- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Apple MacBook
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethati
senior tag
Valószínűleg meg lehetett volna csinálni pofásabbra, még több idő/pénz/ötlet felhasználásával de ez nem volt kritérium a készítéskor.
Mellesleg negatív kritikát/véleményt nyilvánítani lehet kulturáltan is.
Tessék jobbat/szebbet csinálni -
DEV_NULL
őstag
válasz
ch003067 #195 üzenetére
Itt nem a fikázásról van szó, egyszerűen van akit nem érdekel h mennyibe került mennyi munkaóra van benne meg mennyire telejsít jól, csak anyi h totál bénán néz ki.
Ha pedig tényleg annyi munkaóra és pénz van benne, amit már sztárolni kell, akkor igazán lehetne szebb!
ez csak magánvélemény.
Sokkal olcsóbban kijön az ember, ha tesz egy mugen 2t meg egy musashit a gépébe a tápba meg beletol egy 1200es ventit (ha mer), azt nem is hallja h megy csak ha belemászik.
-
GrandeP
addikt
Hát gyerekek én besírtam a képeken!
Hát ez valami brutál béna.... és okádék megoldás...
-
manoarc
senior tag
Ronda és finom
-
nghost
tag
a lehetségtelen nagymestere..
-
Zolee.Ha
tag
Ez Brutális! De lehet olcsóbb lett volna egy hangszigetelt szoba kiépítése
-
DEV_NULL
őstag
ronda
-
csaabz
őstag
Komoly cikk, komoly hűtés!
Gratulálok hozzá! -
callmeakos
veterán
Nagyon vad cucc, minden elismerésem, gratulálok
-
MZperX75
addikt
Egy két óriásventit ,ultraalacsony fordulatszámon rátennék,és újramérném a hőadatokat!
Nem hiszem zajos lenne tőleviszont ...................
-
oxox
addikt
Grat a vashoz! minden elismeresem
Szab.tam gen hasznos tagja vagy ph!tarsadalmunknak (es nem csak azert mondom, mert tole vettem a procimat
)
-
ch003067
addikt
Igen arra én is kíváncsi volnék hogy mennyibe került összesen ez az átalakítás
-
doncortio
senior tag
Gratulálok
Amúgy az összköltség mennyi volt?
Nem mellesleg az én konfigom lehűthető passzívra/félpasszívra tizenötezerből (
) de néha még én lepődök meg, hogy most is milyen halk
-
dchard
veterán
Csak gratulálni tudok, tényleg komoly meló lehetett ezt összeépíteni.
Azt azért megjegyzem, hogy ugyanilyen procis gépem 3gigán noctua hűtőkkel olyan halk, hogy a vinyókat hallom benne 1 méterről, semmi mást. (a tápban is kicseréltem a ventit 12cm-s noctuára).
Dchard
-
törölt tag
Én is gartulálok! Nem véletlen mondtam anno, amit mondtam
-
nemethati
senior tag
Az igen, ilyenkor sajnálom hogy kihagytam egy kis időt a PH-n....
Ha jól emlékszem volt már hasonló projekt itt, de ez méreteiben is felülmúlja
Brutál
Ha időd engedi egy végösszeget közölhetnél velünk, hogy akik neki akarnak állni hasonlónak tudják mi-mennyi -
RexpecT
addikt
Vigyázzál el ne vigyenek a tezsvírek
.
-
Angel1981
veterán
válasz
lkrisztian93 #111 üzenetére
Mert kb. 70-80 Kg lenne, még a ház váza sem bírná el...
-
ufocsalad
tag
Mennyi szinesfém...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
szab.tam #164 üzenetére
Nem írtam volna át az adatlapom?
Miből gondolod, hogy fekvő házam van?
Mert komolyba elbizonytalanítottál és megnéztem (pedig tudom hogy nem), de eskü, nem találok rajta oldalt lábakat, ez álló!
Elszigetelés meg most hosszú, majd egyszer elmondom mire gondoltam...Ja, hogy fekvő házat venni?
hahaha, most cseréltem le a qva eget
késő van már bizony, jó éjszakát -
szab.tam
nagyúr
(#162) Gyuffa
(#163) gordonfreemN
itt nem akartam rögtön belemászni tanácsadódisba, de a te géped az akatrészeit elnézve simán elmegy. fekvő ház, aminek a 2 oldala és a teteje rács. oldalt behúz a levegő, felül meg ki. egy szintes legyen. a vga ra valami nagyobb moddolt passzív hűtőt rátenni, akár a PowerColor HD6850 SCS3-t megvenni. ha élivel fölfelé áll, nem szorul be a meleg.
akár ami nekem is van, egy átalakított pov m2 station is jó.
az elszigetels nagyon rossz stratégia. a mozgó 50 fokos levegő jobb, mint az álló 40. (mert abból álló 60 lesz...)
procihűtőből pedig olyan kéne a fekvő házba, aminél a lamellák a lapra merőlegesen állnak, nem párhuzamosan...
a htpc-m mini ninja-jánál is ez a gond.a tápod környékén is oldalt nyitni a házat.
kb. ennyi..
de a 6850 gpu-ját egy nagyobb méretű ksicsit átalakítot passzív cpu hűtővel is meg tudod oldani. fekvő házban ugye fölfelé állnának a lamellái. csak az alatta lévő slot-ok nem lennének használhatóak. Laraxior kolléga előrehaladott kísérleteket végzett e téren a gtx480 topicban. persze aktív módon hűtve, de jó eredméyneket hozott, ami legalábbis a hangot illetia ref hűtőkhöz képest...
mára off...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
szab.tam #161 üzenetére
Gondolkoztam már én is miként lehetne "passzívvá" (ezalatt nem hallhatót értek) tenni a gépem, amely nem haladja meg a micro atx méretet és szinte mindig rendelkezik egy komolyabb VGA-val, de elég nagy kihívás. Hangszigetelt házakkal nem érdemes foglalkozni, mert a szélzajt nem tudod elnyomni.
Venti nélkül meg baromi nagy hőleadó felület kell 100W-os VGA fogyasztás felett.
Passzív táp alap. Talán kombinálni lehetne a höleadó felületetek (esetleg légréteggel elválasztva, hogy ne melegítség közvetlen egymást) és egyetlen 12-es vagy nagyobb ventivel meglegyeztetni. -
Gyuffa
tag
Hát ez nevezem én gépnek
hatalmas gratula érte, kitartó munka volt, de látom nagyon megérte a dolgot
Nem sok ember mondhatja el, hogy neki van ilyen, és sikerült is
Szép munka. -
szab.tam
nagyúr
(#154) Speed(R)
elég konkrét okaim vannak, de még azokat sem fejteném ki. ez van...
má' megint a víz...(
)
(#157) bacsis
sütőtök. lemaradtam valamiről?
egyébként mindenki az idióta töklámpásra gondol, pedig nagyon finom krémleves és főzelék készíthető belőle...
de procival főzött sütőtök főzelék?(#159) GribMate
és még baracklekvár is rá. uh..
(#160) gordonfreemN
hát igen. az alkotóban van ennyi exi-bicikli-ionizmus, hogy élvezi, ha másoknak is tetszik. májnövesztés, és társai. ja.
"oldd meg ezt egy 250x350x400-as kuckóban"
naja. torp meg ússzon 400-at lavórban...a cpu hőtorlódási dolgot akinek van némi szakmai rálátása, vagy akármilyen tapasztalata, elvi hőtan ismerete, rögtön láthatta...
mindazon által működik az is. ha rövidebbek lennének a bordák, akkor már nem lenne olyan jó. hamarabb elérné a felfűtést, és szerintem magasabbra is menne a max hő valamivel. (vagy sokkal?) -
gordonfreemN
addikt
Szép és elvetemült munka, gondolom alig vártad, hogy kész legyenek egyes lépései és tesztelhess, meg majd ide is mit nem szólnak az emberek, hogy húú meg wááá.
Elismerésem, old meg ezt egy 250x350x400-as kuckóban (ez max méret!) és aztán mondom a következő méretet.
szerk: még annyit, hogy mikor olvastam a CPU hűtés készítését, a vége-fele pont gondoltam arra, hogy "a hőcsövek nem fogják egymást melegíteni, míg a végén már túl kevés lesz a hőátadás legfelül", de aztán olvastam, jelezted is
-
KAMELOT
titán
Ismerjük a történetet!
Volt alkalmam végig kísérni az egész storyt!
Szép lett ,jó lett ,halk lett! Olcsó nem lett!
Megérte megmászni a hegyet! -
bacsis
Közösségépítő
Hattalmas óriási űberbrutál
És már meg is van az ötlet!
Mi van, ha bacsis, és szab.tam egyedi ötletét ötvözzük!?
Na miből lesz a hűtés? egy 50kilós sütőtökből -
Lipton
őstag
Nagyon klassz, de ez már inkább hobbi.
-
Speed®
titán
válasz
MZperX75 #145 üzenetére
Jó lesz az 150nek is..mi a bemért/hitelesítettet vesszük tréfásan 900ért.
Persze így, borda formában más, gondolom az Xbox féle legalább 1k/db.Hovatovább, nekem se tetszik, hogy nincs közölve a hozzávetőleges ár..
Szerintem akkor válna igazán egyértelművé, mennyire járhatatlan út ez..
Valószínűleg fele költségvetéssel ki lehet hozni egy ütősebb vízhűtést :S
És jól méretezve ott sincs gond a hőmérsékletekkel, ld. pl., tuninglisták..
Ettől függetlenül a gánykedvelő énemnek tetszik, szóval gratula hozzá ;p -
oriic
HÁZIGAZDA
Á, tudtam hogy ebből ilyen cikk is lesz, vagy legalábbis gondoltam. Személyesen múltkor már gratuláltam, de akkor itt is még egyszer. SZép munka...
-
szab.tam
nagyúr
(#143) oneiros
a szemetest én is nézegettem, de túl kicsi volt. azt először a htpc tetőrácsának szeretem volna, de még arra sem volt elég...
(#145) MZperX75
kb. bő 40 kiló a gép. az alu csak 25-26...
(#146) retfirg
tápkérdsét tegyük tisztába:
Model: X-460 FANLESS (SS-460FL Active PFC F3)az adatokat Sandrew már linkelte is...
tehát 1 ágon leadja a 456w-ot. mértem konnektorból csúcsfogyasztást. erre az interjúban nem tértem ki, de itt vannak konkrét adatok. magas processzorpriorítású furmark + linx.
tehát konnektorból, műszerrel mérve:
q9550@3.60ghz@load 1.184v + gtx480@700mhz 410w
q9550@3.95ghz@load 1.280v + gtx480@790mhz 437w
a táp 90%-os hatásfokát számoljuk, akkor a magasabb érték is csak 400w környékén van. messze van a táp maximumától...normál használat mellett a maximum 300-350 w környékén mozog, ezért is beszéltem az interjúban 300w fölötti fogyasztásról...
sokan csak azt nézik, hogy a tápon minél nagyobb szám szereplejen, de azzal nincsenek tisztában, mi is bújik meg az adatok mögött....
a seasonic x460 egy erermax modu87 800w-os tápot váltott le. amit ráadásul olcsóbban is tudtam csak jóval eladni. és nem bántam meg. ez azért talán elárul valamit.ha esetlet valami brutál ötletem támadna, akkor sem fogom lecserélni, hanem kerül mellé egy ikertesó. annyira jó táp, hogy a htpc-be is ennek az öccse, egy x400 került...
-
Moddingboy
Modder
Nagyon állat lett!!
Gratulálok!
-
retfirg
tag
Nekem csak az a fura, hogy egy 460-as táp elég az egész hóbelebanc alá. (Oké, az aluminimum nem eszik áramot reggelire, de azért a 480 meg a húzás...)
Természetes jár a 10 pont, csak javaslom elővigyázatos legyél, mert bizonyos helyeken ölnének ennyi fémért ;D
-
MZperX75
addikt
Olvastam a címet,azt hittem hülyéskedik!
Télen legalább jó idő lesz a szobádban,mikor jáccol!
Egyébként ,írod,hogy nem vagy nagy disign-őr,pedig ez így ,ahogy van csúcsszuper!
Nálam nyertes.
40Kg alu 1500Ft/kiló most a "tört" alu ára! -
törölt tag
Maximális RESPECT az főbuherátornak és segítőinek!
-
oneiros
tag
válasz
szab.tam #136 üzenetére
Hát ilyet tényleg nem sok helyen látni, nagy gratula hozzá!
Az oldallapból kialakított mesh is nagyon szép, én eddig költséghatékony megoldásként a szemetesvödör anyagát használtam kisebb modokra(Praktikerből), de tény hogy ilyen nagy felületen nem lenne nyerő az alkalmazása.Egyébként sokkal érdekesebb ilyen DIY témájú írásokat olvasni a Ph-n, mint mondjuk két vga egymás ellen tesztet (szvsz).
-
subaruwrc
félisten
GTX 480 passzívan hűtve.
na az elismerésem !!! -
Brutális egy felépítmény! Minden elismerésem!
-
Sandrew
őstag
Az igen
-
varrodavid
csendes tag
Jó gyerek vagy!
-
szab.tam
nagyúr
(#129) jones965
bátyám a nyáron felajánlotta szeptemperi segítségét, némi szoftveres hőterjedés szimulációt is, de nem győztem kivárni. inkább nekiestem a saját fejem és ph-s ötletelő kollégák feje után...
(#132) rudi
előbb is szólhattál volna, hogy ennyire vágod a csöveket.
"Fene tudja, hogy milyen a Conrados csövek belseje, el kellene fűrészelni egyet."
naja. ehhez lenne ész.
még az agyonlapítottat is befogtam a htpc-m chipset hűtésébe. nem látszik jól. a bordába a egyik lapított végét belenyomtam, egy kis thermal lap segítségével. és kiviszek pár vatt hőt. ott rászigszalagoztam egy bordára a cső másik végét. arról már nem készült kép. de az kint van a házon kívül, és forró. tehát kiszállít hőt. ez volt a legszétszadizottabb csövem. fűrész. naja.... -
chabeee
aktív tag
Minden elismerésem...
-
zsoltyyy
senior tag
Te jó ég!!
Ez már nem semmi munka... Gratulálok! -
rudi
nagyúr
No, örülök hogy bejött nektek szab.tam alkotása (és remélem a cikk is)
Legyen még ilyesmi?
Más, hőtan, hőcsövek. Anno írtunk róluk egy elemzést. Belső kiépítésben alapvetően háromféle van, csatornás, barázdált és porózus. A gyári processzorhűtőkben, ahol nem lehet tudni, milyen irányban lesz beszerelve a cső általában porózust használnak. Abban a gravitációval ellentétes irányban is tud haladni a folyadék. Alapvetően úgy alakítják ki a belső nyomást, hogy heat-pipe éppen a fázisváltási határhőmérséklet közelében legyen. Elég, ha pár °C kölönbség van a két vége között és máris működik, hogy a folyadék elpároog, mivel könnyű, a hő hatására legyőzi a gravitációt és akár lefelé is haladhat, a hidegebb régióba. Ott lecsapódik, és a porózus falban szétterjedve újra eljut a melegebb régióba, ahol ismét elpárolog. Anno egy Zalman VGA coolert és a Coolink Batot megnéztük többféle pozícióban, nem sok eltérés tapasztaltunk.
A csatornás belső felülető cső érzékenyebb a gravitációra, a barázdált a kettő közt van valahol. Fene tudja, hogy milyen a Conrados csövek belseje, el kellene fűrészelni egyet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
->Raizen<- #122 üzenetére
Ráadásul hidratálja is a processzort.....
-
Normi™
őstag
Jézus ereje!Ez nagyon kemény,az a vga hűtés......
-
jones965
Modder
Szép munka!
Ahogy végigolvastam a cikket, és a hozzászólásaidat, arra a következtetésre jutottam, hogy a hőtani alapismereteket Te a saját tesztjeiden-munkádon keresztül ismerted meg.
Számomra roppant elismerésre méltó dolog, amit ezáltal véghezvittél.
Sok most végzett fiatal szakmérnök megirigyelhetné az elvégzett munkádat. Amennyiben a fémek fajhőjét, és az ebből adódó hőáram közvetítéseket is alapul vetted volna, még jobb hőértékeket is elérhettél volna.Nagyon szép munka, hőtan oktatásán hőáram terjedésének prezentálására elsőrangú lenne.
-
cashzoli
aktív tag
RESPECT
-
Gyufaaa
veterán
válasz
->Raizen<- #124 üzenetére
-
szab.tam
nagyúr
(#118) bambano
"ha azt írtad volna, hogy lekvárral kened be a hőcsöveket, letépem a monitort a tartójáról "
ha előbb szólsz, hogy letéped a monitort a tartójáról, bekenem lekvárral a csöveket...
-
ch003067
addikt
válasz
->Raizen<- #122 üzenetére
Már látom is a piacokon :
" Noctua minőségi Aloe Verás kézkrémpaszta, akár 25%-al jobb hőátadó képességgel "
-
Destructo
senior tag
Micsoda elmebeteg megoldások!
Unatkozós délutánok (Y)
-
bambano
titán
ha azt írtad volna, hogy lekvárral kened be a hőcsöveket, letépem a monitort a tartójáról
-
Muerte
addikt
Brutál
-
Gyufaaa
veterán
Ez brutális! Nagyon keményen tolod! Respect!
-
szab.tam
nagyúr
továbbra is:
(#108) Cs_Laci
kicsiben. ok. 240*120 pixellben jó lesz?
(#111) lkrisztian93
Miért nem rézből van?
sokkal nagyobb a fajsúlya, és a kg-onkénti ára is. a kettőt halmozottan összeadva az alumíniumhoz hasonlítva, adott térfogatra vetítve kb. 6x annyiba kerül... -
fondorlatos
aktív tag
Gratulációm! Jól hidegre tetted a nagy vadat.
-
vazzz
őstag
Öregem.... le a kalappal előtted
-
scott_free
senior tag
fantasztikus munka!!!
az interjú is remek, a Cartman-es motiváló meg különösen tetszett
-
lkrisztian93
csendes tag
Hali!
Először is had gratuláljak.
Másodszor: Nem szeretnék okoskodni csupán én úgy tudom, hogy az Aluminium hőleadása nem olyan jó mint a rézé.Hülye vagyok hozzá ezért kérdezem. Miért nem rézből van?
Köszi
-
-
Srodney
senior tag
giga respect! Istenem azok a képek,mekkora vga borda uram atyám,csak elfecsérelt unalmamban gondoltam erre hogyan lehetne egy alu borda tömeggel silent gépet építeni,de sosem gondoltam volna hogy vki télleg megcsinálja,egy álmom vált valóra...
-
Cs_Laci
senior tag
Hát ez nem semmi!!
Remélem megcsinálod kicsiben sorozatban
-
szab.tam
nagyúr
(#98) wad
a hőfokok olyan szempontból változtak főként a + 2 kiló bordával, hogy elnyúlt a felfűtési görbe. az alsó kis chipset bordák (2*4 db),kerültek be legutoljára. azok hoztak némi csökkenést.
és az új nagyok nem csak szembe lett forgatva, hanem előtte azok sehogy nem voltak ott. tehát eleve szembeforgatva kerültek + anyagként beépítésre. előtte volt még pár bővítés kíséreltem, de kivettem őket, mert nagyon gány módon néztek ki.
valószínű egyelőre ez a bővítés marad. főként, mert tetszik is...(#104) protosz1988
gondolkoztam rajta, mit is fogok mondani, ha ilyet kérdeznek. passz...
a lehetetlensége abban áll, hogy képtelenség előre árat mondani rá. mert az előre kalkuláltnak lehet nyugodtan a duplája is. ilyet pedig egy megrendelő sem nyelne be.
és ahhoz, hogy ilyen ne fordulhasson elő, még sok tapasztalatot kell gyűjtenem.
aztán lehet, hogy akad olyan elmebeteg kolléga, aki azt mondja, hogy nem érdekli a végösszeg, csak követhető és elszámolható legyen, és csináljuk, mert itt a quad sli, és nagyon hangos...de most valszeg azt sem, mert elteltem a témával. jó a zacher szelet, de nem egymás után 10...
mint mondtam, megvan a ház ötlete. benne egy forradalmian innovatív ötlettel, ami kicsit átszabja a házakkal kapcsolatos elképzeléseket. nem kapkodom el, mert nem hiszem, hogy bárkinek az eszébe jutna. (és hát ugye a szabadalmi védettség sok idő és pénz...)
(#105) Med1on
hát igen. amikor a japcsik majd becsöngetnek, (mert a kóreai brigád lemarad a városnézős taxis miatt a találkáról), és elviszik jópénzért a prototípust, sűrű meghajlások közepette, valószínű átformálom a dollárral és yennel szembeni averzióimat...
egy 2 gpu-s kártyát is simán lehűtene a monstrum. a járatok végig ki lettek marva. 12 db. több lehetőségem van. vagy gpu-nként bevetek 4 db-ot, és a 2. emeletre csak 4 db. szállít fel hőt. vagy ha a hőmennyiséggel lenne gond, akkor egy 3. emeletet építenék. ez is lehetséges. a variálhatóság, bővíthetőség be lett kalkulálva.
más a probléma. túl zsúfolt a nyák. csak átalakított fullcover blokkal lehetne nekiállni. azzal a megoldásal, amit az interjúban említettem is. fullcover blokkba ágyazott réz laposrúd, és abból hoznák ki a meleget a hőcsövek.
drága, macera, de lehetséges. sőt, sli is, csak jó hosszú sli híd kell. és kérdés, hogy az sli híd + 2*riser mit szólnának az egészhez...
-
XtremLor
őstag
Nem semmi! Még amikor félkész volt, akkor olvastam az egyéni projectedről a fórumban!
Elég kezdetleges stádiumban jártál, megvolt a ház és a cpu hűtővel bajlódtál.
Kíváncsi voltam a végeredményre, oda tetted magad, csak így tovább, remélem a jövőben is olvashatunk hasonló eszméletlen hűtésekrőlGrat!
-
Med1on
aktív tag
Csak egy villámkérdés a mesternek. Elvi síkon látsz esélyt a HD 6990 vagy a GTX 590 grafikus szörny passzív hűtésére?
Még most is alig tudom elhinni, hogy sikerült passzívan meghűtened a GTX 480-at. Pont a GTX 480-at. Hihetetlen, de létezik.
NVIDIA helyébe a főoldalra tenném a műved, hogy lám-lám nem szívatni kell a GTX 480-at a hőtermelése miatt, hanem cselekedni, mert itt a példa, hogy működik ez passzívan is. -
protosz1988
csendes tag
Aztaku... Ez nagyon überállat. Mennyiért csinálsz egy ilyet rendelésre?
Ez a zene jutott eszembe erről az egészről! -
kop8
őstag
Álat cucc
Szép munka! -
ch003067
addikt
Jóó isten
Nem semmi munka lehetett
Grat hozzá
-
kpal
nagyúr
Ahogy megláttam az első kié már tudtam kié a gépezet ....
És minden elismerésem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Bemutatjuk szab.tam fórumozónk közel 25 kilogramm fémből épített hűtését, ami a GeForce GTX 480-at is legyőzi.
- Redmi Note 12 5G - ez lenne az ász?
- PlayStation 4
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest