- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei MatePad 11.5”S PaperMatte - papír, írószer
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
mrterminator #475 üzenetére
-
mrterminator
aktív tag
Azért jó tudni, hogy megvan
Tényleg "csodát" alkottál vele
-
szab.tam
nagyúr
válasz
mrterminator #473 üzenetére
porosodik a helyén.
kb. egy éve nem játszom vele.
ritkán bekapcsolom, ha a dokkolóiban adatot akarok menteni. -
Toma---
csendes tag
Sziasztok,
A HDPLEX hazakkal van esetleg tapasztalatotok? (http://www.hd-plex.com/)
Elvileg a Haswell 1150 Socketel is mar kompatibilis, ellenben a Streacommal. Arban kb ugyanaz. Szeretnek osszerakni egy ilyen hazban egy gepet, ami 24/7 fut, de azert lehetoleg nem gyujtja fel a lakasom, ezert a i5-4570Tben gondolkozom 35 TDPvel, +2x3.5" HDDvel. (Sajnos juni vegig jelenleg nem rendelheto.)
Rakott mar ossze valaki gepet HDPLEXbol? Koszi!
-
-
törölt tag
Csak hogy hozzam a mexokott formám
Érdekes koncepció: total passzív cucc, légkondival
-
Reaper04
aktív tag
Ejha
Jóféle, elismerésem
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Aprósólyom #460 üzenetére
igazából ennek a szükségességeét kár is lenne magyarázni, mert nehéz észérveket találni.
a "megéri-e" kérdés elev megválaszolhatatlan.
vagyis van válasz: nem.de attól még egy szűk réteg elvi kérdést csinál abból, hg yne legyen venti a gépben, és persze túl is élje a hardver.
a saját gépeim (mindhárom), passzivizálását már befejeztem
ezen kívül sok elképzelésem van még, de csak lassan döcög minden.habár most begyűjtöttem pár hűtőt. a nagyobb léptékű indulás és az eladásra szánt saját hűtők építése előtt ezeket alakítgatom, majd nemsokára kezden velük passzív cpu bazurt.
-
Aprósólyom
addikt
Nagy respect a munkáért! Nem semmi a gépállat.
Bennem csak az a kérdés merült fel, azon felül, hogy meg akartad építeni (amit tiszteletben tartok, aláírom), hogy: megérte? Megéri ilyet építeni valakinek? van olyan körülmény amikor megéri egy ilyen gép?
Én pl. közvetett tapasztalatból nem bízok a passzív hűtésekben. Esetleg, ha ki van egészítve thermal throttlinggal akkor esetleg, de csak is aktív amiben bízok.
Mindenféleképpen tiszteletre méltó eredmény. Biztosan sok tapasztalatot szereztél, amit majd fel tudsz használni az "üzlet építésében". Arra inkább kíváncsi leszek, mert valószínűleg jóval közelebb van a koncepciója egy átlag user igényeinek. Szerintem az emberek átlagának elég, ha a zaj és rezonancia nem éri el az ingerküszöbét, hogy nyugodtan tudjon dolgozni, a további energia ráfordítás felesleges lehet.
De ez csak a véleményem, ami semmit nem változtat azon a tényen, hogy határozottan tetszik a projekt. -
szab.tam
nagyúr
-
Naveno
tag
nézek nagyokat. elmebeteg, de jó, gratula
-
szab.tam
nagyúr
most már némi tapasztalattal a hátam mögött valszeg kicsit kevesebb, (fele, harmada) fémből elérném ezt a hűtési teljesítményt...
másik 2 passzív konfigom:
2. htpc, sok felvonásban. utolsó stációk...
-1.
-2.
-3.
-4....3. eyefinity minimal konfig....
-1.
-2. (hsz. 2. fele....)
-3. hsz első része: hdd halkítás...nem modom, hogy kötelező olvasmány, de aki igazán halk pc-t akar építeni, annak sok tanulsággal is bírhat.
nemsokára tervezek egy 4-5 részes logoutos cikksorozatot a témában.
-
DioKVP
tag
Amikor olvastam, hogy teljesen passzív gép akkor valami üde színfoltra számítottam, hát annál sokkal több ez a gép!
Grat
-
ufo2
csendes tag
Amúgy VAN 1-2 kg alu cpu hűtőbordám, esetleg ha elfogadod sponzoráció címén a köv. projecthez ,
írj privit :-)
(vmikor nekem is kell egy passzív cucc)
-
szab.tam
nagyúr
válasz
pockhome #449 üzenetére
vga egyedi hűtésmoddingnak csináltunk külön topicot.
oda majd jöhetnek a képek...
-
-
pockhome
senior tag
besz@rok...
nagyon jó lett! csak gratulálni tudok!mennyibe került így össz-vissz az egész?
-
kiszi07
senior tag
Nem semmi
-
mammutka
tag
Nagyon szép munka, gratulálok!
-
lujó55
addikt
besz.rok!
-
szab.tam
nagyúr
de mi is volt fullterhelésen, 65 fok?
mert szerintem mást írtam...
írtam 65 fokot, de sehol nem fullterhelésre.a fullterhelés nálam a cpu nál a linx-et jelenti. idézem:
"A Q9550 így 3,60 GHz-en, 1,275 voltos (valójában 1,184 V) BIOS feszültség mellett, 27-28 °C-os szobahőmérsékleten, 30 perc Linx után 68-74 °C-os maghőmérsékletet produkált."
alatta:
"Játékok és 3DMark06 alatt ezzel a felállással 70 °C-ig sem melegszenek a CPU magok, 3,60 GHz-en pedig 65 °C a maximum," - te ezt olvastad valószínű. de ez nem fullterhelés...a gpu pedig 24 fokos szobában, furmark-kal max. 73 fok...
-
GBotond
tag
válasz
szab.tam #433 üzenetére
Öööö, így visszagondolva nem biztos, hogy olcsóbb a Conradnál, viszont ott nem volt olyan méret, ami nekem kellett, a PC Gearben viszont igen. Impactics termékek a csövek, nagyon puha anyagúak, itt van pl a link a 30 centis csőhöz, Az árak páronként vannak.
-
szab.tam
nagyúr
próbálnék én új fejlesztéseket, koncepció, (esetleg prototípus?), darabokat létrehozni, de horror árú hőcsövek megakadályoznak.
kínából próbáltam volna hozatni, de a hirdetésben lévő 1 usd hirtelen 5 lesz, mire megkérdezi az ember.
pedig félreértehetetlenül ott az ár a minimum 100 db megrendelésnél. és persze vám, inportőr haszna, szállítás, stb. azt hittem, 800-1000 ft/db árnál megáll egy 100 db-os rendelés. kb.a duplája...
úgyhogy az egésztől elment a kedvem.pedig brutális terveim vannak. sokkal kompaktabb, hatékonyabb, nagyobb összteljesítményű vga hűtő, forradalmi megoldással. kb. 1.3(!) kwatt elvi hőszállítású gpu hűtőblokk + hűtő, meg ilyenek....
de nem fogok hozzá 25 db. 3200 ft-os conrad csövet felhasználni...
-
Kal-El
senior tag
Nem semmi teljesítmény!
Gratulálok!
Mikor először láttam itt PH-n néhány hozzászólásod, már akkor tudtam, hogy sikerülni fog, mert egyértelmű volt, hogy fanatikus vagyÉs a fanatikusok legtöbbször elérik a céljaikat.
-
Vegitaa
senior tag
Na igen...
Csak annyiban gáz a dolog - ahogyan írtad - hogy bizonyos hardver elemek élete lerövidül. Nálam mondjuk számít az élettartam is, bár ez a passzivitás és a hosszú élettartam kissé kiüti egymást. Ha összeállítottam nagy nehezen egy nekem tetsző konfigot, azért jó lenne ha nem menne szét egyhamar.Esetleg ez megoldható egy nagy ventivel, mely alapból nem megy, de olykor be lehet kapcsolni...
-
szab.tam
nagyúr
attól függ, mi a fontos...
valóban rövidebb lesz az alkatrészek élettartama. a szenzoros cuccokat bordákkal hűtjük, és látjuk a hőfokokat. azoknak nem lesz bajuk. mert venti helyett rárakunk 2-3-4x annyi fémet.
de ezek aktív hűtésénél a többi melegedő kis bizbasz is kap szelet. pl az összes kondi. passzív hűtésnél nem.
pl a minőségi, passzív tápnál meg van adva, hogy az elvileg 110 fokot kibíró kondiknak hány fokon hány év az életeartama. nagyon nem midnegy, hogy 35-40 fokon van, vagy folyamtosan 70-en. előbbi eseben vígan elvan tizenévig is. 70 fokon lehe, hogy csak 3-5 évet él. (folyamatos működés, pesze...)
de mivel nálam a is csendnek van prioritása, így az élettartam csökkenést pont lefosom.összesítve: melegen pl.a cpu-nak nem fog csökkenni az életartama. de tápnak, alaplapnak , vga-nak igen. érdemes figyelni, hogy a kondik teteje púposodik-e. (nem pár hét alatt, hanem 1-2-3 év alatt fog eseleg. van a ph-n is,a ki ezekt cseréli. eldurranás előtt kell elvinni...
alacsonyabb teljesítmény.
pl. egy gtx480 gpu-ból alapfeszen, refhűtővel kihoz az ember 800 mhz-et. mondjuk furmark alatt max 85 fokon
egy jobb hűtéssel 70-75 fokon. nem fog feljebb menni alapfeszen a frekivel.
de egy vízhűtéssel, ahol 45 fokon tartja, ott lehet, hogy ugyanazon a feszen kihoz 830 mhz-et.
valahogy így működik.cpu tuning:
a proci hűfokait mindig látjuk és figyeljük. de a tuning alatti instabilitást nagyon sokszor okozza a hőfokok közül a nb melegedése. az egyik legsunyibb ok. -
Vegitaa
senior tag
Amúgy még kezdő vagyok a témában, szóval lehet hogy hülyeségeket kérdezek.
De sokak szerint ostobaság a "passzívkodás", mert hamarabb melegszik a rendszer, ergo rövidebb lehet az egyes alkatrészek élettartalma. Arról nem is beszélve, hogy lényegesebben alacsonyabb teljesítményt lehet velük elérni.Ebből mennyi igaz? Tény, hogy aktívan elég egyszerűen lehet hűteni, de például nekem elsődleges szempont a csend.
-
szab.tam
nagyúr
nem igazán gyűjtögetés. (a felhalmozó szenvedélybeteg tagadási fázisa...)
elég sokat kísérletezgettem a bordákkal. a legkülönbözöbb helyekre ragasztgattam, (öntapadó, 2 oldalú, hővezető ragasztóval), nézve a hatékonyságokat.
csak msot éppen pihizek, és fejben ötletelek. (meg várnáma q* hőcsöveket, de még ugye választ sem kaptunk a rendelhetőségi tudakozásra....
a sárgáknállassan mennek mostanság az e-mail-ek...
-
Vegitaa
senior tag
Azért ilyenkor megnyugszom, hogy nem én vagyok az egyedüli minden vackot gyűjtögető, felhalmozó fanatikus...
De hát egyszer még jól jöhetnek...
-
szab.tam
nagyúr
jaja....
az én 2 db-om, ugye szétszadizott, és magas is. de ph-n többen árulnak bontottat. le kell vadászni. rám hivatkozva írjál privátot macko20-nak. nála mintha láttam volna ilyet...
a thr. sli nem tudom, hogy elfér-e....
szerk
itt látsz pár képet. az 1. a kedvenc bordaösszetuszkolós bővítés.
a 2. a neked izgalmasabb. ha szerzel csövet, és be tudod paszírozni, (vagy egy sort kivágni és oda), a lamelák közé, akkor el tudod vinni a hőt. kis gap/thermal pa-et kell begyűrni, hogy felvegye a hőt a cső. -
Vegitaa
senior tag
Kössz az átmenő csavaros ötletet! Ez eszembe sem jutott, de nagyon jól hangzik. Vagy épp még szivacs keretet is rakhatok a hűtő aljára, ahogyan a gyárinak is volt.
Nem, sajnos ilyen hosszú hőcsöves hűtőm nincsen, csak sima bordáim vannak. Szivem szerint ezt [link] tenném fel, de túl magas. Bár a Thermalright HR-05-SLI is jó lenne, ha egy kicsit hosszabbra kanyarodna...
Majd keresek valahol megfelelő méretű hőcsöveset.
-
szab.tam
nagyúr
a bilegést okozó, rugós pöcköket le lehet cserélni átmenő csavarosra. csak a hátlapon jól be kell alátétezni. régen csináltam, nem tudom, hányas csavar kell....
én például az összes lga775 ref rögzítést is levágtam, 4-es, hatlapfejű csavarra lecseréltem. kemény gumi alátéteket raktam a hátlapra. hátlapi merevítő panel nélkül az ember hajlamos a túlhúzásra, vigyázni kell, nehogy megroppantsuk a lapot...
de angyon tetszika nb hűtőd! nem ismertem még. thermalrigh nb hűtője volt, (nem z sli, hanem a sima), de annak kriminális votl a rögzítése. a csavar átbújt a gumi alátéten, és szabályosan beletekertem az alaplapba. későn vettem észre, de nem okoztam kárt.
a lapot majd megnézem, de neked kell látni, hogy el lehet-e hajtogatni ott a csövet.
az meg kész szerencs, ha van kéznél ilyen csöves hűtőszetted.... -
Vegitaa
senior tag
Az északin ez [link] van. A gyári gigabyte-nál kb másfélszer nagyobb, s a leszorító pöckei is stimmeltek. Bár könnyen billegtethető...
A lap maga Giga P31-ES3G. Jó ez a hőcsöves ötlet, de kár hogy magasabbat nem bír el. Abból van itthon egy pár.
-
szab.tam
nagyúr
szép.
a nb-en miféle hűtő van? nagyon szimpatikus.
gondolom, nem a gyári, laphoz tatozó. a lefogatója pont passzolt, vagy moddoltad?a lapod pontos típusát légyszi, és akkor nem kell több kép. pont lemaradt a képről a lapod azon része, ami érdekelt.
arra gondoltam, hogy a sb hűtőt lecserélni egy bontott, oldal irányban hűcsöves hűtőre. csak ahhoz látni kéne a sb melett jobra elhelyezkedő területet. hogy a nyák fölött el tud-e kanyarogni a cső.
ezek magaasabbak, és szét vannak szadizva. de olyan kéne neked, aminek az egyik végén lapos, sb-re való van. kikanyarog előre, és ott a lap mellé kerül az eredetileg nb-re való, magasabb rész. a csövek mentén óvatosan hajlíthgathatóak.
-
szab.tam
nagyúr
a hsz szerkesztése ablakban ott van a választható smiley-ik alatt...
"Új kép feltöltése a szöveghez" - tallózás. még a tárhely, és a paraméterek is meg vannak adva. létrehozza a szükséges, beágyazott linket, kis képet is....
a kb. 2.5 MB heti tárhgyere figyelj. én le zsoktam butítani a jpeg-et 30%-osra. akkor 1db. 1 mp-es kép 100kb alá megy, és van bőven feltöltési lehetőség. (én elég sokat felrakok, takarékoskodnom kell...)
-
Vegitaa
senior tag
Ami a déli hidat illeti, gyárilag volt rajta egy kis passzív lapocska, de csak egy kicsivel tudtam nagyobbra cserélni, mert ha magasabb lenne az beleütközne a leendő VGA kártya hűtőbordájába...
Oké, rakok fel képet, de nem tom hogy kell... Itt ha jól láttam csak kép linket lehet megadni. Feltölteni hol tudok?
-
szab.tam
nagyúr
a proci az valszeg akkor renben lesz.
a dél híd az mindig macera. a vga-tól nincs hely bordát növelni. van bent vga? vagy alaplapi igp-t használsz?
1-2 képet készíthetnél, és ide a képfeltöltővel berakhatnád. talán lenne valami ötletem, pár ilyen nb, sb, fet bordanövelő barkácsot már megcsináltam.
éátszódjon, hogy a south bridge körül mennyi hely van. és a borda felülete is fontos.
én bele szoktam tuszkolni bontott + bordákat, így megtöbbszörözöm az anyagmennyiséget, felületet. -
Vegitaa
senior tag
A Hot CPU Testert futtattam vagy egy órán át, s a hőmérsékletet egy másik progival mértem, a CPU-ID Hardware Monitorral...
Utána a BIOS-ban is leellenőriztem, s ott is kb. annyi volt a hőmérséklete.
A proci meg az északi híd bordája langyosak voltak, de a déli híd igencsak forró volt. -
szab.tam
nagyúr
hi!
attól függ...
önmagában a 65 fok jó. de mit futtattál, és mennyi ideig? mivel mérted?
mert ha prim95 futott 5 percig, és aida/everest-tel nézted, akkor csalóka eredményt kaptál.
prime, orthos nem fűt be, aida, everest alámér.normál hőmérséklet és stabilitásteszt:
ibt 50 kör, vagy inkább linx 25 kör
és hőmérőnek realtemp vagy core temp.ha ezekekkel 20 perc, fél óra után 80 fok alatt marad, akkor ok....
-
Vegitaa
senior tag
Üdv Srácok!
A véleményetek érdekelne!
Összeraktam egy full passzív hűtésű gépet: LGA 775-ös 3400MHz Pentium 4-es proci, melyet egy Zalman CNPS Flex-el hűtök.
Lefuttattam egy teszt progit, s míg izzadt a proci max 65 C fokig melegedett.Ez mennyire számít normál értéknek? Bár a déli híd szerintem még melegebb volt...
-
zsulboy
senior tag
Te egy "ÁLLAT" vagy kedves régi barátom. Ezt mindenképpen látnom kell élőben is!
Grat! -
Atos23
senior tag
Hatalmas mechanikai munka, igazan jo tudni, hogy van mas muszaki "hulye" is rajtam kivul
-
scope2007
addikt
gratula hozzá.. nem egy mindennapi dolog ez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest