Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nyikszi
őstag
válasz
kriszpontaz #2439 üzenetére
Szomorú, hogy ezekbe is ilyen trágya kondikat tettek be
Remélem, azért még egy-két évet ki fog nálam bírni
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2414 üzenetére
Azt nem értettem soha, hogy honnan jött a 40 giga az LG-nek mert ugye az se nem 32 és se nem 64
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2412 üzenetére
Min 40 GB kell.
-
nyikszi
őstag
Nézegettem a nagyobb méretű TV-ket, maradnék is az LG-nél, de pont nagy a 42"-os (jelenleg 32"-os van). Meg baromi drága még mindig újonnan. Hogy árazzak? Dollár? Mert akkor érthető miért van még mindig fenn az ára. Ami meg "olcsó", abban nincs 3D és DLNA támogatás. Egyébként mennyiért lehet szerintetek eladni egy 32"-ost? Nem akarok se túl sokat, se túl keveset kérni.
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2401 üzenetére
Jó kérdés, nálunk is ugyanez a helyzet. Mondjuk már rég néztünk így rajzfilmet, pont ezért.
-
nyikszi
őstag
Nem hiszem, nekem az Acer monitorom 2003-as és még mindig nincs egy pixel hibája se! Kiállítási darab volt, direkt úgy vettük, mert össze tudtuk hasonlítani a többivel és a pixeleket is megnéztük. Ráadásul napi 8 órát most is simán megy. Igaz 1 éve javítani kellett, mert nem akart bekapcsolni, de pixelhiba akkor sincs rajta.
-
nyikszi
őstag
válasz
McKay55 #2262 üzenetére
Persze, nem bonyolult. Azért annyira nem vagyok laikus, de a routerekhez annyira tényleg nem értek.
Viszont nálam meg előjött egy probléma, amit először a V-nek, de aztán a routernek tulajdonítottam, és végül csak visszakanyarodtam a TV-hez, mint hiba forráshoz. Történt olyan 4 nappal ezelőtt, hogy a routeren lévő HDD-ről miniDLNA-n kersztül akartam filmet nézni. Elindul a film, majd egyszer csak kiírja a TV:
"Eszköz lecsatlakoztatva. Csatlakoztassa újra."Valami ilyesmi. Router naplójában semmi, samban elérem a HDD-t. Amiért végül a TV-re gyanakszom, hogy a PC megosztott mappáit nem csatlakoztatja le (igaz onnan nem is indítottam el semmit). Valaki találkozott már ezzel a problémával?
-
nyikszi
őstag
válasz
McKay55 #2260 üzenetére
Én csak ugatom a témát
Lássuk:
1. Router, ami képes USB-n keresztül fogadni HDD-t. TP-link 1043 vagy 3600 (nekem ilyen van), vagy Asus RT-N65U stb routerek. Lényeg, hogy legyen rajta USB és custom firmwaret lehessen rátenni.
2. HDD (én 2,5"-at vettem, hogy ne kelljen bíbelődnöm a külön tápellátással, meg halkabb is)
3. Firmware pl. Suste csinált most az OpenWRT-ből sajátot és most azt használom, teljes megelégedéssel. [link] Itt felsorolja, mely routereken működik.
Van ezenkívül Gargoyle, meg Tomato, amik szintén használhatóak, nem mindegyik routerre csináltak.Én azért választottam ezt a megoldást, mert untam, hogy film nézés alatt ott zúg a PC. Most viszonylag csend van
Lényeg, a TV össze van kötve a routerrel, a routeren ott lóg a HDD és torrenten letöltöm a természetfilmet, majd azt meg is tudom nézni a TV-n. Ha a hálón rajta van a TV, akkor miniDLNA-n keresztül érhető el a HDD tartalma a TV-n. A full HD 3D-s tartalmak simán, akadás mentesen lejátszhatók, persze háttérben ne menjen full sebességgel a torrent (ami amúgy se tanácsos, még a legerősebb Asus routereken se).
Ajánlott fórumok, ahol a telepítésben és minden egyébben is tudnak segíteni:
OpenWRT topic
TP-link 3600
TP_link 1043
Asus Intruder nagyon segítőkész, régebben neki is TP-linkje volt
Gargoyle angol fórumNos kb. ennyi lenne dióhéjban. Persze a routeren egyéb dolgokat is be lehet állítani, de azt mindenki magának kell eldöntse mire van szüksége, így kénytelenek lesztek átnézni a jellemzőiket (2 sávos, sebesség, memória stb.), aztán meg megnézni létezik-e rá firmware.
Amúgy a TP-link 3600-as routerem kb. 2,4 MB/s-cel tud fel/letölteni, ennál feljebb nem megy, hiába tud a netem 6 MB/s-et (pc-n ez megy is). PC és a routerre kötött HDD között az átviteli sebesség kb. 12 MB/s. ha van kérdés tegyétek fel nyugodtan.
-
nyikszi
őstag
válasz
logitech25 #2254 üzenetére
Ha a routeredből megy egy lan kábel a TV-be, akkor már csak a HDD hiányzik. Ha van USB a roueteren akkor már tényleg nincs semmi gondod. Ha meg tudsz rajta torrentet is futtatni, akkor...
-
nyikszi
őstag
válasz
logitech25 #2251 üzenetére
Veszel egy USB-s routert (olvass topicokat, legolcsóbb talán a TP-Link), hozzá egy HDD-t. Letöltöd a filmet a HDD-re és a hálózaton keresztül megnézed. Nincs bekapcsolva a géped, csak a router és a HDD "zizeg". Ha meg letöltöd a gépedre a filmet, akkor plex-szel meg tudod osztani a TV felé.
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2236 üzenetére
Én nagyon csodálkoztam, hogy ilyen elindult egyáltalán MO-n, még igencsak gyerekcipőben jár a dolog. A legtöbb ember előfizet a kábel szolgáltatónál és kész, nem fog vacakolni.
-
nyikszi
őstag
válasz
ugyeletes #2223 üzenetére
Sajna nem tudom, én alapból mindig frissítettem. Gondoltam, csak jobb lehet. De nem, itt se, Sony telónál se
Pedig hasznos lenne, sokszor botlottam már bele filmbe, ami két hangsávos és kénytelen voltam PC-ről lejátszani, pedig én is ez volt az egyik amiért vettem ezt a TV-t.
-
nyikszi
őstag
válasz
Yogibear974 #2220 üzenetére
Nálam csak a startig jut el.
szerk: Na 3 perc után bejött.
-
nyikszi
őstag
Egy-két mkv filmnél, amiben van angol és magyar hang, nem lehet váltani a hangsávot. Valaki erre tud megoldást? Firmware frissítés esetleg? Van erre a tv-re custom rom? Vagy ilyen nem létezik?
-
nyikszi
őstag
válasz
Robert1987 #1928 üzenetére
Milyen routered van? Nekem egy TP-LINK 3600-as és ott nem vettem észre, hogy lassú lenne. Mondjuk az nem full HD videó volt, amit kipróbáltam, de majd megnézem azzal is.
-
nyikszi
őstag
válasz
kriszpontaz #1852 üzenetére
Én DLNA-n keresztül nézem, soha nem akadt meg.
-
nyikszi
őstag
válasz
mrhyper #1831 üzenetére
Nem rossz, de én picit megpróbálnék alkudni
Mennyiért vette? Minusz ÁFA - 10% - 1 év amortizáció. Kb. 100. Persze te döntöd el, hogy megér-e neked 120-at. Mert lehet eladja másnak ennyiért. Minden annyit ér, amennyiért el lehet adni. És sajnos ebben ott van, hogy a hozzá nem értők is megveszik. Én Xbox-ot nézegetem egy ideje, de némely elvetemült eladó használtan, drágábban adja, mint a bolti ár
-
nyikszi
őstag
válasz
Renaissance@ #1692 üzenetére
Csak egy ötlet, régebbi firmware esetleg?
-
nyikszi
őstag
válasz
rayman2006 #1131 üzenetére
Alulról???
Nekem ahhoz le kellene feküdnöm a padlóra
Holnap megnézem neked.
-
nyikszi
őstag
válasz
rayman2006 #1129 üzenetére
Elég jó, olyan 20 fokról is lehet simán nézni. Inkább a horizontális sík a kérdéses, tehát állva felülről, már nagyon kis szögnél se jó.
-
nyikszi
őstag
válasz
k.daniel91 #1073 üzenetére
Én zenénél vettem észre, hogy nem azt az egyet ismétli, hanem lejátssza egymás után és úgy ismétli. Tény, nem a legjobb elnevezés.
-
nyikszi
őstag
válasz
k.daniel91 #1071 üzenetére
Elindítasz egy filmet és ott megnyomod a settings-et, majd ott videó lejátszás beállítása, majd ott az ismétlést állítsd be-re.
-
nyikszi
őstag
válasz
k.daniel91 #1064 üzenetére
Egy könyvtárban lévő filmeket sorban lejátszik. Ha listát akarsz összeállítani, azt nem tudom lehet-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph LED háttérvilágítású, passzív 3D-s, LCD okostelevíziót teszteltünk, de ezúttal a kedvezőbb árkategóriából.
- Strong leap S1 4K Android Tv okositó box! Wifi bluetooth chromecast
- Philips 43pus7505 4K uhd Smart Led tv/Wifi,Dolby vision/Atmos
- Fejhallgatók, fülesek
- Screenline Fashion Diamond projektor vászon (fix keretes, 366x206, 165", 16:9, 4K, 1.2 gain)
- LG OLED 65C12LA kiterjesztett Union garanciával 2027.06.26-ig, fali konzollal és Govee RGB leddel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest