- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ftc
nagyúr
Sempron 3000+ AM2 vs Sempron 3000+ S 754
[link]
A dual mem vezérő álltal a proci nyert 400+ -t...A kisebb órajel miatt vesztett,de egy kis tuningal ésszerű keretek közt behozható... -
Tyberius
aktív tag
Nekem azért gyanús egy kicsit ez a ''másfélszer gyorsabb''... erre tudnál mutatni tesztet? De még ha így is volna, azt akkor se a 64 bites architektúrának köszönheti, hanem jelentős részben az integrált memóriavezérlőnek, amit bele lehetett volna tenni a 32 bites prociba is. És akkor még mindig ott van az L2 cache bővítésének lehetősége, a kisebb csíkszélességgel együtt járó alacsonyabb fogyasztás és nagyobb skálázhatóság. És főleg az, hogy nem kellett volna évekig vacakolni a 64 bites processzorral, hanem ehelyett tökéletesíthették volna a meglévőt.
-
detroitrw
addikt
a hivatalos honlapon 3db van
egy változás van a 3 között
hogy kettőnél: Core Voltage 1.25V-1.400V
s a harmadiknál: Core Voltage 1.287V-1.400V
minden másba egyeznek
a húzási teljesítményről nem beszéltem az télleg CPU függő ill. lap meg mem ...
ja meg szerencse
amelett hogy zárolt a szorzó vagy nem
ezeket eltekíntve is van külömbség?
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
na ez az
a 800-asnál a 4-4-4-12 az tuning ramnak számít simán
szal sima samsungba vagy pqi-ba nem nagyon fogsz találni
pl. ilyet találtam:
RAM DDR II 512 MB 800 G-SKILL (F2 6400 PHU1) 5 év gar Br:22.044Ft
ez már 4-4-4-12-es
szal a 800-as a 4-4-4-12 -es van 512MB-nál kb.min. 20k
s ugyebár 2x512 ma már a létminimum!!!!
szal inkább 2x1gb
RAM DDR II 2 GB 800 G-SKILL 2x1024 (2GBHZ) 5 év gar Br:80.137Ft
s ez is már 4-4-4-12-es -
ToBeY
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #190 üzenetére
Annak a Geil-nek nem annyira dúrva az ára.Persze ha azt nézzük hogy egy márkás jó időzítésű 512MB DDR1 meg lehet venni 8-10e körűl akkor sok
-
törölt tag
-
vedini
őstag
azért megnézném frankó ddr2 1000-res ramokkal mit tud am2
-
detroitrw
addikt
válasz
Szten Márs #181 üzenetére
de én csak az AMD eme hibájára akartam kijukadni /nézdmeg a P4-nél mindenki azt mondta hogy miért kellett a Hz-es táblázatot megbontani 3 jegyű kódszámmal. pl. ha valaki azt mondja neked hogy D805-ös CPU mindent meg tudsz róla keresni ill. gondolom már mondani is. Ők jól tették s látták azt amit most az AMD-nél nem/
manapság már mindennek van korrekt szabványszáma amiből a túlajdonságok megnézés nélkül elválik hogy jó e neked -
VargaI
senior tag
főleg ha ugyanoda ment be már x-edszer, már vártak külön egy tálca procival tessék válogass csak, előbb utúbb ugyis vesz majd egyet nem?
OCZ platinum 1 GB-os kit már van 30k-ért, ami azért nem rossz, meg már volt egy két teszt 3-3-3-10-es késleltetésekkel is(gondolom az ára sem semmi), szóval előbb utóbb lesz vmi DDR2-nél is, de tény, hogy a legjobbak még mindig az 512 MB-os 566-os adata vitesta DDR1-es RAM-ok a maguk 15k-s árával
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
válasz
Alvin_ti4200 #170 üzenetére
tesztekben 2-2-2-5 ddr1 modulok szoktak lenni ami szintén nem a legszarabb kategoria bár lehet olcsobb még mindig mint a ddr2 800
-
Gorneck
legenda
válasz
anjani182 #163 üzenetére
Senki nem hülyézett le, csak hüleséget beszélsz...ennyi.
Mert vannak olyanok is akik nem igazán értenek a számítógépekhez és olvasván pl a TE hozzászólásaid, annak az fog lejönni, hogy ramaty öreg a 939 és azonnal cserélni kell! Holott ez nem igaz...
Az am2 sztem inkább egy zsákutca míg értelmes proci nincs kiadva mellé!
9 hónapig? Elárulnád, hogy miért nem elég?
ui: Ha épp nem építkeznék én is sokmindent megtehetnék, de akkor se váltanék vmivel több pénzért ugyanazt venni? Köszönöm, de nem kérek belőle... Aki reális gondolkodik az egy évig min nem vált, max intelre. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
detroitrw #174 üzenetére
Azért adnak ki többféle procit, hogy többfélét adjanak el... ergo: többfélét fognak eladni
A magyar beszállítóknak is... Onnan meg már csak a magot kell leskedned a kis ablakon keresztül. Persze, ha minden vágyad az, hogy bebizonyítsd, hogy beza nem lehet lesz átlátni/beszerezni/megmondani, akkor tökmindegy úgyis mit mondunk
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #170 üzenetére
Miért mennyibe kerül(het) egy DDR2-800 4-4-4-12 időzítéssel?
-
detroitrw
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #164 üzenetére
de hiába nyomnak rá olyanmatricát ha mondjuk az adott beszállítok abból nem rendelkeznek készleten mert hogy a típus ugyan az
nem fogják nézegetni hogy most x a másik yW-os
hanem fognak egy szériát s abból sokat azt jóvan
így azonos jellel elég hülyén van megoldva -
VargaI
senior tag
remélem igazad lesz és jól optimalizált oprendszer lesz
, mert a hardware követelményei nem ezt sugalják
, viszont milyen varázsütésre 64 bites kánaán?, kb 2-3 éve megvannak már a 64 bites procik AMD és Intel (szigorúan abc sorrend
) részéről is, ennyi idő alatt alig van hozzá driver meg szoftver, semmi reklám meg támogatás a microsoft részéről a 64 bit felé eddig, dobtak egy csontot kb, hogy legyen vmi azt ezzel el is volt intézve a dolog, mert hogy van 64 bites oprendszer, de kb használhatatlan
( amúgy kb látszott a dologhoz való hozzáállásuk azon, hogy 1.5 évet csúsztatták a 64 bites wint, pont addig amíg ki nem jött az Intelnél a 64 bites proci, jé micsoda véletlen egybeesés
), bezzeg a vista-ról hetente/havonta jön egy hír, azt még sehol sincsen
na mind1 részemről off vége -
ToBeY
nagyúr
DDR2 800MHz-el azért már elég jó a teljesítménye az AM2-nek.Reméljük hamar lesz ilyen ram kishazánkba,és jó időzítéssel is hamar kidobják
-
anjani182
őstag
Már megbocsáss, de PH! Nagyúr létedre miért bolondozol le?
Szerinted engem érdekel, hogy neked hány évig jó az S939? Ha nekem 9 hónapig volt elég, akkor addig...nehogy már lehülyézzék az embert, mert el merte adni, és mert újabbat tud venni, mert megteheti
Ébredjél már fel, én dolgom nem? -
detroitrw
addikt
jó oks
de tegyük fel egy boltba nincs olyan CPU ami neked kell s mondod a boltosnak hogy hozzanak neked akkor a nagykerből
szerinted mennyi az esélye hogy a nagyker egy bizonyos sorozatból vásárolt be mondjuk 1000db-ot?
s nem úgy hogy kérnék a 89W-osból a 65W-osból meg a 35W-osból 300-300 db-ot
míg a P4-nél mondasz egy 3jegyű számot s azt kapod amit szeretnél
feltéve ha van -
orbano
félisten
válasz
Tyberius #138 üzenetére
Ha megnézed, az A64 azonos órajelen, 32biten másfélszer olyan gyors kb. mint egy AXP. Na ezért fejlesztettek, és ezért érték be komolyan az Intelt
Ha pedig az AMD nem áll neki 64bites procikat gyártani, még sehol nem lenne eza téma... nem olyan egyszerű átállni újabb technológiákra, mivel visszameőlegesen több évre biztosítani kell a kompatibilitást a szoftverekkel. Nem egyszerű feladat...
-
detroitrw
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #156 üzenetére
az OEM-nél egyből elválik de a BOX-osnél hogy döntöd el?
hány boltos fogja kibontani a leragasztott dobozt??? hogy Te megnézd?
már csak ezért is egyszerübb lett volna a P4-hez hasonlóan szabványszámokkal ellátni ezeket /is/
szerintem
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
Ha te csilivili izének nevezed azt, hogy a kernel főbb komponensein kívül mindent nulláról kezdve átírtak az orpendszerben, akkor részvétem. Szerintem könyvet lehetne arról írni, hogy mennyi mindenben korszerűsödik belsőleg a mostani trágya XPhez képest. Kíváncsi vagyok hány mondatot olvastál el eddig a Vistáról. Bár tény, hogy divat fikázni a M$-t is, akármit csinál
Azt meg ne várd, hogy amint kijön a Vista, varázsütésre 64 bites kánaán legyen. A vista is szépen el fog futkorászni 32 biten, észre sem veszed a különbséget majd. Nyilván ad majd egy löketet a dolognak, nem is akármekkorár, de nem ettől lesz hirtelen az AMDnek jó.
Egyébként sem kell az AMD-t félteni, azért ezek az energy efficient procik elég jól fel fognak tudni zárkózni a conroe mellé. Ezt a fél évet pedig a véttén is leüli az AMD egy kis ármérsékléssel. Ha például az EE procik kerülnek majd annyiba mint most a normál, a normál pedig alámegy az intelnek, akkor simán jó lesz nekik és még nagyon is üthetnek az új procijukkal. -
detroitrw
addikt
vagy még egy példa
vegyük ezt a szép M2-es Athlon 64X2 3800+
okés lehet hogy fel lesz tüntetve hogy S940 s tuti hogy jó a M2-es lapba
de azt honnan fogja tudni az user hogy 89 vagy 65 vagy 35W-os étvágyú a kicsike
mert az 100% hogy a fogyasztás nem lesz feltüntetve a listákon -
rocket
nagyúr
Techreport AM2 chipset teszt, ATi rd580+sb600 vs NV nforce 590sli [link]
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
válasz
Tyberius #138 üzenetére
én is ettől félek, hogy a Turion meg a DDR2 beintegrálása felemésztette az AMD minden erejét, és most még a csíkszélesség válátssal ís nagyon elcsúsztak, reméljük, hogy K8L nagyon jól skálázható lesz és minimum 3-3.5-en GHz fog kezdeni, és ezt a félévet csak átvészeli az AMD ha nullprofit körül is de menjen a bolt, mert baj lesz, a microsoft meg elmehet ahova akar
, nem igaz, hogy képtelen rendes szotvertámogatást csinálni XP 64 bit-ből, ja mert hogy majd jön a vista, mégis mikor? csak félév csúszásnál tartanak már most is, arról meg nem is beszélve, hogy nem oprendszert, hanem vmi csillivilli izét fejlesztenek
,(egy csomó minden ki fog maradni az elős vistából - pl a beígért új fájlrendszer a winFS) bár kitudja lehetnek még csodák
laprendelésről: ready-ben nem szoktak kamillázni tudtommal, 1-1.5 hét alatt meghoznak minden rendelést (asszem külföldről hozzák a cuccokat) -
detroitrw
addikt
de nem magamról beszélek hanem a boltokról /illetve ezáltal a vásárlókról/
simán előfordulhat az hogy a kedves eladónak foglama sincs hogy mi van a raktárába ill. a nagyker raktárába mert a mai listák nem túlságosan információ gazdagok.
persze vannak boltok ahol szépen fel van tüntetve hogy pl.
Processzor Intel Pentium P4 630 3,0 GHz (EM64T,Prescott,200,2048K,LGA775) Dobozos
Processzor Intel Pentium P4 3,0 GHz (EM64T,Prescott,200,2048K,LGA775) Dobozos
mert gondolom neked se mindegy hogy 90nm-es vagy 65nm-est veszel ill. kapsz
mert így pusztán a:
Processzor Intel Pentium P4 3,0 GHz (EM64T,Prescott,200,2048K,LGA775) Dobozos
lehet 630-as ill. 631-es
s van külömbség a kettő között
az alaplapnál meg valószínűleg a kódnévből hamar elválik hogy most ilyet is kapok majd /hála istennek/
[Szerkesztve] -
petey
tag
nade mikor lehet nálunk is hozzájutni ezekhez a drágaszágokhoz?
-
Tyberius
aktív tag
Natélleg. Az AMD komoly energiákat fektetett a 64 bites proci megalkotásába, miközben még mindig sehol a mainstream 64 bites oprendszer, a júzerek legnagyobb része sima winxp-t használ.
Elgondolkodtam: mi lett volna, ha ehelyett az Athlon XP vonalat fejlesztik tovább? Nagyobb L2 cache, integrált memóriavezérlő... ezeket bele lehetett volna tenni a 32 bites magba is, nem igaz? Mint ahogy lehetett volna belőle csinálni 2 magos procit is, 130 nm helyett 90-es alapokon... és jóval kisebb befektetés, ergo ócsóbban jöhettek volna ki a procik. Az AMD mindig is a régi technológia tovább skálázásával ért el sikereket. Lásd a K6-2, 2+, 3 procikat, amelyek P1-es alaplapokban ülve sikeresen versenyeztek a P2-esekkel, vagy pont az Athlon vonal, amely már a P3 ellenfele volt, és gyakorlatilag nagyobb platformváltás nélkül lett a P4-ek ellenfelévé. Szerintem az AMD-nek kicsit nagy falat volt, hogy megpróbálta beelőzni az intelt fejlesztés tekintetében, a 64 bites procival... most aztán itt állnak 90 nm-es gyárakkal és hasonló procival, amik ugyan versenyben vannak az Intel ellen, de közben az Intel nagyban fejleszti a 65nm-es kapacitását. Ne legyen igazam, de attól tartok, az AMD alul fog maradni az Intel fejlesztéseivel szemben. -
vedini
őstag
ajaj, keményen pörög a topik, elmegyek 2 órára aztán máris 100 fölötti hsz
kiváncsi leszek fless tesztjére -
erdoke
titán
válasz
detroitrw #123 üzenetére
Kevered a dolgokat. Eddig a S940 a szerverprocik lakása volt, ami nem keverendő az AM2-vel (ami bár ugyanannyi lábú, mégse azonos kiosztású). A regiszteres RAM-okat kezelő Opteronok is vándorolnak egy LGA-s foglalatba, amit F-nek hívnak majd, és 12xx lába lesz.
Rajtad kívül nem nagyon lesz kavarodás a fejekben, ugyanis a S940-et eleve kevesen ismerik. -
ToBeY
nagyúr
Nem az AM2 lapok lesznek a húzosak már lehet kapni Abit KN9 Ultra-t 25.000 pénz
-
VargaI
senior tag
válasz
detroitrw #123 üzenetére
annak ellenére, hogy mindkettő 940 lábú, nem fog belemenni, AMD az összes foglalatát lecserélte
Socket S notiba
Socket (A)M2 asztaliba
Socket F szerverekbe
szerk: megelőztek
amúgy hallottam vmi DDR2-es foglalatba való átalakítóról, hogy beletudjad tenni a DDR1-et is
[Szerkesztve] -
Mackósajt
senior tag
válasz
detroitrw #123 üzenetére
Nem fog vele működni. A régi 940 lábú opteronok nem tudják kezelni a DDR2-t, tehát nem működnek a DDR2-es lapokban. A DDR1 meg nem megy bele a DDR2 foglalatba.
szerk.: de ez nem nagy probléma szvsz., mert opteronokat nem igen tesznek asztali gépbe, és általában nem is lehet őket kapni a normál kiskereskedelemben.
+ Az opteront egyértelműen megkülönbözteti a neve.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
na akkor még egy kérdés
ugyemár rég lehet kapni 940-es lapot amik az Opteron & Athlon 64 FX -nak add otthont /szállást/
na s abba ez a 940-es lábú ddr2-es mem vezérlésű CPU belemegy majd működőképesen?
pl. ez a lap:
[link]
na most akkor mi is van?
akkor most a lapról kérdezem vajon mekkora kavarodás lesz a 940-es ill. a 940-es M2-es lapok között az user-eknek??? -
anjani182
őstag
válasz
Szten Márs #119 üzenetére
Nagyon nagyra van magával...mi jogon szól be nekem? Miköze hozzá, hogy ki mit vesz? Vagy már akinek kicsit több pénze van, az már nem szólhat hozzá egy témához? Mert egyből támadni kell az álláspontját...pfff
-
X@b3e
addikt
válasz
Szten Márs #110 üzenetére
Azért a vásárlók jelentős százalékának sincs túl sok fogalma a processzormagokról
-
Zotya84
őstag
válasz
Szten Márs #110 üzenetére
Pedig sajnos így van. Hogyha tudom milyen magosat akarok, akkor azt a srácot kell hívnom a nagykerben, aki kimondottan velünk foglakozik, és akkor ő utánajár nekem, hogy milyen magos van nekik raktáron, ha nekem épp nincs olyan ami kéne. És akkor igyekszem minél hamarabb beszerezni, mert vannak páran - de tényleg csak páran - akik tudják hogy nekik mi is kell. De sajnos nem nagyon tudunk vele mitcsinálni. De hát ez van.
[Szerkesztve] -
detroitrw
addikt
válasz
Szten Márs #105 üzenetére
jó okés de ha nem OEM-et veszel hanem BOX-osat akkor szerinted hány eladó fogja megbontani a leragasztott dobozt?
ill. ha vissza viszed hogy fogják neked kicserélni ha azt se tudják be tudják e szerezni a másikat, ill. hogy veszik vissza ha magába a CPU jó
többször szembesültem ezzel a problémával
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
detroitrw #111 üzenetére
A stepping nem, de a foglalat azért fel van
Meg mondom a CPU magra rá van szitázva egy jó hosszú bigyó, ami egyértelműen azonosítja, hogy mi is az a proci...
MOD: az AMD dobozos CPU-k úgy vannak árulva, hogy van egy kis ablakocska, amin keresztül pont a CPU maggal szemezhetsz, szal nem kell megbontani, hogy lásd mi van ráírva...
[Szerkesztve] -
Poni
csendes tag
Asszem itt lesz az ideje, hogy váltsak socket A-ról
-
detroitrw
addikt
hidd el ha nem lesz kifejezetten feltüntetve hogy ez a M2-esbe való nagy kavarodások lesznek
karácsony elött vettem egy újabb konfigot s ott szembesülni kellett azzal hogy a boltotsok nem nagyon tudták megmondani azt hogy most 64bites procit rendelnek e a nagykertől van 32-eset, ill. nagyon sok helyen még a P4-es szabványszám sincs feltöntetve /pl. amiről itt vitatkoznak D805/ .... s még sorolhatnám. S gondolom nem csak Miskolcon van ez a dolog...
nem tod a CPU dobozán fel vannak tüntetve a stepping-ek? /én nem tom mert nekem OEM CPU-m van/ mert akkor esetleg elkérem majd az eladótól hogy nézzem meg mi vanráírva.
másik nyáron akarok új konfigot venni s már akkor a M2-es tervezek milyen a lap hozzá nem lesz drága, ill. a proci se + jobb mem-et tudok belerakni -
Szten Márs
nagyúr
Igen, az egy jó dolog, mert a vevő csak elvárja, hogy ha már kiadnak X féle procit, hoyg legyen választék, akkor tudjon is választani, ne csak találomra kaphasson egyet...
De hogy így kapják a boltok is, az most kicsit megdöbbentett... nem nagyon igényes akkor ez a magyar (nagyker) piac... -
Zotya84
őstag
válasz
Szten Márs #105 üzenetére
Mivel mi, eladók is úgy kapjuk, hogy 3200+, oszt kész, ezért nem nagyon lehet hozzászólni, hogy ez melyik is, de én legalább annyit meg tudok tenni, hogy a kupakon levő adatok alapján meg tudom keresni, annyira nem vagyok elveszve.
Reméljük M2-n egy kicsit egyértelműbb lesz... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
detroitrw #97 üzenetére
Még anno elmentem egy emberkének venni s754-es konfigot... 3200+... namármost az van ugyebár 2000 MHz 1MB L2 Clawehammer, meg 2200 MHz 512 kb L2 Newcastle... nem mindegy... az eladónak fogalma nem volt melyiket is árulják
Később ugyanez volt a winchester/venice magos s939-esnél, másik boltban... Szal tök mindegy mennyire egyértelműen jelölik a dolgokat, az eladók nem nagyon szokták tudni, hogy mit árulnak
Amúgy meg a CPU magra szitázott izéből meg lehet állapítani, hogy mit is takar... -
Zotya84
őstag
válasz
anjani182 #98 üzenetére
No offense, de neked meg azt miért kell lenézni, aki nem teheti meg hogy 3-4 havonta cseréljen gépet? Én annak örülök ha 2évente összejön. Épp ezért fogok MOST VÁLTANI 939re - igaz X2 4400+ra.
Én össz ennyit fűznék hozzá, de jó volna ha nem offolnátok (-nánk) szét a topicot. -
ToBeY
nagyúr
Tényleg miért kell b@szogatni őt?Ha megteheti akkor megteheti hogy konfigot cserél 3 havonta.Szerintem itt ha bárki megtehetné hogy 3 havonta konfigot cserél,meg is tenné szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MÁV topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest