Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
Szten Márs #216 üzenetére
Nem a játékot író programozókkal van a gond, ha nem a régi dualcore architektúrával, pontosabban a külön álló gyorsító tárakkal; a programban előre nem kiszámítható, hogy az a feladatszál melyik magon kerül végrehajtásra és ha a művelethez szükséges adat a másik mag gyorsító tárában van, mire átkeveredik a műveletvégzés helyére, összességében olyan lassúlást ad a rendszernek, hogy kicsival az azonos órajelen futó egymagos társa is elveri teljesítményben a dupla magos ellenfelét. A legújabb Intel architektúrában(Yonah, Conroe) megvalósított osztott gyorsítótárazás(shared cache)-nál csak virtuálisan át kell címeznie az adatot, hogy a másik mag elérje, fizikálisan azt nem kell mozgatnia. Nem beszélve az új Intel prociknak jobb a szuperskalár jellemzője, szóval az AMD architektúra hátrányban van, hiába a foglalat váltás.
-
faster
nagyúr
válasz
Szten Márs #216 üzenetére
Ahogy olvastam, a 805-ben nem csak az a jó, hogy DC, hanem , mert olcsó és jól húzható.
-
Gorneck
legenda
válasz
Szten Márs #209 üzenetére
Egyes dc procik elverik rendesen az sc procikat is...akkó miért nem venne az ember inteles dc procit?!
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #209 üzenetére
mi a baj az intel DC al ha kérdezhetem?
-
Dare2Live
félisten
válasz
Szten Márs #204 üzenetére
d805öt óta kevesebb pénzből jobbgépet intel ad.
conroeval meg végleg... 310$ ért 4mb caches 2.4es conroet kapsz ami agyonveri az 9000$ os FX60at.
jah olcsobb conroek 180-210$ért jön legyen 55-70K magyar piacon és nem egykategória teljesítményben egy 80Ks X2-3800+al
(Huzhatóságról meg jobb nembeszélni előzetes conroekat 3.3-3.7 re huztak.) -
detroitrw
addikt
válasz
Szten Márs #181 üzenetére
de én csak az AMD eme hibájára akartam kijukadni /nézdmeg a P4-nél mindenki azt mondta hogy miért kellett a Hz-es táblázatot megbontani 3 jegyű kódszámmal. pl. ha valaki azt mondja neked hogy D805-ös CPU mindent meg tudsz róla keresni ill. gondolom már mondani is. Ők jól tették s látták azt amit most az AMD-nél nem/
manapság már mindennek van korrekt szabványszáma amiből a túlajdonságok megnézés nélkül elválik hogy jó e neked -
anjani182
őstag
válasz
Szten Márs #119 üzenetére
Nagyon nagyra van magával...mi jogon szól be nekem? Miköze hozzá, hogy ki mit vesz? Vagy már akinek kicsit több pénze van, az már nem szólhat hozzá egy témához? Mert egyből támadni kell az álláspontját...pfff
-
X@b3e
addikt
válasz
Szten Márs #110 üzenetére
Azért a vásárlók jelentős százalékának sincs túl sok fogalma a processzormagokról
-
Zotya84
őstag
válasz
Szten Márs #110 üzenetére
Pedig sajnos így van. Hogyha tudom milyen magosat akarok, akkor azt a srácot kell hívnom a nagykerben, aki kimondottan velünk foglakozik, és akkor ő utánajár nekem, hogy milyen magos van nekik raktáron, ha nekem épp nincs olyan ami kéne. És akkor igyekszem minél hamarabb beszerezni, mert vannak páran - de tényleg csak páran - akik tudják hogy nekik mi is kell. De sajnos nem nagyon tudunk vele mitcsinálni. De hát ez van.
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
válasz
Szten Márs #105 üzenetére
jó okés de ha nem OEM-et veszel hanem BOX-osat akkor szerinted hány eladó fogja megbontani a leragasztott dobozt?
ill. ha vissza viszed hogy fogják neked kicserélni ha azt se tudják be tudják e szerezni a másikat, ill. hogy veszik vissza ha magába a CPU jó
többször szembesültem ezzel a problémával
[Szerkesztve] -
Zotya84
őstag
válasz
Szten Márs #105 üzenetére
Mivel mi, eladók is úgy kapjuk, hogy 3200+, oszt kész, ezért nem nagyon lehet hozzászólni, hogy ez melyik is, de én legalább annyit meg tudok tenni, hogy a kupakon levő adatok alapján meg tudom keresni, annyira nem vagyok elveszve.
Reméljük M2-n egy kicsit egyértelműbb lesz... -
anjani182
őstag
válasz
Szten Márs #87 üzenetére
A használhatósága az nem csökken, csak az értéke, ez tény, de nekem 2 gépem van, egyik mindig is gamer konfig volt, amit állandóan cserélek, a másik most egy Barton 3000, 512DDR, 9550GE, 17'' TFT satöbbi, ezen meg elvagyok amikor épp nincs konfigom, mint most
-
anjani182
őstag
válasz
Szten Márs #77 üzenetére
Mondom, hogy most nem veszek, kivárok, eladtam a lapom, procim, ramokat, és a VGA-t, elég jó pénzt kaptam értük, ebből futni fogja Conroe-ra, meg GeForce8-ra
Bár ha az AMD csökkenti az árait, akkor talán AM2-őt veszek...
-
anjani182
őstag
válasz
Szten Márs #64 üzenetére
Azt írtam, hogy elvi kérdés IS, magyarul ha megtehetem megveszem az újabbat...
i
Ismétlem önmagam, drága marad az AMD, még mindig...akkor miért vennék azt? Játékra jó az Intel is, legalább tud annyit... -
anjani182
őstag
válasz
Szten Márs #51 üzenetére
Te tudod...képzeld nekem számít, és gyorsba el is adtam 2 hete, örültem, hogy szabadultam...itt nem arról van szó, hogy a gépem lasabb lenne, hanem ez egyfelől elvi kérdés is, másrészt a kutyának se kell amint kijön az AM2, túlzottan fogalmaztam a lényeg, hogy a kereslet csökken iránta
-
Ste
addikt
válasz
Szten Márs #51 üzenetére
hát igen
Fless is mondott egy szép mondatot az új AM2-es Amdr-ről vmelyik fórumban (a megjelenő cikkel kapcsolatban)
nem lesz gyorsabb, sőt - ennyi volt a lényege
majd a K8L és az újabb, kisebb késleltetésű DDR2 modulokkal biztosan lesz jócskán sebességnövekedés
az AM2 meg talán tényleg időtálló platform lesz (mint a Socket A is volt)
de ez majd kiderül
Az az Asus lap meg egy Marketig Szörnyeteg
gusztustalan -
kovsol
titán
válasz
Szten Márs #51 üzenetére
nekem s754 van és az is lesz jó darabig
-
anjani182
őstag
válasz
Szten Márs #46 üzenetére
Jójó az merész volt, bárcsak úgyis lenne, Én megútáltam az AMD-t
-
Winner_hun
félisten
válasz
Szten Márs #37 üzenetére
Ez alapján nem baj: [link]
a passzívat meg én kreáltam, mert nem voltam hajlandó hallgatni a kis venti 6000-es fordulatát. Ami van, azt egy 8cm-es venti fújja 5volton lehet mégse teljesen passzív?, amineknem a legnagyobb a légszállítása, de elegendő
-
Mackósajt
senior tag
válasz
Szten Márs #26 üzenetére
Ennek a cikknek az elaján van egy halom link az AM2 alaplapok ismertetőihez: [link]
szerk: megelőztek.
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
válasz
Szten Márs #26 üzenetére
Egyenlőre sajna csak NForce 550.A héten kéne bejelentenie az Atinak az ő chipsetjét.
SIS 760 és 761GX illetve 755-s
Via foglamam sincs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged