Új hozzászólás Aktív témák
-
VargaI
senior tag
''K8L is also known as revision G of the AMD64 microprocessors. The name K8L avoids poor marketting using the name K9. AMD decided to call the next genration K8.5(K8.50.) K8V could have been used, but many motherboard makers do integrate the K8V into their model names. AMD decided to use the roman numeral L for 50 to minimize confusion''
[link]
K8L=K8.50=Rev G 65 nm-es AMD processors
az alsó 4 link a honlapon ugyanezt írja, hogy lesz Sparta 1 magos, Brisbane 2 magos meg lesz vmikor 4 magos 2007 4. negyedévében
[Szerkesztve] -
Antibá
tag
Sajnos nekem is váltanom kellett 2500-as bartonról több okból is(AGP stb).
Nagyon vártam az AM2-t,de az előzetes tesztek,meg a mostaniak miatt elszomorodtam.
Az Intel árcsökkentése miatt is vettem egy D 940-es procit.
Sok tesztet elolvastam és a végén főleg a DDR 2-re átállás miatt szavaztam az Intelre.
A végére itt egy kis teszt [link] ,nagyon tanulságos. -
Mackósajt
senior tag
Én is kavarban voltam ezzel, de tudtommal a K8L csak később jön.
[link]
Ami a télen történik, az a 65 nm-es gyártástechnológia bevezetése. Nyilván persze lesznek egyéb apróságok is, ha már új nevet kap a mag, így lehet számítani teljesítményjavulásra (és fogyazstáscsökkenésre), de ez még nem a K8L. Egyébként is, mintha a K8L-t először a szerverproceszsorok piacán akarnák bevetni.
A linkekben, amelyeket beraktál, egyébként szó sincs K8L-ről.
[Szerkesztve] -
-
fasyrt
őstag
Mire Mo-ra beszállingóznak ezek a procik, az 2-3 hét kb, ugye?
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #291 üzenetére
65 nm-es X2 Turion hol? hekpc-n volt fennt de letörölték
, amúgy egyértelmű, hogy a legjobb ár/érték arányú cuccokat kell venni, ezért van pl már 1.5 éve nvidia karim, pedig az előtt 2 évig ATI volt, most még maradok a jó kis 3200+ E6 venice-mnél, ami alapfeszen megy 2500-at
, attól függetlenül inkább K8L-t vennék, ha egálban lesz conroe-val, nekem a csendes gép nagyon fontos, és a Conroe 90 W körüli TDP-je nekem még mindig sok
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
a váltás már folyik gondolj csak a 65nmes x2 turionra.... félév és lecsurog desktopra is. ugyhívják brisbane.
Anand mérések szerint 2.4es conroe 15-35%ot ver egy 2.8as fx62re. Node lesz 3.3ghzes extrem edition is conroebol az 50-85%ot ver fx62re.
Holvan az általad említett félhivatalos roadmapon a k8l? Ne érts félre én hihetetlenül drukkolok AMDnek, hogy kitudjon dobni a piacra pl egy 4ghzes FX-X2t ami hozza azt a teljesítményt mint conroe mert az nagy áresést jelentene.
És én, gondolom te is leszarjuk, hogy Intel vagy AMD nekünk az ár telejsítmény számít. Ha intel ad olcsobban jobbat aztvesszük ha amd akkor azt.!?
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
ezt eddig is tudtuk
, viszont nagyon érdekes, hogy 1024*768-ban már abszolút procifüggő mennyivel megy egy játék, conroe előnye farcry-ban 50%
nagyon dúrva
[link]
itt 2006 vége 2007 eleje van írkálva K8L-re AM2-ben
[link]
ezeket a híreket elnézve, baj lehet AMD-éknél, mert már most kellett volna a 65 nm-es váltásnak bekövetkezni, remélem évvégére gondnélkül meglesz tömegtermelésben -
siriq
őstag
válasz
Uncool Ben #286 üzenetére
Jo hirem van. A 939 re is meg van mar csokkentett etvagyu 3800+ x2. Igaz dragabb de van.
-
Uncool Ben
tag
Az egyedüli érdekes vonatkozás számomra az energiatakarékos AM2-es procik, jól jönne a csöndes gép építési terveimhez. Azt hiszem hiába húztam ki eddig Bartonnal az AM2 megjelenésére várva, Socket A-ról inkább mégiscsak a jól bevált S939-re váltok. Az AM2 úgyis csak hosszú távon lesz igazán hasznos az egyre pengébb DDR2 miatt, egyelőre valóban nem sok jót hoz. Kiadhatnának S939 energiatakarékos procikat is párhuzamosan, az lenne a K8L-ig tuti
Na és persze közben nem árt fél szemmel a Conroe felé figyelni ;)
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
FX-62? Kb. ugyanaz a teljesítmény harmadáron? [link]
-
Tacso
aktív tag
Sorry, 2X ment el!
[Szerkesztve] -
Tacso
aktív tag
Itt egy hűtő kompatibilitási lista:
[link]
Eszerint a Frezzer64 Pro-m lazán felmegy az új keretre is! -
Dare2Live
félisten
válasz
#65675776 #277 üzenetére
Hol?
Én ami hivatalos AMD roadmapot ismerek ott desktopban azvan, hogy brisbane 2007q1.
És a brisbane egyértelműen nem új core nemigér ddr3 támogatást L3 cachet (mint a félhivatalos infok szerint a k8l)
Persze félhivatalos infok szerint jön a k8l.
Socket Fre mérkőzni a woodcrest és utodaival. -
siriq
őstag
Engem mar nem erdekel az am2. megrendeltem a 939-es x2-t. Majd ha kijon a K8L akkor majd max 2 ev mulva valtok. Igy is majd 4 ev telt el hogy a konfigomat felujitottam. Annyival nem jobb az uj am2 hogy mindent lecsereljek es beleoljek egy rakat penzt aztan meg kidobjam megint a memokat. Igy csak 1 x kell majd cserelnem. remelem.
-
Dare2Live
félisten
Conroenek 1.5hónap múlva jön nem 2-3.
Ha jelenlegi árak maradnak Conroe olcsobban ad nagyobb teljesítményt.
És conroenak nem a K8L az ellenfele. K8L Brisbane után 2007 q4re van kiirva azaz még másfél év.
Te ne hasonlíts 1.5év múlva megjelenő procit olyannal amit nyáron már megvehetünk. -
törölt tag
Erre vonatkozott az előbbi hsz-om is. Egyébként a K8L elméletileg a DDR2-t és DDR3-at is támogatni fogja, amelyek ha minden igaz ugyan azt a foglalatot használják.
Arra vonatkozóan sem találtam infót, hogy az nF5xx széria milyen HT verziót támogat.
siriq: Ezt űbereli a TNT -> X850XT, amit én léptem.
[Szerkesztve] -
Efbialy
tag
Igazad van hogy csak nyerhetek vele.
Na de még alszom rá néhányat (szeptember elött még semmikép se venném meg)
addigra meg még elválik hogy mit sikerül összehozni inteles oldalon.
ugyhogy ez még nem lefutott meccs.
Anno én is MX400asal nyomtam utána a fx5600 nekem is nagy ugrás volt.
na meg persze az AMD 66mhz-s K5-ról váltani 1ghzs celeronra... -
Allien
veterán
El fog indulni, ha jól tudom, bár, jobban utánna kellene néznem, de van külön totyikja, ott tutira meg tudják mondani.
Az tuti, hogy TE jársz a legjobban, mivel tökmindegy, mire váltasz, az tuti, hogy TE fogod a legtöbb sebesség növekedést észlelni!
Én anno PII400-ról cseréltem duron 1600-ra, és biza, nagy ugrás volt. Ennél már csak a VGA csere volt anno nagyobb dobás, amit ezek után tettem meg, és anno Geforce 2 MX400-ról cseréltem Sapphire 9600XT-re. A lényeg, a direktX támogatottságon volt a hangsúly, ami eszmélettlen ugrás volt a dX6-ról dX9-re! -
Efbialy
tag
Igen igen én is ugy akartam irni hogy áttölötm lemezröl gépre de mivel lassu a kicsike ez napokat vesz igénybe
Igazábol azért kéne nekem uj gép mert ha esetleg fölvesznek valami felsöoktatási intézménybe akkor kell egy gép otthonra meg kell egy a koliba de hát ha nem lesz gépem akkor majd iszok
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
szerintem az illető vette a poént
, és az elöttem szóló véleményét osztom én is, de bocs ha vkit megsértettem volna
257: kizárt, hogy mindegyik K8L 4 magos lesz, meg AMD-nél négymagos (valójában iker kétmagos) proci majd csak 2007 végén lesz, nem? szóval ez csak vmi kiragadás lehet pl: a négymagos útitervből
Efbialy 261: na arra kiváncsi leszek én is, te aztán nem kíméled a kicsikét
''...töltöd...'' - akarod mondani, telepíted lemezről, nem?
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
K8L :
* Four processor cores
* independently changeable core voltages
* 48-bit memory addressing for massive memory subsystems
* official support for coprocessors connected via Hypertransport
* DDR2 support
* FB-DIMM support
* Memory mirroring support
* HyperTransport retry support
* New instructions LZCNT, POPCNT, EXTRQ/INSERTQ, MOVNTSD/MOVNTSS
* More agressive prefetching (16 bytes to 32 bytes)
* Out of order loads
* Z-RAM technology, projected to bring 4-5 times the cell density of current SRAM for CPU cache.
* Extension to the AMD64 instruction set during 2007; it is unclear whether AMD plans this for rev. G or rev. H chips.
* Large Level-3 cache, initially expected to be a minimum of 4MB shared cache between processing cores on a single die (each with independent second-level cache).
* Vector coprocessor support, which will bring several-fold FP/SIMD performance increase if a specialized processor is attached via coherent HyperTransport link in a specialized socket.
* Increased number of Hypertransport links per processor package to 5 (from 3 in current Opterons), and maximum socket count to 32; this will be implemented in either Rev. G or Rev. H Opterons.
* New SIMD instruction set and new, wide SIMD units; in a yet unspecified time frame.
* SSE4 -
rauschie
senior tag
válasz
JK. Orlando #246 üzenetére
énis úgyérzem, 1.2es duronról
-
JK. Orlando
csendes tag
Hát én úgy érzem,hogy eljött a váltás ideje 1,1 Duronról
Jó kiszolgált a drágaszágom
-
Mackósajt
senior tag
Esetleg érdekes lehet a kérdés, az eddigi hűtők közül mi passzol az új foglalathoz.
[link] -
MegalodonS
őstag
AM2 arlista Angliabol!!
link:[link] -
VargaI
senior tag
a mostani AM2-esek a 939-esek DDR2-vel megtoldott AM2-re átültetett verziója csak, a memvezérlőn kívűl nincsen újítás, új architektúra majd a K8L lesz év végén következő év elején, AM2 foglalat 1-2 évig marad egyelőre asztali mainstrem prociknál
szerk: Mackósajt megelőzött
Kolombusz: jaja az is jó volna, olcsó x2 a conroe ellen egész jó lenne nyárra, de kétlem, hogy annyira olcsón adnák
, majd meglátjuk, ha nem akkor marad K8L
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
Nem jó kérdés, hogy miben lesz más, mint az AM2. mert mint modtam, az is AM2 lesz.
A jó kérdés: miben lesz más, mint a K8.
Az AM2 elnevezés a processzor csatlakozófoglalatában, és a memóriavezérlőben hoz változást (a DDR memóriaszabvány 2-es verziójára való áttérés miatt). Vagyis pl. az Aeddigi Athlon64 X2-ből simán Athlon64 X2 AM2 lesz, a lényegében ugyanaz marad a processzor. A K8L a processzor magjának egy új verziója lesz, ami nem mellesleg 65 nm-es csíkszélességgel készül az eddig 90 helyett, megváltozik a chip anyagi összetétele is (valami germániumos dolgokat emlegetnek), és talán L3 gyorsítótár, de ebben nem vagyok biztos. De a memóriavezérlő ugyanúgy DDR2-t vezérel majd, és a csatlakozás első körben ugyanolyan 940 lábú socket AM2. Vagyis működni fog azokkal az alaplapokkal, amelyek most jelennek meg az új foglalatú K8 magos CPU-khoz. -
(Kolombusz)
veterán
Hi!
Esetleg a 939es x2-k ára nem szeretne csökkenni? -
vedini
őstag
kedves coolaler barátunk is górcső alá vette az fx-62-tőt egy epox deszka társaságában és 2db 7900GTX-el egyetemben
elég korrektnek tűnik nekem ez az epox lap, még a a végén trónt foszt a dfi-től
[link] -
törölt tag
válasz
anjani182 #203 üzenetére
Lehet neked elkerülte a figyelmedet, de az AMD az utóbbi egy évben ~$100-ral csökkentette egyes asztali procijainak árát. Az X2-k ára kevésbé csökken, de nem is szorul rá az AMD, mert így is el tudja adni mindet, gyakorlatilag a gyártósorról.
Egyébként szerintem teljesen mindegy, hogy hogyan buksz egy gépen. Egyben lecseréled az egészet 2-3 évente (mint pl én), vagy 2-3 havonta cserélsz mindent (mint Te). A végösszeg ugyanaz lesz! -
VargaI
senior tag
válasz
killahdrums #222 üzenetére
mit lázadoztam?
, csupan azt jegyeztem meg, hogy még meg nem jelent procit hasonlított össze egy korábbi genereációs már megjelent procival - ennyi, meg ha elolvasod a hsz-eimet, akkor láthatod, hogy azért szorítok, hogy ezt a félévet kihúzza AMD és legyen jó a K8L, mert úgy nézki, hogy elég jól sikerült a conroe - szóval én elismerem az Intel leendő főlényét erre az évre
vedini: link?
[Szerkesztve] -
vedini
őstag
azt írják, hogy cold bugos, szóval az a szerencséje, hogy 18x szorzóval nyomja,
x2-sek emiatt eléggé limitáltak lesznek (mint az enyém, csak 939-be)
egyébként van egy 23s superpi is, meg egy 27xx 3d06 -os cpu sore is, remélem ezen azért még csiszol a srác, mert előre nem hangzik nagyon vadul -
vedini
őstag
egy kis eredmény,l talán kezdetnek nem rossz, persze komoly hűtéssel:
-
killahdrums
senior tag
...nincs az annyira messze! A másik meg, hogy azok a példányok amik ''kijutottak'', csak kezdetleges ES darabok, a retail példányok valószínűleg még ''jobbak'' lesznek.
Nem értem mit lázadoztok, most az Intel-en a sor, hogy viselje a koronát. Ez van, fogadjátok el. Biztos lesz majd olyan is, hogy az AMD viszi a pálmát megint, mint eddig. -
robyeger
addikt
válasz
Szten Márs #216 üzenetére
Nem a játékot író programozókkal van a gond, ha nem a régi dualcore architektúrával, pontosabban a külön álló gyorsító tárakkal; a programban előre nem kiszámítható, hogy az a feladatszál melyik magon kerül végrehajtásra és ha a művelethez szükséges adat a másik mag gyorsító tárában van, mire átkeveredik a műveletvégzés helyére, összességében olyan lassúlást ad a rendszernek, hogy kicsival az azonos órajelen futó egymagos társa is elveri teljesítményben a dupla magos ellenfelét. A legújabb Intel architektúrában(Yonah, Conroe) megvalósított osztott gyorsítótárazás(shared cache)-nál csak virtuálisan át kell címeznie az adatot, hogy a másik mag elérje, fizikálisan azt nem kell mozgatnia. Nem beszélve az új Intel prociknak jobb a szuperskalár jellemzője, szóval az AMD architektúra hátrányban van, hiába a foglalat váltás.
-
faster
nagyúr
válasz
Szten Márs #216 üzenetére
Ahogy olvastam, a 805-ben nem csak az a jó, hogy DC, hanem , mert olcsó és jól húzható.
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #211 üzenetére
tök jó hogy mostani AMD proci hasonlítassz 2-3 hónap múlva megjelenő Intel procihoz
, conroe-nak majd csak a K8L lesz ellenfele év végén sajnos (reméljük egyszinten lesznek árban és teljesítményben is, de az sem baj ha AMD jobb lenne, mégiscsak fél évvel későbbi proci lesz a verseny meg kell)
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Dare2Live #212 üzenetére
Semmi baj nincs, csak a játékok egytől egyig egy szálra vannak írva, és így nem használják ki a két magot, az egyik mag folyamatosan pihen.
Akinek olyan feladatra kell a gépe, ami töbszálúsított, vagy több cpu igényes taskot futtat egyszerre, annak nyilván a DC a jó választás, nincs ezzel semmi gond. -
Gorneck
legenda
válasz
Szten Márs #209 üzenetére
Egyes dc procik elverik rendesen az sc procikat is...akkó miért nem venne az ember inteles dc procit?!
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #209 üzenetére
mi a baj az intel DC al ha kérdezhetem?
-
VargaI
senior tag
[link]
ez pont jó lesz AM2-hez -
Dare2Live
félisten
xbiten részletes am2 teszt.
Teljesítményben nincs elöbbre lépés sőt..... -
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #204 üzenetére
d805öt óta kevesebb pénzből jobbgépet intel ad.
conroeval meg végleg... 310$ ért 4mb caches 2.4es conroet kapsz ami agyonveri az 9000$ os FX60at.
jah olcsobb conroek 180-210$ért jön legyen 55-70K magyar piacon és nem egykategória teljesítményben egy 80Ks X2-3800+al
(Huzhatóságról meg jobb nembeszélni előzetes conroekat 3.3-3.7 re huztak.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingatlanos topic!
- Nyaralás topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel I7-6700 / 4 mag / 8 szál / Beszámítás OK!
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest