Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz szki #261 üzenetére

Én is kiváncsi lennék egy Phenomos teszre is, mert amint a régebbi tesztekből kiderült, játékok alatt nem lassabb az i7-nél, sőt normálisabb felbontásokon még jobban is teljesitett.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #194 üzenetére

"DX11-re érdemes lesz majd fejleszteni, az igaz, viszont én úgy olvastam, hogy minimális hardverkövetelménye a dx10-es vasak lesznek. 7900GTX-el, vagy x1950xt-vel maj nem lehet már operálni ezen a téren."

Abu DX11-es irásából:

"A Microsoft szerint a DirectX 10-nek egy hibája volt: nem kompatibilis a DirectX 9-cel. Ennek köszönhetően a fejlesztőnek gyakorlatilag két API-t kellett támogatnia. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy az API nem volt elérhető a jó öreg Windows XP-re, és a Vista sem terjedt megfelelő mértékben, ami a legtöbb programozót választás elé állította. Nos, a DirectX 11 a WDDM (Windows Display Driver Model) hiányában továbbra sem telepíthető XP-re, azonban a fejlesztők problémáját megoldotta a redmondi óriáscég. Az új API ugyanis hat futtatási szintet támogat:

D3D_FEATURE_LEVEL_11: értelemszerűen ez a szint mindent tud, így nincsenek korlátozások.
    D3D_FEATURE_LEVEL_10_1: DirectX 10.1-es kártya esetén jön létre.
    D3D_FEATURE_LEVEL_10: a DirectX 10-es kártyával ebben a módban fut a kód.
    D3D_FEATURE_LEVEL_9_3: a shader modell a 3.0-s kártyákat támogatja, azaz ideális a GeForce 6 és 7, valamint a Radeon X1000 szériához.
    D3D_FEATURE_LEVEL_9_2: speciális szint, kifejezetten a shader modell 2.0-s Radeon termékekhez.
    D3D_FEATURE_LEVEL_9_1: az összes fentebb nem említett DirectX 9-es grafikus chip ide tartozik, beleértve a GeForce FX-et is."

Tehát Vista vagy Win7 alatt alap DX9-ig minden hardverrel kompatibilis lesz, az viszont nem teljesen tiszta nekem, hogy XP alatt hogy fognak működni ezek a játékok. Végső soron a játékmotorba lesz beépitve egy DX verzió ellenőrzés (gondolom HW és SW egyaránt), úgyhogy XP alatt se kéne gond legyen.

Új hozzászólás Aktív témák