Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Orkán esetén is megállja a helyét a gép. Gratulálok!
-
Laci2277
senior tag
Gratula a passzív hűtéshez, ez aztán durva...
-
petison
tag
Gratulálok, ügyes vagy!
Jól sikerült a konstrukció.
-
Killer01
őstag
Csak annyit mondok: Tisztelet
-
törölt tag
Azt a leborult szivar végét!
Nem semmi a cikk -
Dyingsoul
veterán
A legnagyobb elismerésem az alkotónak!
-
szab.tam
nagyúr
(#86) Televan
kézügyesség? hidd el, nem kell az ide...
életem első fémreszelőjét valahogy a nyár lején vehettem meg, külön bejáratú, saját fúróm a mai napig nincs...
viszont a szomszédnak van flexsze, ami vasárnap délután 3-kor sok mindenért kárpótol...(#88) moli.hu
ha az egyik zaj elnyomja a másikat, az hasonlatos megoldás ahhoz, ha a fejfájást bokánrugással csillapítanak...
azt elfelejtettem mondani, hogy a 3 évvel ezelőtti alaplap egy olyan asrock lap volt, (Penryn1600SLI-110dB), amit kintről kellett hozatnom, mert itthon nem lehetett kapni. oka volt, hogy miért az kellett. (sli, 2*ide, 3*pci.) de cserébe úgy cücörgött és sípolt, hogy emlékeim szerint még a nyitott ablak mellett is nagyon zavaró volt.
az asrock első szilárdelektorlitos kondis lapja volt. hát, így sikerült....(#89) bigsee
kompatibilis.
vagyis azzá tehető. azért nem kapnám szét a cpu hűtőt hetente 2x....(#91) zoltanz
konkrétan az összes játékhoz, amit szeretek...
igazából még a 3,4 is kevés volt néha. 3,6-nál már tűrhető, fölötte tűnnek el a microlaggok.
nem kezdem el felsorolni őket, mert nagyon átmegyünk off-ba, és utána jön a menetredszerinti kinek hány mag, hány ghz elég, nem elég, amd vs intel flame és troll... -
hackeeeee
Jómunkásember
Ez igen... Nemsemmi jószág.. Csak el ne lopják a sok fém miatt.
-
zoltanz
nagyúr
Köszönjük. érdekes volt.
Milyen alkalmazásokhoz kevés a 2,80 GHz-en hajtott Core 2 Quad Q9550? -
törölt tag
Néha néha benéztem a topikjába a dolognak, de nem gondoltam volna hogy ilyen hamar kész lesz
Amikor "minimal dizegné-s passzív ház"-ad forgalomba kerül, remélem csinálsz róla ITT cikket is
Grat!
-
bigsee
addikt
Gratula a projekthez, szép munka, az ellenzékiekkel meg ne foglalkozz, úgyis csak irigykednek, hogy nekik nincs ilyen...
Én személy szerint többször megálmodok ilyen dolgokat és csak az tart vissza, hogy mi lesz, ha konfig csere van, akkor szopóka... persze a jelenlegi konfig is kb. 2-3 éves, simán beleférne, úhhogy rájöttem, hogy szimplán lusta vagyok hozzá... de gratula mégegyszer és sok sikert a folytatáshoz!!!
-
moli.hu
őstag
Egy májusi éjszakán nem tudtam elaludni a bekapcsolva hagyott számítógépem zaja mellett.
en a szerverem a haloszobaba raktam be. a legaramlas zaja ugyanis elnyom minden mas zajt, amik raadasul esetiek (elhalado auto, becsapodo ajto, hazatantorgo reszeg) es igy hirtelenek, zavaroak. szemben a gep allando, konstans, hatterzajaval.
igy sokkal jobban tudok aludni.plusz ezzel a zajt szamuztem a nappalimbol, ahol viszont zavaro, mert az alapzaj elnyomja a tevet, amit fel kellett hangositani.
kettot egycsapasra - ingyen. -
állat
grat hozzá -
Televan74
nagyúr
Nagyon tetszik, bár nekem se türelmem ,se kézügyességem nem lenne hozzá.
-
parkasz
senior tag
Minden elismerésem, nem piskóta!
-
X Factor
addikt
Agyam eldobom, nem semmi, grat
-
zolyee
tag
Ez a nemsemmi, szép munka!
Grat! -
tzsolesz
nagyúr
Hát fogadd a leghatalmasabb elismerésem. Ez nem semmi időbe, és brutális mértékű munkába, türelmedbe tellett, de még is csak összehoztad.
Őszinte gratulációm. -
szab.tam
nagyúr
(#74) izee
(#75) buherton
felület, tömeg, lamella távolságok. nehéz kérdés. én kicsit, (nagyon) vaktában lövöldöztem. de vga hűtőhöz nem akartam aluprofil bordát. a tömeghez képest túl kevésnek találtam a hőleadó felületet.
szerk: megmértem, 2mm az xbox bordái közti hézag...(#76) Zso2
ferraris háttérkép:
- politikai hovatartozásomat nem osztom meg, mert fele szimpatizánsaimat azonnal elveszteném.
- a golyóim oldalszimpátiája nyilvános: inkább balos, oda tolódnak inkább, ha van hely.
- de ferraris? azmilyenaz?- egyébként nem jellemző, csak tetszett a kép. f1 2010-ben is azzal megyek, amihez éppen kedvem van...
-
Pixelmaster
tag
akkor már inkább maradok a ventiknél
de brutális, maxi respect -
roberto02
tag
Gratulálok ...csak azért bajlódtál vele..hogy éjszaka mikor nem használod fogyassza az áramot és ne legyen hangja (Y)
-
Zso2
őstag
Ezt nem hiszem el, ennyit melozni, ránézésre is sok, de az igazi nagy sokk az a hűtés mérete... ááá. grat. AZtaqqqq
Látom a Ferrari Asztal befigyel, te is Ferraris vagy?
Ajánlom [ezt az Alonso-s hátteret, nekem ez van fent(nagyon ott van).Á beteg ez a hűtés..
-
buherton
őstag
Elvetemült vagy
, de elfogadnám, én sem szeretem a zajos gépeket.
Ahhoz hogy optimálisan használd ki a hőleadást, ne vegyél sűrűn bordájú hűtőt! A probléma az hogy a levegő magától csak nagyon lassan fog felszállni ha túl sűrűn vannak a bordák (pl. Xbox hűtése), ezért tesznek rá ventit, ami átnyomja. Legalább 2-4 mm-es hézagnak kellene lennie hogy rendesen át tudjon járni a levegő.
-
Gratu! A pci express x16 riser -t honnan szerezted?
-
szab.tam
nagyúr
(#64) ZeUS2140
csak a 2 hűtő kb. 25-26 kiló. a többi meg gondolom kb. 15.
össz kb. 40(?)
viszont a vga a hűtőjével együtt nagyon egyszerű módon leoldható a gépről. a riser kábelnek köszönhetően egy rések közti benyúlás és egy egyszerű mozdulat, majd 3 kábel, (monitor + 2 táp), lehúzása az egész...(#66) ANOka
"anyámmal élek, macskám van, babettával járok. és még én ne legyek kemény?" ( valami ilyesmi, by csoki)
- mondjuk egyik sem, de akkor is...(#69) wad
így is működik szépen a kémény. a nagy bordák belsejére került szembeforgatva + 2*1 kiló borda, így meganyni apró kéményecske keletkezett. de ezzel már nem akartam bakavarni az elmékbe....
de itt egy nagyon friss kép, ami idáig nem volt meg. (a guruló polc szerelésekor fértem hozzá, hogy megörökítsem.
itt látható a 2 kilón kívül még pár darab bontott chipset borda is, amit alulra felragasztottam, hogy javítsak a hatásfokon. ezek olyan apróságok, amiket úgyis folyamtosan barkácsolok, és magam sem tudom nagyon követni....egy zalman fanmate 2 még ott néz árván, de nyugi, nincs rákötve semmi. csak készenlétben van a másik gtx480-hoz, ha valamiért azt kéne betennem...
(#71) Entryy
eltelt idő: a szép, nagy csábító képek közt a szövegben el van rejtve az infó....
emlékeztetőül: idén márciusban dobtam ki a h50 vízhűtőt. onnan indult az egész móka... -
Entryy
aktív tag
Végre nem csak az én gépem van az 50kg os kategóriában.
Jah igen a projekt indulástól a mostani állapotig eltelt idő engem is érdekelne!
A költségek meg hihetetlen magasságokban lehetnek, csak a conrados hőcsövekért ~64e huf
-
Stargun!
tag
Az egész rendszer szempontjától lehet, hogy egy kicsivel több hőt kell leadnia a hűtőbordádnak Peltier alkalmazása mellett, de ilyen irdatlan méretű bordáknak ez nem oszt nem szoroz.
Viszont esetleg a GPU hőmérsékleted csökkenne vagy 40-50 C-fokkal. Szerintem azért az nem lenne rossz...
-
wad
tag
Szép munka!
Én is sokat tépődtem a passzív ház kérdésén, végül ilyenem lett. Full passzív, de gtx 480-at nem tudna.
A képeket elnézve nekem az jutott eszembe, hogy ekkora cpu bordánál nem működne-e már a kémény hatás, ha befele fordított bordákkal egy oldalirányban zárt hasábot csinálnál. Akkor lenne igazi hűtőtornyod. Plusz a belső hőcsövezést is meg kell oldani, ahogy mondtad.
-
HookR
addikt
Gratulálok a projekthez.
Jut eszembe, akad is itthon ilyen nagyobb (125x50mm) borda-profilom néhány méter. Fel is teszem apróra, hátha érdekel valakit...
-
boeing
őstag
Minden elismerésem az úré.
-
hocico
tag
megahyper respect
megszállottság rulez -
ZeUS2140
aktív tag
Hány kiló a gép?
Grat hozzá. Szép munka.
És egy új bizonyíték, hogy nem az a passzív, amin nincs venti, hanem az, ami le is tudja adni a hőt. -
stratova
veterán
-
szab.tam
nagyúr
színesfém kérdése. látom sokakat izgat.
vittem a vga hűtőt összeszerelve, (váz bordák nélkül, kb. 10 kiló), a trolin. 13. kerület. pár helybéli tekinteten láttam, hogy fejben kiszámolták mennyit érek válltáskástól, szemüvegestől, fémtelepi átvételi áron....(#43) Szoszibá
"Egy átlag konfig méretét megkétszerezve lehet csak passzív gépet csinálni?"
100w összfogyasztás alatt nem. az interjú elején említett kis gépem ment jó darabig venti nélkül. voltak túlmelegedési gondok, így most 1 db. 9 centis be lett téve, kb. 350rpm-en. azt még ki kell lőnöm, de lesz vele meló....
egyébként nagyobb fogyasztásút kisebb méretben is bőven össze lehet talán hozni. de én nem akartam elhibázni, és ilyenre sikerült.
ezen ráadásul jobban lehet szörnyülködni.(#44) Stargun!
peltiereket annyira nem ismerem. volt egy gecube x1950xt-m anno, az agp akkori csúcskártyája. azon volt gyárilag peltier. csak a baj volt vele. én úgy gondolom, hogy az csak + hő, amit el kell vinni. az egész rendszer szempontjából inkább veszteség, mint nyereség.
(#54) ANOka
a költségek nem nyilvános infó...
(#59) DrJános
nagyon jogos kérdés.
de halvány gőzöm sincs. vannak hűtők, amikben a csövek akár fejjel lefelé is működnek. biztos megvan az elvi magyarázat, hogy melyik fajta cső hogyan működik.
a conrad csövekről már tudom, hogy csak a leírt módon működnek rendesen. a kudarcos lábvízmelegítős kisérlet óta már más is mondta ebbéli tapasztalatát. -
Petike1007
tag
Minden tiszteletem a türelemért és kitartásért
-
Boxi88
őstag
Hát ez nagyon ott van! Le a kalappal!
-
DrJános
aktív tag
Grat szép munka.
De olvasás közben felmerült bennem, hogy a legtöbb mai proci hűtőkben a csövek vízszintesen vannak elhelyezve így kb mekkora hatásfokkal dolgoznak a csövek? Mert van egy olyan érzésem (az írásod alapján), hogy függőlegesen hatékonyabb is lehetne.
-
dorten
tag
Beteg, de profi munka.
De én azon a véleményen vagyok, hogy nincs az a pénz amiért én ezt betenném a szobámba, vagy akárhova.
-
Ez beteg
De asszem a paszivitásra, hűtésre nem lehet panasz
Szép munka!
Pont gondolkodtam amúgy, hogy csinálok egy teljesen rácsból készült, fa vázas házat, kérdés, mennyire lenne rá igény. Lehet, hogy nem hülyeség
-
albert8
veterán
Ez igen Grat
nem hittem volna, hogy idáig jutsz vele
respekt -
pottAIR
csendes tag
Követtem log out-on a "gányolásod", tényleg elképesztő.
Reméltem, hogy sikerülni fog mert nekem is tervben van egy-két "projekt" és sok ihletett adott, meg látom, hogy megvalósítható. Pár év múlva kíváncsi leszek a sorozat gyártott kuckókra -
Reibek
senior tag
A 480-as passzívvá tételét végig követtem a 480-as topikba.
Nem kételkedtem mert láttam hogy szépen előre megfontolt terv szerint haladsz és nem lehet bukó a végén.
Gratulálok mint már annyiszor tettem!
Én vízzel hűtők te passzívan=F*CK AIR COOLING -
rainmen
aktív tag
Nagyon komoly munka, le a kalappal.
Kis szójáték: a csöveket nem szab.tam hanem szabat.tam
-
Stargun!
tag
@Sanya: Ekkora iszonyatos felület már fűtőtestként funkcionálva szépen le tudja hűtögetni magát a passzív áramlás miatt. Lehet azonban, hogy kisebb felületű hűtő is elég lenne, bár nem biztos. Én mindenesetre a hőnek a hőforrásokról való minél hamarabb történő leszivattyúzását tartanám nagyon fontosnak (ezért javasoltam fentebb a Peltier elemeket kiegészítésképpen), mert utána a Peltier meleg oldaláról ekkora hűtőfelület a hőcsövekkel simán el tudja szállítani azt a hőmennyiséget passzívban is.
Mellesleg ha már Peltier, akkor ez annyira nem is drága.
Igaz, hogy a szállítási költség majdnem a háromszorosa a Peltier árának, viszont még így is összesen kb. 9.000 Ft körül megáll a dolog. És ez nem egy gagyi szar Peltier, max 180W-ot(!) tud elhűteni, maximum 70 C hőfokkülönbség mellett. 12 V-os ágról meg is lehetne hajtani, ha bírja a táp. Lehet, hogy kicsit tudna húzni lefelé a GPU hőfokon...
-
Sanya
nagyúr
véleményem szerint nem a tömeg számít, hanem a felület, illetve a lamellák között áramoltatott levegő mennyisége. egy ekkora rendszert is meg lehet úgy tervezni, hogy szálljon közte a levegő.
-
Tipikus példája amikor a "lehetetlen" találkozik a megfelelő mennyiségű "hülyeséggel" és elszántsággal. Gratula!
-
zsozsi33
csendes tag
Királyság! Nagy meló, nagy cucc, gratulálok
-
minden elismerésem
Ez már vallás
-
copass
veterán
gratula! nagggyon dúrva az egész. kíváncsi leszek az üzleti cuccra majd.
-
Stargun!
tag
Komoly munka., le a kalappal.
Azért szeretném megkérdezni, hogy látván a passzív VGA hőfokát szőrös fánk alatt nem gondoltál-e rá, hogy nem ártana egy (két) Peltier elem is a hőcsövek és a GPU közé?
Akkor legalább a GPU nem melegszik annyira, a csövek meg oldják meg a hő elszállítását ahogy tudják. -
Szoszibá
tag
Nem semmi munka egy ilyet összehozni, gratulálok. Tetszenek a passzív megoldások, de nekem ez már sok. Kicsi a szobám, szoktam is néha hurcolni a gépet, szóval az ilyen (ekkora) megoldás nálam nem pálya. Szerintem nem kényelmes, meg úgy egyáltalán. Egy átlag konfig méretét megkétszerezve lehet csak passzív gépet csinálni??
-
szab.tam
nagyúr
mindenkinek nagyon köszönöm!
(#13) -=Ghost=-
vízhűtés. vártuk, vártuk....(#19) apollo12
vga feszt elvből nem emelek. alapfeszen 800/4000-et tud. nem látok melegedésbeli különbséget..."ez mellet már lehet aludni"
lehet, de nem érdemes. nem főz reggel kávét....(#25) Egon
nézegettem a gyári megoldásokat. hemzsegnek a tervezési hibáktól. nagyságrenddekkel nagyobb butaságok vannak benne, mint az én cpu hűtőm aljában a hőtorlódásnál. de természetesen nem mondom meg, mik ezek. találják ki a jól megfizetett mérnökeik...(#31) TheChos3nOne
lehet, hogy egy 570-et könnyebb lett volna lehűteni. de itt pont ez is benne volt a kihívásban.
volt egy "b" terv: 2*6850 powercorlor passzív, eyefinity lehetőséggel. de az nulla feladat lett volna...(B)(#35) stratova(/B)
a tervezés az nem egy konkrét lépés volt. folyamatos ötletelgetés az itteni ph-s fórumtársakkal. még a marónál is változtattunk, szinte a gép alatt...a "villástargonca" felvetésre egy elég friss kép:
ezen látható, hogy egy 6 görgős polcon megoldott a kihúzhatóság. a mostani helye zártabb, mint kihúzva a tesztekkor, de nem látok lényeges hőmérésklet emelkedést. (gyakolatilag eyelőre inkább semmilyet... - de a hétvégén majd újból megnyúzom.)
-
Robi BALBOA
őstag
Nagyon jó cikk lett kedves szab.tam kolléga!
(Már nagyon vártam)
A cikket végigolvasva egy nagyon komoly ötletem támadt. -
vallas
őstag
Grat a cikkhez, én végigkövettem a születést, de jó így egybe látni.
-
echterion
nagyúr
Gratulálok! Engem is zavarnak a ventik, de nem ilyen mértékben. Ehhez igen erős elhatározás és türelem kellett.
-
PCrevRM
tag
válasz
patex1983 #29 üzenetére
Vagy még alapvetőbb kérdés: hova rakják? MEGALOL ez a nofan a gravírozott felfekvőfelülettel együtt, amúgy is csak 100w-ot tud elvezetni, vicc.
Volt a zalmannak passzív háza, csillió ft-ért, de az sem ez a kategória. -
Angel1981
veterán
Hát ez aztán tényleg szinte páratlan!
GRATULA! -
pschio
őstag
beteg
-
stratova
veterán
Minden elismerésem! Elég komoly tervezés lehetett mind előtte mind alatta, nem kis pénz és idő. Cserébe nem hiszem, hogy létezik még egy olyan passzív hűtőrendszer PC-hez, ami ennyi hőt képes elvezetni. Köszönjük
-
vivike77
tag
Ez kemény nagyon
A VGA hűtés hát ....
-
arn
félisten
respect, csak kar, hogy ezt nem 10 eve kezdted
nincs tul nagy jovoje a draga pcknek.
-
havasa
aktív tag
Vártam ezt a cikket, kegyetlen ez a hűtés.
-
Chosen
addikt
Sok kiló alut spórolhattál volna, ha GTX 480 helyett nagyobb teljesítményű, de kisebb fogyasztású karit használsz, pl GTX 570-et.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szab.tam!
Őcsém, Te nem vagy normális!
De minden tiszteletem a Tiéd!!! -
NagyBandi
csendes tag
Ez az ember az a fajta őrült, akit tisztelek
-
LackoMester
addikt
Nagyon komoly, volt vele munka, látszik. Grat.
-
Egon
nagyúr
Nem semmi meló, de azért van gyári alternatíva is
-
IreN!CuS
őstag
Hát ennyi
-
atti_2010
nagyúr
Gratula nagyon tetszett, vigyázz a színesfémtolvajok nehogy meglássák mert széfet is kell bérelned.
-
G.I.JOE
senior tag
Szép munka. Grat.
-
Zodicus
senior tag
Nem semmi, nagy munka volt, gratulálok!
-
patex1983
őstag
Nos akkor minden elismerésem fejezem ki itt is.
Erre nincs más szó, mint brutális -
apollo12
veterán
hát grat hozzá, vga tuningot is majd nyomhatsz rá, nagyon le van hűtve
ez mellet már lehet aludni
-
lorcsi
veterán
ez nem semmi...ott leszel a koreaiak között is
a linkekben az tuti..iylen házzal és konfiggal...baró
-
EneMy84
tag
Hát ez brutális nem kis munka és időbe kerülhetett. jah és pénzben sem utols.
-
kop8
őstag
nagyon álat
ma elolvasom az írást! -
Chiller
őstag
"Nagy tételben felvásároltam az egész készletet. Amiket használtam, azok második revíziós bordák, nagyobbak az eredetinél, de nincs bennük hőcső. Van még 40 kisebb, első revíziós példányom hőcsővel egy későbbi projekthez."
Itt azért felnevettem
-
asztak____va!!!!
nagyon komoly lopakodót hoztál össze!
az én gépemben táppal együtt 5 db venti van 3x12 és 2x9 mindegyik 500-600 rpm-en és azt hittem hogy halk, de full passzívhoz képest ezek szerint hangos!
-
-=Ghost=-
őstag
Nem semmi meló, bár ennyi pénzből, ekkora munkával inkább egy vízhűtés... Megfelelő méretű (ha kellőképpen megalománok vagyunk, több -megfelelő méretű- ) radiátorral az is lehet "passzív" - azért egy pumpa kell bele.. Viszont nem lesz tőle hangos.
Mellesleg ha takarítani szeretnénk a gép körül, nem kell villástargoncát bérelni a megmozdításához. -
mghltm
addikt
most ebredtem fel es a cikket atfutva, meg mindig azt hiszem, hogy csak almodom. de nem!
delutan lesz mit elemezni. minden elismeresem a tietek!
-
Ejha!
Nem semmi......árba sem meg időben sem!
Grat -
Grat
Emlékszem még anno elborult koromban huzalszikrán vágtam vörösréz tömbből procihűtőt
Majdnem kibasztak a cégtől, mikor már 24 órája az futott a gépen, aztán olyan finom bordázása lett, hogy a levegő se ment át közte
-
P.O.W.
tag
Minden elismerésem...
-
Lewzke
őstag
Brutál ...
-
orochi_gold
tag
Nagyon igényes körülményes munka,mindenki megirigyelheti
-
Jani18
aktív tag
Grat nagyon jó lett.
-
grunge
addikt
Zseniális! Gratula hozzá! Mindígis tetszettek a passzíiv megolgások! Ez valami irtó baróra siekredett
-
PR0JECTNR56
addikt
Nagyon igényes munka, gratulálok hozzá.
A cikk kellőképpen részletes volt, nem gondoltam volna, hogy valaki megpróbál egy Scythe hűtő alapjaira egy egészen új szerkezetet építeni, ami ilyen jól működik. -
JoolsNOS
veterán
Komoly lett, nem jött még a pénzügyőrség az illegális színesfémlerakat miatt?
-
Beteg állat
-
Devid_81
félisten
Ez igen!
Nem semmi meló ezt így megcsinálni!Cikket nem olvastam el csak gyors átfutottam de engedjétek oda bacsis-t majd süt rajta ezt azt garden party alkalmával
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest