyom a latban, hogy ki gyártja a csúcsterméket. Ha sokáig az Ati lesz a top vga gyátó, az NV neve mellől ez át fog szépen ragadni az Atira és a vásárlók is ebbe az irányba tolódnak el, az alasconyabb teljesítményű kategóriában is. Ilyen a világ. Az emberek mindig az erősebb felé húznak. Nem véletlen volt fontos az NV-nek, hogy akár veszteségesen is de létezzen a GTX295.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest