Új hozzászólás Aktív témák
-
Stili
csendes tag
válasz
hunnylander #313 üzenetére
Köszi a válasz(oka)t!
Egyre inkább a Q6600 fele húz a szívem.
A hűtés talán nem lesz gond, igyekszem telerámolni ventikkel, és agyonhúzni sem akarom. -
jugeen
addikt
válasz
hunnylander #313 üzenetére
a relációd erősen alkalmazásfüggő.
de ha matematikailag értetted, akkor az állítás helyes -
MegalodonS
őstag
válasz
hunnylander #306 üzenetére
Akkor nem nagy kulonbseg lessz a teljesitmenyuk kozott?
Annyi penzt meg ugysem adnek semmilyen prociert -
ploteus
aktív tag
válasz
hunnylander #291 üzenetére
És a garancia?
Akkor posta vissza?
Amúgy egy ilyet feltehetően beépítek a szerverbe, lekéne tesztelni mit tud. -
törölt tag
válasz
hunnylander #291 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Eddig vegyesen voltak a dolgok hogy hol fizettem vámot, hol nem. Azt hittem hogy azért mert egyiket csomagként küldik, a másikat meg levélként. Legközelebb nem hagyom magam... -
törölt tag
válasz
hunnylander #288 üzenetére
Hm... tőlem eddig majdnem mindig leperkáltatta a vámhivatal a vámot. Pedig személyes felhasználásra rendeltem. Sőt, még a szoftverek esetében is le kellett szurkolnom.
Lehet hogy nem kellett volna automatikusa fizetnem?
szerk.: Sőt! Jut eszembe hogy volt olyan könyv is ami után vámot fizettem. Pedig egy angol kiadótól jött egyenesen.
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
válasz
hunnylander #285 üzenetére
Hat Anglia sem sokkal dragabb azert 170 Font
-
törölt tag
válasz
hunnylander #285 üzenetére
Nekem az ilyen cuccok után mindig lekellett szurkolnom a vámot is...
-
dezz
nagyúr
válasz
hunnylander #241 üzenetére
''Ha az AMD tönkremenne (amit erősen kétlek) csak magának (pontosabban a vezetőségének) köszönhetné.''
Valóban? Hát szerintem meg nem éppen. Amikor az Intel csak húzta a P4-et (meg mellesleg illegális megállapodásokat kötött a nagy OEM-ekkel), az AMD kidolgozta a 64 bites x86 architektúra bővítést, integrálta a memóriavezérlőt és a HyperTransportot. Utána egy új, robosztusabb architektúrát próbált kidolgozni, és amikor rájött, hogy ez nem nyerő irány, merész húzással elindította az X2 projectet, ami egy ''tisztességes'', natív dual-core proci (alkalmazva pl. az addig csak komolyabb szerverprocikban megtalálható un. cross-bar switchet). Intel meg mit csinált (miután nagy nehezen kapcsolt): sebtében összepakolt 2 P4-et egy tokba, majd (miután így is csak pár nappal sikerült beelőznie az AMD-t a piacra dobásban) kihírdette magát az első dual-core proci létrehozójának. Mit számít, hogy teljesítményben a béka popója alatt volt. Mindegy, az AMD csak ekkor állhatott neki a K8 továbbfejlesztésének, és egyúttal egy szintén natív 4-magos proci fejlesztésének. Közben az Intel, miután a NetBurst teljesen kifújt, elővette az addig lassacskán és csendesen fejlesztett P3/Yonah vonalat, és anyagiakat nem kímélve ''alaposan kipofozta'', ami nagy szerencséjükre elég jól sikerült, még a K8-nál is jobb! Kész csoda! 1-2 milliárd még marketingre, és máris mindenki veszi, mint a cukrot. Még akkor is, ha nincs is szüksége csúcsteljesítményre, és számára adott esetben jobb választás lenne egy X2.
Most akkor az az AMD bűne, hogy nem állandóan a legegyszerűbb megoldást választja? Vagy hogy az Intel 5-10x nagyobb cég, és bőven belefér neki a brutális árháború? Vagy hogy az AMD kűzd, hogy a piaci részesedése ne omoljon teljesen össze (mert jó proci ellenére sem könnyű felépíteni), és ezért kénytelen ''állni a sarat'', ezzel veszteséget termelve? Inkább a VIA-t kellene követnie?
''mert az AMD megmentésére és/vagy helyére lennének jelentkezők''
Megmentésére még talán (és az Intelnek valószínű nem is jönne jól, ha egy tőkeerős cég kezébe kerülne, tehát a tehetséges mérnökök számára az anyagiak nem jelentenének gátló tényezőt). De a helyére? Akkor eddig is jöttek volna, hol vannak? A VIA is inkább meghúzza magát, a Cyrix meg inkább kiszállt. Szal ez kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy pl. majd az ATI helyére itt terem valaki más.
''Az Intel sem tönkretenni akarja az AMD-t, akármilyen agresszív piaci és fejlesztési politikára váltott''
Csak tudod, egy ilyen helyzetben hajszálon múlik a fizetésképtelenség, azaz a csőd. Nem véletlen zuhant le alaposan a cég piaci (tőzsdei) értéke.
[Szerkesztve] -
Andre1234
aktív tag
válasz
hunnylander #249 üzenetére
hát ja..
mondjuk sztem lejött az írásomból hogy én inkább zöld (fehér) vagyok..
egyértelműen mindeki ugyanazt akarja ..
nagyonjó gép olcsóért..
a k10 topicot érdemes olvasgatni mert olyat olvastok hogy csak pislogtok a végén..
mikor akosf, dezz, P.H. elkezdenek beszélgetni akkor 10 szóból 7et nem értek..
akosf kollega írt egy sse teszter progit és onnan tölthelő és vizsgálják hogy a kék és a zöld mitt tud egymáshoz képest sse számolásban..
meg hasonlók..
szóval érdemes..
mindenesetre OLCSÓ PROCIT ÉS MAGAS TELÉJESÍTMÉNYT!!!!! -
Andre1234
aktív tag
válasz
hunnylander #241 üzenetére
[link]
A megjelenő k10 arcitektúrában már más a k8al szemben.Erősebb lesz mint a c2d simán számítási teljesítményben...
[link]
[link]
[link]
ez a cikk máshol is megjelent..
Tömegcikk....én is láttam tescoban dobálják az emberek után annyira olcsó és elterjedt...
Ha nem lenne erős az amd az intellel szemben akkor kiváncsi lennék mennyire lenne tömegcikk az intel 4magos cpu-i.. nem besazélve a c2d áráról!!!
És a x2 ugyanúgy beleértve..Nekem tökéletesen megfelel ha vmik gyár pillantnyi technológiai előnyben van a másikhoz képest mert akkor van árverseny..
Szóval ha a cikk meg sem született volna ha nem lett volbna uralkodó k8 és nem jött volna c2d.(tisztára mint a F1)
[Szerkesztve] -
xlaci
senior tag
válasz
hunnylander #217 üzenetére
Van kinnt már egypér játék, ami majdnem teljesen leterheli a kétmagosomat....
A világ gamerrétegének kb 98%-nak már nem egymagos procija van (ne magyarországra gondolj)
[Szerkesztve] -
fabicska
tag
válasz
hunnylander #162 üzenetére
Szépen meghúztad a procidat 3.4GHz-re.
Grat
Mind1 a 2 magosról is jó kép, mert a mostani 1 magos CELERON procim már kezd nagyon elavulni, és a feladatkezelőben is már unalmas látvány!!
Én amit veszek C2D E4400-as 2.0GHz az alapórajele (10x200), és én 2.6-ra akarom húzni (tehát 260x10).
Köszi a képet: hunnylander
Mellesleg: ngabor2 üzetetével teljes mértékben egyetértek, mert a 2 magos C2D-k se fognak soha kikopni. És még annyira gyerekcipőben járnak az efféle többszálon futó alkalmazások, hogy szerintem a procik megelőzték a korukat 3(!!) évvel.
Nem tudom én ezt az E4400-ast kb 5 évre tervezem, mert egy celeronom volt 2 évig (csak a tunnig miatt besült) aztán jött még 1 celeron 3 évig, és még most sincs annyira elavulva a celeron sem mint sokan gondolják.
Sok ismerősöm/családtagom még mindig 2Ghz körüli Celeronokkal gépezik, és nem panaszkodnak. Na mind1 végszónak annyit, hogy akinek szívfájdalma a 4 magos C2Q, vagy az AMD 4x4 az vegye meg, és használja egészséggel.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
hunnylander #160 üzenetére
De ha hosszabb távra, több évre építesz gépet előrelátásból is lehet a négymagost választani. Talán időtállóbb lehet.
meglehetősen off leszek, ezért mindenkitől elnézést kérek...
én akkor vettem s939-es konfigot, amikor az éppcsakhogy elkezdett terjedni, egy ''élmény'' volt mindent összevadászni hozzá (neten rendeltem a procit, mert pesten is csak 1 helyen találtam, akik hajlandóak voltak futárral küldeni), de összeállt a gép. azért s939, mert hosszú távra terveztem, gondoltam ez egy jódarabig (2-3 év) nem avul el, a s754 viszont hamar kikopik. tévedtem, a 939 megszűnt, a 754 még van. lehet, hogy az lga775 még egy jódarabig tartani fogja magát, de abban nem vagyok biztos, hogy a mostani chipsetek, ill. a köré épült lapok a következő 2-3 évben minden proccot gond nélkül el fognak vinni. a gyártók kb. elérték azt a sebességet, hogy a hétköznapi user nem hajlandó követni őket a gépcserével. úgyhogy ha fél év múlva jönne a 4 helyett 8 mag, meg 3 GHz helyett 5GHz, akkor se biztos, hogy túl sokan lecserélnék, akik mostanában vettek gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Synology NAS
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Egyedül?!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- További aktív témák...
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged