Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
wwenigma #196 üzenetére
1200€ bruttóban nagyokos. Ebböl 1000-t kapsz kézbe, s mint mondtam, te otthonról nem fogod fel, hogy az Ausztriában mire elég. A MINIMÀLIS MEGÈLHETÈSRE. Nem windowsra meg ilyen olyan luxusra. Abból a pénzböl ha te havonta félreraksz egy 100-ast, akkor müvész vagy, vagy nem eszel 1 hétig. Egyébként meg tényleg ne menjünk bele, végtére is én élek itt, te meg Magyarországon, szal te biztos jobban tudod.
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
wwenigma #186 üzenetére
Ember te hol élsz? Szerinted külföldön minimálbérböl futja ilyenekre? Ausztriáról tudok bövebben mesélni. Az ottani kb 1000€-s minimálbér kb pont annyit ér, mint itthon a 75k. Nem többet. Az más dolog, ha pl sopronból jársz át dolgozni és itthon költöd el. De ha ott kell élned, akkor az qrvára nem ér annyit, mint ahogy az innen látszik. Ott is warezolnak sokan, de azok legalább kussolnak és nem azzal hencegnek. Ott a lopás bün, nálunk természetes, söt, aki lop az tartozik a "normálisak" közé.
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #183 üzenetére
Fogd már fel ember, hogy ez a világ minden táján így van. Máshol is kell adózni és utána még áfát is fizetni. Söt, képzeld regadó is van szinte mindenhol az autókra. Csak mi magyarok vagyunk ilyen hülyék, hogy bevesszük ezt a maszlagot?
Menj ki amcsiba és próbáld meg az ottaniaknak elmagyarázni az adócsalós szöveged. -
Jaffafa
aktív tag
válasz
sz.zoli25 #158 üzenetére
Ez már tényleg off, de képzeld ez nem csak Magyarországon van így. Máshol is levonják a fizud bruttójából a 40-60%-ot. De ez még mindig nem indok arra, hogy te meggyözödéssel mondjad azt, hogy "én ezért lopok".
A másik dolog meg: használj Linuxot, az ingyé van. Lám mégsem kell neked, pedig az legális. Jah, hogy neked játékra kell? Akkor fogd úgy fel, hogy az elsö játékod 30k-val többe kerül és szidd a játék kiadóját. Bár valszeg idáig el sem jutnál, hisz a játékod is warezolod
, gondolom azért mert az is túl drága neked. Szánalmas.
-
Jaffafa
aktív tag
Nemtom mit kell a BitLocker-en rugózni. Az tipikusan cégeknek lett kitalálva, pont. Ráadásul tök logikus és szerintem fasza dolog. Otthoni használatra nem sok értelmét látom.
-
Jaffafa
aktív tag
válasz
Jim Tonic #32 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz. Ennyiböl ingyen is adhatnák. Nyilván többen vennék meg, de az aki ma megteheti, mégsem veszi meg, mert minek, ha megszerezheti ingyen is. Nekem legális a Win-7em, söt az XP-m is az volt, ennek ellenére én vagyok a baráti körben a fekete bárány, meg a hülye persze. Nehéz ezen változtatni egy olyan országban, ahol lopni érdem és nem bün.
-
Jaffafa
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P52s - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest