Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• priti

addikt

válasz Abu85 #434 üzenetére

Na azért erre a szintre nem mennek le szirentem, a fermiről is lehet csöpögtetni mindig valamit ezzel érve el a célt, ehhez kár lenne kamuzni, többször is kategórikusan kijelentették, hogy nem nem nem, december... meg azért atiék se kapkodnak olyan nagyon az x2-vel, lehet hogy most megpróbálják okosabban, végtére is a 4870X2 trónolása elég rövidkére sikeredett, lehet hogy tartanak azért ők is az ellenféltől és tegyük hozzá hogy teljes joggal, oké hogy éppen "a szúnyog ad vért" helyzet van, de még mindig az NV-é az asztali VGA piac döntő többsége

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Zeratul #421 üzenetére

Te én már annyi verziót hallottam erről a demo kártyáról is, hogy az már tényleg egy vicc. Simán lehet hogy kemikálás helyett kamukálás van aztán építik a nagy semmit, de egy ilyen lufit fújni... Nem nagy ez lufinak? Azért ez elég hamar kiderül. Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz, ez is lehet cél, szerintem ez a cél, hogy legyen mindenki kiváncsi és várjon, de karácsony előtt kiderül. A karácsonyi forgalmat meg valaki ígyis-úgyis elviszi, most az mire jó az NV-nek hogy előtte lejáratja magát, értesz, most a kis csóringer iskolás gamereket az marhára érdekelni fogja, hogy kari előtt bejelenti az NV hogy már csak két hetet kell várni, ígyis-ugyis videokártyát kér apucitól...

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Zeratul #398 üzenetére

Az NV cáfolta ezeket a pletyiket, azt is hogy késne a Fermi meg azt is hogy komoly gondok lennének vele. Az vili, hogy dx11-ben lemaradása van az NV-nek, de nem titkoltan egy DX10-es izomkártyával akarnak versenyezni, az más kérdés hogy egyébként támogatja a dx11-et is úgy ahogy, de ennek inkább marketing oka van és emiatt könnyen meglehet hogy olyan megoldásokat mutat, amibe erősen bele lehet kötni és az tuti, hogy ha ati-s lennék bele is kötnék, ahogy ezt meg is teszik, de az igazság az, hogy egy izom dx10-es kártya döntő többségében le fogja nyomni a játékokban (ha nem kamu persze az egész Fermi) az ati üdvöskéjét, mert ezek a játékok dx9, 10- re lettek fejlesztve. Ez inkább szerintem arról szól, hogy rá lehessen mondani az NV új sorozatára is, hogy dx11-es, aztán kész. A vásárlók meg úgy is a matricát, legjobb esetben az aktuális játékokkal készült teszteket nézik, meg hogy ki a csúcskártya tulajdonosa. Szerintem bármi áron le fogja nyomni az NV az ötös X2-őt. Azért a Fermiben elég sok pénz benne van már, gondolj csak bele, nyilván csúszhat a sorozatgyártás, de a decemberi céldátum a karácsony miatt nem kis jelentőséggel bír.

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Silenzio #395 üzenetére

Igen én is érzem hogy nem mindenki tudja/akarja ilyen közérthető szintre konvertálni az egyébként szakmai dolgokat. Értem én hogy a dx11-es konzol kifejezés mint olyan hülyeség, de szerintem érthetőbb, mint elmerülni abban, hogy min kéne változtatni ahhoz, hogy egy konzol több legyen annál, mint amit most tud. Én azt látom, hogy nem jó a játékgyártóknak ha a pc versenyelőnybe kerül a konzolokkal szemben, így viszont senkinek nem érdeke a dx-ek tudásának kihasználása, a dx10-el is ez volt a gond, és nem látom a racionalitást abban, hogy ez a dx11-el másképpen lesz. (persze itt a grafikára gondolok)

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz #65755648 #374 üzenetére

Persze, minden esély megvan rá, hogy az NV nem tudja megverni az ati 5870X2-jét hardveresen akkor, ha feltételezzük, hogy az egész Fermi specifikáció egy kamu, mondjuk annak elég nagy de ettől még lehet, végtére is lehet nagyot is hazudni, de még ha így is lesz még az sem garancia semmire, mert a teljesítményt a hardver+szoftver egyvelege adja és mint korábban írtam nincsenek jó tapasztalataim GX2 vs X2 téren sajnos. Meglátjuk, a vak is aszonta, mindenesetre a december ahhoz ezért túl hamar itt lesz, hogy már most temessük az NV-t.

(#391) Silenzio
    Szerintem fogyasztható a stílusom, ritkán vagyok alpári vagy hasonló. Elnézést kérek ha valaki miattam veszítené el az önuralmát és kettétörne a ceruza a kezében. :)
    Ami az SLI-CF történetet illeti olyan gondom még sosem volt, hogy emiatt ki kelljen hagynom egy játékot, amit kiszúrtam magamnak. Én csak COD-dal multizom a többi csak SP-ben érdekes így a többinél csak az a lényeg, hogy max grafikán +35FPS legyen, a COD részek meg imádják a 2 GPU-t, legalábbis nekem ez jött le, mindegyik ment mint a veszedelem.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Abu85 #383 üzenetére

Szerintem az lesz a dx11 eredménye, hogy pc-re több konzolos játék fog megjelenni és az időbeli eltolódás fog csökkenni, viszont a pc és a konzol közötti olló -ami a látványt illeti- nem fog radikálisan nyílni, inkább afelé megyünk majd el, hogy olcsón jelenítsük meg pc-n a konzolos szintű grafikát, kvázi csapjuk össze kis ráfordítással a játékokat és a vége, hogy aki nem dx11-ben futtatja a szoftvert annak a "konzolos import" szintű hányás grafika is szaggatni fog tisztán programozási hanyagság, költségtakarékosság miatt.
    Abban bízom, hogy az igényes stúdiók továbbra is komoly projektként kezelik majd a pc-s verziót és dx11 ben fejlesztve csodaszép dolgokat láthatunk végre, gondolok itt arra, amit igazából dx10-ben már régen látnunk kellene. Persze lehet hogy én vagyok túl szkeptikus, de ha nem így lenne akkor a pécés dx11 egy óriási érvágás lenne a játékiparnak hiszen sorra pártolnának át az olcsó konzol+eredeti játékról a drága pc+lopott játékra az emberek.
    Az lenne az igazi, ha 2010 elején kijönne egy dx11-es konzol, PS és XBOX egyaránt.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Dr. Romano #378 üzenetére

Te én nemtom mit használ ki meg mit nem, én azt tudom, hogy amikor megjelent telesírta mindenki a játék topic-ját, hogy mekkora car, mert milyen rosszúl van optimalizálva én meg röhögve játszottam vele fullon, egyedül a látótávolságból kellett visszavenni egy kicsit, ha el akartam kerülni a véletlenszerű asztalra dobásokat, de mondom teljesen maxon is ment akadás nélkül egyébként. Most kipróbáltam az X2-vel maxon és ilyen összemosódott car lett hirtelen belőle aztán kidobott kevés a video memória hibaüzivel, azért ez ultraszámalmas, amikor kétszerannyi RAM van az X2-őn, mint a GX2-őn volt és az SLI se arról híres, hogy összeadódna hídbakötött két kari memóriája, szóval ez is valami szoftveres taknyolás, de mivel már végigvittem korábban így nem fogom végignyálazni az összes CCC-t hogy jó e valamelyikkel.

(#380) Abu85

Előttem az nem tiszta, hogy ha kvázi marad a lebutított dx11 akkor az ami megmarad lesz e olyan szép, mint az amit a dx9-ből kihoztak amikor eleve arra fejlesztettek. Én attól félek, hogy nem és a konzolos piac ahhoz túl nagy, hogy lenyelessenek vele a pici PC piac miatt egy minőségromlást, most akkor vagy kidobnak egy dx11-es konzolt, vagy eleve dx9-re fejlesztenek továbbra is. Szerintem erre elég nehéz lesz odafigyelni, hogy dx11 legyen, de legyen szép , elég szép a korábbi dx-ekben is

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Abu85 #373 üzenetére

Az MS most megcsinálta.
    Az Isten fizesse meg !
    Gondolod, hogy ha olcsóbb PC-re fejleszteni, akkor nem a konzolra fogják optimalizálni a játékot és ha az megvan akkor utólag pécésíteni? Nekem ez úgy jött le, hogy amit dx11-ben fejlesztenek az korántsem lesz ideális dx9/10-ben finoman szólva, sőt úgy van beállítva, hogy már a dx10-es kártya is minimum 20-30% teljesítményt hasalna elviekben egy dx11-es grafika megjelenítésekor, persze nem szó szerint értem, csak nagyvonalakban közérthetően fogalmazva.

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz kissj83 #370 üzenetére

9800Gx2-őt vegyél használtan, filléres és max grafikán is elviszi a GTA4-et akadás nélkül. Persze commandline file kell hozzá, hogy fel tudd állítani a grafikát, de a játék topicjában az első hsz-ben benne van, mit kell csinálni hozzá. Egy dolog van, ha max grafikán játszol fullHD-ben akkor kidob az asztalra ha át akarsz menni a brooklyn hídon, ez azért van mert a max látótávolságnál ilyen részletesség mellett totál kifogy a VGA memóriából, de most hogy kipróbáltam X2-vel ami 2GB-os bátran állítom, hogy ezzel mégszarabb, szóval ati-t GTA4-hez ne vegyél. (Ezért le fognak savazni)

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz rocket #363 üzenetére

Kettő is lesz? Aztaa :) hát akkor én is veszek HD5-öt, lefúrok mindenkit a hetesről, hát engedj droid mer' lemaradok :DDD
    Általában azok mondják, hogy nem vennének 2 GPU-s kártyát, akiknek még sosem volt, én ezt vettem észre, mióta azt használok sosem volt gondom a grafikonok csizmás meg szvsz mutatják hogy idén még tutira bőven elég az előző sorozat. Jövőre meg még mindig vehetek akár 5870-et is miután a Fermivel leverték az árát, szóval szvsz, baromság megvenni idén két játék miatt ami egyébként meg a dx10-et használja ki végre valahára, kb. annyi köze van a dx11-hez a látványnak, mint a dx10-hez a COD5-nek, túl van ez spirázva erősen. Azért nem két perc egy játékfejlesztés se, legalább egy év kell hogy olyasmi jöjjön ki ami megtekeri a dx11-et, bár a dx10-es tapasztalatok mégrosszabbak, oké hogy a dx11 "kompatibilis" lefelé, csak amíg nincs dx11-es konzol addig a játék lesz inkább dx11-eseítve és marad a feltupírozott dx9-es grafika, mint eddig, szerintem legjobb esetben a dx11-nek hála végre elkezdik kihasználni azt, amit a dx10 tud hála annak hogy lesz értelme rá fejleszteni, legalábbis remélem, hogy tényleg így lesz, mert mindig ott van, hogy az NV csavar valamin egyet és máris akkorát taknyol az ati kártya a játékon, hogy dughatja a hardveres előnyt, saját bőrömön érzem, mióta 4870X2-őm van, előtte 9800GX2-őm volt és alig látszik néha valami teljesítménykülönbség pedig nem picit izmosabb az X2.

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Silentfrog #320 üzenetére

Dettó ugyanerre jutottam, bőven sok ez is, csak többet vártam. Olyan szinten szét van hypeolva ez a sorozat, hogy már-már szinte kizárt , hogy nem lesz belőle pofáraesés. Az ugrik be ezekből a hsz-ekből, amikor kijött a 2900PRO és ment az ájulás, hogy
    úúú-ááá-gyúúú-gyááá ezöccáztizenkét bites vazeeee, aaaszta de odaver.

Idén lesz vagy kemény 1 darab dx11-es cucc rá, decemberre mondják az új NV karikat, szal jövőre meg már nem kunszt dx11-et támogatni, FPS-ben meg szvsz, jobban megéri egy 4870X2 vagy 295, főleg mivel ezek elérhetők használtan, de úgyanúgy több éves garral. Oké hogy az használt, de... izé.. naés? :DDD

(#358) Digital

:) :)) :DDD

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz tzsolesz #172 üzenetére

"Szeretettel várjuk az álomkategóriába az 5870X2-őt, ami arra lesz hivatott, hogy örökre elnémítsa az NV marketing gépezetét"
    ...a kéz meg a bilibe lóg...

(...azért várjuk már meg azt a Fermit, mielőtt eltemetjük a döntő piaci részesedésű NV-t, ami mellett az Ati egy kis pöcsike a VGA piacon kedves Ati fanok. Nehogy aztán hatalmas pofáraesés legyen, persze tudom, a 2900PRO is űberkirály kártya volt, azóta is jön hozzá a csodadriver :) )

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz antikomcsi #223 üzenetére

Áldásom rá, bár bevallom a Fermi sokkal inkább bizgatja a csőröm, mint az 5870X2, nemtom mér', biztos NV fan vagyok, de valahogy az érdekel jobban, mert ez teljesítményben nem tűnik akkora dobbantásnak, mondjuk a CF jól megy, de a 285 SLI megveri, szóval picit keveslem na persze nem mint ha nem lenne bőven sok. Akinek nem elég egy X2 vagy egy 295 az már valami olyasmit csinálhat, amit én nem, bár ötletem sincs mire kellhet akkora teljesítmény, hogy pölö 3 way SLI

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz smkb #101 üzenetére

Mondjuk az meglepő, hogy agyon volt cikkezve a ph, hogy GTX295 az új trónfosztó és az 4870X2 a lába nyomába se érhet, itt meg láttam minimum 5 grafikont, amiben erősebb az X2 a 295-nél. Most ez hogy? Véletlennek elég erős arány, nem mint ha izgatna, csak meglepődtem.

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz BalaNce87 #39 üzenetére

Nekem simán kifagyott tőle a mirror 9800GX2-vel, szóval loller, én nemtom ki támogatja ha az Nv se :DDD

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Digital #33 üzenetére

Inkább ezeket kéne a Fermi-hez, ja hogy az még nincs kész? :B hüm-hüm :U
    Ezt hívják labdaszerzésnek, az atinál van a labda de az nv előtt pattog, hú de izgi :DDD

Hardverlesen

• priti

addikt

válasz Lauda #26 üzenetére

Érdekes teszteredmények. A 4870X2 elég gyakran megveri a 295-öt. Nem is tudtam, hogy ilyen jó kártyám van :))

Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés