Új hozzászólás Aktív témák
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #378 üzenetére
arra viszont kiváncsi leszek, hogy ez mindegyik procinál meglesz vagy éppúgy mint ahogy fentebb írták? mint AMD steppingváltáskor volt jónéhány elsőpéldány, ami +50% feletti tuningtartalékkal is bírt, míg a mai darabok meg kb +20-30%
erdoke:
Oh, tényleg elnapolják a 3,33 GHz-es Extreme procit, semmi szükség rá, amíg az AMD nem mutat fel valamit 5 nm-en.
5 nm, örülne is AMD mint állat
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
MegalodonS #373 üzenetére
egyébként ez a logikus, a sok tuningos úgysem veszi meg most sem a 3500+-ot +10-15kért, mikor mindegyik 3000+ ill 3200+ megy simán 3800+ szintjén is
, sőt...
-
-
VargaI
senior tag
válasz
MegalodonS #350 üzenetére
nem úgy volt, hogy a 3500+ lesz a legkisebb AM2-ben?
-
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #333 üzenetére
3-3.4 GHz-et írtam
, ami nekem logikusnak tűnt, ugyanis ha megnézed a te általad linkelt tábát is, ott van fx 64 ami 3 GHz-nek és 5400+ ami 2.8 GHz-nek felel meg, és ezek még mindig 90 nm-en
, én ebből gondoltam 65 nm-en a 3-3.4 GHz-et
, viszont amit nem tudtam az az, hogy csak a mainstrem kategóriában térnek át a 65 nm-re
, de a Q1 2007-nek a korábban már linkelt dailytech-es hír ellent mond, ott dec 06 van kiadási dátumnak (bár lehet, hogy az is csak paper launch lesz
), viszont ott is csak a 4200+tól a 4800+-ig terjedő mainstream van
, így valóban igazad van és AMD nem használja ki egyből a 65 nm-ben rejlő lehetőségeket
, mellesleg szerintem ugyanazt a procit 65 nem-en legyártani, hogy még az órajelet sem növelik értelmetlen
(FX-et kivéve, mivel tényleg nem szoktak csúcskategóriát legyártani kapásból csíkszélességváltásnál
), max a fogyasztás fog jelentősen csökkenni (úgy tűnik most erre gyúrtak rá - EE/ EESFF procik s939-ben is), vagy megint olyanok lesznek mint a 90nm-es venice procik - 20-30% tartalékkal simán
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
-
VargaI
senior tag
nekem az 1 GB dual channel nagy ugrás volt, pl ie 6 kb 1/4 mp alatt betölt, ami azért új volt, neked fut háttárben 15 progi? (nod,sygate,counterspy,servu,msn,icq,skype, nview...stb
) mert ha kikapcsolom őket és offline vagyok, akkor nekem is pörög a gép, hogy csak na, de ha megy a gépem én mindig online vagyok itt fennt koleszban
,(ami most napi 10-12 óra körül van
), akkor kellenek azok a cuccok, és az eléggé érezteti a hatását, amúgy SP2 elég nagy probléma önmagában is
Oliverda: ''Egy X2-ről én is álmodozok, de ennyit egyelőre nem ér nekem. Ahogy Vágó Ityi mondaná: felezzük meg (az árát).'' teljes mértékben egyetértek ezzel, én Conroe és AM2 megjelenésével erre számítok ősszel
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
Oliverda #314 üzenetére
na, hogy legyen már ellenpélda is
én athlonxp 2400+ 512 RAM-ról váltottam 1-1.5 éve a64 3200+-ra, először az is 512 RAM-mal, majd 1-2 hónappal később 1 GB RAM-mal (dc 2x512), és nekem döbbenetes volt a különbség növekedés, a programok pillanatok alatt töltődtek be, és ez addig teljesen új volt, most már 1.5 GB RAM-om van, de mivel xp sp2-m van 15 háttérben futó alkalmazással ez is kezd kevés lenni, pl múltkor 1 winamp 1 totalcmd és 8 ie ablaknál egyszer csak megfeküdt a gép, 1-2 perc seekelés, azt utána ment tovább, de nagyon nem tetszett
,( szerintem mondjuk ez az xp írdatlan sz@r memkezeléséből adódik, van 1 GB RAM szabad, és 1 GB feletti swap-et használ
)
kétmagos proci is elkéne lassan, csak hát x2-nek még olyan ára van, hogy húúúúúúúúúú, majd talán őszre kicsit lejjeb megy a 3800+ ára remélem
[Szerkesztve] -
-
VargaI
senior tag
elég jó az az X2 hidd el
(mostmár a dirvereket is optimalizálják két magra, a következő játékok meg eleve többszálú utasítsávégrehajtást is támogatnak majd), amúgy AM2 év végéig nem hoz gyorsulást egyelőre úgy néz ki, viszont Intel Conroe-ja nagyon jónak igérkezik, de ahogy feljebb írták, várjuk ki valóban, hogy mit hoznak ezek a procik ténylegesen saját tesztekben mindenkinél
-
VargaI
senior tag
''K8L is also known as revision G of the AMD64 microprocessors. The name K8L avoids poor marketting using the name K9. AMD decided to call the next genration K8.5(K8.50.) K8V could have been used, but many motherboard makers do integrate the K8V into their model names. AMD decided to use the roman numeral L for 50 to minimize confusion''
[link]
K8L=K8.50=Rev G 65 nm-es AMD processors
az alsó 4 link a honlapon ugyanezt írja, hogy lesz Sparta 1 magos, Brisbane 2 magos meg lesz vmikor 4 magos 2007 4. negyedévében
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #291 üzenetére
65 nm-es X2 Turion hol? hekpc-n volt fennt de letörölték
, amúgy egyértelmű, hogy a legjobb ár/érték arányú cuccokat kell venni, ezért van pl már 1.5 éve nvidia karim, pedig az előtt 2 évig ATI volt, most még maradok a jó kis 3200+ E6 venice-mnél, ami alapfeszen megy 2500-at
, attól függetlenül inkább K8L-t vennék, ha egálban lesz conroe-val, nekem a csendes gép nagyon fontos, és a Conroe 90 W körüli TDP-je nekem még mindig sok
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
ezt eddig is tudtuk
, viszont nagyon érdekes, hogy 1024*768-ban már abszolút procifüggő mennyivel megy egy játék, conroe előnye farcry-ban 50%
nagyon dúrva
[link]
itt 2006 vége 2007 eleje van írkálva K8L-re AM2-ben
[link]
ezeket a híreket elnézve, baj lehet AMD-éknél, mert már most kellett volna a 65 nm-es váltásnak bekövetkezni, remélem évvégére gondnélkül meglesz tömegtermelésben -
VargaI
senior tag
szerintem az illető vette a poént
, és az elöttem szóló véleményét osztom én is, de bocs ha vkit megsértettem volna
257: kizárt, hogy mindegyik K8L 4 magos lesz, meg AMD-nél négymagos (valójában iker kétmagos) proci majd csak 2007 végén lesz, nem? szóval ez csak vmi kiragadás lehet pl: a négymagos útitervből
Efbialy 261: na arra kiváncsi leszek én is, te aztán nem kíméled a kicsikét
''...töltöd...'' - akarod mondani, telepíted lemezről, nem?
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
a mostani AM2-esek a 939-esek DDR2-vel megtoldott AM2-re átültetett verziója csak, a memvezérlőn kívűl nincsen újítás, új architektúra majd a K8L lesz év végén következő év elején, AM2 foglalat 1-2 évig marad egyelőre asztali mainstrem prociknál
szerk: Mackósajt megelőzött
Kolombusz: jaja az is jó volna, olcsó x2 a conroe ellen egész jó lenne nyárra, de kétlem, hogy annyira olcsón adnák
, majd meglátjuk, ha nem akkor marad K8L
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
killahdrums #222 üzenetére
mit lázadoztam?
, csupan azt jegyeztem meg, hogy még meg nem jelent procit hasonlított össze egy korábbi genereációs már megjelent procival - ennyi, meg ha elolvasod a hsz-eimet, akkor láthatod, hogy azért szorítok, hogy ezt a félévet kihúzza AMD és legyen jó a K8L, mert úgy nézki, hogy elég jól sikerült a conroe - szóval én elismerem az Intel leendő főlényét erre az évre
vedini: link?
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
Dare2Live #211 üzenetére
tök jó hogy mostani AMD proci hasonlítassz 2-3 hónap múlva megjelenő Intel procihoz
, conroe-nak majd csak a K8L lesz ellenfele év végén sajnos (reméljük egyszinten lesznek árban és teljesítményben is, de az sem baj ha AMD jobb lenne, mégiscsak fél évvel későbbi proci lesz a verseny meg kell)
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
[link]
ez pont jó lesz AM2-hez -
VargaI
senior tag
főleg ha ugyanoda ment be már x-edszer, már vártak külön egy tálca procival tessék válogass csak, előbb utúbb ugyis vesz majd egyet nem?
OCZ platinum 1 GB-os kit már van 30k-ért, ami azért nem rossz, meg már volt egy két teszt 3-3-3-10-es késleltetésekkel is(gondolom az ára sem semmi), szóval előbb utóbb lesz vmi DDR2-nél is, de tény, hogy a legjobbak még mindig az 512 MB-os 566-os adata vitesta DDR1-es RAM-ok a maguk 15k-s árával
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
remélem igazad lesz és jól optimalizált oprendszer lesz
, mert a hardware követelményei nem ezt sugalják
, viszont milyen varázsütésre 64 bites kánaán?, kb 2-3 éve megvannak már a 64 bites procik AMD és Intel (szigorúan abc sorrend
) részéről is, ennyi idő alatt alig van hozzá driver meg szoftver, semmi reklám meg támogatás a microsoft részéről a 64 bit felé eddig, dobtak egy csontot kb, hogy legyen vmi azt ezzel el is volt intézve a dolog, mert hogy van 64 bites oprendszer, de kb használhatatlan
( amúgy kb látszott a dologhoz való hozzáállásuk azon, hogy 1.5 évet csúsztatták a 64 bites wint, pont addig amíg ki nem jött az Intelnél a 64 bites proci, jé micsoda véletlen egybeesés
), bezzeg a vista-ról hetente/havonta jön egy hír, azt még sehol sincsen
na mind1 részemről off vége -
VargaI
senior tag
válasz
Tyberius #138 üzenetére
én is ettől félek, hogy a Turion meg a DDR2 beintegrálása felemésztette az AMD minden erejét, és most még a csíkszélesség válátssal ís nagyon elcsúsztak, reméljük, hogy K8L nagyon jól skálázható lesz és minimum 3-3.5-en GHz fog kezdeni, és ezt a félévet csak átvészeli az AMD ha nullprofit körül is de menjen a bolt, mert baj lesz, a microsoft meg elmehet ahova akar
, nem igaz, hogy képtelen rendes szotvertámogatást csinálni XP 64 bit-ből, ja mert hogy majd jön a vista, mégis mikor? csak félév csúszásnál tartanak már most is, arról meg nem is beszélve, hogy nem oprendszert, hanem vmi csillivilli izét fejlesztenek
,(egy csomó minden ki fog maradni az elős vistából - pl a beígért új fájlrendszer a winFS) bár kitudja lehetnek még csodák
laprendelésről: ready-ben nem szoktak kamillázni tudtommal, 1-1.5 hét alatt meghoznak minden rendelést (asszem külföldről hozzák a cuccokat) -
VargaI
senior tag
válasz
detroitrw #123 üzenetére
annak ellenére, hogy mindkettő 940 lábú, nem fog belemenni, AMD az összes foglalatát lecserélte
Socket S notiba
Socket (A)M2 asztaliba
Socket F szerverekbe
szerk: megelőztek
amúgy hallottam vmi DDR2-es foglalatba való átalakítóról, hogy beletudjad tenni a DDR1-et is
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
anjani182 #68 üzenetére
''...hogy elvi kérdés IS...''-pont te írtad, akkor minek vesz vki AMD-t?
amúgy meg nekem fontos a nagyon csendes gép is, de egyben olcsó is, mivel D805-tel csendes gép elég sokba van, legalább 12-14e-es hűtés kell rá, ami elviszi mondjuk 1000-1500 RPM-en főleg ha még meg is húztad mondjuk 3.2-3.6 GHz-re, meg lehet hogy a 360-as tápom is kevés lenne a tuning alatt annak már, szóval egy rendszer teljes költségét számoljuk már
, azt viszont elismerem, hogy húzva valóban jobb mint egy 3200+-os AMD, de csak 20% tuning felett, mert annyi az enyémben is van (alapfeszen
), alapon meg kikap a 805D játékokban és nem mindenki tuninggol ám
no flame, thx(csak kifejtettem az én nézőpontomból a 805D-t, ami szerintem is nagyon jó proci, csak nem nekem silentpc mániásnak, meg nem igazán tuningolósnak
)
20-30 hsz mire megírtam ezt
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
hát nemtudom, te hogy vagy vele, de nekem 24/7 online a gépem, XP SP2, 14-15 háttérben futó program, ami kicsit hazavágja a rendszert, de ezek alá nem adok, valamint a 100Mbit-es kapcsolat elég jól be tudja terhelni a gépet, így nekem pl egy x2 3800+ már elég lenne
Szten Márs 46# Másrészt azért az AMD nem hiszem hogy jobban lehuzkodja az embereket mint az Intel szokta
Intel kb egy hónapja csökkentette felére a procijai árát, szóval volt rajt haszon vastagon eddig,( meg még most is van rajt az is biztos), de AMD mivel egyből gyártósorról el tud adni mindent procit, így erre még nincsen rákényszerítve, majd ha kijön a conroe akkor muszály lesz neki, csak nem tudom meddig mehet le, mivel ők még 90nm-en gyártanak ami ugye drágább mint az Intel a 65nm-esei (pl:AMD x2 3800+ ára alig esett valamit 1-2 év alatt amióta kint van, míg más cuccoknál ennyi idő alatt sokszor több mint 50% az infláció) -
VargaI
senior tag
válasz
Winner_hun #27 üzenetére
ja de milyen passzív hűtés? 3 borda amit hőcsővel kötöttek össze, ami végig megy a a fél alaplapon, de legalább végre normális hűtési megoldások
, nem pedig szutyok sok ezer RPM-en pörgő vackok
[link]
[link]
[link]
ezek viszont sajna felejtősek
[link]
itt meg hova tették a chipsetet, nem komplettek az biztos (bár ha hőcső lesz úgy mint a többin és lapos borda a PCIe-knél akkor ok, de nem látom máshol a helyet lefogatásnak)
[link]
Ste 34# év vége következő év eleje, amúgy én is a K8L-re utazok (65nm 3.gen SOI meg hasonló finomságok
), és ha minden igaz 6-8k-ban megúszom a lapváltást
, Asrock rulez
Mackósajt : gyorsabb voltam
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓ MONITOROK
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest