Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
Nekem már ki van nyomtatva, de éjjel végeztem a melóban. 16:20 helyett.
Nem biztos hogy ma lesz, amikor megnézem. Olyan vagyok mint a mosott sz.... -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #898 üzenetére
Conradban láttam
-
Steve_Brown
senior tag
Hol tudnék Pesten szerezni M2*30-as csavart
-
válasz
Smithy87 #896 üzenetére
https://www.wstore.sk/store/
Lehet érdemes feliratkozni a hírlevélre (ha van olyan) hátha küldik hogy mikor mi van. -
Smithy87
senior tag
hol volt megint lemaradtam kicsit kezd tele lenni a hócipőm
-
fatpingvin
addikt
válasz
MasterDeeJay #893 üzenetére
akkor ez jó kör volt, pedig már mondtam volna hogy ha lesz bulk rendelés akkor meggondolom a kérdést.
-
válasz
fatpingvin #892 üzenetére
39eft, azaz most ugye forint gyengesége miatt ennyi.
Na máris out of stock. -
haruspex
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #886 üzenetére
HÁt lehet társulni, sztem itt páran lemaradtunk úgy is
-
kenand
veterán
válasz
MasterDeeJay #888 üzenetére
Lehet így nem kell driver mentesnek lennie és szűz Windowsnak, persze ha csak a Mi8 van a gépben akkor nem működik...
Nekem van egy szűz Win 10 erre...ha flash kell arról bootolok
-
-
punk520
csendes tag
sziasztok! akinek a bios flasheléssel van gondja mi8 on.
úgy csináltam hogy eszközkezelőben letiltottam a kártyát a flash idejére!
atiflash mappájában legyen a rom file.
cmd elindít, majd a MasterDeeJay által leírt módon flashelni a biost! így nálam tökéletesen működött windows 10 alatt.
Hátha tudtam segíteni -
-
rokapet
tag
Kapható megint a Mi8, de csak 5-ös csomagban.
-
Nyitom meg írok hozzá dolgokat.
https://logout.hu/tema/re_masterdeejay_amd_firepro_9300x2_moddolasa_jatek/hsz_1-50.html -
Jancsi
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #877 üzenetére
Retail-t vettem. Egy ismerős is rendelt pár óra különbséggel retail-t, ő a másik verziót kapta.
-
válasz
MasterDeeJay #881 üzenetére
De lehet jobb lenne, mert akkor én se ide írogatnék.
-
9300x2-re ne nyissak egy új blogot? Nekem is megérkezett, hozzá tudok kezdeni.
-
Ez segített, köszi
Egyébként megnéztem, nekem is 102C9930100 típusú van és én Retail-t vettem.
kenand: Próbáltam én is amdflash -fp-vel dos alatt, de nem ment sajnos. Windows alatt szerencsére sikerült megoldanom (pont a te moddolt biosodat raktam rá).
Amúgy elmennek a fenébe, most nézem, visszakerült a bontott verzió
-
rokapet
tag
"Egy ventilátorral hamar megvolt a 73 fok maximális fordulatszámon (1800rpm)"
Fenébe, ez nem jó hír...
Szerk.: Hasonló ventivel akartam én is beüzemelni tegnap, ami megakadályozott, az a ház aljában levő HDD tartó, ami természetesen szegecselve van a helyére rögzítve. Ma kénytelen leszek kifúrni a szegecseket hogy a kártya beférjen. Éljenek a kompakt MicroATX házak!
-
-
kenand
veterán
válasz
Kalacskepu #874 üzenetére
Nekem amdflash -fp vel ment az első kártyánál, 2. Nem ment DOS slól, igyanúgy csinaltam pedig. Próbald meg efi alól is , vagy Linux bootból. Picit feljebb linkeltem
-
Jancsi
aktív tag
válasz
Kalacskepu #874 üzenetére
Szerintem sehogy. Nekem csak az AMD VBFlash / ATI ATIFlash 2.93 ment windows alatt parancssorban.
Ha lehúzod a kártyáról a tápot vagy kiveszed, akkor elindul a windos DDU-val le tudod szedni az AMD drivert. Majd kártya vissza és driver nélkül flashelni.
De ha a 102C9930100 típust látod a kártya hátulján a zöld címkén akkor nagy reményeket nem fűznék a dologhoz. Miyconst 102C9930400-t tesztelt. Nekem is az előbbi jutott, küzdök is vele pár napja. Nem találtam olyan bios-t amivel stabil lenne. Néha egy GPU-val ment, amikor nem kerültek fel a tool-ok, csak a driver. -
DOS-os amdflash-vel hogy lehet force flashelni ? Akár hogy próbálom, nekem nem megy.
Ja igen, Pro Duo biost nem ajánlom flashelni, nekem annyira "elbaszta", hogy a Windows 10 se akar bootolni se legacy se uefi módban
-
Steve_Brown
senior tag
Végülis nekik megéri 3x annyit fizetni 8%-al gyengébb kártyáért (gondolok a 6500XT-re). Csak azért mert van rá garancia és BIOS Flash vagy integrált/másodlagos videókártya nélkül is megy out of the box.
Most ha belegondolok, hogy ez a kártya 3x megdögölhet a másik garanciájának ideje alatt és ha újat veszek még akkor is jobban megérte.
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #871 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, nem mindenki látja reálisan a dolgokat. Sokan nem mernek garancia nélkül venni, vagy módosítani......Azok vegyenek boltban és fizessenek 3x enbyit minimum.
-
kenand
veterán
Teszt[link]
Konklúzió jól jártunk a moddolt Mi8-cal -
kenand
veterán
Készítettem új mod biost, kicsit feljebb vittem a feszültséget, mert 3d mark alatt a korábbi 3-4 alkalom után kilépett. Ez stabil, de alig melegszik jobban. Utaolsó kettő van kicsit megnövelve
LinkEgyébként nekem 2x80-aas F-es arctic jól működik top flowként. (lehet a p jobb lenne de így is jó)
-
Jancsi
aktív tag
S9300X2-vel próbálkozik valaki?
Pár napja küzdök vele, de nem igazán jutottam semmire. Annyi biztos, hogy legalább két változat van belőle P/N 102C9930400 és P/N 102C9930100 az elsőre felmegy a Miyconst féle Pro Duo/Mi8 bios, a másodikra pedig nem. Persze nekem olyan jutott. Mi8-as BIOS-al volt kimenet, az első GPU működött is, a második nem.
Ha valakinek van 102C9930100 változat el tudná küldeni az eredei bios-okat? (a slave-t sajnos sikerült elkevernem) -
Czimby
addikt
válasz
scott_free #863 üzenetére
Fölösleges lenne kipróbálna.
Minimális lenne az eltérés.Csak a venticsere segíthet, nyomást kell növelni.
Hiába szállít a venti sok levegőt ha nem tud nyomást előállítani.Arctic-bol a P sorozat nagyobb nyomásra képes minta az F pl.
Az F jó ház ventinek, a P meg bordára. -
Czimby
addikt
A két venti között legyen hézag, úgy erősebbek lesznek.
A távolságot próbálgatni kell, tartsd az arcod felé és amikor a legerősebbnek érzed azt a távot használd.
De mivel a blower ventik statikus nyomása kb 3x mint a hagyományos kialakítású ventiknek azzal jobban át lehet fújni a kártyát.
-
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #859 üzenetére
Ez sajna csájníz nagyker, bár szívességből, korlátozott számban van nyócker átvétel
-
korcsi
veterán
Megvolt az első teszt.
Rokapet elsőre linkelt tölcsérével, Arctic F9 venti"k"vel.
800MHz@1V beállítással a coil whine szinte teljesen megszűnik. (az órajelet csak úgy beállítottam, hogy menjen az adott feszültségen)Egy ventilátorral hamar megvolt a 73 fok maximális fordulatszámon (1800rpm), összefogtam kettőt, így heaven alatt 73 körül tetőzött, de így hangos (egy ventivel is
)
Ha leveszem a tölcsért a kártyáról fúj két ventivel nagyon határozottan, de a kártyára rakva alig érezni, hogy hátul "fújná" a meleget, csak úgy lagymatag módon jön belőle a levegő, ergo két venti se fújja át a kártyát. A bloweres 5700 hátulján ha emlékeim nem csalnak sokkal határozottabban fújt ki a levegő, pedig a hűtő körülbelül hasonló kaliber lehet.Házat nem kritizálni, jáccós gépeknek tartom (gépet meg fiamnak építettem, hátha lesz még távoktatás, de szerencsére nem lett).
És jön a kérdés: VRM milyen huzatot igényel, hogy emberi hőfokon legyen?
-
kenand
veterán
PWM önköltséges átalakítókat elkapkodtátok
Esetleg 2db y lesz még mert találtam olyat és nekem a 2 venti miatt jobb. Ha megjön mutatom -
-
Terek
tag
Viszont egy dolog.Olyankor mi a teendő,hogy írnám bele a bios-t és az az error fogad,hogy újabb verzió van beleírva?
-
Czimby
addikt
Driver miatt nem net nálam a GPU clock és VRM temp visszajelzés.
Töröltem a leírásban linkelt drivert most a WIn10 által telepített van fent, ezzel láthatóak a szenzor értékek.
Kérdés, hogyan csináljak tiszta telepítést a drivereknek? -
Terek
tag
Flashelénél sehogyse birom rávenni,hogy menjen az unlockrom parancs mindig invalid command-ot ír.Próbáltam több verzióval is.Unlockrom nélkül meg se próbáljam vagy rámehet enélkül a-fp -p parancs?
-
Miyconst által megosztott mappában lévő MI8 bios-t raktam a master-ra illetve a slave-ra is, de valami nem okés. Nem egyszer kaptam már kékhalált "driver power state failure" üzenettel, a driver is néha crashel-t. 3Dmark-ban leakartam futtatni egy Time Spy-t (ott ki lehet választani melyik gpu-t használja), ott meg a DirectX miatt sírt
-
Czimby
addikt
válasz
Kalacskepu #844 üzenetére
Melyik BIOS van rajta?
Nekem a GPU-Z nem mutatja az órajeleket meg a HWinfo sem a VRM hőfokot.
Ezt az R9 Nano-BIOS-t fleasheltem fel. AMD.R9Nano.4096.160212 -
ace666
tag
válasz
Kalacskepu #843 üzenetére
Belinkelnéd a biost amit ráraktál?
Ugyanaz ment a master és slave GPUra is? -
-
kenand
veterán
válasz
Kalacskepu #844 üzenetére
Borda szétvágás nélkül nem hatékony, max. terhelés nélkül- vagy mérsékelt terhelésnél megfelelő. A zárt bordák miatt csak a tetejét fújja, az meg túl kicsi felület.
-
válasz
Kalacskepu #843 üzenetére
-
Na megkaptam a kártyát. Tisztára mintha új lenne, még fólia is volt rajta. Modolt MI8 bios-t raktam rá, amin van UEFI támogatás illetve elvileg megy a miniDP is. Driver is felment, viszont tesztelni nem tudom
DP-hez nincs átalakítóm, igy igpu-ról van kép, és hiába csinálom meg azt a regedit hack-et, egyszerűen nem jelenik meg ott a másik gpu. GTX 660 Ti-vel pedig ez működött
-
kenand
veterán
válasz
Smithy87 #835 üzenetére
Igen de a VRM-nek van külön bordája megnéztük. Ha egy CPU-t vízzel hűtesz ott sem lesz VRM hűtés...
Itt megoldható, hogy a kis VRM bordára teszel egy vetit és azt hajtod a mini 4 pinses csatiról.
Erősen gondolkodtam én is a vízen, de mivel jól sikerült a borda kihajtós 2x80mm-es ventis hűtés egyelőre letettem róla... sőt most van 2x92-es prototípus is, 15mm-es ventikkel (kisebb helyfoglalás), de kell 4 hoszabb csavar ahhoz is, most nincs több itthon. -
Steve_Brown
senior tag
válasz
Smithy87 #837 üzenetére
Konkrétan alig lehet találni olyan vízhűtőt ami befér a 4 csavar közé, nem is tudom, hogy hogy képzeled a HBM hűtését. Simán eléri bármelyik vízhűtő a HBM-et.
Az meg, hogy a VRM-et, hogy hűtöd szintén egyszerű kérdés. Rajtahagyod a bordáját és átfújsz rajta egy kissebb ventivel.
-
válasz
MasterDeeJay #838 üzenetére
Most már csak a hűtésre kell valamit kitalálni, azon még nem igen agyaltam
-
válasz
Kalacskepu #834 üzenetére
Elméletben jó lehetne a nano bios mert két bios van szóval külön kártyaként mehetne. Az összekötő PCIE híd chip meg elmegy támogatás nélkül.
Gyakorlatban a pro duo-n is két különböző bios van, master és slave jelöléssel bár lehet csak az az oka hogy a slave kártyán nincsenek kimenetek és ne ott keresse a bios bootoláskor vagy a fene se tudja miért. -
Smithy87
senior tag
válasz
fatpingvin #836 üzenetére
há de akkor vagy teszek rá még egy ventit vagy valamit vagy kendácsolok egy nagy rézlapból vagy aluból egy platet amire rá rakom a vizet?
-
válasz
MasterDeeJay #830 üzenetére
Nem, én majd csak ma kapom kézhez. Discord-ról szedtem az infót, és ahogy olvastam más nem is igen próbálta. Az is fura, hogy mindenki más szenved driver crash miatt, viszont ő pont nem.
Kezdésnek mindenképp a MI8 / nano biosával nézem meg, aztán lesz ami lesz, úgyis leírom ide.
-
Smithy87
senior tag
Fel túrtam a netet de nem hiszem el ,hogy nem lehet r9 nano heatsinket venni
de ez van.
-
Igazából nem tudom értelmezni ezt az asic-ot, eddig sem értettem hogy mi ez. Állítólag tuningot befolyásolja, gyakorlatban nincs vele összefüggés ahogy utánaolvastam.
Alapból a számításra szánt kártyáknál alacsonyabbak az órajelek (bár itt pont nem)
Fiji-t inkább alulfeszelni érdemes, de ott sem hiszem hogy lenne ennek az értéknek jelentősége.
Tesláknál sincs értelme mert ott meg eleve van hogy 20-30% kevesebb az órajel az asztaliakhoz képest és bőven fölé lehet húzni őket. (Tesla 2075-nél elfogyott a csúszka az afterburnerben és még csak a GTX580 gyári órajelén van amit röhögve visz.)P41N
Elvileg nem működhetne a Pro Duo biosával a VRM miatt, ezt te próbáltad ki?
Mert ha nem akkor inkább várj meg valaki mást vele, furyx biosa sem mehet nano-ra mert totál más a vrm. -
válasz
Smithy87 #828 üzenetére
Én se használnám CF-ben, max régebbi játékokban megnézném milyen (meg most amúgy se tudom kipróbálni, mivel nem szerezte be átalakítót).
Virtualizációban gondolkodtam, elvileg meg lehet azt csinálni gpu passthrough-val, hogy az egyik gpu az egyik vm-hez megy, másik a másikhoz. Mondjuk lehet ez se menne, mivel csak egy kimenet van rajta, de nem tudom
-
Smithy87
senior tag
válasz
Kalacskepu #826 üzenetére
Ezzel csak az a bajom, hogy a CF meg SLI meg maradt benchmar feature nek nem lett széles körben támogatva.
pedig jó lenne bár amúgy sem skálázódott lineárisan.
-
Czimby
addikt
Egyik srác kipróbálta 2db 40x40x20mm ventikkel,
keményen throttlingol a kártya 920Mhz-re. -
Na hát remélem nálam nem lesz ilyen gond, és látni fogja Windows 10 alatt
Múlt héten rendeltem ali-ról egy CH341A-t csipesszel meg mindennel együtt, de csak márciusban ér ide.
Itt van egy 3DMark benchmark S9300 x2-ről, Pro Duo bios van rajta, és kapott egy kis OC-t, és persze megy a CrossFire.
-
-
Czimby
addikt
Az ASIC nálatok is elég alacsony 60% körüli?
-
Smithy87
senior tag
nem rendelem be végül az s9300x2-t úgy sincs értelme gépet építeni mindenképp jobb lesz a laptopom
-
kenand
veterán
Akkor meg van kép a mini DP-n nem kell 2. kártya
AMD driver nélküli gépen tudod frissíteni a BIOSt, + a CMD-t supervisor módban indítsd, utána driver telepítés -i parancsal tesztelheted, hogy látja e egyáltalán a kártyátHa nem megy Win10 alól próbálhatod DOS-ban, vagy UEFI shellből, akár Linux alól is a BIOS falsht
-
ace666
tag
Azt olvastam, hogy csak akkor megy a crossfire, ha közvetlenül adja ki a képet a mini dp-n.
Smithy87: én is egy dell T1700-ba akarom tenni.Ma jött meg a kártya meg a nagyobb táp is, de a kártya hossza miatt a házat is moddolni kellett, mert elöl-alul voltak a hdd tartó fiókok. 27cm plusz a hűtés, ha blower megy a végére.
Az ebben levő xeonban nincs igpu, még egy vga meg nem fér bele, szóval másik gépen próbáltam biost frissíteni. Egyelőre sikertelenül, adapter not found hibára fut az amdvbflash, radeon driver nem megy fel, device manager felkiáltójelesen látja. Ez eg uefi enableddel telepitett gép…
Holnap megpróbálom egy friss windowssal, másik lapban…
Marhára melegszik terheletlenül is.. -
Smithy87
senior tag
Mik a hírek az s9300x2 vel még nem mertem meg rendelni
-
ronati
tag
válasz
MasterDeeJay #816 üzenetére
Kösz a gyors választ! Jobb tudni, mint nekimenni
! Most jön A B550 Gaming X V2, és még nincs meg milyen procit vegyek. Vagy egy kisebb G-s, vagy egy gyors X-es Ryzen. A fiam tavaly végzett Pécsen Matekon. Most jött Pestre, és lehet meglepem egy még elfogadhatóPc-vel.
-
-
ronati
tag
A kérdés is a hozzáértésemet mutatja, de talán kapok választ. Ryzen B550-es lapba téve a BI8, vagy S9300 X2, Mikor adhat képet az alaplapi kimeneteken? Kell Igpu-s proci, pl: 4300G? A BI8 saját Bios-al megy egy Phenom 2 gépben, még nem módosítottam semmit.
-
-
kenand
veterán
Egyik itthon vett HDMI-DP átalakítóval én is szívtam, amikor nagyobb felbontásban be kart tölteni a Windows elment a kép, az full hd monotor volt
, 1024x769, 1280x1024-ben meg ment...
-
Czimby
addikt
Mivel a fúrom nem engedi, hogy mindenkinek elküldjem privátban kénytelen vagyok ide kiírni!
Sablon üzenet következik amit minden eddigi jelentkezőnek elküldök!
Holnap reggel 8-kor fogom megrendelni a DELL blower ventiket!
Tehát mint írtam a darabár kb 1300Ft, ez változhat attól függően mennyit rendelünk.
(Ha visszamondanak megrendelést egyesek akkor kicsit emelkedhet az ár 100-200Ft max)
A foxpost pedig 1100Ft akár 1 venti akár 5db kell!
Kérném, hogy akinek BIZTOSAN kell az küldje mégegyszer a részéről végleges darabszámot!
Valamint kérnék nevet/címet/emailt/telefonszámot is és azt, hogy személyesen Hatvan v. Kőbánya
Vagy foxposttal/MPL automata kéri majd az országon belül a szállítást.
Csak annak veszem számításba a rendelését aki ezeket teljesíti!!!
Nem gond ha neked ennyiért nem kell mert sokallod postával együtt az árat, akkor írj, hogy nem kell vagy ne írj semmit.
Az a gond ha azt írod, hogy kell, utána pedig mégsem tartod a szavad.
Akinek nem inge ne vegye magára!!! -
ityam
őstag
Én is egy quadro NVS310 et rendeltem olcsó pénzért, csak azt nem tudom biztosra hogy a 3440x1440 es felbontású monitort meg tudja e hajtani natívba vagy sem mert csak 2560x1600 at írnak hozzá max felbontásra. A FullHDs TVmre gondolom DP-hdmi átalakítóval a hangnak is ki kéne mennie. Vagy szóljatok légyszi.ha hiú reményeim vannak.
ui: én még a kis mi8-am nem szereltem be, mert HOból dolgozok és 2 moncsi kell mindenképp és egyébként is el vagyok úszva melóval, úgyhogy csak hétvégén lesz tesztelés(reményeim szerint)
-
punk520
csendes tag
válasz
fatpingvin #805 üzenetére
igen másik vga val van,hang és megvan az oösszes felbontás is (4k tv-m van)
-
punk520
csendes tag
sziasztok. volna egy problémám!
dp-hdmi adapterrel kötöttem a kártyát tv re!
viszont nincs hang kimenet. illetve a max felbontás amit enged a 1080p 60hz! valaki esetleg tud rá megoldást?
illetve kipróbálná nekem a sajátján hogy nálla is így van e? -
kenand
veterán
válasz
Steve_Brown #800 üzenetére
Vidéki suttyóknak Kína egyszerűbb, itt sajna nem nagyon vannak kütyüs boltok, a számítógépes boltok is rendelésre működnek, kevés dolog van a polcon..
-
Smithy87
senior tag
Hogy álltok az s9300 x2 vel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Toshiba 65" 4k HDR ANDROID smart tv.
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- HP JetIntelligence 410x patronok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest