Hirdetés
- HTPC (házimozi PC) topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Frame.Work - DIY laptop
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Kicsit értetlenül állok a 3D mizéria előtt. Szerintem sokan egész egyszerűen túl sokat vártok a TV-től. Egyrészt attól, hogy rá van írva a borítóra, hogy 3D, attól még nem leszel ott a filmben. (Még akkor sem, ha ez a marketing bullshit.) Másrészt pedig mégis hogyan gondoljátok, hogy egy max. 50-55 inch képátlójú TV vissza tudja adni azt az élményt, amit a moziban látsz? Más technológia, más viszonyok, minden más tulajdonképpen. Vajon miért nem ugyanaz az élmény autót vezetni, és autószimulátor játékkal játszani otthon? Ez kb. ugyanaz a probléma.
Nem flame-et akarok, csak leírtam a véleményem... -
kmarci25
veterán
válasz
nyikszi #1865 üzenetére
Mindenekelőtt az állvány típus változtatásával próbálkozz. (Mármint ne az állványt cseréld le, hanem a hangmenüben van egy ilyen menüpont.
)
Pontosan már nem emlékszem mit hogyan módosítottam, de ha hazaérek megnézem, és ha kell megadom a beállításaimat, hátha nálad is működik. -
kmarci25
veterán
válasz
TomSawyer79 #1818 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a 4 óra a max felvételi idő, szóval fw az ok, és nem nevezném hibának, hanem tulajdonságnak. Azaz nem véletlenül, hanem direkt ilyen. Hogy ez jó-e vagy sem, az már más kérdés. Nézz bele a tv-n lévő user's guide-ba, szerintem írja is.
-
kmarci25
veterán
Kicsit off a téma, de azért ideteszem.
Ha a film blu-ray-ben van meg, akkor azt a beépített lejátszó nem jeleníti meg (sem az iso-t). A napokban találtam egy nagyon jó leírást az átkonvertálásról, ami ezen a linken található: how to convert blu-ray to mkv. Az összes alkalmazás ingyenes, tehát nem kell csili-vili konvertálókért fizetni, vagy warez-es aktiváló kódokért bújni a net legsötétebb bugyrait, esetleg keymakerekkel teleszemetelni a gépünket. Tegnap ki is próbáltam, és szépen ment a dolog, a végére megkaptam az mkv fájlomat, a kiválasztott hangsávval/hangsávokkal, felirattal/feliratokkal. Az egész folyamat kb. 1 óráig tartott, az elég régi, nem túl erős asztali pc-n.
Ajánlom mindenkinek! -
kmarci25
veterán
válasz
Renaissance@ #1692 üzenetére
Oké, hogy a hdmi kábel digitális jelet továbbít, így vagy van jel rajta, vagy nincs, én azért kipróbálnám egy másik kábellel is. Esetleg másik fali aljzatba is bedugnám, és onnan használnám egy ideig. Az ördög nem alszik, és mint tudjuk, a részletekben lakozik. Plusz a tv-n gyári beállítások vissza, hátha az fw őrült meg. (Tudtommal ezt a a típust downgradelni nem lehet...)
Ha meg szerviz, akkor vedd fel videóra (legalábbis próbáld meg), hogy ne fürödj be vele a szervizben. Legjobb lenne egy hosszabb felvétel, onnan indítva, hogy bekapcsolod a tv-t.
-
kmarci25
veterán
Az inkább OU (=Over Under) és nem kiterjesztés, hanem a 3d összeállításának módja. Itt a két kép egymás alatt-fölött van, ezt állítja össze a tv egy képpé, amit a szemüveggel térhatásúnak látunk. Az SBS (=Side-by-side) egymás melletti képeket tartalmaz, azokat "csúsztatja össze", hogy 3d legyen.
Ezeket a megjelöléseket a filmek nevében keresd, ott szokták feltüntetni (a rippelő csapat előtt/mögött).
-
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
rokefeller #1222 üzenetére
Töröld gyakrabban a belső memóriát.
Én tegnap leltem rá arra, hogy a youtube-ot össze lehet kapcsolni az okostelefon youtube-jával. Így sokkal könnyebb keresni videókat, és kb. 30 percig néztem egy hd videót, egyszer sem szaggatott bele. -
kmarci25
veterán
válasz
xpedient #1200 üzenetére
Ahamm... Értem... Tehát ha leírod a tapasztalataid, amik eléggé negatívak az teljesen rendben van. Ha mások meg leírják, hogy valószínűleg azért negatívak a tapasztalataid, mert nem megfelelően állítottad be a készüléket, azok meg nem arra használják a fórumot, amire való.
Érdekes.
Ha személyes sértésnek veszel egy tanácsot, és durcáskodsz miatta, akkor tényleg jobb, ha nem teszel hozzá többet a témához.Nekem pl. nem szempont egy meccsnézés közben, hogy az utolsó fűszál rezdülését is lássam. Ne haragudj a kérdés miatt, de akkor mi a szempont nálad? Ezek alapján elég lenne egy 50 cm-es crt tv is, minek 42"-os led? Én speciel azért vettem ilyen tv-t, mert szeretem az éles, részletes képeket. Minél nagyobb a tv, annál szebb rajta a nagy felbontás. Forma1-nél pl kifejezetten tetszik, hogy látom az autók gumiján az apró kopásokat is, és nem kell nagyító ahhoz, hogy lássam a képernyő szélén a pillanatnyi sorrendet.
Samsungos témához. Ezt írtad: Szóval nekem csalódás, asszem vmilyen Samsung-ot veszek helyette. Gondoltam, hogy maradna a 42' körüli méret (általában a rendelkezésre álló hely mérete határozza meg a tv méretét - de lehet, hogy nálad ez sem szempont), innen vettem, amit írtam.
3D-s témához. Furcsa az is, hogy a felhasználók 90% elégedett a 3d-vel. Nálad viszont 6+1 nézőnél nem volt megfelelő. Most akkor vagy az a helyzet, hogy az ide írók 90%-nak rossz a szeme, illetve elhiteti önmagával, hogy nagyon jó a 3d, vagy az, hogy valamiért nálad nem működik megfelelően. Én eddig bárkinek mutattam a 3d-jét (nem csak a promó videóval), negyedórára biztos odaszögezte a tv elé a látvány. Próbáltunk segíteni, tanácsot adni, hogy mit állíts és hogyan, de most már tudom, hogy ez a fórum nem arra való, hanem, hogy a tapasztalatokat osszuk meg egymással.
-
kmarci25
veterán
válasz
xpedient #1197 üzenetére
Nézz át egy-két másik topikba és azt fogod olvasni, hogy a használók 90%-a olyan távolságról nézi a tv-jét, ami a táblázatban szerepel. Én is 2 m-ről nézem, és ha hiszed, ha nem legtöbbször fullHD-t nézek (nem a ker. tv-k bullshit-jét). A lényeg az, hogy messzebbről (ahogy a táblázatban is láthatod) nem látod olyan élesnek a képet.
De nézd 6 m-ről, marhára nem izgat, egész egyszerűen segíteni szerettem volna. Vegyél nyugodtan egy Samsungot (ami ráadásul 42-est nem is gyárt), ugyanolyan lesz azzal is az élmény (tapasztalatból írom), sőt ha nincs szerencséd az aktív 3d-től még meg is fájdul a fejed (ahogy az enyém is), és veheted a plusz szemüvegeket 8-10 ezer forintokért.
A kocsmás összehasonlításra nem reagálok.Ezt az összehasonlítást nem tudom és nem is akarom ebben a kontextusban értelmezni. Olyan ez, mintha egy autós topikban az adott személyautót a BKV buszaihoz hasonlítanád kb.
-
kmarci25
veterán
válasz
xpedient #1192 üzenetére
Akkor visszakérdezek: 6 m-ről 42'-os tv-t???? Akkor mit vársz? Kicsit olvasgass, és utána nyilatkozz a 3d-ről. Ilyen távolságból semmilyen tv nem fog 3d élményt nyújtani, talán egy projektor.
Egyébként hasonlítsd egy mozihoz: ott mekkora a vászon, és milyen távolságból nézed. Ha kb "hosszában" és "széltében" is középre veszed a jegyet (közép-közép), akkor a legtutibb az élmény. És ott kb olyan messzire ülsz a vászontól, mint maga a vászon átló hossza. Nem kb. hatszoros távolság, mint esetedben a tv-nél.
-
kmarci25
veterán
válasz
ziarimotachi #1167 üzenetére
Mit értesz Android App alkalmazás alatt?
Feltételezem, hogy az LG TV Remote nevű appot. Ha igen, akkor ahhoz nem kell, hogy a tv is wifi-n legyen, csak egy hálózaton kell lenniük (nálam is így működik). A tv lóg a routerből jövő dróton, a telefon meg ugyanazon router wifijén.A magic remote-ot nem váltod ki vele, mert nem ugyanaz. Én az androidos alkalmazást pont a smart részhez szoktam használni, ha pl. szöveget akarok beírni. Csak sima tv távirányításra sokkal kényelmesebb a normál távirányító.
-
kmarci25
veterán
válasz
ziarimotachi #1163 üzenetére
LM620-as tv-m van, wifi-t nem használok, dróton megy bele a (világ)háló.
Így tapasztalatokat csak olvastam, amik 90%-a arról szól, hogy nem a legjobb megoldás a wifi. Egyszerű netezésre megfelel, de ha dlna-n akarsz streamelni filmet, akkor már döcög (nem avira kell gondolni, hanem egy komolyabb mkv-ra pl.), tehát egy 720p/1080p-t nem biztos, hogy átvisz. Én nem nagyon használom a tv médialejátszó részét, van külön mediaboxom, az wifi-n van, de az is megakadt a 3d-vel.
A másik kérdésem milyen típusú 3D-s filmeket néztek vele. Próbálta valaki half Side by Side (half SbS) vagy Over/Under felbontásba nézni a filmeket? Esetleg a tapasztalatokat leírhatnátok.
Próbáltam, igen. Emlékeim szerint az OU-t nem szerette, így azóta kerülöm az ilyen típust, a másikkal nincs gondom. De ahogy írtam én médialejátszót használok ezek lejátszására is, így valószínűleg nem erre vagy kíváncsi.Mrdevil: a miért-et ne kérdezd, nettó hülyeség, hogy pl. egy 64 GB-os pendrive-ot nem kezel.
-
kmarci25
veterán
válasz
Fo_r_est #1147 üzenetére
iMediaShare. Ezt töltsd le a Play-ből. Beindítod, utána a tv-n a bemeneti listában megjelenik, ott kiválasztod, és hozzáférsz a telefon tartalmához. A fizetős verzióban youtube videókat is megoszthatsz. Elsőre lehet, hogy fura lesz, de ne a telefonon próbálkozz, hanem ahogy írtam, a bemeneti listába válaszd ki a tv-n, és ott nézegess.
-
kmarci25
veterán
válasz
rayman2006 #1120 üzenetére
Nem kell hozzá wifi, úgy is jó ha LAN-on kötöd össze. Egyébként meg csak az eredeti jó hozzá.
-
kmarci25
veterán
válasz
ugyeletes #1115 üzenetére
nem mediaplayer, azert van a tv-ben.
Ezt a mondatot nem értem...ha jol tudom: ts-en es iso-n kivul mindent lejatszik.
A lényeg a "ha jól tudom".Igaz, hogy nekem már a tv előtt megvolt a mediaplayer (egy occsó Egreat R6S), de felteszem, hogy amúgy is megvettem volna, mert sajnos a tv lejátszója komoly kihívásokkal rendelkezik egy kifejezetten erre a célra készült eszközzel szemben. Az már csak ráadás, hogy ezzel a mediaplayerrel minden további nélkül tudok kapcsolódni wifi-n a pc-hez, nem kell hozzá semmi külön beállítás.
-
kmarci25
veterán
válasz
Tocso76 #1113 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a normális működés része. Nálam ilyen még sosem volt, és mástól sem nagyon hallottunk ilyenről. Az meg még furább, hogy a rákötött médialejátszóval is lefagyott, pedig abban az esetben csak megjelenítőként kellene funkcionálnia a tv-nek. Tudom, hogy macera, meg nem kellemes, de ha ez tovább folytatódik, lehet érdemes lenne gariztatni...
-
kmarci25
veterán
válasz
arnicode #1099 üzenetére
Igen, ezt a rezonálást én is nemrég vettem észre... Nálam főleg a "kappanhangoknál"
(magasabb férfi hangok) volt tapasztalható, eleinte aszittem csak hozzáér valami a hangsugárzóhoz, de sajnos nem. Aktív hangfal... khmm... nem tudom, kicsit idegenkedem tőle, inkább egy optikai bemenetesre fáj a fogam, csak ott meg, ami megfelelne 30-40 k-nál kezdődik...
-
kmarci25
veterán
válasz
Motion_Blur #1052 üzenetére
Pontosan, irónia. Vedd meg nyugodtan, elégedett leszel.
-
kmarci25
veterán
válasz
Motion_Blur #1049 üzenetére
Ugye, hogy ugye? Én is adnám, de senki nem veszi meg, mert sz*r 50 Hz-es, basszus!
-
kmarci25
veterán
válasz
zsakaizoltan #1046 üzenetére
Itt van eme gyászos hír. Én tegnap délután óta sírok. Amióta ezt megtudtam, már én is láttam otthon, hogy 50 Hz-es. Tegnapelőtt még tök szép képe volt a tv-nek, meg voltam vele elégedni, aztán tegnap láttam ezt a "hírt" és azóta ótvar a képminőség.
Kész vagyok, nem térek magamhoz a hírtől. -
kmarci25
veterán
válasz
McNamara #1034 üzenetére
Na ez az. Ne a Zöld lámpást vidd. Keresd meg a promóvideót.
Nekem is sikerült már olyanba belefutnom, hogy nem sikerült a két képet összeilleszteni, de csak egyszer, úgyhogy megszereztem más verzióban és nem mélyedtem el a dologban, de biztos lesz itt valaki aki elmeséli, hogy melyik verziók alkalmasak, melyikek nem.
Én mediaplayerrel használom, pc-vel nem is fogom összekötni, mert utálom a kábeleket. Ha nagy ritkán pc-ről megy valami, akkor a Plex-szel streamelek. De ezen pl. már akadozott a 3d, de egy sima mkv szépen elfutott. (Csak nem szeretem használni, mert eléggé hangos a gépem, és zavar a zúgás.)
-
kmarci25
veterán
válasz
McNamara #1030 üzenetére
Milyen filmet vittél? Nem mindegy, ugyanis a legtöbb filmnél, hiába biggyesztik oda, hogy 3D alig-alig látszik valami. ezért ajánlatos pl. az LG promóvideója, vagy az Avatar, na ott tényleg látszik, hogy 3D. A többi az egy kalap sz*r. Sokan vannak, akik ezen kiakadnak, bár nem tudom miért, engem sosem rázott meg különösebben. Még IMAX-ben is elég kevés olyan jelent van, ahol igazán kiütközik a mélység.
Másik, hogy én a tv lejátszóját egyszer próbáltam ki egy sima divx-szel, hogy működik-e, azóta mediaplayert használok, ugyanis az céleszköz erre, a tv pedig nem. Ha jól emlékszem, az iso formátumot nem is viszi.
Egyébként a 3D mélység menüpontnál lehet variálni, az azért nálam számított. Nem kell ezektől csodát várni... -
kmarci25
veterán
-
kmarci25
veterán
válasz
siralywarez #1023 üzenetére
Ez érdekes, másutt is olvastam ilyet, nekem egyből lejött. Persze, lassabban mint amit tud a net. Sztem próbálgasd, arra tudok gondolni, hogy sokan töltik ezt a fw-t, és a szerver eléggé köhög a terhelés alatt. Talán érdemes megpróbálni "kieső" időben (kora reggel, késő este). Bár nekem pont du. 6 óra előtt jött le szépen, múlt hét szerdán.
-
kmarci25
veterán
válasz
Szaszu4 #1005 üzenetére
Közben én is frissítettem. Nekem lett Eurosport, Deezer, meg fuso is. Jó ez a fuso, csak még nem volt időm foglalkozni vele. Első blikkre kicsit bumfordi a menüje (mintha csak portolták volna valahonnan), meg nem találtam benne a keresést, de mondom kb. 10 percig nézegettem csak.
-
kmarci25
veterán
válasz
zsakaizoltan #997 üzenetére
És? Egy kis infót pls!
Megesz a kíváncsiság, míg hazaérek... Tényleg van fuso? Mennyire használható? És a többi?
-
kmarci25
veterán
Nah, kíváncsi vagyok, LM620-rs is megjelenik-e... Mármint, hogy ez a frissítés.
-
kmarci25
veterán
Biztos jó ez, meg sokan dicsérik, de én nemrég vettem egy teljesértékű mediaplayert, úgyhogy ha smart funkciót szeretnék, akkor ott van az is, de ami azt illeti nekem bőven elég a tv.
Egyébként ha valaki ilyet akar, akkor inkább ebay, mint vatera. Jóval olcsóbb, és a vaterás eladó ugyanúgy Kínából hozatja, csak ráteszi a saját hasznát. -
kmarci25
veterán
Olvasgass, meg ezt is, meg ezt is, meg ezt is.
Nem szivításból írtam, amit írtam, de magaddal szúrtál ki, ha azt hitted, hogy ez pc. A linkelt hsz-ek szépen leírják, hogy mi a gond ezzel, és miért áll fenn a probléma.Mer ha már odaírják, hogy van rajta internetezési lehetőség, meg böngésző, akkor a buta vásárló hajlamos arra gondolni, hogy majd internetezni fog a TV-n. A balga.
Ez marketing. Van rajta internet? Igen. Interneteztél rajta? Igen. Jaaa, hogy nem teljes értékű a böngésző, hát kérem, azt nem is írta oda senki.
Ez ilyen sajnos, kár rajta felhúznod magad.
-
-
kmarci25
veterán
Sztem viszonylag kevesen használnak ext3-as rendszert. Próbáld meg ebben a topikban, hátha több sikerrel jársz, az LM sorozat készülékei ilyen tekintetben nem hiszem, hogy különböznének. (Magyarul, ha pl. a 660-as kezeli, akkor nagy valószínűséggel a 620-as is.)
-
kmarci25
veterán
Már miért ne lenne? Én már le is töltöttem tegnap este egyet, a sikeres regisztráció után, amit tényleg a tv-n kellett elvégezni.
Egyébként semmi értelme az appnak, Landscape a neve, van benne öt mozgó kép (hóesés, vízesés, eső, kandalló, meg még valami), és ezeket elindíthatod, ilyen nyugtató háttérzajnak van gondolom. Lényeg, hogy vannak appok a tv-re. -
kmarci25
veterán
Kis infó morzsák.
Kérdés:
Tisztelt Ügyfélszolgálat!Érdeklődni szeretnék, hogy az LM620S típusú készülék aktív antenna kimenettel (5V) rendelkezik-e?
Továbbá segítséget szeretnék kérni, ugyanis az LG prémium szolgáltatásaira nem tudok regisztrálni. Ha a tv-n keresztül próbálok, akkor hibaüzenetet kapok: "Ellenőrizze redundáns e-mail üzeneteit!" A tv kéri, hogy számítógépen regisztráljak az lgappstv.com webcímen, ott pedig országot kell választani, Magyarország azonban nincs a listában. (Az lg.hu-n használt adataim ha beírom, a ksézülék hibás felhasználónév/jelszó hibaüzenettel nem enged tovább.)
Kérem segítségüket!
Válasz:
Tisztelt Ügyfelünk!Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste!
A készülék antenna kimenete nem aktív.
A bejelentkezésnél, a hibaüzenet megjelenésékor használja az e-mail ellenőrzése funkciót. Amennyiben erre egy Ok-t nyomunk, ha megfelelő az e-mail cím, a készülék regisztrálni fogja (gmail-es e-mail címet ajánlunk).
További információért készülékeinkről, szolgáltatásainkról forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a 06 40 54 54 54-es telefonszámon (H-P: 8-18, SZ: 9-17).
Tisztelettel:
LGE Ügyfélszolgálat -
kmarci25
veterán
Igen, rájöttem már én is. Azért ebbe eléggé beleugrottam úgy, hogy nem tudtam sokat róla.
Hogy antennának áram kell??? Erről se tudtam még. Szóval tegnap találtam itthon egy olyan adaptert, aminek a csatlakozója is illett, és a feszültsége is jó volt (miután széttúrtam a kábelrengeteget és kihúztam mindent, hogy lássam milyen a feszültsége
), antennába be, antenna a tv-be, és íme: megtalált mindent, m1, m2, rtl, tv2 plusz rádió adók. A kép kockásodott, de rövid volt a kábel, úgyhogy nem nagyon volt sanszom állítgatni.
Úgyhogy ma megyek vissza a MM-ba, és vagy veszek ehhez egy adaptert, vagy egy olyan beltérit, amihez nem kell áram. Apropó: van tippetek? Tartsam meg ezt adapterrel, vagy vegyek másikat? Ha másik, akkor milyet? Tudom, hogy sok mindentől függ melyik lesz jó nálam, de mégis...Családi házas övezet, max. 2 emeletes épületek, mi az elsőn vagyunk, XVIII. ker., ablakok ÉK-re néznek, torony ÉNY-ra van...
-
kmarci25
veterán
Akkor mázlid van, jó neked.
Részlet a mindigtv honlapjáról: Mivel a digitális hálózat tetőantennás vételre van tervezve, ezért elsősorban az adóállomásokhoz közeli területeken van esély szobaantennás vételre. Puff neki, Budapest, XVIII. ker., Üllői út mellett, semmi jel. T-s előfizuval havi 1300-ért nézhetném a HD-t. (Külső antennát meg társasházban bérelt lakásba beszerelni... Na nem.)
-
kmarci25
veterán
Tegnap vettem egy ilyen beltéri antennát. Rákötöttem a tv-re, de csak az RTL jött be, és az is élvezhetetlenül zajosan. Elvileg a lefedettségi térképen pont a beltéri-kültéri zóna határán vagyunk, ezért próbálkoztam, csak egy dolog zavar, az antenna leírásában, méghozzá ez: "Kompatibilis az összes aktív antenna kimenettel (5V) * rendelkező DVB-T készülékkel"
Az LM620S ugye aktív kimenettel rendelkezik? (Ha nem az lenne még az RTL sem jött volna be, nem?) Nem értek én ezekhez, a tv leírásában meg nem nagyon találtam erre adatot, bár elég későn volt már tegnap... -
kmarci25
veterán
válasz
zsakaizoltan #733 üzenetére
Ahamm, itt én is regisztrálva vagyok, de mikor belépnék, akkor kiírja a tv, hogy hibás azonosító/jelszó, és menjek az lgappstv.com-ra, ott meg országot kell választani, és Magyarországot nem tudom kiválasztani...
-
kmarci25
veterán
Segítséget kérnék. Amint szeretnék egy LG fiókot létrehozni (hogy applikációkat tölthessek le), beírom az e-mail címet, megadom a jelszót 2-szer egymás után, ezután rányomok az ok-ra, és erre jön egy hibaüzenet, kis felkiáltójellel, hogy "Ellenőrizze redundáns e-mail üzeneteit!". És nem enged tovább. MI lehet ez? És hogyan orvosolható?
-
kmarci25
veterán
"Amennyiben a megrendelt terméket személyesen szeretné átvenni üzletünkben, kérjük jelezze, hogy a megrendelés a weben történt!"
De ha egyszer kiviszik, beüzemelik, ellenőrzik ők is, és persze Te is, hogy nincs-e bármilyen hiba, sérülés a készüléken, akkor miért hagynád ki ezt a lehetőséget.
Megspórolsz egy utat, plusz náluk van a kockázat ha bármi történne út közben, ráadásul ha hibás lenne, nem kell külön intézned.
(Én is általában elmegyek a weben rendelt termékekért, de ez esetben - ha lett volna neki, amikor rendeltem - éltem volna a házhoz szállítás lehetőségével.)
-
kmarci25
veterán
Sziasztok!
Olyat lehet csinálni, hogy a pc képernyőjét kiteszem a tv-re? Úgy értem, hogy pl. bármit... Mondjuk a desktop képét, vagy egy játék képét
. Szóval ez lenne a kérdés, hogy van-e erre lehetőség és ha igen, akkor hogyan?
-
kmarci25
veterán
Kérdésem lenne, hogy ha az LM620S-t kötném össze egy pár hónapja vett médialejátszóval, meg a T-home IPTV set top boxával HDMI kábellel, akkor ahhoz 1.3-as vagy 1.4-es HDMI kábel kell? (Eddig nem is tudtam, hogy van kétféle is...)
-
kmarci25
veterán
Na, megrendeltem a tv-t!
) Aki szeretne még az nagyon siessen, mert meglepő módon megyeget felfelé az ára, és mindenhol az utolsó darabok vannak már, illetve azok sem. 6 bolttal vetem fel a kapcsolatot, egyetlen boltnál volt még egy darab (hétfőn érkezett hozzájuk 8 db, most foglaltam le az utolsót).
Jó, nagy hype van körülötte.
(A fentiek az olcsóbb, 170 ezer alatt kínáló boltokra vonatkozik.) -
kmarci25
veterán
válasz
silver-pda #624 üzenetére
Én biztosan nem vennék, lemezes 3d lejátszót (már ha arra gondolsz)... Meg ha már arról van szó blueray-t sem. Iszonyat drágák a lemezek, tutira nem éri meg.
Nemrég vettem egy médialejátszót 24-ért, mindent visz, 3d-t is tud, azzal elleszek jópár évig.
-
kmarci25
veterán
A minimum méret 40Gb az alatt nem megy a DVR funkció a lm620-on , efelett biztos megy pendrive-al is, ha vagy olyan őrült hogy vegyél egy 64Gb-osat (az árán veszel egy 320-as HDD-t)
És partíciót kezel? Pl. ha egy 500 GB-s külső merevlemezen készítek egy 50 GB-s partíciót az úgy jó neki? (Asszem azt olvastam, hogy nem, de azért bízom benne, hogy mégis...)
-
-
kmarci25
veterán
Ha veszel egy antennát (és a vétel is megfelelő), akkor simán nézheted hd-ben pl. az m1-et... Én is ezt tervezem, nem fogok plusz fizetni a t-nek. Egyébként a normál, nem hd adások egy 42'-es tv-n, kb 1,5-2 méteres távolságból mennyire borzalmasak? Teljesen nézhetetlen kategória vagy azért egy picit élvezhető?
Vagy ilyen távolságra elég a 37'-es is akár? -
kmarci25
veterán
válasz
silver-pda #428 üzenetére
Sztem ha csak simán a szemüveg elé teszed, úgy is megvan az élmény... Ezeknél a szemüvegeknél mindegy a szem és a lencse távolsága.
-
kmarci25
veterán
Lehet, hogy rosszul értelmezem, de szerintem dezz fórumtárs arról ír, hogy a tv adások 50 Hz-esek.
dezz: nem tudom a Samu-ban hány tuner van, csak megakadt ezen a dolgon a szemem. De persze igazad van, csak eddig a miérteken nem gondolkodtam, csak olvastam a specifikációt. Így utánagondolva már érthető a dolog. By the way: az olyan külön DVB-T vevőegységben, ami egyszerre több adást is fel tud venni, több tuner van, vagy ott másképp oldják meg?
-
kmarci25
veterán
válasz
csuzso72 #409 üzenetére
Köszi, így már világosabb.
Én is pcdreamshop mellett vagyok, olvasd el a 761 és 762-es hsz-eket, pont erről beszélgetünk.Szerk.: ha külön megveszed az edigital hangprojektorát (kb. 30k), még úgy is jobban jársz, ha a tv-t máshol veszed... Pfff....
-
kmarci25
veterán
válasz
zsakaizoltan #402 üzenetére
Akár az általad linkelt is jó lehet, de itt majd segítenek a profik (nekem is segítettek...
)
Az én kérdésemre párral hsz-szel feljebb valaki?
-
kmarci25
veterán
Sziasztok. Ilyen tv-t (42LM620S) tervezek venni, és olvasgattam az arukereso.hu oldalán a véleményeket, és találtam egy ilyet.
Akkor miért nem vettem Samsungot? Azt vettem de 2 nap után visszavittem, mert éppen lejátszani kívánt mkv -t nem tudta lejátszani és mert aktív a 3D. Passzív 3D sokkal jobb és elvileg gyerek szemét nem rontja mint az aktív! !!
A fenti hatalmas negatívumokkal ez a készülék nem éri meg az árát de ha 3D -s filmet nézek rajta már nem annyira bánom, hogy megvettem.
Előnyök:
Nem olyan rossz ár ha nem Euronics, Media Markt vagy Tesco -ba veszed. Passzív 3D, (MCI) 400 -as panel.
Hátrányok:
Rettentő gyenge (DVR) videó felvevő opció mivel nem lehetséges ugyanazon frekvenciára ültetett csatornát nézni miközben felvétel folyik egy másik csatornáról. Sőt ha a készülék felvesz nem képes filmet lejátszani háttértárolóról sem. (Samsung képes rá).
Ugyancsak pl. egy 26e Ft -os DVB-C beltéri egységgel 2 csatornát felveszek és egy harmadikat tudok nézni, persze erre a Samsung sem képes.
Nem képes több partíciót kezelni (Samsung képes rá). Ha van pl. egy 500Gb merevlemez kettéosztva aminek az egyik partícióján képeket, filmeket tárolnál a másikra pedig felvennél azt nem tudod megtenni. Egybe formázza a hdd -t és utána már csak a TV képes kezelni. Had ne írjam mire képes a DVB-C beltérim : -).
Nem képes a tárolt csatornákat és sorrendjét lementeni usb eszközre, pedig igen sok időbe telik a csatornák rendezése. (Samsung képes rá).Szóval ebből mennyi az igaz? Ugyanis engem erősen érdekelne a dvr funkció. Ráadásul pont egy 500gb-s merevlemezzel tervezem használni, amin létrehoznék egy partíciót erre a célra. De ha ezt nem tudja kezelni...
Illetve használnám úgy is a dvr-t, hogy közben mást nézek. Plusz itt timeshift-ről nincs szó, de az is érdekelne.
Mit tudtok ezekről mondani? Kicsit elbizonytalanodtam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- Robot fűnyírók
- Futás, futópályák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- SONY LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest